![]() |
AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Devlet kurumları sürekli olarak bir kambur oluşturmuştur. Bahsettiğiniz gibi bazı kar eden kurumlar olsa da bunların da gerekli teknoloji yatırımları yapılmadığından dolayı maalesef gün geçtikçe yetersizlikleri artmaktadır. Sizin bunları iyi yönetip bir dönem kâr ettirmeniz bir şeyi değiştirmez. Örneğin devlet bankaları kâra geçti. Evet ama bundan önce nasıldı. Dolayısı ile bundan sonra da bir yönetim değişikliğinde ne olacağı belli değildir. Haberleşme yabancıların eline geçti tezi çok mantıklı gözükse de. Yabancıların ele geçirmediği bir haberleşmemiz mi var? Dünya üzerindeki e-mail dahil bütün haberleşme araçlarının takip edilebildiği hepinizin malumu zaten. Peşkeş çekmekten bahsedenler de sanki ihale yapılmamış da hükümet al kardeşim sen bunu işlet demiş gibi konuşuyor.
|
Tek isteğim var araştırın ve onlarla konuşun afaki cümlelerle karamaya çalışmayın. Nedir bahsettiğiniz faiz oranları. Dünya Bankasından ne kadar borç alınmış, ne kadarı faiz ödemeye gitmiş. Rakamlarınızı bekliyorum...
|
fatihsinan,
Dış Borç Gayri Safi Milli Hasıla Gayri Safi Milli Hasılanın ne kadarı dış borcu ödüyor 2001 113.592 176.484 64% 2002 129.720 275.032 47% 2003 144.319 356.681 40% 2004 160.835 428.932 37% 2005 168.849 486.401 35% 2006 207.436 575.784 36% Bence o gözlüğü sen tak arkadaşım. Cebinde 2001 yılında 176 varken 113 borcun vardı 2006 da 575 cebinde var 207 borcun var. kalem defterle hesap yapamıyorsan artık hesap makinesine geçme zamanın geldi de geçiyor. |
Çok güzel bir adım bu işte... Şimdi araştırmaya başladık.. O zamam araştırmamızı tamamlayalım. Bir ülkenin borç stoğunu incelerken bunun gayrısafi milli hasılaya olan oranı bize asıl değeri verir. Yoksa gelişmiş ülkelerin borçlarını incelediğinde (CIA'in sitesinde hepsini bulabilirsin) en borçlu ülkeler en gelişmiş ülkeler çıkacaktır. Ama bu değerleri GSMH ile beraber incelersek anlamlı sonuçlar bulabiliriz.
Ben yazana kadar cevap yazılmış.. Demek ki GSMH dış boçtan daha fazla yükselmiş. Şimdi sen bunları incele hala doğruluğunda ısrar ediyorsan konuşalım. Yok eğer biz haklı isek sen sana bunları anlatanlardan hesap sor. |
Ergin süper cevap vermişsin ya tebrik ederim +1 beğeni ;)
|
Aynı zamanda yine aynı sayfada incelenmesi gereken diğer verileri de iyi analiz etmeni öneririm. Bak bakalım kamu borcu ve merkez bankası borcu nereye düşmüş, özel sektörün borcu ne olmuş. İşte bu rakamlarım incelersen kamu maliyesinin ne kadar iyiye gittiğini görürsün.
Demek ki neymiş araştırınca, sorgulayınca doğru olana ulaşabiliyormuşuz. |
İşte ne açıklasak ne anlatsak boş.. Sizin derdiniz ekonomi değil çünkü, şartlanmışlık.. O kadar anlattık sen geliyorsun yine aynı şeyleri kopyala yapıştır diyorsun. Ben sana diyorum ki kendin oku araştır. Onlar doğru mu değil mi? Yok sen hala inanmak istediklerini yazıyorsun.
