Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   İşte 2040 yılında Türkiye haritası (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=108155)

Ertuğrul ÖZGÜL 06-11-2009 09:35

İşte 2040 yılında Türkiye haritası

http://img40.imageshack.us/img40/6303/zwgenqjp.jpg

George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl kitabında Türkiye'nin yerini haritayla anlattı..

George Friedman, bütün dünyanın gündemine bomba gibi düşen Gelecek 100 Yıl "21. Yüzyıl İçin Öngörüler" kitabında "21. yüzyılda ihtiyarlayan Avrupa, bugün elinin tersiyle ittiği Türkiye'nin genç nüfusunu çekmek için "promosyon" yapar hale gelecek. AB -hâlâ var olacaksa- tam üyeliği Türkiye'ye altın tepside sunacak. Aynı şey ABD için de geçerli olacak. Meksika'nın genç nüfusuna "bonus" dağıtacak." diyor. Ve 2040 yılındaki Türkiye'nin dünyadaki yerini anlatmak için Türkiye'nin haritasını sunuyor.

21. yüzyılın yeni büyükleri
Friedman "21. yüzyılın "süper devleti" gene ABD olacak. Avrupa çağı kapanıyor. Amerika çağı daha yeni başladı. Diğer büyük güç Japonya olacak.Rusya bir kez daha dağılacak. Hindistan da umut vermiyor.
Çin'in dünyaya açılışında bu bir "ilk" değil. Daha önceleri olduğu gibi gene çökecek. Ya 21. yüzyılın yeni büyükleri?.. Bunlar Türkiye, Polonya ve Meksika olacak." diyor.

habervakti.com

FERM@N 06-11-2009 10:23

paylaşım için sağolun kardeşim ...
haritayı ilginç buldum ; herşeyi zaman gösterecek şüphesiz ...

E.r.K.a.M 06-11-2009 11:19

Bence hayalden başka bişey değil

Ertuğrul ÖZGÜL 06-11-2009 22:28

Alıntı:

E.r.K.a.M Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635026)
Bence hayalden başka bişey değil

Hayal etmek işin yarışıdır hayal bir nevi tasarıdır.....
Benim anlamadığım şey şuki yahudiler 1000 yıldan fazla belkide 1500 sene önce kurulmuş büyük israili diriltmek için uğraşırken ve ermeniler hiç kurulmamış olan büyük ermenistanı kurmal için çabaşarken varını yokğunu harcarken biz daha önce çok kez yapıtığımız şeyin hayal olduğunu düşünebiliyoruz......
Belkide tek eksiğimiz bu.....

Yıldırım 06-11-2009 22:34

2008'in ortalarında da Amerika'dan bir stratejist böyle bir harita göstermişti...Belkide bu adamdır...

Ertuğrul ÖZGÜL 06-11-2009 22:34

Yok değil galiba bu alman...

Yıldırım 06-11-2009 22:37

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635400)
Yok değil galiba bu alman...

Benim bahsettiğim adam büyük bir araştırma merkezinin başındaydı...

Ertuğrul ÖZGÜL 06-11-2009 22:39

Ayrıntılı bir bilgim yok....

Özgür Çağrı 06-11-2009 23:20

Vay be ne yapmışız biz böyle :)

Ertuğrul ÖZGÜL 06-11-2009 23:27

Alıntı:

K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635422)
Vay be ne yapmışız biz böyle :)

Hiç yapmadığımız bi şey değilki ;1

Seyyah 06-11-2009 23:40

Burdanda anlaşıldığı gibi 2040 dada AKparti iktidar.. :)

Yıldırım 06-11-2009 23:43

Herkez niçin şaşırıyor ki....yapmadığımız şey değil...

