Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Peki ya Türkçe'mizin Kullanımı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=11436)

bennur 10-13-2007 21:02

Peki ya Türkçe'mizin Kullanımı?

Evet arkadaşlar...Dil konusunda forumdaki arkadaşlarımın değerli görüşlerini almak istiyorum ;)

Mu-Alim 10-13-2007 21:26

Peki ya Türkçemizin Kullanımı?

Ne güzel yüzde yüzlük bir evet oyu var....

Ankete sadece bir kişi oy kullanmış,o da ben :(

Hıfz-ı lisan 10-13-2007 21:35

''chat" anlayışı dilimizi mahvediyor.Dilimizi chat anlayışından kurtarıp sahip çıkalım (sanalda da olsa)ben de oyumu kullandım.TeşekkürleR..

Mu-Alim 10-13-2007 21:41

Asıl biz teşekkür ederiz...

loneliness 10-13-2007 21:50

Bende ( de ayrı yazılmalı ) kullandım... 8) 8) 8) 8)

ak_mavish 10-13-2007 21:51

ben de kullandım....

parabol 10-13-2007 21:56

Biara ( bir ara ) o kadar cok ( çok ) sarmıştımki ( ki ayrı yazılmalı ) msn türkçesıne ( Türkçe'sine ) sırf daha cabuk ( çabuk ) yazabılmek ( yazabilmek ) için bu gunluk ( günlük ) hayattakı ( hayattaki ) yazılarımada ( da ayrı yazılmalı ) yansımaya basladı ( başladı )... daha çabuk yazmak ugruna ( uğruna ) yazmayı unutmaya başladığımı anladım...

Evet bende ( de ayrı yazılmalı ) oyumu kullandım..Net ortamında olsak bile türkçemıze ( Türkçe'mize ) sahıp ( sahip ) çıkmalıyız...

sadeceali 10-13-2007 22:10

bendeniz de görevimi ifşa ettim... :D

parabol 10-13-2007 22:36

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Biara ( bir ara ) o kadar cok ( çok ) sarmıştımki ( ki ayrı yazılmalı ) msn türkçesıne ( Türkçe'sine ) sırf daha cabuk ( çabuk ) yazabılmek ( yazabilmek ) için bu gunluk ( günlük ) hayattakı ( hayattaki ) yazılarımada ( da ayrı yazılmalı ) yansımaya basladı ( başladı )... daha çabuk yazmak ugruna ( uğruna ) yazmayı unutmaya başladığımı anladım...

Evet bende ( de ayrı yazılmalı ) oyumu kullandım..Net ortamında olsak bile türkçemıze ( Türkçe'mize ) sahıp ( sahip ) çıkmalıyız...

Çok utandım kendimden..Hem de böyle bir başlıkta..Teşekkürler Tunahan düzeltmeler için..

bennur 10-13-2007 22:45

Arkadaşlar 3187 üyeden sadece bu kadar kişi mi katılıyor ankete ??? Dil hepimizin,korumak da hepimizin görevi ;)

mesudum47 10-13-2007 23:04

açıkçası ben buna uyduğumu düşünüyorum arasıra ( ara sıra ) yanlışlıkla hata yapıyor olsamda ( da ayrı yazılmalı ) dikkat etmeye çalışıyorum.

imla kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım!!!!

bennur 10-14-2007 00:50

Duyarlılığınız için teşekkür ederiz arkadaşlar ;)

tolay 10-14-2007 00:52

kesinlikle (;

Meftun 10-14-2007 01:20

ben de evet diyorum....

sidre 10-14-2007 01:23

bu konuda utanıyorum kendımden gunluk yasamımda guzel konusmaya cok onem veren bırı olarak yazım konusunda hıc basarılı degılım :( bu konudada utanıyorum kendımden :-[

GÜLseven 10-14-2007 01:39

Bennurcuğum muhteşemsin arkadaşım... Bu güzel anket için çok teşekkürler(aslında +100 ler hakediyorsun ama şimdilik +1 verebiliyorum) tabi ki evet cevabım...

selahattin_ay 10-14-2007 01:40

boyle guzel, hassas, onemli anket icin tesekkurler
her turlu destege hazirim ;)

aksavaşçı 10-14-2007 01:42

bu anket 100 o/o biter

bennur 10-14-2007 18:25

Gerçekten muhteşem bir gençliğe sahibiz(üç bin kişi içerisinden sadece 24 kişi oy verse de)...Biz,biliyoruz ki hepimiz bu dertten muzdaribiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız inşaAllah ;)

bennur 10-15-2007 14:35

Bu arada Tunahan'ın herkese selamı var :) dönüşünün muhteşem olacağını iddia ediyor özellikle (Ahmet Bey) maveraya ;) en yakın zamanda Türkçe'miz adına ciddi çalışmalara başlıyoruz sıkı durun ;)

HuRReM 10-15-2007 14:40

Kesinlikle dikkat edilme.
Dilimiz eşsiz bir hazine özenli bir biçimde kullanmalı ve geliştirmeliyiz.

