Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kitaplar ve Dergiler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Mahmut Efendi Hz Erbakan Hoca Hakkıda Buyurdukları [Arifan Dergisi Ağustos Sayısı] (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=113405)

Fatihin Torunu 08-12-2009 22:43

Mahmut Efendi Hz Erbakan Hoca Hakkıda Buyurdukları [Arifan Dergisi Ağustos Sayısı]

Cübbeli Hoca ve Efendi Hz geçtiğimiz ay umre ziyareti yaptılar.
Bu ziyarette gelişen olaylar kasri arifan ağustos sayısında...

Efendi Hz buyurduklarını Cübbeli Ahmet Hoca yazıyor.

Nemettin erbakan hocamızın damadı Mehmet efendi Hocamızın bazı yakınlarıyla ziyarete geldiklerinde Efendi hz. " Erbakan ALLAH katında kıymetli bir kul ,Müslüman adam" buyurdular.Damat beye memleketini ve babaısnı sordular duada bulundular..Sonra Erbakan hocamızın şuanda nelere yaptığını sordular .Onlar "Hizmetlerine devam ediyor, son olarak islam aleminin liderlerinin bazılarıyla toplantı yaparak onlara bazı konularda isrişare verdi" dediklerinde "ALLAH ondan razı olsun" buyurdular..
Onlar çıktıktan sonra " Yahudilerin oyunlarını en iyi o bilir.Efendi babam onu severdi,dua ederdi,daha gençken onun ilerde büyük adam olacağını beyan etmişti.Efendi babamın keşfi çok açıktı. Erbakan Mehmet zahid efendi ile beraber Efendi baba yı ziyarete çok gelirlerdi" buyurdu..

Sayfa 30

Gelişmlerin daha fazlası Arifan dergisi ağustos sayısında...

Selametle..

şeysü 08-12-2009 23:13

Allah razı olsun, bu bilgileri biliyorduk, tazelendik...

Fatihin Torunu 08-12-2009 23:14

Alıntı:

şeysü Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 655182)
Allah razı olsun, bu bilgileri biliyorduk, tazelendik...

Cümlemizden Allah razı olsun.

redyellow 08-13-2009 01:02

Mahmut Hocaya da Erbakan hocaya da selamlar olsun. Yolları açık olsun. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Fatihin Torunu 08-13-2009 01:17

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 655269)
Mahmut Hocaya da Erbakan hocaya da selamlar olsun. Yolları açık olsun. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Amin Amin Amin

Fatihin Torunu 08-13-2009 14:22

ah_teslimiyet 08-13-2009 14:52

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 655269)

......

Terennüm 08-13-2009 15:03

kim bu memleketve millet için hayırlı işler yapmışsa rabbim yolunu bahtını açık etsin.

mavihayal 08-13-2009 15:07

amin amin abicim

Fatihin Torunu 08-13-2009 15:40

Alıntı:

YALÇIN KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 655551)
Sevgili Erbakan Hoca , islam adına çok güzel işler yapacağına inanıyorum , Siyaset arenasına siyaset renkine bürünmek çok farklı şeyleri gerektirir. Gönüllere islamın sevgisini kazandırmak insanların yozlaşmış her düşüncesini motive etmek ve böyle bir kurum haline gelerek hizmet etmek çok manidar olurdu acizane. Siyaset ile islam modeli maalesef ülkemizde mevcut güçlere karşı siyaset yapmaya olanak vermiyor bazen bu modeli alarak yol alırsın hizmet edeyim diye samimi gayret gösterirsin akabinde verilen zarar bütün mana ve kök alemini dejenere eder olur. BEn bütün samimiyetim ile söylüyorum Sevgili Hocamız ve Sp si siyasetten elini çekse islam adına faaliyet gösterse çok daha verimli olur. Bu ülkede sadece islam egolü ile siyaset yapmak şimdilik mümkün değil ne zihin olarak bu tabana sahibiz nede fikri olarak geniş mutabakatımız var..

Çok yanlış düşünüyorsunuz.
Saadet Partisi bugün ve Ervakan Hoca siyasetten elini çekse, ülkemizde islami değerleri kim savunacak ?
Dinin siaysetteki savunucusu biziz.

