![]() |
"Osmanlı Yönetimi İstiyorum"
Eski dışişleri bakanı ve chpnin önde gelen isimlerinden Hikmet Çetin, 1991 yılında resmi bir ziyaret vesilesiyle israile gittiğinde, israil dışişleri bakanı Şimon peres'in kendisine anlattığı ibretli bir hadiseyi şöyle anlatıyor:
---"İsrail ziyaretim sırasında grüşmelerde bulunduğum dışişleri bakanı şimon peres ile konuşurken bir ara bana dediki: -----"Ben bundan üç sene evvel Sine bölgesinde bir belediyeyi ziyarete gittim. küçük bir yahudi belediye.... belediye reisi mısırdan şikayet etti. mısıra komşu çünkü. ardından israilden şikayet etti..... herkesten şikayet etti. Bende kızdım ; Ne istiyorsun dedim. Oda kalktı bana: Osmanlı yönetimi istiyorum, ded,. Çünkü Osmanlı bir hoşgörü devletiydi. O gidince huzur ve güvende gitti." Erkam takvimi 2009 |
Osmanlı yönetimine duydukları bu özlemi haklı ve de yerinde bulmamak mümkün mü..
Öyle bir adalet anlayışı, öyle bir hoşgörü düzeni karşısında, bu söylenen cümleler az bile.. |
Osmanlı Devleti'nin hoş görüsünü, yönetim biçimini isteyenlerdenim.
|
Siz devletleri o döneme göre değerlendirmezseniz insanlar size içten içe gülerler.Bunu da böyle bilin.Osmanlı Devleti'ndeki teokrasi ile şimdiki teokrasi bir mi?Değil.
Şu anki teokrasi haddini bilmiyor. |
Alıntı:
|
Konuşayım:
Demek istediğim şuan ki teokrasi iğrenç bir durumda.Baskı var baskı.Osmanlı teokrasisi tabii ki güzel.Ama o, o dönemde kaldı.Biz şimdiki dönemdeyiz.Cumhuriyetten bir şüpheniz mi var? Ek olarak şu anki teokrasi iğrenç.Baskı var baskı.Televizyonlarda hiç izlemediniz mi?Nasıl da dövüyorlar? |
Alıntı:
kimi nasıl dövüyorlar grmedim gözümden kaçmış olabilir... |
Güzel paylaşımdı vesselam sağolasınız bizde osmanlı yönetimini isteyenlerdeniz elhamdülillah Türkiye tekrardan osmanlının bize bıraktığı gibi şeriat ile yönetilecektir inşaAllah..
|
Cumhuriyetten süphem mi var konusuna net cevap vereceğim evirip cevirmeden EVET var.
Benim ülkemde halkın çoğunlukla seçtiği Başbakan asılıyorsa şüphem var. Benim ülkemde dini inançlarından dolayı insanlar eziyet çekiyorsa çoğunlukta olmalarına rağmen EVET var Benim ülkemde ergenekon ve benzeri pislikler varsa var Halk seçer biz yönetiriz mantığı varsa tabikide şüphem var. daha neler neler... Bunun neresinde cumhuriyet??? |
Nasıl görmezsiniz?Kısaca anlatayım.Bir kızı akrabaları başka bir erkekle gezerken görüyor.Akrabaları bu kızı yere yatırıyorlar ve ellerinden ve ayaklarından bağlıyorlar.Bir akrabası kırbacı eline alıyor ve kırbaçla kızı öldüresiye dövüyor.Yönetim sistemi nedir?Şeriat.
Kusura bakmayın ama böyle bir şeriat olacaksa dikdatörlük olsun bari.Olmaz.Ayıptır günahtır. Ayrıca Kur'an'ı Kerim illa şeriat olacak demez.Adaletli, haklı ve insancıl bir yönetim biçimi olursa olur.Ayrıca cumhuriyet dine de karşı değil. |
Alıntı:
Tamam K. kerim şeriat olacak demez dememesi normal zaten kuralların doğrusunu gösterir ve bize bırakır ama sen Allahın kanunlarını bırakıp gidersen o senin sorunun.... |
Alıntı:
|
Kendi tuzağınıza düştünüz.Yapmayın lütfen.
