![]() |
Okullardaki Andımız kaldırılmalı
Mazlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, son günlerde kamuoyunda tartışılan ilköğretimde okutulan 'Andımız'ın kaldırılması yönündeki talep ve söylemleri olumlu bulduklarını belirterek 'Militarist söylem ve politikalardan vazgeçilmeli' dedi.
Gergerlioğlu, yaptığı yazılı açıklamada Mazlumder'in her türlü dayatma, yok sayma söylem ve politikaları insan haklarına aykırı bulduğunu ve bu tür söylem ile politikaların karşısında durduğunu söyledi. İlköğretim okullarında okutulan 'Andımız' ve benzeri söylemler farklı değer ve kimlikleri bastıran, yok sayan bir anlayışın ürünü olarak nitelendiren Gergerlioğlu, şunları söyledi: 'Mazlumder, son günlerde kamuoyunda ilköğretimde okutulan 'Andımız'ın kaldırılması yönündeki talep ve söylemleri olumlu bulmaktadır. Mazlumder, homojen olmayan Türkiye toplumuna dayatılan 'Andımız' ve benzeri militarist söylem ve politikalardan vazgeçilmesi gerektiğine inanmaktadır. Mazlumder, son günlerde kamuoyunda tartışılan militarist söylem içerikli 'Andımız'ın kaldırılmasını insan haklarının bir gereği olarak düşünmektedir. Mazlumder, huzurlu ve barış içerikli bir ortamın tesisi adına dayatma ve yok sayma politikalara karşı çıkmakta ve bu politikaların kabul edilebilir bir tarafının olmadığını bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istemektedir.' http://www.ensonhaber.com/images/news/174323.jpg en son haber |
sadece andımızmı??
değiştirilmesi gereken o kadar çok köhnemiş ritüel varki.andımız sadece devede tüy... |
Bizim ömrümüz bu tür klişe söylem ve yabancıların dayatma kültürü ile ortaya çıkan argümanlarla geçti,geçiyor..Umut edip öyle çalışmalıyız ki gelecek nesillerimiz bu tür sorunlarla karşı karşıya gelmesinler..!
|
Ben bu konuda hak veriyorum dayatmalar ile zorlanan insanlar sürekli bir kaçış içinde olmuştur ve bu daytmlara karşı bir kin ve nefret duygusu zamanla kişide oluşmaktadır bu milletimizin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz içinde çok kötü bir durumdur, zira ben küçükken andımızı okumaktan artık içime bir gına geliyordu ve içimde bir nefret duygusu uyanıyordu hatta çoğu zaman geç gidiyordum sırf andımız okunsun ondan sonra okula gideyim diye uğraş veriyordum...
|
her gün andımızı okuyacaklarına çanakkale savaşında neler yaşandığını anlatan 5 dakikalık sinevizyon izlense bakın bakalım yeni nesil nasıl yetişiyor....
|
Adem abi ne güzel bir fikir değil mi?Her gün aynı nakaratları tekrarlayacaklarına daha faideli inşirahlarda bulunsalar ne güzel olur..Ama yok her sabah aynı nakaratları okumazlarsa zihinleri açılmaz,bereket kaçar..Bundan dolatı dayak yiyen arkadaşlarımızı bile hatırlıyorum.Bilhare bir tane arkadaşım inadına çıkıp,kürdüm doğruyum demez mi:)
|
Ben ne olursa olsun okul öncesi birkere öğrencilerin toplanıp sıraya sokulmasına çok karşıyım çok büyük zaman kaybı oluyor, P.tesi ve Cuma günleri istiklal marşının okunması yeterli diye düşünüyorum. Bu zaman kaybını sınıf içerisinde daha iyi aktivite veya dersler ile değerlendire bilirler, örneğin her öğrenciye sıra ile bir sonraki gün için tarihte bugün ne yaşanmıştı diye ödev olabilir, derse başlamadan önce tarih hakkında kısa bir bilgi...
|
Bu tespitler tamamıyla eğitim sistemimiz ile ilgili.O yüzden büyük bir eğitim sistemi reformu farz!
