![]() |
Türkan SAYLAN...
Türkan SAYLAN,ın naaşı TÜRK bayrağına sarıldı bu nekadar doğru bir yaklaşım zira bayrak şehit olanların naaşına örtülür. Türkan SAYLAN bir şehit değildir ben bu yaklaşımı doğru bulmuyorum.Bu konuda sizlerin düşüncelerinizi de almak istiyorum arkadaşlar...
|
Benim de ilk dikkatimi çeken o oldu... Kesinlikle doğru bulmuyorum...
Şu sıralar moda oldu... |
Şehit mi oldu şimdi.Çatışmaya girerek mi öldü.Şehitliğinde bir hasasiyeti vardır.Şehitlik mertebesine herkez ulaşamaz.Tam bir saçmalık olmuş. |
Şimdi bu bayrak saranlara sorsan, muhtemelen o kişi (Türkan Saylan) içinde şehittir derler kanaatimce..
Şehitlik kavramı, sakız gibi herkesin ağzında. Pkk'lılar bile ölen teröristleri için, yanlış hatırlamıyorsam şehit diyorlar!.. Şehitlik kavramının idrakinde olmayıp da, sadece lafta sahiplenmeleri ilginç.. Artık bunlar, başka bir manada mı ele alıyorlar bilmiyorum ki! Orası da ayrı bir merak konusu!.. |
Ne yazıkki bizim ülkemizdede bu var ömrü boyunca islam karşıtı olarak çalışmış kurduğu vakıflarda mason yetiştirmiş birisi öldükten sonra türk bayrağına sarılıyor ve CAMİde namazı kılınıp Allahın iyi bir kuluymuş gibi defnediliyor ben hep buna şaşmışımdır ecevitinkide öyle oldu..... örneği çok zannederimki her pazar kliseye giden koç ölse ona bile camide tören yapıp bayrak örterler üstüne.....
Sen bu dine örümcek kafalı yobaz gerici de ölüncede bu dinin kurallarına göre tören yapsınlar..... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Şehit sadece ALLAH c.c yolunda öldürülen kişiye denir her vatnı için ölen kişi şehit olmaz vatanında yaşayan insanlar ve kendisi müslüman ise vatanını ALLAH c.c yolunda olan müslüman kardeşlerini korumak için ALLAH c.c adına savaşan kişi şehittir...
Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız./Bakara154 Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki, Allah'ın mağfireti ve rahmeti onların topladıkları bütün şeylerden daha hayırlıdır./Ali İmran157 |
arkadaşlar herkes kendine göre şehitliği kullanıyor.mesela öldürülen pkklılar içinde aynı düşünceye sahip olanlarca şehit diye kabul ediliyor.yani at izi it izine karışmış vaziyettedir.herkes kendince yorum yapıyor.bu konuda fazla bilgim yok fakat en iyisini Allah bilir ve şöyle derim Allahu alem....
|
Alıntı:
Büyük ihtimal bayrak kanununa muhalefetten dava açılacak. Alıntı:
|
Alıntı:
Ama gel gelelim, sen Allah'a inanma ya da inanıp da O'nun temel prensiplerini kabul etme..Sonra kalkıp, efendim bu şehit oldu de. Allah'la kul arasına girilmez ama göz göre göre okadar bariz olaylar için şehitlik ifadesi kullanılıyor ki, insan ister istemez hayrete kapılıyor. Benzetme güzeldi. Dediğin gibi bu durum, bir müslümanın boynunda haç taşıması kadar saçma ve mantıksız.. Kesinlikle doğru.. |
Okuduğum ve dinlediğim kadarıyla....
