![]() |
Aleviler 3 değil 12'ye hatta daha çok kısıma ayrılıyor...
Hz.Ali'ye (r.a) Peygamber diyen,Allah diyen,Peygamberlik Hz.Ali'ye (r.a) gelecekti Cebrail (a.s) şaşırdı diyen vs.. bir ton farklı düşünceye sahip kısımlara ayrılıyor... En kötüsününde, en iyisininde sapkın düşünceleri var uzak durmak gerek.. |
Maalesef günümüzdeki bir çok inanış gibi alevilik te çok farklı yerlere saptırılmıştır.Genel olarak yargılamak istemem ama kötü ve saçmadır.Yakın bir alevi arkadaşımın söylediğine göre Hz. Ali namazda şehit olduğu için namaz kılmıyorlarmış.bi de tanıdığım bütün aleviler kendilerini kendi inanışlarını çok üstün görüyorlar.Bize gerikafalı muamelesi yapıyorlar.Anlatmaya çalıştığımızda bazı şeyleri dinleme tenezzülünde dahi bulunmuyorlar.İçki içmeyi günah kabul etmiyorlar.Çok garip bir oruç tutma şekilleri var.Giyim kuşamları bir müslümanın yapması gerektiği gibi değil.Sazla sözle ibadet yapıyorlar cemevlerinde.Ve ramazan aylarında karşımızda yiyip içecek kadar düşüncesiz ve hoşgörüsüzler.Buna karşılık her zaman her kötü şeyden sünnileri sorumlu tutacak kadar da kinciler.
|
Bende Aleviliği şu şekilde biliyorum duyumlarıma göre..........."Hz.Ali yolunda gidenler....Peygamberimizede inanıyolar ama Hz.aliye daha çok sanırım..Bide Alevilik bir mezhep deil...bir din de deil hani bizim dinimiz islam Elhamdülillah müslümanız..ama alevilik bilmiyorum..açıkçası bişey anlatıyım..benim bi kız arkadsım var alevi eczanede çalışırken tanışmıştım...ben ona açık açık herşeyi sordum müslümanız elhamdülillah diyo...peygamber efendimizide biliyor ve seviyoruz diyordu...Ediyodumm peki alevilik ne demek??Hz Ali yolunda gidiyoruz dedi...sadece
|
Yahu boşverin .. Ne ise ne elhamdüliilah müslümanız elhamdülillah sünniyiz varmı ötesi..Onlarda insandır..Zira mv bile olmuş partimizdedirler... BİZ YARATILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ...
Vesselam... |
Aleviler tabii ki Musluman degil; onlar sizin gibi soykirim yapip insanlari yakmiyorlar hotellerde :)
Kavasi gitmis canilersiniz lan hepiniz =D |
Aleviler;
-Hz.Ali'yi Allah sananlar(haşa!) -Hz.Ali'yi peygamber olarak görenler ve -Hz.Ali'yi lider olarak görenler olmak üzere 3'e ayrılır. 3'üncüsü her ne kadar iyi olsada oraya mensup kimselerde İslam'a uygun davranmaya biliyor. Bir meshepten çok yeni bir din oluşturmaya çalışmış gibiler. Allah akıl fikir versin. |
Din kelime anlamı ile yaşam tarzı demektir, din insanın yaşam tarzını dizayn eder afedersiniz yatma şekline de v.s herşeyine müdahale eder.
Kimse alınmasın kusura da bakmasın aleviliğin dinimiz de yeri yoktur....! H.z Ali peygamberim s.a.v damadıdır onu ben senden çok severim çocuğuma adını veririm... Benim dinim de kadın erkek oynayarak ibadet etmez, benim dinim toplumu feda etmektense bireyi feda etmeyi tercih eder. Sana sırf rabbim senden olmayana saygı duy zorla beni sevdirme dinimi sevdirme dediği için saygı duyarım ama şunu bil ki hak olan İslamdır. |
Alevilik diye bir akıma,mezhebe,yola vs inanmıyorum. şia her ülkede farklı kimliklerle var oluyor. Alevi köylerinin çoğunluğunun aynı zamanda ermeni köyü olması ilginçtir.
|
hep merak ettiğimim bir husustur
|
Kimse kusuruma bakmasın.Aleviilk bir felsefe akımıdır.Onu biraz İslam'la yoğurmuşlar ama Kur'an ve sünnetten çok uzak olup içi hep hurefa ve bid'atlarle doludur.
|
All times are GMT +3. The time now is 10:40. |