Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Facebook Şuursuzları !''Facebookta Muhafazakar Bayanların Resim Paylaşmalarını İstemi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=106862)

ishakyilmaz 06-02-2009 14:25

Facebook Şuursuzları !''Facebookta Muhafazakar Bayanların Resim Paylaşmalarını İstemi

1- Facebook arkadaşlık sitesi olarak kurulmuştur, eğer arkadaş bulma işiniz Facebook'a kaldıysa ölün daha iyi.

2- Facebook gibi birbirlerinden saçma web siteleri yüzünden güzelim Türkçemiz bozulmaktadır. Özenti olarak yaşamını sürdüren binlerce salağın kelimeler içerisine çeşitli sayı ve karakterler katarak oluşturdukları cümle yapılarıyla amaçlarının ne olduğu dahi henüz tespit edilememiştir.Türkçeyi normal kullanmak varken büyüklü küçüklü yazıp aralarına çeşitli işaretler koyarak yerli yersiz kelime parçalamaları suretiyle yapılan salaklıklar, Türkçemize büyük ölçüde zarar vermektedir.

3- Millete resmini göstermeye çok meraklı bir grup salağın oluşturduğu sitede , herkes kendi fotoraflarını çeşitli açı ve şekillerde koyarak milletin bakmasını istemekte. Özellikle kızların bunu yapma amaçları henüz öğrenilememiştir. Ne kadar saçma bir olay olduğuda zaten burdan ortaya çıkmaktadır. Sizce bir kız neden resimlerini erkeklere göstermek ister? Kendisini beğendirmek için mi? Yoksa erkeklerin kendilerine bakmalarından hoşlandıkları için mi?...

4- Facebook'a eklenen resim ve videolar art niyetli kişilerin ellerine geçtiği taktirde, facebook üyeleri kendilerini bir adult sitede çok rahat bir şekilde görebilirler. Özellikle kızları etkiliyen bu hususta, kızların bunları bilmesine rağmen neden resim eklemeye devam ettikleri de hâla tartışılmakta.

5- Erkek ve kızların samimi olduğu bu saçma sitede bazen kızlar kızlığını , erkeklerde erkekliğini unutup saçma sapan yorumlar yazmaktadırlar, bunlarda gelenek göreneklerimize büyük ölçüde zarar vermektedir. Haydi gelenek ve göreneklerimizi boş verelim sizce bunlar görgü kuralları çerçevesindemi?! Özellikle kızların erkeklere, sevgilisiymiş veya ailesinden biriymiş gibi yorumlar yazmasıda saçmalığın daniskalık kısmını oluşturmaktadır. Nerde bizim terbiyeli ve ahlaklı Türk kızlarımız? Çoğu erkeklerin gözüne girmek içinmi yoksa başka bir sebepten dolayımı orası tam olarak bilinmemekte ama kendilerini namus yoksunu haline getirdikleri aşikâr. Bu devirde gerçektende temiz kız bulmak zor. Hemde çok zor.

6- Kızların kendilerinden geçtiği bu sitede , kızların genel olarak amaçlarının hiç biri bilinmemekte.
Nedenmi?
Gelin şöyle birkaç soru sorup cevaplamaya çalışalım.

Sual 1: Sizce kızlar neden resimlerini facebook'a ekler? Erkekler görsün diyemi yoksa kendilerine sevgili aradıkları içinmi?

El-cevap:
Hem erkekler görsün diye hemde kendilerine sevgili bulmak için. Çünkü bir kız resimlerini başka hangi nedenden dolayı bir erkeğe göstermek isterki? Belliki erkeklerin kendisine bakmasından hoşlanıyor. Yoksa niye Facebook hesabı açıp neden erkekleri arkadaş olarak eklesin yada ekleyen erkeklerin arkadaşlıklarını kabul etsin? Sadece kız arkadaşlarının bakmasını istiyorsa neden o zaman erkeklerden gelen arkadaşlık tekliflerini kabul etmekte? Eğer ediyorsa neden resimlerini erkeklere gösterme gayreti içerisinde? Kısacası soruyorum size resimlerinizi millete göstermek zorundamısınız.?

Sual 2: Sizce neden kızlar facebook'ta ilginç yorumlar yazarak kendilerini namus yoksunu biri olarak göstermeyi ister? Erkeklere yaranabilmek için mi yoksa kendi benliklerini belli etmek için mi ?

