![]() |
Durmak Yok Yep Yeni Bakanlarımız İle Yola Devam!
İŞTE YENİ KABİNEBaşbakan Erdoğan açıkladı
01.05.2009 18:31http://www.haberturk.com/2009/05/01/...kikamanset.jpgBaşbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e yeni kabine listesini sunmasının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan, biri Meclis dışından 9 yeni isim açıkladı. İşte Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine: Kabinedeki görevleri devam eden bakanlar: Cemil Çiçek Mehmet Aydın Egemen Bağış Vecdi Gönül Beşir Atalay Recep Aktağ Binali Yıldırım Ertuğrul Günay Veysel Eroğlu Hayati Yazıcı. Kabine dışında kalanlar: Kemal Unakıtan Mehmet Ali Şahin Hilmi Güler Hüseyin Çelik Murat Başesgioğlu Sait Yazıcıoğlu Kürşad Tüzmen Nazım Ekren Kabineye giren yeni isimler: Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç Ekonomiden Sorumlu Bakan: Ali Babacan Dışişleri Bakanı: Ahmet Davutoğlu Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek Adalet Bakanı: Sadullah Ergin Çalışma Bakanı: Ömer Dinçer Milli Eğitim Bakanı: Nimet Çubukçu Bayındırlık Bakanı: Mustafa Demir Sanayi Bakanı: Nihat Ergün Enerji Bakanı: Taner Yıldız Devlet Bakanları Cevdet Yılmaz, Selma Aliye Kavaf SORULARI YANITLADI Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül'ün önerileri olup olmadığı ve Meclis dışından bir ismin, Ahmet Davutoğlu'nun, bakanlığa atanmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: Cumhurbaşkanı'nın önerileri oldu. Bunları değerlendirdik. Dışişleri çalışmaları içinde gerek Başbakanlık Müşaviri olan gerek daha sonra pfesörlük ünvanı Ahmet Bey gerçekten yoğun bir Dışişleri sirkülasyonu içinde gerek Abdullah Bey'le gerek benimle bu iş için gönül verdi. Gerek burada gerek yurtdışında gayet iyi tanınıyor. Birikimi bu işe fırsatr tanıyan bir isim olduğu için kendilerini bu göreve getirmeyi faydalı buldum. Başbakan, Arınç ve Unakıtan'la ilgili sorulara da şu yanıtları verdi. BÜLENT ARINÇ Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılarımızla ilgili çalışmnaları yaptım. Onlarla ilgili kararımı henüz vermedim. Bakanlar Kurulu toplantımızdan sonra Hükümet Sözcümüz açıklayacak. UNAKITAN Sağlık sorunları etkili oldu. Pratik zekasında etkilendiğimiz isim oldu. Yine kendisinden istifade edeceğiz. Erdoğan parti içinde de bazı görev değişiklikleri olabileceğini söyledi. |
Haydi hayırlısı ama değişmesi gerekenler var başbakan akıllı o erken ötenleri tesbit etmiştir....
|
Dün gece Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşme tamamen kabine üzerine idi.Varılan ortak karar gereği birazdan yeni kabine açıklanacaktır.Hayırlara vesile olur inşALLAH.
|
ANKARA
01.05.2009 17:51:46 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık merkez binasında basın toplantısı yapacak. Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Erdoğan'ın yeni kabineyle ilgili saat 18:30'da bir basın toplantısı yapması bekleniyor. Başbakan, şu sıralarda Cumhurbaşbanı Abdullah Gül'ün ikamet ettiği Dışişleri Bakanı konunutunda. Erdoğan, Cumhurbaşkanı'na yeni kabineyi sunuyor... AYRINTILAR GELİYOR |
Beklenen an geldi yeni kabine açıklanıyor.!
|
|
açıklıyor açıklıyor kimse yanlış anlamasın diyor....
|
babacan ekonomiyi idare edecek bundan sonra...
|
Bülent ARINÇ - Bakan olduuuuuu... :karizmatik:
|
Flaş: Kabine değişiyor
Başbakan Erdoğan kabinede revizyonla ilgili olarak bu akşam bir basın toplantısı yapacak. http://www.habervaktim.com/resim/resim70032_2.jpg Başbakan Erdoğan açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle; Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı, 1 Mayıs'ınız kutlu olsun. Taksim Meydanı'nda yapılmasına biz de yanayız. Ama bu tür kalabalık organizasyonların Taksim Meydanı'nda yapılması bazı güvenlik sorunları nedeniyle uygun olmamıştır. Kabinedeki revizyonla ilgili listeyi Dün gece Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e sundum. Kabinede kalan ardaşlarım var. Yeni kabinede yer almayan arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. SAAT 18:00 Cumhurbaşkanı Gül yeni kabineyi onayladı Uzun zamandır konuşulan Bakanlar Kurulu revizyonu gerçekleşiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu kabine değişikliği ile ilgili liste onay aldı. Başbakanlık'ta yeni kabinenin açıklanması bekleniyor. (CİHAN) Erdoğan, Gül ile görüşüyor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e kabine değişikliği ile ilgili listeyi sunmak üzere Dışişleri Konutu'na geldi. ayrıntıları takip ediyoruz... |
Alıntı:
Hayırlı olur insallah :) n. çubukçu meb :) a. davutoğlu dışişleri... |
nimet çubukçu milli eğitim bakanı oldu
|
Milli Eğitim Bakanı - Nimet CUBUKÇU... :saygılar:
|
Görevine devam edenler..
