![]() |
Tarım bakanı mehdi ekere yazıklar olsun
ATMACA53 yaş yaş fiyatı hakkındaki yorumu: bir ak partili larak hele rizede bu kadar ak parti sevdalısı destekçisi olmasına rağmen mehdi ekerin yaş çay fiyatını 905 kuruş yapması bizleri çok üzdü bu kadar düşük bir fiyat beklemiyordum yazıklar olsun bende sıkıldım artık ne diyeceğimi bilemiyorum bize bu yapılmazdı,
Acaba ak parti bir daha rizeyi alabilecekmi çok merak ediyorum sayın mehdi eker yazıklar olsun Yaş ÇAY fiyatı açıklandı 790 bin lira ve 115 pirim = Toplam 905’bin lira Artış % 8’e yakın bir fiyat verildi. ÇAYKUR Genel müdürlüğü toplantı salonunda yapılan fiyat açıklama programına Köy işleri bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti il başkanı Yılmaz Katmer, belediye başkanı Halil Bakırcı ve bürokratlar katıldı. -Eker yaptığı açıklamada bugün dünya çiftçiler günü. Tüm çiftçilerimizin çiftçiler gününü kutluyorum dedi. -Biliyorsunuz çay’a pirim getirdik. Yeni bir yolla Çay’a destekleme primi işlemini gerçekleştirdik. Gönlümüz ister ki fiyatları üreticilerimiz aldığı zaman tüm ihtiyaçlarını gidersin. |
Evet sonunda açıklandı... Biz çayı 3 kez kesiyoruz ama bir kez hasat edilen fındık kadar para alamıyoruz ne yazık ki... |
Alıntı:
|
Gerçekten emeğe saygısızlık...
|
Bu ülkede Çay kadar zor belkide başka bir iş yoktur...
Fındık üreticisini üzmemek için kılıktan kılığa girenler gidip çay üreticisinin haline baksınlar... Fındığa 5 tl verip her ay da düzenli olarak artırılıyor... Çaya gelince 3 kez kesildiği halde 1 tl bile vermiyorlar... Kimse kusura bakmasın ama ortada büyük haksızlık var... |
İşin neticesine bakarak yorum yapmamakta fayda var diye düşünüyorum.
Neye göre alınmış bu kararlar bunları bilmek gerekir sağlıklı yorum yapmak için. O yüzden daha sakin olalım. |
Alıntı:
Neden ne olursa olsun emeğe hak edilen değerin verilmediğinde hem fikiriz umarım. Bu ister çay için olsun ister fındık için... |
ya insan bir yönden patlıyor ne yapacağını bilmiyor, bir an önce bu hata düzeltilsin ya, birileri başbakanlığa, bakanlığa ulaşsın çay üreticisini kimse düşünen yok, o 45 derece güneşin altında çay toplamak nedemek ya yazık değilmi bu millete, rizede ak partiyi kazandırdık bize karşı güzellik 905 kuruşmu olmalıydı yazıklar olsun.
|
Alıntı:
Doğru bizim yöremizde yetişen ünlü başka ne var ki fındık ve çay bunlara itina gösterilmesini istiyoruz...:evet: |
Bilip bilmeden konuşmayalım.
Tıkla ! |
Her ne olursa olsun En büyük desteği akparti verdi çiftçilerimize hak yenmesin.
|
Objektif kardeşim evet en fazla ak parti verdi ama inan ki verdiği para az ve yetmiyor...
Fındığa verilen paraya bi bak ki fındık çaydan daha zahmetsiz bir iş... Çay fındıktan daha fazla tüketiliyor bu ülkede ama nedense çaya önem verilmiyor... |
Alıntı:
çay toplamak için çizme, yağmurluk, çay makasları alınıyor bunlara para veriliyor çok iyi hesap yapmak lazım |
Alıntı:
Herkez kendi işinin zahmetini bilir Meçhul öyle konusma.. ;) |
Ben bu fiyatın doğru olduğu kanaatında değilim kardeşim.
