![]() |
Yârabbi!
Senbenimrabbimsin,beniseseninkulunum. Sen herşeyin yaratıcısısın.ben ise yaratılanım. Sen rızık verensin,ben ise rızık alanım. Sen mülkün sahibisin,ben ise kölenim. Sen kuvvet sahibisin,ben ise aciz ve zelilim. Sen zenginsin,ben ise sana muhtacım. Sen ezeli dirisin,ben ise ölüme mahkumum, Sen bakisin,ben ise faniyim. Sen Kerem sahibisin,ben ise kötülenmeye layığım. Sen iyilik yapansın,ben ise kötülük isteyenim. Sen affedicisin,ben ise günahkarım. Sen büyüksün,ben ise hakirim. Sen kuvvet sahibisin,ben ise zaifim. Sen verensin,ben ise isteyenim. Sen emniyet verensin,ben ise korkanım. Sen cömertsin,ben ise dua edenim. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle benim Günahlarımı affet.Suçlarımı bağışla.AMİN. |
Yarabbi
Kapına geldik, dergahına sığınıyoruz.Ey merhametlilerin en merhametlisi, bizleri bağışla. Allah'ım Sen buyurdun ki bana dua edin bende duanızı kabul edeyim. Senin aciz kulların olarak huzuruna geldik ve sana dua ediyoruz.Ey Allah'ım bize hakkı hak olarak göster.Haklı olmayı nasip et.Bize batılı batıl olarak göster.Batıldan uzaklaşmayı nasip et.Bize basiret ve feraset ver.Bizi dünyanın sıkıntısından ve ahiretin azabından koru. Yarabbi sen ey vahşete kapılanların en cana yakın dostu,yalnızların arkadaşı,ümidi kesilenlerin ümidi,kimsesizlerin yardımcısı,yoksulların varı,zayıfların kuvveti,fakirlerin hazinesi,gariplerin şikayet makamı,büyüklüğünde tek olan,fazlın ve keremin Peygamberin Hz. Muhammed (a.s) ve Ali(ashabı) hürmetine sıkıntılı zamanımızda yardımımıza yetiş. Allah'ım Gücümüzü topla,dünyaya karşı zaafımızı gider ve bizlere yardım et.Mağdur ve mazlum Müslümanlara merhamet et. Allah'ım Ey Müslümanların velisi.Bizi sana kavuşuncaya dek İslam üzerinde sabit kıl.Ayaklarımızı sıratı müstakimden kaydırma.Katındaki makamı hürmetine Hz. Muhammed (a.s)'ı hakkımızda şefaatçi kıl. Yarabbi Sana gereği gibi ibadet etmeyi,şükür etmeyi,hamd etmeyi,tevekkül ve tefekkür etmeyi ve imtihanına sabrı nasip eyle.Bizi yaşattığın müddetçe kötülüklerden kaçma hususunda sebat nasip eyle.Bizden razı olmadıkça bizleri dünyandan çıkarma.Can verme sırasında imanımızı muhafaza buyur.. Ey saygı değer Kabe'nin sahibi,ey her türlü dilek ve cehdin sahibi;Müslümanları nifaktan,amelimizi riyadan koru.Günahlarımız bağışla.Bizlere merhamet eyle.Dualarımız kabul eyle.Şüphesiz sen duaları kabul eden mucipsin. Yarabbi;Kadrimizi yücelt,göğsümüzü genişlet,işimizi kolaylaştır,bize hayırlı rızk ihsan et.İzzetinin hakkı için, bizleri korku ve hüzün duymayan salih kullarından eylemeni rahmetinle istiyoruz senden.Sen gönüllerdeki dertlere şifa,hidayet ve rahmet vericisin.Bizden mağfiretini esirgeme yarabbi.İstenenin hayırlısını,duaların hayırlısını,amelin hayırlısını,hayatın hayırlısını,ölümün hayırlısını istiyoruz senden. Ey Allahım ibaderlerimizi kabul buyur.Yüce Allah'ın salat ve selamı Peygamber (a.s)'in ehli beytin ve bütün ashabının üzerine olsun. Allah'ım; Senin açacağın herhangi bir rahmeti tutacak yoktur.Sen tasayı gideren,kederi açıp ferahlatan ve güç durumdakilerin duasını kabul eden Rab’sin.Ancak senden yardım diliyor ve ancak senden yardım istiyoruz. Dünya ve ahiretin sahibi Allah'ım; Dini ve dünyevi bütün işlerimizde intizarı müyesser kıl.Zorlukların üstesinden gelmeyi nasip eyle.Şüphesiz sen her şeye kadirsin.Sen dertlilere deva,hastalara şifa,borçlulara eda nasıp eyle.Bağışlamanı dileriz yarabbi.Dönüş sanadır.Güç ve kuvvet ancak yüce ve büyük Allah iledir. Yarabbi Peygamber Efendimiz (a.s) senden neleri istemişse onları istiyor,nelerden sığınmışsa onlardan sığınıyoruz.AMİN. |
Ey duaları geri çevirmeyen Rahman!
Sana bütün gücümle, bütün kalbimle ve kalbimin tercümanı olan gözyaşlarımla yalvarıyorum. Seni tanımayan biçarelere de göster kendini. Tattır onlara sevgini. Bilsinler ne büyük bir aşk olduğunu. Bilsinler Senin alemlere Rahmet olan Rasülünü. Bilsinler Senin affediciliğini. Onlar da gelsin Senin mağfiret kapına. Onlar da istesin Seni bizim istedigimiz gibi. Rabb’im hayatında hiç Sana ibadet etmemiş, içinde hiç ALLAH aşkı olmayan, imana susamış ama susuzluğunun kaynağını bilmeyen bu insanlara hidayet nasip et ne olur! Ne olur ALLAH’ım;.. Senin içime koyduğun sevgiyle sevdim ben onları. Senin rızan için arkadaş dedim onlara. Rabbim ben sadece bu dünya icin sevmiyorum. Sevdiğim herkesi ahirette de birlikte olayım diye seviyorum. Sana gelirken onlarla birlikte geleyim diye seviyorum. Yani herkesi seviyorum Sen;den ötürü. ALLAH’ım! Ya sarılırsa yakama, ya bana derse o Büyük Günde, Neden anlatmadın bana Rabbini? Neden anlatmadın bana cennet-cehennemi? Neden Rahmet Peygamberinden söz etmedin? Neden bu ilahi düğüne beni de davet etmedin? Sen benim arkadaşım değil miydin? Hani arkadaslar birbirlerine herşeyi anlatırlardı. Sen bana neden anlatmadın? Bana neden bugünden haber vermedin? Neden, neden, neden?” ALLAH’ım!! Ben ne yaparim bu soruların karşılığında? Ne cevap veririm, nasıl dayanırım? Omuzlarım kaldırır mı bu yükü? Öyle bir yük, öyle bir yük ki Sana ve Rasülüne kavuşmanın sevincini yaşatmayacak bana. Çünkü bir şeyleri eksik bırakmışım ben dünyada. Haketmemişim ben bu sevinci.. Tam Sana kavuştum derken bu arkadaşımın hakkının altından nasıl kalkarım, nasıl öderim bu vebali? Rabbim Sen istersen, Sen ol dersen ne olmaz ki!ALLAH’ım onları da aramıza kat. Onları da Sana yönelt. Onlar da sevsin Seni. Seni sevince zaten bulacak bütün güzelliği, bütün doğruluğu. Seni sevince ölümü de sevecek, peygamberleri de sevecek. Herşeyi, herkesi sevecek. Seni seven neyi sevmemiş ki? Ben acizim, birşey yapamıyorum duadan baska. Elimden fazlası gelmiyor. Senin sevgini yine ancak Sen koyarsın onların kalbine. Sen yöneltirsin onları kendine. ALLAH’m! Yapabildiğim tek şey şu anda gözyaşlarımla birlikte elimi açıp sana yalvarmak. Yalvarıyorum hidayet nasip et onlara. Asıl mutluluğu ver onlara ve onlar gibilere. Ver onlara ALLAH’im sevgini! Yağdır Rahmetini! Ve beni de bütün müslüman kardeşlerimi de affet Rabb;im Amin |
İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, ALLAH'a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:
"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. ALLAHümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu." "ALLAH'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. ALLAH'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla." |
Ey nimetleri, tükenip bitmeden sürekli sağanak sağanak yağan ve ey dilediği zaman Hakk'a, hakîkate cephe alan düşmanları helak eden ulu Rabbimiz! İşte yine kapına geldik; Senin zahir-bâtın (açık-gizli) nimetlerine, eksiksiz ve sapasağlam siyanetine muhtacız. Bize lütufta bulun.. bizi (nimetlerinden) mahrum bırakma; şu kimsesiz kullarını bütün şerli insanların kötülüklerinden ve endişe edip sakındığımız her türlü fenalıktan muhafaza buyur!
