Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Rock Sanatçısı Hayko İlahi Okudu ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=115010)

Enfal 08-29-2009 14:29

Rock Sanatçısı Hayko İlahi Okudu !

Ermeni asıllı rock sanatçısı Hayko Cepkin TRT için ilahi söyledi.

Sahnede kanlar içerisinde brutal vokal söyleyen, vücudunun yarıdan fazlası dövme ile kaplı olan Ermeni asıllı Rock Sanatçısı Hayko Cepkin, TRT için ilahi okuyup klip çekti.

Ayrıca bu açılımın TRT'nin bu çerçevedeki son açılımı da olmayacağı öğrenildi.

Söz konusu sanatçıya ilahi söyletilmesi islamın evrenselliğini ve birleştiriciğini anlatması ve rock müziğine gönül verenlerin tasavvufa yönelmesi adına faydalı bir adım gibi görünse de, her yıl karışık cinste binlerce gencin katılıp uyuşturucu ve fuhuş bataklığına kendini bıraktığı rock festivallerinde şarkı söyleyen bu ismin Ramazan'da orucunu açarken izlemek istediği TRT'de görülmesi ne derece takdir toplar bilinmez...

mavihayal 08-29-2009 14:31

enteresan olmuş.......paylaşım için teşekkürler

Ak_Kelebek 08-29-2009 16:38

facebookta dinledim bugün ben beğendim..Ramazan da her sanatçının yaptığını yapmış.

Eşref 08-29-2009 17:28

Hiç ama hiç beğenmedim. Güzel söylemiş, söylememiş, bu hiç önemli değil. Bugün keş gibi bir ses tonuyla ve serseri tipli garip saçlarıyla biri çıkıp İstiklal Marşı okusa, eminim pek çok kesim ayağa kalkar. "Ama güzel okudu. Kulağa hoş geliyor." diyemezsiniz! Çünkü o marş bir müzik değildir. Bir milleti, bir ülkeyi sembolize eder. Onu okuyacak olan kişi de bu bilinçle hareket etmek zorundadır.

İlahiler de sıradan bir müzik değildir. İlahi müzik, dini bir sembol taşır. onu okuyacak kişi, duruşuyla, görüntüsüyle ilahinin ağırlığını kaldırabilmelidir. Eğer ilahiyi diğer müzikler gibi basite alırsanız, "saçından başından bize ne" derseniz, yarın birgün elinde içki kadehi, yanında yarı çıplak kadınlarla ilahi okumaya kalkanlarda olur. O zaman ne diyeceksiniz?

TRT'nin bu davranışını kesinlikle tasvip etmiyorum.

Supraliminal 08-29-2009 17:32

Valla bu adam isterse eline kuran-ı kerim alıp ayetleri okusa yine tasvip etmem.
Eşref beye katılıyorum sonuna kadar.

Ramazan gelince sanatçılara birşeyler oluyor(istisnalar hariç).Reklam kokan hareketler bunlar.

Kişiliklerinin nasıl olduğunu bildiğimiz hâlde bir ilahi okudu diye hemen kanmayalım.

dipnot:güzel okumuş buna sözüm yok.

FERM@N 08-29-2009 18:02

İlahi söylemek bu adamın ne haddine ...! Bence herkes kendi işine baksın ; Ramazan geldi sahte müslümanlar türedi yine ... Adamın biri kalkmış ilahi söylemiş ; !!!

depare 08-29-2009 18:44

Din tüccarları hele şu şekle bakın bi insan baktıkça insanlığından utanıyor...
Yalnız bu yamyam kılıklı herifin ilahi okuması pek anormal değil kıyamet alameti Kuranı Kerim bile çalgıyla beraber okuncak daha bu neki..?
Her sene git gide bozulan bir sistem var gözümüzün önünde bunun sonu nereye gidecek belli...
Güya ilahi okumuş yeşil pop desekya şuna...

Ruh-i zar 08-29-2009 21:03

Aslında hiç sevmiyorum belli makamlarda güvel olduğunu düşünüyorum ilahinin...
Ama amacı göz önüne çıkmak bile olsa,
İlahiden falan haberi olmayan daha önce dikkatini çekmemiş
Bir sürü insanın dinlemesine vesile olmuştur büyük ihtimalle...
Belki de dinlemekle kalmamıştır bazıları...

