![]() |
Risale-i Nur'dan Damla Damla ...
"Faniyim, fani olanı istemem." ( sözler, on yedinci söz, 196 )
VesseLam |
Alıntı:
Acizim aciz olanı istemem Paylaşımınız için teşekkürler |
"Ruhumu Rahmana teslim eyledim gayri istemem.İsterim fakat bir yarı baki isterim.Zerreyim fakat bir şemsi sermet isterim.Hiç ender hiçim fakat bu mevcudatı umumen isterim."
EywAllah muhterem. VesseLam |
Gel, bu azim sarayın nakışlarına dikkat et. Ve bütün bu şehrin zinetlerine bak. Ve bütün bu memleketin tanzimatını gör. Ve bütün bu alemin sanatlarını tefekkür et.
(Sözler) |
Ömür bir sermayedir gidiyor.Eğer meyvesi bulunmazsa zayi olur...(Lemalar)
|
"Sizdeki gençlik katiyen gidecek. Eğer siz daire-i meşruada kalmazsanız, o gençlik zayi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem ahirette kendi lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek. Eğer terbiye-i İslamiye ile o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak iffet ve namusluluk ve taatle sarf etseniz, o gençlik manen baki kalacak ve ebedi bir gençlik kazanmasına vesile olacak."
(Sözler, s.150) |
''İşlediğimiz herbir günah, kafamıza giren herbir şübhe, kalb ve ruhumuza yaralar açar.''( lem'alar. ikinci lem'a .14)
|
''Madem iman gibi hadsiz derecede kıymetdar bir nimet bizde vardır; ihtiyarlık da hoştur, hastalık da hoştur, vefat da hoştur.'' (lem'alar.yirmi altıncı lem'a.238)
Allah Razı Olsun.. |
''Madem ben de bu vatanın bir evladıyım, bu vatanın saadetine hizmet etmek benim için farzdır.'' (emirdağ lahikası ,93)
|
''Hastalığın hafifleşmesini istersen, merak etmemeye çalış.'' (lem'alar,yirmi beşinci lem'a )
|
All times are GMT +3. The time now is 12:35. |