El-cevap:
Hem erkeklere yaranabilmek için hemde benliklerini belli etmek için. Aslında kendi benliklerini belli etmekten ziyade, benliklerini yitirmeye başladıkları için! Çünkü bir kız karşısındaki kim olursa olsun kız olduğunu unutmadan ona göre yorum yazmalı, ona göre muamelede bulunmalıdır! Yazacağı o salak yorumları onu küçültmekten başka hiç bir işe yaramaz, erkekler için kendilerini küçük düşürmeleride ayrı bir salaklıktır tabiki. İşte bu yüzden mayası küflenmiş bu kızlar benliklerini hemen belli eder, eğer o kız namuslu bir kızsa zaten ne yorum yazacağını iyi bilir arkadaşlarıyla olan ilşkisini belli bir çerçevede tutar. Ama bu noktada diyecek tek şey var; YAZIK!, yazık sizin kızlığınızada, yazık sizin insanlığınızada! Nerde sizin ahlakınız, nerde size terbiye vermesi gereken aileniz!

Kardeşimin Kaleminden...

Düş Hekimi 06-02-2009 14:29

http://img241.imageshack.us/img241/4745/parmakizi.gif

EyvAllah diline gurban Cân.

Terennüm 06-02-2009 14:31

peki ishak bey teşhis doğru diyelim sorun bakalım kardeşinize tedavi nedir diye???

Ak_Kelebek 06-02-2009 14:32

Ben bu yazıyı dün yorumlamıştım ama buradan da kısaca söyleyim facebook a resimlerini koyan hanım kardeşlerim ne sebeple olursa olsun kaldırınız çünkü o resme her şekilde kullanılabilir diye onay veriyorsunuz. Daha sonra benim resimlerim başkalarında ne arıyor diye düşünmeyin yani;)

düş hekimi yüreğine,gönlüne sağlık + mükemmel bir yazıydı :)

AY IŞIĞI 06-02-2009 14:36

Alıntı:

Düş Hekimi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628518)

Aynen katılıyorum

ve

Bayan arkadaşların bu tür resim koymalarına karşıyım.
Günümüz şartlarında o kadar art niyetli kişiler var, o kadar çok teknolojik imkanlar varki istenmeyen tablolar oluşabilir.
Biraz daha dikkat lütfen !!

Paylaşımdan ötürü teşekkürler ishak bey. +

ÇAĞINZEYNEBİ 06-02-2009 14:38

facebook bazı durumlarda gercekden de faydalı olabiliyor...kızların o durumuna gelince...sadece özenti ve bilinçsizlik... hadi diyelim ki orası yasaklandı ya da kapatıldı..baska bi yer bulunur..yapacağımız tek sey gençlerimize doğruyu göstermek olur..onları blinçlendirmemiz gerekir..ilk basta da ALLAH dan tam manasıyla korkmaları gerektiğini iyice öğrenmeliler...

Beritan 06-02-2009 14:38

abi yazıyı baştan sona çok beğendim....
facebooktaki üyeliğim 1 ay bile sürmedi...hemen dondurdum...
baştan beri diyorum bana göre değil...
yazı yazandanda koyandanda Allah razı olsun..

Feride 06-02-2009 14:39

Ya ben de şu resim koyanlara acayip sinir oluyorum. Sadece facebookta değil, her site ortamında karşıyım.. (Burası da dahil)

Salak demeyelim ama yanlış..Nasıl rahatça bütün fotoğraflarını koyuyorlar hayret ediyorum gerçekten. Gerçekleri tokat gibi çarpan bir yazı olmuş..

Katılıyorum genel itibarla bu konuya..

*AZRA* 06-02-2009 14:40

Katılıyorum..:güzel:
Eyvallah saol paylaşım için ishak

Ak_Kelebek 06-02-2009 14:44

Arkadaşlar yazıyı İSHAK arkadaşımız paylaştı fakat asıl sahibi ''DÜŞ HEKİMİ''dir dualrınız onun içinde ederseniz sevinirim;)

ishakyilmaz 06-02-2009 15:08

Alıntı:

adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628521)
peki ishak bey teşhis doğru diyelim sorun bakalım kardeşinize tedavi nedir diye???

