Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Askerlik Uzuyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=100416)

Ertuğrul ÖZGÜL 05-02-2009 08:51

Askerlik Uzuyor

Org. Başbuğ’un işaretini verdiği tek tip askerliğin ayrıntıları netleşiyor. Kısa dönem ve yedek subaylık kalkıyor. Herkes askerliğini 12 ya da 15 ay er olarak yapacak

Bedelli askerliğe kapıları kapatan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un işaretini verdiği ‘tektip’ askerliğin ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre; Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) profesyonelleşme çalışmaları tamamlandığında yedek subaylık ve kısa dönem askerlik uygulamasına son verilecek. Herkes 12 ya da 15 ay er olarak görev yapacak.

Orgeneral Başbuğ, önceki gün düzenlediği basın toplantısında “Bedelli askerlik uygulaması Türkiye’nin gündeminde değildir ve ileriki dönemde de olma ihtimali yoktur” diyerek bedelli askerlik tartışmasına son noktayı koyarken askerlikte yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Türkiye’de hala 15 aylık normal, üniversite mezunları için 12 aylık yedek subaylık ya da altı aylık kısa dönem ve yurtdışında çalışanlar için bedelli askerlik uygulaması olduğunu anımsatan Başbuğ, “Biz tüm bu sistemleri genel olarak ele alıp daha sağlıklı, daha sade, daha eşit, daha adil bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bunları tek tipe indirebilirmiyiz konusu üzerinde duruyoruz” demişti.

Herkes er olacak

Başbuğ’un işaretini verdiği tektip askerliğin ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre; Genelkurmay’ın üzerinde çalıştığı tektip askerlik modelinde yedek subaylık tamamen kalkacak. Herkes er olacak. Ordunun takım komutanı ihtiyacı, yedek subaylar yerine sözleşmeli subaylarla karşılanacak.

Üniversite mezunları askerliklerinin bitiminde ihtiyaç sayısına göre orduda ‘sözleşmeli subay’ olarak çalıştırılabilecekler. Uzman astsubaylık uygulaması da onbaşı ve çavuş ihtiyacının karşılanması çerçevesinden devam edecek ve bu kişiler de sözleşmeli olarak TSK bünyesinde istihdam edilecek.

Komandoda başladı

Genelkurmay yedek subaylık uygulamasına son vermeyi ilk olarak komando tugaylarından başlattı. 2008’in mayıs ayından itibaren toplam altı komando tugayına yedek subay alınmıyor. Bu yılın aralık ayından itibaren de bu tugaylara er alınmayacak.

Komando tugayları tamamen profesyonel subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşacak. Böylelikle terörle mücadelede görev alan komando personelinin tamamı profesyonelleşmiş olacak.
TSK, zaman içerisinde profesyonel ve mecburi askerlikten oluşan bir sisteme geçecek.

Yapı da değişiyor

TSK’da daha önce tümen-alay esasına dayalı olan kuvvet yapısı, tugay-tabur esasına çevrildi. Subay ve astsubayların yanısıra uzman erbaş sistemi ile de profesyonel orduya geçişte önemli mesafe kaydedildi.

Profesyonel ordu çalışmaları tamamlandığında, zorunlu askerlik hizmeti de artık tektip olacak. Yedek subaylık ve gönüllü erlik sistemine dayalı kısa dönem askerlik kalkacak. Herkes celp dönemlerindeki ihtiyaca ve yükümlü sayısına göre 12 ya da 15 ay erlik yapacak.

Üniversite mezunları için sürenin 12, ilköğretim ve lise mezunları için de sürenin 15 ay olması tartışılan seçenekler arasında bulunuyor.

Yurt dışındakiler için dövizli askerlik devam edecek. Ancak yurt içinde her celp döneminde askere alınacak yükümlü sayısı ihtiyaç duyulandan çok olursa bedelli askerlik gündeme gelecek. Genelkurmay, bugünkü şartlarda 2013 yılına kadar bedelli askerliğin gündeme gelmeyeceğini hesaplıyor.