CAGLAR 10-15-2007 22:28

DIL KONUSUN DA TURKCEMIZIN GUZEL DILI OLAN TURKCE YAZMAK DAHA GUZEL OLUR

GÜLseven 10-16-2007 12:41

Alıntı:

bennur Nickli Üyeden Alıntı
Bu arada Tunahan'ın herkese selamı var :) dönüşünün muhteşem olacağını iddia ediyor özellikle (Ahmet Bey) maveraya ;) en yakın zamanda Türkçe'miz adına ciddi çalışmalara başlıyoruz sıkı durun ;)

Her şey çok güzel olacak ve Türkçe'miz hak ettiği yere gelecek unutmayalım ki kilometrelerce uzağa bile küçük bir adımla başlayarak ulaşılır ;)

betul 10-16-2007 17:19

zaten ( Zaten ) günlük hayatta dilimizin bozulmasının en önde gelen sebeplerinden birisi internetteki konusmalar ve kısa mesajlar.. ( ...-üç nokta ) buralarda oyle konusup yazarak bu hale geldi dilimiz. o ( O ) yuzden tabiki ( ki ayrı yazılmalı ) her zaman her yerde dikkat etmemiz gerekiyooorr;)

TÜRKÇE KONUŞALIM...
Düzeltme: ARGE DİL

kadimcengiz 10-17-2007 16:32

TÜRKÇE DÜŞÜN,TÜRKÇE KONUŞ,TÜRKÇE SEV, UMUDUN TÜRKÇE OLSUN...

bennur 10-18-2007 15:07

Pekii,hayır diyen arkadaşlardan da yorumlarını alsak nasıl olur acaba ??? Çünkü gerçekten çoğu kişinin gereksiz gördüğünü biliyoruz.Ama sebebi nedir?Asıl merak ettiğimiz düşünceler bunlar ;)

Meftun 10-19-2007 16:28

Alıntı:

Pekii,hayır diyen arkadaşlardan da yorumlarını alsak nasıl olur acaba ??? Çünkü gerçekten çoğu kişinin gereksiz gördüğünü biliyoruz.Ama sebebi nedir?Asıl merak ettiğimiz düşünceler bunlar ;)

Neden olacak tek neden üşengeçlik....Yazarken zor oluyor da o bakımdan karşı çıkıyorlar.....

GÜLseven 10-19-2007 16:44

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Neden olacak tek neden üşengeçlik....Yazarken zor oluyor da o bakımdan karşı çıkıyorlar.....

Aslında duruma en başından bakmak gerekirse,yazılarımız kadar konuşmalarımız da Türk Dili'ne pek uygun gözükmüyor. Çevremize dikkatlice baktığımızda anlamamız çok zor olmayacak.Örneğin "kız"kelimesini "kıss","geleceğim" kelimesini "gelecem" diye söylememiz bizi yanlış yazmaya iten sebeplerden sadece bir kaçı...TÜRKÇE'Yİ HER HALİMİZLE NEREDE OLURSAK OLALIM KENDİSİNE VE TÜRK MİLLETİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE KULLANMALIYIZ!!!

nuh 10-20-2007 12:30

Ülkemizde her yıl düzenlenen ve bu yılda büyük çoşkuyla geçen TÜRKÇE OLİMPİYATLARI gibi yarışmalar düzenlenmeli bence

smile 10-20-2007 12:43

Alıntı:

nuh Nickli Üyeden Alıntı
Ülkemizde her yıl düzenlenen ve bu yılda büyük çoşkuyla geçen TÜRKÇE OLİMPİYATLARI gibi yarışmalar düzenlenmeli bence

evet katılıyorum bence çok etkisi oluyor..

oyumu kullandım..(işin kötüsü aslında yine bu yanlış yazmalarımızın zararı bize geliyor ama farkında değiliz:deneme sınavlarında yazım yanlışlarında bu hataya çok düşüyoruz..bunun nedeni de msn de herşeyi kısaltarak kullanmamızdan kaynaklanıyor..)Türkçe katliamı yapıyoruz ya bize yakışmıyor.. daha çok dikkat etmeliyiz..