Al@@tt!n 06-12-2009 00:15

Türkiye Birleşik Devletleri (TBD) gibi birşey herhalde :)

Tarantula_ 06-12-2009 00:16

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635394)
Hayal etmek işin yarışıdır hayal bir nevi tasarıdır.....
Benim anlamadığım şey şuki yahudiler 1000 yıldan fazla belkide 1500 sene önce kurulmuş büyük israili diriltmek için uğraşırken ve ermeniler hiç kurulmamış olan büyük ermenistanı kurmal için çabaşarken varını yokğunu harcarken biz daha önce çok kez yapıtığımız şeyin hayal olduğunu düşünebiliyoruz......
Belkide tek eksiğimiz bu.....

Çok haklısın kardeşim....

Morte 06-12-2009 00:57

Yapmadığımız, yapamayacağımız şey değil ama yine de birileri tabiri yerindeyse bize gazı veriyor gibime geliyor :) Kuru kuruya o topraklara sahip olmayı hayal etmek yerine, o topraklara nasıl barış getireceğimizi düşünsek ve bunu gerçeğe dönüştürsek çok daha faydalı olacaktır.

ALPEREN4425 06-12-2009 20:04

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635399)
2008'in ortalarında da Amerika'dan bir stratejist böyle bir harita göstermişti...Belkide bu adamdır...

Aynı adam aynı. Haber eski aslında ama habervekti ikide bir aynı haberi ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyor. Hoşuna gitti heralde bunların.

ALPEREN4425 06-12-2009 20:27

Alıntı:

turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635432)
Burdanda anlaşıldığı gibi 2040 dada AKparti iktidar.. :)

Bak bunda haklısın hemşerim. 2040 yılına kadar AKP iktidarda kalırsa bu harita gerçek olur. ABD ve İsrailin BOP projesi başka nasıl gerçek olabilir ki. Bu haritanın BOP haritası olduğunu anlamak için stratejist mi olmak lazım. Tayyip Erdoğan'ın EŞBAŞKANLIĞI ile bu iş 2040' a kalmaz gerçekleşir.

Ekonomisi İMF , AB , ABD'nin kontrolünde olan , Ekonomisi bıçak sırtında olan , TEknolojisini sürekli ithal eden , (teknoloji derken cep tel, pc bilmem ne oyuncakları kastediyorum.), Mayınlarını temizlemekten yoksun bir ordu , Eğitimi avrupanın en geri ülkesinden bile geri ve Telekomundan sigarasına kadar özelleştirilmiş ve satılmış bir Türkiye'nin , 2040 yılında , ABD'nin BOP haritasına dahil edilmesi neden hayal olsun ki...

Ertuğrul ÖZGÜL 06-12-2009 20:35

Alıntı:

ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635884)
Bak bunda haklısın hemşerim. 2040 yılına kadar AKP iktidarda kalırsa bu harita gerçek olur. ABD ve İsrailin BOP projesi başka nasıl gerçek olabilir ki. Bu haritanın BOP haritası olduğunu anlamak için stratejist mi olmak lazım. Tayyip Erdoğan'ın EŞBAŞKANLIĞI ile bu iş 2040' a kalmaz gerçekleşir.

Ekonomisi İMF , AB , ABD'nin kontrolünde olan , Ekonomisi bıçak sırtında olan , TEknolojisini sürekli ithal eden , (teknoloji derken cep tel, pc bilmem ne oyuncakları kastediyorum.), Mayınlarını temizlemekten yoksun bir ordu , Eğitimi avrupanın en geri ülkesinden bile geri ve Telekomundan sigarasına kadar özelleştirilmiş ve satılmış bir Türkiye'nin , 2040 yılında , ABD'nin BOP haritasına dahil edilmesi neden hayal olsun ki...

Arkadaşım öyle bir yazmışınki sanki İMF ye biz mahkum ettik ülkeyi aksine uzun süredir onsuz idare ediyoruz....
Sanki AB bizim suçumuz sanki ABD bizim zamanımızda ğlke onların güdümüne girdik incirliği biz mi verdik........
Eğitimimiz konusunda sorunlar olabilir ama senin abarttığın kadar değil....
dengeli konuş laf atması kolay bekara avrat boşamak kolaydır diye bir laf var adından beli ki bbplisin sanki bi kıskançlık kokusu alıyorum bu tavrından Yazıcıoğlunu severdim ama başkada işe yara adamınız yok fazla gürültü yapma istersen senin kandıracağın adam yok bu forumda.......