Profesyonel orduya geçiş tamamlandığında, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı özel harekat taburları, beşi Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, biri Jandarma’ya bağlı komando tugayları, sabit konuşlu iç güvenlik taburları ve destek unsurları tamamen profesyonellerden oluşacak.

Hükümetten gelecek

Genelkurmay üzerinde çalıştığı değişikliği 1111 sayılı askerlik kanununda değişiklik yapılmak üzere Milli Savunma Bakanlığı üzerinden hükümete iletecek. Hükümet de düzenlemeyi yasa tasarısına dönüştürerek TBMM’ye sunacak. TARAF/ANKARA

ORDU’DA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

* Yedek subaylık tamamen kalkacak, herkes er olacak.
* Herkes celp dönemlerindeki ihtiyaca ve yükümlü sayısına
göre 12 ya da 15 ay görev yapacak.
* Ordunun takım komutanı ihtiyacı, yedek subaylar yerine sözleşmeli subaylarla karşılanacak.
* Üniversite mezunları askerliklerinin bitiminde ihtiyaç sayısına göre orduda ‘sözleşmeli subay’ olarak görev yapabilecek.

10 AB ÜLKESİNDE ZORUNLU ASKERLİK YOK

AB üyesi 25 üyeden 10’unda zorunlu askerlik hizmeti yok. Bunlar arasında İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Danimarka ve İsveç de var. Zorunlu askerlik, Portekiz, İspanya, İtalya, Lüksemburg, İrlanda Yunanistan, Polonya, Estonya, Letonya Litvanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya ve Almanya’da mevcut. Fransa’da askerlik meslek statüsünde.

Şartları uyanlar, sözleşme imzalayarak orduya katılıyor. İngiltere’de bir profesyonel muvazzaf ordu var. Ayrıca yedek gönüllü ordu bulunuyor. ABD’de ise profes-yonel ordu ve yedekler var.

taraf.com

GÜLDEN_KALE 05-02-2009 08:56

Nediyim zaaten insanlar özellikle türkiye de bir askerlikte iki Ruhüzu mahşerde Rabbin katında eşit oluyoruz. İyi olacak sanıyorum.

Necip Fazıl 05-03-2009 01:36

Hayır hayır olamaz yaa şaka dimi buu bak firar ederim haaa... :ağla: :(:V

NS 05-03-2009 01:38

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599757)
Hayır hayır olamaz yaa şaka dimi buu bak firar ederim haaa... :ağla: :(:V

en büyük asker bizim asker :w::w:
abi yolculuk ne zaman ???

Tarantula_ 05-03-2009 01:39

Uzasın. Onca yıl bu topraklarda yaşamışız borcumuzu birazcık bile ödeyebileceksek daha da uzasın...

Necip Fazıl 05-03-2009 01:40

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599761)
Uzasın. Onca yıl bu topraklarda yaşamışız borcumuzu birazcık bile ödeyebileceksek daha da uzasın...

:V :V :V Seni kınıyorum... :V

Bu arada göreviniz hayırlı olsun... :saygılar:

Necip Fazıl 05-03-2009 01:42

Alıntı:

aeo92 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599760)
en büyük asker bizim asker :w::w:
abi yolculuk ne zaman ???

Ağustos'ta nasipse... :ağla:

15 gün sonra da Rize'ye gidiyorum çay kesmeye... :ağla:

Çok işim var yaaa... :ağla:

Tarantula_ 05-03-2009 01:44

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599762)
:V :V :V Seni kınıyorum... :V

Saygı duyarım... :)

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599762)
Bu arada göreviniz hayırlı olsun... :saygılar:

:w::w: Teşşekür ederim kardeşim. :ayutandım:

Necip Fazıl 05-03-2009 01:46

Bu foruma girmek için askerden firar edilir... :utangaç: :w: ;D

NS 05-03-2009 01:47

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599765)
Ağustos'ta nasipse... :ağla:

15 gün sonra da Rize'ye gidiyorum çay kesmeye... :ağla:

Çok işim var yaaa... :ağla:

:w: abi kart atarsın bize artık :D
askeriyede internet olmadığına göre... :D

Feride 05-03-2009 01:49

Ya aslında tek tipe dönüştürmeleri yanlış. en azından üniversite mezunları kısa dönem yapabilmeli..

meçhul bu arada hayırlı olsun. daha çok varmış gerçi de..şimdiden diyelim madem yeri geldi..askerden kaçma ya:) aman:w:

Necip Fazıl 05-03-2009 01:51

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599773)
Ya aslında tek tipe dönüştürmeleri yanlış. en azından üniversite mezunları kısa dönem yapabilmeli..

meçhul bu arada hayırlı olsun. daha çok varmış gerçi de..şimdiden diyelim madem yeri geldi..askerden kaçma ya:) aman:w:

Yaa kaçma değil ama üzülüyorum valla bu forumdan ayrı kalacağıma üzülüyorum...

Kısa döneme falan da karşıyım bu arada...

Feride 05-03-2009 01:53

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599776)
Yaa kaçma değil ama üzülüyorum valla bu forumdan ayrı kalacağıma üzülüyorum...

Kısa döneme falan da karşıyım bu arada...

Askeriyeye laptop sok bi şekilde..ya tarihsevere döndüm he. körle yatan şaşı kalkarmış zaten. ;D

Necip Fazıl 05-03-2009 01:54

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599777)
Askeriyeye laptop sok bi şekilde..ya tarihsevere döndüm he. körle yatan şaşı kalkarmış zaten. ;D

Hee olur kablosuz internet te beni bekliyor zaten...:w:

:V

Tarantula_ 05-03-2009 01:55

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599774)
Bırak yaa yemişim askerliği yemişim vatan borcunu hangi komutan satacak bizi pkk ya belli değil bumu vatan borcu ben ALLAH rızası için yapacağım askerliğimi inşALLAH gerisi boş...

:olmaz::olmaz::olmaz::V Allah sizlerin yanında kardeşim öyle düşünme. Sizi satan komutan geçemez o köprüden ama siz uçarak geçersiniz...:ağla:

Necip Fazıl 05-03-2009 01:59

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599780)
:olmaz::olmaz::olmaz::V Allah sizlerin yanında kardeşim öyle düşünme. Sizi satan komutan geçemez o köprüden ama siz uçarak geçersiniz...:ağla:

Biz zaten askerde öleni şehit olarak gömeriz hem ama nereye gittiğini ALLAH bilir her askerde ölen şehit değldir bence...

Bide askeriyenin ne olduğu ortada ne mal olduğunu herkes biliyor...

Müslüman bir insan Cennet'i askere gitmeden de kazanabilir sonuçta tabiki herkes şehit olmak ister ama haince bir oyunla değil...

Gökmen 05-03-2009 02:04

Bence çok yanlış bir karar bu sadece ülke bütcesine zarardan başka birşey değil biraz mantıklı olmak lazım. Bu ülkede bir çok insan var vatanına sivil hayatında daha çok faydalı olabilen, ticaretle uğraşan ve yatırımlar yapan insanlar var ve bu insanların zamanı askeri birliklerde yok yere ziyan olup gidiyor. Gerek bu kişiye zarar gerek ülkedeki para akışına zarar gereksede ülke bütçesine zarar bu insanlar 12 ve 15 ay boyunca ülke bütçesi ile yiyor ve giyiniyorlar lüzumsuz yere. Oysaki bunu yapana kadar 2 veya3 ay savaş eğitimi verilse adam gibi ve bu askerler düzgün bir şekilde yetiştirilse daha çok faydalı olurlar vatana, bunca uzman ve assubay var bu işi para ile yapan ama ne yazıkki çatışmanın ortasın daha körpecik ana kuzuları atılıyor yazık günah bu insanlara. Ben çok yanlış buluyorum bu kararı vatan sadece asker elbisesi giyen kişilerin değil hepimizin, o zaman asker olan kişide gelsin sivil hayatta görev yapsın mesela polislik yapsın, bir polis nasılki askerlik görvini yapıyorsa onlarda yapsın. Ülke için hizmetse buda bir hizmettir bunlar ülkeyi geriye götürmekten ve zarara uğratmaktan başka birşey değil kanatimce...