|
Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. "Ne mutlu Türküm diyene Acaba bu ifadelerden hangisi rahatsız etmiştir ??? |
Rahatsızlık duyulan kısımları alıntı şeklinde gösterirseniz memnun olurum,beraber fikir üretelim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir de mesajlarda karakterler küçük olursa daha hoş olur. Görüntüyü bozuyor bu hali ;;) |
Alıntı:
Eğer kafatascı değilsen,şunu düşünmeliyiz.Şu an yeryüzünde saf TÜRK ırkından olma ihtimali zaten 600'de 1 ihtimal.Onun dışında eğer Türkiye'de doğup büyüdüysen,ataların daha önceden beri bu topraklardaysa eğer kanın da Türk'lük varsa ve bundan utanmıyorsan gayet de rahat ben Türk'üm diyebilmelisin.Bunun ırkçılıkla falan alakası yok bence. Doğruyum diyen zaten ilkokul öğrencisi bir çocuk andımızı 35-40 yaşında bir insan okumuyor farkettiysen 7 yaşında doğruyum ve çalışkanım diyen bi çocuğun söyleminde ne gibi bir şüphe olabilir ki. |
Alıntı:
Ne yazıkki bu görüşüne katılmıyorum, zira ben zamanında andımızı söylemek için sıraya geç kaldığımda dayak yediğimi bilirim bu dayatma değilde nedir peki... |
Alıntı:
Hani söylenmesin demiyorum, zaten kimse de aslını, atalarını inkar etmemeli, aksine onları benimsemeli. Ama bu dayatılarak yapılmamalı, hem de tek düze olarak... |
Hiç yakındığımı hatırlamıyorum bu satırları okumaktan...
Yetiştirilme tarzımdandır belkide... Kendi açımdan düşünecek olursam yine bir sorun yok... Fakat küçükte olsa Türk olmayıp başka bir ırka mensup olduğunu bilen birine, Her gün aynı dizeleri tekrarlatmak kendini en başta dışlanmış hissetmesine neden olur sanırım... Neden her sabah başka bi milletin insanlarını övmek zorunda olsun ki bi insan? Böyle insanları kandırmak ya da belli yollara sürüklemek çok daha kolay olur sanırım... Umarım kaldırılır... Ama herkesin bu kadar saf niyetlerle ''Andımız'''ın kaldırılmasını istediğinden pek emin değilim(!)... |
Bir şeyi her zaman görürsen duyarsan birlikte olursan v.s... bu şeyden soğumaya başlarsın bezersin yani...
Andımızı her gün okullarda okutmanın bir anlamı yok... Her şeyi abarttığımız gibi bunu da abartarah her gün okutuyoruz ve her gün daha da soğutuyoruz öğrencileri... ben şahsen nefret etmiştim bunu okumaktan her gün her gün... Atatürk'ü de her gün görüyoruz duyuyoruz nereye gitsek önümüzDE Atatürk resimleri yasakları v.s v.s uzayıp gider bu yani ben şahsen bu sebeplerden dolaayı Atatürk'ü sevmiyorum duymak istemiyorum yani bezdim kısacası yada bezdirdiler bunun suçu bende değil herşeyde Atatürk dayatanlarda... |
Arkadaşlar ne demek bu ya!? Şimdi ''Mili Andımız'' kaldırılsın'' dersiniz. Daha sonra da ''istiklal Marşımız'' okunmasın'' dersiniz. Bu Mili değerlerimize hakaretten başka hiçbirşey değildir. Zamanında başbakanda bununla ilgili ''öyle sap gibi dikilmenin hiç bir mantığı yok'' demişt. Nedemek yani bu? Sizler türk değilseniz, özünüzde yurdunuzu vatanınızı çok sevmek yoksa size diyecek bir şeyde yok.
|
yorum yok ...........
|
İstiklal Marşı'na hayır diyecek bi kişiliksizin çıkacağını sanmam ama zorunlu askerlik kalksın diye mırıldananları da duymaya başlarız yakında
|
Kulanıcı ismine bakar mısınız 'DEVE TABANI' bir insan bu kadar mı cahil olur?Forumu sabote ede ede beyni dönmüş bu şahıs artık kendisine bile hakaretler ediyor:)
|
Bu yazar haddini aşmasın .