Seyyah 08-29-2009 21:10

Okuyana değil okunana bakmak lazım bence..

Ruh-i zar 08-29-2009 21:20

Alıntı:

turkuas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662115)
Okuyana değil okunana bakmak lazım bence..

Evet...
Amaç ne olursa olsun daha büyük bi kitleye ulaştırabilir ilahiyi bu yorumla...

çalıkuşu 08-29-2009 22:14

dinledim veçok hoşuma gitti.
şimdi hayko bunu okudu diye kızıyoruz yada kızanlar olmuştur ama bu ilahiyi dinleyerek belki gönlünde bişeyler oluşan birçok genç olmuştur.çünkü genelde genç kesim dinliyor bu ilahiden sonra yunus emreyi merak edip araştıran epeyce kişi olacaktır.
unutmayalımki bişri hafi hazretlerinin allah dostu olmasındaki etken sarhoş bi şekilde yürürken yerde gördüğü allah lafzı yazılı olduğu kağıdı yüksek bi yere koymasıydı.
hayko bunu söylemiş reklam yapmış yada yapmamış ama rabbim ıslah etsin dilde söylediğini gönlüne girsin inşallah

redyellow 08-30-2009 00:26

TRT'yi şiddetle kınıyorum, protesto ediyorum.

İlahiler böyle ayağa düşürülmemeli, ilahinin de bir ağırlığı olmalı.

TRT bu edepsizliği için özür dilemelidir.

Müslüman olup olmadığı belli olmayan, ilahiyle uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmayan birisine ilahi söylettirmek hangi aklın işidir?

yazıklar olsun.

Geniş kitlelere felan ulaşması için olumlu bakmam mümkün değil, böyle düşünürsek o zaman en iyisi madonnoya okutturalım olsun bitsin!

Bazı şeylerin ağırlığıı olmalı, ayak altına alınmamalı, her ağıza sakız edilmemelidir.

BuRaK ReiS 08-30-2009 04:43

İlahideki sesini beğenmedim ama Hayko CEPKİN'i burdan takdir etmek isterim.Ama normal şarkıalrındaki sesini beğenmiyorum değil.

Terennüm 08-30-2009 16:18

hoşgörü sevgili dostlar hoşgörü sadece biraz hoşgörü..sevmeye bilirsiniz ermenide olabilir,ama ortada yapılan bir güzellik var.ben beğendim hatta facebookta paylaştım..

reyAKbay 08-30-2009 17:05

Şahsi görüşüm Hayko Cepkin'in bu güzel ilahiyi güzel seslendirmiş olmasıdır.Değişik birşey meydana gelmiş ve okumasında da hiçbir sakınca görmüyorum.Gayet hoş olmuş.

Supraliminal 08-30-2009 17:55

Asıl amacı acaba Hakk'a hizmet mi arkadaşlar ?
Yoksa bütçeye hizmet mi ?

Önce bunu neden ne amaçla yaptığını irdelemek gerekir.
Ve kimin yaptığını iyi anlamak gerekir.

Yapan :Aşırı rock sanatçısı (genelde ilahiyle ilgisi olmayanlar hatta hiç)
Okunan :İlahi.

Aşırı rockçı ve ilahi.
Ve ramazan ayı.
Yani müslümanlara hitap etmek-bi bakıma reklamını yapmak.

Terennüm 08-30-2009 18:15

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662363)
Asıl amacı acaba Hakk'a hizmet mi arkadaşlar ?
Yoksa bütçeye hizmet mi ?

Önce bunu neden ne amaçla yaptığını irdelemek gerekir.
Ve kimin yaptığını iyi anlamak gerekir.

Yapan :Aşırı rock sanatçısı (genelde ilahiyle ilgisi olmayanlar hatta hiç)
Okunan :İlahi.

Aşırı rockçı ve ilahi.
Ve ramazan ayı.
Yani müslümanlara hitap etmek-bi bakıma reklamını yapmak.

kendince haklı sebeblerin olabilir lakin bizim en çok sıkıntısını çektiğimiz konu niyet okuyuculuğudur.aynı şeyi bizler bir başkasına yapmayalım derim.şahsen ben teomanında okumasını isterim.gayet de güzel yorumlar ama o okurmu bilmem....