Hangi parti bizim kadar islami değerleri ön planda tutuyor?

Erbakan Hoca sayesinde mecliste dinden imandan konuşuluyor.
Mecliste Allah diyen yokken o çıktı Allah dedi, Milletin dini hassasiyeti arttı.

Saadet partisiz bir ülke düşünülemez.

Saadet partisi ve Erbakan Hoca siyesetten çekilse islama başka türlü faliyet göstereek daha iyi hizmet etmiş olur diyorsunuz.
Yanılıyorsunuz.
Türkiyede ki islam alimleri ile Erbakan Hoca'mız irtibatlıdır.
Görev paylaşımında Erbakan Hoca'mız siyasetle görevli kişidir.
Bu yolla islamiyeti yaymaktır amacı.
Bunun için çeşitli görüş alış verişlerinde bulunuyor.
Diğer faliyetlerini diğer tarikat ve cemaatler yapıyorlar.
Mesela Mahmut efendi Hz cemmati buna bir örnektir.

Erbakan Hoca'mızın şeyhi Mehmet Zaid Kotku hz Erbakan Hoca ve Recai Kutan siyasetle uşraşacak, Esat efendi ise diğer dini vazifeleri yapacak buyurmuştur.

Sizin bulunduğunuz görüş kimle irtibatlı?
Kime eli bağlı?
Bu şekilde islama hizmet edileceğini sananlar sadece aldananlardır.
Bu şekilde islama hizmet ediyorum sanartak başka kişilere hizmet edersiniz.

redyellow 08-13-2009 17:08

Yalçın bey:

Fikirlerinizi hep saygı ile karşılarım, fikirlerinize katılmasam bile üslubunuz çok güzel, bu sebeple teşekkür ederim.

Saadetin siyaset dışı kalması görüşünüze de ancak saygı duyarım ama asla katılmam, katılamam, bu mümkün değildir.

Saadet siyaseti bıraksın dersek yarın saadetin yerini başkaları (samimiyetsizler, sahtekarlar, istismarcılar vs.) doldurmaya çalışır, bu da biz müslümanlar için hiç hoş olmaz.

Saadet bu ülkenin sigortasıdır.

Saadet akp için de bir sigortadır.

Sizin bu söylediğinizi taaa erbakan hocanın ilk siyasete atıldığı dönemlerde söyleyenler çok oldu, müslüman siyaset yapmaz dendi, demireli göstererek işte ehveni şer var dendi, ne gerek var dendi.

Ama erbakan hoca türk siyaset tarihine girmeseydi bu ülkede bugün var olan şeylerin, güzelliklerin yüzde 80 i hatta 90 ı olabilir miydi?

Hoca siyaset yoluyla bu ülkenin müslümanlarına bu ülkeninn gerçek sahipleri olduğunu hatırlattı.

Ülkeye sahip çıkmamız gerektiğini hatırlattı, ülkeye sahip çıkmanın yolu da şu anki sistemle siyasetten geçiyor.

Bu sebeple siyasetten çekilme konusundaki grüşlerinize katılmıyorum.

Muhabbetlerimle.

Terennüm 08-13-2009 17:40

sevgili dostlar ben saadet partisinin bu ülkede olması gereken bir siyasi parti olduğunu düşünüyorum.bir boşluğu dolduruyor sağolsunlar.erbakan hakkındaki görüşlerim ise şudur.beyefendi kişilği ve bilgeliğiyle gerçekten ender şahsiyetlerden.ama malesef bazen öyle bir açıklamalar yapıyor ki.hocamın beyefendiliğinie ve bilgeliğine hiç yakışmıyor.bu konuya daha fazla girmek istemem.bu forumda ve gerçek yaşamımda yıllardır bunun münakaşasını yaptım.gün geldi gönüller kırdım gün geldi gönlüm kırıldı.sonuç ise hep kocaman bir hiç oldu.hatta çok değer verdiğim dostalarımdan koptuklarım oldu.şimdi bu konun buraya açılmasını ben iyi niyetli bir düşünce olarak görmüyorum.neden mi?empati yapalım ben milli görüş veya saadet partisinin forumuna böyle bir konu açsam görüşleriniz ne olurdu? bu konuyu ben tamamen tahrik edici olarak algıladım.o yüzden sevgili fatihinn torunu kardeşim bizde fatihin torunuyuz onun için sizden lütfen biraz daha dikkatli ve iyi niyetli olmanızı istiyorum.zaten yeterince gergin olan diyaloğumuzu daha da germeye çalışmayınız.selamlarımla.

