Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Hadise bu akşam final için çıkıyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=102500)

Necip Fazıl 05-12-2009 05:28

Hadise bu akşam final için çıkıyor

Eurovision'daki temsilcimiz Hadise, finale kalabilmek için Rusya'nın başkenti Moskova’daki yarı finalde bu gece yarışacak.

http://image.haber7.com/haber/haber7...7103902821.jpg
12 Mayıs 2009 03:41

18 ülkenin katılacağı birinci yarı finallerde Türkiye, Bosna-Hersek, İsveç, İsrail, Belçika, Andora, Çek Cumhuriyeti, Karadağ, İzlanda, Bulgaristan, Portekiz, İsviçre, Makedonya, Finlandiya, Beyaz Rusya, Romanya, Malta ve Ermenistan yarışacak.

Yarışmada giyeceği kostümle prova yapan Hadise’nin 16 Mayıs Cumartesi akşamı yapılacak finale kalabilmesi için bu akşam ilk 10’a girmesi gerekiyor. Yarı finallerde oylama ‘tele voting’ olarak isimlendirilen SMS oylamasıyla yapılacak. 16 Mayıs gecesi finalde dereceye girenleri ise bu yıl ilk kez yapılacak bir uygulamayla yüzde 50 jüri, yüzde 50 halk oylaması belirleyecek. İkinci yarı final ise 14 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleşecek.

KIRMIZI HALIYA KATILMADI
ÖTE yandan, bağışıklık sistemindeki sorun nedeniyle iki gündür dinlendirilen Hadise, Kremlin Sarayı yakınındakie tarihi Manej binasındaki kırmızı halı törenine de katılmadı. Menajeri, yaşadığı stres nedeniyle bitkin düşen şarkıcının durumunda endişe edecek bir şey kalmadığını bildirdi.

Haber7

Necip Fazıl 05-12-2009 23:22

http://www.ensonhaber.com/images/news/172377.jpg

nazLI 05-12-2009 23:56

biraz önce izledim... sanki sesi yetmedi şarkıya ... :) belkide bana öyle gelmiştir

ilk 5'e gireriz .. çünkü şuana kadar çok daha güzeline rastlamadımm

bakalım bekleyelim görelim :)

Necip Fazıl 05-13-2009 00:01

İnşALLAH sonuncu oluruz...

Neşe 05-13-2009 00:17

herşeyin hayırlısı olsun inşallah

eda05 05-13-2009 00:24

Alıntı:

nazLI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 608975)
biraz önce izledim... sanki sesi yetmedi şarkıya ... :) belkide bana öyle gelmiştir

ilk 5'e gireriz .. çünkü şuana kadar çok daha güzeline rastlamadımm

bakalım bekleyelim görelim :)

evet katılıyorum şarkı trt de izlediğimiz ilk halinden farklı geldi kulağıma birşeyler fazlaydı yada ne biliyim kulağı tırmalayan rahatsız eden birşeyler vardı sanki..Kıyafet desen zaten vasat berbata yakın birşey...Eğer puanlamalarda politik faktör araya girecek olursa ki genelde büyük ölçüde etkiliyor puanlamayı birinci olamayabiliriz diye düşünüyorum..

Necip Fazıl 05-13-2009 00:42

http://www.haber7.com/haber/20090512...ciklaniyor.php

Eurovision'daki temsilcimiz Hadise, finale kalabilmek için Rusya'nın başkenti Moskova’daki yarı final başladı.

http://image.haber7.com/haber/haber7...2101035801.jpg
12 Mayıs 2009 23:36

AYRINTILAR GELİYOR..

18 ülkenin katılacağı birinci yarı finallerde Türkiye, Bosna-Hersek, İsveç, İsrail, Belçika, Andora, Çek Cumhuriyeti, Karadağ, İzlanda, Bulgaristan, Portekiz, İsviçre, Makedonya, Finlandiya, Beyaz Rusya, Romanya, Malta ve Ermenistan yarışıyor..

Hadise’nin 16 Mayıs Cumartesi akşamı yapılacak finale kalabilmesi için bu akşam ilk 10’a girmesi gerekiyor. Yarı finallerde oylama ‘tele voting’ olarak isimlendirilen SMS oylamasıyla yapılacak.

