![]() |
İdam Cezası Tekrar Olmalı Mı ?
sizce ülkemizde "vatana ihanet, toplu terör, taammülen adam öldürme, tecavüz, yüksek miktarda hırsızlık, zina gibi suçlara idam cezası uygulanmalı mı ?
|
Amerika'da varsa bizde de olmalı. Caydırıcı olur.
|
Olmamalı bence...
İnsanların yaşama hakkını elinden almak insanlara düşmemeli... Ama 5 yıldızlı otel gibi bi ceza evinden yan gelipte yatmamalılar..=/ "Vatana ihanet, toplu terör, taammülen adam öldürme, tecavüz, yüksek miktarda hırsızlık, zina '' gibi suçlarda özellikle... Abdullah Öcalan'ın hayatını nasıl sürdürdüğünü görüyoruz... Hücreye sokulması gerekirken gördüğü muameleye bakın... |
ben kesinlikle idam dezasını istiyorum
|
bana göre birini öldürenin yaşam hakkı yoktur. zaten Kuran-ı Kerimde de "Ey akıllı insanlar, öldürülenleriniz hakkında kısas size farz kılındı." ayeti de herşeyi açıklamaktadır. Tabi bu kuralların devlet otoriteleri tarafından uygulanmasını kişilerin kafalarına göre birşeyler yapmamalarının ölçüsünü Peygamberimiz (S.A.V) koymuştur. Abdullah öcalan gibileri için sırf idam cezası çıkarılmalı bence
|
AB'ye girmek için, onlara yalakalık olsun diye kaldırmıştık idamı..
Giremeyeceksek getirelim yine. Kartel, CHP, monşerler de anamızı ağlatsın sonra.. |
İdam cezasını destekleyen birisi:
"Asmayalım da besleyelim mi?" ;ı: "O birisi" şimdi yargılanmak yerine kendimi öldürürüm diyor. İdam cezası darbeler ve yıkımlar harici geri gelemez. Gelmesin... Gelmemeli.... :gül: Öldürmenin haklılığı kişiye göre değişkendir. Eski Amerika'nın en ünlü kovboylarından birisi çok fazla adam vurmuş. Hepsi de dediğine göre "haketmiş". Problem şu ki horladığı için bile adam vurabiliyormuş.... :@ http://www.reddellstory.net/Jesse%20...es-&-group.jpg Bu forumda öldürmeye karşı daha çok oy beklerdim. :çiçek: |
Ben herzaman şeriiatın olmasını istemişim ama bu ülkemin insanı bunu benımsemez katiyen ayağa kalkar.
|
Bu gün bir video izledim bir kadın ve 2 erkek idam ediliyo yanlıs anlamadıysam zina gibi birşeydi o kadar ağır o kadar korkutucu bir sahneki kanım dondu izlerken..
Cok caydırıcı olur cok... Merak ediyorum İran ile Türkiye suc oranları arasındaki fark nedir? |
bazı suçlar için olabilir ama bunun içinde adalete tamamen güvenmek gerekir.görüyoruzki ergenekon davasındaki olan olayları.
caydırıcı olur elbette ama bu zamnda ülkemizde gerigelirse çok kellenin gideceğikesindir haksız olarak.bunu düşünerekten gelmesin diyorum. |
İdam cezası tekrardan gelmeli ülkeye..
Zamanında günahsız bir çok kişi asılmış ülkede..aynı hatalar olmaksızın yine gelmeli.. Bazıları meydanda ellerinde ip ile reklam yapar ancak..Reklama hacet yok düşünülmesi gereken bir mevzu...Ülke için iyi olur diye düşünmekdeyim.. |
"O birisi" şimdi yargılanmak yerine kendimi öldürürüm diyor. İdam cezası darbeler ve yıkımlar harici geri gelemez. Gelmesin... Gelmemeli.... :gül:
çok güzel bir söz...... BENCEDE GELMEMELİ İDAM CEZASI AMA CEZALAR GEREKTİĞİ GİBİ OLMALI HAKEDENE HEKETTİĞİ CEZAYI VERMELERİ LAZIM.........İDAM GELMESİN ÇÜNKİ ALLAHIN VERDİĞİ CANI YANLIZ ALLAH ALIR....... |
Alıntı:
|
olmalı...
|
bencede olmalı şu zamanda idam edilecek binlerce kişi var bunları ancak ortadan kaldırarak sonuca varabiliriz
|
Kesinlikle olmalı.. onca suç işleyecekler, masum insanları öldürecekler, kimilerinin namusuna göz dikecekler, insanların hayatını karartacaklar iki-üç yıl yan gelip yatıp ellerini kollarını sallayıp gezecekler.. idam olmalı..
|
Vatana hıyanet,Büyük miktarda hırsızlık ve Tecavüz gibi suçları idamla noktalamak gerekir.