Adem abi burada tedavi oldukça basit;özelikle yazı bayan kısmını hedef almıştır,bayanların dikkat edeceği husus bu ortamda faideli işler yapmak kaidesi ile,mültimedya unsuru hiçbir faliyette bulunmyacaklardır!..Hele hele resim paylaşmak başlı başına bir yanlış,kendi sanal rumuzlar kulanılacak,ve hiçbir nedenle resim paylaşılmayacak!Tedavi budur,çok da basit bir tedavi bence!

Terennüm 06-02-2009 15:14

eyvallah teşekkür ederim mesaj alınmıştır...

Beritan 06-02-2009 15:18

Alıntı:

Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628542)
Arkadaşlar yazıyı İSHAK arkadaşımız paylaştı fakat asıl sahibi ''DÜŞ HEKİMİ''dir dualrınız onun içinde ederseniz sevinirim;)

valla bende yazan kişiyi merak etmiştim...
çok güzel anlatmış...çok şey aldım....:)
aslında bu konuyla ilgili çok büyük hatalarım yok ama daha dikkatli olmamı gösterdi..Allah razı olsun

Beritan 06-02-2009 15:22

bu yazıyı başka bir forumda paylaşmamın sakıncası varmıdır..

ishakyilmaz 06-02-2009 15:29

Telif hakkı bütün mümün kardeşlerimizindir.

aşk-ı ilahi 06-02-2009 16:25

facebook hakındaki düşüncelerime tercüman olan bir yazı ..

bay bayan tüm facebook üyelerini anlatmış(artık tanıdığım birine ilk işim facebook varmı diyorum...neden bilmemm ama sanki varsa gözümden düşüyo)

ve msnm deki düm dostlarıma yolladım..

ama bende bay yok...baylarada ulaşsın bence:)

melih218 06-02-2009 22:52

Yazıyı protesto ediyorum.

1- Çok sayıda eski arkadaşını bulan var.

2- Saçma akla uygun olmayan demek. Kullananlar ve yapanlar akılsız demek doğru değil. Güzel Türkçemizi kötü kullanan bu forumda bile bolca var. Bu konuyu açan bile düzgün cümle kuramıyor. İmlası bozuk.

3- İçindekilere salak diyorsun.

4- Resim ve video koyanlar adult siteye düşer demen çok yakışıksız

5- "kendilerini namus yoksunu haline getirdikleri aşikâr." Buraya girenin namuslarını kaybettiğini öne sürüyorsun. Yine ayıp ediyorsun.

6- "Kızların kendilerinden geçtiği bu sitede" ... Takıntın olmalı.

Eşref 06-02-2009 23:00

Sadece bayanların değil, erkeklerin de resimlerini paylaşmasına ben karşıyım. İster Facebook olsun, ister msn olsun isterse burası olsun. Ama resmini koyanlara da bir lafım olmaz. Saygı duyarım.

hipermuhafazakar 06-02-2009 23:07

Evet, ne kadar doğru ve geç yazılmış bir yazı :(

Benim ömrümü çürüttü o site bu yüzden. Bazılarının anlamaları geç oldu veya hala anlamadılar. yazık !

Feride 06-02-2009 23:09

Alıntı:

melih218 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629053)

2- Saçma akla uygun olmayan demek. Kullananlar ve yapanlar akılsız demek doğru değil. Güzel Türkçemizi kötü kullanan bu forumda bile bolca var. Bu konuyu açan bile düzgün cümle kuramıyor. İmlası bozuk.

5- "kendilerini namus yoksunu haline getirdikleri aşikâr." Buraya girenin namuslarını kaybettiğini öne sürüyorsun. Yine ayıp ediyorsun.

Millet arkadaşlarını buluyor diye, bu sitenin doğru bir şekilde kullanıldığını göstermez.

Salak ifadesine her ne kadar karşı olsam da, resim koyarak ya da farklı amaçlar doğrultusunda kullananlar için, heralde çok da güzel şeyler söylemek mümkün değil takdir edersiniz ki..

Anlamsız bir şekilde, o iğrenç! (demek zorundayım başka bir kelime gelmiyor aklıma) fotoğraflar, aleni bir şekilde ortada olduğuna göre, her an her türlü amaçlı kişilerin eline geçmesi de gayet mümkün..(Baylar için de fotoğraf konulmasına karşıyım aynı şekilde)

Bütün bunlar karşısında, hala daha eleştiri getirilmesi gerçekten ilginç!..

