![]() |
Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
kürtçe kanal demek pek mantıklı değil. çünkü diğer dillerde de yayın olcak. akp ileri bir adım atmıştır. daha ileri adım bekliyoruz.
|
Alıntı:
ellerini birbirine kavuşturup AK partiye dua ediyor musun? Van Akdamar'da eski kiliseyi onarıp hizmetinize açtılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
yav siz bari insaflısınız. iktidar bir şey yaptı mı "yaptı" diyorsunuz. bazı mel'unların gözleri vardır görmüyor kulakları vardır işitmiyor. ille de hükümetin yaptığı bişi yok diyorlar. elinize dizinize vursun chp. chp liler de size kurban olsun corc |
Murat Emin özgürlükçü yaklaşımın karşısında saygılarımı sunuyorum. Eyvallah
|
arkadaşlar kürtçe yayın yapılmıyormuydu kürtçe öğrenmek için dersaneler açılmadımı peki bu şimdilerde tekrar ortaya çıkan 24 saat kürtçe yayın hakkı gibi bir düşünce bu neye yarıyacak neyin hangi sorunların çözümü olacak dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir devletin resmi dili birden fazla olmamışken olamazken türkiyede bunu yapma gayretinin nedeni nedir kürtlerde çerkezlerde laazlarda pomaklarda bu ülkenin öz ve öz evladıdır. tabi bu ülkenin evladı olmak isteyenin
ancak sorun bu değilki dil öğrenmek kadar masum değil bir ülkeyi bu toprakları bölüp parçalamak için yüzyıllardır birtakım oyunlar oynandı en son oyunda kürt türk çerkez laz diyerek bu ülke çocuklarını ayırmak parçalamaktır benim kürt arkadaşım kürtçe bilmiyormu kurslar açıldı orada öğrenebilirler fakat açılan onca kurs geri kapandı çünki hiç rağbet görmedi kürtçe yayın yapılsınmı isteniyor trt belli zamanlarda bu tür yayınlar yapıyor bu tür tefrika kokan ayak oyunlarına gelmeyelim türk bu topraklarda yeşeren köklü bir çınardır çerkez laz pomak kürt ve sayamadıklarımızda bu çınarın kolları dallarıdır ağacın dallarını budamakta bu ağacı kökten kesmekte bu toprakların insanları için hiç iyi olmaz bu oyunlara gelmeyelim ırakın içinde bulunduğu durumu göz ardı etmeyelim bari onların durumunu görüp aklımızı başımıza alalım |
Alıntı:
|
bunun iki boyutu vardır aslında ben karasızım
birinci boyut: kalleş pkk kürt vatandaşlarımızı kimbilir nasıl dolduruyor. ama gerçek ve doğru bilgileri kürtçe olarak trt den öğrenebilirler ve devlet nefretleri vatan nefretleriyle dolu pkk lı kürterin vatan sevgisi olabilir.. ikinci boyut ise ; trt resmi devlet kanalıdır eğer kürtçe buraya girerse izmirde istanbulda bile serbest olmasının ve türkiyede iki dil kullanılmasına kapı açılır :-* :-* ;) |
burası Türkiye ama kürtlerin çokluğunuda azımsayamayız demi?
|
ümmü seleme abla gerçekte türkler daha çoktur .. gerçek açıdan korkulan bunun tv de yayınlanması değil,tv de yayınlanmaktan daha öte resmi bir dil olmasıdır.
