![]() |
Liselerde Teşkilatlanma
Evet, arkadaşlar ses getireceğini düşündüğüm bir konuda tartışma açmak istedim. Burada liselerde teşkiletlanmalımıyız teşkiletleneceksan nasıl teşkilatlanmalıyız bunları tartışabiliriz.
Benim düşünlerime gelince kesinlikle teşkilatlanmalı ve bu kısa sürede köklü bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü birçok kişinin ömrü boyunca etkileyecek düşünceleri lise yıllarında şekillenir. Ben şahsım olarak Ak partinin ve Türkiyenin geleceğini tehlikede görüyorum. Çünkü taktir edersiniz ki liselerimiz yetiştirdiği genclik büyük bölümü yanlış yollara yöneliyor. Artık eğitim sistemi vatanına milletine sevdalı gençler yetiştirmede çok yetersiz tabiki bunda globalleşmenin etkisde azımsanamaz. Bazı aileden iyi kültür almış kişilerde ne yazık ki liselerde çoğunluğun baskısı altında ezilmekte yanlışı doğru olarak görmektedir. bu kişileri bir arada tutup bir çevre oluşturmak türkiyenin karanlıklarını aydınlatacak bu yıldızları kaymasını engellemek gerekmektedir. Ve sönmüş olan yıldızlarımıza bu tür teşkiletlarda tekrar ışık kazandırmak görev bilinmelidir. Ak parti açısından yani vatan millet sevdalılarının buluşma adresi olan partimize baktığımızda 29 martta oylarını artıramamıştır.BURADA ETKİLİ OLAN şüphesizki yeni oy kullanma hakkı kazanan birkaç milyonlukluk genç seçmenin büyük oranda sol partilere oy vermesidir.Bu nu şimdiye kadar kimse dile getirdiğini duymadım fakat çok önemli ve göz ardı edilmemesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.Çünkü azınlık durumunda kalan milli değerlerimize saygılı gençlik yok olma noktasına geldi. Düşüncelerinizi ve neler yapabileceğimiz hakkındaki önerilerinizi bekliyorum... |
arkadaşlar bu teşkiletlanma illa parti bazında olması gerekmiyor bildiğiniz üzere bazı partiler gibi "ocak" benzeri teşkilatler kurulabilir bu hem daha güvenli(çünkü gençlerin ne yapacağı belli olmaz) hem de gençleri buralara çekebilmek daha kolaydır.
|
Aman ha aman o ocakcıları cok görgük iğrenç bi durum kesinlikle karsıyım eğer olacaksa okul reisi koridor reisi sınıf reisi gibi sacmalıklardan uzak duralım komik oluyo :9
|
evet haklısın bizim daha güzel bir sistem oluşturarak bu işe girmemiz gerektiğini düşünüyorum bu konu çok önemli gençlik vahim durumda eğlenceden başka birşey düşünmez hale geldi. Bunun için burada biraz beyin fırtınası yaparak bu işe başlayalım diyorum tabiki büyüklerimiz izin verirse.
|
bu konuyu AK Parti Ana Kademe (İl - İlçe Yönetimleri) bölümüne taşıdım orada tartışmaya devam edbiliriz
|
Ya aslında ne yapılacaksan internetten yapılcak karalama kampanyalarının cogu nette aslında facebook a iftiraları yalanlayan videola yapıp eklememiz lazım cok işe yarar cok az adam kandırılmıyo o facede yüzlerce Akpartiyi karalama videosu var milletde ordan izleyip sonra yorum yapıyo cok cektim bu yüzden oraya videolu bi el atmak lazım diye düşünüyorum
|
siyasi oluşum bizdede oldu örgüt lisedeyken ülkücü genclik ayaklandı derken ortam biraz olsun düzeldi mersin ortamı cok gergin heran ortalık karışacak diyorum herkes biliyordur liseler örgüt cok durdurmak kolay baştaki cakalları durdurulsun oda ocaklarda mevcut
|
bu işi hakkıyla yapan cemaatler, manevi kalkınma için çalışan dernekler var. Bir gençliğin önünde yürümenin büyük sorumlulukları vardır.
|
bana sorarsanız akp ıl teskılatları ıle genclık kolları lıselerde kendılerıne baglı bı baskan secmelıler ve orda akp adına haraket edecek bı baskan.ben benım okulumda sınıfımda mhpcıler ve chpcıler ıle sureklı munazara ıcındeyım.mhp de her okulda baskan var ole bır teslkılatta bızde olabilir saygılarımla.