Ey Yüceler Yücesi! Şayet bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalblerini yumuşatmak murad ediyorsan, bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalblerini yumuşat ve sinelerini daimî bir sevgiyle doldur! Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı! Bizim kalblerimizi de, onların kalblerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir! |
Ey nimetleri, tükenip bitmeden sürekli sağanak sağanak yağan ve ey dilediği zaman Hakk'a, hakîkate cephe alan düşmanları helak eden ulu Rabbimiz! İşte yine kapına geldik; Senin zahir-bâtın (açık-gizli) nimetlerine, eksiksiz ve sapasağlam siyanetine muhtacız. Bize lütufta bulun.. bizi (nimetlerinden) mahrum bırakma; şu kimsesiz kullarını bütün şerli insanların kötülüklerinden ve endişe edip sakındığımız her türlü fenalıktan muhafaza buyur!
Ey Yüceler Yücesi! Şayet bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalblerini yumuşatmak murad ediyorsan, bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalblerini yumuşat ve sinelerini daimî bir sevgiyle doldur! Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı! Bizim kalblerimizi de, onların kalblerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir! |
Allahim kalp katiligindan, gafletten, fakirlikten, zilletten ve miskinlikten sana siginirim Kufurden, fisktan, muhalefet edip dusmanlik cikarmaktan, baskalari duysun ve gorsun diye birsey yapmaktan da sana siginirim
Allahim, fayda vermeyen ilimden, urpermeyen kalpten, doymayan nefisten, ve icabet edilmeyen duadan, acliktan, hiyanetten, tembellikten, korkakliktan, cimrilikten, kocamaktan, deccalin fitnesinden, kabir azabindan, hayatin ve olumun fitnesinden sana siginirim Allahim, isledigim ve islemedigim amellerin serrinden, bildigim ve bilmedigim seylerin serrinden sana siginirim Allahim, huylarin, amellerin, arzularin ve hastaliklarin kotulerinden de sana siginirim Allahim, gucumun zayifligini, caremin azligini ve insanlarca onemsenmeyisimi sana sikayet ediyorum Allahim nefsime takva bahseyle ve onu temizle Allahim, beni seni cok zikreden, sana cok sukreden, senden cok korkan, sana cok itaat eden, sana karsi cok husu ve saygiyla dopdolu olan, ah-u efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan sana teveccuh eden bir insan eyle Allahim, bana kendimi bulmayi ilham et, beni nefsimin serrinden koru Allahim, senden tertemiz bir hayat, dosdogru bir olum, rezil etmeyen ve ayiplari sayip dokmeyen bir donus istiyorum Allahim, beni cok sabreden, cok sukreden bir kul eyle, beni kendi gozumde kucuk fakat insanlarin gozunde buyuk yap Ya rabbi beni bagisla, bana merhamet eyle ve beni en dogru yola hidayet eyle ALLAHın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun |
Zatında, sıfatlarında ve fiillerinde hiçbir dengi ve benzeri bulunmayan, varlıklara hayat veren ve varlığıyla bütün mahlukâtı ayakta tutan fakat kendi varlığı hiçbir varlığa bağlı olmayan âlemlerin Rabbi Allah’a sonsuz hamd ü sena; bütün mevcudâtın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı, ‘Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım!’ hitab-ı mübeccelinin biricik muhatabı, kâinatın Efendisi Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa’ya, O’nun aile fertlerine ve her biri bir vefa ve sadakat sembolü olmuş arkadaşlarına kainatın zerratı adedince salât ü selam ediyor; afv ü mağfiretin sağanak sağanak yeryüzüne indiği şu bereketli günlerde, merhameti sonsuz Rabbimiz’e bir kere daha yalvarıyoruz:
Ey ululardan ulu Rabbimiz! Bizi, Senin azamet ve ululuğun karşısında kulluk hakikatini kavramış, yüzü her zaman yerde olan kullarından eyle.. buudları ölçülemeyecek kadar geniş olan ihsan ü atâ hazinelerinden ve hadd ü hesabı olmayan bereket kaynağı fazlından bize de bol bol lütufta bulun!. Ey her şeyin yegane sahibi yüce Rabbimiz! Dostluğunla şerefyab kılarak lütufta bulunduğun kulların gibi, bize de lütufta bulun; Sana düşmanlık edenleri mahrum ettiğin şekilde bizi de nimetlerinden mahrum etme; Sen mü’minlerin dostu ve yardımcısı, Senden talepte bulunanların isteklerini is’af eden biricik kerem sahibisin! Zaten Senin keremin sadece halis müminlere, teveccühün de ebrar ve mukarrebîne mahsus değildir; Sen her şeyi kuşatan rahmetinle dilediğini ihsan ve ikrama boğarsın... Evet, Sen lütuflarında sınır olmayan cömertler cömerdi, kullarının bütün ihtiyaçlarını görüp onları başkalarına el açma zilletinden kurtaran Ganiy-yi Hakîkî ve merhamet şualarıyla bütün varlığı sarıp sarmalayan yüceler yücesi Rahîm ü Alî’sin. Duamızı, Senin yüce Habîbine, saadet hanesinin kutlu fertlerine ve ashab-ı güzînine bir kere daha salât ü selam ederek bitiriyor ve nezdinde onları şefaatçi eyleyerek halimizi arz ediyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabbimiz! |
Dergahında dilenciyim Rabbim, kapının tutsağıyım. Kulların arasında her şeyini yitirmiş, iflas etmiş bir garibim; ama senin ihsanlarının talibiyim. Ey hilm, rahmet ve cömertlik tahtının sultanı Rabbim, ey Halîm, ey Rahîm, Ey Kerîm; halime acı ve bana rahmaniyetinle muamele et. Dünyada ve ahirette beni rüsvay eyleme. Sen bana sonsuz nimetler verdin ama ben onların şükrünü eda edemedim. Beni derde maruz bıraktın, imtihanlarına karşı sabırlı olamadım. Buna rağmen beni hizlana uğratmadın; sürekli hatalar içinde bocaladığımı gördüğün halde beni rezilliğe düçar kılmadın. Halimi ıslah et Allahım; kalbimi nurlandır. Beni her amelinde ihlası gözeten, Seni seven ve Senin tarafından sevilen, Senden gelen her şeyi hoşnutlukla karşılayan ve rızana mazhar olan kullarından eyle. |