16 Mayıs gecesi finalde dereceye girenleri ise bu yıl ilk kez yapılacak bir uygulamayla yüzde 50 jüri, yüzde 50 halk oylaması belirleyecek. İkinci yarı final ise 14 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleşecek.

6. sırada Ermenistan sahne aldı.
9. sırada Hadise sahneye çıktı ve performansı sonrası büyük alkış aldı..
17. ülke Malta sahne aldı ve ardından sahneye Bosna Hersek çıktı..
Tüm ülke temsilcileri performanslarını sergiledi ve oylamaya geçildi.
Türkiye'ye oy vermek için 09 yazıp 1514'e kısa mesaj atabilirsiniz..
Ve süre bitti...
Birazdan sonuçlar açıklanacak..

Haber7

Neşe 05-13-2009 00:51

finale kaldık herşey güzel olur inşallah

Düş Hekimi 05-13-2009 01:04

Tv yi açtım. Hadise hanım sahneyi almış, şakırdamaya çalışıyor.

'Türkiye'yi bumu temsil ediyor şimdi?' diye sordum kendi kendime...

Kıyafet deseniz bizden değil.
Şarkıda kullanılan enstrumanlar deseniz bizden değil.
Müzik bizden değil.
Sözler bizim dilimizden değil.
Yapılan dans bizden değil.
Okuyan bile neredeyse Türk değil. Belçika doğumlu... Türkçesi çokta kuvvetli değil...

Ya hû hala inanmıyorum. Yada inanmak istemiyorum! Tüm bunlar orada sergilendi ve bu Türkiye'yi temsil etti şimdi öylemi? Kimi kandırıyoruz ki biz?

Nasıl bir yıkımın eşiğindeyiz böyle. Eurovizyon resmen erozyona dönüşmüş, sindirip geçiyor bizleri.

Ahlak-kültür erozyonu...

Bizse derin hûlyalarda...

Bir yerlerden çivimiz çıkmış ya

Nerden ola acep?

Bilen varsa beri gelsin !

Jurnal 05-13-2009 01:16

Sanki çok önemli bir hadise!

Gerçi Düş Hekimi kardeş yazacak bir şey bırakmamış. İçimi okumuş sanki. (+)

nazLI 05-13-2009 10:30

hadise kim ..? nasıl giyinir, nasıl şarkılar söyler az çok biliyorduk yarışmadan önce gerek klipleri gerek reklam filmleriyle .... yanısıra hadise ve söyleyeceği şarkı aylar önceden belliydi...

neden herkes bugün ayaklandı,

aylar önce neredeydik anlayamadım ya neyse ...?

redyellow 05-13-2009 11:27

bir müslüman olarak, bir türk olarak utanç içerisindeyim.

tüm dünya bu rezile bakarak işte türkiye, işte türkler diyorlar..

yazıklar olsun.

Bunu türkiyeyi temsil et diye seçenleri de kınıyorum.

Terennüm 05-13-2009 11:40

bu yarışmayı ciddiye alanlara şaşırıyorum siz hiç TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI izlediniz mi?size tavsiyem Türkçe olimpiyatlarını izleyin aradaki farkı o zaman anlarsınız.....

redyellow 05-13-2009 11:44

Alıntı:

adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 609138)
bu yarışmayı ciddiye alanlara şaşırıyorum siz hiç TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI izlediniz mi?size tavsiyem Türkçe olimpiyatlarını izleyin aradaki farkı o zaman anlarsınız.....

Adem bey:

Bİr olay, bir yarışma, bir şahıs eğer TÜRKİYEYİ TEMSİL EDİYOR ise evet ciddiye almak lazım.

Umursamazlıklar bizi bu hale getirdi.

Umarsamalıyız, tepkimizi ilgililere yetkililere göstermiliyiz ki bir daha böyle bir rezillik bizi temsil etmesin.

Ben ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum.

BlueMoon 05-13-2009 11:54

inşallah başarılı oluruz ama sesi biraz kötü gibi geldi bana :|

"Beritan" 05-13-2009 12:08

Bakalım görüceğiz herşeyi sonuç ne çıkıcak...

