Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Flaş!Flaş!Flaş!Hadise Protesto Grubumuz Ulusal Basında Yankı Buldu! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=103281)

ishakyilmaz 05-15-2009 16:54

Flaş!Flaş!Flaş!Hadise Protesto Grubumuz Ulusal Basında Yankı Buldu!

http://www.habervaktim.com/resim/res...jpg?t=42879393
Facebook'ta Hadise protestosu…

İlk başladığı 1956 yılında Avrupa ülkelerinin kendi geleneksel şarkı ve türkülerini tanıtması amaçlanan ancak daha sonra bu amaçtan uzaklaşan Eurovizyon şarkı yarışması facebook sitesinde tartışılmaya açıldı. http://www.habervaktim.com/resim/resim71965_2.jpgİngilizce şarkısı ve yarı çıplak kıyafetiyle Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise isimli şarkıcı, Türkiye'nin geleneksel kültürünü temsil etmediği için kınandı. Facebook'ta (http://www.facebook.com/group.php?gid=91676761464&ref=nf) “Batılılaşmak Namına Batıllaşan Zihniyeti (Hadise Gibileri) Kınıyoruz!” başlığıyla açılan tartışma platformunda şu ifadelere yer verildi.

“Televizyondan izledik hepimiz. Hadise hanım sahneyi almış, şakırdamaya çalışıyordu. Her ne kadar muvaffak olamasa da...
"Türkiye'yi bumu temsil ediyor şimdi?" diye sorduk kendi kendimize...
Kıyafet deseniz bizden değil.
Şarkıda kullanılan enstrümanlar deseniz bizden değil.
Müzik bizden değil.
Sözler bizim dilimizden değil.
Yapılan dans bizden değil.
Okuyan bile neredeyse Türk değil. Belçika doğumlu... Sadece kafa kağıdında Türk diye yazıyor..
Türkçesi bile sağlam değil...
Ya hû hala inanmıyoruz. Yada inanmak istemiyoruz!
Tüm bunlar orada sergilendi ve bu Türkiye'yi temsil etti şimdi öylemi?
Kimi kandırıyoruz ki biz?
Nasıl bir yıkımın eşiğindeyiz böyle. Eurovizyon resmen erozyona dönüşmüş, sindirip geçiyor bizleri.
Ahlak-kültür erozyonu...
Bizse derin hûlyalarda...
Bir yerlerden çivimiz çıkmış ya
Nerden ola acep?
Bilen varsa beri gelsin !
İletişim Bilgileri
Ofis: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yer: Istanbul, Turkey

http://www.facebook.com/group.php?gid=91676761464&ref=nf

Ak_Kelebek 05-15-2009 16:55

Tebrik ederim ishak kardeşim seni :)

ishakyilmaz 05-15-2009 16:57

DOĞRULUK EĞİLMEZ,BİLEĞİMİZ BÜKÜLMEZ.BİZ TÜRKİYE'YİZ BÜYÜK DÜŞÜNMELİYİZ!!!

dilemma 05-15-2009 17:01

İşte budur:) Sevindim:)

AY IŞIĞI 05-15-2009 17:04

Helal olsun diyorum katkısı olanlara.

İnşallah önemli ve güzel sonuçlar alınabilir.

En azından bundan sonrası için çok güzel bir adım..

dilemma 05-15-2009 17:15

Bir imza kampanyası da düzenlenebilir.
Hadise'yi de başarı(!)larını da istemiyoruz gibi ;)

ishakyilmaz 05-15-2009 17:17

Hadise Bu protestolardan sonra gerçek değerini görecektir elbette ama kendisinin reklam peşinde olduğunu ve reklamını en etkili şekilde yapmak için her türlü görüntüyü verdiği aşikardır!!!

Düş Hekimi 05-15-2009 17:21

Grubu kurarken bu kadar ses getireceğini hiç düşünmüyorduk =)

Dilemma kardeşimizin önerisi yerinde. Bir tartışma konusumu açsakki? "Kendisinide başarıları(!) nıda istemiyoruz" diye?

=)

Gökmen 05-15-2009 17:22

Kardeşim bu başarını canı gönülden kutluyorum senin bu facebook daki gayretin ve kendine olan öz güvenin taktirişayan bir davranıştır ve gittiğin yolda ALLAH c.c her daim yolunu açık etsin yar ve yardımcın olsun. Benim düşüncelerimde ve bakış açımda her daim farklı bir noktada idin ve bu konuda beni yanılmadığını bir kez daha böylelikle ortaya sundun...

