Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Osmanlı Tarihi (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=137)
-   -   "Osmanlı Yönetimi İstiyorum" (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=106935)

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 19:30

"Osmanlı Yönetimi İstiyorum"

Eski dışişleri bakanı ve chpnin önde gelen isimlerinden Hikmet Çetin, 1991 yılında resmi bir ziyaret vesilesiyle israile gittiğinde, israil dışişleri bakanı Şimon peres'in kendisine anlattığı ibretli bir hadiseyi şöyle anlatıyor:
---"İsrail ziyaretim sırasında grüşmelerde bulunduğum dışişleri bakanı şimon peres ile konuşurken bir ara bana dediki:
-----"Ben bundan üç sene evvel Sine bölgesinde bir belediyeyi ziyarete gittim. küçük bir yahudi belediye....
belediye reisi mısırdan şikayet etti. mısıra komşu çünkü. ardından israilden şikayet etti..... herkesten şikayet etti.
Bende kızdım ; Ne istiyorsun dedim. Oda kalktı bana: Osmanlı yönetimi istiyorum, ded,. Çünkü Osmanlı bir hoşgörü devletiydi. O gidince huzur ve güvende gitti."

Erkam takvimi 2009

Feride 06-02-2009 19:33

Osmanlı yönetimine duydukları bu özlemi haklı ve de yerinde bulmamak mümkün mü..

Öyle bir adalet anlayışı, öyle bir hoşgörü düzeni karşısında, bu söylenen cümleler az bile..

ultrAstribun 06-02-2009 19:34

Osmanlı Devleti'nin hoş görüsünü, yönetim biçimini isteyenlerdenim.

Red_Neck 06-02-2009 20:39

Siz devletleri o döneme göre değerlendirmezseniz insanlar size içten içe gülerler.Bunu da böyle bilin.Osmanlı Devleti'ndeki teokrasi ile şimdiki teokrasi bir mi?Değil.

Şu anki teokrasi haddini bilmiyor.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 20:41

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628940)
Siz devletleri o döneme göre değerlendirmezseniz insanlar size içten içe gülerler.Bunu da böyle bilin.Osmanlı Devleti'ndeki teokrasi ile şimdiki teokrasi bir mi?Değil.

Şu anki teokrasi haddini bilmiyor.

Daha açık konuşabilirmisiniz?

Red_Neck 06-02-2009 20:48

Konuşayım:

Demek istediğim şuan ki teokrasi iğrenç bir durumda.Baskı var baskı.Osmanlı teokrasisi tabii ki güzel.Ama o, o dönemde kaldı.Biz şimdiki dönemdeyiz.Cumhuriyetten bir şüpheniz mi var?

Ek olarak şu anki teokrasi iğrenç.Baskı var baskı.Televizyonlarda hiç izlemediniz mi?Nasıl da dövüyorlar?

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 20:52

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628946)
Konuşayım:

Demek istediğim şuan ki teokrasi iğrenç bir durumda.Baskı var baskı.Osmanlı teokrasisi tabii ki güzel.Ama o, o dönemde kaldı.Biz şimdiki dönemdeyiz.Cumhuriyetten bir şüpheniz mi var?

Ek olarak şu anki teokrasi iğrenç.Baskı var baskı.Televizyonlarda hiç izlemediniz mi?Nasıl da dövüyorlar?

Nasıl o dönem orda kaldı diyebiliyorsunuz aklım almıyor tarihinden örnek almayan insanların ne durumda oldğu ortada üstelik K. Kerimde bile ibret almamız için iyi ve kötü örnekli kıssalar varken çok acı verici bu szler siz onlarada o dönemde kaldı dersiniz umarımki demezsiniz.....

kimi nasıl dövüyorlar grmedim gözümden kaçmış olabilir...

Alem_i Ervah 06-02-2009 20:55

Güzel paylaşımdı vesselam sağolasınız bizde osmanlı yönetimini isteyenlerdeniz elhamdülillah Türkiye tekrardan osmanlının bize bıraktığı gibi şeriat ile yönetilecektir inşaAllah..

