Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=20602)

tayyipleyiz 06-01-2008 17:39

Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak

Çok kültürlülükten korkmak, kazanma kuşağında kaybetmeye Rıza göstermektedir. İnsanların benliğine gem vurucu her atılım geri teper. Özgürlük iradeye kazandırılabilmeli ki;sağlayana aidiyet hissettirebilsin .

Çok seslilik zaten vardı. Bunun devlet eliyle yapılması kucaklayıcı tavırın reel ifadesi olsagerek. :)

politikaci 06-01-2008 17:39

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Buranın resmi dili TÜRKÇEDİR anayasamızdada resmi dil TÜRKÇE yazıyor... ben doğru bulmuyorum türkiyede yaşayacaksan türkçe konuşucaksın yada beğenmessen gidiceksin

Yorum yazmıyorum!

Biliyorumki yorum yazarsam öyle bi yazarımki bir daha bu foruma bile uğramazsınız!

Ve yazdıklarınızada dikkat edin!

Irkçılığın gereği yok!

orda ırkçı bir anlamı nerden çıkardınız bunu anlayamadım..anayasamızda resmi dil türkçe yazıyordur.kürt türk ayrımı yapan sizsiniz kürtlerde türkiye vatandaşı olduğu için türkçe konuşmalıdırlar..görende ırkçılık yaptık sanıcak ayrım çıkarıyorsunuz siz aslında burda ..

tayyipleyiz 06-01-2008 17:42

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Buranın resmi dili TÜRKÇEDİR anayasamızdada resmi dil TÜRKÇE yazıyor... ben doğru bulmuyorum türkiyede yaşayacaksan türkçe konuşucaksın yada beğenmessen gidiceksin

Yorum yazmıyorum!

Biliyorumki yorum yazarsam öyle bi yazarımki bir daha bu foruma bile uğramazsınız!

Irkçılığın gereği yok!

orda ırkçı bir anlamı nerden çıkardınız bunu anlayamadım..anayasamızda resmi dil türkçe yazıyordur.kürt türk ayrımı yapan sizsiniz kürtlerde türkiye vatandaşı olduğu için türkçe konuşmalıdırlar..görende ırkçılık yaptık sanıcak ayrım çıkarıyorsunuz siz aslında burda ..

Bu söylemlere gerek yok bence. Kimse kimseyi ötekileştirmemeli. Bu güne dek kardeşçe yaşamış halklar birbirini asla "başka" diye nitelendirmedi. Yapılanlar bazı çevrelerin kasıtlı tavırları.

Kırıcı olmak sanki bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. :)

politikaci 06-01-2008 17:44

örnek şimdi bu bir kürtçe konuşmaya açılımdır . mesela oldu diyelim izin verildi bu izmirde bile başlıcak bu dil yaygınlaşıcak ve ülke bu sefer felaket bir şekilde ikiye bölüncek benim yorumum ırkçı bir anlam taşımıyor ayrımcılığın önüne geçmek isteriz

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:48

ben destekliyorum bu kanalı

tayyipleyiz 06-01-2008 17:48

Alıntı:

örnek şimdi bu bir kürtçe konuşmaya açılımdır . mesela oldu diyelim izin verildi bu izmirde bile başlıcak bu dil yaygınlaşıcak ve ülke bu sefer felaket bir şekilde ikiye bölüncek benim yorumum ırkçı bir anlam taşımıyor ayrımcılığın önüne geçmek isteriz

Bir Türk niye türkçe konuşursa, kürtte onun için konuşur. Türk, anadili var iken Kürtçe konuşmak niye istesin. Öğrensin, artı olur ancak , yaygınlaşma tarafında tez geçerliliği olmayan nitelik kazanıyor.