Facebook,da sana tam desteğe devam kardeşim :güzel: :)

hipermuhafazakar 05-15-2009 17:33

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 612101)
Bir imza kampanyası da düzenlenebilir.
Hadise'yi de başarı(!)larını da istemiyoruz gibi ;)

bravo işte bu.. bunu o grubada yazın lütfen..

yarın hürriyet yazarlarının köşelerinde eleştirilirmiyiz acaba :)

Yıldırım 05-15-2009 17:42

İshak abi helal olsun çok sevindim.
Çalışmalarını sonuna kadar destekliyorum....

Birincilik için kültürel değerlerimizden vazgeçmemizi isteyenlere bir cevap oldu...Hadise'yi hiçbir şekilde desteklemiyorum.Bununla gelecek birincilik gelmez olsun bizim örflerimiz,kazandığımız ahlak anlayışı böyle bir birinciliği asla istemez.Bu Türk gelenek ve göreneklerine vurulmuş en büyük darbedir....

AK_Türk 05-15-2009 17:44

Tebrikler

Yıldırım 05-15-2009 18:00

Hadi arkadaşlar sesimizi daha fazla duyuralım...Herkes arkadaşlarını guruba davet etisin....

ALaGaN 05-15-2009 18:20

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 612086)

Okuyan bile neredeyse Türk değil. Belçika doğumlu... Sadece kafa kağıdında Türk diye yazıyor..
Türkçesi bile sağlam değil...

İçinde bu ifadeler geçen bildiriyi onaylayanlar herhalde zamanında Almanya'ya işçi olarak gitmiş Türk ailelerinin evlatlarının, örneğin Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin milli futbol takımızda yer almasına ve Türkiye'yi temsil etmesine de karşıdır. Onlar da Almanya doğumlu. Onların da Türkçeleri çok iyi değil. Tutarlı olmak açısından bu duruma da karşı olmak gerekir diye düşünüyorum.

Yok eğer, Hadise konusunda eleştirinin nedeni bu değilse, bu ifadeler niye orada yer alıyor?

ishakyilmaz 05-15-2009 18:27

Alıntı:

ALaGaN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 612182)
İçinde bu ifadeler geçen bildiriyi onaylayanlar herhalde zamanında Almanya'ya işçi olarak gitmiş Türk ailelerinin evlatlarının, örneğin Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin milli futbol takımızda yer almasına ve Türkiye'yi temsil etmesine de karşıdır. Onlar da Almanya doğumlu. Onların da Türkçeleri çok iyi değil. Tutarlı olmak açısından bu duruma da karşı olmak gerekir diye düşünüyorum.

Yok eğer, Hadise konusunda eleştirinin nedeni bu değilse, bu ifadeler niye orada yer alıyor?

Konuyu saptırma çabalarınız abese iştikalden ibarettir!Herkes ne anlatılmak istenildiğini gayet iyi anlamıştır,siz ise kelime oyunları peşindesiniz!

YuZaRSiF 05-15-2009 18:30

Bence büyük bir başarı. Canı gönülden kutluyorum.

AKpartiBursa 05-15-2009 18:39

Muhteşem olmuş,emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun.Doğru neyse O!

HüseyinBursa 05-15-2009 18:40

Tebrik ediyorum sizleri.Türkiye'nin imajını kimse lekeleyemez.

LeyaL 05-15-2009 18:40

Başarı diye buna denir (:
Devamını diliyorum ..

Erman İlhan 05-15-2009 18:43

İshak Abi kutluyorum sizi..Haksızlığa yine göz yummadınız.Bursa sizinle!

*AZRA* 05-15-2009 18:50

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 612222)
Başarı diye buna denir (:
Devamını diliyorum ..

Aynen :saygılar:

ALaGaN 05-15-2009 18:57

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 612193)
Konuyu saptırma çabalarınız abese iştikalden ibarettir!Herkes ne anlatılmak istenildiğini gayet iyi anlamıştır,siz ise kelime oyunları peşindesiniz!

Kelime oyunları peşinde değilim İshak Bey. Kimsenin de açığını kollayıp zor duruma düşürmenin peşinde değilim. Kimseyi kırmadan, saygısızlık yapmadan yanlış bulduğum bir şeye dikkat çekiyorum. "Eurovision" ve Hadise konusunda benim de eleştirilerim olduğunu ve genel hatlarıyla bu karşı çıkışa katıldığımı daha önce belirtmiştim.