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 20:56

Cumhuriyetten süphem mi var konusuna net cevap vereceğim evirip cevirmeden EVET var.
Benim ülkemde halkın çoğunlukla seçtiği Başbakan asılıyorsa şüphem var.
Benim ülkemde dini inançlarından dolayı insanlar eziyet çekiyorsa çoğunlukta olmalarına rağmen EVET var
Benim ülkemde ergenekon ve benzeri pislikler varsa var
Halk seçer biz yönetiriz mantığı varsa tabikide şüphem var.
daha neler neler...
Bunun neresinde cumhuriyet???

Red_Neck 06-02-2009 20:59

Nasıl görmezsiniz?Kısaca anlatayım.Bir kızı akrabaları başka bir erkekle gezerken görüyor.Akrabaları bu kızı yere yatırıyorlar ve ellerinden ve ayaklarından bağlıyorlar.Bir akrabası kırbacı eline alıyor ve kırbaçla kızı öldüresiye dövüyor.Yönetim sistemi nedir?Şeriat.

Kusura bakmayın ama böyle bir şeriat olacaksa dikdatörlük olsun bari.Olmaz.Ayıptır günahtır.

Ayrıca Kur'an'ı Kerim illa şeriat olacak demez.Adaletli, haklı ve insancıl bir yönetim biçimi olursa olur.Ayrıca cumhuriyet dine de karşı değil.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:03

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628961)
Nasıl görmezsiniz?Kısaca anlatayım.Bir kızı akrabaları başka bir erkekle gezerken görüyor.Akrabaları bu kızı yere yatırıyorlar ve ellerinden ve ayaklarından bağlıyorlar.Bir akrabası kırbacı eline alıyor ve kırbaçla kızı öldüresiye dövüyor.Yönetim sistemi nedir?Şeriat.

Kusura bakmayın ama böyle bir şeriat olacaksa dikdatörlük olsun bari.Olmaz.Ayıptır günahtır.

Ayrıca Kur'an'ı Kerim illa şeriat olacak demez.Adaletli, haklı ve insancıl bir yönetim biçimi olursa olur.Ayrıca cumhuriyet dine de karşı değil.

Lütfen böyle konuları ele alıpda şeriata taş atmaın sataşmayın o işin şeriatla ne alakası var kızın yaptığı dinimize göre yanlış ama akrabalarınınki dahada yanlış şeriatla ne alakası varsa....
Tamam K. kerim şeriat olacak demez dememesi normal zaten kuralların doğrusunu gösterir ve bize bırakır ama sen Allahın kanunlarını bırakıp gidersen o senin sorunun....

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:04

Alıntı:

Alem_i Ervah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628953)
Güzel paylaşımdı vesselam sağolasınız bizde osmanlı yönetimini isteyenlerdeniz elhamdülillah Türkiye tekrardan osmanlının bize bıraktığı gibi şeriat ile yönetilecektir inşaAllah..

AMİN Amin Amin kardeşim....

Red_Neck 06-02-2009 21:06

Kendi tuzağınıza düştünüz.Yapmayın lütfen.

Halkın çoğunlukla seçtiği başbakanın asılmasının cumhuriyetle ne ilgisi var?
Dini inançları yüzünden insanlar eziyet çekiyorsa cumhuriyetle ne ilgisi var?
Ülkede ergenekon ve buna benzer pislikler varsa cumhuriyetle ne ilgisi var?

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:08

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628968)
Kendi tuzağınıza düştünüz.Yapmayın lütfen.

Halkın çoğunlukla seçtiği başbakanın asılmasının cumhuriyetle ne ilgisi var?
Dini inançları yüzünden insanlar eziyet çekiyorsa cumhuriyetle ne ilgisi var?
Ülkede ergenekon ve buna benzer pislikler varsa cumhuriyetle ne ilgisi var?

Cmhuriyet ne demek halkın kendini yönetmesi çoğunluk yönetmeyince nerede cumhuriyet.....
ben cumhuriyet yönetimine karşı değilim demokrasiyede bilakis taraftarıyım ama türkiyede eser yok....

Red_Neck 06-02-2009 21:09

E, şu anki uygulanan şeriatin de uygun olduğu söylenemez herhalde.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:11

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628971)
E, şu anki uygulanan şeriatin de uygun olduğu söylenemez herhalde.

Şeriat yok ki zaten hiç bir yerde Tek şeriat ve anayasa K. Kerim....