Yektâ-Ak 06-02-2009 23:21

vallahi çok doğru..ne kadar girip de kimseyle konuşmam,tanıdıklarım hariç vs lafları boş illaki bir yerden başlanıyor...okadar itici geliyorki...aşk-ı ilahi sizin belirttiğiniz gibi banada facebook var dendiğinde o kişiden soğuyorum...bu alışkanlık olmuş insanlarda büyük bir marifetmiş gibi kendilerini sergiliyorlar..

melih218 06-02-2009 23:21

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629065)
Millet arkadaşlarını buluyor diye, bu sitenin doğru bir şekilde kullanıldığını göstermez.

Türkiye; Facebook'u en çok kullanan 4. ülke. Kullananlara alenen hakaret ediliyor. Kullanmayabilirsiniz. Kullananlara hakaret etmeyin.

Facebook araçtır. Bu forum da araçtır, televizyon da araçtır, bilgisayar da araçtır. Hepsinin doğru ve eğri kullanılması var.

unnamed 06-02-2009 23:23

Alıntı:

melih218 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629053)

Melih teşşekürler yorumun için gerçekten güzel demişsin... Resim konusunda da burda da resmi olanlar var ee ne yapacaz şimdi??
Arkadaşlar işiniz sadece facebook la uğraşmaksa anlarım ki siz boşa düşüp canları sıkılan insanlarsınız.. Daha önemli konulara bence kafanızı yorun....

Feride 06-02-2009 23:25

Alıntı:

melih218 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629071)
Türkiye; Facebook'u en çok kullanan 4. ülke. Kullananlara alenen hakaret ediliyor. Kullanmayabilirsiniz. Kullananlara hakaret etmeyin.

Facebook araçtır. Bu forum da araçtır, televizyon da araçtır, bilgisayar da araçtır. Hepsinin doğru ve eğri kullanılması var.

Bir kere facebook adı üzerinde yüz kitabı. İsmi baştan falsolu. Bundan daha ne gibi hayırlı bir medet beklenir.

Millet kendini sergileyecek de sonra neymiş efendim, arkadaşlarını bulacak..İlginç cidden!..

Gökmen 06-02-2009 23:29

ALLAH c.c bildiğini kuldan gizlemek sadece aciz insanlara yakışır.
Ben Facebook,a üye olduktan 2-3 ay sonra miğdem bulanmaya başladı ne yalan ve oraya fotoğraflarımı eklemiştim fakat üyeliğimi sonlandıracakken o sırada İshak kardeşimin konuları ve çalışmaları başgösterdi. Beni tanıyanlar zati facebook,a girmediğimi bilir kolay kolay, ishak kardeşim,e buradanda söylüyorum şayet darılmayacak ise ben üyeliğimi Facebook,dan iptal edeceğim. Bu iğrenç sitenin bir barçası olmak açıkcası canımı çok sıkıyor ve ahirette bunun bir parçası olarak ALLAH c.c hesap vermek zorunda kalmak istemiyorum...

melih218 06-02-2009 23:55

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629077)
adı üzerinde yüz kitabı...

"Kütübü Cemal" deseydik hayır gelir miydi?

Özgür Çağrı 06-02-2009 23:56

http://img241.imageshack.us/img241/4745/parmakizi.gif

ishakyilmaz 06-03-2009 14:31

http://profile.ak.facebook.com/objec...56943_4421.jpg
''Facebookta Muhafazakar Bayanların Resim Paylaşmalarını İstemiyoruz''

http://www.facebook.com/group.php?gid=101179756943&ref=nf

Ruh-i zar 06-03-2009 14:41

''Chat'' sitesi gibi..!
Tek farkı alalen olması heralde...
Harika yazıydı...(+)

redyellow 06-03-2009 15:00

bu facebook denen merete bende üye olmuştum, şimdi dondurdum.

Tamamen iptal imkanı vermemişler, yoksa tamamen iptal edeceğim.

Sayfamı dondurdum, sayfaya da FABEBOOKDA İSLAMA VE PEYGAMBERİNE HAKARET EDEN SAYFALAR VARMIŞ, BUNLAR KALDIRILMADIĞI İÇİN PROTESTO EDİYORUM diye yazılar yazdım bıraktım.