Halkın çoğunlukla seçtiği başbakanın asılmasının cumhuriyetle ne ilgisi var? Dini inançları yüzünden insanlar eziyet çekiyorsa cumhuriyetle ne ilgisi var? Ülkede ergenekon ve buna benzer pislikler varsa cumhuriyetle ne ilgisi var? |
Alıntı:
ben cumhuriyet yönetimine karşı değilim demokrasiyede bilakis taraftarıyım ama türkiyede eser yok.... |
E, şu anki uygulanan şeriatin de uygun olduğu söylenemez herhalde.
|
Alıntı:
|
Şu anki pek güzel olmayabilir cumhuriyetin.Ama gerçek cumhuriyet kesinlikle Kur'an'a ve Allah'a karşı değildir.
|
Alıntı:
Müslümanım dersiniz Allahın kanunu varken cumhuriyet daha iyi hem islama karşı değil dersiniz ve daha iyisini yaptığınızı savunursunuz..... Allah hidayet versin cümlemize.... |
Cumhuriyeti İslam karşıtı olarak görüyorsanız hemen tartışmayı terkedelim.Size göre iyi değil cumhuriyet bu belli.Ama bana göre iyi ve ben şu anda dinimi en güzel şekilde yaşıyorum ve yaşatıyorum.Ben şeriatin ( şu anki ) kötü olduğunu söyledim.Görüdüğüm örnekler ışığında tabii.
|
Alıntı:
Ben gördüğüm ve duyduğum binlerce örnek sonucunda cumhuriyetin kötü olduğunu söylesem daha söylemeden hücum ediyorsunuz hoş da neden benimki suçda sizinki değil??? |
Sizin verdiğiniz örneklere laf etmedim ki.Ben sözlerinizden cumhuriyeti sevmediğiniz kanısına vardım.Elbette eleştirebilirsiniz.Görüş söylemek suç değildir.Siz de bana Şeriat karşıtı diyebilirsiniz.Gayette doğaldır.
|
Osmanlı Yönetiminin her zaman hasretçilerindeniz...!
O zaman ki düzen o zaman ki hoşgörü o zaman ki gelişmişlik... Esnaf teşkilatları, mahalle teşkilatları vs. vs. keşke tekrar o güzel günler vuuku bulsa.. |
Alıntı:
ve bu nasıl bir özgürlük ki müslümanım ama dinimin grektirdiklerini yapamıyorum sizde bunu savunuyorsunuz ve dinimi yaşaya biliyorum diyorsunuz ya siz başka ülkede yaşıyorsunuz yada islamı yaşadıınızı zannediyorsunuz çünkü ülkemizde yaşamak mümkün değil de.... |
Ne alakası var?Nasıl dininizi yaşayamıyorsunuz?Örnek...?
|
Alıntı:
Kutlu doğum etkinleri desem başka örneğe gerek kalmaz galiba ama istersen sürüsüne bereket..... |
Kutlanmadı mı ki?Bilgim yok.Okuyabileceğim bir yazı varsa link atar mısın?
|
Kutlu Doğum Haftasına yönelik pek çok etkinlik düzenlendi Türk of the Toon. Bizlerde eşlik ettik. Sanırım sen katılmadın :)
|
Alıntı:
haaa güzel bir örnek daha var hani şu kuran kursları meselesi...... |
Alıntı:
|
Bu sözler cumhuriyetin getirileri değildir.Bu sözler İslam düşmanı olan kişilerin söyledikleridir.Tabii açıkca görüyoruz ki çoğu da solcu.Hatta camii bile yaktılar utanmazlar.Kur'an kursları da aynı öyle.Bunların çoğu kendine kemalist dedikleri için Ata'mızın ismide kirlendi.Böylece çok Atatürk düşmanı çıktı ve buna bağlı olarak rejim düşmanı tabii ki.Tabii bu sözleri sizi önplana alarak söylemiyorum.