Red_Neck 06-02-2009 21:13

Şu anki pek güzel olmayabilir cumhuriyetin.Ama gerçek cumhuriyet kesinlikle Kur'an'a ve Allah'a karşı değildir.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:16

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628975)
Şu anki pek güzel olmayabilir cumhuriyetin.Ama gerçek cumhuriyet kesinlikle Kur'an'a ve Allah'a karşı değildir.

Şu anki şeriatı kullanarak laf atmayı biliyorsunuz ama şuanki cumhuriyet gerçek değil deyip savunmaktan hiç gocunmuyorsunuz......
Müslümanım dersiniz Allahın kanunu varken cumhuriyet daha iyi hem islama karşı değil dersiniz ve daha iyisini yaptığınızı savunursunuz.....
Allah hidayet versin cümlemize....

Red_Neck 06-02-2009 21:20

Cumhuriyeti İslam karşıtı olarak görüyorsanız hemen tartışmayı terkedelim.Size göre iyi değil cumhuriyet bu belli.Ama bana göre iyi ve ben şu anda dinimi en güzel şekilde yaşıyorum ve yaşatıyorum.Ben şeriatin ( şu anki ) kötü olduğunu söyledim.Görüdüğüm örnekler ışığında tabii.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:26

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628980)
Cumhuriyeti İslam karşıtı olarak görüyorsanız hemen tartışmayı terkedelim.Size göre iyi değil cumhuriyet bu belli.Ama bana göre iyi ve ben şu anda dinimi en güzel şekilde yaşıyorum ve yaşatıyorum.Ben şeriatin ( şu anki ) kötü olduğunu söyledim.Görüdüğüm örnekler ışığında tabii.

Anlamak istemiyoesunuz galiba cumhuriyet ve demokrasi hakkında düşüncemi söyledim üstte ki zaten halifeler dönemi açıkca demokrasinin örneği iken o tartışmayı yapmaya bile gerek yok

Ben gördüğüm ve duyduğum binlerce örnek sonucunda cumhuriyetin kötü olduğunu söylesem daha söylemeden hücum ediyorsunuz hoş da
neden benimki suçda sizinki değil???

Red_Neck 06-02-2009 21:28

Sizin verdiğiniz örneklere laf etmedim ki.Ben sözlerinizden cumhuriyeti sevmediğiniz kanısına vardım.Elbette eleştirebilirsiniz.Görüş söylemek suç değildir.Siz de bana Şeriat karşıtı diyebilirsiniz.Gayette doğaldır.

Tarantula_ 06-02-2009 21:29

Osmanlı Yönetiminin her zaman hasretçilerindeniz...!

O zaman ki düzen o zaman ki hoşgörü o zaman ki gelişmişlik...

Esnaf teşkilatları, mahalle teşkilatları vs. vs. keşke tekrar o güzel günler vuuku bulsa..

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:32

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628988)
Sizin verdiğiniz örneklere laf etmedim ki.Ben sözlerinizden cumhuriyeti sevmediğiniz kanısına vardım.Elbette eleştirebilirsiniz.Görüş söylemek suç değildir.Siz de bana Şeriat karşıtı diyebilirsiniz.Gayette doğaldır.

ben şeriatın cumhuriyetden daha iyi olduğunu demokrasi olduğunu söylüyorum.....
ve bu nasıl bir özgürlük ki müslümanım ama dinimin grektirdiklerini yapamıyorum sizde bunu savunuyorsunuz ve dinimi yaşaya biliyorum diyorsunuz ya siz başka ülkede yaşıyorsunuz yada islamı yaşadıınızı zannediyorsunuz çünkü ülkemizde yaşamak mümkün değil de....

Red_Neck 06-02-2009 21:34

Ne alakası var?Nasıl dininizi yaşayamıyorsunuz?Örnek...?

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:35

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628994)
Ne alakası var?Nasıl dininizi yaşayamıyorsunuz?Örnek...?

Örnekmi? evet güzel
Kutlu doğum etkinleri desem başka örneğe gerek kalmaz galiba ama istersen sürüsüne bereket.....

Red_Neck 06-02-2009 21:38

Kutlanmadı mı ki?Bilgim yok.Okuyabileceğim bir yazı varsa link atar mısın?

Eşref 06-02-2009 21:40

Kutlu Doğum Haftasına yönelik pek çok etkinlik düzenlendi Türk of the Toon. Bizlerde eşlik ettik. Sanırım sen katılmadın :)

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:42

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628997)
Kutlanmadı mı ki?Bilgim yok.Okuyabileceğim bir yazı varsa link atar mısın?