Necip Fazıl 05-03-2009 02:08

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599791)
;DOrası da doğru ya. sen gitmeden artık bi 300 konu eklersin meçhul. çarşı iznine kadar zaten ancak yorumlar gelir..:) tarihsever akıllısın vesselam..:)

Doğuda haftalık izin yok...

Benim de alemde hepsi doğuda askerlik yapmış sıra bende galiba... :ağla:

Babam Tunceli'de, Büyük abim Muş'da dğer abi de Hakkari'de... :şaşkın: :şaşkın:

Gökmen 05-03-2009 02:09

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599792)
Haftalık izin mi :w: doğuya düş de görürsün haftalık izni :w:

Benim abim Hakkari Çukurca'da yaptı askerliği haftalık izniniz varmı sorduğumda as kalsın öldürüyodu beni... :w: ;D

Çukurca,nın neresinde idi Meçhul hangi birlik biliyormusun,KAÇA KAÇ YAPTI.

musab 05-03-2009 02:09

aslanlar gibi 15 ay 460 günümü vatan hizmetine verdim..şu saatten onra ister 6 ay ister 12 ay olsun gidecekler düşünsün..:w:

1987/3 lere selam..:yehoo:

Feride 05-03-2009 02:10

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599793)
Doğuda haftalık izin yok...

Benim de alemde hepsi doğuda askerlik yapmış sıra bende galiba... :ağla:

Babam Tunceli'de, Büyük abim Muş'da dğer abi de Hakkari'de... :şaşkın: :şaşkın:

Hmm..Allah kolaylık versin. Tunceli babamın memleketi. pkk korkusundan çocukken geliş o geliş..ne biz gittik ne o gitti..ama tabi şimdi bişey yok diyorlar..

Tarantula_ 05-03-2009 02:11

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599782)
Biz zaten askerde öleni şehit olarak gömeriz hem ama nereye gittiğini ALLAH bilir her askerde ölen şehit değldir bence...

Bide askeriyenin ne olduğu ortada ne mal olduğunu herkes biliyor...

Müslüman bir insan Cennet'i askere gitmeden de kazanabilir sonuçta tabiki herkes şehit olmak ister ama haince bir oyunla değil...

Askeriyedeki çözünmeye hangi yönden bakarsan bak askerliğim teması değişmez canım kardeşim. :güzel:

Anakucağundan Peygamber ocağına...

Müslüman bir insan tabi ki Cennet'e gidebilir askere gitmeden de nasıl bir alaka kurdun anlayamadım... :şaşkın:

Zaten o haince oyunlar bütününe veriyoruz şehitleri yoksa herhangi bir ülkeyle savaşmıyoruz ki şehit verelim.

Herneyse senin düşüncen...:güzel::saygılar:

Necip Fazıl 05-03-2009 02:12

Alıntı:

Gökmen Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599794)
Çukurca,nın neresinde idi Meçhul hangi birlik biliyormusun,KAÇA KAÇ YAPTI.

Hakkari çukurca neresi olduğunu unuttum abi yaa yarın sorar söylerim olur mu

Gökmen 05-03-2009 02:14

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599800)
Hakkari çukurca neresi olduğunu unuttum abi yaa yarın sorar söylerim olur mu

:w: Yarınmı çok komiksin varya neyse belki benim yaptığım yerdedir diye sordum, abine çok selam söyle benden...