Irkçılığa hiç girme bu konu ile alakası bile yok. MHP söylemelri gibi geldi bana ... :)

politikaci 06-01-2008 17:50

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Bir Türk niye türkçe konuşursa, kürtte onun için konuşur. Türk, anadili var iken Kürtçe konuşmak niye istesin. Öğrensin, artı olur ancak , yaygınlaşma tarafında tez geçerliliği olmayan nitelik kazanıyor.

Irkçılığa hiç girme bu konu ile alakası bile yok. MHP söylemelri gibi geldi bana ... :)

hayır arkadaş bana ırkçı dedi onun için söyliyorum ..

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:51

zamanında Doğu'daki Kürt asıllı vatandaşlarımıza ilgi gösterilmediği için şu an da terörle bu kadar çok uğraşıyoruz

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:51

Alıntı:

akgenc_afyon Nickli Üyeden Alıntı
bizim genclerin yarısı desteklemiyor hatta büyük tepki gösteriyor diyebilirim :-\

o sizin gençlerin sorunu. Bunu desteklemeyenlerin neden desteklemediğini çok merak ediyorum

Katil 06-01-2008 17:52

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yorum yazmıyorum!

Irkçılığın gereği yok!

Resmi dil nedir?

Bu kavramı açın önce!

Resmi dil devlet işlerinde kullanılan ve devletin kullanılmasını önerdiği ancak zorunlu kılmadığı dildir!

Bütün resmi işlemlerde bu geçerlidir!

Türk kürt ayrımı yapmıyorum diyipde "beğenmeyen çekip gider" gibisinden zırvalarınızı kendinize saklayınız!

Bana göre bu adım öyle bir adımdırki, sınır ötesi operasyonlarında ilerisinde çok geç kalmış bir adımdır!

TRT yi izlemeyipde ROJ TV Propagandalarınımı izlesinler!

Hiçbir gün aklınıza geldimi kürt sitelerine bakmak? Neler yazılıyormuş demek!

Buyrun size bugünkü manşetlerden birkaç başlık sunayım:

AKP Yahudi kökenlidir!

Kürtler büyük bir güçtür!

KÜRT TARİHİNDE BÜYÜK BİR KUMANDAN VE ÜNLÜ BİR DEVLET ADAMI

Bunlar sadece birkaçı!

Hergün ROJ TV ve diğerlerinde ne kadar propaganda yapıldığını bilemezsiniz!

O kanalı kapatmaktansa izlettirmeyip kendi kanalını kurup "gerçekleri" anlatmak daha yeğdir!

Bizim anayasamızda resmi dil türkçe yazıyormuş!

Yemişim anayasayı!

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:54

Alıntı:

O kanalı kapatmaktansa izlettirmeyip kendi kanalını kurup "gerçekleri" anlatmak daha yeğdir!

olay budur...

tayyipleyiz 06-01-2008 17:57

Saygıdeğer kardeşim (Katil ) sana katılıyorum. Anayasal ibarelerle birleşitirici ele almak, zaten yanlış idi. Yanlışlık zaten aynı sınıfta sentezden kaynaklanıyor sanırım. Resmi dil kavramı da devlet dili olsa gerek. yerel halk değil. :)

YavuzSultanSelim 06-01-2008 17:57

sen kimsin ırkçılık yapıyosun >:( solakfadıl!

tayyipleyiz 06-01-2008 17:58

Alıntı:

solakfadıl Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yorum yazmıyorum!

Irkçılığın gereği yok!

Resmi dil nedir?

Bu kavramı açın önce!

Resmi dil devlet işlerinde kullanılan ve devletin kullanılmasını önerdiği ancak zorunlu kılmadığı dildir!

Türk kürt ayrımı yapmıyorum diyipde "beğenmeyen çekip gider" gibisinden zırvalarınızı kendinize saklayınız!

Bana göre bu adım öyle bir adımdırki, sınır ötesi operasyonlarında ilerisinde çok geç kalmış bir adımdır!

AKP Yahudi kökenlidir!

Bunlar sadece birkaçı!