Özgür Çağrı 08-30-2009 18:35

Dinledim çok beğendim facebookta paylaştım . Şarkıyıda indirdim . Neden rahatsız oluyoruz ? Haykonun okuduğu bu ilahi çok geniş İslamdan bi haber yaşayan bir kesime ulaşacak . Belki onların gönüllerinde bir kıpraşma olacak .

Bence biraz Hoşgörülü olmak gerek ...

Enfal 08-30-2009 18:43

Kimin okuduğu önemli değil ne okuduğu önemlidir anlayışı bir şeye inansın da neye inandığı önemli değil anlayışı getirdi aklıma. Okuyan kişiyi önemsemeyip okunan şeyi önemseyen kaç kişi Ahmet Kaya için de aynı şeyi söyleyebilecek merak ediyorum doğrusu. Gözlemlerime göre ki - benim gözlemim olduğuna göre özneldir- zaten Hayko dinleyenler Hayko'nun ilahi okumasından rahatsız olmadılar hatta bu onların hoşuna gitti. İstisna varsa müstesna olsun.

depare 08-30-2009 18:51

Ona hoşgörü,buna hoşgörü yakında ateistin birisine'de ilahi okutacaklar biz onuda hoşgörüyle karşılayacağız...
E canım kendi ateist ama okuduğu ilahiyle belki insanların kalbinde kıpırtılara vesile olucak diyeceğiz...
Taviz,tavizi doğurur...
50-60 yıl önce birisi bu tipte bu şekil'de sokakta yürüse yüzüne tükürmeyen kalmazdı bu günlere neyle geldik..? tavizle..
Gerçi buda ateistmi,Müslümanmı oda meçhul...

Rafugee 08-30-2009 19:02

kendisini normalde hiç sevmem görmeye bile tahammül edemediğim birisidir ama ilginç bi şekilde ilahiyi güzel okumuş,ben beğendim..ayrıcada bencede kim olduğu ve nasıl birisi olduğu önmli deil..yaptığı şey güzel diye düşünüyorum...hem kimse bunun sonucunu bilemez çok farklı ve güzel neticelerde doğurabilir..Yaradılanı Yaradandan ötürü sevmeli,hoşgörmeli diye düşünüyorum.....

çalıkuşu 08-30-2009 19:15

iyide arkadaşlar biz bu ialhiyi haykonun neyine yalıştıramadık hiçkimsenin tekelinde değildir ilahiler.madem öyle o zaman umreye hacca giden birsürü sosyetikler var onlara çıkıpta sen oralara gidemezsin bu süsünle püsünle geldiğin ortama bi bak diyormuyuz yada demeye hakkımız varmı.bi kere rabbim çağırmış onu bize ne demek düşer.
haykoda öyle rabbim okutmuş ne yaparsınız

Ruh-i zar 08-30-2009 19:19

Ön yargıyla bi yere varamayız...

Hayırlı şeylere vesile olur umarım...

Eşref 08-30-2009 19:25

Alıntı:

K@RFeZ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662375)
Dinledim çok beğendim facebookta paylaştım . Şarkıyıda indirdim . Neden rahatsız oluyoruz ? Haykonun okuduğu bu ilahi çok geniş İslamdan bi haber yaşayan bir kesime ulaşacak . Belki onların gönüllerinde bir kıpraşma olacak .

Bence biraz Hoşgörülü olmak gerek ...

Şimdi bir rock sanatçısı çıkıp ilahi söylüyor. Söyleyebilir. Neden söyleyemesin? Ama söyleyecekse bunu o ilahinin ağırlığına uygun bir şekilde söylemeli. Bir büyüğünüzün bile karşısına çıkarken insan kendine çeki düzen veriyor. Allah'ı peygamberi zikreden birinin bu kılıkta olması nasıl doğru karşılanabilir?

Bir eğitimci olarak ifade etmek isterim ki insan beyni duyduğu ile gördüğünü her zaman eşler. Küçük bir çocuğun önüne kalem koyup sürekli silgi derseniz, o çocuk bir süre sonra silgiyle kalemi karıştırır. En azından silgi dediğinizde zihninde kalem canlanır.