Konu kutlanıp kutlanmaması değil o kutlu gün için söylene aşşağılık sözler ben rasülümün doğum gününü kutlamak özgürlüğünü bile kullanmakta zorlanırken daha başka söze ne gerek
haaa güzel bir örnek daha var
hani şu kuran kursları meselesi......

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:43

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 628999)
Kutlu Doğum Haftasına yönelik pek çok etkinlik düzenlendi Türk of the Toon. Bizlerde eşlik ettik. Sanırım sen katılmadın :)

Ben etkinlik yapılmadı demiyorum ama ne tür engellerle karşılaşıldığından sizin haberiniz yok ve sanırım siz katılmamışsınız çünkü engellemelerden haberiniz olmadığına göre....

Red_Neck 06-02-2009 21:45

Bu sözler cumhuriyetin getirileri değildir.Bu sözler İslam düşmanı olan kişilerin söyledikleridir.Tabii açıkca görüyoruz ki çoğu da solcu.Hatta camii bile yaktılar utanmazlar.Kur'an kursları da aynı öyle.Bunların çoğu kendine kemalist dedikleri için Ata'mızın ismide kirlendi.Böylece çok Atatürk düşmanı çıktı ve buna bağlı olarak rejim düşmanı tabii ki.Tabii bu sözleri sizi önplana alarak söylemiyorum.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:49

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629002)
Bu sözler cumhuriyetin getirileri değildir.Bu sözler İslam düşmanı olan kişilerin söyledikleridir.Tabii açıkca görüyoruz ki çoğu da solcu.Hatta camii bile yaktılar utanmazlar.Kur'an kursları da aynı öyle.Bunların çoğu kendine kemalist dedikleri için Ata'mızın ismide kirlendi.Böylece çok Atatürk düşmanı çıktı ve buna bağlı olarak rejim düşmanı tabii ki.Tabii bu sözleri sizi önplana alarak söylemiyorum.

e tamam cumhuriyet varsa yapılabilecek işler değil bunlar kaç sefer dedim gene diyorum benim dediğin eleştirdiğim sevmediğim Türkiyedeki cumhuriyet..... hani cumhuriyet dini engellemez özgür yaşatırdı bizde cumhuriyetle yönetilmiyormuyuz.....
Bir müslüman türk erkeği işi nedeniyle cumaya gidemiyorsa bu din kısıtlaması değilmidir???

Red_Neck 06-02-2009 21:53

Bunun için rejimi değil işvereni sorgulamak gerekir herhalde.Üstelik ben çoğu yerde izin verildiğini gördüm.Haklısınız ki çoğu yerde de izin verilmiyor.Ben yaşamımdan örnek vereyim: Sanayi de çalıştığım için ( bir zamanlar ) namaz vakti izin veriyorlardı.Sanayi içinde camii bile vardı.Bu arada sorununuzu anladığım için rahatlamış bulunuyorum.

Ek olarakta benim de eleştirdiğim şu anki şeriat sistemiyle yönetilen devletler.

Eşref 06-02-2009 21:54

Ben Ispartadayım. Isparta Belediyesi günler öncesinden seçim afişleri gibi kocaman afişlerle donattı şehri. Halka gül lokumları dağıtıldı. Üstelik kutlu doğum haftası çerçevesinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde'de bir konferans düzenlendi.

Ben bu konuda bir sıkıntı yaşamadım açıkçası

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 21:58

Alıntı:

Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629010)
Bunun için rejimi değil işvereni sorgulamak gerekir herhalde.Üstelik ben çoğu yerde izin verildiğini gördüm.Haklısınız ki çoğu yerde de izin verilmiyor.Ben yaşamımdan örnek vereyim: Sanayi de çalıştığım için ( bir zamanlar ) namaz vakti izin veriyorlardı.Sanayi içinde camii bile vardı.Bu arada sorununuzu anladığım için rahatlamış bulunuyorum.

Ek olarakta benim de eleştirdiğim şu anki şeriat sistemiyle yönetilen devletler.

Bu ülkede eğer cumartesi pazar yerine cuma cumartesi yada perşembe cuma tatil olsada tüm mümünler sünnete uyaraktan ibadet etseler olmaz mı?.....
olmayacak şey değil ama önerilmesi bile kadar sakıncalıki irtica damgasını yemeyen kalmaz....