Yemişim anayasayı!

kürtlerden bir güç olmaz belki hörgüç olur :D
onlar akpnin tırnağaaa olamaz

Yanlış şeyler yazma kardeşim ... :(

politikaci 06-01-2008 17:59

O kanalı kapatmaktansa izlettirmeyip kendi kanalını kurup "gerçekleri" anlatmak daha yeğdir

bakınız bu söz gerçekten güzel fakat bunun avantajlarıda var fakat dezavantajlarınıda anlatmaya çalışıyoruz.asıl kutuplaşma ozaman başlar.ozaman devlete sevgi artar fakat bu sefer milliyetçiler karşı çıkıcak karşı cıktıkları için bu sefer kürtlerle aralarında neler yaşanacak bunları hiç tahmin ettinizmi?

tayyipleyiz 06-01-2008 17:59

Alıntı:

Katil

o kanalı izlettirmemek zor degil toplarsın canakları dogudaki jandarmaya haber salarsın canak anten 2. bir emre kadar yasaklanır roj tv normal yayın yapamıyor zaten izleyici kitlesi olmayan kanalda kısa zamanda kapanır gider. Yada roj tv ye yardım eden avrupalı kardeslerimizden rica ederiz kapatsınlar nede olsa ab uyesi olcaz hep bizmi taviz vermek zorundayız

artı

Anayasayı yiyemezsin uymak zorundasın uymazsan cezasını cekersin Herkes yasaları cignese sokak kan gölü olur

Yanlış şeyler yazmayın ... Bilmiyorsanız hiç yazmayın. Bölücülük ve de Irkçı söylemlerden bahsettiğinizin farkındamısınız ... ;)

YavuzSultanSelim 06-01-2008 18:00

Alıntı:

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
sen kimsin ırkçılık yapıyosun >:( solakfadıl!

sanane
>:(

burda ırkçılık yaptırmam kimseye aklını başına topla!

Katil 06-01-2008 18:00

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yorum yazmıyorum!

Irkçılığın gereği yok!

Resmi dil nedir?

Bu kavramı açın önce!

AKP Yahudi kökenlidir!

Bunlar sadece birkaçı!

Yemişim anayasayı!

kürtlerden bir güç olmaz belki hörgüç olur :D
onlar akpnin tırnağaaa olamaz

Hiçbir millete hakaret edemezsiniz! Ederseniz bunun için onlarada hak tanımış olursunuz!

Bu ülke için onlarda savaştı!

Ayrıca:

"Embesil" ce mesaj yazan "insanımsı" ların yorumlarını dikkate almıyoruz!

insan olamayıpta insan taklidi yapanlar müstesna!

ENGİNEER 06-01-2008 18:02

Arkadaşlar burası ırkların aşşağılanacağı yer değildir!

Ben safkan Türk'üm ve soyumda bu ülkede Türklüğü savunanların çoğundan daha sağlamdır ama birgün şu devleti dolandırsam yada şerefsizce yaşasam en aşşağılık insan olurum!

İnsanları yücelten din açısından takva insaniyet açısından karakterdir!

Irkçılık yapmaya gerek yok..Lütfen!

tayyipleyiz 06-01-2008 18:03

Konu hakkında düşünceleriniz değerlidir. Ancak bu değer, karşıdakini değersiz kıldığında değerini yitirir. Söylemlerinize dikkat etmenizi önemle rica ediyorum. Söylemlerinizin tarafı sizi küçültücüdür. Lütfen IRKÇI ve de ÖTEKİLEŞTİRİÇİ söylemlerden uzak durun.

Bu size birşey kazandırmaz, AK GENÇLİĞE de hiç mi hiç yakışmaz...