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Mehmet Aydın Egemen Bağış Vecdi Gönül Beşir Atalay Binali Yıldırım Mehdi Eker Ertuğrul Günay Veysel Eroğlu |
Ekonomi koordinasyonunda Ali Babacan olacak. Hazine müsteşarlığı ve bankaların tamamı Ali Babacan'a bağlandı.
Diğer devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bayındırlık Faruk Özak devlet bakanı olarak devam edecek. Sanayi ve Ticaret Faruk Çelik Devlet Bakanı oldu. Bingöl Millietvekili Cevdet Yılmaz Devlet Bakanı, Selma Aliye Kavak Devlet Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin Adalet Bakanı Mehmet Şimşek Maliye Bakanı Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı İstanbul Millietvekili Ömer Dinçer Çalışma ver Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. |
Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen Erdoğan, Başbakanlıkta yeni bakanlar kurulunu açıklıyor... http://image.haber7.com/haber/haber7...1065057516.jpg 01 Mayıs 2009 18:48 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabine değişikliği ile ilgili listeyi sunmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Şuanda da Başbakanlık merkez binasında yeni kabineyi açıklıyor... Erdoğan'ın açıklaması şöyle: Mevcut kabineden kalan arkadaşlarım ve olmayan arkadaşlarım için şunu söylüyorum. Kabinede olmayan arkadaşlarım için kimsenin onlara yanlış ve hata yapmış olarak tanımlamalarını istemem. Hepsi de görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Ancak iş hayatında değişimin gerekliliğine inandığımız için de bu yola başvurduk. Yeni gelen arkadaşlarımız var bir de kabine içinde yer değişikliği yapanlar var. Yerinde kalanlar; Cemil Çiçek Mehmet Aydun, Egemen Bağış, Vecdi Gönül Beşir Atalay Recep Akdağ Binali Yıldırım Mehdi Eker Ertuğrul Günay Veysel Eroğlu Ekonomi koordinasyonunda Ali Babacan olacak. Hazine müsteşarlığı ve bankaların tamamı Ali Babacan'a bağlandı. Diğer devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bayındırlık Faruk Özak devlet bakanı olarak devam edecek. Sanayi ve Ticaret Faruk Çelik Devlet Bakanı oldu. Bingöl Millietvekili Cevdet Yılmaz Devlet Bakanı, Selma Aliye Kavak Devlet Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin Adalet Bakanı Mehmet Şimşek Maliye Bakanı Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı İstanbul Millietvekili Ömer Dinçer Çalışma ver Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Kocaeli Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı HABER7 |
ANKARA
01.05.2009 17:51:46 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık merkez binasında basın toplantısı yapacak. Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Başbakan Erdoğan, kabinedeki değişiklik listesini sunmak üzere Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret etti. Gül ve Erdoğan'ın Dışişleri Konutu'nda gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Başbakan Erdoğan, Gül'e yeni kabine listesini sundu. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın kabine listesi üzerinde bir süre değerlendirmede bulundukları öğrenildi. Başbakan Erdoğan, görüşmenin ardından Dışişleri Konutu'ndan ayrılarak kabine listesini açıklamak üzere Başbakanlık Merkez Bina'ya geçti. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e yeni kabine listesini sunmasının ardından kameraların karşısına geçti. İşte mevcut kabine: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren Dışişleri Bakanı Ali Babacan İçişleri Bakanı Beşir Atalay Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Enerji Bakanı Hilmi Güler Tarım Bakanı Mehdi Eker Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Sağlık Bakanı Recep Akdağ Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Çalışma Bakanı Faruk Çelik Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bayındırlık Bakanı Faruk Özak Çevre Bakanı Veysel Eroğlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu İşte Erdoğan'ın açıklaması: Öncelikle bugün malum 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi bir tatil. Bu resmi tatil gününde yıllar yılı, yaklaşık 30 yıldır tatil olmaktan çıkarılan bugünü geçen yıl Emek ve Dayanışma Günü olarak ilan etmiş bu yıl da resmi tatil olmasını kanunlaştırdık. Gerek İstanvul, gerek Ankara'da kutlamalar yapıldı. Bugün resmi tatil olmasını isteyen hükümet şölen şeklinde kutlamasını sağlamak