Hanımların resim koymalarına kesinlikle karşıyım, çok yanlış bir şey.

İshak bey teşekkürler bu güzel yazı için.

Beritan 06-03-2009 15:06

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629371)
bu facebook denen merete bende üye olmuştum, şimdi dondurdum.

Tamamen iptal imkanı vermemişler, yoksa tamamen iptal edeceğim.

Sayfamı dondurdum, sayfaya da FABEBOOKDA İSLAMA VE PEYGAMBERİNE HAKARET EDEN SAYFALAR VARMIŞ, BUNLAR KALDIRILMADIĞI İÇİN PROTESTO EDİYORUM diye yazılar yazdım bıraktım.

Hanımların resim koymalarına kesinlikle karşıyım, çok yanlış bir şey.

İshak bey teşekkürler bu güzel yazı için.

evet..banada çok sevdiğim bir arkadaş dondurma konusunu söylemişti..
ben çok sık girmezdim ama orda üyeliğim olduğu için kendimi bi kötü hissediyordum...
ama tamamen iptal şansı yok..
çok iyi bir site olsa bu şansıda verirdi
gerçekten yazıyı çok beğendim..hani kaç kere okudum .halen sıkılmadım:).

ishakyilmaz 06-03-2009 15:35

Alıntı:

Gökmen Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629082)
ALLAH c.c bildiğini kuldan gizlemek sadece aciz insanlara yakışır.
Ben Facebook,a üye olduktan 2-3 ay sonra miğdem bulanmaya başladı ne yalan ve oraya fotoğraflarımı eklemiştim fakat üyeliğimi sonlandıracakken o sırada İshak kardeşimin konuları ve çalışmaları başgösterdi. Beni tanıyanlar zati facebook,a girmediğimi bilir kolay kolay, ishak kardeşim,e buradanda söylüyorum şayet darılmayacak ise ben üyeliğimi Facebook,dan iptal edeceğim. Bu iğrenç sitenin bir barçası olmak açıkcası canımı çok sıkıyor ve ahirette bunun bir parçası olarak ALLAH c.c hesap vermek zorunda kalmak istemiyorum...

Bazı arkadaşlar aynı durum erkekler içinde geçerlidir diye bir telkinde bulunmuşlardır!Bilmelidirler ki;bu olay bir kadın erkek çatışması değildir!Yanlış bir durumun doğruya kavuşturma hamlesidir!Bu basit bir erkek-kadın hakkı meselesi değildir.Tabiat olarak kadın-erkek üstünlüğünü tartışmak çok yanlış,yalnız kadınların sorumluluğunun kat kat fazla olduğunu söylemek isterim..Özetle bu durumu kadın-erkek atışmasına dönüştürülmesi son derece yanlış bir söylem..Halis ve muhlis niyetli erkekler bu ortamlarda bazı değer ve olgular için çarpışmaktan geri durmamalıdırlar.İnternet ortamlarını heves,ve menfi uygulamalar için değil,faideli işler için kulanmak son derece doğru bir adımdır.Nedir bu doğru işler diye sorarsanız yüzlerce madde sayabilirim size..Genel olarak erkekler bu tür ortamları faideli işler için kulanmalı,bayan ise uzak durmalıdırlar!

dilemma 06-05-2009 16:41

Ben bu yazıya yorum yapacağım ama şimdi değil.. Bir göz gezdirdim bunca yanlı ve haksızca yazılmış bir yazının karşılığı birkaç öfke olmamalı..
Hocanın yanına gideceğim zaten barut gibiyim..
Sınavlar bitsin döneceğim;)

_cahilalim_ 06-05-2009 17:00

evet facebooka karşıyız bence sadece bayanlar için değil erkekler içinde aynı şeyler geçerli

Morte 06-05-2009 17:05

Başlık olarak veya içerik olarak katılıyorum yazıya büyük ölçüde ama devamında gelen yorumların bazılarını aklım almıyor. Bilmiyorum, belki sorun bendedir ama görüşüm bu şekilde.

Bu arada Facebook, ABD'deki bazı üniversitelerin, üniversite kimliklerine verdikleri isim :güzel:

All times are GMT +3. The time now is 18:49.