Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Şeriat isteyenlerin oranı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=37400)

Beylerbeyi 07-28-2008 18:39

Şeriat isteyenlerin oranı

Alıntı:

Deniz.Feneri Nickli Üyeden Alıntı
şeriatın yanında demokrasi olmazsa ben de istemiyorum

şeriat varken demokrasi mi vardı? şeriat varken demokrasi daha doğmamıştı??

şeriat varken hz.ömer cami yıktırmadı mı? gayr-i müslim arsa sahibi arsasında cami yapılmasına karşı olduğu için hz.ömer şeriat kuralları gereği camiyi yıktırdı??

günümüzde dahi böyle hoşgörü yok?

abd de sözde demokrasi var? görüyorsun. bir de osmanlının siyasetine bak. dağlar kadar fark var.

Deniz.Feneri 07-28-2008 18:39

bugünkü sistem özgürlükler kısıtlanmadığı sürece iyi

Deniz.Feneri 07-28-2008 18:40

Osmanlı siyaseti tartışılamaz hep Osmanlı da görmek istemişimdir kendimi ama Allah'ın işi ne zaman dünyaya gelip ne zaman göçeceğimiz belli olmuyor M-U-R-A-T

mehmedim 07-28-2008 18:41

Ben Şeriatçıyım sonuna kadar.Ancak s.arabistansaki ve irandaki gibi değil osmanlı şeriatçısıyım.

Beylerbeyi 07-28-2008 18:41

Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
.Hangi din ile yönetilecez?

ermenilerin dini olan gregoryan-hıristiyan diniyle yönetilecez. malum ermenilerin nufüsu ülkemizin %0,9 unu mu ne oluşturuyor??

kardeşim hangi dil ile yönetilecez olur mu? şeriat hangi dinde olur? %99 u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. dini bakımdan çok renkli bir görünüm yok ülkemizde.

tartışamalara değinmişiz. o her yönetimde olur.

Demokrat 07-28-2008 18:42

Alıntı:

mehmedim Nickli Üyeden Alıntı
Ben Şeriatçıyım sonuna kadar.Ancak s.arabistansaki ve irandaki gibi değil osmanlı şeriatçısıyım.

ilk mesajin cok manidar olmus :)

parabol 07-28-2008 18:42

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
˙·٠٠•●Cumhuriyetle Şeriat aynı şey değil ama anlamıyorlar bir türlü doğru anlatılması gerek bence •●••٠·˙

evet malesef anlamıyorlar. şeriat ister misin? denince "yok ille de cumhuriyet diyor" bilmemişler.

şeriatı istemeyenler, laiklikten ne kadar memnunlar acaba?

bunun yap-bozla ne alakası var?? ?? ?? ??

bir ülke ya şeriatla yönetiliyordur ya da yönetilmiyordur. tamam farklı yönetim şekilleri de vardır ama ülkemizin için iki seçenek var. ya şeriat ya da değil.

laiklikte sakalla. örtüyle uğraşarak bilimden, ilimden, ekonomiden, sanayiden uzak kaldık. bir ülke daha bir duruma düşemezdi? yıllardır hep halkın seçtiği vekillerin yönettiğini sandığımız ülkemizi meğer çakallar, mafyalar, yönetti. şeriat olsaydı bunların oluşacağına imkan vermiyorum.

bu yüzden şeriat diyorum. yap-bozla alakası yok? saçma sapan yorumlarda bulunmayalım, konuyu farklı yerlere çekmeyelim

siz laiklikle Laiszmi karıştırıyorsunuz...

Biri din ve vicdan özgürlüğü diğeri marksizme çıkan dinsizlık...

Malesefki ülkemizde laiklik değil laism uygulanmaya çalışılıyor işte bu nedenle3 tüm bu tepkiniz..ama bunun da suçu laiklik ve bugünkü rejim değil bunu uygulamayan insanlar...

Siz sanıyormusunuz ki şeriat gelse adam gibi uygulancak..bugün laikliğin düştüğü duruma düşecek...

maviinsan 07-28-2008 18:44

Osmanlı'da şeriat vardı belki ama her türlü meyhane vs.. vardı.Ve yeryüzünün halifesi olan padişiah bundan vergi bile alıyordu...
Oysa bugünkü İran'da bunlardan bahsetmek imkansız.Dolayısıyla laiklerin şeriat düşmanlığının sebebi bu bence...İrandaki şiilerin saçmalıklarını gerçek islam sanıyorlar.Sonra kahrolsun şeriat diye bağırıyorlar :-*

mehmedim 07-28-2008 18:44

Alıntı:

Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

mehmedim Nickli Üyeden Alıntı

ilk mesajin cok manidar olmus :)

ne manidarı gerçekleri söylüyoruz burada

maviinsan 07-28-2008 18:46

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

maviinsan Nickli Üyeden Alıntı
.Hangi din ile yönetilecez?

ermenilerin dini olan gregoryan-hıristiyan diniyle yönetilecez. malum ermenilerin nufüsu ülkemizin %0,9 unu mu ne oluşturuyor??

kardeşim hangi dil ile yönetilecez olur mu? şeriat hangi dinde olur? %99 u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. dini bakımdan çok renkli bir görünüm yok ülkemizde.

eğer müslüman ve gayrimüslim nüfus birbirine yakın ise nasıl yönetileceğiz BkZ Lübnan

All times are GMT +3. The time now is 02:54.