![]() |
AYIN EN ZEKİ BEYİN FIRTINASI YORUMCUSU..
Seni çok iyi anlıyorum muhterem. Ben söyleyeceğimi söyledim, daha konuşulacak birşey kalmadı aramızda sanırım. O nedenle ne zaman ne de kelime israfı yapmak istemiyorum.
Yazdığım kelimeler harfi harfine Kur'an ve sünnet anlayışına uygundur. Benimle bu anlayış içerisinde tartışmak isteyen olursa buralarda olacağım, midesinden konuşanlar muhatabım değillerdir. Saygı ve sevgilerimle, VesseLam |
Alıntı:
|
Tam bir beyin firtinasi olmus burada :)...Ama bazi arkadaslari anlamakta zorlaniyorum, ictihatlarlarla belirlenmis konularda kendilerine göre yorumlar yapiyor, eski köye yeni adet getiriyorlar ;)
|
Benim sana olan ithamın Allah'a direk bağlıyım dedikten sonra dini hiçe sayman.Buraya Kuran'dan ayetler bile yazmışsın.Kuran okumuş adamın bileceği ilk şey Allah'ın elçi olarak Peygamberimizi yolladığı ve onun getirdiği dininde gerçekte Allah'a inanmak olduğudur.
Senin söyleminle direk Tanrı'yı tanıyıp onu sevmenin sana getirisi nerde? Aslında bu nedir biliyo musun? Cahiliye devrinde kendine put yapan insanların durumdur! Onlarda kendilerine hüküm veremeyen, emredemeyen, kurallar koyamayan ve birşeyler vadedemeyen putları ilah edinirdi.Ama komik olan şu ki kendisine emir vermeyen bir ilaha daha sonra sen görev yüklemeye başlarsın... Allah dinini göndermiş, emirler vermiş, yasaklar ve kurallar koymuş, sanda cennet ve cehennemi vadetmiş.Eğer İslam'a bağlıysan bunlara inanırsın ama direk Allah'a baplıyım deyip dini es geçmek bunların hiçbirini yok saymak ve aslında bir HİÇLİĞE tapmaktır! Allah'ın varlığını veya yokluğunu tartışmadığınızı biliyorum ama burada felsefeden krıntılar gördüm biraz ve felsefe dolayısıyla filozofların kale alınmayacak adamların olduğunu anlatmak istedim...Yani o söz senin yazdıklarınla ilgili değil uğraştığın felsefenin egreksizliğiyle ilgiliydi... |
Çelişkiye düşen ben oluyorum demek ki ... Garip... bunu farkedebilmek için sizin gibi düşünüyor olmak gerek sanırım. Bu durumdan da Allah'a ( c.c.) sığınırım.
VesseLam |
;D amanin ben yoktum neler kaçırmışım.. ;D ???
|
Allah'ın varlığını veya yokluğunu tartışmadığınızı biliyorum ama burada felsefeden krıntılar gördüm biraz ve felsefe dolayısıyla filozofların kale alınmayacak adamların olduğunu anlatmak istedim...Yani o söz senin yazdıklarınla ilgili değil uğraştığın felsefenin egreksizliğiyle ilgiliydi...
uğraştığım felsefe okuduğum bi kitap yok müsterih ol...Kİmse varlığı yokluğu tartışmadı.Akıl sahibi her insan kendinden üstün bir gücün yaratıcının yani olduğunu kabul eder etmeli... dini hiçe sayan da yok derinlemesine dalıp 40 msj daha yazacak halim kalmadı inanki:) Olgu boyutunu geçmeden olaylara inemem :) Alıntı:
|
Burada taraf varsa iki tarafa da itirazlarım var.Ancak onları ortaya koymak yeni bir tartışmayı başlatacak diye o konulara girmiyorum.
