Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   CHP li biriyle evlenir miydiniz ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=106131)

Feride 06-08-2009 15:52

Alıntı:

turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 632955)
Kardeşim anlattığın kişi benim kriterlrime uygun değil:olmaz:
Birde evlenmeyi düşündüğün kişiyi nasıl tanımıyosun anlamadım
Ama bu gidişat iyi değil:şaşkın:
Sen acele etme;;)

Şimdi chp li biri ise, bu özellikleri, bu davranışları sergilemesi gayet normal. Hani sürekli olabilir diyenlerdensizin ya..Bir chp li elbetteki kendi çizgisini bir şekilde belli edecek, düşünce yapısıyla ve de konuşmasıyla..

Farklı bir şey beklenmesi, tuhaf olur heralde..

nazLI 06-08-2009 15:53

tanışma faslı olacak ısrarlar üzerine ama ben emin değildim görüş farklılığı konusundan dolayı ... hani hep vardır ya

bir tanı hemen karar verme diye... bunun üzerine tamam dedik .....

ve ben de bu aşamadayken bugün sitede bu konuyla karşılaştım ... tamamen tevafuk oldu...

nazLI 06-08-2009 15:56

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 632954)
[b]Nazım Hikmet konusunda bile hararetli bir tartışma içerisine girilebiliyorsa..Vahim: )

hayatının gidişatını az çok biliyorken... ülkemizin başı saolsun dememi beklediğini söyledi...
bende demeyeceğimi söyledim ... anlaşmazlık orada çıktı işte :(

elif zeynep 06-08-2009 15:58

Alıntı:

nazLI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 632947)
henüz tanımıyorum zaman içerisinde olacak kısmetse ...

körü körüne bir chp vatandaşı değil.. yanlışlarını görüyor .. ve Ak Parti'yi desteklediği bazı konularda var ... yalnız Ak Parti başta olsun da istemiyor... biraz çelişkili :(

ve ben ne kadar anlatsamda saf değiştireceğe benzemiyor...

ama ılımlı bir yapıya sahip ....... saf değiştirmeyecek gibi olsada fanatik gibi değil...

birde geçenlerde bir nazım hikmetin ölüm yıldönümü konusunda karşı karşıya geldik... aşırı derecede savunucusu :(

asla olmaz derdim büyük mü konuştum ki :(

Sizin işiniz bence çok zor, bana sorarsanız acele yapmayın , çünkü bazı düşünceleri ne kadar da zorlasanız değiştirmek zaman alıyor.
Benim kanaatime göre evleneceğin insanla fikirde dengeyi bulmak gerekir, muhakkak, dengeyi bulmak gerekir...

Seyyah 06-08-2009 15:59

Neyse kardeşim hayatını belirleyeceğin kararında etkilemiş olmak istemem ben cekileyim dediklerimi unut:) Benimde karşılaştığım bir mesele cok düşündüm fakat her ne kadar iyimser olsanda hep birşeyler kemiriyo aklında.
Allah hakkında hayırlısı ne ise onu nasip eder inşAllah

nazLI 06-08-2009 16:04

yok her tür düşünceye ihtiyacım var bu dönemde sorun değil turkuas kardeş... biran evvel netleşmeli beynimde çünkü ...

FarukARSLAN. 06-08-2009 16:26

CHPli, şu partil -bu partili olmaz arkadaşlar, Müslümansa olur, gayrimüslimse olmaz-olmaması lazım.
CHPli olup da dini imanı savuran yada savunan biri de olabilir, ülkemizde yaşayan Gayrımüslim azınlıktan ama AK Parti'yi (vs.) destekleyen de olabilir..

Dini görüşünden sonra gönül ve fikir bağlılığı gelir, öylece uzar gider seçenekler..
İdeoloji, en son bakılacak kriterlerdendir bu gibi konularda, diye düşünüyorum ben..

Red_Neck 06-08-2009 19:03

Gayrimüslim biriyle evlenmek günah mı ki?

Osmanlı Devleti padişahları da evlenmiş zamanında.Mesela Orhan Bey.

FarukARSLAN. 06-08-2009 19:15

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 633132)
Gayrimüslim biriyle evlenmek günah mı ki?

Osmanlı Devleti padişahları da evlenmiş zamanında.Mesela Orhan Bey.

Biraz daha araştırın.

Hem Müslüman oluyor, hem de esamelerini İslâm'a uygun olarak seçiliyordu öyle
(Orhan Bey örneğindeki gibi: Holofira-Nilüfer Hatun | yada Roxelanne - Hürrem Sultan) ..

feda35 06-08-2009 20:59

yani okadar saçma bi konu ki
sadece gülüp geçmek lazım

All times are GMT +3. The time now is 06:08.