Ama sanki çiftçiye hiç yardım yapmamış gibi gösteriyorsunuz akpartiyi. Evet bu zam düşük biraz daha yapabilirdi. |
Alıntı:
Gel araştırıp bakalım... |
Alıntı:
Ama o sıcakta o bahçelerde fındık toplamakta kolay değil... :V |
Türk toplumunun düşünmeden taruuz mantığını ak partililerdede görmek üzüntü verici.Ülkemizde milyonlarca aç,açıkta,perişan insan dururken çoğunun çoğunu isteyerek azla yetinmeyenlerin,şükür etmeyenlerin hali nicedir acaba!Doğu ve güneydoğuda bazı tarım ürünlere kota getirilmesi hatta tamamen kaldırılması söz konsuu iken bu yöremizde üsteliğk fiyat artışı olmasına rağmen arkadaşımız protesto etmiş sayın bakanı!Bence iyi düşünün AK Parti hükümetleri olmasaydı bunları bile göremzdiniz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Fındığı toplarken ağıcı gölge yapıyor bu şekilde güneşten korunabilirsin ama çay toplarken böyle bir şansın olmuyor... Ve bizde arazi şartları da çok kötüdür... Çok taşıması var... |
Bakıyorumda şöyle bir, AKP'li çiftçiler AKP'ye kazan kaldırmış. Demek ki ucu size dokununca anlıyorusanuz neyin ne olduğunu.Bu zamana kadar bunları söyleyenlere yalancı provakatör diyordunuzda şimdi siz ne diyorsunuz. Ayrıca şunu da unutmayın, DMO'nin ambarında 960 ton fındık var ve boşu boşuna depoda duruyor. Birileri gelip bunları söylediğinde çiftçinin emekçinin hakkı yeniyor denildiğinde AKP aleyhtarı oluyordu. Şimdi siz ne yapıyorsunuz?
|
Arkadaşlar lütfen ülkemizin içinde bulunduğu ekonomi darboğazlığıda düşünelim.
|
Kusura bakma ama buna kaşıkla verdiklerini kepçe ile almak denmezde ne denir bana söyler misiniz. En sonunda bakıyorumda AKP 'li çiftçilerde kazan kaldırmış durumda. Nedense saadece ucu irilerine dokununca böyle oluyor bu zamana kadar başka biri dese AKP aleyhtarı provakatör v.s. denmeyen kalmazdı.
|
Alıntı:
Sen daha bilip bilmeden yazmaya devam et...DMO mu yoksa TMO mu? |
Alıntı:
Kendinize yontmayın olayı biz her zaman objektif düşünen bir partiyiz kendimizide eleştirmeyi biliriz sizin gibi biatcı bir düşünce yapısında değiliz çok şükür... |
İşte ah benim vatandaşım. Alıp satmak değil o fındıklar elde kalan fındıklar yanı DMO'nun elinde patlayan satamadığı fındıklar. Ofındıklar ne olacak sana söliyim yine kışlalara okullara dağıtılşıp eritilmeye çalışılacak. Bu yüzden satılmadıgı için elde kaldıgı ıcın o fındıklar depolarda curuyor anladın mı? e kasıkla verıp kepce ıle alırsa olacagı bu
|
Biz körü körüne değil alkışlanmayı hakettiği alkışlıyoruz
siz alkışladığınız yetmediği gibi sözüm ona neredeyse tapıyorsunuz Gerçi lideriniz varmı oda ayrı bir söz konusu ya neyse |
Alıntı:
Hala DMO diyorsun TMO olmasın o.... |
Tabı her4 seyısız bılıyorsunuz başkaları hıcc bır sey bılmıyor tabıkı de.sızler mukemmelsınız. Isınıze gelmeyınce harflere takılıyorsunuz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 15:27. |