Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Türkiye`nin başına gelebilecek en büyük felaket sizce hangisidir? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=29932)

ak_yüz 06-24-2008 16:05

Türkiye`nin başına gelebilecek en büyük felaket sizce hangisidir?

Alıntı:

_Yeniden_ Nickli Üyeden Alıntı
Evet ekonomik bunalım hırsızlığa yönlendiriyor, kap kaç, gasp artıyor...Hatta psikoloji bozukluğundan iyice ilerlemiş insanlarda tecavüze kadar ilerliyor...

Bunları bence de inkar edemeyiz...Ama bunlar oluyor diye sen tek çözümü hırsızlık olarak görmemelisin...Hırsızlığın hiçbir yerde,hiçbir zaman mantıklı açıklaması olamaz...Olsaydı, bütün aç, sıkıntı çekenler hırsız olurdu...

evet hırsızlıgın haklı bir yönü yok ama zor durumda kalan insanlar bu yola basvuruyor . Yabancı yatırımcıdan bahsetmisiz keske yabancı yatırımcı fabrikalar acsa istihdam artsa gelen sadece sıcak para ve elimizdeki hazır isleyen yerleri alıyolar yoksa issizlik artacagına azalırdı

politikaci 06-24-2008 16:06

Hırsızlığa sürüklüyor fakirlik ama biz hırsızlığa izinmi verelim hırsızlık normal birşeymi Allahın emri budur kolunu kesiceksin buda ne manaya geliyor ben istediğime istediğim kadarını veririm

Feyza 06-24-2008 16:06

Alıntı:

Evet ekonomik bunalım hırsızlığa yönlendiriyor, kap kaç, gasp artıyor...Hatta psikoloji bozukluğundan iyice ilerlemiş insanlarda tecavüze kadar ilerliyor...

Bunları bence de inkar edemeyiz...Ama bunlar oluyor diye sen tek çözümü hırsızlık olarak görmemelisin...Hırsızlığın hiçbir yerde,hiçbir zaman mantıklı açıklaması olamaz...Olsaydı, bütün aç, sıkıntı çekenler hırsız olurdu...

Yukarıda yazdıklarınızın hepsi iyi alınmamış Aile terbiyesinden dolayı oluyor. Buna bir de din eğitimini eklersek eğer, sebeplerin Ekonomik bunalımdan çok bunlar olduğunu görebiliriz.

ak_yüz 06-24-2008 16:07

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ak_yüz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

BaDe_EsNa Nickli Üyeden Alıntı
valla ya bunu da gördük hırsızlık savunuluyor pess doğrusu

Kimsenin hırsızlığı savunduğu yok Siz bu hırsızlığı ellerini kollarını keserek çözeriz diyorsunuz arkadaşlarda ekonomi iyi olsa zaten çözülür ne gereği var....

Ekonomik bunalım zaten insanları kapkaça hırsızlığa sürüklüyor..

Benimde anlatmak istedigim buydu

Ekonomik bunalım hırsızlıga sürükler sen sabancının hırsızlık yaptıgını duydunmu yada koc un? Parası olan adam aptal mı calsın icerde yatsın?

Evlenemiyor insanlar 500 ytl ile nasıl evlensin evini nasıl düzsün sonra tecavüz arttı

Arkadaslar bu bir dengedir.

Tavukları öldürdük kus gribi diye kene cıktı

Hitler güvercinleri kumruları öldürdü ekinlere zarar veriyor diye memleketi fareler bastı

insanlara yasayabilecegi kadar ücret verin ve daha sonra hırsızlık yapan olursa kellesini kesin

200 ytl lik ev nerde var ? bir zahmet bulabilirsen baya tasınacak fakirler var yardımcı olalım

ya çok merak ettim çözüm nedir sence?

Cözüm insanlara yasayabilecegi maası vermektir. Asgari ücret su an 1000 ytl civarı olsa bu dediklerimizin hic biri olmaz Diyebilirsiniz paramız yok nasıl vercez Turkiyenin ödedigi faiz basımıza en büyük beladır . önce dıs borcumuzu ödeyip bundan kurtulmalıyız Bu nasıl olur almanya savastan sonra 3 sene patates yedi son model arabalara binmedi bir fedakarlık da biz yaparız Cok mu zor? Ama buna en basta meclistekiler baslasın makam arabalarını 4000 5000 motor degilde 1300 motor alsınlar olmadı 2000 motor

BaDe_EsNa 06-24-2008 16:08

ya bir kere Osmanlı bence bu zamana kadar gelmiş geçmiş en büyük imparatorluk
ve bu Osmanlı şeriatla yönetilmişse demek ki şeriat yönetimi iyi
benim belirttiğim şeriatı isterim dediğim yönetim biçimi İran'da ki yönetim biçimi değil bir kere bunu açıklığa kavuşturayım zaten İran'da ki şeriatta şeriat değil sözde şeriat
ayrıca benim tanıdıklarım gördüklerim var çok kalabalık ailelerini gerekirse iki işte çalışıp kimseye muhtaç olmadan yaşayanları da biliyoruz
evet işsizlik var ama isteyen bal gibi de iş bulabilir
insanların birçoğu işi beğenmedikleri için işsiz bunu kabul edin

Feyza 06-24-2008 16:08

Alıntı:

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Kimsenin hırsızlığı savunduğu yok Siz bu hırsızlığı ellerini kollarını keserek çözeriz diyorsunuz arkadaşlarda ekonomi iyi olsa zaten çözülür ne gereği var....