İçimden geçenleri burada söylemek istemiyorum. Bir insan kendi yaşadığı ülkesinin başbakanına bu şekilde hitap edemez bu hakkı kendinde göremez göstermeyiz. Ulan ! Şerefsizlik yapmayın ulan Dünyanın alkışladığı Türkiye'nin Başbakanına bu şekilde kimse hitap edemez. Eğer bu şekilde hitapları seviyorsa çıksın canlı canlı tvye karşılıklı konuşsun bakalım başbakanımızla konuşabiliyormu dili tutulur dili ! O yürek sizde olsaydı arkadan atıp tutmazdınız yüz yüze sölerdiniz. Ama her zaman hesap sandıkta kesilecek . Demokrasiyi yenemeyeceksiniz ULAN ! |
Okullarda cok şey değişilmeli yetersiz kalınıyor
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Doğru dürüst okumayı beceremiyosanız yorum yapmayın! Haddinizi aşan yorumlar hiç yapmayın! Hiç yakındığımı hatırlamıyorum bu satırları okumaktan... Yetiştirilme tarzımdandır belkide... Koca koca puntolarla mı yazmam gerek alıntıladığınız bu satırları anlamanız için? Kendimi dışlanmış hissediyorum gibi bi yorumda bulunmuşmuyum iyi okuyun olur mu? Türk'lüğümden utansaydım imzamda ay yıldızı taşımazdım! |
Bizim eğitimimizde yıllardan beri gelen bir dayatma, zorunluluk vardı. Bu zorunluluklar yıllar sonra irdelenip düzeltilmeye çalışıldığında doğal olarak dar görüşülü insanlar tarafından farkı bir şekil yorumlanıyor. Bu yorumlara kulak asmadan değişimlere gidilip ıslah edilmelidir. Adem abinin dediği gibi Çannakkale'yi bütün gerçekçiliği ile öğretmeliyiz küçük yaştan çocuklara. Öyle çizgi filmlerle hikaye gibi değil. Yapılan filmlerle kopan bacaklar,kollar,beller... Parçalanan suratlar, yaralanan askerler, feryatlar, figanlar, yer altı savaşlarında askerlerin birbirlerini ısırarak hançerleyerek öldürdüğünü. Bu vatanın kurulurken nelerin feda edildiği tüm çıplaklığı ile dile getirilip öğretilmelidir.... Öğretilirken eğer çalışmaz, dilinize,dininize,vatanınıza sahip çıkmazsanız böyle olur. Diye öğütler verilmeli çocukların çalışma azmini alevlendirmeliyiz. Japonya Hiroşima'yı gösteriyor. Bizim her şehrimizde fedakarlık,acı,direniş, din,ahlak var sadece Çanakkale değil... Bu kadar örnek gösterebileceğimiz durum yaşanmışken neden yıllardan beri krişeleşmiş artık çocukların bıktığı lafları sıralıyoruz ki. Kaldırılsın. :saygılar: |
Alıntı:
|
okullarda istiklal marşı okunur andımız okunur biri kaldırılmalı oda andımız olabilir mesala okullarda kılık kıyafet komik duruma düşürüldü artık 2.3 yılda bir kılık kıyafet değişiliyor buda bazı okularda oluyor kimilerin işine yarıyor kimilerin cepi doluyor kız öğrencilerin etek mi pantolanmu giymesi hala anlaşılmış değil ya etek ya pantolan karar verilmeli serseri gibi erkek yada kız olsun jöle vurması zibidi gibi okula gelmesi bıcak cakı türü kesici aletler bulundurması okullarda cete gruplaşması olunur bunları gördüm yaşadım için söledim okullarda disiplin sart deniliyor disiplin öğretmen değil nerdese öğrenci veriyor okulların bir coğunda kameralı güvenlik yok bazılarında var oda özel okullarda okulun arka tarafında sigara içenlermi dersin cevresinden gezsen serserilermi dersin güvenlik diye birşey yok okullarda uyuşturucular elini kolunu sallayarak okulun içine kadar giriyor satıyor kızlarda erkeklerin bazıları kullanırlar gözler göremiyceğin şeyleri kamera sistemiyle görülür okul değil sanki cete okulları kurulmuş durumda önce güvenlik yaşanmış olayları bilenler bilir bilmeyenler göremezler sadece duyarlar oda boştur
|
Bryan sizi biraz daha sakin ve sağduyulu olmaya davet ediyorum...
