![]() |
sınır ötesi operasyonun getirisi nolur?
http://www.akpartiforum.com/index.ph...3356#msg163356
arkadaşlar bahçeli grup toplantısında sınır ötesi operasyon için referandum istedi... böyle bir referandum olur mu olmaz mı bilemem ama sizin sınır ötesi operasyon hakkındaki düşünceniz nedir? |
sınır ötesi operasyon
kesinlikle yapılmalı...
|
sınır ötesi operasyon
Ben yapılmamalı dedim arkadaş tüm askerlerimizi sokucaz kuzey ırağa her tarafra mayın ayrıca pkklıların çoğu sabah köylü gibi geziyorlar gece olunca şerefsizliğe bürünüyorlar askeri göz göre göre oraya sokamayız pkk artık yandaş toplayamaz duruma gelmiş bence hükümet bir sesleniş yapsa yerlerini söyleyene ödül verilse yada ne bileyim sivillere yönelik saldırılarda yapılıyor bunları kullanıp halktan yardım istese bence güzel sonuçlar alınabilir sınır ötesi operasyon için erken diyorum onların istedikleride bu Türk askerini çekmek...
|
sınır ötesi operasyon
ben yapılmamalı diyorum ama yine de tereddütlüyüm...aslında neden yapılmalı ve neden yapılmamalı dediğimde yapılmamalılar ağırlık kazanıyor...
1-ABD bizi orada istiyor...kendisi batağa saplandı bu günahı üstlenecek bir kurban daha lazım..Türkiyenin de girmek için yeterince fazla sebebi var iyi bir kurban... 2-orada bir operasyon hem iranın hem de abd nin desteğini gerektirir...ikisi bir arada imkansız... 3-şehit haberleri geldikçe girelim diyoruz fakat bir operasyon şehit sayısını arttırır (ki zaten bu şehitler de varolan operasyonlar sırasında veriliyor) bu da hem ülke olarak moral bozukluğuna sebep olur hem de ak parti bu durumdan mesul tutulur...bugün girelim diye tutturanlar yarın yanımızda olmazlar.... 4-ekonomik şartları ağır gelebilir...eğer bu iş uzarsa biz bunun altından kalkamayız..kazandığımız istikrar biter...zaten terörün amacı da budur... şimdilik aklıma gelenler bunlar...ama sınır ötesi bir operasyon yapılırsa dahi bu vur-kaç taktiği ile mümkün görünüyor...askerleri techizatlarımızla oraya yerleştirmeden helikopterle belirlenen yeri vurup aynen geri döneceğiz...ama yine de çözümü başka türlü bulsak iyi olacak.... |
sınır ötesi operasyon
barboros hayrettin paşa bizansla yaptığı bir savaştan sonra yenilir ve ordusunu yeniden toplayarak preveze deniz savaşını yapar ve kazanır daha sonra birinci yenilgiden sonra ruh hali değişmeyen paşaya etrafındaki erkan sorar paşam birici savaşı kaybettik siz fazla önemsemediniz şimdi ise kazandık bu konu hakkında ne dersiniz demişler !
barboros hayrettin paşa ise ciddi bir uslupla onlar birinci savaşta sakalımızı kestiler bizde bu savaşı kazanarak onların kolunu kestik. Kkesilen sakal yerine gelir ama ! kesilen kol yerine gelmez diyerek o tarihi cümleler dökülür paşanın ağzından bencede artık kol kesme zamanı diye düşünüyorum. |
sınır ötesi operasyon
Sanki sınır ötesi Operasyonla herşey bitecekmiş gbi bir hava var ama şunu untmayın ki Bzi Cehenneme çekmeye çalışıyorlar ..Sanki tüm PKK lılar toplanmış bizde uçakları kaldırıp vuracaz herşey bitecek.PKK Bir Maşadır bizde Maşayla Savaşıyoruz MAşayı tutanla değil....... ???
|
sınır ötesi operasyon
Yapılmalı.Gerekli Bir Durum Haline Geldi.Şuanki konjonktür Bizi Kuzey Irak'a girmemize büyük bir sebep ..Anlaşıldıki Abd Somut bir hareket yapmıyor !! Talabani ve barzani şerefsizleri Hain besliyor ÜLKEMİZE saldırsın diye !! Arkadaşlar niye korkuyorsunuz ?? bu kadar korku neden ?? Dünyanın 4. En iyi kara ordusu Bizde.İMAN DOLU ASLAN PARÇALARI BİZDE ..
