Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Gayrimüslim Arkadaşınız Oldu Mu? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116296)

zeynep20 09-25-2009 15:43

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670996)
Teşekkür ederim Sevgili Olcay kardeşim . Bayram süresince uzak kaldık forumdan . İlginiz için minnet. Sizinde güzel geçmiştir umarım bayramınız.

Zeynep kardeşim sorun nedir . Sizinlede bir nevi diyalog halindeyim ve bir sakıncasını görmüyorum. insani ilişkilerin fıtrattaki taşmasıdır yakınlaşmalar. İnsan yeryüzünün halifesi ise yaratılmış ise onunla irtibat içinde olmak en doğal hakkımızdır.Bize zarar verebilecek hayvanlara karşı bile sevecen ve hoşgörülü olabiliyorsak yeri geldiğinde . FArklı din mensubu yaratılmış bir insana karşı bu denli pervasızlık içinde olmanın hangi dinde yeri vardır. Her yaratılan insan ne olursa olsun yaratanın cilvesidir . Bizler gibi düşünmesede bizler gibi aynı dine mensup olmasada saygıyı hakeder .

gidipte gayri müslimleri öldürelimmi diyorum...diyaloğu saçma buluyorum sadece bunu dile getirdim...peygamerimize hakaret eden adamlarla neyin diyaloğunu yapıcaz..

zeynep20 09-25-2009 15:44

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671002)
Yeryüzünde sadece İslam yoktur.Biraz geniş bak ve düşün.Tek doğru din İslam ancak diğer dinlere inanan insanlar da var.Bunları nasıl görmezden geliyorsunuz.
Diyalog meselesine gelince burada herkes kendi dinin tanıtır.Baştan itibaren sen benim dinimi tanıyacaksın dersen, bu iş o zaman çıkmaza sürüklenir.Bizim için önemli olan bizim dini inancımızdır.Eğer sen dinini kaybetmekten korkarsan bu senin iman zayıflığındandır.''Hristiyanlar kendi dinini yaymak için bu yola başvuruyor''.Bu laf çok oluyor.Sen niye yayamıyorsun?Sen de Hristiyan kadar akıl yok mu?
İlla ki harp mı etmek gerekiyor?Medeniyetler arasında diyalog olsa, barış olsa bu kötü mü olur?Medeniyetler çatışması size ne kazandıracak?İnsanların ölmesi sizin hoşunuza mı gidiyor?
İslam dininde siz insanların dinine saldıramazsınız.Bu açıktır.Hristiyan yada başka bir dine mensup olsun insana dini yüzünden zarar veremezsin.
Diyaloğun zorunlu olduğu açıktır.Burada bizim için önemli olan bu diyaloğu nasıl yürütürüzü düşünmektir bunu tartışmaktır.Hata,kusur varsa bunlar yeniden gözden geçirilir.

evet yeryüzünde sadece islam vardır... itirazı olan???

zeynep20 09-25-2009 15:57

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671017)
Sevgililer sevgilisine hakaret eden batıdaki bir takım azgın insanlardır.Bunlar ile kimse temas içinde değil zaten , kişisel hakaretleri genelleme yaparak sağduyu sahibi insanlar ile olan yakınlaşmaları görmezden gelemeyiz. Ve devlet projesi haline dönen medeniyetler arası buluşmada bile sevgililer sevgilisine hakaret söz konusu olsa kimse onlara tahammül etmez . Yeterki iyi niyet ile cıkılan yola gölge olmayalım.

müslüman birazcık uyanık olmalı ....bu kadar iyi niyetli olmak ne kadar doğru bilmiyorum...rasmussen ş...sizine kimse cevap veremedi ...diyalog bu olsa gerek:karizmatik:

musab 09-25-2009 15:58

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671008)
evet yeryüzünde sadece islam vardır... itirazı olan???

evet Allah katında din islamdır..itirazı olan yoktur sanıyorum..

diyalog filan bunlar yalnış işlerdir..herkez özgürdür elbet..ama bir hristiyan gelipte diyalog adı altında misyonerlik yapıyorsa bunun elbette karşısında olucaz..

menes 09-25-2009 16:03

Alıntı:

musab Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671024)
evet Allah katında din islamdır..itirazı olan yoktur sanıyorum..

diyalog filan bunlar yalnış işlerdir..herkez özgürdür elbet..ama bir hristiyan gelipte diyalog adı altında misyonerlik yapıyorsa bunun elbette karşısında olucaz..

