Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Köşe Yazıları (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=124)
-   -   Ekrem Dumanlı da Aydın Doğan'a sahip çıktı! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=161098)

EpiVaTeS 03-12-2012 21:04

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 997423)
sen eve çağır meal okuyun olum...

ne ima etmek istiyorsun söylesene...:hihi2:

İntifada 03-12-2012 21:09

yok bi ima cümlede :)
risale okumaya gitmesin bu soğukta...
hep risale,hep risale
bi de arkadaşları gelsin meal okusunlar güzel olur...

EpiVaTeS 03-12-2012 21:11

risale okuyanlara laf çarptın hissediyorum...;D

İntifada 03-12-2012 21:13

yok laf çarpmadımda risaleye ayırdıkları vaktin,enerjinin yarısı kurana ayırsalar çok daha hayırlı olur bana göre...

HaArP 03-12-2012 21:16

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 997432)
yok laf çarpmadımda risaleye ayrılan vaktin,enerjinin yarısı kurana ayrılsa çok daha hayırlı olur bana göre...

Aksi olduğunu düşündüren sebebler mi var ???

Kur'an-ı Kerim baştacıdır... Risaleler bir yönüyle Tefsiri, Bir yönüyle çağa yakıni derecede Meselelerin ele alınışıdır...!

İntifada 03-12-2012 21:20

Alıntı:

HaArP Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 997435)
Aksi olduğunu düşündüren sebebler mi var ???

Kur'an-ı Kerim baştacıdır... Risaleler bir yönüyle Tefsiri, Bir yönüyle çağa yakıni derecede Meselelerin ele alınışıdır...!

bence var üstad...
birde onu tartışmayalım,onuda bir hizmet için yapıyorlar Allah razı olsun,hiç okumamaktan,boş beleş yaşamaktan evladır...
risalei nurda hangi ayetin tefsiri veya meali var,aksine kendisini anlamak için meale ve tefsir benzeri derslere ihtiyaç var...

Hüdaverdi 03-12-2012 21:22

Hocanın duasını almışlar sanırım.veya dua kabul olmamış ters tepmiş ;D Olmuş bir cacık işte.Zaten almıyorum saman maman,iyi ki de almamışım şimdiye kadar.

HaArP 03-12-2012 21:22

Alıntı:

İntifada Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 997436)
bence var üstad...
birde onu tartışmayalım,onuda bir hizmet için yapıyorlar Allah razı olsun,hiç okumamaktan,boş beleş yaşamaktan evladır...
risalei nurda hangi ayetin tefsiri veya meali var,aksine kendisini anlamak için meale ve tefsir benzeri derslere ihtiyaç var...

Elbette Lakin naçizane çok duyduğum ve anlam veremediğim dar bir görüş var ! Bu görüş diyor ki Kur'an varken Risale mi okuyayım ! Karşıt yahutta Muhalif hale getirilmesini dar buluyorum naçizane...

Şahsım açısından söyleyebilirim ki O Risaleler olmasa bu derinliği yakalamam söz konusu değildir...!!!

İntifada 03-12-2012 21:30

Kuran varken risalemi okuyalım cümle bakımından epey antipatik...
Ben okumuyorum,okuyan okusun diyebilirim...
Tefsir kaynağımızda,tefsir alimlerimizde bol...
Risaleleri tümden reddeden görüşü anlamadığım gibi,Risaleleri islamın temel kaynaklarından biriymiş gibi lanse eden görüşüde anlamıyorum...
Çokça söylediğim gibi...
Risale okumamak benim imanımda bir azalmaya yol açmaz,eğer okuyanların imanında bir artışa yol açıyorsa okusunlar tabii...

HaArP 03-12-2012 21:31

Alıntı:

Risale okumamak benim imanımda bir azalmaya yol açmaz,eğer okuyanların imanında bir artışa yol açıyorsa okusunlar tabii...

İman Telakkisinde eyvallah... Lakin siyasi arenalar için okunması naçizane öğüdümdür... Dileyen okuyabilir... Ama Derinlik bakımından hakkını vermem lazım gelir naçizane...

All times are GMT +3. The time now is 21:41.