Ama insanlar bir şeylere karşı tepki gösterirken ifadelerinde dikkatli olmalı, kimsenin şahsiyetini zedelememeli diye düşünüyorum. Belki de Hadise konusunda sizinle benzer eleştirileri olan bir gurbetçi ailesi, bu yazıdaki o ifadeleri görse sizce neler hisseder? Bütün kalbiyle bağlı olduğu anavatanından onlara ve evlatlarına bu şekilde bakıldığını görse kırılmaz mı, gücenmez mi?

Sadece genel hissiyatınız o yönde diye detaylara aldırmadan, başka insanları kırabilecek şeyleri gözardı ederek mi hareket edilmeli?
Bir hatayı kabul etmek, mümkünse konuyu çarpıtan o ifadeyi oradan çıkartmak bu kadar zor bir şey midir?

Benim bu dikkat çektiğim nokta birisine saygısızlık mıdır? Tahammülsüzlük müdür? Yoksa aksine bu güzel hasletleri vurgulamak mıdır? Ayrıca belirteyim, ben bir gurbetçi ailesinin ferdi değilim. Kimsenin açığını kollamıyorum, sadece empati yapıyorum ve özünde katıldığım bir şeyin daha düzgün bir şekilde ifade edilmesi için bir noktaya dikkat çekiyorum.

Herkese saygılar.

Özgür Çağrı 05-15-2009 19:36

Helal olsun İshak Abi Amacımıza ulaştık 100 kişide olsak grupta :)

Eyvah Eyvah şimdi uğur dündar akşam haberlerde gözlerini pörtlete pörtlete bizi vatan hainide yapar teröristte :)

dilemma 05-15-2009 20:46

Alıntı:

ALaGaN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 612257)
Kelime oyunları peşinde değilim İshak Bey. Kimsenin de açığını kollayıp zor duruma düşürmenin peşinde değilim. Kimseyi kırmadan, saygısızlık yapmadan yanlış bulduğum bir şeye dikkat çekiyorum. "Eurovision" ve Hadise konusunda benim de eleştirilerim olduğunu ve genel hatlarıyla bu karşı çıkışa katıldığımı daha önce belirtmiştim.

Ama insanlar bir şeylere karşı tepki gösterirken ifadelerinde dikkatli olmalı, kimsenin şahsiyetini zedelememeli diye düşünüyorum. Belki de Hadise konusunda sizinle benzer eleştirileri olan bir gurbetçi ailesi, bu yazıdaki o ifadeleri görse sizce neler hisseder? Bütün kalbiyle bağlı olduğu anavatanından onlara ve evlatlarına bu şekilde bakıldığını görse kırılmaz mı, gücenmez mi?

Sadece genel hissiyatınız o yönde diye detaylara aldırmadan, başka insanları kırabilecek şeyleri gözardı ederek mi hareket edilmeli?
Bir hatayı kabul etmek, mümkünse konuyu çarpıtan o ifadeyi oradan çıkartmak bu kadar zor bir şey midir?

Benim bu dikkat çektiğim nokta birisine saygısızlık mıdır? Tahammülsüzlük müdür? Yoksa aksine bu güzel hasletleri vurgulamak mıdır? Ayrıca belirteyim, ben bir gurbetçi ailesinin ferdi değilim. Kimsenin açığını kollamıyorum, sadece empati yapıyorum ve özünde katıldığım bir şeyin daha düzgün bir şekilde ifade edilmesi için bir noktaya dikkat çekiyorum.

Herkese saygılar.

Size katılmamak elde değil.
O ifade değişse daha güzel olur.

ishakyilmaz 05-16-2009 14:33

Grubumuzu çok kısa bir zaman evel kurmamıza rağmen tepkiler çığ gibi büyümektedir,bilhare basında yankı bulması katılımı daha fazla artırdı,ama yetmiyor özelikle bugün finalle çıkacak hadisenin büyük tepkileri görmesini istiyoruz.Bu önemli konuda hassasiyet gösteren herkes katılsın,tüm arkadaşlarınıda davet etsin!Bu bir vatandaşlık görevidir,bu kez rezil olduk birdahakine vezir olalım!!!