İlahî rahmetiyle ve bu rahmetinin eseri olan lütuflarıyla topyekün mahlukatı kuşatan Rahman ism-i celîlinin sahibi, Âlemlerin Rabbi Allah'a, mahlukatının solukları adedince hamd ü sena; hem fert fert hem de bütün bir beşeriyet olarak medyunu bulunduğumuz İnsanlığın İftihar Tablosu Hazreti Muhammed Mustafa'ya, O'nun güzide aile fertlerine, seçkin yol arkadaşlarına salât ü selam ediyor, aczımızın, fakrımızın şuurunda olarak bir kez daha sonsuz şefkat sahibi Rabbimizin ulu dergahına sığınıyoruz:
Ey bilinmesi gerektiği ölçüde bilmekten fersah fersah uzak bulunduğumuz yüce Rabbimiz! Bizi marifet denizinin derinliklerine daldır; daldır ki, kalblerimiz saffet bulsun, yolumuzun sonu da vuslat olsun! Bizi nurunla rızıklandır.. şek ve şüphenin karanlık vadilerinden uzaklaştır.. zahirimizi ve batınımızı ilahî inayetinle te'yîd buyur ve bizi cismaniyetinin altında kalıp da ezilenlerin elîm akıbetine maruz bırakma!... Ey kullarının dualarına her zaman mukabelede bulunan yüceler yücesi Rab! Bizim dualarımızı da kabul et.. bizi dünyada da, ukbada da kaybedenlerden eyleme.. her türlü bela ve musibetlerden sıyanet buyur ve umduklarımızın ötesinde sürpriz lütuflarınla sevindir!... Mahlukatın en şereflisi ve mevcudatın Efendisi’ne, hürmete ziyadesiyle layık aile halkına ve ashab-ı güzinine salât ü selam ederek dualarımızı Kabe-i Muazzama’da yapılmış dualar gibi kabul buyurmanı diliyoruz. Ya Rab! Eksik-gedik de olsa, ne olur, şu teveccühümüzü karşılıksız bırakma! |
Rabbim, Bilinmezliklerimde bilenenim ol... Şüphelerimde eminliğim, Nefsimle mücadelemde kazancım ol... Çıkmazlarımda yol açanım, Bu sesler nedir, Hangisi Sendendir diye sorgulamalarımda sesime ses ol... Her an Sana muhtacım. Bu yazıyı yazmak, okumak için, Bu duayı söyleyebilmek için, Düşünebilmek, konuşabilmek, isteyebilmek için, Sana, hep Sana muhtacım... Rabbim her an Sana muhtacım. N'olur yanımda ol. Bilinenim, Eminliğim, Kazancım ol... Çaresizliklerime çare, Sesime ses ve aramalarıma bulma ol... Ya kaldır aradan perdeleri Seni görebileyim, Ya da kaldırdığım perdenin ardında Seni görebileyim. Rabbim, n'olur! Seçimlerimde irademi benden al, ve içime SEN dol.. ** ** ** Yaptıklarımız ve yapmadıklarımızdan dolayı af dileyelim. Süt dökmüş kedi gibi, Cam kırmış çocuk gibi, Herşeyin sahibi olan Allah'a yalvaralım. Yalvaralım ki bizi affetsin... "Affet beni Allahım, affet benim deniliklerimi, affet edepsizliklerimi, affet had bilmezliğimi, affet kıymet bilmezliğimi, affet sana iyi bir kul olamayaşımı, affet acizliğime rağmen kendimi birşey sanışımı, affet beni muhatap kabul etmeni anlamayışımı, affet verdiğin fırsatları tepişimi, affet açtığın yollardan yürüyemeyişimi, affet şeytana uyuşumu, affet nefsimin esiri oluşumu, affet günahlarımı cahilce savunuşumu, affet Habibine layık ümmet olamayışımı, affet Senden uzak kalışımı, affet, n'olur affet... Affet çünkü ben her şeye rağmen yine de Senin kulunum. Tut elimden kaldır beni, Topla dağınıklığımı, Merhametinle muamele et, acı bana... Gözlerimin ferini, dizlerimin dermanını, Aklımın irfanını, ruhumun dirliğini alma... Bana şu önümüzdeki sene için Nolur bir fırsat daha ver... Ver ki yine Senin kapına geleyim..." Amin.................. |
Sana bir DUA eden olsun Sen birine DUA et! DUA'sız üşür yürekler... Biliyor musun?.. Başkasina dua ettiğinde aslinda sen kendine DUA ediyorsun! Ne kadar çok kimse için dua edersen o kadar çok KAZANIYOR YA DA KAYBEDİYORSUN! Çünkü melekler Duan rahmet ve hayr ise: " Bir misli de sana olsun amin" Duan zulmet ve ser ise: " Bir misli de sana olsun amin" derler... Dua: içimizle muhasebe olunacagimiz bir SIR dır.. Tıpkı ;Bir ayna gibidir içimizi yansıtIr bize.. RABB'e sunulan bir arzuhaldir dua geri döner bize o kapılardan yüreğimizce.. Hep hayra dua edenlerin maddeten ve manen hayırlara ermesi şerre dua edenlerinse rahmetten mahrum kalması bundandir işte.. Duasız üşür yürekler bil!.. Sana bir dua eden olsun Sen birine dua et! Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan sana ummadık kapılar açan.. Bilmezsin kimin için ettiğin duadir seni böyle ayakta tutan... Hiç üşümesin yüreklerimiz için Dualarda bulusalim.. Daim dualaşalim.. ALLAH'in o güzel selamı hepimizin üzerine olsun... "Kullarım Beni sana soracak olursa muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına icabet ederim . Öyleyse onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki doğru yolu bulmuş olurlar." (Bakara Suresi 186) (Ya Rabbi Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!) (Ya Rabbi faydasız ilimden makbul olmayan amelden ve kabul olmayan duadan sana sığınırım.) (Ya Rabbi bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!) (Ya Rabbi her işimizin sonunu güzel eyle dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!) (Ya Rabbi bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!) (Ya Rabbi bizi dostlarına dost düşmanlarına düşman olanlardan eyle!) (Ya Rabbi acizlikten tembellikten korkaklıktan cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırım!) (Ya Rabbi işinde sebat eden nimetine şükreden ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!) (Bedenime kulağıma gözüme sıhhat ver! Küfürden fakirlik sana sığınırım.) (Ya Rabbi kusurlarımızı ört korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip et!) (Ya Rabbi sıhhat afiyet ve güzel ahlak ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!) (Ya Rabbi gece ve gündüz gelecek kötülüklerden sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım.) (Ya Rabbi ölünceye kadar ibadet etmemizi ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle!) (Ya Rabbi zulmetmekten zulme uğramaktan sana sığınırım) (AMİN) |
Allah'ım!