bir kişinin Şehid olabilmesi için önce müslüman olması gerekir eğer müslüman değilse zaten ağzıyla kuş tutsa YOK..... bir kişiye şehid denile bilmsei için: Allah yolunda cihad etmesi Allah için ölmesi gerekir Devası olmayan hastalıktan ölen müslümanlarda şehid sayılır Allah için bir iş yapmaya çalışır ve o ylda ölürsede şehid sayılır islam alimleri bunları çoğaltmıştır belli koşullar çerçevesinde şehid olup olmadığı söylene bilir ama işin aslını Allah bilir sahabeden bir tanesi savşın birinde o kadar cengaver savaşmışki öldükten sonra şehid oldu demişler peygamberimiz onu cehennemde görüyorum deyince sahabesi sormuş nasıl olur ya rasülallah hepimizden daha cesur savaştı deyince peygamberimiz o Allahın rızası için değil kendi şahını için savaştıda ondan demiş..... Müslüman olan kişilerin Şehid olup olmadığını Rabbim bilir ama yani bi yerdede Göz var Nizan var....... |
Türkan saylan kimki türkiye bayrağıyla örtmüşler bence dava açılması lazım :hmm
|
allah rahmet etsin diyelim inancı varsa tabi
|
bizim baş örtülü kardeşlerimize dil uzatan nasıl şehit gitsin
|
Alıntı:
|
sen dilede varsa yerine gider yoksa boş gider zararımı var:D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hem bayrağa sarıyorlar hemde Cenaze namazını kıldırıyorlar hani.....
İşin tuhaf tarafı cenazeden önce yine laiktir laik kalacak sloganları atıyorlar... Bide komik tarafı bazılarıda kadınların arkasında saf tuttuyor....:hihi2: ben anlıyamadım bu insaları hiçte anlamak istemiyorum...Şükürler olsun Ahiret var.... |
Alıntı:
|
Hûd suresinin 45-46 ayetleri....
|
25-Andolsun ki vaktiyle Nuh'u kavmine gönderdik. Nuh onlara: " Ben size azabın sebeplerini ve kurtuluşun yolunu açıklayan bir uyarıcıyım.
26-Allah'tan başkasına kulluk etmeyin! Gerçekten ben acı bir günün azabının başınıza gelmesinden korkuyorum!" dedi. 27-Buna karşı kavminden küfreden ileri gelenler : "Biz seni sadece bizim gibi bir insan olarak görüyoruz sana uyanları ise ilk bakışta en aşağılık olanlarımızdan ibaret görüyoruz. Sizin bize karşı bir üstünlüğünüzü de görmüyoruz. Hatta sizi yalancılar sanıyoruz." dediler. 28-Nuh: " Ey kavmim ne dersiniz? Eğer ben Rabbimden açık bir delil üzerinde isem ve O bana katından bir rahmet vermiş de size onu görecek göz verilmemişse onu istemediğiniz halde biz sizi ona zorlayacak mıyız? 29-Ey kavmim ben sizden buna karşı bir mal da istemiyorum. Benim mükafatım yalnızca Allah'a aittir ve ben o iman edenleri kovacak değilim. Kesinlikle onlar Rablerine kavuşacaklar ama ben sizi cahillik eden bir topluluk olarak görüyorum. 30-Ey kavmim ben onları kovarsam beni Allah'tan kim kurtaracak? Artık bir düşünmez misiniz? 31-Ben size "Allah'ın hazineleri benim yanımdadır." demiyorum. Ne gaybı bilirim ne de " Ben bir meleğim." diyorum. O sizin gözlerinizin horladığı kişiler hakkında: "Allah onlara hiçbir hayır vermez." de demem. Onların içlerindekini en iyi bilen Allah'tır. O takdirde zalimlerden olmuş olurum!" dedi. 32-Onlar: " Ey Nuh gerçekten bizimle çok uğraştın ve bizimle yaptığın mücadelede çok ileri gittin. Eğer doğru söyleyenlerden isen haydi bizi tehdit edip durduğun azabı getir de görelim." dediler. 33-Nuh: " Onu size ancak dilerse Allah getirir ve siz onu aciz bırakacak değilsiniz. 