Peki siz bir punkçuyu gösterip ilahi dinletirseniz, zamanla insanların zihninde nasıl bir din olgusu oluşur? Tahmin edebiliyor musunuz? Yaratanımızın, peygamberimizin isimleri eşliğinde sahnede bir punkçu izliyoruz.

Dahası da var. Şimdi bunu hoş karşıladık diyelim. Hayko'da ses olarak fena da söylememiş. Doğal olarak Hayko hayranları, bu müziği yarın disko'da barlarda da Hayko'dan isteyecektir. O zaman nasıl bir tablo oluşacağını varın siz düşünün. (Kılığa dikkat etmeyen, mekana dikkat edecek değil heralde)

Supraliminal 08-30-2009 19:27

Asıl kendisi içinden isteyerek mi okudu acaba İlahinin o manevi değerini hissetti mi okurken acaba içinde KALBİNDE.

Önemli olan bu değil mi ?
Okumuş okumamış bunda sorun yok.Ne amaçla okudu , İLAHİYİ gerektiği şekilde hissederek-isteyerek mi okudu yoksa REKLAM İÇİN Mİ ?
Bunları araştırmak -anlamaya çalışmak gerekir.

Yoksa haşa İlahiyi herkes okusun ona sözümüz yok buna kimse karışamaz zaten.

Ama yine belirtiyorum İlahi'yi Aşırı Rokçı birinin okuması gerçekten çok tuhaf.
Rock söyleyen birinin hislerinin İlahiyi okuyacak kadar değiştiğini sanmıyorum.

AK-AskeR 08-30-2009 19:28

Eşşeğe Altın Semer Vursan, Eşşek Yine Eşşektir..!!!!!!!!

Terennüm 08-30-2009 19:34

subhanallah.sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.böyle bir güzellikten çıkardğınız şeylere hayret ve ibretle bakıyorum.ölü bir köpeğin iğrençliğinde dişleri güzelmiş diyen bir peygamberin ümmetine ne oluyorda bu hale gelebiliyor anlamış değilim....

depare 08-30-2009 19:36

Zaten oluşturulmak istenen model bu..
20 yıl sonra karşımıza ne tür bir Din modeli çıkacak bu günden kestirmek lazım ileriyi görmek lazım...
Bir çoğunuzda kim okursa okusun önemli olan ne okuduğu demiş bu nasıl bir anlayış ?
İslamın hiçmi haysiyeti yok..? Mantık buysa o zaman imamlığıda ateist yapsa sorun yok nede olsa kim okursa okusun ne yaptığı önemli ya :şaşkın:
Her işi ehli yaparken bir ilahiyi niye rakçı okuyor niye bu tür şeyler ayak altına alınıyor...
Kaybettiğimiz duruşumuz,böyle giderse yarın ne olacak bi düşünün...

AK-AskeR 08-30-2009 19:38

Alıntı:

depare Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662420)
Zaten oluşturulmak istenen model bu..
20 yıl sonra karşımıza ne tür bir Din modeli çıkacak bu günden kestirmek lazım ileriyi görmek lazım...
Bir çoğunuzda kim okursa okusun önemli olan ne okuduğu demiş bu nasıl bir anlayış ?
İslamın hiçmi haysiyeti yok..? Mantık buysa o zaman imamlığıda ateist yapsa sorun yok nede olsa kim okursa okusun ne yaptığı önemli ya :şaşkın:
Her işi ehli yaparken bir ilahiyi niye rakçı okuyor niye bu tür şeyler ayak altına alınıyor...
Kaybettiğimiz duruşumuz,böyle giderse yarın ne olacak bi düşünün...

İmza, Muhammed Cihad...!!!

Baykal'dan vaaz bekliyoruz o zaman...! Baykal bize vaaz verrr..(!)

Ruh-i zar 08-30-2009 20:02

Bi rockçu ateist ağzına aldı diye ayaklar altında sürünebilecek(haşa) bi değer mi ki? (:
Bence bu kadar ön yargılı davranmak mantıksız ve faydasız...