|
gelmesi iyi olur. caydırması lazım suçluları, hayinleri ama ilk idam edilcek ocalan olduğu için şimdilik gelmesin. malum kürt kardeşlerimizle güzel oldu aramız muhabbet gelişcekte Allahın izniyle. bu ortamı bozmaya gerek yok.
|
Bence idam cezası olmamalı. Hem zaten Sayın Başbakanımız da idam cezasına karşı.
|
Kesinlikle olsun.. Ben anlayamıoyrum bu ceza sistemini zaten hırsızlık yapanda aynı cezayı çekiyor vatana ihanet edende aynı cezeyı çekiyor, İdam kesinlikle gerekli....
|
evet idam cezası kesinlikle olmalı
|
Evet kesinlikle.
|
eminim bu anketi solcu bir forumda veya chp nin sitelerinde yapsaydık hepsi de idamı istemezdi. çağdışı olarak yorumlardı :) çünkü onların işine gelmez. istediklerini yapamazlar da ondan :)
|
evet katılıyorum kesinlikle olmalı . . .
|
Asılacak çok adam var Türkiye'de kesinlikle idam cezası olmalı...
|
Bir müslümanın "idam cezası olmasın" demesi, o müslümanın "içki içilsin" demesi kadar korkunçtur. İdam cezası bize farz kılınmıştır ve bazı suçlarda uygulanması şarttır.
"Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı." (el-Bakara, 2/178-179). "Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ile kısas yapılır." (el-Mâide, 5/45). Başka söze gerek var mı? |
Bir insanı asmak
ALLAHIN yarattıgını öldürmek Göz göre göre sehbayı itip onun can çekişine seyirci olmak Ben böyle bi travmayı kaldıramam heralde İdam eger Allahın hükmü geregi yapılacaksa bişe diyememde mevcud anayasalar geregi olacaksa idam istemem |
idam cezası muhakkak olmalı...
|
İdam ödüllendirmek gibi olur
5 yıldızlı cezaveleri istemiyoruz..! Çürüsünler hücrelerinde.. |
Bence olmamalı insan öldürerek hiç bir yere varamayız biz yaşatmalıyız biz kazanmalıyız...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aynı şekilde idam konusunda da Kur'an'da çok açık hükümler var. Buna rağmen (bana göre) bir müslüman "idam cezası olmasın" dememelidir. Allah (cc) idam cezası olsun derken, bunun aksini söylemek ne derece doğru olabilir, siz düşünün. |
İdam gibi eylemin olması için öncelikle islami hassasiyetlere hakim olan bir devlet geleneğimiz olması gerekir osmanlının en zirve yıllarındaki titizliği içerisinde olmak islamı ogünkü şartlara yakın yaşayabilmek bugünkü şartlarda zor olduğundan bu eylemin hayat bulması çok zor . Kimin kararı ile hain belirlenecek bugün devletin derin yapısını elinde bulunduran zümre karşısında Başbakanımız hain gözü ile değerlendirliyor bu yasa şimdi olmuş olsa idi otorite bu şekilde işler durumda olsaydı hainler arasında bizlerde olabilirdik. İdamın olabilmesi için hakkı gözeten sistemin olması gerek bugün böyle bir hak davası içerisinde olan sistemimiz yok o yüzden bu şartlarda uygun görmüyorum.
|
Bazı suçlar için evet... ama genel de hayır...
|
Bizim gibi sütten ağzı yanmış muhafazakar kesimin yoğurdu üfleyerek yemesi gerekir.
Çok hassas bir konudur. Olmalı mı? Ben istiyorum olmasını fakat bu ülkede idam varken gördük ki Ülkeye kök atmış bazı anti demokratik kesimler bunları bir koz olarak kullanıp Günahsız ve Vatan için çalışmış onlarca insanı idam ettirdiler. Öncelikle bu ülke bir yoluna sokulmalı.. Tüm anti demokratik ve terorizm oluşumları kökten bitirildikten sonra gelmesine destek verilir fakat bu durumda gelirse yine onlarca günahsızın kanı dökülecek ve tekrardan tezgahlarını kurarlar. |
Apo gibi katiller için idam cezası olmalı.
|
üyelerimizin bir çoğu olmalı demiş . ben de aynı fikirdeyim. özellikle bu ülke için olmalı
|
üyelerimizin bir çoğu olmalı demiş . ben de aynı fikirdeyim. özellikle bu ülke için olmalı
|
Olmalı diyorum fakat şimdi zamanı değil.
Zamansız öten horozun kafasını keserler.. Onlar kesmeden bizler kellemizi koltuğa bırakmış oluruz. Onların acımasız oyunlarından binlerce Vatan evladı haksız yere idam edildi. Bu ülke düzelmedikçe idam gelmemeli.. |
inş. düzelecektir muhammed kardeşim..
|
All times are GMT +3. The time now is 04:12. |