Necip Fazıl 05-03-2009 02:15

Alıntı:

musab Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599796)
aslanlar gibi 15 ay 460 günümü vatan hizmetine verdim..şu saatten onra ister 6 ay ister 12 ay olsun gidecekler düşünsün..:w:

1987/3 lere selam..:yehoo:

:V :V :V

Necip Fazıl 05-03-2009 02:16

Alıntı:

Gökmen Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599802)
:w: Yarınmı çok komiksin varya neyse belki benim yaptığım yerdedir diye sordum, abine çok selam söyle benden...

Aleyküm selam...

Üç mevsim 05-03-2009 02:20

Gökmen abi isabet etmiş.. Askerliğin uzatılması, devletin sivil irade üzerinde ego tatmininden başka bir şey değil. İlker Başbuğ'un, basın toplantısındaki konuşmada asker açığı olduğunu söylemesine çok şaşırdım ve buna inanmıyorum. Geçenlerde Süleyman Soylu da bu konuya değinmişti -askerlik süresini azaltacağım- demişti, doğru dedi. Askerlik süresinin daha da kıasaltılması gerekirken böyle bir girişim hiç de anlamlı olmaz. Milli Savunma Bakanı, böyle bir durum henüz sözkonusu değil dedi umuyorum ki bundan sonra da olmaz. Bakanlar Kurulundan böyle bir tasarı geçmesi AK Parti'nin statüko karşısında acziyete düşmesi anlamına gelir. Bugün memlekette profesyonel askerliğin konuşulması gerekir, sürenin uzatılması değil.

Necip Fazıl 05-03-2009 02:27

Bencede kısalmalı yaa ben doğudan gelen kişilere baktığımda inanın adamlarda piskoloji diye bişey kalmamış oluyor yaa çatışmaya girmekten bi hal olmuşlar yaa ki askerde de askere adam gibi davranılsa afedersiniz ama nsana it muamelesi yapılıyor resmen... askere gtmekte bu yüzden korkuyor insanlar yoksa pkkdan korktukları için değil askerden gelen çatışmasını anlatmaz askerde atılan dayağı anlatır... Komutanler içecek içecek sonra gidip zefkine asker dövecek... hem kısalması lazım hem düzenlenmesi lazım...

Üç mevsim 05-03-2009 02:31

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599810)
Bencede kısalmalı yaa ben doğudan gelen kişilere baktığımda inanın adamlarda piskoloji diye bişey kalmamış oluyor yaa çatışmaya girmekten bi hal olmuşlar yaa ki askerde de askere adam gibi davranılsa afedersiniz ama nsana it muamelesi yapılıyor resmen... askere gtmekte bu yüzden korkuyor insanlar yoksa pkkdan korktukları için değil askerden gelen çatışmasını anlatmaz askerde atılan dayağı anlatır... Komutanler içecek içecek sonra gidip zefkine asker dövecek... hem kısalması lazım hem düzenlenmesi lazım...

Vatan evlatlarını 3 aylık eğitimle, ömrü dağda gerilla savaşı ile geçen teröristlerin önüne atmak vicdansızlıktır. Onun için askerlik profesyonel olmalı en azından o bölgede.. Gençler koyun gibi kırdırılıyor.

Necip Fazıl 05-03-2009 02:37

Alıntı:

Özgün İrade Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599812)
Vatan evlatlarını 3 aylık eğitimle, ömrü dağda gerilla savaşı ile geçen teröristlerin önüne atmak vicdansızlıktır. Onun için askerlik profesyonel olmalı en azından o bölgede.. Gençler koyun gibi kırdırılıyor.