Emrenin felsefenin gereksiz olduğundaki fikrine eğer genel manada bir fikirse benim itirazım var.Din felsefesi benim için gereksiz.Ama genel anlamda felsefe insanın düşünmesini öğütlediği için,düşünmekle de doğruları bulmanın mümkün olacağı için gereksiz değildir.İnsanoğlu felsefe yapmalıdır.Küfre düşürmeyecek derecede tutulmalı ki ona katılırım. |
zaten dinin felsefesi olmaz haklısın.
Din dogma felsefe sorgulama Oysaki ilahiyatta bütün dersler felsefe üzerine.. |
Sen olguyu anlayamamışsın ki olaylara ineceksin :)
Ayrıca şu tartışmada Yusuf abi'ye kendini beğenmiş muamelesi yapmışsın ama baştan sona senin kendini beğenmiş ve açıkçası saçma yorumların var... Birde üstüne olaylara inmem diyerek namazı aşşağılamış ve Ömer Hayyam'ın sapık zırvalarından birini koymuşsun... |
Black kardesim sen tahminim o ki Hallaci Mansur gibi "Enel Hakk" diyorsun ama benim merak ettigim nokta Senin bakis acinda Peygamberlerin yeri?
|
Dinler dogmadır.Ama İslam dogma değildir.Hiç düşünmez misiniz?Hiç akıl etmez misiniz?Hitapları kimedir..?İslam düşünmemizi ister.Çünkü gerçek İslamdır.
|
Felsefe eğer aşırıya kaçmasaydı dediğin gibi düşünmeye yönelttiği için doğru olabilirdi..Ama hasta ruhlu filozoflar genelde kendilerini sürekli diğerlerinden zeki olarak görür.Diğer insanlar onlara göre moron gibi yaşıyordur ve birşey bilmiyordur...
Genelde bütün feslefe ile uğraşanlarda toplumda dikkat çekmek için Allah ile ilgili yorumlar yaparlar.Bizim saygı duyup söylerken titrediğimiz keliemeleri ve değerleri bir paçavraymış gibi görüp o şekilde bahsederek kendilerini farklı gösterirler.Genelde eski filozoflardan bir kısmıda homoseksüeldir.Kendi kitaplarında yazar bunlar.Yani adam yerine koyulacak kadar değerleri yoktur... |
Alıntı:
2.Kendini beğenmiş muamelesi yapmdım ulemalık yapan beyfendinin kendisidir.Kesin çizgilerle konuşup kestirip atma yoluna giden hırs yapıp soyledikleriyle çelişen(hakaret değil sakın ha)bi görüntü çizdi. 3.Benim yorumum değil fikirlerim var.Bunlara saçma demek senin özgür düşünceye karşı salladığın bir baltanın göstergesidir. 4.Namazı aşşağlamadım o senin algılarındaki problemden kaynaklı olabilir.olaylar yokken olgu vardı benim bunu yakalamadaki çabam sana niye batıyor ben anlamıyorum.Ben ibadetleri önemsiz saymadım inkar da etmedim.olaylara tapınmaktan Allaha sığınırım. Belki biraz daha farklı yerlerden bakıp tek bir sonuca odaklanmaz isen belki beni anlayabilirsin.Çünnkü ne bir şairim ne yazar.ifadelerim herkese yetmez.Ki yazar olsamda boş ya hiç anlaşılmaz :D |
Alıntı:
|
Bakın buda Ömer Hayyam'ın.. :)
KİM GÖRMÜŞ Kim görmüş o cenneti, cehennemi? Kim gitmiş de getirmiş haberini? Kimselerin bilmediği bir dünya Özlenmeye, korkulmaya değer mi? Dert içinde sevinci bul da yaşa; Haksız düzende haklı ol da yaşa; Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın, Varından, yoğundan kurtul da yaşa. Bulut geldi; lalede bir renk bir renk Şimdi kızıl şarap içmemiz gerek. Şu seyrettiğin serin yeşillikler Yarın senin toprağında bitecek. |
Black Sende dini kul ile Allah arasinda bir olgu olarak görenlerden misin?
|
Yalçın bey kardeş gibi, nazik olamadığımız için yazdıklarımız hırs ile yazılmış gibi yansıyor demek ki ... Benim ne gibi bir hırsım olabilir ki, gerçekler bukadar ortadayken ? ;)
VesseLam |
Alıntı:
|
Şu Ahmet Ağebey'in sorusunun cevabını bende merak ettim ...