Sen'den, bize masivadan arınmış dupduru bir kalb, sürekli Sen'in yâdınla meşgul bir dil, iman esaslarını aksine ihtimal vermeyecek şekilde bilip kabullenebileceğimiz, duyup hissedebileceğimiz ve onu kendi özümüzle bütünleştirip irfan ufkuna ulaşabileceğimiz kıvamda bir yakîn, yaratıldıkları gayeler karşısında boyun büküp her zaman emre âmâde duran hisler ve bizi asla terk etmeyecek bir afv ü afiyet istiyoruz. Âmîn... |
Rabbim!...
Geldiğim geleceğim eğildiğim ağladığım yok olduğum varlığında var olduğum tek kapı tek yol SENSİN… Varlığınla beni var et Dualarımı kabul eyle Tevbelerimi kabul et Pişman olup tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni Kapındır; gideceğim tek kapı Sevgindir; koyacağım kalbime en güzel sevgi… ALLAHım! Kalbimin kapısının kilidi senin ismin olsun SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma... Elimin dilimin gözümün kalbimin düsüncelerimin kirlerini arindir Allahim ... Çoğalan acılarımı sil yüreğimden Günahlarım çok ellerim boş geliyorum sana hergün Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür… Sadece senin yoluna… Sadece senin AmiN... |
Güzeli Seven Güzel! Sana Feda Edeceğim Güzellikler Ver!
Güzeli seven Rabbim, benim içimi nurlarınla güzelleştir… İçimin güzelliğiyle davranışlarım nurlansın!… Gözlerimin bakışında Sen olmalı, kirpiğimin ucundaki damlada Sen parlamalısın!… Sen’in yolunda çalışırken yorulduğum için dinlenmeliyim… Rahatım da Sen’in için olmalı yani… Uykumda Sen’i sayıklamalıyım… Yollarım Sana gelmeli hep! Dönse dolaşsa yine Sen’i bulmalı adreslerim! Hayatımdaki her ciddi adımı Sen’in için atmalı, yine Sen’in için koşmalıyım, Sen’in yolunda… Affetmeyi seven Rabbim, affedilmenin huzurunu yaşattır bana… Günahkar kulunun tek tesellisi; Sen’in huzurunda af dilerken, süzülen gözyaşlarıdır… Bunca günahıma rağmen, beni bir nebze rahatlatan; tövbe etmeyi nasip eden Rabbimin, kullarını affetmeyi sevmesidir… Sen’den koparma beni! Sen’siz bırakma kalbimi… Sen’den uzak kalınca; öyle aciz, öyle çaresizim ki… Sen’inleyken huzurum dorukta; sanki her şey, her güzel şey benim, tüm mutluluklar benimle… Dünyanın tüm çiçeklerini koklasam, Sana dua ederkenki huzuru yine bulamam… En güzel sözleri kullansam Sen’in için, hep Sen’i söylesem konuştuğumda; Sen’i anlatmaya yine doyamam! Dostlarını sevsem; kalplerinde Sen yaşıyorsun diye… Tüm yarattıklarına ibretle baksam; Sen’i hatırlatıyor diye… İçimdeki sevgiye dair ne varsa yapsam; Sen’i sevmeye yine doyamam! Güzeli seven Güzel! Sana feda edeceğim güzellikler ver!.. |
Ya Rab! O sahip bulunduğun en güzel isimlerin ve en ulvî sıfatların hakkı için günahlarımızı mağfiret buyurmanı, kusur ve ayıplarımızı örtmeni, bizi sevip razı olduğun amelleri işlemeye muvaffak kılmanı, Sana gönül bağlamış bütün müslüman kullarını haddini aşıp saldırganca davranan, düşmanlık duygularıyla oturup kalkan ve her zaman komplo peşinde koşan insanlık mahrumlarına karşı nusretinle teyid buyurmanı istirham ediyoruz.
|
amin.yarabbi amin
|
ALLAH'ım, i'tikad, söz ve amel bakımından şanına lâyık olmayan her türlü kusurdan Zat'ını yüce tutma ve Sana layık olan sıfatları da isbat etme adına dile getirilen sözlerin en güzelleriyle, renk renk, desen desen tesbîh ü takdîs ifadeleriyle Seni anmak istiyorum.
Sırf Senin hoşnutluğunu gözeterek ve rızana ermiş bir kul olma ümidi besleyerek Seni tesbîh ü takdîs etmeyi arzuluyorum. Bunu nasip eyle ALLAHım, beni bu devletten mahrum kılma. |
Allahım! Biz, Senin müslüman kulların, mahzun ve kederli olarak huzuruna geldik. Sen’den sıkıntılarımızı gidermeni, gam ve hüznümüzü de izale buyurmanı dileniyoruz.. dileniyoruz zira Sen kapına koşanları hiç bir zaman eli boş geri çevirmezsin.
Ya Rab! O sahip bulunduğun en güzel isimlerin ve en ulvî sıfatların hakkı için günahlarımızı mağfiret buyurmanı, kusur ve ayıplarımızı örtmeni, bizi sevip razı olduğun amelleri işlemeye muvaffak kılmanı, Sana gönül bağlamış bütün müslüman kullarını haddini aşıp saldırganca davranan, düşmanlık duygularıyla oturup kalkan ve her zaman komplo peşinde koşan insanlık mahrumlarına karşı nusretinle teyid buyurmanı istirham ediyoruz. |
ALLAH’ım..
Hamd yalnız sanadır.Gökleri,yeri ve onlarda bulunanları var eden ve varlıklarını ayakta tutan sensin. Hamd yalnız sanadır.Göklerin,yerin ve onlarda bulunanların mülkü/tasarrufu yalnız senindir.Hamd yalnız sanadır.Ey göklerin ve yerin nuru,hamd yalnız sanadır.Sen göklerin ve yerin mutlak egemenisin.Hamd yalnız sanadır.Sen hakkın ta kendisisin,va’din gerçektir,sana kavuşmak gerçektir,senin sözün gerçektir, cennet gerçektir,cehennem gerçektir,bütün peygamberler gerçektir,Muhammed(sav) gerçektir,kıyametin kopması gerçektir.ALLAH’ım ben sana teslim oldum,sana iman ettim,sana güvenip dayandım,sana döndüm. Anlaşmazlık davalarımı senin hükmüne sundum, başkaları ile mahkemeleşmek için sana başvurdum, önceden yaptıklarımı da,yapacaklarımı da,gizliliklerimi de,açıkladıklarımı da bağışla!Öne geçiren de,sonraya bırakan da sensin. SENDEN BAŞKA HİÇ BİR İLAH YOKTUR... |
Bütün mevcudatı yaratıp yaşatan Kerîm ü Vedûd Rabbimize, O’nun varlık sahnesinde her an tazelenip duran tecellileri adedince hamd ve şükür, varlığını, birliğini, cemalini, kemalini, sonsuz kudret ve rahmetini bütün beşeriyete ilan etmek üzere gönderdiği Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya, âline ve ashabına sonsuz salât ü selam ediyor, Rabbimiz’in rahmet ve affediciliğinin ihata ve şümûlüne inanıp, hususi bir kısım iltifatlarını muntazır olarak bir kez daha O’na iltica ediyoruz:
Yüce Allahımız! Sen Zatıyla kâim olup başkasına muhtaç olmayan yegane varlıksın ve Sen’den başka her şey Sen’in kayyumiyetine (ayakta tutmana) muhtaçtır. Yine Sen sıfât-ı sübhaniyen (mukaddes ve münezzeh sıfatların) ile her şeyi kuşatansın ve bütün kevn ü âlem Sen’in bu ihata dairen içinde bulunmaktadır. Esma-i hüsnası (güzel isimleri) ile kainat üzerinde tecellilerde bulunan ve bütün eşya, tecellilerinin karelerinden ibaret olan Zat-ı Ecell-i A’lâ da Sensin. Rabbimiz! Bizi nezdinden göndereceğin bir ruh ve garazsız, ivazsız Sen’in muhabbetine ulaştıracak bir marifetle te’yîd buyur.. kalbimizde dolaylı ya da doğrudan Sen’in rızana ulaştırmayan/ulaştırmayacak olan sevgiler varsa onları da sil süpür.. havâss-ı zâhiremizi ve bâtınamızı (tatmak, görmek.. gibi duyularımızı ve hayal, hafıza.. gibi kalbe bağlı duygularımızı) Sen’in emrine muhalefetten muhafaza eyle! Rabbimiz! Bütün bunları dilenirken yine Sen’in gazabından rızana sığınıyor, rahmetine iltica ederek cezalandırmandan rahmaniyet ve rahîmiyetine kaçıyoruz; ne olur, göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa bizi nefislerimizle başbaşa bırakma! Duamızın sonunda âlemlere rahmet olarak irsâl buyurduğun İnsanlığın Efendisi’ne, ehl-i beytine ve ashab-ı güzînine bir kere daha salât ü selam ederek bunları hiç tükenmeyen hazinelerinden bize bahşetmeni diliyoruz. Reca duygularımıza mukabelede bulun ve bizi eli boş geri dönen bahtsızlardan eyleme!.. |
Ey Rabbim sözlerin en güzeli hiç şüphesiz sana aittir.Bizim söylediklerimiz, söyleyeceklerimiz, söyleyemediklerimiz, söylemek istediklerimiz, içimizde sakladıklarımız, suskun bıraktıklarımız, terk ettiklerimiz, unuttuklarımız, fısıldadıklarımız...
