Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Dini Videolar (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=251)
-   -   Dunya Hz Muhammed (s.a.v) yuzu suyu hurmetine mi yaratildi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=155435)

Mavera 09-22-2011 23:13

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955505)
yine besmele çekmeyi bilmeyen adamlar 3 kuruşluk ilmiyle hadis inkar etmeye başlamış..neyse hiç sallamıyorum..delinin biri hatta malın biri kuyuya bi taş atmış 40 akıllı çıkaramıyor..mustafa islamoğluymuş ;D haa mustafa islamoğlu dediyse kesin doğrudur ;D biz doğru bildiğimizden şaşmayalımda sonra kim takar yalova kaymakamını..

kardes takindigim tutum bence cok yanlis.. kendi deger verdigin insanlara burada laf denildigi zaman mangalda kül birakmayan hatta hakarete varacak seviyede savunan sen, baskalarinin deger verdigi insanlara daha saygili olman gerekir diye düsünüyorum..
sana göre, ona göre, suna göre hoca olmayabilir ama onu sevenler ve sayanlar var ve hicde azimsanmayacak sekilde, hayirli hizmetleri var hemde hicde kücümsenmeyecek seviyede o halde edebimizi takinmak en hayirlisidir güzel kardesim ;)..

Hüdavendigâr 09-22-2011 23:15

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955507)
kardes takindigim tutum bence cok yanlis.. kendi deger verdigin insanlara burada laf denildigi zaman mangalda kül birakmayan hatta hakarete varacak seviyede savunan sen, baskalarinin deger verdigi insanlara daha saygili olman gerekir diye düsünüyorum..
sana göre, ona göre, suna göre hoca olmayabilir ama onu sevenler ve sayanlar var ve hicde azimsanmayacak sekilde, hayirli hizmetleri var hemde hicde kücümsenmeyecek seviyede o halde edebimizi takinmak en hayirlisidir güzel kardesim ;)..[/B]

geçti o geçti..başkalarının değer verdiği adamların aleyhine açılan konular kilitlenirken 50 kere yazdık kimse sallamadı..milet benim itibar ettiğim adamlara saydırırken adminler izlerken ben niye seviyeli oluyorum ?

Mavera 09-22-2011 23:18

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955508)
geçti o geçti..başkalarının değer verdiği adamların aleyhine açılan konular kilitlenirken 50 kere yazdık kimse sallamadı..milet benim itibar ettiğim adamlara saydırırken adminler izlerken ben niye seviyeli oluyorum ?

aykiri bir örnek olacak ama seni bir köpek isirdigi zaman dönüp köpegi isiriyormusun?
dikkat edersen cübbeli hocayla alakali konuda actim, gülen hocaefendi hakkinda konuda actim..
varsa konu hakkinda söyleyecegin söylersin, varsa reddiyeler bizi aydinlatirsin ama konudan cok kisiye yorum yaparsan niyetinin aslinda iyi olmadigi cikar ki bu sitede bu hareketi en son yakistiracagim kisi sensin güzel kardesim ;)..

Hüdavendigâr 09-22-2011 23:20

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955509)
aykiri bir örnek olacak ama seni bir köpek isirdigi zaman dönüp köpegi isiriyormusun?
dikkat edersen cübbeli hocayla alakali konuda actim, gülen hocaefendi hakkinda konuda actim..
varsa konu hakkinda söyleyecegin söylersin, varsa reddiyeler bizi aydinlatirsin ama konudan cok kisiye yorum yaparsan niyetinin aslinda iyi olmadigi cikar ki bu sitede bu hareketi en son yakistiracagim kisi sensin güzel kardesim ;)..

konu bir kişinin görüşleri üzerine düşünmeyi endekslemişse kime yorum yapacağım ? isim vermeden islamoğlunumu eleştireceğim ? konu hakkındaki görüşüm bellidir yukarıda yazılıdır..