VesseLam |
Alıntı:
|
Kardeşim İslamda kesin çizgiler vardır ve kestirip atan kişi dediğinle aramız limoni bile olsa ben ona ukala demene ve buraya yazmana tahammül edemem.
Sen koyun gibi yaşamayıp ne yapacaksın çobanımıza koyun değil ayağının tozu oluruz.İnsanlar İslami şekilde düşününce zaten felsefe denilen olguyu tamamlıyor. Felsefe dinde olmaz.Dinde düşünmek zaten vardır.Ama kesin çizgiler de vardır.Onları aşayım dersen hele bizim gibi cahiller asla aşamayız. Mesela tasavvuf kitapları okunmaması daha iyidir.Biz herşeyi anlıyamayız.Bizim gözümüzdeki perdeler o evliyaların gözündekilerden daha fazladır. |
Black ben hala daha senin Peygamberler hakkinda ne düsündügünü ögrenemedim, Madem biz Yaradana direkt ulasabiliyoruz neden Peyhamberlere ihtiyac duyulmustur?
|
Alıntı:
|
''Seccadeye tapmak eşeklik değilde nedir'' gibi bir cümleyi buraya koyarak inançlı insanın inancına balta sallamışken benim senin özgür ama gereksiz düşüncene saşma demem o kadar da kötü olmasa gerek... Herneyse....Senin derdin kendinle aslında.Kendini bayağı bi ehsaba çekmen lazım... Ayrıca felsefe hakkında yazdıklarımı tekrarlıyorum aynen.Kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum.Gerçekler acı ama gerçek.. |
Alıntı:
|
bu arada Lügat ve Demokrat(Mavera) ya gitti oyumuz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
özür dilerim hala gözüm kapalı.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
peygamberleri inkar veya önemsiz asymadım geleceğim kısa süre sonra |
Alıntı:
Bu durumu görünce aklıma şu geldi..Hani bu laik kesim her seferinde ''dindarların yaptığında görüyoruz'' diyerek birkaç yanlış dindarın lafını başörtüsüne ayda inançlara yükler ya.Burada da adam kendi yapamadığı şeyleri başkalarında kötü görerek kendini avutmuş... Bak bu dörtlüğü kime yazmış acaba...İnanmıyor mu nedir :) |
Amman msn gibi oldu bu..Vedalaşın birde oh.. :o >:( konuyu sabote ettiniz ya orda yukarda yazık üyeler var seçin gidin konuşan artı verecek.. >:( THE BES artık.. ;D :D :D sinirden gülüyorum gereksiz yere uzadı konu.. >:(
|
kimseyi örnek almadığımı basa basa üstüne soyledim..
bunda anlaşılmayacak bir nokta göremiyorum.. şu dar zamanda of offf |
Uyarsana Ahmet abi kov gitsinler.. ;D
|
Neyse...Yalçın abinin dediği doğru...
Hırçınlık olayı farklı yerlere götürebilir.. .O yüzden netten de çıkıcam zaten... Olayı fazla sertleştirmeye gerek yok... Ömer Hayyam'ın rubailerini tasdik eden birinden bekleyecek birşeyimde yok... Selametle.. |
Ya gözüm pek seçmiyor yazıları ad bir çizgi gibi görsem de Emre sen niye görmüyorsun : )
Adam örneği benimsedim diye vermemiş ki başkalarını anlatırken vermiş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 04:51. |