Saltuk Buğra Han 06-12-2009 20:37

Dünya Elalemi işi gücü bıraktı Türkiye için harita çizmekle meşguller.Bazıları çizdikleri haritalarda bizi daraltıp bir köşeye sıkıştırırken, gene bazılarıda bol keseden atıp toprağı bol haritalarla bizleri ferahlatıp gönül alma peşindeler.
Demek ki 30 yıl sonra ölenlerin peşinden toprağı bol olsun denmeye gerek kalmayacak.Çünkü otomatikman toprağı bol olmuş olacak.
Her neyse ben harita çizimlerinden anlamam sadece Bildiğim tek şey vardır .
O da Türk ordusunun harita çizmesinden çok ,iyi kestane çizdiğidir.

Sevban 06-12-2009 20:40

Kaldıki Başbakan 'ın Imf ile ilgili yaptığı açıklama ortada...
"IMF'e mecbur değiliz,IMF olmazsa ölürmüyüz, masaya oturmayacağız....

Saltuk Buğra Han 06-12-2009 20:42

Gene otuz yıl sonrasını görme kudretine erişmiş olan bazı arkadaşlar o dönem geldiğinde muhtemelen yaşı seksenler civarında olacak olan sayın Recep Tayyip erdoğanın elinde bastonla Tanrı dağları eteklerinde yürüyüşe geçerek oksijen depolayacağını yazacaklar ondan korkuyorum.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-12-2009 20:43

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635892)
Dünya Elalemi işi gücü bıraktı Türkiye için harita çizmekle meşguller.Bazıları çizdikleri haritalarda bizi daraltıp bir köşeye sıkıştırırken, gene bazılarıda bol keseden atıp toprağı bol haritalarla bizleri ferahlatıp gönül alma peşindeler.
Demek ki 30 yıl sonra ölenlerin peşinden toprağı bol olsun denmeye gerek kalmayacak.Çünkü otomatikman toprağı bol olmuş olacak.
Her neyse ben harita çizimlerinden anlamam sadece Bildiğim tek şey vardır .
O da Türk ordusunun harita çizmesinden çok ,iyi kestane çizdiğidir.

Daraltanların amacı belli ama bu haritadaki amacın hiçte öyle güzel görünmek için olduğunu sanmıyorum Türkiyenin ne denli dış politakalarda güç kazandığını göstermek için hem sınır sadece aynı devlet çatısı altında bulunmakda değildir etki alanı anlamındada çizilmiş bir harita olabilir siz israel shamir'in yazılarınıda güzel görünmek için yazılmış görüyorsunuz galiba...

Saltuk Buğra Han 06-12-2009 21:26

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635899)
Daraltanların amacı belli ama bu haritadaki amacın hiçte öyle güzel görünmek için olduğunu sanmıyorum Türkiyenin ne denli dış politakalarda güç kazandığını göstermek için hem sınır sadece aynı devlet çatısı altında bulunmakda değildir etki alanı anlamındada çizilmiş bir harita olabilir siz israel shamir'in yazılarınıda güzel görünmek için yazılmış görüyorsunuz galiba...