Özelleştirmeden açılan konu borçlara geldi çok da güzel açıklandı konular izah edildi. Eleştiri getirebilirsin eksik noktalar olabilir ama bu ekonomi değil. Bunu sen de konuştukça görüyorsun ama devekuşu gibi kafanı kuma gömüp papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Eğer gerçekten amacın bilgi edinip gerçeği öğrenmekse buyur. Yok ben slogan atarım bağırırım sen ne dersen de öenmli olan benim dediklerim diyorsan. Biz de vakit harcamayalım değil mi ama ? Saygılar... |
Sevgili Uğur Işık Kardeşim;
Kendine özgü fikir üretemeyen bir arkadaş olduğun belli. Bari kopya çekerken güzel çek de kopyanın altında ezilme. Alıntı:
"YILLAR İTİBARİYLE DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR (FİİLİ GİRİŞLER)" Yıl Milyon$ 1998 940 1999 783 2000 982 2001 3.352 2002 1.137 2003 1.752 2004 2.883 2005 9.801 2006 20.165 2007/Nisan 10.040 Kaynak:http://www.hazine.gov.tr/stat/yabser...aziran2007.xls Alıntı:
İhracat İthalat İthalat ihracatın oranı 2000 27.775 54.503 96% 2006 85.526 138.581 62% İhracat ithalattan daha hızlı oranda artıyor kardeşim. Kaynak:http://www.dtm.gov.tr/dtmadmin/uploa...ikDb/eko01.xls Alıntı:
Alıntı:
Yıl Kişi Başıı Milli Gelir 2000 2.965 2001 2.123 2002 2.598 2003 3.383 2004 4.172 2005 5.008 2006 5.477 Kaynak:http://www.hazine.gov.tr/stat/egoste...Uretim/I_1.xls Diğerlerine de yazacağım ama hazine.gov.tr deki istatistiklerden sen takip et. Bedava bu kadar tokat yeter. Başka tokat vurursam ayakta durmaya mecalin kalmaz. |
Sana dış borçlarla ilgili ekonominin durumu çok güzel anlatıldı ve açıklandı. Sanırım buradaki herkes anladı ama sen anlamadın. Dikkatle oku ve neye itiraz ettiğini net şekilde yaz konuşmaya devam edelim. Bilmiyorum bölümün nedir? Ben işletme mezunuyum. Bunu ekonomi hocalarımla da konuştum defalarca onlar da aynı fikirdeler. Zaten bir ülkenin borç yapısını incelerken borç karşılayabilme oranına, borcun faizine ve vadelerine vs. bakarsın. Bence borçla ilgili gayet güzel cevaplar aldın onun için daha fazla üzerinde durmayacağım. Ama itirazın olan noktaya net bir şekilde ifade edersen konuşalım.
Şimdi gelelim senin tabirinle "askeri ücret"e. Biz ona asgari ücret diyoruz. Asgari, en az demek. Yani sigortalı işçi çalıştıranlar maaş için ödemesi gereken alt limit. Şimdi inceleyelim asgari ücrete ne kadar zam yapılmış. 2002-2007 arasında Çalışan ve emekli maaşları ile diğer ödemeler,enflasyon üzerinde arttı. Bu dönemde toplam enflasyon yüzde 56 olarak gerçekleşirken, en düşük memur maaşı yüzde 138; ortalama kamu işçi ücreti yüzde 70; asgari ücret yüzde 119 artı. Bak sen istedin bir rakam ben sana verdim 10 rakam :). Biz böyle cömertiz işte. Asgari ücret gerekenin altında. Bunu hepimiz kabul ediyoruz ama geçmiş hükümetlerin enflasyonun altında ezdikleri rakam bir anda yukarı çıkmıyor. Sürekli olarak en azından enflasyon oranında zam yapmış olsalardı bu akam böyle mi olurdu ? Senin takdirine bırakıyorum. Dünya'da bir pazar oluşturabildik mi sorusunun cevabını ihracat rakamları ile vermek isterim ama sen zaten onları da bulabilirsin değil mi ? Gelelim cari açığa. Önemli nokta şu : What is cari acık ? :) Cari Açık Türkiye'den çıkan para ile giren para arasındaki fark. Bir nevi ithalat ihracat arasındaki fark da diyebiliriz. Cari açığımız var ve büyüdü. Ama kapanamayacak şekilde büyümesi ne demek ? Onu çözemedim. Özellikle şubat ayından beri gözle görülür bir azalma görülüyor cari açıkta. Cari açık şu anda finanse edilebiliyor ve ekonomi için bir tehdit oluşturmuyor. Cari açığın artmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de dünya piyasalarında yükselen enerji fiyatları tabi. Cari açığın daha da azalması gerekiyor mu? Gerekiyor evet. Ama bu bir tehdit veya felaket değil. ----önemli bir ayrıntıyı yine ergin benden önce vermiş bu konuda oranlara bakarsanız burada ki gidişatında olumlu olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.--- uğurcum bak hangi partiye gitsen iki kişi ilgilenmez seninle ama ak parti farkı işte.. Ecevit döneminde 1 dolara eşitlenmesi gibi bir durum vardı evet. Dolar kuru ecevit dönemindeki gibi yokuş tırmansaydı şu anda da 1 dolar olabilirdi belki. Ama doların hali malum. Enflasyon canavarı ile beraber kuzu oldular onlar karadeniz yaylalarında otluyorlar. saygılar... |
arkadaşım önceki sayfalarda senin sorularının cevabı var???
|
All times are GMT +3. The time now is 06:29. |