Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   Sırrı Sakık 'Benim varlığım neden Türk varlığına armağan olsun. Ben Türk değilim ki' (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=141400)

El Emin 11-26-2010 23:16

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835841)

evet evet sen kürtte olsan benim kardesim sayilirsin! TÜRK-kürt kardestir ayrim yapan kallestir :)

Ergenekon Yurdun adı börtüçede kurdun adı..
Hoppa..
Battı Balık yan gider.
Saldım Çayıra Mevla Kayıra.Otlaya otlaya garnın doyura..:)
Der ardı arkası kesilmeden devam eder bu özlü sözlerimiz..:)

İntifada 11-26-2010 23:17

börtüçede ne la...
börteçine...

Mavera 11-26-2010 23:20

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835845)
Ergenekon Yurdun adı börtüçede kurdun adı..
Hoppa..
Battı Balık yan gider.
Saldım Çayıra Mevla Kayıra.Otlaya otlaya garnın doyura..:)
Der ardı arkası kesilmeden devam eder bu özlü sözlerimiz..:)

bi vebirî.
bedew hewalim :)

El Emin 11-26-2010 23:21

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835846)
börtüçede ne la...
börteçine...

Fark etmiyor.Faşist olmayalım.Harflerde kardeştir fark etmez.:)
Ha iki ileri ha iki geri.Ha bir fazla ha bir eksik.

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835847)
bi vebirî.
bedew hewalim :)

Kürtçe nizanım halo..
Ez Zaza :)

Eşref 11-26-2010 23:21

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835826)
Anlamak konusunda pekala kıt olduğumu kabul ediyorum ve bundan ötürü sizden bir ricada bulunuyorum.

"Ben Kürt değilim ama varlığımı gerekirse bir Kürt kardeşim için armağan ederim. Asla "niye varlığım Kürtlere armağan olsun. Ben Kürt değilim ki" demem. Ben, "Ne mutlu benim Kürt kardeşime" de derim. Asla "ben Kürt müyüm ki bunu diyeyim" demem. Bunu dersem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm. Bunu tüm kalbimle, tüm samimiyetimle söylüyorum."

Bizim sözlerimize binaen bu sözler hangi anlama geliyor.

Şahsen ben bunu Siz ne mutlu türküm demekten rahatsız oluyorsunuz.Siz kardeşlik duygularınızı yitirmişsiniz.Ben ne mutlu kürdüm diyene derim derim ve armağan ederim varlığımı hatta etmezsem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm diyorsunuz.

Bunu anladım en basitinden.

Estağfirullah diyerek sözlerime başlayayım. Ben diyorum ki "millet kavramı" benim için çok önemli değil. Sadece benim coğrafyamı gösteren bir etiket. Bana birileri çerkez dediği için ben çerkezim. Birileri başkasına Türk dediği için, Kürt dediği için Türk, Kürt. Bu terimler bize yaratılıştan verilen şeyler olsa, Hz. Adem'in milliyeti neydi?

Türklük "bence" benim anadolu insanı olduğumu gösteren bir etikettir. Derim ki ne mutlu Türküm diyene. Çünkü bu coğrafyanın insanını seviyorum. Bu coğrafya benim ailem. İçinde Türk'te var, Kürt'te var.

Tabi bu benim düşünce yapım. Bu beni bağlar. Ama başkası farklı düşünüyordur, başkası için Türklük demek nasıl bulunur bilemem ama "Türk oğlu Türk olmak" demekse, ben sadece saygı duyarım. Farklı düşünene "sen insanlıktan çıkmışsın" nasıl derim? Asıl bu bencilliktir.

Mavera 11-26-2010 23:23

Alıntı:

El Emin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835848)
Fark etmiyor.Faşist olmayalım.Harflerde kardeştir fark etmez.:)
Ha iki ileri ha iki geri.Ha bir fazla ha bir eksik.

Kürtçe nizanım halo..
Ez Zaza :)

yakinda kürtce kaset yapacamda korkuyorum catal, bicak yerim diye :)

Özgür Çağrı 11-26-2010 23:23

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835846)
börtüçede ne la...
börteçine...

yav kıro her yerde belli ediyor işte kendini sus pis kürt hatta zaza ;D

El Emin 11-26-2010 23:25

Alıntı:

Eşref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835849)
Estağfirullah diyerek sözlerime başlayayım. Ben diyorum ki "millet kavramı" benim için çok önemli değil. Sadece benim coğrafyamı gösteren bir etiket. Bana birileri çerkez dediği için ben çerkezim. Birileri başkasına Türk dediği için, Kürt dediği için Türk, Kürt. Bu terimler bize yaratılıştan verilen şeyler olsa, Hz. Adem'in milliyeti neydi?

Türklük "bence" benim anadolu insanı olduğumu gösteren bir etikettir. Derim ki ne mutlu Türküm diyene. Çünkü bu coğrafyanın insanını seviyorum. Bu coğrafya benim ailem. İçinde Türk'te var, Kürt'te var.

Tabi bu benim düşünce yapım. Bu beni bağlar. Ama başkası farklı düşünüyordur, başkası için Türklük demek nasıl bulunur bilemem ama "Türk oğlu Türk olmak" demekse, ben sadece saygı duyarım. Farklı düşünene "sen insanlıktan çıkmışsın" nasıl derim? Asıl bu bencilliktir.

eyvALLAH.
Fakat okuldaki ufacık çocuğa dayatarak bir şeyi okutmak mantıklı ve insaflıca değil diyorum.
O içten gelen bir duygudur.Dayatmanın anlamı yoktur.

Bu gün Osmanlı Devleti altında yaşamış olsaydık Kimse Türk kavramından rahatsız olmazdı.
Fakat bu sistemi kuranlar faşistçe bir zihniyetle ve faşistçe yöntemlerle insanlara Türklüğü dayatınca ister istemez tepki yaptı yapıyor.
Ha ben Türkte olurum Kürtte Boşnakta Arapta benim için zerre sorun değil.
Tek Derdim İslam Tek Gayem İslam.
Millet gibi ufak şeylere takılmam ben.
İslam için benliğimden vazgeçerim ama adamda vardır benim milletim herşeyim der.
İllada Milliyetçilik yapar ve Ona dayattınmı adam Ayaklanır.
Sorun Burada.

El Emin 11-26-2010 23:28

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835850)
yakinda kürtce kaset yapacamda korkuyorum catal, bicak yerim diye :)

:) Fena fikir..:)

Alıntı:

Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 835851)
yav kıro her yerde belli ediyor işte kendini sus pis kürt hatta zaza ;D

Saklamadım ki belli olsun.:D
Kıroyum birader ne yapabilirim.

Mavera 11-26-2010 23:29

muhammet isin kötü tarafi hem kirosun hem paran yok :)

All times are GMT +3. The time now is 06:55.