Yapma Nurullah, Ekonomik bunalım mı hırsızlığa sürüklüyor?

İstisnalar hariç Çetelerden, o işi meslek edinmişlerden, Devleti soyanlardan bahsetmiyorum.. Evet ekonomik bunalım sosyolojik durumlar insanları hırsızlığa sürüklüyor.. Kişinin asgari ücret yerine onun 3 katı maaşı olsa neden çalsın neden soygunculağa kalkışsın ki..

Bakın ben fakirim diyip Sosyal Güvenlik kurumları kapısını aşındıranların çoğu geliri yüksek olan insanlar. İstersen maaşını 9 kat yap suça eğimli olan, Kul hakkını bilmeyen insan herşeyi yapar.

_Yeniden_ 06-24-2008 16:09

Alıntı:

Alıntı:

evet hırsızlıgın haklı bir yönü yok ama zor durumda kalan insanlar bu yola basvuruyor . Yabancı yatırımcıdan bahsetmisiz keske yabancı yatırımcı fabrikalar acsa istihdam artsa gelen sadece sıcak para ve elimizdeki hazır isleyen yerleri alıyolar yoksa issizlik artacagına azalırdı

Genç nüfüsun çok olduğu, nüfusu hızla artan bir ülkede yaşıyoruz...O kadar insanın iş bulması zor oluyor haliyle..
Ama işsizlikte insanların gururları bile ön plana çıkıyor..

Çevremde çok insan var sıkıntı çeken, işsiz olan...500 milyon maaşı beğenmiyor diye çalışmıyor mesela...Ya da pazarcılık yapmayı gururuna yediremiyor...

Ama bu şekilde de eline tek kuruş geçmiyor, hep çevreden istiyor...Bu kadar da kibirli olmamak gerekli...

BaDe_EsNa 06-24-2008 16:11

Alıntı:

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Benimde anlatmak istedigim buydu

Ekonomik bunalım hırsızlıga sürükler sen sabancının hırsızlık yaptıgını duydunmu yada koc un? Parası olan adam aptal mı calsın icerde yatsın?

Evlenemiyor insanlar 500 ytl ile nasıl evlensin evini nasıl düzsün sonra tecavüz arttı

Arkadaslar bu bir dengedir.

Tavukları öldürdük kus gribi diye kene cıktı

Hitler güvercinleri kumruları öldürdü ekinlere zarar veriyor diye memleketi fareler bastı

insanlara yasayabilecegi kadar ücret verin ve daha sonra hırsızlık yapan olursa kellesini kesin

200 ytl lik ev nerde var ? bir zahmet bulabilirsen baya tasınacak fakirler var yardımcı olalım

ya çok merak ettim çözüm nedir sence?

Cözüm insanlara yasayabilecegi maası vermektir. Asgari ücret su an 1000 ytl civarı olsa bu dediklerimizin hic biri olmaz Diyebilirsiniz paramız yok nasıl vercez Turkiyenin ödedigi faiz basımıza en büyük beladır . önce dıs borcumuzu ödeyip bundan kurtulmalıyız Bu nasıl olur almanya savastan sonra 3 sene patates yedi son model arabalara binmedi bir fedakarlık da biz yaparız Cok mu zor? Ama buna en basta meclistekiler baslasın makam arabalarını 4000 5000 motor degilde 1300 motor alsınlar olmadı 2000 motor

evet belki haklısın son model arabalara binmeleri çokta şart değil ama şöyle de düşünmek lazım bir çokları çokta zengin olmamalarına rağmen hiç bir şeyden eksik kalmıyorlarsa bir milletvekili niye kalsın yani milletvekili de böyle düşünür sanırım ;)

LoNeLiNeSS 06-24-2008 16:12

O ayrı bir konu iyi eğitimli birisi nin iyi ahlak ve dini eğitimi almış birisinin ne kadar zor durumda kalırsa kalsın bu gibi suçlara başvurmayacağı kesin, Ancak ailesi çok zor durumda olan çocukları kötü ve sağlıksız koşullarda barınan bir aile reisinin içinde bulunduğu durumu düşünmenizi isterim.. Kimse zor durumda kalmasa o yola başvurmaz.. Bakın bir daha söylüyorum meslek edinenler haric..

politikaci 06-24-2008 16:12

Alıntı:

ya bir kere Osmanlı bence bu zamana kadar gelmiş geçmiş en büyük imparatorluk
ve bu Osmanlı şeriatla yönetilmişse demek ki şeriat yönetimi iyi
benim belirttiğim şeriatı isterim dediğim yönetim biçimi İran'da ki yönetim biçimi değil bir kere bunu açıklığa kavuşturayım zaten İran'da ki şeriatta şeriat değil sözde şeriat
ayrıca benim tanıdıklarım gördüklerim var çok kalabalık ailelerini gerekirse iki işte çalışıp kimseye muhtaç olmadan yaşayanları da biliyoruz
evet işsizlik var ama isteyen bal gibi de iş bulabilir
insanların birçoğu işi beğenmedikleri için işsiz bunu kabul edin

:-* :-* :-* osmanlı şeriatı gibi olsa çok süper olurdu şimdi. Allah ozaman yardım ediyor ülkeye neden ülkemiz batıklıktan çıkmıyor tüm sorunlar bizi bekliyor.. am aişte bu ülkeye getirilemiyor öyle katı olmuşki Atatürkle

All times are GMT +3. The time now is 11:46.