LeyaL 08-13-2009 18:28

Ağustos sayısı dün geldi henüz açıp okuma fırsatımız olmadı dergiyi..

Erbakan Hoca takdir ettiğimiz babamın değimi ile ülkeye bir daha onun gibi bir profösörün gelmeyeceği, cidden çok büyük bir şahsiyet...Yaptığı siyaset Ak Parti hakkındaki düşünceleri bir yana İslam için yaptıkları göz ardı edilemez elbet..

Dergide siyasetinden değil kendisinden bahsedilmiş..
Efendi hazretlerinin siyaset hakkında yorum yapmadığını biliyoruz..
Şimdi konuyu dağıtmayayım (:

Terennüm 08-13-2009 18:30

yalçın abi siz kısaca şunumu demeye çalışıyorsunuz.Türkiyede siyaset ve islami düşünce veya yaşam aynı çizgide yürümez.çünkü Türkiyede ki siyasi ortam ve konjektör bunu kaldırmaz(yani islami bir rejim olmadığı için laik bir rejimle bu tür siyasi görüşler uyuşmaz..)sadece Türkiyede değil diğer islam ülkelerinde de bu tür oluşumlar zirve yapsada(mesela mısırda müslüman kardeşler büyük bir farkla geldiler ama sonuç ortada)bu tür bir sıkıntıyı bizzat bizim ülkemizdede yaşandı sonuç ne oldu.emin olun bu millet böyle bir düşünceye bir daha prim vermez niyemi?çünkü acı tecrübesini hala yaşıyoruz...islami bir parti iktidarda iken en büyük zülmü yine islami kesim görmüştür..bu konu böyle uzar gider. o yüzden herkes doğru bildiği yoldan devam etsin.
ehli küfür bile ortak paydada ittifak ederken ehli diyanetin o kadar ortak noktası varken ihtilaf etmesi hayret vericidir...

redyellow 08-13-2009 18:47

yalçın bey:

peki saadet siyasetten çekilsin... bunun peşinden akp de çekilsin denecektir.

Bu durumda bu ülkeyi kim yönetecek, meydan kime kalacak?

Müslümanlar ülke yönetimine talip değil mi? olmamalı mı?

Talip ise bu nasıl olacak, siyaset olmazsa olur mu?

Terennüm 08-13-2009 18:51

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 655704)
yalçın bey:

peki saadet siyasetten çekilsin... bunun peşinden akp de çekilsin denecektir.

Bu durumda bu ülkeyi kim yönetecek, meydan kime kalacak?

Müslümanlar ülke yönetimine talip değil mi? olmamalı mı?

Talip ise bu nasıl olacak, siyaset olmazsa olur mu?

sevgili abim,saadetin siyaset yapmasına kimseni itirazı yok.ama dini ve din hassasiyetleri kullanarak siyaset yapması sakıncalı onu izah etmeye çalışıyor yalçın bey.

redyellow 08-13-2009 19:08

Adem beycğim, yalçın beyin ilk yazısını sanırım gözden kaçırdınız.

Alıntı:

YALÇIN KARACA Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/s...s/viewpost.gif
Sevgili Erbakan Hoca , islam adına çok güzel işler yapacağına inanıyorum , Siyaset arenasına siyaset renkine bürünmek çok farklı şeyleri gerektirir. Gönüllere islamın sevgisini kazandırmak insanların yozlaşmış her düşüncesini motive etmek ve böyle bir kurum haline gelerek hizmet etmek çok manidar olurdu acizane. Siyaset ile islam modeli maalesef ülkemizde mevcut güçlere karşı siyaset yapmaya olanak vermiyor bazen bu modeli alarak yol alırsın hizmet edeyim diye samimi gayret gösterirsin akabinde verilen zarar bütün mana ve kök alemini dejenere eder olur. BEn bütün samimiyetim ile söylüyorum Sevgili Hocamız ve Sp si siyasetten elini çekse islam adına faaliyet gösterse çok daha verimli olur. Bu ülkede sadece islam egolü ile siyaset yapmak şimdilik mümkün değil ne zihin olarak bu tabana sahibiz nede fikri olarak geniş mutabakatımız var..