34-Eğer Allah sizi helak etmeyi diliyorsa ben size öğüt vermek istesem de öğüdümün size yararı olmaz. O sizin Rabbinizdir ve sonunda O'na döndürüleceksiniz!" dedi. 35-Yoksa: " Onu uydurdu mu?" diyorlar? De ki: "Eğer uydurdumsa vebali boynumadır. Oysa ben sizin yüklendiğiniz vebalden uzağım!" 36-Bir de Nuh'a vahyolunmuştu ki: " Haberin olsun kavminden iman etmiş olanların dışında hiçbiri iman etmeyecektir; onun için her ne yaparlarsa gam yeme! 37-Bizim gözetimimizde ve vahyimiz dairesinde gemi yap ve Bana o zulmedenler hakkında birşey söyleme; çünkü onlar boğulacaklardır!" 38-O gemiyi yapıyordu ve kavminden herhangi bir güruh da yarımdan geçtikçe onunla eğleniyorlardı. Nuh: " Eğer bizimle eğleniyorsanız biz de sizin eğlendiğiniz gibi eğleneceğiz sizinle! 39-İleride rüsvay edecek azabın kime geleceğini ve kalıcı ahiret azabının da kimin başına ineceğini bileceksiniz!" dedi. 40-Nihayet emrimiz gelip de tennür (geminin kazanı) kaynayınca Nuh'a: " Her birinden ikişer çift alıp aleyhinde hüküm geçmiş olanların dışında aileni ve iman edenleri gemiye yükle!" dedik. Zaten onunla birlikte pek azı dışında kimse iman etmemişti. 41-Nuh: " Binin içine yürümesi de durması da Allah' ın adıyladır. Şüphe yok ki Allah çok bağışlayıcı çok merhamet edicidir." dedi. 42-Gemi içindekilerle birlikte dağlar gibi dalgalar içinde akıp gidiyordu ve Nuh ayrı bir yere çekilmiş olan oğluna: " Ay oğlum gel bizimle beraber bin kafirlerle beraber olma!" diye seslendi. 43-O: " Ben beni sudan koruyacak bir dağa sığınacağım." dedi. Nuh: " Bugün Allah'ın emrinden koruyacak yok; meğer ki O rahmet ede!" dedi derken dalga aralarına giriverdi ve o da boğulanlardan oldu." 44-Bir de: "Ey yer suyunu yut ve ey gök sende açıl!" denildi ; su çekildi iş bitirildi gemi Cudi üzerinde durdu ve bu zalim topluluğa: "Defolun!" denilmişti. 45-Nuh Rabbine seslenip: "Ey Rabbim " elbette oğlum benim ailemdendir Senin va'din de kesinlikle haktır ve Sen hakimlerin en iyi hükmedenisin!" dedi. 46-Allah: "Ey Nuh O asla senin ailenden değildir. O doğru olmayan bir iştir. O halde bilmediğin birşeyi benden isteme! Ben seni cahillerden olmaktan men ederim." buyurdu. 47-Nuh: " Ey Rabbim senden bilmediğim şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer sen beni bağışlamaz ve bana merhamet etmezsen hüsrana düşenlerden olurum!" dedi. 48-Denildi ki: "Ey Nuh sana ve beraberindeki kimselerden birçok ümmetlere tarafımızdan bir selam ve birçok bereketlerle in! Daha birçok ümmetleri de ileride faydalandıracağız. Sonra Bizden onlara acı bir azap dokunacaktır. |
Allah aşkına Semra kaynananın oğlu Ata eroyin komasından öldü onunda naaşı bayrağa saırldı...Türkan Saylan'ın ki mi sarılamayacak:karizmatik:
|
Alıntı:
Küçük bir bayrak koyuldu diye biliyorum bayrak sarılmadı sanırsam :hmmama net bilen varsa yazarsa sevinirim... |
Alıntı:
ama burada bir resim var... http://www.milliyet.com.tr/2005/09/2...resim/amag.jpg |
[quote=bur-AK;616937]abi kenarları göremiyorum...
ama burada bir resim var... http://www.milliyet.com.tr/2005/09/2...resim/amag.jpg ALLAH, ALLAH c.c bu ne rezillik anlamadım gitti, bayrağımız adeta ayaklar altında ne bayrağa saygı kalmış nede kutsallık. Basit bir bez parçası gibi her önüne gelen kullanıyor, yakında çarşaf ve iç çamaşırıda yaparlar bayraktan haysiyetsiz varlıklar... |
[quote=Gökmen;616970]
Alıntı:
|
Belli bi amaç uğrunda ölen yada ömrünü bu yolda harcayan insanlara şehit diyor artık insanlık...
