Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   BDP/KCK vesaireleri (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=448)
-   -   Altan Tan Kemalist Diktatörlüğe ve Zırvalara Değindi Chp Çıldırdı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=160664)

ali1986 03-06-2012 01:19

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995865)
hmmm...
lozanı imzalayanlar unutmaki mondrosa sorumlusu ittihatçılardan idiler :)
tabi şimdi uzun bi google araştırmasına girişeceksin öyle mi lan acaba diyerek,ama öyle be :)
ayrıca lozanda direnmeden teslim edilenlerden de bihaber olduğunu düşünüyorum :)
merak edersen onu da yazarım ;D

:) şimdide atatürkün yanında duran ahmeti mehmetimi suçluyorsun geçmişte yaptıkları için daha demin mondrosu imzalayanları dolaylı yoldanda olsa seviyorum demedinmi ne çabuk döndün yaa :) onların yaptıklarından atatürkün suçu yokki doru diyosun lozanda saltanat kalkınca sizin hacılar hocalar oyun dışı kaldı onları kaybettik :)

Cihannur 03-06-2012 01:24

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995860)
mondrosta kayıtsız şartsız devlet tesilim ediliyor lozanı savaşı kazandıktan sonra imzalıyoruz savaş kazananı seviyorum direnmeden ülke teslim edeni sevmiyorum

Türkiye'yi Mondoros'a götürenler darbe yaparak iktidarı zorla gasp etmiş olan İttihatçılar ve İttihat ve Terakki Partisi'dir. İttihatçı zihniyete, darbeci zihniyete, Ergenekoncu zihniyete, Balyozcu zihniyete, laikçi zihniyete, faşist zihniyete hep birlikte karşı çıkalım.

ali1986 03-06-2012 01:27

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995871)

Türkiye'yi Mondoros'a götürenler darbe yaparak iktidarı zorla gasp etmiş olan İttihatçılar ve İttihat ve Terakki Partisi'dir. İttihatçı zihniyete, darbeci zihniyete, Ergenekoncu zihniyete, Balyozcu zihniyete, laikçi zihniyete, faşist zihniyete hep birlikte karşı çıkalım.

bu yorumda ciddimisiniz şakamı yapıyosunuz :) ergenekonu oraya kadar uzattınız helal olsun size benide güldürdünüz :)

İntifada 03-06-2012 01:33

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995869)
:) daha demin mondrosu imzalayanları dolaylı yoldanda olsa seviyorum demedinmi ne çabuk döndün yaa

nerede dedim gösterir misin :)
gösteremezsin boşuna arama öyle bişey yazmadım çünkü :)
bol keseden atan ve tarih konusunda bişey bilmeyen senin vereceğin cevabı bildiğim için lozanı sordum sana ve yanılmamışım...
lisede gördüğü atatürk ilke ve inkılapları ders kitabından öğrenilen tarih bu kadar oluyor :)

Alıntı:

doru diyosun lozanda saltanat kalkınca sizin hacılar hocalar oyun dışı kaldı onları kaybettik
1920-1922 arasında Yunanistan’a karşı verilen İstiklal Harbi’nin galibi olarak Yunanistan’dan tek kuruş savaş tazminatı alınamadı

Misak-ı Mili sınırları içindeki Musul-Kerkük ve Süleymaniye İngilizler’e Hatay Fransızlara bırakıldı.

12 ada İtalyanlar’a İmroz Bozcaada ve Tavşanlı adaları dışındaki bütün Ege adaları Yunanistan’a 1571’den beri Türklere ait olan Kıbrıs İngiltere’ye verildi.

