Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   AK Parti'nin başlattığı ''Kürt Açılımını'' destekliyor musunuz ? .... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=113394)

AK-Şemşettin 04-08-2010 00:10

Arkadaşlar yorumlarınızı okudum. Ama oncelikle şunu belirteyim bazılartı hem demokrasi ve demokratlıktan dem vuruyor hem de yazdıüıma tahammül edemeyecek kadar da FAŞİST bir kafaya sahip.Ak partiye oy vermek ak partili olmak için yeterli değil midir? İlla herhangi bir siyasi fikrin militanı mı olmak lazımdır...Beni beğenmeyen beğenmez umurumda da değil zaten ama bunu seviyeli bi biçimde belirtsek daha uygun olur. Adı bile berbat dedim çünkü bizim ülkemizde kimse tanıştığı adama ispanyadaki gibi usa daki gibi ya da almanyadaki gibi soy sop köken sormaz. bu açılımla insanlar birbirine şüphe ile bakmaya başladı onu demek istedim. ben bu toplumun içinde yaşıyorum ve gördüğümü yazıyorum burada.

Birisi Van daki pankarta demokrasi gereği demiş...Çok komik bir açıklama.Dünyada hangi demokrasi vardır ki kendi kendini yesin?Eğer kendi vatanımızda topraklarımızda bize atalarımızdan yadigar kalan ve uğruna yüzbinlerce şehit ver,ilen topraklarda İŞGALCİ olarak görüleceksem ben bu zihniyeti savunanlarla Kıbrıslı Rumlar-Yunanlılar-Ermeniler arasında bir fark göremiyorum...Eğer özgürlük ve demokrasi buysa ben almayayım...
Birii o pankartı açanlar baltalamak için açmıştır diyor. Bu da gülünç çünkü açılımla beraber gelen süreçte Aponun muhtap alınması, genel af v.b. istekler bir de sınırdan içeri giren 34 PKK lının mektuplarında istedikleri istekler birbiriyle örtüşüyor. Neden baltalasınlar ki adamlar.

Bir diğeri senin ne haddine demiş eleştirmek...Ben bu partiye bütün ailemle beraber oy verdiysem her türlü icraatını ÖVMEK VEYA YERMEK hakkına da sahibim...Hatta oy vermesem bile bu ülkede yaşayan eşit bir vatandaşsam her türlü eleştiririm. Kafanızı kuma gömmekle bir yere varamazsınız...Sevieli bir şekilde kafamızdaki sorulara cevap bulmaya çalışıyoruz...

Birisi de açılımla aidiyet arttı gibi ironik bir laf etmiş.Buna diyecek bir şey bulamıyorum.İnsan bu kadar kör olamaz olmamalı...Ayrışarak birleşme ne demektir. Ayışarak aidiyetin arttığı hangi ülke görülmüştür bir örnek verirsen yutacağım sözlerimi...Adamlar yerel seçimlerde Kürdistanın haritasını çizdik diyor sen aidiyet artı diyorsun...İlginç...

Mavera 04-08-2010 00:16

elestirebiliyorsan demekki bu hükümetimizin dogru yaptiginin kanitidir.. cünkü daha önce bu konuyu elestirmek bir yana agzima bile alamazdik!..
hükümetimiz tabulari yikmistir ve kanayan yaraya parmak basmistir sonucta artik önyargilardan uzaklasip insanlarin irkiyla, etnik kökeniyle, diliyle ugrasmak yerine bunlari ülkemiz adina zenginlik görmeliyiz..
eger siz bunlari yok sayarsaniz bizlerde cok tabi sizi fasist diye nitelendirebiliriz sizde bunu elestiri olarak görmelisiniz yok bu söylemi kabul etmiyorsaniz tezleri öne sürersiniz..
Ak partinin cizgisi bellidir ve bu cizgide fasizme yer yoktur ama ak partiliyim diyerek habire ak partiye elestiri göndermek, ak parti basliklar altinda hemen bitmek ortaya takiyye kokusu yayar!