Rafugee 08-30-2009 21:09

bencede çok önyargılı bakıyor bazı arkadaşlar olaya...bu rockçıyı seven ve dinleyen o kadar çok insan var ki,hayatlarında belki ilk defa bu sayede ilahi duyanlar vardır..ve bundan etkilenen de olabilir bunu kimse bilemez.yani böle kötülenen bu olay hayıra vesilede olabilr.bnce hiçbişy ve hiçkimse hakkında önyargılı olmamk gerek..

redyellow 08-30-2009 22:42

Alıntı:

Rafugee Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662454)
bencede çok önyargılı bakıyor bazı arkadaşlar olaya...bu rockçıyı seven ve dinleyen o kadar çok insan var ki,hayatlarında belki ilk defa bu sayede ilahi duyanlar vardır..ve bundan etkilenen de olabilir bunu kimse bilemez.yani böle kötülenen bu olay hayıra vesilede olabilr.bnce hiçbişy ve hiçkimse hakkında önyargılı olmamk gerek..

Tamam bu rockcuyu sevenler hayatlarında ilk defa ilahi dinleycekler.

peki normalda ilahi dinleyenlerden bu rockcunun ilahi söylemesini dinleyip, sonra da bu kişinin diğer abuk subuk şeylerini dinlemeye başlayacak olanlar da olabilir mi?

Yani dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan da olma ihtimali var mı sizce?

Bu adamın müziğini hoş göremem, hatta Allah afffetsin bu adamın kılık kıyafetini tipini de hoşgöremem.

Bunlar gençleri özendiriyorlar, bunlara bakıp gençler böyle olmak istiyorlar.

http://lunaroom.net/hayko_cepkin08.jpg

Yahu hoşgörüden bahseden arkadaşlarım:

Allah aşkına söyleyin, şimdi bu adam ilahi söyledi diye gençlerimiz bu adama heveslenirlerse, bu adama benzemek isterlerse yine hala hoşgörü hoşgörü diyecek miyiz?

Yukarda yazdım:

Bazı şeylerin ağırlığı vardır ve herkes bu ağırlığı taşıyamaz.

Bu adamın müslüman olmadığını tahmin ediyorum.

Müslüman olmayan, böyle acaip bir tarzı olan kişiye ilahi söyletmek onu kitlelere, gençlere, çocuklarımıza örnek göstermek demektir.

Ben şahsen çocuğumun bu adamı ve bunun gibileri örnek almasını istemiyorum.

AK-AskeR 08-30-2009 22:45

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662475)

peki normalda ilahi dinleyenlerden bu rockcunun ilahi söylemesini dinleyip, sonra da bu kişinin diğer abuk subuk şeylerini dinlemeye başlayacak olanlar da olabilir mi?

Bu adamın müziğini hoş göremem, hatta Allah afffetsin bu adamın kılık kıyafetini tipini de hoşgöremem.

Allah aşkına söyleyin, şimdi bu adam ilahi söyledi diye gençlerimiz bu adama heveslenirlerse, bu adama benzemek isterlerse yine hala hoşgörü hoşgörü diyecek miyiz?

Yukarda yazdım:

Müslüman olmayan, böyle acaip bir tarzı olan kişiye ilahi söyletmek onu kitlelere, gençlere, çocuklarımıza örnek göstermek demektir.

Ohh be muhterem tercüman olmuşsunuz, Allah razı olsun.

Dediğim gibi o zaman Baykal vaaz versin belki Chp'de bu zamana kadar Allah'ın kelamını duymamışlar vardır...

reyAKbay 08-30-2009 23:17

Açıkçası görüşlerin geneli bana çok tuhaf geldi.İlk önce şunu belirtmek isterim ''Hayko Cepki'nin hangi amaçla ilahi okuduğu beni ne derece alakadar eder? Kısacası BANANE! '' Bir ilahiyi seslendirmiş bende güzelce dinledim hem de bir defa değil birkaç defa.Bunun boyutunu farklı yerlere taşımanın mantığınıda anlamıyorum.Hep bir önyargı ve eleştiri mevcut.Burda 2 normal tavır olması gerekir. 1-Beğenirsin 2-Beğenmezsin gerisi bence teferruattır.Selam ile...

