![]() |
Andımız kaldırılsın imza kampanyası
http://www.andimizkaldirilsin.com/default.asp#IMZA
http://img259.yukle.tc/images/884496...13834.jpeg.jpg Andımız tamamen kaldırılsın |
Bazıları kaldırılsın der bazıları kaldırılmasın. Ben öğrenciyim ama benim için farketmez.
Ben bazı yerlerini söylemiyorum zaten... |
Bence kaldırılmalı...!
|
Alıntı:
Kaldırılmalı Ankette onun için açılmış zaten Kürt çocuklarını her gün ama hergün Türküm diye bağırtmanın iyi niyetle açıklanır bir yanı yok |
Ne mutlu türk'üm diyene değilde
Ne mutlu Türk vatandaşıyım diyene olsa daha iyi olur. Kaldırılmasına gerek yok bence . |
Alıntı:
|
Asla kaldırılmamalı, Türk milleti benliğini küçük yaşta öğrenmeli.
|
Bir taraftan Kürt açılımını destekleyip , bir taraftan andımızın kaldırılmasını istememek. Çok garip bir çelişki.
Ben kürdümkardeşim.Türküm doğruyum, çalışkanım diyemem diyecek tabii ki.Ne olacağını sandınız. |
Sırada ne var acaba acmak bi tarafı acarken bi tarafı sınırlamakmıdır
Belki bu ülkede terör olmasaydı diyebilirdikki kaldırılsın Lakin terör oldugu sürece andımız kaldırılsın sözüde bana göre bize bir dayatmadır o halde ben kaldırılmasın diyorum sebeb sonuç meselesi Önce terör dursun şehit gelmesin ondan sonra andımızı konuşalım :saygılar: |
Artık bazı konularda hassas olmamız gerek. Türk vatandaşı olarak, Türk olmayan birilerine zorla "Türküm" dedirtmemiz biraz düşündürücü gibi..
|
İnşallah yakında Türk'üm demek ayıp olmaz.
|
Ya arkadaşlar ağzım açık okuyorum yorumlarınızı..Türk vatandaşıysak hepimiz tabikide andımızı okuyacağız ve bizden sonra ki nesillere de öğreteceğiz bunu. Kesinlikle KALDIRILMAMALIDIR...!
|
Derhal kaldırılmalıdır...
|
Her çeşit insanların yaşamış olduğu ülkemizde,bu tür ırkçı ve anti demokratik söylemleri artık rafa kaldırmalıyız.Bizim ülke millet sevgimiz kalbimizde olmalıdır!Yoksa sabah bangır bangır,vatan millet sakarya naraları attıp,akşam her türlü soygunculuğu yapmak iş değildir!!!Uzay çağının bile yavaş yavaş geride bırakılacağı yüz yılda artık bu tür klişe sloganlarla oynanmamalıdır!!!
|
Evet Kaldırılmalı Kaldırılmamalı yeniden yazılmalı hiç yazılmamalı
arkadaşlar Andımız kaldırlmamalı Türk türklüğü ile gururludur Kürt Kürtlüğü ile Kaldırılmasından ziyade Ne Mutlu Türküm diyene bölümünün Ne Mutlu Türkiyeliyim yada Türk Vatandaşıyım diye değiştirilmesi çözüm olabilir Kelimeler ve kavramlara takılmamamız gerekir |
İmza.. :evet:
Mutluyum Türk'lüğümden ama ne mutlu türk'üm diyene değil. Ayrıştıran, ayrılan değil birleştiren, birleşen bir Türklük benimkisi. Osmanlı Türklüğü gibi. Kavim ismini AĞZINA SAKIZ ETMEDEN de dünyaya hakim olunabilen bir Türklük!.. "Millete dayatma"nın adı şu da olsa bu da olsa KALDIRILSIN derim. |
Alıntı:
:güzel::evet::güzel: |
Hala durduğu kabahat..
