![]() |
Dinler arasi diyalog konusunda düsünceleriniz nelerdir??
daha önceki konuşmalarda diyalog'u beğenmeyen arkadaşlar oldu.Onlar için yazdın ;)
|
Alıntı:
|
iste bizim farkimiz burada kardes..biz temsil ettigimiz dinin gereklerini en azindan söylemde de olsa yapiyoruz..
onlar diyemiyor degil, demiyor islerine gelmiyor..su anda dünyanin dört bir yaninda müslümanlar zulüm altinda nerede o insan haklari savunuculari,ölen insan müslüman olunca sorun yok mu!.. biz diyoruz ki islam dininden bihaber, islam dinini terörle esdeger gören milyonlarca degisik dine mensub kisi var..o insanlara islami nasil anlatabiliriz, onlara islamin savas degil baris ve kardeslik dini oldugunu nasil anlatabiliriz?? |
Alıntı:
Bu konuda öncelikle insanın kendisinin dinler ile ilgili ne kadar ehil olduğunu sorgulaması gerekir.Tamam İslamiyet'i çok iyi biliyor/yaşıyor olabilirsiniz;ama İslamiyet'in diğer dinlerden üstün olan yanlarını bilmek için o dinleri de iyi çözümleyebilmek gerekir... |
Biz Kur'an'dan eminsek diyalogtan korkmamalıyız.Sonuçta kaybedecek olan onlar dimi? ;D
|
Alıntı:
ama gel görki o kadar önyargiliyiz ki ben incili elime alip okuyorum diye, bazi radikaller beni resmen "günahkar" ilan ettiler.. ben kendimden eminim, dinimin tek gecerli din oldugundan eminim, öyle kolay fikir degistirecekde birisi degilim acaba diger dinleri ögrenmemde ne sakinca var.. birde o islama küfredenlerin islamdan bihaber oldugunumu saniyorsunuz..kim bana aziz nesin in islam konusunda bilgisiz oldugunu söyleyebilir! |
ben hala yahudilerle dialoga karsiyim. onlar dinimizi gayet iyi biliyor...
|
dıyaloga karsı degılım bız ne dın nede ınsan ayrımı yapmıyoruz ama bu aralar bırsey dıkkatımı cekmeye basladı sınırlı olması gereken dıaloglar samımıyete donustu bu olay benı dusunduruyor bır agırlıgı kalmadı gıbı gelıyor bana dıoyanet ıslerının ??? ::)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 08:58. |