Biz İslam'da ki şehitlik tanımına göre hareket ediyoruz... Ama Hıristiyanlarda kendi ölenlerine şehit diyorlar... Devrimcilerin ölenlerine devrim şehidi demesi gibi... Varsın sarsınlar bayrağa...(Hoşuma gitmesede...) Allah katında mertebe olmadıktan sonra...(: Hem bizde askere gidip çatışma sırasında hayatını kaybeden her askerimize şehit diyoruz... Onları bayrağa sararak uğurluyoruz... Ama kaç tanesinin Allah katında mertebesi kabul görmüştür, Orasını Allah bilir... Bizim şehit dememiz temenniden öte gitmemekte... |
CUMHURIYETIN VE ATATURKCULUGUN SAVUNUCUSU BILIM INSANI SAYIN SAYLAN GIBI BIR INSANA YAKISIR O SEREFLI BAYRAGI UZERINE ORTMEK. O BU ULKENIN AYDINLIK YARINLARI ICIN SAVASAN BIR NEFERDİ VE ASIL ONUN GIBI BIR INSANA ÖLÜM YAKISMADI. AMA BU OLUMUN GUNAHI VEBALI BIRILERININ BOYNUNDADIR. YILLARCA KANSERTLE MUCADELE EDEN BIR INSANIN, DUZMECE ERGENEKON YUZUNDEN KOTULESIP VEFATININ GUNAHI VEBALI BIRILERININ BOYNUNDADIR. TANRININ ADALETI ERGEC TECELLI EDECEK VE BU BUYUK INSANA YAPILAN ADALETSIZLIKLER VE HAKSIZLIKLARIN BELKI BU DUNYADA OLMAYABILIR AMA TANRI KATINDA CEZASI VERILECEKTIR.
|
Alıntı:
|
Ruh-i_Zar evet Tanrı katında cezası verılecek olanların kımler oldugunu soylemıyım ıstersenız o Buyuk Insan akp nın duzmece ergernekonundan sonra kotulestı ve oldu yanı sız ve sızın partınız yuzunden gunahı akplılerın ve akp nın boynuna
|
Bizler inandığımız şeyler için konuşuyoruz...
Söylediklerimiz bizim inandıklarımız... Gerçekte ne doğrudur ne yanlıştır bilemeyiz... Olabilir belki de sen haklısın... Ama ya ben haklıysam..(: O yüzden diyoruz ya Allah katında herşey en doğru şekilde hesaba çekilecek... Ayrıca Ak Partı benim partim değil... Benim partim yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yok güvenmek değil farkındayım kim olduğunun, Ya da amacının... Ilımlı yaklaşmaya çalışıyorum sadece her insana...(: Ne kadar işe yarar tartışılır tabi... |
Alıntı:
|
Her insanoğlu amel defteriyle değerlendirilir yaradan huzurunda...Allah bizi ameli iyi olanlardan eylesin.Amin
|
Merhumenin asıl imtihanı şimdi başlıyor!Rabbimiz kendisini nasıl hesaba çekecektir orasını yine Rabbimiz bilir!Şimdi kabir azabı ile karşı karşıya olduğunu biliyorum,çok ama çok pişman olduğunuda biliyorum..Lakin gerisi ALLAH ın işidir!
|
Sadece şehitler ve bi kısım ölenler kabir azabından muaftır...
Bu bilgide gidip gelmeden de kabir azabının olup olmadığını bilmemiz için yeterlidir sanırım... |
Alıntı:
El insaf! |
All times are GMT +3. The time now is 02:44. |