![]() |
Hadise,Hadisesinin Sonu Büyük Hüsran Oldu!Eurovision nasıl soytarılığa dönüştü?
Hadise yarın final için yarışacak
Moskova'da düzenlenen 54.Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi düm tek tek adlı parçasıyla temsil edecek Hadise ilk kostümlü provasını tamamladı. ... AA Rusya'nın başkenti Moskova'daki 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise, final yarışmasında giyeceği kostümle ilk provasını yaptı. Merakla beklenen, iki parçadan oluşan, göbeği açıkta bırakan kırmızı kostümde aksesuar olarak altın kaplama bir kemer var. ‘Modern çağın dansöz kıyafeti' olarak adlandırılan kostümün kumaşlarının İtalya’dan özel getirtildiği, ayakkabısının da Swarovski taşlarıyla süslendiği belirtildi. Ancak Türk asıllı Belçikalı stilist Mahmut Karadağ’ın imzasını taşıyan kostüme tepki geldi. Kostümü gören bazı vatandaşlar, "Herhalde şaka.. Resmen dansöz kıyafeti..Cidden basit..Keşke jean giyip çıksa, çok süper olurdu" dedi. SON PROVA YARIN Hadise, yarın yapacağı son genel provanın ardından 9. sırada sahne alacağı yarı final yarışmasında 17 ülke sanatçılarıyla yarışacak. Moskova'da yarın yapılacak yarışmada 9 ülke tele-oylama yöntemiyle, bir ülke de Avrupa Yayın Birliği (EBU) jürisinin oyuyla finalde yarışma hakkını elde edecek. Eurovision Şarkı yarışmasının dün gece yapılan açılış resepsiyonuna sağlık sorunundan dolayı katılmayan Hadise'nin Moskova'da kendisi için kiralanan bir dairede dinlendiği öğrenildi. Omanlının torunları,müslümanlığın başkantlerinden Türkiye,haçlı zihniyetinin kurduğu kumpasın içine sokuldu!Atalarımız canları ile kanları ile dürüstçe çarpışarak kurtardıkları bu vatan topraklarını temsilen; rezil,rusva,çirkeflik,kepazelik görüntüleri içeren bir HADİSE! ile temsil edilmektedir.Bu vizyon ile gelecek başarı gelemez olsun.Nalet olsun sizin erivision aşkınıza!!!Bazıları çıkıp ılımlı konuşabilir,bazıları adına türlü türlü latifeler getirebilir lakin ben T.C huviyetine sahip bir vatandaşsam temsil hakkımı bu şahsiyet yapmamalıdır! |
Bütün dünya bizi bu şekilde tanıyıp yargılayacak... :(
|
Türkiye bir milyon tane birincilikte alsa beş para etmez.İtibar ve haysiyet gittikten sonra bütün dünya sizin olsa ne önemi olabilir.:(
|
Yazık oldu gerçekten.Türkiye itibar sahibi olmaya başladığı bir dönemde böyle bir arenada bütün itibarımız kaybolmuştur.
|
af buyrun ama ben anlamadım;
bu eurovision sarkı yarısması mı; yoksa güzellik yarısması mı hala belli değil... bu sözü çok seviyorum... "Medeniyet açmaksa bedeni; hayvanlar en medeni" .... eurovisionda sanatımızı temsil edecek hayvanlara basarısılıklar diliyorum.... ağır oldu ama kusra bakmayın:karasız: |
İshak Abi canı yürekten kutluyorum seni.Böyle hassas bir konuya eyip bükmeden yaklaştığın için.Hadise Türkiye'yi temsil edecek bir kişilkte değildir.
|
Esth Hüseyin kardeşim doğru kişinin bey duyu oraganıdır!Herhangi biri ile inkar ederse sonu hüsrandır.Biz kimiz,bizi temsil eden şahsiyet kim?Olmaz böyle rezalet.Bugün gördüğüm vakit beynim döndü.:@
|
Niye bu kadar yargılıyorsunuz ki. Toplumda hadiseler az mı? Valla sizi bilemicem ama benim yaşadığım yerde bu tarz insanlar oldukça fazla. İnsanları hayvanlar gibi giysisiz bırakan zihniyet sonucunda oldu bunların hepsi. Şimdi amaçlarına ulaşmışlardır. Ama suçu da direk hadiseye atmak çok yanlış... Hadiseleri yaratanlarda suç.
|
Önemli olan TÜRKİYE ye getirecegi başarııdır diye düşünüyorum.. gayett güzel şarkısı var yarı çıplak olması onun bilecegi iş. bu yüzden onu şuçlamak taraftarı değilim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
dünya zaten bizi güzel tanımıyoki.... kapalı olanları ydırgıyolar... açık olanlarıda yadırgıyosalar... kendilerine baksınlar.... avrupa yadırgamaz kıskanır.... bizi geçtiler diye.. :D zaten kumaşı italyadan gelen bir elbiseyle...şarkı sözleri ingilizce olan bir şarkıyla TÜRKİYE yi temsil etmek ne kadar doğru bilemiyorum....
