Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Dunya Hz Muhammed (s.a.v) yuzu suyu hurmetine mi yaratildi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=155435)

İntifada 09-22-2011 19:14

Alıntı:

EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955447)
okudum araştırdım elbette...
en azılı islamoğlu savunucusu Hasan Akgül ağabeyle gece yarılarına kadar tartıştık...
işimiz sadece geyik değil yani biline...
belki göstermeyebiliriz ama ayaklı kütüphane sayılırız olm...;;)

bilemeyeceğim o kadarını...
hasan akgül abin kim tanımam etmem...
ne türlü savundu sen ne eleştirdin o ne cevap verdi onuda bilmem...

EpiVaTeS 09-22-2011 19:15

Alıntı:

NûN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955453)
Gerçekten mi? Toprağım link verir misin bu konuyla ilgili..

hemen yazayım buraya az bekleyin toprağımmm...

EpiVaTeS 09-22-2011 19:16

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955451)

birakta ayakli kütüphane olduguna sen degil, biz karar verelim :)

o senin bileceğin iş...
ama bana hiç bişey bilmiyosun dinlememişsin...
araştırmamışsın diyemezsiniz...
kaç aydır bunları araştırıyor okuyorum...

Cihannur 09-22-2011 19:22

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955405)
ezbere konuşuyorsun her zaman ki gibi...
kimlerin buna eserlerinde yer verdiği değil senet ilgilendirir bizi...
hadi mustafa islamoğlu,abdulaziz bayındır gibi isimler bunun hadis olmadığını söylese bazı güruhlar onlar zaten hep öyle deyip bu sözü tamama tutmayacaklardır ama ebubekir sifil hocada senet olmadığını ama alimlerin manaen doğru olduğunu bildirdiklerini söylüyor...

ben mana doğrudur diye kabul etmiyorum doğru oku alimlerin görüşünü dile getiriyorum...
ve sen aradaki farkın ciddiyetini anlayamıyorsan boşa tartışmayalım derim...
eğer bu bir hadisi kutsi olsaydı biz buna şüphesiz iman etmek durumda olacaktır yani kainatın peygamberimiz için yaratıldığına şüphe taşımayacaktık...
ama bir alim çıkıpta bu hadis değildir ama manası doğrudur diyorsa bu kendi yorumudur.
her insan buna katılmak durumunda değildir.

Ezbere konuşmuyorum. Her zaman ezbere konuştuğum sözün de doğru değildir. Doğruları ve gerçekleri söylüyorum. Bu konuda yazmış olduğum bütün mesajlarımı dikkatlice okursan doğruları ve gerçekleri söylediğimi sen de göreceksindir.

Doğru okuyorum; doğru okumayan maalesef sensin. İkimizin mesajlarından alıntı yaparak benim doğru okuduğumu, senin ise doğru okumadığını kanıtlayayım. Sen mesajında diyorsun ki:

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955350)

kimiside evet bu hadis değildir ama manası doğrudur diyor...

Ben de mesajımda diyorum ki:

Alıntı:

Cihannur Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955395)

Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin senedinde sorun olduğunu ama manasının doğru olduğunu söyleyen bazı âlimlerin olduğunu sen de kabul ediyorsun.

Yukarıdaki mesajımdan açıkça anlaşılacağı gibi, senin mana doğrudur diye kabul ettiğini söylemedim. Ya ne söyledim? O hadisin manasının doğru olduğunu söyleyen bazı âlimlerin olduğunu kabul ettiğini söyledim. Aradaki farkın ciddiyetini anlayamayan kimmiş, sen mi yoksa ben mi? Böylelikle aradaki farkın ciddiyetini anladığımı da görmüş oldun.

Hadis-i şerifin senedinin durumu bizi ilgilendirdiği gibi, o hadise kimlerin eserlerinde yer verdiği de bizi ilgilendirir. İmam-ı Rabbani, Mevlana Cami, Mevlana Halid-i Bağdadi, Bediüzzaman Said-i Nursi, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Ahmed-i Cezeri, Yusuf-i Nebhani gibi İslam âlimleri, Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisine eserlerinde yer vermişler. Böyle değerli İslam âlimleri eserlerinde o hadis-i kudsiye yer vermişlerse, biz Müslümanlar o İslam âlimlerinin o sözün hadis-i kudsi olduğuna dair ilimlerine itibar ederiz.

