Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Röportajlar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=328)
-   -   Dar Giyeceksen Kapanma Arkadaş! - Emine Şenlikoğlu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=161592)

HaArP 03-26-2012 18:17

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1001984)
@HaArP

Şu derin noktalardaki yorumlarını biraz satıh bir noktaya ulaştırsak..!!!!
Kavram karmaşasında kayboluyorum bazen, en azından bir takım karineler ve neznimizi aydınlatacak kelamlarla süsleyebilirsin.
( affına sığınarak söylüyorum )

Nefisleri azdırmamak gayretim ! Hak olanı şak diye yazar isek ! Allah korusun Dinden soğutmaktan korkarım ve vabelinden kaçarım !!! Ama söylemekten kınanmaktan çekinmem ! Algının kaybolmasından çekinirim naçizane...!

Garibüzzaman 03-26-2012 18:36

Sadece hayasızların yüzüne tükürülür. Bu cenahtakilere değil. Kalbe gidecek yollar takip edilir, izlenecek metod budur. ?

Neyse bu çıkış tutmazsa, Emine hanımın Ajda Pekkan'ın kapanabilir, fakat bilmem ne şahıs kapanamaz gibi akıldan uzak açıklamalarına hazır olunuz.

HaArP 03-26-2012 18:39

Alıntı:

Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002284)
Sadece hayasızların yüzüne tükürülür. Bu cenahtakilere değil. Kalbe gidecek yollar takip edilir, izlenecek metod budur. ?

Neyse bu çıkış tutmazsa, Emine hanımın Ajda Pekkan'ın kapanabilir, fakat bilmem ne şahıs kapanamaz gibi akıldan uzak açıklamalarına hazır olunuz.

Metodlar algı perspektifine göre oluşturulur Amenna... Peki şahısların mantığı nasıl oluşur ?

Örneğin Fizik, Matematik gören bir insanın mantığı nasıl oluşur ?

Yahutta Edebiyat gören birinin mantığı nasıl olurşur ?

Bunlara huyları ve nefisleride dahil edelim duymak istediğini duymadan algılamayan insanlara ne ad verelim ???

Yada Sevimlide ! Korkutma'da fizyolojik gerçeğinden kim ne istifade eder bunu Furkan anlayışı ile kim nasıl bilebilir ???

HaArP 03-26-2012 18:47

Alıntı:

Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002287)
Tesettürün içeriği o kadar delik deşik edildi ki , kapanmanın hikmetlerini irdeleme yerine yüzeysel sebepler ile ona sarılmak , hem islami standartlar da yaşamı zorlaştırdı hemde silsile halinde halkın nazarında yayıldı. Temelde iman hakikatleri ile donatılmatıkdan sonra taklit eşliğinde hayatlarımız bedenlerimizden zehir şeklinde akmaya devam edecektir.

MaşaAllah... Tamda izah etmek istediğim budur inş... İmani hakkaniye noktası yüzeysel nefislerin algı perspektifinde uyguladıklarından hareketle değil ! Temel nokta Takva Allahualem...

_Ednâ_ 03-26-2012 18:51

Alıntı:

çook haklısınız,
kimisine göre kalbe giden yol, mantıktan geçer;
kimisine göre kalbe giden yol, duygularından geçer;
kimisine görede kalbe giden yol, midesinden geçer... :)

neticelere göre hareket etmek en evlasıdır,
insanların tatmin etme noktasında başvurulan metodlar sayesinde zamanla hedef kitlenin kalbe giden yolu dahi kontrol altına alınabilir...

HaArP 03-26-2012 18:55

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002289)
çook haklısınız,
kimisine göre kalbe giden yol, mantıktan geçer;
kimisine göre kalbe giden yol, duygularından geçer;
kimisine görede kalbe giden yol, midesinden geçer... :)

neticelere göre hareket etmek en evlasıdır,
insanların tatmin etme noktasında başvurulan metodlar sayesinde zamanla hedef kitlenin kalbe giden yolu dahi kontrol altına alınabilir...

Elbette Lakin hakkınızı helal ediniz ki bir metod daha var ! Bu Metod nefislerin hoşlanmadığı Lakin Ayeti kerime hakkı adına Hak olarak yazalım...

Ey Muhammed s.a.v. Kalk Korkut ! Uyar manası uyarsa eyvallah... Lakin bir manası daha var korkut ! Buda Ayetin hakkı... Fizyolojik olarak nefisler beğenmez ! Ama içindeki hikmetleri düşünerek bakalım inş... Tesir etmeyecek diyebilir miyiz ??? Kalbi Yaratan Allah c.c. hakkı adına diyebilir miyiz ???

Silm kelimesini barış diye çeviririzde Aslı Manası Teslim olmak dediğimizde Tesir etmeye yetmez mi ???

_Ednâ_ 03-26-2012 19:01

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002291)
Elbette Lakin hakkınızı helal ediniz ki bir metod daha var ! Bu Metod nefislerin hoşlanmadığı Lakin Ayeti kerime hakkı adına Hak olarak yazalım...

Ey Muhammed s.a.v. Kalk Korkut ! Uyar manası uyarsa eyvallah... Lakin bir manası daha var korkut ! Buda Ayetin hakkı... Fizyolojik olarak nefisler beğenmez ! Ama içindeki hikmetleri düşünerek bakalım inş... Tesir etmeyecek diyebilir miyiz ??? Kalbi Yaratan Allah c.c. hakkı adına diyebilir miyiz ???

Silm kelimesini barış diye çeviririzde Aslı Manası Teslim olmak dediğimizde Tesir etmeye yetmez mi ???

sizin dediğiniz metod insanların duygularına hitap etmektir,
'korku' bir çeşit duygudur sonuçta.
benim duygularıma hitap eden söylem bana tesir etmeyebilir,
işte o noktada mantığıma hitap edebilmesi gerekir, söylemek istediğim buydu.

Garibüzzaman 03-26-2012 19:01

Misyon yüklemeye çalışmaktan ziyade, o misyon ile donatılmak lazım...

Garibüzzaman 03-26-2012 19:03

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002291)

Bu yöntem bana tesir etmedi bilakis bir hayli uzaklaştırdı...

HaArP 03-26-2012 19:03

Alıntı:

_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1002293)
sizin dediğiniz metod insanların duygularına hitap etmektir,
'korku' bir çeşit duygudur sonuçta.
benim duygularıma hitap eden söylem bana tesir etmeyebilir,
işte o noktada mantığıma hitap edebilmesi gerekir, söylemek istediğim buydu.

Bu Metodlardan biridir... Dışlanmaması gerekir... Manasından çıkarmamak gerekir... Kim bilir belkide nice insan bu metodun önceleri nefisleri hoşlanmasada sonraları daha faydalı olduğu kanaatini taşırlar...

Buda demek olur ki bu duygular bazen kavli leyyinle, muhabbet-i hasene ile bazende irhabla olabilir... Naçizane irhab gördüğümüzde onunda hakkı olduğunu belirtmek istedim naçizane...!

All times are GMT +3. The time now is 08:54.