Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   İmralı sürecini masaya yatırıyoruz, Hükümetin imralı sürecini destekliyor musunuz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=168822)

manifesto 03-19-2013 00:22

Kürt sorununun büyük kısmı zaten çözüldü.Kürt etniği olan vatandaşlarımızın ana diline saygı kimliklerine saygı kültürlerine saygı.
Bu medeni bir devletin asli vazifelerinden
Ancak Terör sorununu APOYU serbest bırakarak bitireceğini sanmak AHMAKLIK
Apo serbest kaldığı anda DİYARBAKIR'da onu 3 MİLYON Kürt karşılar ve DEVLETİ resmen bölmüş oluruz.
Bir devlet kurulabilmesi için gereken KURUCU KAHRAMAN ve BÜTÜNLEYİCİ bir LİDER olarak BÖLÜCÜLERE Apoyu ALTIN tepsi içinde kendi ellerimizle vermeyiz.
Bunu kimse beklemesin..
HayaL kurmayın..
Eğer İMRALI sürecinden beklentiniz APONUN serbest kalması ise BATSIN bu süreç

zülcenaheyn 03-19-2013 02:59

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035453)

1- Kürt Sorununun Tespiti: Nasıl ki İngiltere'nin İrlandalı sorunu ve İskoç sorunu, İspanya'nın Katalan sorunu ve Basklı sorunu, Fransa'nın Korsikalı sorunu, Sri Lanka'nın Tamil sorunu ve dünyanın diğer bazı ülkelerinde de çoğunlukta olan etnik kimliklerinin azınlıkta olan etnik kimlikleriyle yaşadıkları sorunlar olduğu gibi, Kürt sorunu da Türkiye'nin bir etnik sorunudur. Kürt kimliği ve Kürt Halkı reddedilemeyeceği gibi Kürt sorunu da reddedilemez.

2- Kürt Sorununun Çözümü:
Nasıl ki İngiltere, İrlandalı sorununu demokratikleşmeyle büyük oranda çözüme ulaştırdıysa, nasıl ki İspanya, Katalan sorununu ve Basklı sorununu demokratikleşmeye büyük oranda çözüme ulaştırdıysa, nasıl ki Fransa, Korsikalı sorununu demokratikleşmeyle büyük oranda çözüme ulaştırdıysa, Türkiye de Kürt sorununu demokratikleşmeyle büyük oranda çözüme ulaştıracaktır inşaallah.

İngiltere ile IRA o barışı nasıl sağladı biliyor musunuz? İngiltere hapishanelerindeki tüm IRA mensuplarını serbest bıraktı. IRA da elindekilerinin hepsini serbest bıraktı. IRA'nın ele başları parlamentoya girdi siyasi mücadele verdi. IRA silah bıraktı.

İngiltere'ye IRA'nın "katillerini", IRA da İngiltere'nin "katillerini" karşılıklı olarak serbest bırakmış ve barış, uzlaşma böyle sağlanmıştır.

İngiltere ve IRA gibi Türkiye ve PKK da bu yoldadır.

Abdullah Öcalan TC'ye göre katildir. PKK'ya göre de biz katiliz çünkü biz de katillikler yaptık. Tek fark var o da şu anki devlet dünkü katil devlet değil (Uludere Faciası Hariç).

Eğer kendimize bakmaz ve karşı tarafa tüm suçu atarsak o zaman bu nefret ile asla barış, uzlaşma gelmez. Ama artık kimse evladını vermek istemiyor. Ne TC tarafından ne PKK tarafından. Millet bıktı.

Bu süreçte yaşanılanlar ile hiç bir taraf kaybetmiyor. İki taraf da kazanıyor ki iki taraf yok, millet tek! Yani sadece Türkiye kazanıyor bu barış süreci ile!

HaArP 03-19-2013 14:02

Alıntı:

İngiltere ile IRA o barışı nasıl sağladı biliyor musunuz?
Bu tarz bilgiler zannediyorum halka sunulanlar olsa gerekir...! IRA İrlandayı esir almak Büyük Britanyaya dahil etmek için MI5-MI6 tarafından kuruldu... Daha sonra gerçek bir mücadeleye dönüşünce MI5-MI6 tarafından tekrar geri teslim alındı...! Mesele bundan ibarettir...!

Bu acizane kanaatime göre yanlış bir örnek oldu...! Elbette projeler nedense hakikatlerden öte görünen kısımlarıyla ifade edilmekte ve kabul edilmekte...! Bir Ermeninin hala daha ''Abdullah Öcalan'' ismiyle kabulu gibi...!

HaArP 03-19-2013 14:07

Bu süreç iç politika aracı gibi görünsede aslında temelde dış politika ile alakalıdır...! Bu süreci olumlu buluyorum lakin detayları iyi incelemekte fayda vardır...!

Bu sürecin nedeni Büyük Resimde Türkiye-İran-Suriye parçalanması projesinin Türkiye ayağını engelleme çalışmalarıdır...!

zülcenaheyn 03-19-2013 16:02

CNN Turk'te Taha AKYOL'un programına sanırım İrlanda'lı bir adam katılmıştı ve ülkesinde yaşananları ve benzer süreçleri anlatmıştı.