Sevgilerimle ...

tayyipleyiz 06-01-2008 18:04

Alıntı:

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Katil

o kanalı izlettirmemek zor degil toplarsın canakları dogudaki jandarmaya haber salarsın canak anten 2. bir emre kadar yasaklanır roj tv normal yayın yapamıyor zaten izleyici kitlesi olmayan kanalda kısa zamanda kapanır gider. Yada roj tv ye yardım eden avrupalı kardeslerimizden rica ederiz kapatsınlar nede olsa ab uyesi olcaz hep bizmi taviz vermek zorundayız

artı

Anayasayı yiyemezsin uymak zorundasın uymazsan cezasını cekersin Herkes yasaları cignese sokak kan gölü olur

Yanlış şeyler yazmayın ... Bilmiyorsanız hiç yazmayın. Bölücülük ve de Irkçı söylemlerden bahsettiğinizin farkındamısınız ... ;)

hatamı soyle duzelteyim kardesim bilmemek degil ögrenmemek suctur

Senin yaşın kaç güzel kardeşim ... :)

Katil 06-01-2008 18:05

Alıntı:

Katil

artı

Anayasanın ihlal edildiği hiçbir durum yok ortada!

Diğer mesajımı dikkatlice okusaydınız bu yorumu yapmazdınız bile!

Ayrıca kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz? Ne demek milletin evne aldığı çanağı toplamak?

Bu kadar basitçe çözümler ile onları kışkırtmaktan, PKK nın eline malzeme vermekten öteye gidemezsiniz!

Yarın birgün demezmi PKK:" bakın gerçekleri söyleyen kanalı bile yasakladılar. izlettirmiyorlar size diye?"

Amacınız onlara destek olmak sanırım!

tayyipleyiz 06-01-2008 18:09

Alıntı:

Evet ırkcılık lanetlenecek birseydir arkadaslar ama birde soyle bakmak lazım duruma

Irak gercegi var. Ordaki müslüman kürt kardeşlerimiz amerika ile bir olup saddam yönetimine karşı beraber savaştılar. Suriye senelerce pkk ya destek verdi. Bunlar birer gercek

Su an bulundugumuz duruma bakarsak komsu ülkelerimizle tarih boyu sorunlarımız oldu. Yunanlılar Bulgarlar Türkleri asimile etmeye calıstılar. Suriye pkk destegi belli Bu ortamda dikkatli olmalıyız Cunku düsmanlar bölünmemizi bekliyolar

yasım 25 kardesim senin kac acaba?

Senden büyüğüm ... Yanlışlığını yazduklarımla söyledim. Söylemlerin beni bağlamaz ama karşı tarafı rncide eder nitelikte. Doğru da değil orası da benim savım ... ;)

YavuzSultanSelim 06-01-2008 18:11

Alıntı:

Evet ırkcılık lanetlenecek birseydir arkadaslar ama birde soyle bakmak lazım duruma

Irak gercegi var. Ordaki müslüman kürt kardeşlerimiz amerika ile bir olup saddam yönetimine karşı beraber savaştılar. Suriye senelerce pkk ya destek verdi. Bunlar birer gercek

Su an bulundugumuz duruma bakarsak komsu ülkelerimizle tarih boyu sorunlarımız oldu. Yunanlılar Bulgarlar Türkleri asimile etmeye calıstılar. Suriye pkk destegi belli Bu ortamda dikkatli olmalıyız Cunku düsmanlar bölünmemizi bekliyolar

yasım 25 kardesim senin kac acaba?

bak arkadaşım. ülkeler arasındaki politikalar her zaman olur. evet bunlar bize karşıdır yada müslümanlara yada yahudilere ama biz insanları insan olduğu için severiz

Hiçkimseyi ten renginden şivesinden dişinden tırnağından ayırmayız

Hepsi bizim için TEKtir

YavuzSultanSelim 06-01-2008 18:17

tamam bende sen gibi düşünüyorum son yazdıkların için. Herkesin kardeş gibi yaşamasını kim istemez ki ama böyle şeytanın avukatları olduğu sürece bu şimdilik mümkün değil ilerde inşallah olacak...