Sorunumun ne olduğunu nasıl anladğınızı paylaşırsanız sevinirim yanlış anlama olmasın o bakımdan....

Bende günüzdeki şeriat diye halkı şeriattan soğutmak için uydurulan devletlere karşıyım Ama benim dediğim ve osmanlının uyguladıı o tür bir şeriat değil...

Feride 06-02-2009 22:00

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629011)
Ben Ispartadayım. Isparta Belediyesi günler öncesinden seçim afişleri gibi kocaman afişlerle donattı şehri. Halka gül lokumları dağıtıldı. Üstelik kutlu doğum haftası çerçevesinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde'de bir konferans düzenlendi.

Turk of the toon arkadaşımızın demek istediği farklı bir şey anladığım kadarıyla..Evet kutlamalar yapılıyor ama bu kutlamaların da içerisinde olduğu, benzer sebepler gösterilerek, örneğin bir muhtıra yayınlanabiliyor..

Sadece bu değil, bu ve buna benzer dini alanda dolaylı ya da doğrudan baskılar olduğunu anltmaya çalışıyor sanırım arkadaşımız.

Ki söyledikleri de gayet doğru bu açıdan..

Yektâ-Ak 06-02-2009 22:00

Konu icin teşekkürler,güzeldi :)

Site sisteminde boyle birsey mümkün olabilir aslinda :)

orneğin üyelik derecelendirmeleri osmanli nizamina göre yapılabilir :)

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 22:01

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629011)

Bende ürgüplüyün İmam Hatip okulu olarak kız arkadaşlarmızın düzenlemek istediği etkinliğe hiç bir sebep göstermeden takoz koydular ve tabi verilen emeklerin boşa gitmeside cabası ve bu sadece bizim buraya haş bişey değil ve kutlu doğum haftasındaki yaygaraları tvde görmedniz galiba yok beyin yıkanıyormuş yok 23 nisana inat çin yapılıyormuş yok çocuklar başörtüsü takıyormuş....

Eşref 06-02-2009 22:05

Yalnız Türk of the Toon, biliyor musun, Cuma namazına gitmeye izin vermeyenler, genellikle özel sektör patronları oluyor. Devlet sektöründe çalışan abim olsun dayım olsun, her hafta rahatlıkla gidebiliyor Cuma'ya.

Babam polis olduğu için mesai saatlerinde her zaman gidemezdi. Ama özel sektörün bu konuda zaman zaman çok katı olabildiğini iyi biliyorum.

Birde şöyle birşey var. Ben mevcut sistemin dinimizi yaşamamıza büyük bir engel olmadığı kanaatindeyim. Tamam, baş örtülü bayanlarımız sorunlar yaşıyor. Cuma namazında da biz erkekler sorun yaşayabiliyoruz. Ama genel anlamda düşünürsek çok büyük engellemelerin olmadığını düşünüyorum.

Bizim dinimizin katı bir din değil. Eğer mesai saatleri nedeniyle öğle namazını, ikindi namazını kılamayan bir çalışan, akşam eve geldiğinde kazasını yapabilir. Ama bunu kaç kişi yapıyor? Bence ibadet konsunda bir sıkıntı varsa, bunun sorumlusu devletten çok kişinin kendi iradesidir.

Red_Neck 06-02-2009 22:05

Yok yok, yanlış anlama yok.

--------------------------------

Şimdi:

Uluslararası ölçülerin kabul edilmesiyle birlikte tatil günleri de pazar gününe alındı.Çünkü böylece ticari ve ekonomik işlemler kolaylaşmış oldu ve yurdun her yerinde tam bir ölçü sistemi kurulmuş oldu.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-02-2009 22:05

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629014)
Turk of the toon arkadaşımızın demek istediği farklı bir şey anladığım kadarıyla..Evet kutlamalar yapılıyor ama bu kutlamaların da içerisinde olduğu, benzer sebepler gösterilerek, örneğin bir muhtıra yayınlanabiliyor..

Sadece bu değil, bu ve buna benzer dini alanda dolaylı ya da doğrudan baskılar olduğunu anltmaya çalışıyor sanırım arkadaşımız.

Ki söyledikleri de gayet doğru bu açıdan..

Teşekkür ederim...

All times are GMT +3. The time now is 13:06.