İnsanları uyutmak için illa uyku hapına gerek yok.Bu bir haritada olabilir.Her ne kadar kağıttan yapılmış olup da midenin dar boğazlarından geçemeyerek geniş işkembe alanına inemeyecek de olsa , uyumak için içini çeke,çeke bakmak da yeterli olabilir.Her yem'e balıklama dalsa idik ,şimdi sofralarda kılçıkları bir kenarda ayıklanmış duran ve tek dişi kalmış bir canavrın o tek dişi arasında mideye indirilmeyi bekleyen istavrit balığına dönerdik.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-12-2009 21:31

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635929)
İnsanları uyutmak için illa uyku hapına gerek yok.Bu bir haritada olabilir.Her ne kadar kağıttan yapılmış olup da midenin dar boğazlarından geçemeyerek geniş işkembe alanına inemeyecek de olsa , uyumak için içini çeke,çeke bakmak da yeterli olabilir.Her yem'e balıklama dalsa idik ,şimdi sofralarda kılçıkları bir kenarda ayıklanmış duran ve tek dişi kalmış bir canavrın o tek dişi arasında mideye indirilmeyi bekleyen istavrit balığına dönerdik.

Herkese kanmak farlı hakkını veren kişilerin yazılarını okumak çok farklı şey........
Hakkımızda olumlu şeyler yazması bizi durdurmaz hızladırır......
Benim anlamadığım sizi niye??? rahatsız ediyor......

Saltuk Buğra Han 06-12-2009 21:48

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635931)
Herkese kanmak farlı hakkını veren kişilerin yazılarını okumak çok farklı şey........
Hakkımızda olumlu şeyler yazması bizi durdurmaz hızladırır......
Benim anlamadığım sizi niye??? rahatsız ediyor......

Sevgili ottoman yada Osmanlı.Zannediyorumki benim bu haritayı gördüğümde Milliyetcilik duygularımın şaha kalkıp Hazar denizinden çıkartma yaparak Orta Asya steplerine doğru hücüma kalkacağını zannettin ve hayal kırıklığına uğradığın değilmi.Aslında ben de en az senin kadar Milliyetciyim .Bak en az senin kadar diyorum.Ama her şeye de balıklama dalmam.Buradaki tek farkımız benim olaylara veya şu anda söz konusu olan bu haritaya şüpheyle bakmamdır.Bilmem anlatabildimmi.Ama böyle haritalarla değilde yarın bir gün tırnağımızla gerçekten bu pozisyonlara gelirsek senlen Hazar denizi kıyılarında piknik yapıp denizde yüzeriz bile dostum.Bundan emin olabilirsin.

Ertuğrul ÖZGÜL 06-12-2009 22:03

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635936)
Sevgili ottoman yada Osmanlı.Zannediyorumki benim bu haritayı gördüğümde Milliyetcilik duygularımın şaha kalkıp Hazar denizinden çıkartma yaparak Orta Asya steplerine doğru hücüma kalkacağını zannettin ve hayal kırıklığına uğradığın değilmi.Aslında ben de en az senin kadar Milliyetciyim .Bak en az senin kadar diyorum.Ama her şeye de balıklama dalmam.Buradaki tek farkımız benim olaylara veya şu anda söz konusu olan bu haritaya şüpheyle bakmamdır.Bilmem anlatabildimmi.Ama böyle haritalarla değilde yarın bir gün tırnağımızla gerçekten bu pozisyonlara gelirsek senlen Hazar denizi kıyılarında piknik yapıp denizde yüzeriz bile dostum.Bundan emin olabilirsin.

En az senin kadar milliyetçiyim diye bilmen için benim ne kadar milliyetçi olduğumu bilmen lazım ve bilmeden nasıl en az benim kadar olduğunu iddia edebiliyorsun......
Doğru beni bi hayal kırıklığına uğrattın ama senin dediğin gibi değil sen nasıl bir milliyetçisinki daha önceki yapmış olduğumuz bir şeyi tekrarlayamayacağımızı savunuyorsun ve bunu dalga geçerek(dalga geçtiğini zannederek) söylüyorsun.....
Eğer ükemizin gidişine bakaraktan bu olayın olabilme imkanına sizin köyde balıklama atlamak deniyorsa o farklı bir konu ama aynı ülkede bu kadar anlam farkı olmayacağına göre sanırım siz başka bir boyuttasınız yada ben geçmişe takılı kalmışım(!).......