Hepsi, hepsi sözlerin hepsi sana söylendiği için güzeldir.Şüphesiz duayı dilimize veren sensin.Dilimizi duaya çeviren sen sin.Sözlerin en güzeli sana aittir ve sözlerin en güzeli sana hitap etmekledir. Ey Rabbim ebediyyen bana yakınlığını tattırdığın için, bana vahyettiğin tüm gerçekler için, beni hayat denen şu sonsuz lezzet pınarının başına oturttuğun için, bildiğim tüm ayıplarımı örttüğün için, gördüğüm tüm kusurlarımı bağışladığın için, umuduma katık ettiğin tüm hayallerim için, en sevgilini bana elçi gönderdiğin için, Ey sevgili!Beni aşkına muhatap ettiğin için, sonsuz hamd sana, sonsuz minnetkarlık sana, sonsuz minnet sana, sonsuz şükür sana, sonsuz teşekkür sana... Ey Rabbim tut elimden sonsuz kudret elinle beni hiçliğe terk etme, unutulmuşluktan uzak eyle beni, varlığına komşu eyle beni. Ben acizim dayanağım sensin, ben fakirim sığınağım sensin, ben dilsizim sözüm sensin, ben körüm gören sen sin ,ben sağırım ki işiten sensin... Ey rabbim sözlerin en güzeli sana aittir ve sözlerin en güzeli sana hitap etmekledir.Bu kırık dökük sözlerimi bu perişan hitabımı sen kabul eyle. Sen güzelleştir ki sen bana aşktan kanatlar vermiştin ya, aşkın semasına uçurmuştun ya beni, elimi sen dokumuştun ya, hani ele avuca gelmez dokunuşları sen bahşetmiştin ya bana, gözüme kendi nazarından ışıklar vermiştin ya, gözle görülür güzellikler vermiştin ya bana, yüzüme tebessümü sen giydirmiştin ya, tebessüme karşılık veren güzel yüzler koymuştun ya... Ey Rabbim!Ben yoktum sen var ettin.Unutulmuştum ki sen sevdin, sevdiğin için var ettin.Bir sen sevdiğin için var edildim bir sen beni andığın için ihya edildim. Öyleyse Ey Rabbim!Varlığımı aşkına armağan eyle, Yak beni aşkının ateşinde, Al beni bu rüyadan, al beni bu dünyadan.Bu kırılgan varlığımı ebedi baharına toprak eyle.Ey Rabbim bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldir. Kırık dökükte olsa kabul eyle sözlerimi.Yıkık dökükte olsa duy yakarışlarımı. Kabul eyle beni, Kabul eyle sözlerimi , suskunluğumu dilsizliğimi en güzel dua eyle. Dua eyle dilsizliğimi, dua eyle suskunluğumu , en güzel dua eyle ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekledir. Dua eyle sözlerimi, güzel eyle..... (AMİN) |
Ey yerleri ve gökleri daglari ve denizleri ile bütün kâinatin ve kâinatta bulanan bütün mevcûdâtin sahibi Yüce Rabbim! Huzuruna diz cöktüm el actim boyun büküp Senden rahmet Senden merhamet ve Senden lütuf ve ihsan dilemeye geldim? Bu âciz kulunun dualarini dergâh-i izzetinde kabul eyle.
Ey her seye kadir olan Rabb-i Rahimim! Ey ezel ve ebed sultâni Yüce Hâlikim! Senin dergâhindan daha büyük bir dergâh yok ki oraya varayim? Senin huzurundan daha yüce huzur yok ki oraya durayim? Ve Senin kapindan daha yüce kapi yok ki onun calayim? Caresizim bîtabim âciz ve perisanim. Yâ Erhâmerrahimin! Sana sigindim Sana güvendim sabir ve tevekkülle Sana yöneldim. Beni sasirtma. Beni yanlis yol ve hareketlere sapmaktan muhafaza eyle. Serden uzak, hayra yakin eyle ALLAH'IM! AminAmin Amin.. |
Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah’tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer Allah’ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah’tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah’tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah’tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür. Ya Rabbi! İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah’tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah’ın Resulüdür. Ey diri olan! Ey ebedi var olan! Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah’ım! Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim! Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle� dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir. Ya Rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O’nun elçisidir demeyi nasip et. AMİN |
Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim!
Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin.Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir. Yâ Rabbî! Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle. Ey ihsânı çok olan Rabbim! Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et. Ey affetmeyi seven Rabbim! Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle. Ey yardım isteyenlerin yardımcısı! Bizi hidâyete çıkar. Yâ Rabbî! Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur. Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin. Ey âlemin yaratıcısı! Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin. Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al. O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti). Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin... Hz. Mevlâna son demlerinde iken, dostu Siraceddin Tatari yi yanına çagırarak, kendisine su duayı ögretmis ve sıkıntılı zamanlarında okumasını tavsiye etmistir ..Ya Rabbi! Bana ne senin zikrini unutturacak, sana şevkimi söndürecek, seni tesbih ederken duyduğum lezzeti kesecek bir hastalık; ne de beni azdıracak, şer ve kötülüğümü artıracak bir sıhhat ver. Ey Merhamet edenlerin merhametlisi! Merhametinle bu duamı kabul et. Amin Amin Amin |
Ey alemlerin rabbi olan ALLAH’ım !