Ben yalçın bey kardeşimin bu cümlesini öyle anladım ve onun için yazdım

Alıntı:

* Hayır efendim bunu istemek hoyratca ifade etmek benim haddime değil tabiiki , Ak parti ile Sp partisinin tüzükleri eylemleri batı ve küresel güçlere göre değişiklik arz ediyor . Sp partisinin daha çok islam yaşamını öncelemesi ve bu gömleğe sahip olması güzel ama ülke deki mevcut dinamiklere göre siyasi manevralar yapmasına engel olduğu için uygun görmüyorum yoksa samimiyetlerinden islam için devlet için mücadele verme davalarını takdir ediyorum etmemiz de gerek. Mesela bu gün AB diyi hiristiyan külübü olarak gören bütün enerjsini islam toplumlarına ceviren hatta ABD yide emperyalist güç olarak algılayan bir hareketin bu ülkede siyasey yapabilme ihtimaline inanmadığım için SP nin siyasi hareketini benimsemem. TAbiiki inançlı ve dava ekseninde olan insanlar siyasette olaçak ama bir şeylerin değişmesine olanak sağlayabilmemiz için çok dikkatli ve titiz hareket etmemiz gerek bunuda Ak parti yapıyor ama SP nin gündemlere gelen görüşlerine göre söylüyorum imkansız. Düşünün o kadar evrensel bir vizyonunumuz var (ak parti )bütün dünya ülkeleri ile yakın ilişkilerimiz var , bütün görüşlere ve farklı yaşamlara karşı hatta farklı dinlere karşı açılımlarımız var ama hala belli ideolojik cevre bizleri şeriatt gelecek diye engelleyebiliyor. Hak olan başörtüsünü bile bir partinin kapatma gerekcesi sayan bir ülkede biz nasıl sadece islam ideolojisi taşıyan bir partiyi iktidara getirebiliriz bütün mesele bu güzel abicim..*

Teşekkürler.

Çalışmak...çalışmak...çalışmak... daha çok çalışmak, didinmek, uğraşmak. Ülkenin hangi dinamikleri ne yaparsa yapsın daha çok çalışmak.

Sonuç: bugün ki ortam ve iktidar.

Onlar (mesela başörtüsü düşmanları) bu ülkeye gökten zembille inmediler, onların yaptıklarının tersini niye biz yapamayalım?

Ha biraz zaman alır ama mutlaka yapılabilir. Ve bu mutlaka siyaset yoluyla yapılır,başka yolu yoktur. (iran gibi bir devrimden başka)

Selam ve muhabbetlerimle.

.:Ay_Yıldız:. 08-13-2009 19:10

Erbakan hocanın siyasetini kendi ideolojimizle benimsemeyebiliriz.Açıklamlarını beğenmeyebiliriz,gereksiz çıkışlarının var olduğunu biliriz.

Evet,Ben Erbakan'ı sevdiğimi söyleyemem;

Ama bu ülkede Erbakan olmasaydı siyasi arenada dini konuşacak adam olurmuydu acaba? Bir çeşit başlangıç yaptı..

Fatihin Torunu 08-13-2009 19:10

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 655678)
Ağustos sayısı dün geldi henüz açıp okuma fırsatımız olmadı dergiyi..

Erbakan Hoca takdir ettiğimiz babamın değimi ile ülkeye bir daha onun gibi bir profösörün gelmeyeceği, cidden çok büyük bir şahsiyet...Yaptığı siyaset Ak Parti hakkındaki düşünceleri bir yana İslam için yaptıkları göz ardı edilemez elbet..

Dergide siyasetinden değil kendisinden bahsedilmiş..
Efendi hazretlerinin siyaset hakkında yorum yapmadığını biliyoruz..
Şimdi konuyu dağıtmayayım (:

Allah Allah, efendi siyaset hakkında yorum yapmazmış.
Kim demiş ?