İntifada 09-22-2011 19:37

Konu Cihannur tarafından (Bugün Saat 05:30 PM ) değiştirilmiştir..
5 dakika sonra yani...
evet neyi düzelttin acaba...

neyse hadi diyelim ben onu yanlış gördüm alimlerin olduğunu kabul etmişim...
bu neyi değiştirir ?
sen bir alim yorumuyla bir hadisi kutsiyi birmi tutuyorsun ?
ikincisi bir söz söylüyorsun sonra ona takıyorsun...
bana istersen bütün alimleri sayabilirsin...
mezhep imamımı bile yazabilirsin oraya...
beni ilgilendirmez birşeyin hadisi kutsi olabilmesi için senede bakarız senede...

Cihannur 09-22-2011 20:40

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955470)
Konu Cihannur tarafından (Bugün Saat 05:30 PM ) değiştirilmiştir..
5 dakika sonra yani...
evet neyi düzelttin acaba...

neyse hadi diyelim ben onu yanlış gördüm alimlerin olduğunu kabul etmişim...
bu neyi değiştirir ?
sen bir alim yorumuyla bir hadisi kutsiyi birmi tutuyorsun ?
ikincisi bir söz söylüyorsun sonra ona takıyorsun...
bana istersen bütün alimleri sayabilirsin...
mezhep imamımı bile yazabilirsin oraya...
beni ilgilendirmez birşeyin hadisi kutsi olabilmesi için senede bakarız senede...

Alıntı yaptığım mesajlarla ilgili bir yanlışım olmamıştır. Senin mesajını yazım zamanın 03:48 PM, benim ise ilk yazım zamanım 03:25 PM ve üzerinde yaptığım değişikliğin zamanı da 03:30 PM. Mesajımda yapmış olduğum son değişikliğin zamanı, senin mesajını yazmandan 18 dakika önce olmuş. Yani bu da demek oluyor ki bir önceki mesajımda senin ve benim mesajlarımdan yaptığım alıntılardan önce mesajımı değiştirerek müdahalede bulunmadım.

Hadisin senedine bakarız elbette; ama bir hadisin senedinde zayıflık var diye de o hadise illa da uydurma hadistir denilemez. Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin senedinde zayıflık olması da, o hadis-i kudsinin uydurma hadis olduğunu kanıtlamaz.

Bu konuda internetten bulduğum iki yorumu buraya alıntılayayım. Süleyman Kösmene şunları söylüyor:

"Levlâke levlâke Lema halaktü’l-eflâk=Sen olmasaydın, sen olmasaydın Ben âlemi yaratmazdım” sözü İslâm ümmetinin âlimleri ekseriyetince kudsî hadis olarak biliniyor.

...Bir defa şiddetli hadis tenkitçileri bin dört yüz yıldan beri hep var olagelmiştir. Bu tenkitçilerin çoğundan bu hadis senet itibariyle olmasa da, mânâ itibariyle geçer not almıştır. Yani bu hadîse mânâ olarak ilişen bir tenkitçi olmamıştır. Hadis tenkitçileri bu hadîsin kuvvetli bir senedi olmadığı konusunda birleşmişlerse de, bu hadîsi mânâ olarak doğrulayan ve senedi de kuvvetli olan başka hadisler ve hatta âyetlerin de bulunması bu hadîsi temize çıkarmaya yetmiştir."

Ömer Faruk Uysal ise bu konuda şunları söylemiş:

"Buna göre; hadisin kuvvetli bir senedi olmadığı doğrudur, fakat bunun bir hadisi uydurma (mevzu) yapmadığı da ilm-i hadis çerçevesinde izahtan varestedir. Ümmetin telakkisine göre manasının doğruluğu kesin olduğu gibi, Cumhur-u muhaddisince de manasının doğruluğu tespit edilmiştir."