Bizi taklitten tahkike eriştir. İmanımızı mükemmelleştir. Fani varlığımızı ebedileştir. Kalbimizi bu dünya toprağında çürümeye terk etme. Kalbimizi kalbine al. Gözümüz dünyaya kapanınca, cennete açtır. Daha bu dünyadayken ruhumuzun ellerini cennetine ulaştır.. Seni bilmek ve seni sevmek en yüce zevkimiz olsun Bizi geçici zevklere mübtela olanlardan eyleme.. Şu dünyada ve ahirette bizi Habibinden ayrı düşürme. O nazik peygamberin hatırına bizi Muhammedi nezaketten mahrum eyleme.. Neticesi boş olan dünyevi metalara gönül verdirip bizi gölge peşinde koşturma. Bize nimetlerinin asıllarını göster. Adi menfaatler peşinde koşturma, nefsani ihtiraslarımızı rahmetinle söndür. İhtilaflarımız nefislerimizin meyvesi değil, fikir ve ruhlarımızın meyvesi olsun ki o ihtilaflardan saadetler rahmetler meydana gelsin. Bizi bize verdiğin iman ve aşk ile şerefli olanlardan eyle. Makama, mevkiye, paraya boyun eğip yüzsuyu dökenlerden eyleme. İmanın en büyük makam ve şeref olduğunu bizlere hissettir. Bizleri dinine hizmetkar kıl. Ey Rabbim, Boynumuzu büktük, Benliğimizden soyunduk. Ellerimizi semaya değil senin mekanlar üstü arşına açtık, boş çevirme yarabbi. Bizi affet ki meleklerin de hayrette kalsın . Kalplerimizi nur-u Muhammed ile,nur-u Kur’an ile nurlandır. ALLAH’ım katından vereceğin öyle bir rahmet ki; Onunla kalbimize hidayet İşlerimize ve dağınıklığımıza düzen İçimize kamil iman Dışımıza Salih amel Amellerimize temizlik ve ihlas ver. Rızana uygun istikameti ilham eyle. Kalbimizin huzur bulacağı dostlar nasip eyle. Bizleri her türlü kötülükten koru. ALLAH’ım bize öyle bir iman ver ki; O imanla küfre imkan kalmasın , Öyle bir rahmet ver ki; Onunla dünya ve ahirette senin nazarında kıymetli olalım. ALLAH’ım hakkımızda vereceğin hükümde lütfunla kurtuluş diliyoruz. Bizleri kurtulanlar zümresine dahil eyle…. Amin… |
Alıntı:
Tanrı'm sende Türk müsün ? |
Rabbim!
"Yeryüzünün hakemleri taraf tutuyor her zaman. Ağlamak hep çocuklara düşüyor bu yüzden. Bu yüzden her gün şehirlerin göbeğinde intihar ediyor kimsesizler, Yalnız bırakılmışlar, kanadı kırılmışlar, Merhamet darağacına çekiliyor, yürekler çarmıha geriliyor. Her gün yeni bir usulle linç ediliyor insanlık onuru. Ağlamak yasak deniyor. Hatırlamak yasak. Unutuşun kuyularında boğulmaya zorlanıyor aşklar. Giderek azalıyor Adem soylu insanlar. Yavaş yavaş acı çektiriyorlar. Çabuk çabuk yokediyorlar. Rabbim! Gurbetler dünyasında gurbetliğimiz, hasretliğimiz, kavuşmaklığımız Sen ol. Sen ol, adımlarımızın yönelişi, dilimizin zikri, gece ve gündüzlerimizin fikri. Rabbim! Anlayışımıza genişlik, dilimize kuvvet ver. Rabbim! Azımızı çoğalt. Korkumuz ve sevgimiz Sen ol. Rabbim! Sevmekten korkmasın hiçbir kimse İhanet bulaşmasın dostluklara Hiçbir aşk karşılıksız kalmasın. Çocuklar ağlamasın. Umut olsun, mutluluk olsun gözlerinde ihtiyarların. Kediler bile minnet etmesin çöplüklere. Saklı saklı ağlamak zorunda kalmasın hiçbir kadın. Hiçbir anne evladından sonraya kalmasın Ellerinden tutabilsin bütün babalar çocuklarının. Rabbim! Bize yardımını çağıracak yüzler ver. Aşkı tanıyacak kalpler, merhamet dolu yürekler ver. Yaşamak için sebepler ver bize, ölmek için vesileler. Arıt bizi, üstümüze sabır yağmurları boşalt. Rabbim! İnsan kalmak için didinen, yaşamak için didinen İtilip kakılan, sövülen, dövülen Hor ve hakir görülen insanlara yardım et. Rabbim! Bizi bize bırakma. Sars yüreğimizi. Ve tut ellerimizden..." |
Ey Rabbimiz! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak
olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennet ve Cemal'inle şereflenmeği ve cehennemden kurtuluşu dileriz. Ey Rabbimiz! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı mağfiret et. Senden işimizde rüşde hidayet etmeni istiyor, nefislerimizin kötülüklerinden sana sığınıyoruz. Ey Rabbimiz! Bizi, Seni çok zikreden, Senden çok korkan, Sana çok şükreden, Sana çok itaat eden, Sana karşı içi saygı ve huşu ile dopdolu olan, dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden insanlar eyle. Ey Rabbimiz! Sana güzelce ibadet etmeyi istiyor, Senden doğru yolda azim ve sadık diller selim kalpler dileniyoruz. Dillerimizdeki düğümleri çöz, onları güçlendir ve istikamet ver. İçimizdeki kinleri, nefretleri ve hasedleri sök al. Ey Rabbimiz! Senden hayırlı işler yapmayı, kötülükleri terk etmeyi, fakirleri sevmeyi, bizi bağışlamanı, bize merhamet etmeni ve insanların fitnesini murat buyurduğunda fitnelere düşmeden bizi vefat ettirmeni dileriz. Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz. Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz. Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve zenginlik istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lutfeyle. |
Ey gökleri ve Yeri ve içindekileri yoktan yaratan Rabbim!
Ben bir hiçtim,beni Sen Kudretinle yarattın. Bana Sen vucüt verdin,hayat verdin,ruh verdin. Bunları Sen bağışlamasaydın eğer,hiç kimse beni hiçlikten ve yokluktan çıkarıp bu dünyaya göndermezdi. Ben bir anne ve babadan doğdum.ama ben dünyaya gözümü açmadan önce,onlar da nasıl bir bebek beklediklerini bilmiyorlardı. Bana Sen kendi dilediğin gibi bir süret verdin. Bana dünyada hiç kimseye vermediğin bir sima verdin. Alemlerin Rabbi benim yüzümde,sadece bana ait bir eserini nasıl işlemiş,göreyim ve göstereyim diye. Bana göz verdin,Senin eserlerini göreyim diye. Bana kulak verdin,Senin yarattıklarının Seni nasıl zikrediyor işiteyim diye. Bana akıl verdin,Seni bulayım diye. Bana dil verdin,Seni zikredeyim diye. Bana kalp verdin,Seni seveyim diye. Dünya ve ahiretin bütün nimetlerini önüme serdin ve bana bir arzu verdin”Senden isteyeyim diye” Vermek istedin.çünki vermek Senin şanındandır. Onun için bana istemeyi öğrettin. Aldığım her nefes Senin Rahmetindendir Ya Rabbi. Eriştiğim her nimet Senin ihsanındandır Ya Rabbi. Neşem,sevinçim,mutluluk ve huzurum hep Sendendir Ya Rabbi. Senin gizli açık nimetlerinin sayısını bilemem,hayal bile edemem.bilsem de saymakla bitiremem Ya Rabbi. Yalnız üzerimdeki en büyük nimetini bilirim: ”Bana şükretmeyi öğreten de Sensin Ya Rabbi” |
Ya Rabbi!