oldu. İstanbul'da temsikli olarak yapılması beklenen Taksim Anıtına çelenk koyma olayına olumlu yaklaştık. Ama Taksim'in miting alanı olmadığını, miting alanı olan yerlerde topluca birlik beraberlik içinde kutlanmasının önemli bir mesaj olacağını söyledik. İstanbul Valiliğinin de talimatıyla makul sayıyla Taksime çıkıldı. Bütün bunlara rağmen geçen yıllara mukayase edilmeyecek bir anlayaışla geçmiş olması hayırlı bir gelişmedir. Ben herkesin işçisiyle memuruyla Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum" KABİNE REVİZYONU Bu arada kabinemizdeki revizyonla ilhgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızla ön görüşmem oldu. Onaylanan yeni kabinemizi sizlere sunmak istiyorum. Arkadaşlarımın hepsiyle bu yola beraber çıktım. Hepsi de ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bundan sonra da verilecek görev ne olursa olsun bunu aynı heyecanla orataya koyacaklardır. Fakat değişimin yeni bir heyecan getirmesi önem arz ediyor. 22 Temmuz'dan sonra da kısmi bir değişi,m yapmıştık. Bunu biraz daha artıyoruz. GÖREVE DEVAM EDENLER Cemil Çiçek Egemen Bağış Vecdi Gönül Beşir Atalay Recep Akdağ Binali Yıldırım Mehdi Eker Ertuğrul Günay Veysel Eroğlu Ekonomideki koordinasyon yapsını değiştirdik. Artık ekonomi koordinasoyununda Ali Babacan. Hazine Müsteşarlığı tamamıyla Ali Bey'e bağlı olacak. Bankaların tamamı yine Ali Bey'e bağlı olacak. YENİ BAKANLAR Bülent Arınç Devlet Bakanı ve Başbakan Yardrımcısı Hayati Yazıcı Devklet Bakanı Faruk Özak Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Devlet Bakanı Faruk Çelik Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Devlet Bakanı Selma Kavaf Devlet Bakanı Sadullah Ergin Adalet Bakanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı Mehmet Şimşek Maliye Bakanı Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı Mustafa Demir Bayındırlık ve İskan Bakanı Ömer Dinçer Çalışma Bakanı Nihat Ergün Sanayi Bakanı Taner Yıldız Enerji ve Tabii Kay. Bakanı AYRINTILAR GELİYOR |
|
Recep Akdağ'ın kalmasına çok sevindim... :)
|
eeee şimdi bizi diskoya kim götürüyor... :w: ;D
|
Ben açıkçası Adalet Bakanımızın değiştirilmesini doğru bulmadım.Mehmet Ali Şahin bildiğimiz,ve gördüğümüz kadarı ile işin ehliydi.Demek başbakanımızın bir bildiği var ki değiştirmiş..Bunun yanısıra yeni kabine üş aşağı beş yukarı tahminlere göre oluştu.Sadullah ergin,Nihat Ergün,ve Efsane Bülent Arınç ise yeni heycan ve sinerji katacaklardır inşALLAH.Hayırlı olsun.
|
Benim için üzüntü verici taraf Ertuğrul Günay'ın hala devam etmesi..AK Partinin başını çok ağırıtacak.:(
|
Yanısıra Nimet Çubukçu da büyük süpriz oldu.
|
Atladığınız br nokta var kabinede iki tane bayan bakan var şimdi... :evet:
|
beni şaşırtan bazı noktalar var ama hayırlısı olsun daha sonra değerlendime yaparın inşallah şimdi işim var
|
|
|
Alıntı:
:V Ben koyacaktım yaa üstteki haberi... :V :hihi2: ;D |
|
Kemal Unakıtan Mehmet Ali Şahin Hilmi Güler Hüseyin Çelik Üç eski bakanımızın ortak özeliği üçününde kartel medyasının daime hedefinde olmaları.Epeycede yıpranmışlardı. |
M. ali şahin çok iyi yaptı görevini biraz dinlensin ilerde inşallah tekrar görürüz bakan olarak
|
Binali yıldırımın kalmasına çok sevindim.
Mehmet Ali Şahinin değişmesi çok anormal geldi bana. |
Başbakan Yardımcısı: Bülent Arınç
Ekonomiden Sorumlu Bakan: Ali Babacan Dışişleri Bakanı: Ahmet Davutoğlu Milli Eğitim Bakanı: Nimet Çubukçu Enerji Bakanı: Taner Yıldız Bu şahıslar ve yerleri çok iyi oldu.En iyisi Bülent Arınç.Kemal Unakıtan gitti,değişim gerekiyordu.Milli Eğitim Bakanının kadın olması da süper birşey.Ahmet Davutoğlu'nun ingilizcesi süper dış işlerden anlıyor.Taner Yıldız artık Erciyesin tepesine bi rüzgar gülü koyar.;1 |
Unakıtan rahatsızlığı yüzünden bakanlıktan alındı tahminen.
|
Hayırlı olur inşallah
|
|
hayirli olsun ins..
|
Öncelikle ülkemiz sonra da partimiz için bu değişikliğin hayırlı olmasını diliyorum.
Özellikle Bülent Arınç'ın tekrar kabineye girmesi çok doğru bir hamle oldu. Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik'in yerine yapılan atamalar da çok yerindeydi. Cemil Çiçek'in kabinede yer almasını ise beklemiyordum. Partiye çok fayda sağladığı kanaatinde değilim. Kürşat Tüzmen'in de kabine dışı kalması şaşırttı beni. Genç, dinamik, başarılı bir bakandı. |
|
All times are GMT +3. The time now is 11:10. |