Terennüm 08-13-2009 19:24

Sonuç: bugün ki ortam ve iktidar.

Onlar (mesela başörtüsü düşmanları) bu ülkeye gökten zembille inmediler, onların yaptıklarının tersini niye biz yapamayalım?

Ha biraz zaman alır ama mutlaka yapılabilir. Ve bu mutlaka siyaset yoluyla yapılır,başka yolu yoktur. (iran gibi bir devrimden başka)

Selam ve muhabbetlerimle.[/quote]
bu işin başka bir yolu daha var sevgili abim..onuda aşağıdaki yazıyı dikkatle okursanız belki fikrimi anlatabilmiş olurum...

Yüce Allah: “Bir kavim kendini bozmadıkça Allah onları bozmaz” (Rad, 13/11) diyor. Eğer bir toplum sahip olduğu yüksek manevi değerleri korursa Allah Teâlâ onları çöküşten korur. O halde yapılacak şey müslüman toplumun kimliğini oluşturan manevi değerleri geliştirmek ve sağlamlaştırmaktır.

Acaba yöneticiler iyi ve dürüst olunca mı toplum sağlıklı ve iyi olur, yoksa halk iyi ve dürüst olunca mı yöneticiler adil ve ehliyetli olur? Bu sorunun cevabı yönetici halka göre, halk da yöneticilerine göre olur. Her ikisi de birbirini olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilir.

İnsanlar her zaman layık oldukları yönetim tarzıyla yönetilirler, kendileri iyi olurlarsa yöneticileri de iyi olur, kötü olurlarsa yöneticiler de kötü olur. Zira yöneticiler halkın içinden çıkarlar ve onların bir parçasıdırlar. Tikel tümelin niteliklerini taşır. Bunun için “Kemâ tekûnû yuvella aleyküm” (Siz nasıl olursanız yöneticileriniz de öyle olurlar). “A’malüküm ummalükum” (amalleriniz yönetcilerinizdir, onlar sizlerin eseridir) (bkz. Acluni, I, 146, II, 127) denilmiştir

Haccac’a lanet olsun diyen birine Hasan Basri: “Böyle yapmayın. Çünkü o sizden biri olarak iş başına geldi. Eğer o azledilirse korkarım başınıza daha kötüsü gelir” demişti.

Beyhaki, Ka’b’ın şöyle dediğini nakleder: “Allah her dönemin hükümdarını halkın kalbine göre gönderir. Onları düzeltmek isterse salih birini, helak etmek isterse kötü birini hükümdar olarak gönderir. (bkz. İsra, 17/16

kısacası nasılsak öyle yönetiliriz...

redyellow 08-13-2009 19:30

ademkardeş:

Tamam nasılsak yönetiliriz tamamen katılıyorum.

Ben yazınızdan halk olarak kendimizin düzelmesi gerektiğini söylediğinizi anladım.

peki bunu nasıl yapacağız?

halkı nasıl düzelteceğiz ki halk da iyileri başa getirsin.

Örnek verir misin?

Terennüm 08-13-2009 19:34

çok basit güzel abim halk nasıl bozulduysa...aynı yöntemle maneviyatını ayağa kaldıracaksın...

Terennüm 08-13-2009 19:35

bu halk siyasetle bozulmadı ki siyasetle ayağa kalksın.o en son raddedir...

redyellow 08-13-2009 19:38

kim bozdu peki ve nasıl bozdu?

İktidar yoluyla değil mi? eğitimin sulandırılmasıyla değil mi?

Bu ülkenin halkının maneviyatını iktidar yoluyla sulandırmadılar mı? iktidar, medya hep birlikte el ele yapmadılar mı?

İktidar olmadan maneviyatın kaldırılabileceğine inanıyor musunuz?

SİYASETLE BOZULMADI DEMİŞSİNİz...

Nasıl siyasetle bozulmadı?

bu ülkede yapılan ahlaksızlıklara iktidarlar göz yummadı mı?