Bu askeriyenin umrunda mı sence... ;;)

"Beritan" 05-03-2009 10:15

Bence uzatılmalı:P: hatta üniversitelilerle aynı eşitlikte olmalı
kötü yönleri var ama olsun. Biraz aklını başına alırlar.Hayatta herşeyinde çok güzel lay lay lom olmadığını askerde öğrenirler fena mı olur.
Buda bir hayat tecrübesi iyi olan kazanır :hihi2:
Meçhul üzülme buda gelir buda geçer..:w:

Necip Fazıl 05-03-2009 10:18

Alıntı:

"Beritan" Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599897)
Bence uzatılmalı:P: hatta üniversitelilerle aynı eşitlikte olmalı
kötü yönleri var ama olsun. Biraz aklını başına alırlar.Hayatta herşeyinde çok güzel lay lay lom olmadığını askerde öğrenirler fena mı olur.
Buda bir hayat tecrübesi iyi olan kazanır :hihi2:
Meçhul üzülme buda gelir buda geçer..:w:

Seni kınıyorum ben çekeceğimi çektm zaten hayatın lay lay lom olmadığını biliyorum ve bunu yaşşadığım için açıları da blirim... :V :V

"Beritan" 05-03-2009 10:35

:w::w:Nasıl ve nerden bilceksin hayattaki normal yaşantınla askerdeki durumlarını birmi tutuyorsun şöyle bir düşünelim istersen
bulaşık yıkadınmı
sen hiç evde elle çamaşır yıkıyormusun?
istediğin zaman orda dışarı çıkamazsın izin vermesi gerek
Yemekleri beğenmeme gibi seçeneğin yok. Ama evde öyle olmuyor. Ak parti forma giremiyceksin. Ancak çarşıya çıkarsan.:utandım: :P: Askerde özlemler son raddeye kadar yaşıycaksın. Özlemenin ne olduğunu aslında askerde aileni düşünerek anlıycaksın. Bunları abimden biliyorum :utandım:
o yüzden hayatta yaşantınla askerlik dağlar kadar fark var. Hadi sana kolay gelsin. Tez zamanda gider gelirsin artık:)
Moralini bozduysam kusura bakma :saygılar:

Necip Fazıl 05-03-2009 10:40

Alıntı:

"Beritan" Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599906)
:w::w:Nasıl ve nerden bilceksin hayattaki normal yaşantınla askerdeki durumlarını birmi tutuyorsun şöyle bir düşünelim istersen
bulaşık yıkadınmı
sen hiç evde elle çamaşır yıkıyormusun?
istediğin zaman orda dışarı çıkamazsın izin vermesi gerek
Yemekleri beğenmeme gibi seçeneğin yok. Ama evde öyle olmuyor. Ak parti forma giremiyceksin. Ancak çarşıya çıkarsan.:utandım: :P: Askerde özlemler son raddeye kadar yaşıycaksın. Özlemenin ne olduğunu aslında askerde aileni düşünerek anlıycaksın. Bunları abimden biliyorum :utandım:
o yüzden hayatta yaşantınla askerlik dağlar kadar fark var. Hadi sana kolay gelsin. Tez zamanda gider gelirsin artık:)
Moralini bozduysam kusura bakma :saygılar:

Felaket tellallığı niye yapıyorsun yaaa... :ağla: :V :V Bana kastın var senin :V seni bir kez daha kınıyorum :V bu konuya da daha girmeyeceğm gitmeden öldürürsünüz adamı siz... :ağla: :V :V banane yaaaaa :ağla: :( bak oynamam haaaaa... :ağla: :( :V bu arada resmdeki araba senin mi :V

"Beritan" 05-03-2009 10:50

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599909)
Felaket tellallığı niye yapıyorsun yaaa... :ağla: :V :V Bana kastın var senin :V seni bir kez daha kınıyorum :V bu konuya da daha girmeyeceğm gitmeden öldürürsünüz adamı siz... :ağla: :V :V banane yaaaaa :ağla: :( bak oynamam haaaaa... :ağla: :( :V bu arada resmdeki araba senin mi :V