"Beritan" 05-16-2009 14:35

Tebrik ederim ishak yılmaz:saygılar:

bryan 05-16-2009 16:14

üye sayısı 500 ü geçmez

ishakyilmaz 05-16-2009 16:33

Alıntı:

bryan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 613371)
üye sayısı 500 ü geçmez

Kardeşçik mesele reyting meselesi değildir!1veya 1000 hiç önemli değildir,önemli olan vermek istediğimiz mesaj.

ishakyilmaz 05-16-2009 19:04

http://www.habervaktim.com/y/resim46_1.jpgMehmet Şeker - Yeni Şafak
mseker@yenisafak.com.tr
2009-05-16
Düm tek tek Bu yıl Örovizyon şarkı yarışmasında ülkemizi Şakira'nın temsil etmesi önemli bir hadise elbette. Biraz kilo vermiş galiba.

Ortadaki tablonun, böyle şakadan bir girişi hak etmediğini söyleyemezsiniz.

Hadise Hadise diyorlardı, gördük Hadise'yi.

* * *
Biz evvelce, Servet Yesari Bey'in Hisar Buselik eseri dolayısıyla, "can ile canan arasında" biliyorduk hadiseyi.

Hatırlayalım...

"Bir hadise var can ile canan arasında

Kaldım yine bir ateş-i hicran arasında..."

Yanılmışız; meğer bu zamanın hadisesi başka türlü imiş.

* * *
Şimdiki zamanın Hadise'si Türkiye'yi örovizyonda temsil etmesi için seçildi.

Yarı finali geçti, sıra geldi finale.

Hadise şarkısını söyleyecek, hep beraber el çırpacağız.

Hadise göbek atacak, biz bakacağız.

Birinciliği kazanırsa, kalkıp cümbür cemaat oynayacak, havalara zıplayacağız.

"İşte Türkiye'nin gücü" diyeceğiz!

Dünya görsün, yine birinci olduk diye bağıracak, manşetler atacağız.

"Düm tek tek..."

* * *
Aylar öncesinden hazırlanan ve sır gibi saklanan sahne kıyafetini de gördük sonunda.

O kıyafet çok tartışıldı.

Önceden de tahmin ediliyordu tartışmaya yol açacağı.

Kostumü tasarlayan ünlü modacıyı ayakta alkışlayanlar da oldu, yerin dibine batırırcasına eleştirenler de.

* * *
Aslında ona 'kostüm' demek bile fazla.

'Kos' dense yeter.

'Tüm'ü olmayan bir kostüm.

Ve onu tasarlamak için modacı olmaya da gerek yok.

Hele "ünlü modacı" olmaya hiç gerek yok.

* * *
Kızımız güzel dans ediyor ama şarkı Türkçe değil, İngilizce.

Daha önce İngilizce şarkıyla birincilik kazanmıştık, şimdi niye olmasın?

O parçanın Türk müziğini ne kadar temsil ettiğini müzik üstatlarına sorun, sokaktaki insanlara sorun.

Çakma Şakira olarak anılması muhtemel Hadise'nin insanımızı ne kadar yansıttığını da kendinize sorun.

* * *
"Düm tek tek" birinci olursa, iyi bir damar bulmuşuz demektir.

Gelecek sene için de "Düm düm tek" diye parça yapalım.

Yalnız çok rica ediyorum, şarkının sözleri yine İngilizce olmasın.

Bu defa Fransızca olsun.

ATmaCA53 05-16-2009 19:23

ben destekliyorum hadiseyi, benim gibi destekleyenler var hadiseyi, hadisenin kıyafet konusunda ben karşıyım ama iş işten geçti artık hadise çıkacak ve birinci olacaktır :)

ishakyilmaz 05-16-2009 20:27

Alıntı:

YALÇIN KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 613509)
Başlangıçta müzik sanatının ve sektörünün gelişimi için yeni değerler oluşturacak bir girişim olarak kabul edildi Eurovision. Gerçekten de ilk dönemlerinde Avrupa popüler müzik kültürüne yeni bir kan getirmiş olduğu da söylenebilir. Örneğin ABBA olgusu, Eurovision’un doğurduğu bir değerdir; Ama ABBA’dan sonra Eurovision, önce tatlı bir ivmeyle, sonra da hızlanarak değer kaybetmeye devam etti. Aslında EBU (Avrupa Yayın Birliği), Avrupa Birliği ortak popüler kültürüne bir müzik birliği ortak değeri sağlama fırsatı elindeyken, bunu başaramadı. Ve Eurovision, küçük burjuvazinin bir kurumu olarak, kendini uygun zamanda ve zeminde –özünde- yeniden üretemeyerek değer erozyonuna uğradı; müzikal değerlerden ziyade görsel değerlerin ve magazinin sıradan bir şovu haline dönüştü.