Alem-i_Berzah 05-13-2009 12:11

Arkadaşalar, YALÇIN KARACA arkadaş iyi yazmışta, söyleminde biraz kutuplaşma var gibi geldfi. bizşlerle ötekiler gibi. Madem laik demokratik bir toplumda yaşıyorsak, -ki bu ülkenin yüzde doksandokuzu müslüman olduğu halde laik bir ülkedir- sonuçta bizi ülkemizi temsil ediyo9r. Bu ülkede yaşıyorsak, beni temsil edemz falan demek ne denli doğru olur ki.

Alem-i_Berzah 05-13-2009 12:18

Evet amaç bu olmalı. Zatewn önemli olan ülkemizin en iyi şekilde temsilidir. Lakin tahmin ettiğim şey dün gece gerçekleşti. Yani Hadise'nin stüdyolarda bilgisayar ortamın da var olan sesi, dün geceki, canlı performansta yoktu. Zaaten böyle olacağını tahmin ediyordum. Bu ülkede banu alkan bile albüm yapabildiğine göre. Hadise, petek dinçöz v.s. gibi medya maymunlarının albüm çıkartabilmelerine şaşmamak lazım. Ah ah nerde kaldı o zamanın hamiyet yücesesleri, safiye aylaları, leman sam gibi fikret kızılok gibi bülent ortaçgiller ve hadise gibiler. Halkımızda özelliklede gençlik bu adına ''popüler kültür'' denilen pisliğin içine itiliyor.

Supraliminal 05-13-2009 12:26

Hadise tüm eleştirilere rağmen 1. olarak finale kaldı .
Tüm yanlışlıklara rağmen 1.olarak TÜRKİYE YAZMASI GURUR VERİCİ.

Alem-i_Berzah 05-13-2009 12:37

EUROVİSİON'UN İNTERNET SİTESİNDEDE BİRİNBCİ OLMUŞ. Umarım yine birinci olur da Türkiye, Hadiseye çamur atan, kıyafetinden tutunda bir çok şeyine kadaronu eleştirenlere cevap olur. Hayır ben hadiseyi sevmem müziğini tarzını hiç sevmem benimsemem. Zaaten dünkü canlı performansta ki biliyorsunuzdur eurovision da şarkılar TAMAMEN CANLI PERFORMANSTIR. Dünkü yarı finel elemesinde de öyledi ve arkadaki vokalin sesi hadiseden daha fazla idi. E bilgisayar ortamında yapılan ve medya gazı ile şişirilen balondan da ancak bu olur. Ben bu yüzden seviyorum taş plakları bu yüzden tercihim hep long playler. Hiç olmazssa onlarda GERÇEK SES VE YORUM VAR.

Akl-ı Selim 05-13-2009 12:39

Hadisenin bu gün izlediğim canlı performansı Türkiye gerçeğini yansıtması açısından önemliydi.
Bir kere stüdyodan çıkma bir sesin sergisi ancak Moskovaya ulaştı.Etki sıfır bence.

Temsil boyutu , Ahmet türk milletin vekili mi Baykal peki ya Tayyip erdoğan.Demek meclisindeki farklılıklar bunu zorunlu kılıyor, ya da şöyle söyliyelim bu sistemde bu gayet olağan.
Reklamsal ve değer yönünden bir hafızlık yarışması var önümüzde dünya çapında ve bir türkçe olimpiyat bunlarda bu kadaar kişi tarafından merakla beklenmeli ki farklılıkları temsili biraz daha özümseyelim.

Neşe 05-13-2009 12:40

dün ki performansını hiç beğenemedim sesinde bir tuhaflık vardı sanki. yine de finale çıktı herşeyin hayırlısı olsun türkiye için

Alem-i_Berzah 05-13-2009 12:45

Alıntı:

Alem-i_Berzah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 609176)
EUROVİSİON'UN İNTERNET SİTESİNDEDE BİRİNBCİ OLMUŞ. Umarım yine birinci olur da Türkiye, Hadiseye çamur atan, kıyafetinden tutunda bir çok şeyine kadaronu eleştirenlere cevap olur. Hayır ben hadiseyi sevmem müziğini tarzını hiç sevmem benimsemem. Zaaten dünkü canlı performansta ki biliyorsunuzdur eurovision da şarkılar TAMAMEN CANLI PERFORMANSTIR. Dünkü yarı finel elemesinde de öyledi ve arkadaki vokalin sesi hadiseden daha fazla idi. E bilgisayar ortamında yapılan ve medya gazı ile şişirilen balondan da ancak bu olur. Ben bu yüzden seviyorum taş plakları bu yüzden tercihim hep long playler. Hiç olmazssa onlarda GERÇEK SES VE YORUM VAR.

neşe arkadaşım nedeni budur. Ben cevabını neden böyle olduğunu yazmıştım sayfada.

Neşe 05-13-2009 12:48

Alıntı:

Alem-i_Berzah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 609185)
neşe arkadaşım nedeni budur. Ben cevabını neden böyle olduğunu yazmıştım sayfada.

kusura bakmayın herksin yorumunu tek tek okumadığım için göremedim . açıklamanız için de teşekkürler

Alem-i_Berzah 05-13-2009 12:53

Rica ederim ne demek.

Supraliminal 05-13-2009 12:58

Kıyafet konusunda yanlış olduğunu her zaman belirttim zaten anlayana...
1000 kere söleyecek değilim.
HERŞEYE RAĞMEN TÜRKİYE YARIŞIYOR ! TÜRKİYE TÜRKİYE TÜRKİYE .

redyellow 05-13-2009 13:05

Türkiye yarışmıyor, türkiye rezil ediliyor, anlayana:)

Bu yarışma felan değil, tam anlamıyla rezalet!

Ve bu rezaletin altında türkiye yazması gururlanılacak değil tam tersi utanılacak bir şeydir.

Alem-i_Berzah 05-13-2009 13:13

Arkadaşlar. Neden böyle diyorsunuz? Bu ülke yıllardır eurovision'a katılır. Şöyle bir internetten araştırın bir zahmet. Bu zamana kadar nasıl rezil olmuşuz diye. Belki bilen bilir. Eski eurovision şarkılarımızdan biri^''opera'' diye garabet, berbat bir şarkı idi. Onunla sondan birinci olmuştuk. Daha başka şarkılarda var. Olayı saadece görsel bazda ele almayın. Müzik, performans olarak da gözönünde bulundurun derim ben size. Ama maalesef olayı sadece kıyafetle sınırlandırmayın. Dediğim gibi. Olay popüler kültür olayı ve görsellik olayı. Hadise, geldiği ülkede tanınıyor ve biliniyordu ve bir sürecir ülkemizdede tnınır hale geldi. Bu olay bir nevi pazarlama stratejisidir. Yani ticarewt. Şarkıcının dünyaya açılması ve kendini tanıtması için. Ama tabi yarışan TÜRKİYE. Arkadaşında değindiği üzere.

redyellow 05-13-2009 13:20

Alemi Berzah:

Türkiye bu tür bir yarışmaya katılacaksa kendi kültürünü temsil eden bir müzik parçasıyla katılmalıdır.

Daha önceki yıllardaki rezillerin, rezilliklerin olması bu yılki rezilliği hoş görmemizi gerektirmez.

Yarışmayı izleyen dünyanın başka bir yerindeki ülkede bulunan vatandaş hah bu türkiye demeli.

Peki soruyorum yıllardır bu yarışmaya katılan şarkıların hangisi, şarkıcıların hangisini gören birisi bu TÜRKİYEdir der?

Türkiyeyi temsil ettiği söylenenlere bakın bir ingilizden, bir yunandan, bir almandan vs. farkı var mı?

Madem türkiye temsil ediliyorsa, türkiye gibi temsil edilmelidir!

Alem-i_Berzah 05-13-2009 13:30

Lütfen mantıklı konuşun. Ne söyleyecekti çıkıp TUT-İ MUCİZE-İ GUYEM. NE DESEM LAF DEĞİL PARCASINI mı söyleyecekti. Hem global ülke olacaz diyorsunuz hem avrupa birliğine girmek istiyorsunuz hem de yok şöyle böyle diyorsunuz olmaz olmaz. Daha da bida bizi eoruvisiona almazlar.

redyellow 05-13-2009 13:35

Türkiyeyi kendi kültürü ile temsil etsin deyince aklına hemen sadece TÜTİ MUCİZEYİM GUYEM aklına gelen birisi nasıl başkasına mantıklı konuşun der hayret:)

Yüzbinlerce türkümüz yok mu, yüzbinlerce halk müziğimiz vs. yok mu bizim?