ENGİNEER 06-01-2008 18:19

Arkadaşlar bakın şimdi...

Devlet eğer gerçekten devlet olacaksa vatandaşlarının her isteğini karşılamak durumundadur vatana ihanet dışında!
Kürtler bu ülkenin insanı ve eğer istiyorlarsa bu hakları karşılanmalı.

Devletleri ayakta tutan etmenlerden bir taneside dil birliğidir ve devletin resmi dili olmalıdır!
Bu ülkenin memuru, öğretmeni Türkçe konuşmalı ki bu ülkenin vatandaşlarını birbirine bağlayan ortak bir nokta olsun.
Dil en iyi ortak noktadır Din olgusundan sonra...
Her Kürt memur olup okuyamıyor.
Kimisi evinde yıllarca kalıyor ve onun kültürü Kürtçe olduğu için o dile hitabeden şeyler istemesi normaldir!

Eğer kalkıpta hayır olmaz dersenz adamda size ''madem öyle bana kendi devletimi ver ben kendi istediklerimi yapayım'' demez mi?

Anayasada tek bir dil olduğu yazar oda Türkçemizdir.
Gönül ister ki ülkede ki bütün farklı insanlarımız bu dili benimsesin ve sorun çözülsün ama madem devlet insanlarının istekleri için var öyleyse Kürtçe yayın isteğine evet demek zorundayız...
Üstelik bu konuyu PKK malzeme olarak kullanıyorusa o zaman bu konuda daha kesin adımlar atmalıyız...

Sadece eleştirim şu konuda olabilir;
Bu konuyu devlete yükemek yerine bir Kürt işadamı çıkıp bu konuyu kendi çözebilirdi...
Herşey devletten bek-len-mez!

ethemkara1 06-01-2008 19:29

arkadaşlar bu yasanın birde olumlu tarafına bakmalıyız şöyleki pkk yörenin insalarını ana dillerinde istediği tarafa çekiyor ve kandırıyor oysa vatandaş devlet tarafından her konuda aydınlatılsa normalleşebiliriz anneler babalar evlatlarına dört elle sarılır devletine sahip çıkar nice kürt kardeşimiz var çok iyi niyetli ama kendi dilinden anlayıp ona cevap veren.yok onlarda pkkya yakınlaşıyor

politikaci 06-01-2008 20:08

Alıntı:

ethemkara1 Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar bu yasanın birde olumlu tarafına bakmalıyız şöyleki pkk yörenin insalarını ana dillerinde istediği tarafa çekiyor ve kandırıyor oysa vatandaş devlet tarafından her konuda aydınlatılsa normalleşebiliriz anneler babalar evlatlarına dört elle sarılır devletine sahip çıkar nice kürt kardeşimiz var çok iyi niyetli ama kendi dilinden anlayıp ona cevap veren.yok onlarda pkkya yakınlaşıyor

tabiki avanyajları var ama dezavantajlarının daha çok olduğunu söyliyoruz dediğim gibi devlet nefretleri sona erebilir ama bu sefer milliyetçi insanlarla aralarında çok tartışma kapışma sorun çıkar her sabah kalktığımızda ölü haberleri duyarız..avrupada bunu istiyor bizim. türbanlı türbansız,alevi sünni,kürt türk laz çerkez, parti düşüncelerinde ayrılık oluşmasını birde bu konud ayrılık çıkarsa ki en büyüklerindne bir tanesi bu

YavuzSultanSelim 06-01-2008 20:51

neymiş dezavantajları politikacı?

kekillist 06-01-2008 23:43

sacma buluyorumm bende makedonum bende ayrı kanal ıstıyorummmmmmmm buneyaaaaa

bilgi müdavimi 06-01-2008 23:44

sn.kekelliste hak veriyorum.