|
Alıntı:
Bir müslüman türk erkeği işi nedeniyle cumaya gidemiyorsa bu din kısıtlaması değilmidir??? |
Bunun için rejimi değil işvereni sorgulamak gerekir herhalde.Üstelik ben çoğu yerde izin verildiğini gördüm.Haklısınız ki çoğu yerde de izin verilmiyor.Ben yaşamımdan örnek vereyim: Sanayi de çalıştığım için ( bir zamanlar ) namaz vakti izin veriyorlardı.Sanayi içinde camii bile vardı.Bu arada sorununuzu anladığım için rahatlamış bulunuyorum.
Ek olarakta benim de eleştirdiğim şu anki şeriat sistemiyle yönetilen devletler. |
Ben Ispartadayım. Isparta Belediyesi günler öncesinden seçim afişleri gibi kocaman afişlerle donattı şehri. Halka gül lokumları dağıtıldı. Üstelik kutlu doğum haftası çerçevesinde Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde'de bir konferans düzenlendi.
Ben bu konuda bir sıkıntı yaşamadım açıkçası |
Alıntı:
olmayacak şey değil ama önerilmesi bile kadar sakıncalıki irtica damgasını yemeyen kalmaz.... Sorunumun ne olduğunu nasıl anladğınızı paylaşırsanız sevinirim yanlış anlama olmasın o bakımdan.... Bende günüzdeki şeriat diye halkı şeriattan soğutmak için uydurulan devletlere karşıyım Ama benim dediğim ve osmanlının uyguladıı o tür bir şeriat değil... |
Alıntı:
Sadece bu değil, bu ve buna benzer dini alanda dolaylı ya da doğrudan baskılar olduğunu anltmaya çalışıyor sanırım arkadaşımız. Ki söyledikleri de gayet doğru bu açıdan.. |
Konu icin teşekkürler,güzeldi :)
Site sisteminde boyle birsey mümkün olabilir aslinda :) orneğin üyelik derecelendirmeleri osmanli nizamina göre yapılabilir :) |
Alıntı:
|
Yalnız Türk of the Toon, biliyor musun, Cuma namazına gitmeye izin vermeyenler, genellikle özel sektör patronları oluyor. Devlet sektöründe çalışan abim olsun dayım olsun, her hafta rahatlıkla gidebiliyor Cuma'ya.
Babam polis olduğu için mesai saatlerinde her zaman gidemezdi. Ama özel sektörün bu konuda zaman zaman çok katı olabildiğini iyi biliyorum. Birde şöyle birşey var. Ben mevcut sistemin dinimizi yaşamamıza büyük bir engel olmadığı kanaatindeyim. Tamam, baş örtülü bayanlarımız sorunlar yaşıyor. Cuma namazında da biz erkekler sorun yaşayabiliyoruz. Ama genel anlamda düşünürsek çok büyük engellemelerin olmadığını düşünüyorum. Bizim dinimizin katı bir din değil. Eğer mesai saatleri nedeniyle öğle namazını, ikindi namazını kılamayan bir çalışan, akşam eve geldiğinde kazasını yapabilir. Ama bunu kaç kişi yapıyor? Bence ibadet konsunda bir sıkıntı varsa, bunun sorumlusu devletten çok kişinin kendi iradesidir. |
Yok yok, yanlış anlama yok.
-------------------------------- Şimdi: Uluslararası ölçülerin kabul edilmesiyle birlikte tatil günleri de pazar gününe alındı.Çünkü böylece ticari ve ekonomik işlemler kolaylaşmış oldu ve yurdun her yerinde tam bir ölçü sistemi kurulmuş oldu. |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 13:06. |