ALPEREN4425 06-12-2009 22:31

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635891)
Arkadaşım öyle bir yazmışınki sanki İMF ye biz mahkum ettik ülkeyi aksine uzun süredir onsuz idare ediyoruz....
Sanki AB bizim suçumuz sanki ABD bizim zamanımızda ğlke onların güdümüne girdik incirliği biz mi verdik........
Eğitimimiz konusunda sorunlar olabilir ama senin abarttığın kadar değil....
dengeli konuş laf atması kolay bekara avrat boşamak kolaydır diye bir laf var adından beli ki bbplisin sanki bi kıskançlık kokusu alıyorum bu tavrından Yazıcıoğlunu severdim ama başkada işe yara adamınız yok fazla gürültü yapma istersen senin kandıracağın adam yok bu forumda.......

İMF'siz mi idare ediyorsunuz. Kriz çıkınca İMF'nin kapısında aylarca bekleyen benmiydim. Yok şartlarda anlaşma sağlanacak ,yok biz İMF'ye yedirmeyiz kendimizi bilmem ne ayaklarına kaç ay beklendi İMF den gelecek para.

AB ye gelince ; AB'ye girmek için en fazla AKP hükümeti döneminde çalışıldı. ABD nin BOP eşbaşkanlığı ilk defa AKparti hükümetine verildi.

Ben her olumsuz şeyin AKP hükümeti döneminde yapıldığını iddia etmedim. Fakat AKP hepsinden daha iyi şeyler yaptığını iddia ediyor.

AKP yi kıskanmıyorum. Kıskanmak sizin yapabildiğiniz şeyleri benimde yapmak isteyipte yapamamam durumunda olur. Sizin yaptıklarınızı kıskansaydım bende Alperen değil AKP li olur bende sizin safınıza katılırdım.Bizim sevdamız koltuk sevdası değil , vatan sevdasıdır. Birilerinin vatanını sevmesini ise kıskanacak değiliz. BBP içinde sadece Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanıyorsan , bu , partinin diğer üyelerinin suçu değildir. Çiçek Abbas filminde Şener Şen 'in bir sözü vardı hani.

"Neyini kıskanacam lan KÜÇÜK DEVE"

Özgür Çağrı 06-12-2009 22:36

Avrupa Birliğine bende karşıydım fakat amacın farklı olduğunu anlayınca karşıtlıktan vazgeçtim . Amaç farklı :)

Ertuğrul ÖZGÜL 06-12-2009 23:01

Alıntı:

ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635945)
İMF'siz mi idare ediyorsunuz. Kriz çıkınca İMF'nin kapısında aylarca bekleyen benmiydim. Yok şartlarda anlaşma sağlanacak ,yok biz İMF'ye yedirmeyiz kendimizi bilmem ne ayaklarına kaç ay beklendi İMF den gelecek para.

AB ye gelince ; AB'ye girmek için en fazla AKP hükümeti döneminde çalışıldı. ABD nin BOP eşbaşkanlığı ilk defa AKparti hükümetine verildi.

Ben her olumsuz şeyin AKP hükümeti döneminde yapıldığını iddia etmedim. Fakat AKP hepsinden daha iyi şeyler yaptığını iddia ediyor.

AKP yi kıskanmıyorum. Kıskanmak sizin yapabildiğiniz şeyleri benimde yapmak isteyipte yapamamam durumunda olur. Sizin yaptıklarınızı kıskansaydım bende Alperen değil AKP li olur bende sizin safınıza katılırdım.Bizim sevdamız koltuk sevdası değil , vatan sevdasıdır. Birilerinin vatanını sevmesini ise kıskanacak değiliz. BBP içinde sadece Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanıyorsan , bu , partinin diğer üyelerinin suçu değildir. Çiçek Abbas filminde Şener Şen 'in bir sözü vardı hani.