akp_aşıgı 06-02-2008 20:04

s alykum
aslında gerekli idi kendim kurt degilim gerekli olması turkiyede hala turkce bilmeyen kardeslerimiz dedeler nenelerimiz var ne zamanki türkce bilmeyen kalmaz ülkemizde o zaman kalkar serbeslik ama bilmedigi bi dillle tv izledikleri zaman sizce ne anlayabilirlerki ingizlizce bilmeyen bizlerin ingiliz kanalarını izlemek zorunda oldugumuzu dusunun yani bırakalımda hatta destekleyelimki türkiye gercegini herkez ögrenebilsin kandırılmasın bazı guzel insanlarımız

akhti 06-02-2008 21:28

arkadaşlar bu yasa hic mantıklı olmadı bugun kurce yayın yapılırsa devlet kanlında lazın çekezin kendi dil kültürlerinde yayın izleme yapma hakı dogar bir günde harf inkılabını ka ;)ladırıcaz

Beylerbeyi 06-12-2008 20:28

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Kabul etmiyorum resmi dilimiz türkçe hele bu karmaşık durumlarda kürtçenin hiç gereği yok...

Türkiyede bir çok etnik grup var hepsine bir kanal açsak yandık o zaman....

ülkemizdeki kürtlerle diğer azınlıkları bir tutmak pek sağlıklı olmaz. mesela çerkezlerle, lazlarla, çingenelerle Kürtleri bir tutamayız. Kürtler ülkemizde bulunan tüm azınlıklardan daha fazla nüfusa sahiptirler. bu yüzden hakları verilmeli.

türkler için almanyada özel televizyonlar kuruluyor. türkçe okullarda seçmeli ders olarak işlenebiliyor türkler diledikleri isimleri çocuklarına verebiliyor. türklerin almanyadaki nüfusu en abartıldığı şekilde üç milyon. türkiyede ise 15 milyon kürt yaşıyor. ülkemizdeki kürtler almanydaki türklerin sahip olduğu hakların 3 te 1 ine bile ne yazık ki sahip değiller.

politikaci 06-12-2008 20:30

ben buna karşı olduğumu söyleyince ırkçı denildi. ama resmi dilimiz türkçedir bunun için resmi bir devlet kanalının böyle açılmasına karşıyım.haydi başka bir insan özel bir kanal açsa lafım yok ama devlet resmdir resmi dilimiz ise türkçedir.

Demokrat 06-12-2008 21:53

Alıntı:

Murat_Emin Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Kabul etmiyorum resmi dilimiz türkçe hele bu karmaşık durumlarda kürtçenin hiç gereği yok...

Türkiyede bir çok etnik grup var hepsine bir kanal açsak yandık o zaman....

ülkemizdeki kürtlerle diğer azınlıkları bir tutmak pek sağlıklı olmaz. mesela çerkezlerle, lazlarla, çingenelerle Kürtleri bir tutamayız. Kürtler ülkemizde bulunan tüm azınlıklardan daha fazla nüfusa sahiptirler. bu yüzden hakları verilmeli.

türkler için almanyada özel televizyonlar kuruluyor. türkçe okullarda seçmeli ders olarak işlenebiliyor türkler diledikleri isimleri çocuklarına verebiliyor. türklerin almanyadaki nüfusu en abartıldığı şekilde üç milyon. türkiyede ise 15 milyon kürt yaşıyor. ülkemizdeki kürtler almanydaki türklerin sahip olduğu hakların 3 te 1 ine bile ne yazık ki sahip değiller.

Murat bulmussun konunu :).. bu konudaki düsüncelerimi cok iyi biliyorsun muratcim, zaten bu konudada gereken yorumumu yaptim..

hti 06-12-2008 22:03

biz türküzana dilimiz türkçedir kürtçe yayına karşıyım

Beylerbeyi 06-12-2008 22:55

Alıntı:

hti Nickli Üyeden Alıntı
biz türküzana dilimiz türkçedir kürtçe yayına karşıyım

öyle cevaplar veriyorsunuz ki anlayamıyorum. TV de Kürtçe program yapılmasıyla senin Türklüğün arasında ne gibi bir ilişki var?

kimse senin ana dilinin türkçe olmadığını söylemiyor. türk olduğun için Kürtçeye karşı olduğunu söylüyorsun sence bu mantıklı bir cevap mı?