|
sınır ötesi operasyon
Alıntı:
AYNEN KATILIYORUM |
sınır ötesi operasyon
Alıntı:
|
sınır ötesi operasyon
Korktuğumuzdan değil bu sözler arkadaşlar ama daha az kayıpla bitecekse bu savaş onu yeğlerim ateş düştüğü yeri yakar o ailelerin yaşayacağı duyguyu düşünsenize bizleri o bölgeye çekmek istiyorlardı bir bildikler var gerilla savaşı yapıyorlar ve aksa nında dediği gibi bir yerde değilki hepsi öldürüp kurtulasın arkalarında kimbilir kimler var öfkeyle kalkan zararla oturur bence daha zamanı vardı... hayırlısı olsun...
|
sınır ötesi operasyon
evet yapılmalı ama kime karşı.düşman yokki ortada.sadece mayınları ve ansızın yapılan baskınlarla ortaya çıkan bir güç var.bunlarında kim oldugu belli degil.yani sonuç şu operasyon var ama hedef belli degil!!!
|
sınır ötesi operasyon
http://kanuykusu.skyturkonline.com/
93 ve 95 yıllarındaki sınır ötesi harekat görüntüleri ,komutanların azğından anlatılıyor.tavsiye ederim herkezin izlemesini. |
sınır ötesi operasyon
sınır ötesi operaayon yapılmamalı çünkü biz önce kendi içimizdeki sorunu düzeltmemiz gerekli oraya operasyon yaptığımızda sadece pkk mücadelesi değil ıraktaki terörle de mücadeleye kalkıyoruz bu da daha çok sorumluluk olacak anlamına geliyor önce doğudaki ve güney doğudaki sorun halledilmeli daha sonra sınır ötesi önce kendi sınırlarımızın içi daha sonra sınırın dışına müdahale...
|
sınır ötesi operasyon
artık yapılmalı..yetti bu kadar şehit vermek...eger içeridekileride susturmak istiosak dışarıyı bitirelim ki güvenecekleri bir yer kalmasın....
|
sınır ötesi operasyon
Alıntı:
|
evet neler dusunuyorsunuz
|
sınır ötesi operasyon
arkadaslar söyle bakn olaya bide. bunların ustune hala bır sıkım canı olan bır yerel yönetımın turkıyeyı kalege almamasına sessız kalrısa. dunya hukunda turkıyeyı kımse kalege almaz. masaya yumrugu vurmamız lazım artık. farkındayım bende bı tuzaga cekılır gıbı. ama turkıye sazanlama atlamıcak. guvendıgı birşeyler var. eminimki buda İran. zaten İran amerıkaya karsı turkıye ıle her turlu ortaklıga hazır. keza turkıyede gordu amerıkadan fayda yok. iranla yakınlaştı son zamanlarda fazlaca hemde. enerjı anlaşması felan.ki İran da operasyon yapıyor hala.Irak a tv lerde gordunuz. Irak sırının ıcıne kadar gırıyor iran.Turkıye iranla üstü kapalı bi anlaşma ile yapacak bence bişiler ki artık yapmalı.Devletın milleti korudugunu göstermeli.yoksa güvensizlik dogar devlete karsı.
|
Genelkurmay Başkanımız Sayın Büyükanıt faydası olur demişti. O öyle diyorsa vardır diyorum.
|
sınır ötesi operasyon
orası öyle ama abd çok kalleş bir anda ıranı vurduğunu düşün iran kaç cephede savaşacak..evet iran bize tabii ki destek olur ama bence iyi düşünmek lazım halen çözümün sınır ötesinde olmadığını düşünüyorum böyle bir konuda popülist davranmak hata olur...bilmiyorum gerçi son dakika haberi tezkere çıkacak gibi...hayırlısı olur inşallah....