|
Bir Lise öğrencisi olarak benim görürüşüm hiçbir lisesin kapısından içeri hiçbir siyasi parti adının girmemesidir. Sonuçta liselerde vatanına milletine iyi işler yapacak fayda sağlayacak kişiler yetğiştiriliyor. Bu kişiler mümkün olduğunda siyasetten uzak yetişmeli. Çünkü siyaset kişileri diğer ilim konularından çekiyor. Liselerde hiçbir şekilde tartışmalar örgütlenmeler olmamalı. Hatta üniversitelerde bile olmamalı. Bu tür yerler ülkeye faydalı bireyler yetiştiren yerler olmalı sadece... Avrupa ülkelerinde, Amerikada, Gelişmiş olan Uzakdoğu'da böyle. İnsanlar siyasete ilgisizler daha doğrusu zamanı olmadığını düşünüyorlar. Çünkü onlar vatanına milletine ilim yolunda hizmet etmeye öncelik vermişler. Siyaset yetenek işidir diyerek...
|
Lise de teşkilatlanma olmamalı. Dediğiniz sözlerin üzre şunları belirgin: Gençlerin düşünceleri bu yaşlarda bu sıralarda gerçekleşiyor. Ve bu çağlar da ayrıca gençlerin en coşkun çağlarıdır. Eğer ki yeniden bu partiler ocaklar vb. teşkilatlanmalar olursa biliyoruz ki üniversiteler de olanları bu şekilde bi geri yansım olabilir. SaygıLar...
|
Işık evler bence en uygun yerlerdir.
|
Parti bazında bir teşkilat değilde bir dernek yada bir grup kurabilirsiniz ama asla bu topluluk siyasetle alakası olmamalı..
Sosyal aktiviteler düzenleyebilirsiniz aranızda.. Üniversite düzeyine gelince siyaset konuşmaya başlarsınız yavaş yavaş :) |
Alıntı:
|
Liselerde siyasete hangi zümre yaparsa yapsın karşıyım. İnsan önce kendini kurtarmalıdır ki, daha sonra milletinin menfaati için çırpınabilsin. Kendini kurtarmak demek de eğitim bazında konuşacak olursam üniversite kapısından içeri girmekle başlar. Onun için siyasi teşkilatlanma üniversitelerde olmalıdır. Üniversitede olduğum zamanlardaki yapmış olduğumuz beyin fırtınaları hayatım için büyük anlam teşkil etmiştir. Bir insan siyasi düşünmeye lisede başlayabilir fakat şeklini oluşturacağı zemin üniversitede oluşmaktadır. Gençlerimizi lisede siyasete özendirmek belki de onların geleceklerinden çalacağımız bir değer teşkil edebilir. Bu vebali alabilecek kimsenin de bunu teşvik etmek isteyeceğini zannetmiyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ak parti daha üniversite teşkilatlanmasını tamamlayamadı.. Rektörler büyük sıkıntı ögrencilere.. Rektörler değişmeden bu iş olmaz zor.. haa oluyor az çok ama seneye genel seçim var genel seçm öncesi rektör degişmiş olsa çok aktif olacagız ama şimdi o kadar aktif olmamız çok zor hem de çokk..
|
Alıntı:
|
(: istersen bizim Rektörün ismini Söyleyeyim (: Hatta sen bul bence Giresun Üni. Sayın Rektörümüz Ergenekondan alınıp serbest bırakılanlardan..
|
Alıntı:
|
on bakarsanız burdaki Add rektörün parası ile dönüyor..
ülkücülerin toplulugu da el altından rektörlükten para alıyor.. ama bize yok.. bizim kimsenin parasında pulunda da degiliz.. bizi hazmetsinler yeter.. bizim toplantılarımızda neden rektör yardımcıları olup gizli gizli bizi izletiyor? 80'de biz mi birbirimize girdik solcularla? onlara destek ama ak partili olanlar köstek.. neyse sabır diyoruz ve görev süresinin dolmasını bekliyoruz (: |
Alıntı:
|
Teşkilatlar süper çalışıyorda sanki liselere geçmişiz :)
Ak Parti Teşkilatları bir an önce atağa geçmeli. Menfaat kardeşliği yapanlar partiden arındırılmadan bu teşkilat işleri yürümez. Önce Dava Kardeşliği ! |
Liselerdeki her türlü siyasi örgütlenmeye karşıyım.Malesef başlarda yararlı gözükse de sonradan çok problem çıkarabiliyor.Örneğin; ülkü ocaklarının ilk zamanlarda ki lise teşkilatlanması yararlıydı, fakat zamanla yozlaştılar ve şuan ülkücü lise gençliği çete gibiler. Lisede okuyan birinin siyaset hakkında bi bilgisi olacığına inanmıyorum, siyasi düşünce genelde lise hayatından sonra şekillenmeye başlıyor.