Mesela İsveç'te bir okulda bulunan bir kaç Kürt için geleneklerini dillerini kaybetmesinler diye Kürtçe dersi veriliyor. çok sayıda Kürt dili öğretmeni var. Aynı şekilde türkçe öğretmenleri de var ve türkçe eğitim de veriliyor. İsveçli oldukları için veya İsveç'in ana dilinin İsveçce olmasından dolayı karşı mı gelecekler farklı dillere?

_Yeniden_ 06-12-2008 23:21

Önceden farklı düşünüyordum...Şimdi değişiklikler oldu düşüncelerimde...

Bu ülkenin vatandaşıysa onlar da dilini öğrenebilmelidir....Hatta okullarda seçmeli ders olarak öğretilebilir de...Zaten Kürtçe kurslarda olduğu gibi bu da ilgi görmeyecektir...

Demokratik bir toplumsak kimsenin dinine, diline, kültürüne karışamayız....O, kültürünü öğrenmek istiyorsa devlet bunu yapmakta zorunludur...

TRT devletin, devletse millet için...E Kürt halkı da bu milletin bir unsuru hatta dörtte birlik büyük bir unsur...

Bu yapılan pkaka ya jest değil, göz dağıdır...Pkaka nın Kürtler ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor, dillerinin öğrenilmesine izin verilmiyor gibi propagandalarının önünü tıkamak, Türkiye olarak Kürt halkını kucaklamak, sahip çıkmaktır...

Ayrıca TRT sadece Kürtçe değil başka dillerde de yayın yapmaktadır...Zazaca, Boşnakça....Kürtçe yapınca devletin resmi dili Türkçedir maddesi ihlal edilmiş oluyor da Boşnakça yapılınca niye olmuyor diye sorgulamakta gerekir....

GAP ile ilgili, Doğu-Batı kardeşliği ile ilgili, Güneydoğu'nun gelişimiyle ilgili Kürtçe yayın yapılmasının ve bunun izlenmesinin kimseye zararı yoktur, aksine birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirecek etkidedir....

Pkaka zaten bizim Kürtleri olabildiğince dışlamamızı, Kürt halkının kendisini örgüte yakın hissetmesini istemiyor mu?

O zaman bunun aksini göstermeliyiz....Bir Türk olarak, Kürt kardeşimin örgüt yanlısı kanalı izlemesindense TRT de Kürtçe yayın izlemesini isterim ve bundan asla rahatsız olmam....

Ayrıca unutulmamalı ki, oraya kimse gidipte özel kanal açmaz....Çünkü yeterince izlenmeyecek, reklam almayacak ve iflas edicek...O zaman bu işi halletmek devlete düşer...

Lazı, Çerkezi vs. böyle bir uygulama isterse onlara da yapılabilir...Bu birlik ve beraberlik için ya da resmi dilimiz için bir tehdit olarak görülemez...

Osmanlı Devleti de çok uluslu yapısını hoşgörüsüyle koruyordu... ;)

Beylerbeyi 06-12-2008 23:27

"yeniden" nickli kardeşim çok güzel yazmışsın.

Arabistan'da da devletin resmi kanalları türkçe yayın da yapıyor. sadece arabistan'da değil bir çok ülkede böyle. KKTC de Rumca İngilizce Arapça yayın yapıyor devlet kanalı BRT.

TRT nin farklı dillerde yayın yapması ülkemizi bölmez bilakis birlik ve beraberliği pekiştirir.

All times are GMT +3. The time now is 17:21.