Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=132)
-   -   başörtüyle türban arasındaki 12 fark (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=24393)

Nagihan 04-16-2008 21:20

başörtüyle türban arasındaki 12 fark

Alıntı:

akdok Nickli Üyeden Alıntı
ne alaka ki şimdi?ben öyle bir şey mi dedim?yok evinde oturmalıymış da yok cahil kalmalıymış da.bunlar benim fikirlerim ya da yazılarım değil.arkadaş bunları nereden çıkardın anlamadım.yoksa bunlar senin fikrin mi?

sevgili hüdaverdi.her insanın bir konuşma üslubu olabilir ama bu, üslubun arkasına sığınıp millete küfretme hakkını vermez sana.
o kot lafını da sen söyledin aslında.ha bi de aklıma gelmişken size türban yasak, bize de kot yasak.
hadi bakalım biz de çıngar çıkaralım.bas bas bağıralım sokaklarda!
ne alemi var durduk yere olay çıkarmanın?
insanlar yıllaca bu ülkede dinini rahat rahat yaşamış mı? yaşamış!müslümanı, ateisti,hıristiyanı...kim kime karışmış?
kim kimi zorlamış?

mesela öğretmenleri örnek verelim.kadın türbanlı.ama aynı zamanda öğretmen.okula haliyle başı açık giriyor.peki bu kadın günahkar mı oluyor?kesinlikle hayır,insan genç bir nesili yetiştiriyor diye günahkar mı olacak?
saçma sapan bir şey bu!!!ama sizin söylediklerinize göre doğru.

bu ne biçim bir çelişkidir ki insanların beynini bulandırıyor,insanları birbirine düşürüyor?

italya'dan yola çıkan barış gelini Türkiye'de bir sapığın eline kurban gitti.bu zihniyet yapısı değişmediği sürece ne kadar örtünsen de kar etmez birader.istersen engineerin dediği gibi bütün gün evde oturalım,gene de kar etmez.

o yüzden daha dinimizin söylediklerini doğru düzgün anlayamayan, en ufak bir şey için ettiği küfürü 'üslubum benim' diye örtbas etmeye çalışan ve bu arada da karşısındakinin kalbini kıran sizler bana ne dini öğretebilirsiniz ne de başka bir şey.kendinizi zorlamayın boşuna.

SAYGILARIMLA...

NOT:Söylediklerim yanlış anlaşılmasın,ben kimseye dinsiz imansız demiyorum.olayı bu yöne çekeceğinizi tahmin ettiğimden yazdım bunu.kimseye dinsiz demek haddime değil,bana bunun söylenmesinden de nefret ederim.ama Kuran-ı Kerim'in örtünme ilgili OLMAYAN kısımlarını da okumanızı tavsiye ederim.tekrar saygılar...

Öncelikle kapalı olup okulda basını acan ogretmenler...Bunların günahkar olup oladıgına karar vermek için öncelikle tam olarak bilgi sahibi olmak gerekir o yuzden kesin konusmayın isterseniz gunhakar degil diye...Ayrıca herkesin dinini ozgurce yasadıgını iddia ettiğiniz ülkemizde okuldan ortulu cıktı diye kötü örnek olarak gosterilen öğretmenimizi daha untmadık...
Diğer mesele de o İtalyan bayanın sapığın elinde kurban gitmesi...İnanın o sapıklığı yapan insanın inancı tam olsaydı böyle bir sey olmazdı..Toplumumuzdaki bu yozlaşmanın en onemli nedeni insanların İslami duyarlılığını kaybetmesi..
Tabi bunlar kendi fikirlerim...

akdok 04-17-2008 00:24

chatlak önce sana şunu söyleyeyim ki kimse kimseyi inançlarından dolayı yargılayamaz.ne demek ki müslümanlar kızılderililer gibi görülüyor?elhamdülillah hepimiz müslümanız,her doğan çocuğun kimliğinin 'dini' hanesinde 'islam' yazan bir ülkede sen böyle bir şeyi nasıl söylersin?müslümanları kızılderililerle nasıl bir tutarsın?

Ha, ama sen kendini öyle görmek istiyorsan o başka!!!

ben de müslümanım ve bunu gayet iyi biliyorum.bunun için sızlandığım falan da yok.ben dinimi ilhan selçuk'tan falan öğrenmedim.Hatırladığım kadarıyla ilhan selçuk da öyle fetva vermiş bir insan değil.aslında onu çok fazla da tanımıyorum,cumhuriyet okumuyorum ben.ÇOK DA CİDDİYİM!

