Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Partiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=127)
-   -   TKP'den referandum açıklaması (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=132270)

El Emin 07-16-2010 21:01

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769952)

bak soruma cevap veremedim. kanunları yasaları ulkedeki ekonomik duzeni islama gore belirleseydik .
uretim araçlarının ozel mulkiyeti olucakmıydı olucaksa . işçinin hakkını nasıl vericeksin.
mesela bak çok dindar insanlar ve patronlar var turkiyede ama bu dindar patronların bazıları işçinin hakkını asgari ucret yani 600 lira ki açlık sınırı 900 lira oldugunuda bilerek maaş veriyor.
kendiside auidi otomobillere biniyor 3 ayda bir araba deiştiriyor vs.
yani yasa koyarak zorla hak verilmeli yoksa kişinin vicdanına bırakınca 5 vakit namaz kılan adam bile bunu yapıyorsa nafile.
sen bana sistem nasıl olmalı ondan bahset bırak eski donemlerdne ornekler vermeyi 21 ci yuzyıl şartlarında nasıl olmalı onu soyle. (diyorsunki kapitalizmde olmaz komunizmde olmaz ee o halde nasıl bir ekonomik duzen olmalı onu soyle.)

Din kişilerin tekelinde değildir bunu kafana sok bir kere her seferinde taklidi iman yaşayanları bana örnek gösterme dini illa bir kişiden ibaret sanarım diyorsan da oda Hz.Muhammed(s.a.v)'dir.

Yasalar islama göre konulur işte o zaman kişiler uygular uygulamayana da gerekli cezalar verilir.

Bırak eski dönemleri diyorsun ne diye bırakacağım ki senin gibi arkamda kanlı bir tarih olmadığından her daim örnek olarak gösteririm...Eğer sende hala onları görüp gerçeği göremiyorsan kusura bakma ama ben doğruları uygular ve savunurum naralarının hepsi palavra sadece lafta doğrudan yanayım diye kendi kendinin şakşakçılığını yapıyorsun...

novek 07-16-2010 21:04

Alıntı:

Vuslata Hasret Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769958)

Din kişilerin tekelinde değildir bunu kafana sok bir kere her seferinde taklidi iman yaşayanları bana örnek gösterme dini illa bir kişiden ibaret sanarım diyorsan da oda Hz.Muhammed(s.a.v)'dir.

Yasalar islama göre konulur işte o zaman kişiler uygular uygulamayana da gerekli cezalar verilir.

Bırak eski dönemleri diyorsun ne diye bırakacağım ki senin gibi arkamda kanlı bir tarih olmadığından her daim örnek olarak gösteririm...Eğer sende hala onları görüp gerçeği göremiyorsan kusura bakma ama ben doğruları uygular ve savunurum naralarının hepsi palavra sadece lafta doğrudan yanayım diye kendi kendinin şakşakçılığını yapıyorsun...

gene benim sorumla alakası olmayan cevap verdin zaten cevabı sende bilmiyorsun islam tek başına ekonomik sistem soylemez. ben kendi yorumumla sosyalizm daha yakındır diyorum islama.

redyellow 07-16-2010 21:08

cunta anayasasına sahip çıkan bir komunist partisi!!!

Yeryüzünde başka örneği yoktur bunların herhalde.

Kelaynak kuşları gibi bunları derhal urfaya götürülüp orda koruma altına alınmalıdır!!!!

El Emin 07-16-2010 21:10

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769962)

gene benim sorumla alakası olmayan cevap verdin zaten cevabı sende bilmiyorsun islam tek başına ekonomik sistem soylemez. ben kendi yorumumla sosyalizm daha yakındır diyorum islama.

Ben cevap verdim fakat sende anlama sorunu olabilir..Yok illa sende diyorsan çok trip atma git araştır oku...

Das kapital das kapital çığırtkanlığı yapacağına az araştır..

novek 07-16-2010 21:10

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769968)
cunta anayasasına sahip çıkan bir komunist partisi!!!

Yeryüzünde başka örneği yoktur bunların herhalde.

Kelaynak kuşları gibi bunları derhal urfaya götürülüp orda koruma altına alınmalıdır!!!!

sen tkp bildirisinide okumamışsın belliki.
cunta anayasasına tkp tabiki karşı ancak akpartinin nin degiştirdigi maddelerin cunta anayasasına karşı olmadıgını soyluyor tkp tam tersine devamı oldugunu soyluyor.

.:Ay_Yıldız:. 07-16-2010 21:15

Komunizmde demokrasi ne arar? %1lik kesime hitap eden parti hayır veya evet dese ne olur?

novek 07-16-2010 21:17

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769978)
Komunizmde demokrasi ne arar? %1lik kesime hitap eden parti hayır veya evet dese ne olur?

sana bişey diyimmi seçimlere sadece ak parti ve saadet partisi girseydi ben bir komunist olarak saadet partisine oy atardım.
çunku onların sistemi islama daha yakın.

onlar faize karşılar. kapitalizmede karşılar.

El Emin 07-16-2010 21:21

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769981)
sana bişey diyimmi seçimlere sadece ak parti ve saadet partisi girseydi ben bir komunist olarak saadet partisine oy atardım.

Kimse sana tkp olmasaydı kime oy verirdin diye sormadı konuyu da mesajları da sabote etme...Amacın ne ise basit yollarla gerçekleştirme hayalini de boş yere kurma...

.:Ay_Yıldız:. 07-16-2010 21:21

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769981)

Saadet zaten Kurtulmuş-Erbakan'larla çalkalanıyor bir de komunist kaldıracaklarını zannetmiyorum :)

novek 07-17-2010 11:24

Alıntı:

.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769986)
Saadet zaten Kurtulmuş-Erbakan'larla çalkalanıyor bir de komunist kaldıracaklarını zannetmiyorum :)

yurube ayyıldız helal :saygılar::saygılar::saygılar::saygılar:

All times are GMT +3. The time now is 03:29.