HüseyinYıldırım 10-20-2007 14:07

Alıntı:

hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
''chat" anlayışı dilimizi mahvediyor.Dilimizi chat anlayışından kurtarıp sahip çıkalım (sanalda da olsa)ben de oyumu kullandım.TeşekkürleR..

KATILIYORUM.

Onlybullet34 10-25-2007 18:13

Türkçemize gereken önemi verelim arkadaşlar , bu önem onur meselesi olmalı artık.

bennur 10-25-2007 18:18

Alıntı:

Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Türkçemize gereken önemi verelim arkadaşlar , bu önem onur meselesi olmalı artık.

Evet yakında daha güzel ve etkili çalışmalarımız olacak arkadaşlar.Katılım için teşekkürler ;)

HOGE_MERA 10-25-2007 18:22

Alıntı:

GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Aslında duruma en başından bakmak gerekirse,yazılarımız kadar konuşmalarımız da Türk Dili'ne pek uygun gözükmüyor. Çevremize dikkatlice baktığımızda anlamamız çok zor olmayacak.Örneğin "kız"kelimesini "kıss","geleceğim" kelimesini "gelecem" diye söylememiz bizi yanlış yazmaya iten sebeplerden sadece bir kaçı...TÜRKÇE'Yİ HER HALİMİZLE NEREDE OLURSAK OLALIM KENDİSİNE VE TÜRK MİLLETİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE KULLANMALIYIZ!!!

Yazmada ve konuşmada kelimelerin değişmesi normaldir bence. Tabi ki bunu abartmak dil konusunda sakıncalıdır. Dünyanın en yaygın dili olan İngilizce'de de bu durum vardır. Örneğin; want to demek yerine wanna, go to demek yerine de gonna derler ve yazı dilinde de bu şekilde kullanırlar.

İnternet yazışmalarında bunun abartıldığına katılıyorum. Türkçe Olimpiyatları'nın kapsamının genişletilmesi ve daha cazip hale getirlmesi gerektiğini düşünüyorum.

GÜLseven 10-25-2007 18:29

Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

GÜLseven Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Yazmada ve konuşmada kelimelerin değişmesi normaldir bence. Tabi ki bunu abartmak dil konusunda sakıncalıdır. Dünyanın en yaygın dili olan İngilizce'de de bu durum vardır. Örneğin; want to demek yerine wanna, go to demek yerine de gonna derler ve yazı dilinde de bu şekilde kullanırlar.

İnternet yazışmalarında bunun abartıldığına katılıyorum. Türkçe Olimpiyatları'nın kapsamının genişletilmesi ve daha cazip hale getirlmesi gerektiğini düşünüyorum.

İNGİLİZCE VE TÜRKÇE'MİZ KIYASLANAMAZ İNGİLİZCE'DE OKUNUŞ VE YAZILIŞ FARKLI OLABİLİR FAKAT TÜRKÇE'DE ÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ OLURSA DA YAZIM YANLIŞI OLUR. NASIL YAZILIRSA O ŞEKİLDE OKUNUR BİZİM DİLİMİZDE...

HOGE_MERA 10-25-2007 18:34

En yaygın dil İngilizce olduğu için o örnekleri verdim. İngilizce'de bir kelimenin yazılışı ve konuşma dilinde kullanılması tıpkı Türkçe'mizdeki gibidir. Sadece Yazılan kelimenin okunması farklıdır.

Konuşma dilimizde sorun yok bence. Sorun sadece internette kullanımın yanlış olması ve abartılmasıdır.

bennur 10-25-2007 18:42

Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı

Ama İngilizler veya Amerikanlar bizim ü,ş,ç,ö gibi harflerimizi almıyorlar.American English/British English her ikisinde de sokak İngilizcesi ve Academic writing olmak üzere iki farklı kullanımı var.Bahsettiğiniz wanna,gonna gibi kelimeler akademik kullanıma uygun değildir.Ama tehlike de olan dil Türkçe'dir.Bizim dilimiz olarak sorumluluğu ve korunması bize düşer ;)

Enfal 02-11-2008 19:21

Sizce Forumda Türkçemizin kullanımına dikkat etmeli miyiz?
Bence bu saçma bir soru olmuş.Herhalde hiç kimse yok etmemeliyiz demez.Soru, ne kadar ediyoruz şeklinde olsa daha uygun olur kanaatindeyim.

yildirim_00 02-12-2008 12:30

Türkçemize her zaman sahip çıkmalıyız ve kuralına göre kullanmalıyız ister bu sitede olsun ister başka sitede...

sadeceali 03-09-2008 11:32

evet size katılıyorum.. ama yinede insan arada bir sanal alemin dil tuzaklarına düşüp.. kısaltmalar yapabiliyor....

All times are GMT +3. The time now is 13:46.