:w::w::w::w: Valla bir kastım yok sana ne kastım olcak:paat:
sadece gerçekleri söyledimm sanki ben demessem yaşamıycaksın bunlarıı hatta daha fazlasını yaşıyacaksın:utandım::P::P:
ayy tamam tamam gidiyorum çok kötü bir kızım ben:utangaç::ayutandım:
araba benim değil ben araba kullanmıyorum daha ehliyetim yok ama bu sene alıcam inş:utangaç:

Necip Fazıl 05-03-2009 10:55

Alıntı:

"Beritan" Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599911)
:w::w::w::w: Valla bir kastım yok sana ne kastım olcak:paat:
sadece gerçekleri söyledimm sanki ben demessem yaşamıycaksın bunlarıı hatta daha fazlasını yaşıyacaksın:utandım::P::P:
ayy tamam tamam gidiyorum çok kötü bir kızım ben:utangaç::ayutandım:
araba benim değil ben araba kullanmıyorum daha ehliyetim yok ama bu sene alıcam inş:utangaç:

Ben daha kötüyüm sanırım tanıyan öle diyor... hatta benim şarkım bile var kötüyüm ben kötüyüümmmm diye bi reklamda da geçiyor... ;D :w: :karizmatik:

Peki resim senin mi... ;D

ehliyet alamazsın umarım sonra trafik canavarları artıyor sayenizde... ;D :w: :D Kötü olduğumu söylemiştim... ;D :karizmatik:

"Beritan" 05-03-2009 11:04

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599913)
Ben daha kötüyüm sanırım tanıyan öle diyor... hatta benim şarkım bile var kötüyüm ben kötüyüümmmm diye bi reklamda da geçiyor... ;D :w: :karizmatik:

Peki resim senin mi... ;D

ehliyet alamazsın umarım sonra trafik canavarları artıyor sayenizde... ;D :w: :D Kötü olduğumu söylemiştim... ;D :karizmatik:

Evet benim resimdeki...
Gerçektende çook kötüsün abim gibi konuştun ehliyeti alayım görürsünüz trafik canavarı nasıl oluyo:w::w::w::w:

Necip Fazıl 05-03-2009 11:07

Alıntı:

"Beritan" Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599915)
Evet benim resimdeki...
Gerçektende çook kötüsün abim gibi konuştun ehliyeti alayım görürsünüz trafik canavarı nasıl oluyo:w::w::w::w:

Evet bende ondan korkuyorum hiç alma sen hatta tanıdığın kadın şöförlere de bıraktır araba kullanmayı olur mu bak ben sizin iyiliğinizi düşünüyorum yaaa... ;D:w:

Düşünsene tüm kadınlar trafikten çekilmiş ve kazalar yarı yarıya azalmış iyi olmazmı... :w::D;D

"Beritan" 05-03-2009 11:16

:@:@:paat:Siz önce erkeklerin yaptıkları kazalara bakınn Haberlerde çok gördük.Sen hiç gördünmü bir bayanın kaza yaptığını varsada azdır ve erkekler yüzündendir.:hmmNeyse bu konuyu fazla dağıtmadan kapatayım.
Not:Bayanlar iyi şoför:yehoo::yehoo::yehoo:

Necip Fazıl 05-03-2009 11:19

Alıntı:

"Beritan" Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 599921)
:@:@:paat:Siz önce erkeklerin yaptıkları kazalara bakınn Haberlerde çok gördük.Sen hiç gördünmü bir bayanın kaza yaptığını varsada azdır ve erkekler yüzündendir.:hmmNeyse bu konuyu fazla dağıtmadan kapatayım.
Not:Bayanlar iyi şoför:yehoo::yehoo::yehoo:

Yapmayın lütfen bu konuda sizin için yapılmış mizahlar var sizi alay konusu yapan görüntüler var ki sonuna kadar haklılar... ;D :w: şöförlükten anlamıyorsunuz bkere bunu kabul edin... :V :V

Bu arada isim neydi kardeşim... :utangaç: :ayutandım: bu soru için beni kınama hakkına sahipsin... :w: ;D

All times are GMT +3. The time now is 04:18.