Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   sizce? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=41667)

Beritan 08-24-2008 02:15

sizce?

sevdiğin kişi uzakta olunca sevgi azalırmı?
yani gerçekten gözden uzak gönülden ırakmı olur?

evet oylardan sonra yorumlarınızda alim :)

Hüdaverdi 08-24-2008 02:24

sizce?

Hayır azalmaz sevgi.Tabi insanına göre değişir.
Kimisi 'sevdiğim uzak doya doya vakit geçiremiyorum' diyip sevdiğinden ayrılır,kimisi 'sevdiğim uzak,acaba beni aldatıyormudur' korkusuna kapılıp ayrılmak ister,kimisi 'sevdiğim uzak,nereden duyacak ki aldatırım' diyip abuk subuk işlere bulaşır.Seçenekler çoğaltılabilir.

Mesela benim sevdiğim Ankara'da,ben İstanbuldayım şuan.Ne sevgim azaldı,ne ondan şüpheleniyorum,ne de altakma denen pis işe elimi yüzümü bulaştırıyorum.İnsan karşısındakine güvendikten ve karşısındakine güven kazandırdıktan sonra gerisi kolay.Ayrıca bana göre insanın sevdiği uzak olursa o kadar hayırlı olur,hem kötülükten yani nefsine uymaktan uzaklaşmış olur hem de sevgi bana göre hasret çekmektir-özlemektir,özlendikçe ve özledikçe sevgi daha da artar :-*

İnsanların ne yapıp yapmayacağı belli olmaz.Herkese güvenmek zor bu devirde :-*

Beritan 08-24-2008 20:42

sizce?

güncelleme ...lütfen yorumda alayım ::)

Beritan 08-24-2008 20:52

sizce?

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Ümmü seleme , sevginin uzağı yakını olurmu bilmem ,sevgi her ulaştığı yeri sevgi seline cevirir. Sevgi ile donatılmış iki gönlün ayrı diyarlarda olması birbirlerine beslediği sevgiyi kaybetmesine imkan sağlayacağını düşünmüyorum , yalnız Allah için sevme , rızaya endeksli sevgi besleme olduğu sürece , hayat ve sosyal boyut insanların içine öyle girmişki madde gözü ile hiç bir sevgiyi hiç bir bedende sabit kılamassın , içinde farklı bir ruhu yaşatan öteler ötesi hesaba inancı tam ruhların ,sadakat ve şefkat kahramanı olması kacınılmaz olur.

abi bana görede sevgi asla ama asla mesafe tanımayan bişeydir...ama zaman kötü zaman derim..şimdi bir toplumda konuşunca duyduklarıma hayret ediyorum ve ak gençliğin yorumunuda merak ediyorum....yorumlar için teşekkürler

cartman 08-24-2008 20:52

sizce?

Eskiden olsa evet derdim nihayetinde gorusmedıkce aranizdaki baglar da kopuyor ama simdi uzaklari yakin eden cok sey var :)

Beritan 08-24-2008 20:56

sizce?

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı
Eskiden olsa evet derdim nihayetinde gorusmedıkce aranizdaki baglar da kopuyor ama simdi uzaklari yakin eden cok sey var :)

mesela....uzaklar yakın olmasa nolurdu?

cartman 08-24-2008 20:58

sizce?

Alıntı:

Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

2 sene gorusmedıgın ınsanları dusun ayni mi sence ona karsi duyarlılıgın :-\

Beritan 08-24-2008 20:59

sizce?

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

eğer seviyosam benim aynı olur...
hiçbir eksilme olmaz...aslında sevgi sadakat işidir...

cartman 08-24-2008 20:59

sizce?

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

eğer seviyosam benim aynı olur...
hiçbir eksilme olmaz...aslında sevgi sadakat işidir...

Bence gozden irak gonulden ırak ;)

Beritan 08-24-2008 21:03

sizce?

böyle düşünen en yakın arkadaşımı kınıyorum...o yüğzden bu konuyu açtım aynı fikirden kişiler varmı merak ettim ;)
ama ne yalan söyliyim şaşırttınız...annenizden uzak olsanız sevginiz azalırmı yada babanızdan kardeşinizden ..

All times are GMT +3. The time now is 10:07.