Abdullah Öcalan'a gelirsek. Ermeni olduğu iddiasını ben de Kadir Mısıroğlu'ndan duymuştum. PKK'nın da Ermeni hareketi olduğunu söylüyordu. Ayrıca PKK'lılar ölen adamlarının bir kısmının cinsel uzuvlarına ateş ediyor ve sünnetsiz olduklarını gizliyormuş falan filan...

Bunlar ne kadar doğru bilmiyorum ama...

Sonuçta barış sağlanırsa ve Kürtler örgüte gitmezse ülkede zaten terör bitecek.

HaArP 03-19-2013 16:12

Alıntı:

Bu tarz meselelerin anlaşılmasında detay ve bilgiler çok önemli yer kaplar kanaatindeyim... Lakin naçizane bit uyarı yapmak icab eder ki ''Barış'' kavramını Pkk yahut silah bırakma üzerinden tanımlanması ülkede Kürt sorunu ile Pkk'yı aynı kefeye koymak anlamına da gelebilir ki buda farklı algılamalara neden olabilir !

Dikkatlice takip etmekte yarar var !

Shaguj 03-19-2013 17:41

Alıntı:

zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035474)

Abdullah Öcalan'a gelirsek. Ermeni olduğu iddiasını ben de Kadir Mısıroğlu'ndan duymuştum. PKK'nın da Ermeni hareketi olduğunu söylüyordu. Ayrıca PKK'lılar ölen adamlarının bir kısmının cinsel uzuvlarına ateş ediyor ve sünnetsiz olduklarını gizliyormuş falan filan...

Bunlar ne kadar doğru bilmiyorum ama...

Kadir Mısırlıoğlu koskoca Mehmet Akif'e pezevenk deyince Serseri deyince gayet iyi biliyorsunuz doğru söylediğini tenkit ediyor haklı bu konuda demeyi de Öcalan itine ermeni ve asalanın çocuğu deyince mi bilmiyorsunuz acaba neyin ne kadar doğru veya yanlış olduğunu ?? Böylesi gelmez dediğiniz Üstad dediğiniz adam değil miydi bu şahıs ?

Alıntı:

zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035474)

Siz zaten bu örgütü Kürtlerin örgütü,kürtlerin hakkı için kurulan örgüt olarak sandıkça bir adım ileri gidemeyeceksiniz açıkça söylüyorum üzülüyorum sizin gibi insanlar için hatta öteside acıyorum çünkü her rüzgarda başka yöne eğilmekten her gördüğü sakallıyı dedesi sanmaktan her söyleneni doğru sanmaktan bitmişsiniz sonunuz hiç ama hiç iyi değil.

Cihannur 03-19-2013 23:15

Arkadaşlar, görüşlerinizi hakaret etmeden ve forum kurallarına bağlı bir biçimde dile getiriniz.

Cihannur 03-19-2013 23:39

Alıntı:

zülcenaheyn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1035459)
İngiltere ile IRA o barışı nasıl sağladı biliyor musunuz? İngiltere hapishanelerindeki tüm IRA mensuplarını serbest bıraktı. IRA da elindekilerinin hepsini serbest bıraktı. IRA'nın ele başları parlamentoya girdi siyasi mücadele verdi. IRA silah bıraktı.

İngiltere'ye IRA'nın "katillerini", IRA da İngiltere'nin "katillerini" karşılıklı olarak serbest bırakmış ve barış, uzlaşma böyle sağlanmıştır.

Eğer kendimize bakmaz ve karşı tarafa tüm suçu atarsak o zaman bu nefret ile asla barış, uzlaşma gelmez. Ama artık kimse evladını vermek istemiyor. Ne TC tarafından ne PKK tarafından. Millet bıktı.

Bu süreçte yaşanılanlar ile hiç bir taraf kaybetmiyor. İki taraf da kazanıyor ki iki taraf yok, millet tek! Yani sadece Türkiye kazanıyor bu barış süreci ile!

Kürtlere zulümler yapılmış olması bazı Kürt milliyetçilerinin PKK terör örgütünü kurup dağa çıkıp asker-polis-sivil demeden insanları öldürmelerini meşru ve makûl göstermez. Türkiye'de dindarlara da çok zulümler yapıldı; ama dindarlar dağa çıkmadılar, asker-polis-sivil demeden vatandaşlarımızı öldürmediler.

Devlet ile PKK terör örgütünü aynı kefede değerlendiremeyiz. Devlet, meşru ve legal bir organizasyondur; PKK ise gayrimeşru ve illegal bir organizasyondur. Ayrıca şunu da hatırlatayım ki, bir zamanlar Kürtlere zulmeden aynı devlet, şimdi Kürtlere ana dillerinde televizyon kanalı hizmeti de dâhil olmak üzere hizmet üstüne hizmet yağdırıyor.

Kürt sorununu çözerken İngiltere'nin İrlandalı sorununu çözerken yaptıklarının aynısını yapmak zorunda değiliz. Çözüm sürecinin soununda smî bir af getirilmesinden yanayım; ama teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasının karşısındayım.

zülcenaheyn 03-20-2013 00:59

Herhalde cumhuriyetin ilk yıllarında memleketin neredeyse her şehrinde yaşanan dindar isyanlarından haberiniz yok!

Kürtlere zulmeden aynı devlet bugün Kürtlere haklarını verdiği, hizmet ettiği için zaten barışa bu kadar yaklaştık.

All times are GMT +3. The time now is 19:17.