Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Ramazan-ı Şerif (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=339)
-   -   Sahur Özel :)) (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=42198)

Düş... 09-06-2008 14:33

Sahur Özel :))

Alıntı:

Düş... Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Enfal Nickli Üyeden Alıntı
Sahuru hallettiniz ezanı mı bekliyorsunuz ?

evet aynen öyle :)
çayımı içene kadar foruma bi bakiyim dedim çayım bitti simdi çıkiyim artik :D :D
herkese hayırlı iftarlar tekrarr :)
selametle :)

ayy hayırlı iftarlar demişim ::) daha sahurdayken iftarı düşünüyorum ya :D :D :D

Enfal 09-06-2008 14:36

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Enfal Nickli Üyeden Alıntı
Sahuru hallettiniz ezanı mı bekliyorsunuz ?

evet aynen öyle :)
çayımı içene kadar foruma bi bakiyim dedim çayım bitti simdi çıkiyim artik :D :D
herkese hayırlı iftarlar tekrarr :)
selametle :)

ayy hayırlı iftarlar demişim ::) daha sahurdayken iftarı düşünüyorum ya :D :D :D

Hiç farketmemişim :)

Üç mevsim 09-09-2008 03:42

Evet bizim davulcu 9 Eylül 2008 Salı günü saat 02:37 ititbariyle tak tuk tak tuk biçiminde sesler çıkararak her gece olduğu gibi yine geliyor. Güm pata güm pat :D Ya şu eski Ramazanlar diyorum, hani hep derlerdi ya "ah o eski ramazanlar" merak eden yok mu hiç?.. Ne vardı o eski Ramazanlarda, neden eski ramazanlar.. Tabi ki Eşref Bey yaşı itibariyle bu konuyu bizden daha iyi bilir :D :D Mikrofonu kendisine uzatıyoruz.

Nerde O Eski Ramazanlar ve Eski Sahurlar Eşref bey.. Buyrun lütfen

haritaci70 09-09-2008 03:44

Ben yeni ramazanları daha çok seviyorum :)

Nikimi_Kaybettim 09-09-2008 03:48

sahura daha erken Bizim davulcudan ses seda yok

Eşref 09-09-2008 04:19

Madem merak ettiniz biraz anlatayım o eski sahurları. Eskiden hatırlarım, bir davulcumuz vardı, adam bir davul çalardı, vallahi şimdiki patlattıkları top sesi yanında hiç kalır. Öyle ses gelirdi. Genelde üç kişi olurlardı. Biri dediğim gibi davulu patlatırcasına çalar, diğeri de avazı çıktığınca maniler söyler, mahalleyi inletirlerdi. Üçüncü genelde paraları toplamakla meşgul olurdu.

Şimdiki gibi çekirdek aileler de yoktu o zamanlar. Teyzeler, dayılar hepsi iç içe. Mübarek şimdiki düğünlerde bile olmaz o kalabalık. Bayanlar kalkar, padişah sofrası gibi bir sofra hazırlardı. Ama görseniz, bir tek kuş sütü eksik. Hani bulunsa, onu da getirecekler. O misal. Ama o zamanın yiyecekleri de ayrı bir lezzetliydi. Dometes'in bile buram buram kokusu gelirdi.

Sonra kalkardık topluca sahura. Bir sohbet, bir muhabbet. Sormayın gitsin. Doyum olmazdı o sofranın keyfine. Sonra bahçeye inilip, sabahın en temiz havasını ciğerlerimize kadar çekerdik. Ondan sonrada camii faslı başlardı. Ama bir görseniz, şimdiki Cuma namazları bile azdır o kalabalığın yanında. Bütün mahalle toplanmış, herkes camii'de alırdı soluğu. O kalabalıkta da alnımızı secdeye götürmek ayrı bir keyif olurdu. Zaten omuz omuza verip namaz kılmanın tadı nerde bulunur ki?

Camiden çıkınca sabahın ilk ışıkları kendini gösterirdi. Mis gibi hava olurdu. Eve dönerdik ama şimdiki gibi uyumak yok öyle. Sabah namazı bitti mi, gün başladı demektir.

Peki ya şimdi öyle mi? Millete bir hal olmuş sanki. Davulcu deseniz korkar ki davul çala. Sosyetenin biri gider şikayet eder. Neymiş, uykusu bölünmüş hanımefendinin/beyefendinin. Mani deseniz, vallahi son 10 yıldır mani söyleyen davulcu duymadım ben. Bizim manimiz cep telefonlarının melodisi oldu. Onun sesiyle uyanır olduk. Ama o da erken çalmaz öyle. Sabah ezanına 45 dakika kala öter. Kalkarsın. Önüne bir çay, bir zeytin bir peynir. Ne sohbet ne muhabbet. Millet uykunun derdinde. Yer, hemen yatarsın. Cami deseniz, giderken biri görse "Ne işin var hemşerim bu saatte" der. Gariptir yani sabahın köründe camii'ye gitmek. En fazla imamla 3-5 cemaate eşlik edersin. Onlarında gözleri mahmur mahmur.

İşte böyle arkadaşlar. İnsan o eski günleri görünce şimdi nasıl demez "Ah o eski Ramazanlar" diye. Bizlerde iç çekiyoruz ama nafile.

Nikimi_Kaybettim 09-09-2008 04:58

Merhaba. Kimse yok mu? :-\

Üç mevsim 09-09-2008 05:14

Merhaba buralardayız, sahuru afiyetle geride bıraktık. Şimdi oruca hazırlanıyoruz. Birkaç dakika içerisinde ezan okunur, hayırlıyısıyla camiye gitmeyi düşünüyorum Allah kabul etsin cümle namazlarımızı.. Burası Trabzon..

Orası neresi, sizde durumlar nasıl?..

islam 09-09-2008 05:52

selamun aleyküm... hayırlı sahurlar...

şeyh şamil 09-09-2008 05:56

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı
selamun aleyküm... hayırlı sahurlar...

ve aleyküm selam
hayırlı sahurlar ancak sahur bitmek üzere

All times are GMT +3. The time now is 05:17.