Ömer Faruk Uysal ayrıca, "Sen olmasaydın cenneti halketmezdim." "Sen olmasaydın cehennemi yaratmazdım." ve "Ya Muhammed sen olmasaydın, ben dünyayı halketmezdim." hadislerini ve birkaç başka hadisi naklederek, bu hadislerin aynı manaya kuvvet verdiğini ve böylece söz konusu hadisin senedindeki zaafiyetin ortadan kalktığını, hiçbir senedi olmasa da aynı manaya işaret eden pek çok hadis ile yine kuvvet bulduğunu söylemiş.

Yukarıdaki yorumlardan da anlaşılacağı gibi, Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin senedinde zayıflık olması, o hadis-i kudsinin illa da uydurma bir hadis olduğunu göstermez.

İmam-ı Rabbani, Mevlana Cami, Mevlana Halid-i Bağdadi, Bediüzzaman Said-i Nursi, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Ahmed-i Cezeri, Yusuf-i Nebhani gibi İslam âlimleri eserlerinde yer vermeleri ve o hadis-i kudsinin manasına kuvvet veren başka hadis-i kudsilerin de var olması sebebiyle, o sözün hadis-i kudsi olduğuna inanıyorum. Doğrusunu Allah bilir.

İntifada 09-22-2011 21:05

aynı mesajları tekrar tekrar yazıyorsun cihannur...

http://www.youtube.com/watch?v=kCf11gFOvjg
http://www.youtube.com/watch?v=81QnUOC2Wao
http://www.youtube.com/watch?v=jugDrVOxTS8

3. "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım."

Bu rivayetin de uydurma olduğu söylenmiştir.[6] Konuyla ilgili kaynaklarda genellikle es-Sağânî'nin bu doğrultudaki hükmü nakledilmekte, rivayetin senediyle ilgili herhangi bir bilgi verilmemektedir. Ali el-Karî şöyle der: "Fakat manası sahihtir.
ebubekir sifil

görüldüğü gibi hadisin senedinin olmadığında hem fikirler...
böyle videolar bulabilirsin...
bu hadis kütübü sittede yoktur...
ama hadis kutsi olmsada manası doğrudur diyen alimler var o konuda benim ilmim yetmez alimin kendi yorumudur birşey diyemem...
ama hadisi kütsi demekle bir alimin yorumu arasındaki farkı biliyorsundur herhalde...

sana yeteri kadar açıklama yaptığımı düşünüyorum...
sayfalardır aynı şeyleri kopyalamaktan sıkılmadın...
ama yaptığın alıntılar bile eksik..
görüldüğü üzere bundan sayfalar önce bu hadisin senedine ulaşılamadığının ama manaen doğru olabileceğini söyleyenlerin olduğunu söylemiştim...
senin koyduğun alıntılarda farklı birşey söylemiyor...

Cihannur 09-22-2011 23:07

Alıntı:

AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955495)
aynı mesajları tekrar tekrar yazıyorsun cihannur...

3. "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım."

Bu rivayetin de uydurma olduğu söylenmiştir.[6] Konuyla ilgili kaynaklarda genellikle es-Sağânî'nin bu doğrultudaki hükmü nakledilmekte, rivayetin senediyle ilgili herhangi bir bilgi verilmemektedir. Ali el-Karî şöyle der: "Fakat manası sahihtir.
ebubekir sifil

görüldüğü gibi hadisin senedinin olmadığında hem fikirler...
böyle videolar bulabilirsin...
bu hadis kütübü sittede yoktur...
ama hadis kutsi olmsada manası doğrudur diyen alimler var o konuda benim ilmim yetmez alimin kendi yorumudur birşey diyemem...
ama hadisi kütsi demekle bir alimin yorumu arasındaki farkı biliyorsundur herhalde...

sana yeteri kadar açıklama yaptığımı düşünüyorum...
sayfalardır aynı şeyleri kopyalamaktan sıkılmadın...
ama yaptığın alıntılar bile eksik..
görüldüğü üzere bundan sayfalar önce bu hadisin senedine ulaşılamadığının ama manaen doğru olabileceğini söyleyenlerin olduğunu söylemiştim...
senin koyduğun alıntılarda farklı birşey söylemiyor...

Hep aynı şeyleri yazmıyorum Akıncı. Bu konudaki bütün mesajlarımı okursan farklı kaynaklardan farklı bilgilere ve alıntılara yer verdiğimi ve konunun açıklığa kavuştuğunu göreceksin. Konuyu açıklayacak kadar olan gerekli alıntıları alıyorum; yaptığım alıntılar eksik değil.