Mavera 09-22-2011 23:22

Alıntı:

Hüdavendigâr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955512)
konu bir kişinin görüşleri üzerine düşünmeyi endekslemişse kime yorum yapacağım ? isim vermeden islamoğlunumu eleştireceğim ? konu hakkındaki görüşüm bellidir yukarıda yazılıdır..

ben konu hakkindaki yorumundan cok sahis hakkindaki yorumuna takildim..
ama su yönden haklisin kardesim bu sitede yönetim tartisma ortamlarinin güvenligini ve seviyesini koruyamadigi icin sende bir sekilde kisasa kisas yapiyorsun ama yönetimin bu konudaki hatasini bizlerden cikarman yanlis bir tutumdur ;)..

Hüdavendigâr 09-22-2011 23:29

hangi yönetim ?

Mavera 09-22-2011 23:30

o konu cok su götürür kardesim ki onu tartisma yeride bu konu degildir.. ama su cemaatler arasi tartismalardan hic hazzetmedigimi bir kez daha dile getirmek istiyorum..
sevmeyebilirsin, tasvip etmeyebilirsin, önemsemeyebilirsin ama hakaret, dalga, küfür kimsenin haddine degildir ;)

BeldeiTAYYIBe 09-22-2011 23:50

Alıntı:

Mavera Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955507)
[/B]

Degerli kardesim,
haklisin...
fakat bir gercegide acikca vurgulamakta fayda var.
Aylardir üyeyim...bircok yorum yaptim. En haz etmedigim hocalara bile sirf ilmine saygimdan, adaba riayetten ötürü hep hocaefendi demisimdir...
Fakat bu hassasiyeti diger kardeslerimden görememenin izdirabini yasiyorum.
Gectin bir hocaya, koskoca mezheb imamlarinin ilmine hakarete varan sözler yazildi bu forumda...en aci verenide bunlar oldu.

Seni tenzih ederim lakin eli vicdaninda olan kardeslerimin bir nebze, hak ve hukuk namina bu tavirlarin önüne gecmelerini en azindan tepki babinda birseyler yazmalarini beklerdim.

Ilim islama acilan kapiysa,
o kapinin anahtari edeptir....

Hüdavendigâr 09-22-2011 23:51

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955531)
Degerli kardesim,
haklisin...
Aylardir üyeyim...bircok yorum yaptim. En haz etmedigim hocalara bile sirf ilmine saygimdan, adaba riayetten ötürü hep hocaefendi demisimdir...
Gectin bir hocaya, koskoca mezheb imamlarinin ilmine hakarete varan sözler yazildi bu forumda...en aci verenide bunlar oldu.

Seni tenzih ederim lakin eli vicdaninda olan kardeslerimin bir nebze, hak ve hukuk namina bu tavirlarin önüne gecmelerini en azindan tepki babinda birseyler yazmalarini beklerdim.

adamsın..

Mavera 09-23-2011 00:02

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 955531)
Degerli kardesim,
haklisin...

degerli gurbettasim söylediklerin, söylediklerimden farkli degilki.. ben sahsen yönetimi birakmamda bu tartismalarin tam ortasinda kalip, elimin baglanmasi etkilidir diyebilirim..
cünkü ben tartismayi seviyorum ögrenmeyi seviyorum ama birilerinin degerlerine hakaret, küfür veya alayla ögrenme olmaz..
o acidan bu konudada arkadasla tartistigim gibi ülkemizin önemli cinarlarini gelisi, güzel "bence" diye elestirirsek hadi onu gectim töhmet altinda birakirsak isin icinden cikamayiz..
Velhasil kelam birbirimizin degerlerine, düsüncelerine, fikirlerine daha fazla saygi, daha fazla tahammül olmalidir yoksa söylediklerimiz ne kadar dogru olursa olsun samimiyet testinden sinifta kalacak ve dolayisiylada bir ehemmiyeti olmayacakdir..

All times are GMT +3. The time now is 15:53.