|
Alıntı:
O zaman ''hissediyosan'' gibi ibareler kullanmayın! Zira benim sözlerimi alıntıladığınız için başka birine söylemiş gibi algılayamayacağım sözlerinizi. |
Gerçekten böyle bir konunun gündeme taşınması çok olumlu bır gelİşmedİr.... kimse kimseyi olmadığı kişi olmaya zorlamasın.insanlara zorla türküm dedirttirip türk düşmanı yapmasınlar.inşallah herşey düzelir hepimiz sonuçta kardeşiz:güzel:
|
Alıntı:
|
Tarantula ve adem abiye hak veriyorum hani ben türküm demekle bitmiyor adama soruyorsun ben türküm tamam iyide bana kurtuluş savaşını anlatır birde ya tarihini bilir ya bilmez ama japonyaya hiroşimayı sor hepsi bilir onu göstermişler ve onun bilinci ile eğitmişler..Bence boş anlamsız bir dayatma hem bir boşnağı ermenisi kürdü bunu okumak istemeyebilir..Ve çok şey değiştirilmeli din dersi öğretiliyorsa kuranıkerımde öğretilmeli alevi ve hristiyanlarada seçmeli ders olarak verilebilir.Çok eksiğimiz var..
(Biz bu tür konuları haftada bir dersi olan milli eğitim hocamız topçu albayı idi onunla çok güzel tartışıyoduk ve adama hak veriyordum.Gayet bazı arkadaşlarda kalkıp dtpyi çok rahatça savunuyordu fakat bizim albay kimseye bir kere bile kızmadı bağırmadı...) |
Andımız'da sorun yok okutulsun diyenlere sesleniyorum... Neden acaba çocuklar ilköğretimi bitirdikten sonra liselerde okutulmuyor? cevabını ben vereyim çünkü kimse okumaz.. en azından Türk olmayanlar okumaz. artık herşeyin farkındalar,büyümüşler kimse onlara okutturamaz...
|
Her sabah andımız okunuyorsa ve bundan sıkılınıyorsa İstiklal Marşımız da her sabah okunuyor. Niye bunu kaldıralım diyen yok? Ayrıca andımızı okumanın yerine sarı çiçek ilahisi veya başka ilahiler okunsaydı daha mı iyi olurdu? Bu da dayatma olmaz mıydı? Bu da hep okutulunca soğumaz mıydı insan? Eğitimde reform nedir? Dini reform dimi? Etekler yeri süpürsün, başlar örtülsün... Ben etekler kısacık olsun demiyorum, şimdi öyle anlarsınız da. Kemalizm bir dayatmaysa benim yakın çevremdekilerin üzerinde olan din baskısı nedir acaba? Ne mutlu Türk'üm diyene. Bundan daha gurur verici bir söz olamaz. Yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK.
|
Yok ya senin derdin başkada neyse
|
Eziyetten başka bişey değil...
|
ezbercilikle türklük korunmaz !
ezbercilikle vatan korunmaz ! bu andi diyarbakirda bir kürt kökenli vatandasimizinda okumak zorunda birakildigini unutmayin ve bu vatandasimizin ne mutlu türküm diyene derken neler düsündügünü tahmin edermisiniz ? hele dogruyum , çaliskanim nasil böyl3e bir genelleme yapilabiliyor ? biri istatistikmi tutdu ? çevrenizde tembel ve yalanci hiç adam yokmu ? Allah askina daha fazla komik olmayin ! |
Alıntı:
|
Alıntı:
;D;D;D Bu konuda aynen bende herkez gibi katılıyor ve EZİYETTEN BAŞKABİR ŞEY DEĞİL KARDEŞİM... diyorum.. konuyu istiklal marşına getireni de kınıyorum maksadınız belli amaç yorum yapmak fikir beyan etmek değil yargılamak ve kışkırtmak ...:evet: |
All times are GMT +3. The time now is 18:15. |