|
Beni ne hadise nede hadiseyi bu hale getirenler ilgilendiriyor.Burada Türkiye ve Türk halkının temsiliyeti söz konusudur!Şarkısına eyvallah deyip geçiyorum hatta çokta hoşuma gidiyor,lakin böyle sorumsuz ve vurdumduymazlığa asla es geçmem.Türklüğünü ve değerlerimizi ne kadar benimsediğini bilmiyorum lakin üzerinde Türk kimliği taşıyan birilerinin hal ve hareketlerine dikkat etmeleri gereke.Bir arkadaşımız başörtülülerede örtüsüzlerede avrupanın bakışı aynıdır diye bir yorumda bulunmuş,böyle birşey asla söz konusu değildir.!İnancımıza olan bağlılığımız avrupalıların hazmedemediği bir durum,lakin onlara benzemek ise en büyük arzuları!Bunlar arasında büyük fark vardır.Çok ciddi bir mesele o yüzden keyfane bir tutum sergilemeyelim.!!!
|
Yuh Kostüme Bak ! İslam Alemine Rezil Olduk Hatta Dünyaya rezil olduk
Müslüman Türkiyeye bakın hele vay vay vayki vay Ama Laik değilmiyiz bize her şey Layık ! |
Yılbaşı gecesinde ki ilk tanıtımından sonra büyük tepkiler çekmişti kıyafeti.Bu şekilde Türkiye'yi temsil edemeyeceği herkes tarafından dinlendirilmişti!Lakin bugün ilkinden daha beter ve berbat bir kostüm ile çıkıyor Dünyanın karşısına!ALLAH ıslah etsin sizi.Duadan başka elden birşey gelmez,lakin Türkiye'nin temsiliyeti AK Parti iktidarında ve bu konu ile ilgili ciddi yazışmalarda bulunacağım!!!
|
Alıntı:
ben avrupanın başörtülüye ve başörtüsüze bakışı aynı demedim... arkadaşlar demiş Türkiyenin bir itibarı vardı o zedelendi..... zaten avrupa Türkiyeye başörtüsü takılıyo diye itibar vermiyoki demek istediğim bu.... çoğu avrupa insanı başörtüyü saçma buluyor... yani hadise oraya başı kapalı gitsede yadırganırdı hemde çok daha fazla yadırganırdı... eğer Türkiyeyi temsil edecekse açık seçik veya kapalı kıyafet tartışılmamalı .... dil tartışılmalı... ben türkçeyi temsil etmiyeceksem Türkiyeyi neden temsil ediyorum denmeli çok saçma yabancı dille katılmak.... unutmamak gerekir ki... Türkiyede çğunluk başörtülü olmasına rağmen bu şekilde giyinen insanımızda var... dansözlük batı değil doğu ülkelerinin çıkardığı oyundur... her ne kadarda tasvip etmesemde bu şekilde giyindi diye Türk milletinin itibarını zedeledi lafına karşıyım....itibar onlara kalsaydı.... suan yüzümüzü yerden kaldıramazdık.... |
bize yorum bırakılmamış forumdaki kardeşlerimiz gayet güzel yorumlarını bizimle paylaşmışlar....hepsinde Allah razı olsun...