AK-Şemşettin 04-11-2010 01:04

galevere laf olsub torba dolsun mahiyetinde cevap yazmıssın benm yazdığım hiçbişeye cevap veremezsin...gerçekler acıdır.

Mavera 04-11-2010 01:08

hayrola yorumlarimiz hosuna gitmedimi.. evet gercekler acidir bunda hemfikiriz.. en önemli gerceklerden biride ülkemize en büyük zarari türk ve kürt fasistler vermektedir!

Aşk-ı Ak 04-11-2010 01:09

Destekliyorum ve doğru bir adım hareket oldunu düşünüyorum..
Tarihte Yapılan zincirleme hataların ülkemizin huzurunu refahını kaçirdığının farkındamısınız bilemem ama Bu sorunların cözülmesi gerektiği mecburi bi zorunluluk..!

Beylerbeyi 04-11-2010 02:25

destekliyorum.. seçeneklerdeki "ilgilenmiyorum" şıkkı da enteresan :)

AK-Şemşettin 04-13-2010 14:14

faşizmin her türünden Allh(c.c.) a sığınırız...ama sen benm yazdıklarıma cevap verememişsin dedim...ayrışarak nasıl birleşebiliriz dedim tık yok...bunların hepsi bizi birbirimizden koparan şeyler dedim tık yok...başbakanımıza ve icraatlarına gönülden bağlıyız ama onun da yanlışları olabilir...olamaz mı...yanlış düşündüğümüz şeyleri eleştirmeden doğruya nasıl ulaşabiliriz.

Mavera 04-13-2010 14:28

Alıntı:

AK-Şemşettin Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732136)
faşizmin her türünden Allh(c.c.) a sığınırız...ama sen benm yazdıklarıma cevap verememişsin dedim...ayrışarak nasıl birleşebiliriz dedim tık yok...bunların hepsi bizi birbirimizden koparan şeyler dedim tık yok...başbakanımıza ve icraatlarına gönülden bağlıyız ama onun da yanlışları olabilir...olamaz mı...yanlış düşündüğümüz şeyleri eleştirmeden doğruya nasıl ulaşabiliriz.

peki burada ayristirma nerede? yillardir gözardi edilen, ikinci plana atilan, ekonomik olarak mahrum birakilan bir zümreyi ülkenin diger insanlariyla esit statüye getirmenin neresi ayrimcilik?
evet basbakanda yanlis yapar örnegin su ermenileri sinir disi edelim sözünü cok elestirdim gerci sonra düzeltme oldu ama acikcasi taassub sahibi degilim aka, kara demek gibi bir huyumda yoktur..
birlikteligi ister chp ister mhp yapsin yine desteklerim!

Sivil 04-13-2010 14:33

Açılımı destekliyorum fakat 'demokratik açılım' adı altında başlayıp 'Kürt açılımı' na dönmesinden oldukça rahatsızım. Kürtlere hakları verilirken diğer azınlıkların haklarını görmezlikten gelmek olmaz.

Mavera 04-13-2010 14:37

Alıntı:

Sivil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 732150)
Açılımı destekliyorum fakat 'demokratik açılım' adı altında başlayıp 'Kürt açılımı' na dönmesinden oldukça rahatsızım. Kürtlere hakları verilirken diğer azınlıkların haklarını görmezlikten gelmek olmaz.

sadece azinliklarin degil, cogunlugunda hakki verilmeli yani en dogrusu herkese esit hak verilmeli irkina, dinine, rütbesine, maddi durumuna, ve benzeri seylerine bakilmaksizin..
ancak ülkemizdeki suanda konjoktör o bölgenin sorunu üzerinde durdugu icin devamli bu konu öne cikmaktadir..
sonucta birilerine hak verirken, baska bir kesiminki kisitlanirsa bu kas yaparken, göz cikarmak olur..
kürt sorununa el atarken, ermeni sorununu icinden cikmaz haline getirmek bizi yine basa döndürür!

All times are GMT +3. The time now is 21:27.