|
Alıntı:
|
neler oluyor burda :-X
|
Alıntı:
neden korkuyorum kürtçenin resmi bir dil olmasına; pkk kürtleri kürtçe konuşmaya zorlayacaklar bunun üzerine türkler ise üstüne basa basa türkçe konuşacaklar meclis ikiye bölünecektir. kürtler ve türkler. mecliste dah açok türk veya kürt olamsı için hızlı nüfus üremesi olacaktır. elbetteki bunu 1 ırk kazanacaktır allah korusun bu okadar ileriye gidebilirki iki ırk düşman olup toprakları bile ortadan ikiye ayırabilirler. bunların temelinde ise pkk nın ayrım planı ortaya çıkar ve hedeflerine ulaşırlar (ALLAH KORUSUN) ama 1 dil resmi olunca 2 ırk ayrımı yapılmaz kürt türk diyede birşey yoktur hepimiz TÜRKİYELİYİZ. |
Alıntı:
sen pomaklarla kürtleri nasıl bir kefeye koyarsın? trt de kürtçe yayın yapılması pomaklar lazlar vs. ırkları üvey evlat yerine koyma anlamına mı geliyor? bir çok arap ülkesinde devletin resmi kanal veya radyolarında türkçe yayın da yapılıyor. hiç birinin de ülkesi bölünmüyor !!! senin kürt arkadaşın kürtçe bilmiyor. ben iki kelime kürtçe konuşamıyorum. trt nin bazen kürtçe yayın yaptığını söylüyorsun. senin trt izlediğinden bile şüpheliyim. ne zaman kürtçe yayın yapıldı? senin gibi faşistler üniversite yerleşkelerinde öğrencileri ailesiyle sırf Kürtçe konuştu diye dövüyorlar. 10 kişi bir kişiye saldırıyor. bu mudur milliyetçilik? rumca ya ermeniceye sesiniz çıkmaz kürtçe yayın yapılacak olsa kıyametleri koparırsınız. neymiş efendim? bölücülük olurmuş. hele hele sizin lideriniz bahçeli çıkıp demez mi: "kürtçe yayın yapılmasına izin verilmesi PKK ya verilmiş bir imtiyazdır" el insaf bahçeli en insaf. seçim zamanında siirtte batmanda diyarbakırda seçim lokallerinin camlarına veya direklere de aynen şöyle yazarlar: "türk kürt kardeştir!!!" herkes eşit hakka sahiptir.. felan da filan. hani nerde eşit hak? adama hakkı verildi mi terörist yerine koyuyorsun onları sonrada seçim vakti biz kardeşiz diyorsun. |
Facebookta bile TRT nin Kürtçe yayın yapmasına karşıyız diye gruplar kurulmuş bu insanların derdi ne?
|
[quote=politikaci ]
Alıntı:
neden korkuyorum kürtçenin resmi bir dil olmasına; pkk kürtleri kürtçe konuşmaya zorlayacaklar bunun üzerine türkler ise üstüne basa basa türkçe konuşacaklar meclis ikiye bölünecektir. kürtler ve türkler. mecliste dah açok türk veya kürt olamsı için hızlı nüfus üremesi olacaktır. elbetteki bunu 1 ırk kazanacaktır allah korusun bu okadar ileriye gidebilirki iki ırk düşman olup toprakları bile ortadan ikiye ayırabilirler. bunların temelinde ise pkk nın ayrım planı ortaya çıkar ve hedeflerine ulaşırlar (ALLAH KORUSUN) ama 1 dil resmi olunca 2 ırk ayrımı yapılmaz kürt türk diyede birşey yoktur hepimiz TÜRKİYELİYİZ. [/quote destekliyorum :-* |
tabiki hepimiz türkiyeliyiz......benim düşüncem bence zarar yok....ama pkk dmek kürt demek değil...pkkk nın çoğu ermenidir...pkk zaten zülmunü kürtlere yapıyodur buda çok bellidir...ama ne desem boş
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İmkansız... |
Alıntı:
:-* :-* :-* |
Alıntı:
|
Alıntı:
bir kaç saat kürtçe yayın yapılması ülkenin Kürdistan olacagı anlamına mı geliyor sana göre??? o zaman sana göre avrupanın her yeri, amerika, japonya da Türkistan dır. çünkü oralarda türkçe eğitim de var. 15 milyon Kürt var Türkiye'de. hakları verilmeli. kürtlerin hakkına engel olmak bölücülüktür. kürtleri anti-milliyetçi yapar. kürtlere en güzel yaklaşımı AK parti yapıyor. kürtlerin en çok oy verdiği parti de Ak parti. ak parti tüm ırkları kucaklıyor. eğer yasaklar kaldırılmazsa kürtler radikal Kürtçü partisi DTPye kayar. kürtler ak partinin gururudur. 15 tane kürt nüfusun çoğunlukta olduğu şehrimizde ne CHP ye ne MHP den tek bir milletvekili çıkmamıştır. ak parti de 70 tane kürt kökenli milletvekili vardır. hepsi de milletine bağlı kişilerdir! ak parti türkiye genelinde %47 oy alırken kürtler arasında aldıgı oy %60 lar civarındadır. kürtlere bir adım yaklaşırsanız onlar size on adım gelirler. |
bende akpliyim arkadaşım bu yayına karşı olduğumu söyledim bu benim fikrim o da senin fikrin saygı duyuyorum ama sende o da yok üzgünüm
|
[i]Kürtçe yayından rahatsız olanlar avatarlarına neden ecnebi artislerin resmini koyar düşünmeye değer.[i]
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:D :D :D :D :D süpersin helalinden bi + :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
yayına karşı olabilirsin. burda sadece tartışıyoruz. kendi fikirlerimizi belirtiyoruz. yayına karşı olman gerekçelerin bana çok saçma geldi bende nedenlerini açıkladım sadece. yok efendim türkiye kürdistan mı ki kürtçe yayın yapılsın felan filan çok boş ve saçma sözler. saygılı olduğunu söylüyorsun. kürtlerin kendi dillerinde bişiler dinleyip öğrenmesine zerre kadar saygın yok. genele saygın yok ki bireye olsun! lugat kardeşim süper yazmışsın helal olsun. gelip ecnebilerin resimlerini asalar. ecnebilere merak duyarlar, takip ederler, ayakkabı numaralarına kadar öğrenirler. kürtlere gelince "hoooppp" derler. aman kardeşim ne kürdü bizler türküz. millet bölünür, kültürümüz elden gider !!!!! hakkaten de o biçim çelişki |
Alıntı:
ben Kürt değilim ki??? sadece haklıya hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. bugün ülkemizde 15 milyon Kürt yaşıyorsa ve bunlar kendi kültürlerini yaşamakta kendi dillerini öğrenmekte zorluklar çekiyorsa o ülkede biraz problem vardır demekki. başbakanımız da bunu görmüş olacak ki böyle bir ihtiyaca gerek duymuş. |
evet saygım yok :D :D :D :D :D :D istedğim fotoyuda koyarım
|
Bence çok iyi olur.. Özgürlükse herkese özgürlük... :-*
|
Alıntı:
|
seni kendi haline bırakıyorum ;D
daldan dala çok iyi zıplıyorsun !! |
Alıntı:
|
Alıntı:
babam kürt annem türk. babamın annesi türk babası kürt annemin annesi arap babası türk kürt kültürüyle yetişmedim. bizle daha çok annem ilgilendiği için türkleştim. kürtçe bilmiyorum. annem babamı da türkleştirdi ;D ırkın zerre kadar değeri yok. hiç kimse doğarken ırk seçimi hakkına sahip değil. bu yüzden insanları ırklarından dolayı yargılamak, veya ırkından dolayı üstün tutmak kadar aptalca bir şey olamaz. Arabın Arab olmayana takvadan başka bir üstünlüğü yoktur. |
Arkadaşlar aynısı laz ve çerkezler de ister
|
TRT bir kanalı nı Kürt çeye ayırıyor masalı da nerden çıkıyor.. TRT Türkiye de ki diğer konuşulen yerel diller ve coğrafyamızda konuşulen diller le ilgili yayın yapma çalışmaları yürütüyor.. Bunu çıkıpta Kürtçe endekslemek çok yalnış.. Bu olumlu gelişmeyi küçük düşürüyor bu gibi düşünceler..
|
Alıntı:
Amaci üzüm yemek olmayan su klasik söylemi birakalim bir Trabzonlu olarak diyorum ki ortada kabul etsenizde, etmesinizde "kürt realitesi" vardir yani yok laz ister, yok cerkez ister o nedenle vermeyelim mantigi cokta gercekci degildir kaldiki eger o yönde ciddi bir talep varsa bu acilacak kanalda onlara görede yayin yapilir ;) |
All times are GMT +3. The time now is 22:44. |