Bu ülkede başörtüsü düşmanlığı, imam hatip düşmanlığı, katsayı vs. gibi şeylerin tamamı iktidarlar aracılığıyla yaptırılmadı mı?

Ahlaksız medya, ahlaksız televizyon kanallarının kuralmasına iktidarlar izin vermedi mi?

Terennüm 08-13-2009 19:46

güzel abim buyrun saadette iktidarda bulundu akpartide iktidarda niye hala müslümanlar sıkıntı içinde..çözüm siyasette ise buyrun çözün...

Fatihin Torunu 08-14-2009 12:06

redyellow 08-14-2009 13:04

adem beye yalçın beye görüşleri için teşekkür ederim.

Ancak görüşlerine katılmıyorum, katılamıyorum.

ben siyasetsiz olmayacağını düşünüyorum.

Mutlaka ve mutlaka siyaset olacak, bu ülkenin bugünki formatında siyaset olmadan söz hakkına sahip olamazsınız.

Adem bey saadet geldi akparti geldi niye düzelmedi diyor.

İnsaf adem beyciğim, saadet bir sene iktidar da bulundu, onu da ortak vaziyette idi.

80 yılın kirliliğini 1 senede çözmek mümkün mü? bunu beklemek biraz insafsızlık olmazmı?

Bu ülkede ne kadar zorbalık, dayatmacılık vs. varsa siyaset yoluyla gelmiştir. Siyaset kullanılarak getirilmiştir.

O zaman yine siyaset yoluyla, siyaset kullanılarak o zorbalıkların, dayatmaların giderilmesi mümkündür.

ha bu ne kadar sürede olur, yılların çöreklenmiş pislikleri bir anda sökülüp atılır mı, bunlar tartışılır, ama ben tekrar edeyim siyasetsiz olmayacağını düşünenlerdenim.

selam ve muhabbetlerimle.

Terennüm 08-14-2009 13:11

hangi 80 yıl sevgili redyellow abi hangi 80 yıl??
300 yılın kirliliği bu.haklısın abi bu bu temizlenme ne 1 yılda nede 10 yılda olur.bu konuda farklı düşünüyoruz onun için fazlada kelam etmeye gerek yok.bu yolda niyetlerimiz halisdir.oyüzden birbirimizi kırmaya ve üzmeye gerek yoktur..

redyellow 08-14-2009 14:52

adem beye ve yalçın beye bu güzel bu hoş, bu latif sohbet ve güzel üslupları için teşekür ediyorum.

Allah razı olsun.

Hayırlı cumalar, cumanız kabul olsun, makbul olsun.

Fatihin Torunu 08-21-2009 04:13

Güncelleme

depare 08-23-2009 02:41

Sağolasın çok güzel paylaşım..

BlueMoon 08-23-2009 10:09

bu memlekette taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun

hipermuhafazakar 08-23-2009 14:46

Necmettin Erbakan'ında diğer muhalefet liderlerinden çok bir farkı yok. Başa gelse bile en fazla 2 yıl sonra kapatılır partisi. Hatta kapatılmayıp darbe ilede düşürülebilir ve akabinde tüm mütedeyyin insanımıza hem millete hayat zindan edilir. Ondan sonra acaba hangi isimle parti kurar, felah partisi falan :hihi2:

Bu konuda en isabetli yorum Yalçın Karaca beyin ilk sayfadaki yorumunun yarısından sonrasıdır. Evet onlar sadeece millete hizmet etsinler cemaatler gibi çalışsınlar. Bıraksınlar artık şu koltuk görüşçülüğü

Redyellowa zahmet olmasın diye ben çiziiym dedim :hihi2:

redyellow 08-23-2009 19:31

hiper bana zahmet olmaz.

Ben zahmet kabul etmem, üşenmem yazarım.

Ama yazacağım yazıda zerre kadar da olsa fikir ve düşünce kırıntısı olmasını isterim.

Senin bu yazına cevap verme ZAHMETİNDE BULUNMAYACAĞIM.

Çünkü o kırıntılardan yok.

Eğer düşünce, fikir, görüş vs. gibi şeylerden haberin olur ve burada bunları paylaşmak istersen her zaman zahmet olmadan yazarım!!!

All times are GMT +3. The time now is 18:43.