Hadi türkü olmasın diyorsanız barış mançonun müzikleri gibi, erkin korayın güzel müzikleri giib müzik bulamaz mıyız?

illaki böyle acaip şeyle mi temsil edilmeliyiz?

nazLI 05-13-2009 13:35

Alıntı:

nazLI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 609094)
hadise kim ..? nasıl giyinir, nasıl şarkılar söyler az çok biliyorduk yarışmadan önce gerek klipleri gerek reklam filmleriyle .... yanısıra hadise ve söyleyeceği şarkı aylar önceden belliydi...

neden herkes bugün ayaklandı,

aylar önce neredeydik anlayamadım ya neyse ...?

bu tepkiler için geç kalındı...

olan oldu..

netice itibariyle harika bir performansı olmasada

diğerlerine göre daha iyiydi bence ve ilk ülke olarak finale kaldı objektifin dediği gibi...

ve bence artık Türkiye için haticeye değilde neticeye bakalım ...

Aldanma 05-13-2009 13:36

Kazanmasını umud ediyorum.
Ülke için iyi olacaktır kazanırsa.

eda05 05-13-2009 13:38

Alıntı:

nazLI Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 609255)
bu tepkiler için geç kalındı...

olan oldu..

netice itibariyle harika bir performansı olmasada

diğerlerine göre daha iyiydi bence ve ilk ülke olarak finale kaldı objektifin dediği gibi...

ve bence artık Türkiye için haticeye değilde neticeye bakalım ...

Netice haticeden beter olmaz umarım :hihi2:

reyAKbay 05-13-2009 13:52

Hadise'nin dün akşam gösterdiği sahne performansı bence muazzamdı.Sadece tek aksaklık sesindeki sorundu.Aramızda birşeyi gözardı ederek sesine yönelik olumsuz görüşler var.Türkiyeden giden ekibin çoğu rahatsız durumda.Hadise de dahil birçoğu 38 derece ateşle çalışmalarını sürdürüyorlarmış.Ve dün farkettiyseniz Hadise bir ara sustu ve parçayı vokalistler söyledi. Ki şarkının başından itibaren sesteki ağırlık vokalistlerdeydi.Hadise Eurovision yarışmacılarının katıldığı bir geceye bile katılamamış rahatsızlığından ötürü.Belkide sesini daha fazla yormayıp finale daha hazırlıklı çıkmak için yormamışda olabilir . Çünkü ne de olsa yarı final çantada keklikti.Benim kanaatim Hadisenin 1.olacağıdır bu olması gereken fakat olması gerekenler değil daha başka şeylere oylama yapıldığı için olamayabilirde,olabilirde.Hayırlısı olsun...;1

Supraliminal 05-13-2009 13:58

Siyasi menfaatler söz konusu olmazsa ki büyük ihtimalle olacaktır Türkiye'nin kazanması düşük gibi ama derece yapacağı kesin.
Hadise'nin bi yanlışı daha var yarışmadan önce onlarca konser vermiş.Bu büyük bir yanlış.Tamamen bu yarışmaya konsantre olması gerekirdi yorgun düşmemesi gerekirdi.

reyAKbay 05-13-2009 14:04

Evet haklısınız fakat birşekilde tanıtım turnelerine çıkmak zorunda,Şarkıyı tanıtmak adına.

nazLI 05-13-2009 14:06

bütün bu olumsuzluklara rağmen yinede fena değildi performansı..

ilk 5 kesin bence :)

LeyaL 05-13-2009 14:25

Kazandıkça heryıl daha bir berbat halde hazırlanacaklar..

İnşallah ilk 5 bile giremez...!

Supraliminal 05-13-2009 14:33

Felaket tellallığı yapmayalım lütfen her ne olursa olsun Hadiseninde bir psikolojisi var.

All times are GMT +3. The time now is 11:46.