Türkiye'de çok yasak var.mesela okullarda.ama kimse gidip de öğrencilere sormuyor şu yasağı koyalım mı diye.bırak öğrencileri,öğretmenlere de sormuyor.bu sadece türban için uygulanan bir şey değil.kendinizi toplumdan soyutlamayın.

hem bu türban yasağı yıllardır vardı.o zaman herkes günahkar mıydı yani,kimse müslüman değil miydi ya da?

hüdaverdi,sana da şöyle bir açıklama yapayım.türbanın takılmaktaki ya da her tarafın örtülmekteki amacı nedir?kadınların belli yerlerini gözden uzak tutmak.ben diyorum ki insanlarda sapıkça bir düşünce olduğu sürece bir kadının ,o gelinin başına gelen olayın benzerine kurban gitmesini hiçbir örtü önleyemez.ki gelinin üstünde omuzlarını ya da başka herhangi bir yerini açıkta bırakacak bir gelinlik yoktu.bir tek başı açıktı.üstündeki kıyafet de gelinlikten çok sargı sarılmışa benziyordu.göze batan bir yanı yoktu.

bu insanın müslüman olup olmadığı tartışılabilir.ama ben o zihniyetten söz ediyorum.insanın karşısındakinin içinde varsa kötülük, isterse çarşaf giysin gene de kar etmez.

cartman 05-02-2008 04:44

başörtüsünü bi kişi kafasına takar türbana pekcok kisi kafayı takar ;D

ethemkara1 05-02-2008 12:28

baş örtüsü veya türban eğer biz türkiyeli olarak istersek herşey aşılır ama aşmakistemiyoruz size bir anı anlatmak isterim bodrum turgutreise ev yemekleri actık tam karşı mağzamızıda oranın hatırı satılır chp li ailelerinden birisi işletiyordu sabahları günaydılaşıyoruz vakit buldukcada sohbet ediyoruz bi gün ümmühan abla sohbet arasında yaseminciğim hava çok sıcak neden başını bu kadar kaptmışın sıkılmıyormusun çalışırken nasıl yani dedim başını iştanbul başı yapsan yandan saçlarını çıkarsan daha güzel olmazmı dedi lafı buralara getireceğini bildiğim için bekliyordum zaten pekidedim ümmühan abla bende sana fikirlerimi empozeetsem şöyle yapsan daha güzel olurdesem hoşuna gidermi dedim hayır dedi sen beni böyle kabul et bende seni dedim . inanın sezon bitiminde biz istanbula döndüğümüzde en çok üzülen onlar olmuştu ama her zamanda birebir diyalg nasıl kuralımki bizi tanımaları için

demirhanem 05-26-2008 20:39

akla mantığa uygun bi açıklama olmuş.
bunu anlamayanlar daha doğrusu anlamak istemeyenler sorun oluyor türban değil..

herkes istediği gibi giyiniyo..ona niye karışmıyorlar.
siyasi simge olarak kullanılıyor biz bu yüzden karşıyız diyolarya...yahu örtünen kişi beni siyasi simge olarak kullanıyolar diye takmama karırımı alacak aldıracaksınız ona...aptalca...

bırakın kim ne giyerse giysin biz hiç bişey giymeyenleri dışlıyor muyuz:)

bunlar siyaseti yıpratma çabalarıdır.
asıl siyaset başka bişey.

Deniz.Feneri 05-28-2008 01:51

tartışılmaya açık bir konu açılan konu çelişkiler buldum ben çok konuyu açana teşekkürlerimi sunarım.
Ahmet Hakan a gelince kendisi bir devrim geçirmiş gibi değişen bir kişi.

Katil 05-28-2008 02:03

Alıntı:

Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ÜÇ Türban geçişken özelliklidir; türbanlı annenin kızı da türbanlı olur... Başörtüsü ise geçişken değildir; başörtülü annenin kızı başını örtmeyebilir.
ikiside çocuğuna bırakır...dinde zorlamayoktur

<konudışı>
Yanlış bilgi. Dinde zorlama vardır.
</konudışı>

Deniz.Feneri 05-28-2008 03:09

dinde zorlama sadece ana ve babanın çocuğuna yaptığı zorlamadır başka türlü yoktur kimse kimseyi din için zorlayamaz nasıl zorlama var dinde :S

Katil 05-28-2008 16:10

Alıntı:

gece_gezgini89 Nickli Üyeden Alıntı
dinde zorlama sadece ana ve babanın çocuğuna yaptığı zorlamadır başka türlü yoktur kimse kimseyi din için zorlayamaz nasıl zorlama var dinde :S

Hz. Ebubekir müslüman olduğu halde zekat vermekten kaçınan topluluğa savaş açmıştır.

Hiçbir gayrimüslim i müslüman olmaya, islam dinine girmeye zorlayamazsınız. Bu bağlamda dinde zorlama yoktur.

Lakin müslüman olan fakat namaz kılmayan birini namaz kılması için zorlayabilirsiniz. Bu noktada zorlama vardır. (ılımlı(!) müslüman ların tabiri ile yaptırım mekanizması)

Kişi kendi nefsine zayıf düşüp yenilir, çeşitli haramlar işlemeye devam ederse islam onu cezalandırır. iyiye doğruya zorlar. Çeşitli cezalar uygular.

Cezanın uygulanması ise apaçık bir zorlamanın göstergesidir. Nefsi terbiye etmek içindir.

Konu hakkında ehil sahibi kişilerin kitaplarını okursanız çok daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Selametle..

Deniz.Feneri 05-28-2008 16:13

bu konu hakkında yetterince bilginizin olduğuna inanıyorum o yüzden size bırakıyorum fazla araştırma yapmaya zamanım yok bu konu için :) teşekkürler

All times are GMT +3. The time now is 09:22.