Rafugee 08-30-2009 23:42

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662475)

Yukarda yazdım:

ya giyinişini,tarzını,tipini bende sevmiyorum ve ilk yazdığm cevaptada söyledm görmek bile istemeyeceğim biridir normalde diye ama bana insanları bu konularda dışlayıcı yaklaşımlarda bulunmak ters geliyor..yani bu sayede bilemeyiz ama adamın ağzına belkide ilk defa Allah lafzı girmiş oldu ve bunun sonuçlarını biz bilemeyiz...hayko cepkini dinleyip de bu adamın diğer şarkılarını da dinlemk isteyenlere gelince,böyle bişeyde olabilr ama benm bu adamı dinleyen ve seven arkadaşlarım da var ve düzgün insanlar...bu yönde bi bozulma olacağını sanmıyorum ama diğer türlü değişme olabilir ve bunun tek bir ihtimali için bile bu yapılana değer diye düşünüyorum...

redyellow 08-30-2009 23:48

Alıntı:

Rafugee Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662495)
ya giyinişini,tarzını,tipini bende sevmiyorum ve ilk yazdığm cevaptada söyledm görmek bile istemeyeceğim biridir normalde diye ama bana insanları bu konularda dışlayıcı yaklaşımlarda bulunmak ters geliyor..yani bu sayede bilemeyiz ama adamın ağzına belkide ilk defa Allah lafzı girmiş oldu ve bunun sonuçlarını biz bilemeyiz...hayko cepkini dinleyip de bu adamın diğer şarkılarını da dinlemk isteyenlere gelince,böyle bişeyde olabilr ama benm bu adamı dinleyen ve seven arkadaşlarım da var ve düzgün insanlar...bu yönde bi bozulma olacağını sanmıyorum ama diğer türlü değişme olabilir ve bunun tek bir ihtimali için bile bu yapılana değer diye düşünüyorum...

Sevgili kardeşim:

İnsanları dışlamıyorum, insanların yaptıklarını, icraatlerini, acaip hal ve tavırlarını dışlıyorum.

Dışlamayım mı?

Yukarda gördüğünüz kılık ve tavrı alkışlayım mı?

bir ülkenin kültürü çok mühimdir.

Kültürünü bozduğunuz ülkeden pek hayır gelmez.

Bu tip şeyler de kültürümüzü bozan şeylerdir, erozyona uğratan şeylerdir.

İlahi ilahi gibi söylenmelidir.

Ve ilahiyi ilahinin ne olduğunu anlayan, özümseyenler söylemelidir.

Rant için, makam için, şöhret için, nam için söyleyenleri onaylamıyorum, tasvip etmiyorum.

Sanatçılar örnek insanlardır, topluma, gençlere, çocuklara örnek oluyorlar.

Bu sebeple de onların kılık kıyafetleri, yaptıkları, hareketleri vs. çok önemlidir.

Bu adamın kılık kıyafetine bir bakın allah aşkına, yaptığı hareketlere vs. bi bakın allah aşkına.

hanginiz çocuğunuz bu adamın kılık kıyafetiyle, yaptığı hareketlerle benzer hareketler, kıyafetler içerisinde olmasını ister?

Yukarda da yazmıştım:

Yarın MADONNA'YI GETİRSELER, İLAHİ SÖYLETSELER, yine HOŞGÖRÜ HOŞGÖRÜ mü diyeceğiz?

İlk defa ağzından Allah çıktı mı diyeceğiz?

Bu adamın bir tane ilahisini dinledikten sonra belki onlarca başka şarkısını dinleycek gençler var, onun hal ve tavırlarından etkilencek gençlerimiz, çocuklarımız var.

Ben asla tasvip etmiyorum bu tip şeyleri.

Bu benim görüşüm katılan katılır katılmayan katılmaz.

Al@@tt!n 08-30-2009 23:57

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662498)
Sevgili kardeşim:

İnsanları dışlamıyorum, insanların yaptıklarını, icraatlerini, acaip hal ve tavırlarını dışlıyorum.

Dışlamayım mı?

Rant için, makam için, şöhret için, nam için söyleyenleri onaylamıyorum, tasvip etmiyorum.

Bu sebeple de onların kılık kıyafetleri, yaptıkları, hareketleri vs. çok önemlidir.

Bu adamın kılık kıyafetine bir bakın allah aşkına, yaptığı hareketlere vs. bi bakın allah aşkına.

hanginiz çocuğunuz bu adamın kılık kıyafetiyle, yaptığı hareketlerle benzer hareketler, kıyafetler içerisinde olmasını ister?

Yukarda da yazmıştım:

Yarın MADONNA'YI GETİRSELER, İLAHİ SÖYLETSELER, yine HOŞGÖRÜ HOŞGÖRÜ mü diyeceğiz?