Terbiyeni bozmadan konuşsan güzel olurdu ama olsun seviyeni belirlemiş oldun....
mesela Sizden sonra kurulmuş olmamıza rağmen rekor bi başarı göstermemizi kıskanmış olamazmısın(halkın iradesi bağlamında)???
İnkar et oda bi başarı.....;)

Ertuğrul ÖZGÜL 06-12-2009 23:02

Alıntı:

K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635947)
Avrupa Birliğine bende karşıydım fakat amacın farklı olduğunu anlayınca karşıtlıktan vazgeçtim . Amaç farklı :)

Ah amacını bi anlaya bilseler kardeşim ama yok inat farklı bişey....

tyranid 06-13-2009 00:09

ufak bir haberi amma uzatmış işi kim daha milliyetçiliğe kadar getirmişsiniz. ayıptır ya...

k.dangir 06-13-2009 00:31

GERÇEKTEN KOMİK VE DELİ SAÇMASI Bİ HARİTA.... HERŞEYİN Bİ OLASILIĞI VAR DERLER HER GÖRÜŞE SAYGI DUYMAK LAZIM :D AMA MERAK EDİYORUM ... BU TOPRAKLARI ALIRKEN MUHALEFET AK PARTİ TOPRAK ALIYO VATAN HAİNİ HARİTAMIZDAKİ TOPRAKLAR ÖNEMİNİ KAYBEDİYO YENİ TOPRAKLAR YÜZÜNDEN BUNLAR VATAN HAİNİ DERMİYDİ....

Yıldırım 06-13-2009 00:39

Alıntı:

ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635945)

Ağızı olan konuşuyor ekonominin e'sinden anlamayanlar İmf'nin adını ağzına alıyor...tabi kendimizi yedirmeyeceğiz bize para 2009'un 3.çeyreğinde lazım...birde bu sefer imf olmassa da devam edebiliriz diyebiliyoruz pazarlığa oturabiliyoruz...zamanında imf 'nin eline bakanları unutmayın...

ekonomikl verileri biraz takip eden birisi olsaydınız aylardır imf'den para beklemediğimizi ve bu para aylar önce gelse bile hemen kullanılmayacağınız bilirdiniz....
AB'ye gelince sizin yapamadığınız demokratik açılımları AB'ye gireceğiz bahaneleri ile yaptık....

Abd'nin BOP eş başkanlığından bahsetmişsiniz...ABD değil o İsrail...birde BOP hakkında neler bildiğini çok merak ediyorum...çünkü şu ana kadar düzgün bir resmi açıklama yapılma yoksa sizin bildikleriniz sizleri gaza getirirken kullandıkları argümanlardan ibaretmi...israil oyunu abd oyunu diye bop hakkında bilgi sahibi olmak istiyorusanız şu linki biraz inceleyiniz...
http://www.akpartiforum.com/buyuk-ortadogu-projesi-ve-ak-parti-t59811.html

ALPEREN4425 06-13-2009 01:39

Burak kardeşim bana yazdığın o linki sen tıkla sakin kafayla bir daha oku. DAha da anlamıyorsan ben ne yapayım. Proje AABD nin. Ilımlı İslamcıları destekleyen ABD. Ilımlı İslam cı kim Gülen.

Ilımlı İslamcıların Desteklenmesi: Bu kapsamda özellikle mali destek sağlanmalı; liderlik modeli oluşturulup bu modele uygun devlet adamları desteklenmeli, başa geçmeleri için gerekli çalışmalar yapılmalı

Bak burda yazıyor BOP kapsamında neler yapılacağı. Hem de ben yazmadım . Siz yazmışsınız. AKparti iktidarının ABD destekli olduğunu hem inkar ediyorsunuz hem de yukarıdaki metni okumamı tavsiye ediyorsunuz. Amerika ,BOP projesi kapsamında Akpartiyi başa geçirmek için Türkiye'de çalışma yaptı desem bana demediğinizi bırrakmazdınız. Bak işte KARAEŞREF yazmış bunu. Ne anlatmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim.