Üzüldüğüm konu atalarımızı tüm dünya adletiyle ahlakıyla tanırken şidi bizi tüm dünya hadiseyle tanıyacak düştüğümüz durum acınmayıda geride bıraktı..... |
http://www.habervaktim.com/y/resim53_1.jpgCevdet Kara
2009-05-12 Eurovision... Hadise... Düm tek tek... Hadise bu gece finale kalırsa hadise çıkacak…Finalde birinci olursa yer yerinden oynayacak… Herkes Hadise’yi ve Türkiye’yi konuşacak… Böyle diyor uzmanlar! Bu uzmanlar da kim oluyorsa… Kim olduklarını söylemeye gerek yok aslında… Kimin eli kimin cebindeyi doğal karşılayanlar… Kim kimi nerde bastıyı günlük hayatın bir parçası sayanlar… Kısacası “magazin” adı verilen tırı vırıyı icat edenler… Adamların uzmanlık alanı bu… “Paparazzi” denen illet konusunda master yapan bu sözde gazeteciler, maalesef bu gün bütün köşeleri kapıp bir nesli yok etmeye başlamışlar… Neyse bunları geçelim de asıl konumuza dönelim… Yani Eurovisiona… Bu bir uluslar arası şarkı yarışması mı yoksa anadan üryan herkesi soyma yarışması mı belli değil… Şarkı yarışması ise Hadise’nin şarkısı melodi olarak kulaklara çok hoş gelen bir beste… Öyleyse dereceye girmesi lazım… Yok anadan üryan soyup soğana çevrilme, orasını burasını gösterme yarışması ise elbise çok kapalı… Biraz daha açılıp saçılması lazım! Kriter ne… Ölçü ne… Belli değil… Bir kere katılan her sanatçı kendi ülkesini temsil etmek üzere oraya gidiyorsa neden kendi kültürünü yansıtan bir şarkı ve bir giyim tarzıyla sahneye çıkmaz ki… Neden hep cinsellik ön plana çıkarılır ki… Oranın politik bir kulvar olduğunu,verilen oyların tamamen siyasi olduğunu artık bilmeyen yok… “Azerbaycan’dan Türkiye’ya tam not…” “Kıbrıs Rum Kesimi’nden Yunanistan’a tam not…” Yıllardır tekerrür etmiyor mu bu… Bu yıl da aynı olacak… Bizim Hadiseler dillerini yozlaştırıp Türkçe’yi katleden şarkılarla sahneye çıkacak… Üstünü başını açıkta bırakan tamamen cinsel içerikli bir görüntüyle milyonların önüne çıkacak… Sonuç her zaman ki gibi yine hüsran olacak… Haa birinci olsak ne olacak… Kocaman bir “hiççç”… Hem bizi yani Müslüman bir ülkeyi bütün dünyanın önünde meze yapacaklar… Hem de puanları kendi yandaşlarına verecekler… Bunu bilmeyen mi kaldı… Derece aldığımız bütün şarkılara bakın… Ya Türkçe’miz dururken gidip İngilizce şarkılar söylemişiz… Ya da anadan üryan dansöz olarak ortaya çıkmışız… Dilini paçavra ettin mi… Tenini ortaya koyup meze yaptın mı… Kültürünü yerlerde gezdirdin mi… Belki hasbelkader derece gelebilir… Hadise çıktığından beri konuşulan tek şey kostümü oldu… Nihayet dün ekranlara yansıdı giyeceği elbise… Şarkı mı söyleyecek… Dansözlük mü yapacak belli değil… Ama konuşulan tek şey var… Hadise’nin kırmızı bikinisi… Ve bu da Türkiye’yi temsil ediyor… GÜNÜN SÖZÜ Nefsin arzularına tabi olan Allah’a nasıl kul olur?Ey insan!kime tabi isen onun kulu olursun… ABDULLAH-I DEHLEVİ |
Cevdet Bey'i canı gönülden destekliyorum.Bu rezil durumu bu sözlerden başka anlatacak söz bulunmaz!
|
Kusura bakmayın da bu ülke avrupaya yüzünü dönmüş bir ülke. Neyle tanıyacaklardı karaçarşafla sarıklamı yapmayınarkadaşlkar biraz mantıklı düşünün. Yıl 2009 bırakın bu kafayı artık hangi çağda yaşıyoruz.Lütffen hala dah bazılarımız böyle çarsafı fesi sarığı savunuyor ve böyleleri yüzünden bizi hala dah osmanlı kıyafetleri giyen fes sarık kulanan ülke sanıyorlar. Hem sahne kostümü anladın mı? Saadece sahnede giyiliyor ve sahne üzerinde görsellikte ön planda olmalı. Hadiseyi sevmem şarkılarını dinlemem ama kültürlü olduğu gerçek ve güzerl oldugu. Ama günümüz popüler kültürünün bir olgusu bu.
|
bi yüzünde pecetesi eksik dansozcü bu kişi kazanamaz diyorum
|
Neden bu aklı evvel yazarlar bu zamna kadar eurovision yarışmalarına ses çıkartmadılar da şimdi konu hadise olunca böyle kendilerini parçalıyorlar. Sertap Ereneri fazlası ile beğenirim sesini işlerini. Neden bu zamana kadar eurovisiona ses çıkartmayan bu aklı evvel yazar takımı hadiseye veryansın ediyor. Tamam magazinelleşmeye ben de karşıyım lakin böyleleri birinci oldugunda hadise bravo v.s. diye şakşaklamayua başlarlar. Bır olgu var global popüler kültür diye. Günümüzünm müziği bunu gerektiriyor. Hala daha Dede Efendi döneminde değiliz ki canım.
|
Biraz önce sabah programında Artonun ve Muhammer Ketencinin de belirttiği gibi Dansöz kıyafeti gibi olmuş hakikaten.