Mahçubuz, seni hakkıyla tanıyamadık. Dünyanın fani yüzünde oyalanıp durduk. Kendi gafletimizle boğulduk. Seni hakkıyla bilmenin, tanımanın güzelliğinden mahrum kaldık. Şimdi pişmanız bütün günahlarımızdan, bağışlanmayı diliyoruz,lütfunla bizleri bağışla!.. Ya Rabbi, biz aciziz,sen güçlüsün; bize maddi, manevi güç ver. Biz fakiriz, sen zenginsin, bize dünya ve ahiret zenginliği ver. Biz kusurluyuz, sen ise sonsuz kemal sahibisin, kusurlarımızı günahlarımızı bağışla, bizlere merhamet et. Rızan dışında bilerek bilmeyerek yaptıklarımızdan dolayı bizleri cezalandırma. Sen Gaffar'sın,Sen Settar'sın,Sen bağışlayan sen esirgeyensin, merhametinle bizleri bağışla!... Ya Rabbi, ömrümüz sınırlı, fani ömrümüzü ebedileştirecek ameller işlememizi, senin razı olacağın bir hayat geçirmemizi nasip eyle. Sevdiklerin hürmetine sevdiklerinden olmak istiyoruz. Başka türlü ruhumuz huzur bulamaz. Razı ol bizden, Ey Yüceler Yücesi Rabbimiz!... Ya Rabbi, Sen bize hidayet vermezsen biz karanlıkta kalırız. Sen istetmezsen isteyemeyiz.Sen vermezsen biz alamayız.İçinden çıkamadığımız zorlukları kolaylaştır. Aşamadığımız sıkıntılardan selamete ulaştır.Bizleri nefis ve şeytanın şerrinden, bütün kötülüklerden, kaza ve belalardan muhafaza eyle. Günah işlemekten,gafletten ve her türlü maddi manevi musibetlerden sana sığınıyoruz. Bizleri şefkatinle, merhametinle koru!... Ya Rabbi, İhtiyaçlarımız sonsuz, bütün ihtiyaçlarımızı bilen ve gideren Sen'sin. Bizi, Sen'den başkasından bekleme ve isteme gafletinden uzaklaştır.Yalnız Sana el açalım.Yalnız Sen'in huzurunda boyun bükelim.Yalnız Senden isteyelim.Ellerimizi ve gönüllerimizi huzurunda daima açık tut. Kulluğunun idrakinde olan kullarından eyle. Ya Rabbi, kalplerimizi muhabbetinle doldur, imanımızı arttır. Sen'in sevgini Seni sevenlerin sevgisini ve Seni hakkıyla sevmeyi diliyoruz. Bizleri Vedûd isminin tecellisine mazhar eyle. Hayatımızı, maddi manevi varlığımızı en güzel isimlerinin tecellisi ile doldur. Bizleri bu dünya hayatında, Sana ulaştıran yolda, sabit ve daim kıl!.. Ya Rabbi, Efendimiz Muhammed'e (s.a.v.) onun al ve ashabına sonsuz salat ve selam eyle.Dualarımızı kabul eyle. Amin, Hamd alemlerin Rabbi olan ALLAH'a mahsustur. |
Tükeniyorum Rabbim! Yalnız kaldığımı düşünüp, varlığının her an, her noktada tezâhür ettiğini,
beni devamlı koruyup gözettiğini, gönlümden geçenlere dahî cevap verdiğini unuttuğum zaman, Rabbim demeyi unuttuğum an tükeniyorum! Diriliyorum Rabbim! Sana yaslandığım, Sana güvendiğim, Seninle başlayıp, Seninle devam ettiğim, tüm işlerimi Sana havâle ettiğim an! Ne güzel Dostsun dediğim zaman diriliyorum. Diriliyorum Rabbim! Havayı soluyup Seninle dolduğum, gözümü açtığımda Seni bulduğum, en sağlıklı irtibatı Seninle kurduğum, tüm dünya bana küsse de Senin dostluğunu ümid ettiğim an! Kahrın da hoş , lütfun da hoş dediğim zaman diriliyorum. Tükeniyorum Rabbim! Hayat enkâzı altında kaldığımda, çekiç misâli zaman beynime vurduğunda... Hayal, ideal diye, küçük hedefler peşinde koştuğumda... Dünya meşgalesine dalıp, bir cenneti, bir azabı, bir de ölümü unuttuğumda... Beni affet demeyi azalttığımda tükeniyorum. Diriliyorum Rabbim! Yandığımda Seninle söndüğüm, Seni hatırlayıp rûhumu güldürdüğüm, O sırlı gücünden kuvvet aldığım, Seninle yürüdüğüm, dua ederek Seninle konuştuğumda... İçimdeki tüm ırmaklar sana kavuştuğunda... Ruhum kitabın ve secdenle buluştuğunda Ya Rab, bırakma ellerimi dediğimde diriliyorum. Yeniden cânlanıyor, cânıma cân katıyorum! Cânımda Seni buluyorum! Seninle huzur doluyorum! Dirilişlerim, dostluğunun tercümesidir. Seni yâr bilişimin, yoluna serdâr oluşumun, sözlerinle hemhâl oluşumun işâretidir. Dirilişlerim, sana açılan tüm kapıların anahtarıdır... O kapılar önünde gösterebileceğim en güzel beraattır. Dirilişlerim, tüm yangınlardan firar edişim, sonu olmayan bir tebessümdür! Ruhumun ebedî dosta, yegâne vuslata ilerleyişidir. La ilâhe illallâh, Senden başka yok ilâh diyerek, kendimi Sana emânet edişimdir. Durdur tükenişimi. Kabul buyur dostluğuna. Dirilt beni Rabbim!.. |
Ya Rabbi!