Dayatmayla daha ilk okulda tanışıyor çocuk bu kavramlardan artık sıyrılma zamanı geldi.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Andımızın kaldırılıp kaldırılmaması tartışılırken, acaba bunun asıl sorulması gereken ilkğretim de okuyan küçük kardeşlerimiz değilmidir onlara da danışılsa nasıl olur acaba.Öyle ya okutmak dayatılmak oluyorsa ,okutmamak da bir çeşit dayatılmak olmaz mı .Bu sebeble Asıl onların fikrini sormak gerekir.Bakalım onlar ne diyor.Belki de okumaktan memnundurlar.
|
Alıntı:
Memnun kaldığımı ve yanımda memnun kalan biri olduğunu söyleyemem açıkcası : ) Ezbercilikle nereye kadar.. Kaç tanesi oturup da ; acaba biz her gün ne okuyoruz ne demek istiyorlar diye düşünmekde.. ? Cevabı ben vereyim neredeyse hiç.. Kısacası bir getirisi olmadığı gibi; dayatma ve eziyetten ibaret.. |
Alıntı:
Çukulata isteyen var mı dese belki ancak o kadar istekli olabilirlerdi. Sen istemişsin istememişsin banane.Senin istemenle mi bağlanıyor her şey.Ben gözlerimle gördüğüm için onların da fikri alınsın dedim. |
Alıntı:
Ben menun değildim kalanı da görmedim dedim.. Yeğeniniz okula başladı evet; yeni başlayan çocuklardaki doğal heyecan.. Oraya çıkmayı sevebilirler ilk günlerde.. Biz genel anlamda ele alırsak; pek de isteyenin çok olacağını düşünmüyorum.. Benim düşüncem önemli değil de ne demek ? O hâlde sizin düşünceniz de bir önem teşkil etmiyor ..! Konuşmanızın anlamı ne çözemedim.. Anlayana ... Ve'sselam.. |
Çağ dışı bir uygulama, mutlaka kaldırılmalı.
|
Alıntı:
Bırakın çocukları törenin keyfini çıkarsınlar siz gölge etmeyin başka ihsan istemez.Önümüzde yığınla sorunlar var. |
Sanki 6-7 yaşında olanlar 19-20 yaşında olanlar gibi düşünebiliyor.
Alemsiniz ya... Daha uzun yazacaktım bu kısa ve öz cümle ile uzatmıyorum.;) |
Alıntı:
Sizin gören gözleriniz var evet..Nasıl görmekse bu artık.. Keyif diyor birde yahu.. : )) Resmen dayatma işde, hatta işkence.. Neyse.. Dedik ya en başdan ; anlayana.. ... |
Alıntı:
Ama dediğim gibi gerçekten gördüğümü söylüyorum,görmek istediğimi değil. |
Alıntı:
kaldırılmasından ziyade değiştirilmesi taraftarıyım yine ısrar ediyorum kelimelere ve kavramlara takılmamak gerekir Bırakın Türk Türklüğü ile Kürt Kürtlüğü ile Lazda Lazlığı ile mutlu olsun Yahu Adama zorla niye Ne mutlu türküm dedirtiyorsun bu resmen diktadır Bunun milliyetçilikle vatanseverlikle uzaktan yakından alakası yoktur :saygılar: |
Andımızda Türk unsurunun öne çıkarıldığını ben de düşünüyor ve gereksiz buluyorum ama bu kampanyayı da desteklemiyorum. cünkü bu ve buna benzer kampanyaların sonunun gelmeyecegini, altlarında farklı amacların yattıgını biliyorum. Bazı ırkçı Türklerin ırkçı yaklaşımlarından yola çıkarak bu ırkçılığı tüm Türklere mal etmeyi umarım keser ve herkes özgürce daha anlayışlı hoşgörülü bir ortamda yaşama imkanı bulur.:güzel:
|
Alıntı:
Alemsiniz ya... Daha uzun yazacaktım bu kısa ve öz cümle ile uzatmıyorum.;) |
Alıntı:
Biraz açıklarmısın kardeş. |
Aslında çok açıklayıcı yazdım ama anlayamadınız.