Bugün Eurovision, Avrupa küçük burjuva seyircisinin en dibinin, dünya seyircisinin de belki sadece küçük bir kısmının, çok da lezzet vermeyen bir eğlenceliği artık.

Eurovision’un dekadansı, neredeyse tek bir dile dönüşmesiyle netleşti aslında; İngilizce, pek çok katılımcı ülkenin şarkı dili haline geldi. Ve EBU, bu durumdan hoşnut gözüktü; Eurovision da, ideolojik olarak gittikçe daha çok bir anglo-vision’a dönüştü sanki.

Yarışmanın ilk zamanlarındaki müzikal kültür ve değerleri koruma-geliştirme, ortak bir Avrupa popüler kültürü oluşturma niyeti, şu anda radikal olarak tartışılabilir durumda bence; Eurovision bugün, daha çok Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerle, yeni kurulmuş ülkelerin medyası ve seyircisi sayesinde ayakta kalıp, varlığını sürdürüyor zira.

Ama Türkiye için hala bir milli dava halinde; hala bir milli maç seyreder gibi seyrediyoruz Eurovision’u. Hadise, bu akşam yeterli puan alamaz da kaybederse, bir milli maç kaybetmişçesine üzüleceğiz gibi görünüyor.

Sesin yerini görüntünün aldığı, şarkının yerini ışık şovunun; güftenin yerini kolay akılda kalan tek hecelik seslerin aldığı, bestenin ise gittikçe nota kültüründen ve akustikten uzaklaşıp mekanikleştiği ve teknolojikleştiği bir anti müzik ortamı Eurovision.

Bugünkü Eurovision’un Avrupalılıkla, Avrupa kültürüyle bir ilgisi var mı diye soracak olursanız:

Yoktur, hem de hiç!

Avrupa Birliği’nin hedeflediği yeni Avrupa ve yeni insan projesine bir katkı sağlıyor mu peki?

Hayır, sağlamıyor!

Ayrıca, katılımcı ülkelerin paylaşacağı ortak bir misyonu var mı?

O da yok görünüyor!

O yüzden bu akşam Hadise ve Türkiye kazansa da kazanmasa da önemli bir hadise değildir derim ben.

TELESİYEJ

Bu güzel bağlamda bizleri ilgilendiren Türkiye'dir!

ishakyilmaz 05-17-2009 19:39

Aylar önce start alan erovision macerası dün gece hülyalı bir biçimde sona erdi.Kimileri sevinçten zıplaya zıplaya pinpon topuna dönerken kimileride sesiz sedasız çekip gitti..Türkiye olarak büyük hadiselerle başladığımız ve küçük bir başarı ile bitirdiğimiz erovision bir nevi bazılarına ders niteliğindeydi..Birileri avrupanın gözüne girme uğruna her türlü değerini ortaya koyarken,Avrupa yine tokadı yapıştırdı yüzümüze..Neyse büyük bir ders olsun.!Tepkimiz yerini bulmuştur!

Tarantula_ 05-17-2009 19:43

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614191)
Aylar önce start alan erovision macerası dün gece hülyalı bir biçimde sona erdi.Kimileri sevinçten zıplaya zıplaya pinpon topuna dönerken kimileride sesiz sedasız çekip gitti..Türkiye olarak büyük hadiselerle başladığımız ve küçük bir başarı ile bitirdiğimiz erovision bir nevi bazılarına ders niteliğindeydi..Birileri avrupanın gözüne girme uğruna her türlü değerini ortaya koyarken,Avrupa yine tokadı yapıştırdı yüzümüze..Neyse büyük bir ders olsun.!Tepkimiz yerini bulmuştur!

:güzel::güzel: Görünen köy klavuz istemezmiş...

fetö 05-17-2009 21:40

ulusal değil yandaş.

TYH 05-17-2009 21:44

Alıntı:

fetö Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 614389)
ulusal değil yandaş.

Ya arkadaşım seni sürekli bu forumda izliyorum ama hep AKP ye karşı bir tavır izliyorsun. Bu foruma üye olmaktaki amacın bizlere kendi çapında laf sokmaksa bunu başaramıyosun :W

AKpartiBursa 05-17-2009 22:21

Kutluyorum sizleri,güzel bir çalışma.

All times are GMT +3. The time now is 07:57.