Misyonerlik yapmak nedir?Hristiyanlığı yaymaktır değil mi?Peki müslüman kendi dinini yayamaz mı?Savaş ile bir din yayılmaz ki.Eğer birşey söylüyorsanız mevcut dünya şartlarına göre söyleyeceksiniz.Ne yapabilir diye düşüneceksiniz.Onlarla diyalog kurarken hristiyan olacam diye korkulur mu?İmanı zayıf olan adam korkar bundan.Tekrar soruyorum; Medeniyetle çatışması hoşunuza gider mi?

zeynep20 09-25-2009 16:08

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671027)
Misyonerlik yapmak nedir?Hristiyanlığı yaymaktır değil mi?Peki müslüman kendi dinini yayamaz mı?Savaş ile bir din yayılmaz ki.Eğer birşey söylüyorsanız mevcut dünya şartlarına göre söyleyeceksiniz.Ne yapabilir diye düşüneceksiniz.Onlarla diyalog kurarken hristiyan olacam diye korkulur mu?İmanı zayıf olan adam korkar bundan.Tekrar soruyorum; Medeniyetle çatışması hoşunuza gider mi?

islamı yayacaz tabiki de...taviz vermeden bazı hükümlere kendine göre kılıf uydurmadan...yani ılımlaştırmadan :karizmatik:

musab 09-25-2009 16:09

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671027)

benim veya müslümanın kafirlen ne diyoluğu olabilir.."yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin" diye Allah haber veriyor bize..onların içini onların niyetlerini amçlarını Allah bizden iyi biliyorki onlarla dost olmayın samimi olmayın diyor..benim ölçüm kurandır..

zeynep20 09-25-2009 16:11

diyalog adı altında islamı yayamayız yanii...dinler diye bişey yoktur ...din bitanedir...

musab 09-25-2009 16:14

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671030)
diyalog adı altında islamı yayamayız yanii...dinler diye bişey yoktur ...din bitanedir...

din islamdır..

menes 09-25-2009 16:25

Alıntı:

musab Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 671029)
benim veya müslümanın kafirlen ne diyoluğu olabilir.."yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin" diye Allah haber veriyor bize..onların içini onların niyetlerini amçlarını Allah bizden iyi biliyorki onlarla dost olmayın samimi olmayın diyor..benim ölçüm kurandır..

Savaşalım o zaman.Mantık bu mu olacak?
İnsanlarla iyi geçinmek var iken sen sürekli savaşın peşindesin.İnsanlara dini yüzünden hiçbirşey yapamazsın.Zaten İslam sana böyle bir hak vermiyor.İnsan gayrimüslim de olsa komşuluk hakkı oluyor.Napıcaksın böyle bir durumda?Sen gayrimüslimsin konuşmam mı diyeceksin?
İnsalarla iyi geçinmek İslam en önemli kaidelerinden biridir.Savaş her zaman son çaredir.Ayrıca 3-5 kişinin yaptığını yada marjğnal grupların yaptığını genele yayamazsın.Bu mantığın yanlışlığı başörütüsü sorunu ile daha iyi anlaşılır.Başörütülü birkaç kişinin yaptığını tüm başörtülülere mal edebilir miyiz?Ya da 28 Şubat sürecinde yaşananlar bunları provokasyonları tüm müslümanlara mal etmemiz lazım senin mantığın ile.
Hepimiz insanız ve hepberaber yaşamak istiyorsak birbirimizle konuşacağız anlaşacağız.Zaten aksini isteyenler azınlıktır.

All times are GMT +3. The time now is 06:31.