Bu adamın bir tane ilahisini dinledikten sonra belki onlarca başka şarkısını dinleycek gençler var, onun hal ve tavırlarından etkilencek gençlerimiz, çocuklarımız var.

sonuna kadar katılıyorum.
düşüncelerime tercüman sözleriniz dize geldiğinden düşüncelerimi yazarak aynı şeyleri tekrar edip kalabalık etmek istemem...

Rafugee 08-30-2009 23:58

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662498)
Sevgili kardeşim:

Dışlamayım mı?

Yukarda da yazmıştım:

ben sizi anlıyorm zaten deminden beri aynı şeyi söylüyorum bu kişiyi,kıyaftlerini tarıznı tasvip etmiyorum ki..bende karşıyım böyle şeylere ama diğer yanda da her kesime açık olunmalı diye düşünüyorum..diyosunuz ki bozulmalar olabşlr gençlerde,ilahi dinleyip de bu kişinin ilahisine raslayan birinin çok fazla etkilenip o tarzı benmseyeceğini en azndan dinlese bile bir bozulma olacağına inanmıyorum ben..en azından bu olumlu yönde etkilenenlerinkide göre düşük bir ihtimal gibi geliy bana..
tabi dediğinz gibi buda benm görüşrüm..katılan katılır karılmayan katılmaz..

Saygılarımla..

reyAKbay 08-30-2009 23:58

Alıntı:

Rafugee Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 662495)

Çok güzel izah etmişsiniz öncelikle teşekkür ederim.
Aynı şekilde benimde çevremde dinleyen insanlar var ki 2 parçasını bende dinlerim zaman zaman.Buna kimsenin müdahalesine ya da yorumuna gerek yok zaten.Ne bu adamın tarzına birşey diyebilirim ne de müziğine.Severim ya da sevmem bu 2 seçenekten başka yorum doğru değil.Bu benim şahsi görüşümdür muhakkak ki aksini düşünenlerde vardır,saygım sonsuzdur.Anlamsız bir önyargı var ve ben bunun şaşkınlığı içerisindeyim şuan.Ama dediğim gibi herkesin görüşüne saygım sonsuzdur Vesselam...

Ruh-i zar 08-31-2009 01:00

İnsanları giynişiyle yaptıklarıyla ya da inandıkları şeylere göre sınıflandırmak
Ya da dışlamak yerine kazanmaya çalışmak hoş görmesek bile ılımlı yaklaşmak gerekmez mi?
Yolda gördüğümüz her kıyafeti saçma sapan insanı yermelimiyiz?
Hayko Cepkin'i dinlemem söylediği tür bana hitapda etmez.
Ama onu dinleyen insanları çoğu dine ya da dine dayalı ögelere,
Tıpkı bizlerin onlara baktığı gibi bakmaktalar. Kötü olduğunu saçma olduğunu düşünürler
Onlara onlar gibi mi karşılık vermeliyiz yoksa daha yapıcı mı davranmalıyız buna karar vermek çokta güç değil sanırım...

Daha önce Dorian diye bi grupta Yunus Emre'nin bir şiirini seslendirmişti...
Oldukça da hoşuma giden bi durum.

İnsanlar ya da kültürümüzden yoksun kalmış gençler,
Bu tip insanları bi idol gibi görüyorlar.
Onları kendilerince ''kötü'' olan,
Ama aslında en doğru olan bu kavramlara yaklaştırmak için bu idollerden kolay bi seçenek varsa siz söyleyin.

Bu insan ister para kazanmak dikkat çekmek için yapmış olsun isterse halis niyetli olsun,
Doğurabileceği çok güzel sonuçlar var...
Ki kötü niyetli falan olduğunu düşünerek dile getirerekte kendi itiraf etmediği için hakkına girmiş oluyoruz sanırım bu insanın.
Peygamber Efendimiz kendisine kafir olduğunu Cebrail a.s tarafından bildirildiği halde yüzlerine vurmamıştır insanların...
Bizimde örnek almamış gereken şey budur sanırım...

İnşaAllah iyi niyetlidir ve güzel sonuçlar doğururda bizleri haksız çıkartır bu olay...

All times are GMT +3. The time now is 10:34.