Seyyah 06-13-2009 01:44

Alıntı:

ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635884)

Abi buda moda oldu ha Türkiyede..
Biri gelir durduk yere siz uyuyosunuz sadece ben çözdüm ben görüyom tavırlarla akıl verir.. ekonomiyi begenmez eğitimi beğenmezler sanki eskiden milli gelir 100 000 dolardıda bu hale düştü sanki ekonomi dünyanın 1. ekonomisiydide bu hale geldi sanki eğitimde çığır aşıyodukda Akparti geriletti.. ( Olumsuz konuşmam lazım anlayışı )
Ama ben ne derim?
İNADINA TAYYİP!!

Yıldırım 06-13-2009 01:45

Alıntı:

ALPEREN4425 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 636096)
Burak kardeşim bana yazdığın o linki sen tıkla sakin kafayla bir daha oku. DAha da anlamıyorsan ben ne yapayım. Proje AABD nin. Ilımlı İslamcıları destekleyen ABD. Ilımlı İslam cı kim Gülen.

Ilımlı İslamcıların Desteklenmesi: Bu kapsamda özellikle mali destek sağlanmalı; liderlik modeli oluşturulup bu modele uygun devlet adamları desteklenmeli, başa geçmeleri için gerekli çalışmalar yapılmalı

Bak burda yazıyor BOP kapsamında neler yapılacağı. Hem de ben yazmadım . Siz yazmışsınız. AKparti iktidarının ABD destekli olduğunu hem inkar ediyorsunuz hem de yukarıdaki metni okumamı tavsiye ediyorsunuz. Amerika ,BOP projesi kapsamında Akpartiyi başa geçirmek için Türkiye'de çalışma yaptı desem bana demediğinizi bırrakmazdınız. Bak işte KARAEŞREF yazmış bunu. Ne anlatmaya çalışıyorsunuz anlamış değilim.

yaznın sonunu okumamışsınız resmi bir açıklama yok...

ALPEREN4425 06-13-2009 01:51

O zaman BOP diye de bir şey yok. BOP eşbaşkanlığı diye de birşey yok. ILımlı İslam diye de birşey yok. Dinler arası diyalog diye de bir şey yok. Yok oğlu yok. Ne tartışıyoruz o zaman biz.

....tuğbA..... 06-13-2009 02:23

hay şu bop meselesinden .....
bıktım yahu ne zaman konu açılsa buraya geliyor heryerde böyle...
konuya bakın gelinen noktaya bakın ..:)

....tuğbA..... 06-13-2009 02:28

türklerin başaramayacağı hiç bir şey yoktur bunu tarih bilimcileri çok iyi bilir ve korkarlar oyüzden başımıza türlü belalar getirmeye çalışıp ilerlememizi engelliyorlar...
türklerin tarihi olmazsaydı dünyada tarihdiye bir ders olmazdı tarihi türkler yazmıştır ilk önce kimliğimizi öğrenmeliyiz bizler osmanlı torunuyuz ....
Türk'üz yapacaklarımız yaptıklarımızın teminatıdır...insan aslını unutmamalı..geçmişini bilmeyen geleceği hiç bilemez yön veremez...

Ertuğrul ÖZGÜL 06-13-2009 07:53

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 635943)
Arkadaşım adamın asabını bozma .Senin anlama kıtlığın mı var.Ben ne diyorum sen neden bahsediyorsun.Sen benim Milliyetciliğimi nasıl yargılarsın.Verdiğin mesajlarımın hiç birini alamayacak kadar empatiden yoksunmusun.

Yavaş ol ben senin milliyetçiliğini yargılamıyorum tam aksine sen benimkini yargılıyorsun ne demek en az senin kadar millyetçiyim diye benim ne kadar milliyetçi olduğumu bilmeden....
senin gibi adamlardan gıcık kaparım en iyisini ben bilirim modunda her yazıda karşıdakini aşağılamaya kalkan becereneyince anlayamadığını sayıklayan.....
Acıyorum sana....

All times are GMT +3. The time now is 02:13.