|
Alıntı:
|
GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLABİLİR. ANCAK LİSE ÇAĞINDAKİ GENÇ ARKADAŞLARIMIZIN HAREKETLİ GENÇLER OLDUĞUNDAN KONTROL ALTINDA TUTULMASI GEREKMEKTEDİR. OCAKLARDAN DOLAYI SÖYLÜYORUM. KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURMASI ÇOK BÜYÜK KARMAŞAYA NEDEN OLABİLİR. KONTROL ALTINDA TUTULDUĞU TAKTİRDE ÇOK OLUMLU BİR ÇALIŞMA OLABİLİR.
|
lisede teşkilatlanmayı desteklemiyorum çünkü o yaşlar deli yıllar.nerde durup nerde yürünmesi gerektigi bilinmeyen yıllar. liseliler için pek sağlıklı olmaya bilir
|
arkadaşlar bende liselerde teşkilatlanmanın yanlış olduğunu düşünüoyrum kesinlikle liselerde teşkilatlanma olmamalıdır liselere siyaset karıştırılmamamlı çünkü diğer siyasi örgütlerin çalışmalarınıda görüyoruz aileler bu duruma pekte sıcak bakmıyor bence iyice bir analiz edilmesi gerekiyor bu konunun
|
Bence bu fikir parti genel merkezine dilekçe yoluyla sunulabilir.Kabul görürse yapılabilir.
|
Okul öğrenci meclisleri üzerine oynayın.Kendinizi bu şekilde geliştirebilirsiniz.Ben 2 sene okul öğrenci meclisi temsilciliği (okul başkanlığı) bir senede ilçe temsilciliği ve il öğrenci meclisinde başkanlık divanında görev yaptım.Mutluyum siyasetin alasını yaptım lise yıllarım güzeldi Alah için.
|
ülkü ocaklarıı gerçekten çete gibi ama liseli gençliği siyasetten uzaklaştırmak çok yanlış!! siyaset artık gençler için oldukça geri planda başbakanın cumhurbaşkanının adını bilmeyen gençlerimiz var!siyaset oldukça kopuk bir gençlik var !!gençleri siyasetten uzaklaştırmaya çalışıyorlar!!ama biz inşaallah RECEP TAYYİP ERDOĞAN ın torunlarıyız diyen nesiller yetiştireceğiz
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar bize lisede teşkilat lazım değil...
Lisedeyken brşeyler yapmak isteyen varsa önce kendisini geliştirmeye baksın... Okusun araştırsın illada siyaset yapacağım diyorsa okul temsilciliği için aday olsun ve bütün okuldaki öğrencilerin haklarını savunsun...kesmedimi ilçe temsilcisi olsun ...odamı kesmedi il temsilcisi olsun...bu projenin amacı zaten lider kişilikli öğrencileri ön plana çıkarabilmek... Lisede bir öğrencinin bir parti için çalışması kadar komik ve saçma bir şey olamaz... Bu yaşlarda asla bir parti bensubu olmaya heveslenmeyin bu Ak Parti'de dahil...İnsanlığa fayladı olmak istiyorsanız kendinizi geliştirmeye bakın...gerisi boş... |
tam isabet
Değerli kardeşlerim.Bu benim üzerinde sürekli düşündüğüm bir hususdur.Kendi deneyimlerime ve gözlemlerime bakarak gençliğimizn kötü yolda olduğunu net olarak söyleyebilirim.Bu kötü husus özelliklerinin başlıca nedeni dinsizliktir.Arkadaşlar bu bahsettiğimiz teşkilatlanma halk tarafından makul derecede görülen ve kaliteli bir yapılanma olmalıdır.Çünkü halkımızın bu tür yapılanmalara bir ön yargısı bulunmaktadır.Bu tür yapılanmaların misyonu bir fikir alış-veriş ortamı oluşturma ve gençleri bilinçlendirme olmalıdır.Halkın gözünde bilgili,bilinçli,olaylara objektif bakabilen ve doğru yorumlayabilen,kararlı,dindar,vatansever,modernve gelişimci imajı oluşturulmalıdır.Teşekkürler
|
All times are GMT +3. The time now is 05:41. |