Bizleri birbirimizden ayırmaya çalışanlara inat, bizlere güç kuvvet ver... Gelenek ve göreneklerimizi öldürmeye çalışanlara inat bizi birbirimize daha çok yakınlaştır... Sen bizleri onlara muhtaç etme Allah'ım... Amin... |
Fakirlik gelmeden evvel nimetin,
Hastalık gelmeden evvel sıhhatin, Meşguliyet gelmeden evvel boş vaktin, İhtiyarlık gelmeden evvel gençliğin, Ölüm gelmeden hayatın kıymetini bilmeyi cümlemize nasip eyle YA RABBİ... Bizleri nefsin şerrinden,İblisin şerrinden,ani ölümden, şiddetli fakirlikten,kabul olmayan duadan, yetimi görünce sızlamayan yürekten, fayda vermeyen ilimden,gıybet,dedikodu, yalan ve iftiradan sana sığınırız bizi muhafaza eyle ya Rabbim! |
Ölüm beklentisinin gecesinde uyutulmuş,
yarın kaygısının zifirinde yitirilmiş bir Yûnus'um. Dünyanın ölümcül dalgaları içine atılmış bir Yûnus'um. Nefsinin daracık karnında yutulmuş bir Yûnus'um. "İlah yok ancak Sensin [Allah]" diyebildiğimde gecenin dehşeti gidiyor, zaman ve mekân aşinam oluyor, eşya ve insan kardeşim oluyor. Eşyanın yüzüne dağılmış muhabbetlerim, zamanın uçurumlarına savrulmuş sevdalarım Bir Olan'da toplanıyor. Geleceğime mehtap doğuyor. "Seni tesbih ederim; Sen kusurdan münezzehsin, hikmetsiz iş yapmaktan sonsuz uzaksın" diyebildiğimde, varlığımı eksilten, kalbimi ezen, tenimi yaralayan dünya dalgaları sakinleşiyor. Rabbimin aziz misafiri olarak görüyorum kendimi. Denizim mavileşiyor. "Ben zalimlerden oldum" diyebildiğimde, nefsimin karnından çekip alıyorum kendimi. Yalanların ağzına düşmüş nefesimi geri çekiyorum. Kendimi temize çıkarmaya çalışarak kirlettiğim benliğimi aklıyorum. Her yanlışımda kendimi haklı görmekle düştüğüm hata kuyularından, pişmanlığımın ipiyle çıkabiliyorum. Karnına düştüğüm balık beni sahile çıkarıyor. Günahlarımın dikenlerinden pişmanlık gülü açıyor. Terk ettiğim kötülükleri, sırf terk ettim diye hesabıma iyilik olarak yazdırabiliyorum. Yûnusça bir duanın gölgesinde dinleniyorum, kurtuluyorum. Kusurlarımdan utancım yüzünden rahmetin kapısına gözü yaşlı, boynu bükük bir kul bırakıyorum. Kabul eyle.. Amin... |
Rabbim! Benim hakkımda: Kincilerin şiddetli kinini sevgiye, Islah ehlinin kuşkularını güvene, Yakınların düşmanlığını dostluğa, Akrabaların geçimsizliğini iyiliğe, Akrabaların umursamazlık ve önemsemeyişlerini yardıma, Yalnızca hoş sohbetlere dayalı arkadaşlıkları gerçek dostluğa, Hakaret ve hafife almaya dayalı arkadaşlığı samimiyete, Sitemcilerin acı veren korkularını tatlı bir güvenceye çevir. |
İlahî rahmetiyle ve bu rahmetinin eseri olan lütuflarıyla topyekün mahlukatı kuşatan Rahman ism-i celîlinin sahibi, Âlemlerin Rabbi Allah'a, mahlukatının solukları adedince hamd ü sena; hem fert fert hem de bütün bir beşeriyet olarak medyunu bulunduğumuz İnsanlığın İftihar Tablosu Hazreti Muhammed Mustafa'ya, O'nun güzide aile fertlerine, seçkin yol arkadaşlarına salât ü selam ediyor, aczımızın, fakrımızın şuurunda olarak bir kez daha sonsuz şefkat sahibi Rabbimizin ulu dergahına sığınıyoruz:
Ey bilinmesi gerektiği ölçüde bilmekten fersah fersah uzak bulunduğumuz yüce Rabbimiz! Bizi marifet denizinin derinliklerine daldır; daldır ki, kalblerimiz saffet bulsun, yolumuzun sonu da vuslat olsun! Bizi nurunla rızıklandır.. şek ve şüphenin karanlık vadilerinden uzaklaştır.. zahirimizi ve batınımızı ilahî inayetinle te'yîd buyur ve bizi cismaniyetinin altında kalıp da ezilenlerin elîm akıbetine maruz bırakma!... Ey kullarının dualarına her zaman mukabelede bulunan yüceler yücesi Rab! Bizim dualarımızı da kabul et.. bizi dünyada da, ukbada da kaybedenlerden eyleme.. her türlü bela ve musibetlerden sıyanet buyur ve umduklarımızın ötesinde sürpriz lütuflarınla sevindir!... Mahlukatın en şereflisi ve mevcudatın Efendisi’ne, hürmete ziyadesiyle layık aile halkına ve ashab-ı güzinine salât ü selam ederek dualarımızı Kabe-i Muazzama’da yapılmış dualar gibi kabul buyurmanı diliyoruz. Ya Rab! Eksik-gedik de olsa, ne olur, şu teveccühümüzü karşılıksız bırakma! |
Allahım,
Lütfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim; Bölücü değil, bağdaştırıcı olabilelim. Nefret olan yere sevgi, Yaralanma olan yere affedicilik, Kuşku olan yere inanç, Ümitsizlik olan yere ümit, Karanlık olan yere aydınlık Ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet. Allahım, Kusurları görenlerden değil, örtenlerden; Teselli arayanlardan değil, teselli edenlerden; Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden; Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil, Sevenlerden olmamıza yardım et. Yağmur gibi hiçbir şey ayırdetmeyip Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden; Güneş gibi hiçbir şey ayırdetmeyip Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan; Toprak gibi her şey üstüne bastığı halde Hiçbir şeyini esirgemeyip Nimetlerini herkese verenlerden; Ve gece gibi, ayıp ve kusurları sarıp örten, Alemin dinlenmesine imkân hazırlayanlardan olmayı bize lütfet. Alan değil, veren ellerin; Affedici olduğu için affedilenlerin; Hak ile doğan, Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin Ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların Safına katılmayı bize nasip eyle Aminnnnnn |
Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi
KALBİM Kİ KÖRDÜR istediğinden gayrısına İstediğinin hayır mı yoksa şer mi olduğuna Beni kalbimin ellerine bırakma Ya Rabbi.. Kalbimin elinden çektim çekeceğimi yıllarca Şimdi dönüp içimde bir karanlık görüyorsam Ve bu karanlığın korkusuyla AYDINLIK SANDIGIM HER KÜÇÜK YILDIZBÖCEĞİNE KOŞUYORSAM Bunu acizliğimin duası say Ya Rabbi Cahilliğimi bağışla Ve ihtiyacı neyse onunla nimetlendir kalbimi Gözümün pınarında her daim yaş hazır bekliyor. Yürek sanki bir açık yara, ne değse sızım sızım sızlıyor. Canı yanınca feryad ediyor insan Canı yanınca yanında kim varsa ona uzanıyor Şifa senin elindedir Ya Rabbi. Yanlış adreslerden çevir adımlarımı DENENMİŞ YALNIŞLARLA YENİDEN YALNIŞA DÜŞÜRME BENİ.. Ben külhanbeyi cümlelerini çok kurdum Külhanbeyliğine soyunup Kul olduğumu hatırladığım yollarda çokça yoruldum Şimdi birkaç hayat yaşamışçasına yorgun Birkaç hayat yaşamışçasına bitiksem Suçlu aramaya ne hacet Suçlusu benim Ben hem kendi hayatımın HEM YİTİRDİĞİM ZAMANIN KATİLİYİM. Şimdi ben adına herşeyimi tüketmiş kapında duruyorum Bir aralasan rahmet perdeni diye dua dua bekliyorum Ne hakkım var istemeye ne yüzüm biliyorum Lakin senin keremine sınır konmaz. Senin rahmetin öyle bir deryadır ki Benim günahlarım ona bent olmaz. Affet Ya Rabbi Affınla yeniden yeşert kalbimi Affet Ya Rabbi İSRAF ETMEME İZİN VERME KENDİMİ .... |
"Ey Allah'ım (c.c)
Eğer beni saadette yazmışsan,orada beni sabit kıl. Eğer beni şekavette yazmışsan,beni sil ve beni saidler listesine yaz." Hz. Ömer (r.a.) |
All times are GMT +3. The time now is 07:39. |