O yaşlardaki çocuklar ne anlar ırkçılıktan ? Nasıl düşünebilsinler 19-20 veya üst yaşlardaki insanlar gibi ? Tabiki söylemek isteyeceklerdir andımızı sizin tabirinizle çok istekli şekilde. Kendimden örnek vereyim bizde o yaşlarda öleydik söylemek isterdim andımızı.Ama o ufak yaşlardaydık tabi.Düşünemiyorduk neyin ne olduğunu.Çocuk mantığı aklı ile yapıyorduk bazı şeyleri. Açıklayıcı oldumu ? |
Evet 7 yaşında ki çocuklara soralım;
Andımızda ki ırkçı söylemlerin ülkemizde ki farklı ırklara sahip insanların üzerinde ters etki yapması sizce olağan bir şey mi..? Bu tür söylemlerin başka ırkta ki arkadaşlarınızın onurunu,grurunu rencide edeceğini düşünüyormusunuz..? Andımızın kaldırılmasını veyahut değiştirilmesini istermisiniz..? Çocuk:"Abi ırk ne demek rencide ne demek sen ne diyon abi yaa (: |
Alıntı:
Elbetteki burası bir forum yeri gelince çocuklar gibi de düşüneceğiz çünkü onlar adına karar vermeye çalışıyoruz. Gene yeri gelincede 40-50 yaşındaki insanlar gibi de düşüneceğiz. Nitekim bunu açılan sayısız farklı konu başlıkları altında farklı şekillerde tartışıyoruz. Kimi zaman siyasetci gibi düşünüyoruz kimi zamanda ekonomist gibi.Herkez kendi çapında bilgilerini paylaşıyor. Ben daha da ileri giderek aslında onlar adına konuşmak yerine onları büyük bir insan gibi görerek yukarda da belirttiğim gibi fikirlerinin bile alınmasını belirttim.Çünkü onlarda bu ülkenin geleceği ve kendilerine değer verilmesi onlarında hoşuna gidecektir. Peki o zaman demek sende en azından o yaşta çocukların bunu isteyerek yaptığını kabul ediyorsun.Sanırım sende böyle gözlemledin. Peki sana bir soru. Çocukların bunu isteyerek yaptığını düşünürsek sence onun elinden sevdiği bir oyuncağını (Mecazi anlamda) almak gibi bir şey olmaz mı? |
Alıntı:
Bu cevap yeterli sanırım. |
Alıntı:
Elbetteki bilmeyebilir.ama bu bir örnek olmaz.Fakat yeri gelince onu da öğrenir. Kaç kişimiz ihtiyaç doğrultusunda kullandığımız bazı gereçlerin içeriğini ne kadar biliyoruz söylermisin bana. Bu sözün sadece bir küçümsemeden ibarettir. Merak etme şimdiki çocuklar daha zeki ve araştırmacı .Bizzat ben buna defalarca şahit oldum. Şimdi birisi sana gelse abi sana kalsiyum ,florur,demir ,çinko,ısmarlayayım serinlersin dese sende ne diyorsun abi ya o ne demek mi dersin yoksa araştırıp vay be meğer adam bana soda ısmarlamak istiyormuş mu dersin. Onun için insanların toplum ahlakına uygun severek ve isteyerek yaptığı bir şeyin elinden alınması hiç bir zaman doğru değildir. Aynı şekilde çocuklar içinde bu geçerlidir. Onları asla küçümsememeli daima fikirleri alınmalıdır. Onların kendilerine değer verilmesi hangi yaşta olursa olsun fikirlerinin alınması ilerde onların ruh sağlığı için de önem taşımaktadır. |
Alıntı:
Burada nasıl bir küçümseme gördünüz o zaman öğretmenler ilk okul talebelerine yazılıda Üniversite soruları sorsunlar madem onları küçümsememek gerekiyor :) Ben isteyerek okumuyordum hatta hiç okumuyordum benim gibi bir çok kişi'de isteyerek okumuyordu isteyerek okuyanlar var diye istemeyenleri görmemezliktenmi geleceğiz...? Bu sitedekiler'de ilk okul talebesi değil kimisi istiyor kimisi istemiyor çift taraflı çözüm üretilmezse bu tartışma uzar gider... Benim bu yorum'da demek istediğim 7 yaşında ki bir çocuğa bu sorular sorulmaz herkeze anlayacağı soruların sorulması lazım madem soralım diyorsunuz o zaman halka sorulsun olay bitsin... En nihayetinde halk o çocukların anne ve babalarını oluşturuyor... |
All times are GMT +3. The time now is 19:56. |