|
Türkiye yi bir deli rüzgar alıp götürmeye çalışıyor.Rüzgarla savaş resmen başlıyor
|
bence hemen bir operasyon yapılırsa zararlı çıkarızz oraya girdiğimizde kime savaş açıcazkii belirli bir hedef yok karşımızda belirli düzenli bir ordu yok
|
Düzenli ordunun olmaması tehlikeli
|
sınır ötesi operasyon
Alıntı:
|
nesii iyikii gerilla savaş taktiği uyguluyolar haince pusu kuruyorlar bu zamana kadar askerlerimizin çoğu bu hainca pusularda şehit olmadımı??
|
sınır ötesi operasyon
Alıntı:
|
Bence hiçbir getirisi olmaz.Hanemize biraz daha şehit ve birkaç katı da terörist leşi ekleriz,hepsi o...Çünkü bu savaş yanlış,savaş ile olacak bir iş değil bu...
|
sınır ötesi operasyon
Yapılmamalı!
|
belkı bı bukadar daha sehıt verırız belkı bızımde babalarımız abılerımız ölur ama kafa tutmus oluruz ıste...burada haınce pusuya dusurulerek oldurulecemıze bıseler yaparız...bızde sılah sıkar oyle oluruz..
ama once saglıklı bı egıtım gerekıyor yoksa olmaz..askerlerımız cok yetersız..18 19 yasındakı ınasnları olıyorlar bu ınsnalar hayatlarında sılah tutmamıs bı atıs talımı yapılıokı oda hak getıre..bu ınsanalar basarılı olamaz..once adam gıbı hazırlanmamız lazım..asekrı okullarda bıle teorık seyler gosterıyolar..bı askerın bı talımde bı kolı mermıyı bıtırmesı lazım once omzunun curumesı lazım..bızımkıler cay tasıyor..olmaz boyle olmaz... |
Alıntı:
Ben savaşmadığımızı düşünmüyorum...Savaşıyoruz;ama disiplin eksikliği var senin de dediğin gibi... Ama askeri eğitimden önce insanların temel eğitimini vermemiz lazım.Temeli sağlam tutarsak askerliğe gerek kalmaz...Şehide gerek kalmaz,çünkü terörist kalmaz... |
sınır ötesi operasyonun türkiye ye faydası olacağını düşünmüyorum... daha fazla şehit daha fazla gözyaşı ve daha fazla üzüntü.....insan öldürmekle terörü bitiremeyiz.....
|
Alıntı:
İnsan öldürmekle bitmez terör...Beyinleri öldürmemiz lazım,zihniyetleri! |
savaş değil, kalemle rekabet istiyoruz
|
Siyasi ilişkiler şimdilik kenara !!!! K.ırağa girmeliyiz.Beyler bizim 1 Askerimizin ölmesi bile Irağa girmemize sebep olabilir bunuda unutmayın.
|
Alıntı:
Ben hiçbir sonuç alamayacağımızı söylemiştim..Sence neden girmeliyiz? Ne olur sence sonucu girmemizin? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
hiçbir fikrim yok ama orada yani kuzey ırakta kafa kafaya çarpışacağımız bir ordu yok düzenli bir birlik yok ama zihinsel olarak düzenli bir ordu var 10 12 kişilik gruplar halinde belli bir düzenle hain pusularla hain saldırılarla terör yapıyor dağınık gibi görünen düzenli ordu düşünün bununla mücadele koaly değil ülke sınır dışı ile uğraşırken içerdeki kalanlar ülkeyi içten yiyebilir pkk terör örgütünün sayısı bilinmiyor sığınak sayısı bilinmiyor ne kadar silah var ne kadar pusu kurmuşlar kaç mayın döşemişler bilinmiyor pek kolay olmayacak ve bunlar öğrenilemez çünkü bu aşağılık örgüt çok gizli işler çeviriyor ne kadar terörist öldürülürse öldürülsün yine bi mağaradan bi sığınaktan çıkıyorlar.
bence önce sınırın içerisi temizlenmeli daha sonra içerisi kontrol altına alınıp dışarıya müdahale edilmeli. bugün hain bir pusuda 15 şehid verdik yarın sınır ötesi operasyona gidilirse onlarca yüzlerce hain pusu arasında savaşılması gerekecek bu da hiç kolay olmayacak ama bunlar benim düşüncem tabi ki doğrusunu askeri birimler ve hükümet bilir... |
Alıntı:
Kalemi kullandık ama anlamıyor bazı hain eller. |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 03:59. |