Bir pop sanatçısı ve yabancı bir pop şarkısıyla bu tarz kıyafeti tercih ediyorsa kendisinin pop sanatçısı olduğundan şüphe etmesi gerekir ki bizim de ettiğimiz gibi. Ayrıca Türk modacılarını da tercih etmemesi ayrı bir vahim durumdur. Türkiye'yi temsil etmek değil de orada ,kendisinin reklamını yapıyor gibi geliyor bana. |
Alıntı:
Çağdaşlık diye Fransa'nın Şanzelize Caddesini bu ülkeye getirdiler de biraz ötede ki fabrikaları, sanayi tesislerini göremediler! Medeniyet açmaksa bedeni Hayvanlar bizden daha medeni!!!! MEHMET AKİF ERSOY |
ülkemiz kazanmak için böle dansözlere ihtiyac varmı yok tabiki Türk kimliğine yakışmıyor müslüman ülkenin insanlarıyız bizler hadise müslümanlığın kuran ı kerimde okusaymış bu kıyafeti giymezdi muhtac kalmışız böle dansözlere
|
Alıntı:
Söylenecek çok şey var ama bu ülke bunu kaldıramaz. O yüzden doğru zamanı beklemek gerekir! |
Arkadaşlar müslüman ülke vcatandaşıyız deyip olayı dinseleştirmeyin. LAİK MODERN ve yüzde doksandokuzu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz yani olayı dinselleştirmeyin. Ülkemkiz ve dünyadaki kültüre ayak uyduyrmak lazım. Tamam ben demiyorum ben de karşıyım popülerr küültüre ben de sevmem ama bunu gerektiriyorsa olmalı. Sertap ewrenerde neden kımse sesını cıkartmadı bana acıklar mısınız? Yılalrdan beri giriyoruz bu yarısmaya hatta saçmalık sayılacak sarkılarla gırdık. sondan bırıncı olduk arkadaslar duzen degısıyor çağ değişiyor. DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR. UNUTMAYIN.
|
Alıntı:
|
Gerçekten çok rezil bir kıyafet olmuş hele ki bir kaç poz var ben hanımlığımdan utandım yani..... Zaten hadise sahnede kendini teşhir etmesini sevdiğini geçen gün bir röportajında da söylemişti aslında şaşmamak lazım bu kostüme..Türkiye'yi temsil edecek bir kostüm olamaz asla kendi reklamını yapmaktan başka bişey değil bu...!Ayrıca Bizim sanatçılarımıza ne oldu ki...?
Size gelince gülen gözler siz bize bahsederken çağdaşlıktan aslında bizden çağdaşlık dersi almanız gerekiyor haberiniz yok..! |
bır tane gostersene bana bır tane goster ama hıc olmassa olayı din boıyutuna tasımıyorlar anladınız mı ayurıca sızın dusundugunuzgıbı dusunmek zorunda degılıum.
|
ülkemiz milliyetci müslüman ülkesidir laiklik 2,ci plandadır
|
Alıntı:
|
laikliği tanımam ben milliyetci bir ülkeyiz müsluman bir ülkeyiz laiklik solcuların yeridi
r |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ağır ifadeler kullanılması çok yanlış yakışmıyor.Evet hadisenin de o kıyafeti tercih etmemesi gerekirdi ama Ettirenleri konuşmak gerekir.Yarışmanın Türkiyedeki organizatörleri uyumasalarmış. |
Gereken yapılmıştır laik arkadaşa buyrun kaldığınız yerden devam edin arkadaşlar :)
|
Virüs şutlandı.AK Gençlik yorumlarına hakkaniyet duyguları içerisinde devam edebilir!
|
Alıntı:
|
sohbet ortamına gel görüşelim laik düşünen kişi Erzuruma var dadaşlar sana öğretir milliyetciliği nasıldır bu ülke savaşları laiklemi kazandı miliiyetcilikle milliyetci ülkesi olmasından korkan bazı acılanacak gibi görünen kişiler vardır onların suyunu sıkarız bizler onlar ne savaşta olur nede kavgada olurlar bildiği tek şey Atatürk laiklik milliyetci ruhu olmayan bir kimse ruhsuz bir cesettir
|
Bilmiyorsanız, anlamıyorsanız lütfen konuşmayın !!!
Hadisenin kıyafetine kadar söylemiş olduğu şarkıda tuhaf. Türkiye yi temsil edecek kişinin öncelikle Türk ve şarkısınında Türkçe olması gerekirdi. Hadi onlar oldu bitti bari bizi biraz şaşırtsalardı da kıyafeti düzgün olsaydı..Ama yazık ki oda diğerlerinden kötü..Yazık çok yazık.. Avrupanın çizdiği yoldan ilerlemeye devam ediyoruz. Helal olsun bizlere !! |
All times are GMT +3. The time now is 15:52. |