1923’ten itibaren 6 sene boyunca Türkiye Dış Ticaret yönetimine müdahale edememiş ve bu süre içerisinde Avrupa’nın açık pazarı haline getirilmiştir.

hmmm...
hacı hocaydı değil mi ;D

Cihannur 03-06-2012 01:36

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995873)
bu yorumda ciddimisiniz şakamı yapıyosunuz :) ergenekonu oraya kadar uzattınız helal olsun size benide güldürdünüz :)

Ergenekoncular 2009 yılında darbe yapmayı plânlıyorlardı. 1909 darbesinden tam 100 yıl sonra. 1909 darbesini yapan İttihatçılar vatan hainleri değillerdi. Çünkü onlar yaptıkları darbenin ülkenin yararına olacağını düşünüyorlardı. 2009 darbesini plânlayan Ergenekoncular ise hiç şüphe yoktur ki vatan hainleridirler. Çünkü Ergenekoncuların önlerinde İttihatçıların 1909 darbesi ve sonrasında vatanın bölüp parçalanmasının misali vardı. 2009 darbesi gerçekleşseydi muhtemelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bazı iller elimizden çıkacak ve vatanımız bölünüp parçalanacaktı.

ali1986 03-06-2012 02:11

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995874)
nerede dedim gösterir misin :)
gösteremezsin boşuna arama öyle bişey yazmadım çünkü :)
bol keseden atan ve tarih konusunda bişey bilmeyen senin vereceğin cevabı bildiğim için lozanı sordum sana ve yanılmamışım...
lisede gördüğü atatürk ilke ve inkılapları ders kitabından öğrenilen tarih bu kadar oluyor :)

1920-1922 arasında Yunanistan’a karşı verilen İstiklal Harbi’nin galibi olarak Yunanistan’dan tek kuruş savaş tazminatı alınamadı

Misak-ı Mili sınırları içindeki Musul-Kerkük ve Süleymaniye İngilizler’e Hatay Fransızlara bırakıldı.

12 ada İtalyanlar’a İmroz Bozcaada ve Tavşanlı adaları dışındaki bütün Ege adaları Yunanistan’a 1571’den beri Türklere ait olan Kıbrıs İngiltere’ye verildi.

1923’ten itibaren 6 sene boyunca Türkiye Dış Ticaret yönetimine müdahale edememiş ve bu süre içerisinde Avrupa’nın açık pazarı haline getirilmiştir.

hmmm...
hacı hocaydı değil mi ;D

zaten direk öyle bişey demedin dolaylı yoldan söyledin mondrosu imzalayanları seviyosunuz dediğimde sen lozanı imzalayanları sevmiyormusun sorusunu sordun bana dolaylı yoldan sende mondrosu imzalayanları seviyosun bazen bütünü kurtarmak için parçayı kesmen gerekir o zamanda yapılan o

İntifada 03-06-2012 02:14

Alıntı:

ali1986 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995892)
zaten direk öyle bişey demedin

bitmiştir...

ali1986 03-06-2012 02:15

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995875)
Ergenekoncular 2009 yılında darbe yapmayı plânlıyorlardı. 1909 darbesinden tam 100 yıl sonra. 1909 darbesini yapan İttihatçılar vatan hainleri değillerdi. Çünkü onlar yaptıkları darbenin ülkenin yararına olacağını düşünüyorlardı. 2009 darbesini plânlayan Ergenekoncular ise hiç şüphe yoktur ki vatan hainleridirler. Çünkü Ergenekoncuların önlerinde İttihatçıların 1909 darbesi ve sonrasında vatanın bölüp parçalanmasının misali vardı. 2009 darbesi gerçekleşseydi muhtemelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bazı iller elimizden çıkacak ve vatanımız bölüp parçalanacaktı.

eğer ülke şimdi bölünmüyorsa fiziksel olarak ne olursa olsun bölüneceğini sanmam ben darbe yapacaklarmış yapsalardı yapabilselerdi yaparlardı zaten ellerinde bir plan bir internet sitesiyle darbe yapacaklarını sanıyorlarsa bu ülkenin güvenliği yok demektir hala adamlara suç bulmaya çalışıyorlar hayvan kemiklerinden medet umuyorlar bilmem ne 2009 da darbe yapacaklarıdı diyosunuz 2009 un genel kurmay başkanı dışarda aldığınız zırhlı arabaya biniyor 2010 genel kurmay başkanı mühebbetle yargılanıyor buda bi çelişki

ali1986 03-06-2012 02:17

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 995893)
bitmiştir...

ama ben senin ne demek istediğini anladım bitmiştir :)

All times are GMT +3. The time now is 09:43.