İnternetten bulduğum bir bilgiye göre,
Deylemi'nin Müsned'inde (Firdevs-ül Ahyar) hadisin senedi vardır. O hadis, Abdussamed b. Ali b. Abdullah isimli râvi tarafından rivayet edilmiş. Deylemi'nin Firdevs-ül Ahyar kitabı incelenirse, o hadis-i kudsinin senedinin olup olmadığı, internetten bulduğum o bilginin doğru olup olmadığı kontrol edilebilir.

Konunun diğer can alıcı noktası ise, Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım hadis-i kudsisinin manasının doğruluğunu destekleyen başka hadis-i kudsilerin de var olmasıdır. İmam-ı Rabbani'nin Mektubat'ında yer alan;
"O (peygamber efendimiz) olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim." hadis-i kudsisi, "Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım." hadis-i kudsisi ve Taberani'de yer alan, "Ya Âdem doğru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım." hadis-i kudsisi, "Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım." hadis-i kudsisinin manasının doğruluğuna destek veren diğer bazı hadis-i kudsilerdir.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu konuyla ilgili görüşleri şunlardır:

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın yukarıdaki videodaki bazı sözleri videodan anladığım kadarıyla şunlardır:

"Hâkim var Hâkim bu Nisaburi hazretleri. Buhari ve Müslim'e ilaveler yapmıştır. Müstedrek'tir bunun kitabı, Sahihayn'a (Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim) ilave olan kitap. Onda bir hadis var sahihtir. Adem aleyhisselam Cennet'ten indiği zaman yüzlerce sene ağlayıp da affolmak isterken, Ya Rabbi, Muhammedinin başına beni affetmez misin? sallallahi aleyhi sellem deyince, Allahü Teâlâ, sen onu nereden tanıyorsun? sorunca, Ya Rabbi ben Cennetteyken baktım, Arş'ın direklerinde, Cennet'in kapılarında La İlahe İllallah Muhammedur Resulullah yazılı gördüm, o zaman anladım, tanımıyorum bilmiyorum ama bu kimse bu Muhammed sallallahi aleyhi ve sellem demek senin en sevdiğin ki ismini yanına koydun, kendi adınla onun adını beraber zikrettin, ben onun hürmetine istiyorum o kim olursa olsun. O zaman Allahü Teâlâ ona, doğru söyledin ey Adem. O senin zürriyetinden gelecek son peygamberdir. O olmasaydı seni de yaratmayacaktım.

Şimdi Adem aleyhisselam yaratılmayınca dünya yaratılacak mıydı? Okuyalım: Ey insanlar dünyada ne varsa sizin için yarattım, diyor; o da ayettir. Dünyada ne varsa bizim için yaratıldıysa, babamız ilk insan Adem aleyhisselamsa, Allah Teâlâ da ona, Muhammed Mustafamı yaratmayacak olsaydım sallallahu aleyhi ve sellem, seni de yaratmayacaktım buyurduysa, bu sahih hadis Hâkim'de, o zaman, sen olmasaydın felekleri yaratmazdım manası doğru mudur? Doğrudur. E sen şimdi levlake levlak uydurmadır diyebilir misin? Dersen naneyi yersin, yersin. Rasulullah'tan dayağı yersin. Bak yersin feci yersin, öyle bir tokata çarpılırsın ki..."

Hüdavendigâr 09-22-2011 23:09

yine besmele çekmeyi bilmeyen adamlar 3 kuruşluk ilmiyle hadis inkar etmeye başlamış..neyse hiç sallamıyorum..delinin biri hatta malın biri kuyuya bi taş atmış 40 akıllı çıkaramıyor..mustafa islamoğluymuş ;D haa mustafa islamoğlu dediyse kesin doğrudur ;D biz doğru bildiğimizden şaşmayalımda sonra kim takar yalova kaymakamını..

BlueMoon 09-22-2011 23:12

Alemlere rahmet olarak gonderilmistir ama dunyanin ismi şerifi bereketine yaratildigina dair olan hadisin sahih olup olmama konusu tartisilir. Dogrusunu ancak Allah bilir

All times are GMT +3. The time now is 22:59.