![]() |
Bu Sesi Duyan Yok Mu? Bu Görüntüyü Gören Yok Mu?
Bugün ki BUGÜN Gazetesi:
http://img25.imageshack.us/img25/848...board02bug.jpg Bugünki Milli Gazete: http://img134.imageshack.us/img134/3...board01ule.jpg Üniversiteye kayıtlar başladı ve yine bu ZULÜM görüntüleri basına yansıdı. Bunlar basına yansıyanlar. Lütfen.... İstirham ediyoruz... Sayın yetkililerimiz: Bu sesi duyun! Bu görüntüyü görün!! "duymazlar, görmezler, çünkü kalpleri mühürlüdür" hitabının muhatabı siz olmayın! Bu zulme dur deyin! Bütün zulümlere dur demek müslümanın ilk görevlerindendir ve başörtüsü yasağı da bir zulümdür. Bu konuda bir AÇILIM bekliyoruz! Ama bu açılım, başörtüsünün açılması şeklinde olmamalı. Yasakların tümden çöpe atılması şeklinde olmalıdır. Yetkililerimiz.... Bizi duyun!!! |
Saçmalığın zorbalığın bu kadarı..
Allah ıslah etsin.. Bu zulüm ne zaman bitcek ..?! Açanlara da sözümüz var ama..neyse.. |
bu sesi duyanda var görende hatta yaşayanda var.ama herşeyin bir eşref saati vardır.vakti zamanı geldiğinde emin olunda buda tarihin tozlu ve eski raflarında tirajikomik bir zulüm olarak hatırlanacaktır.(nasıl katsayı sorunu çözüme ulaştı ise) bunu siz bizden daha iyi biliyorsunuz.
|
Alıntı:
|
Açılım yaptıkta ne oldu kapatılmanın eşiğinden döndük.Bu AYM ile ve Bu A.M.P ile yasa çıkarmak zor .
|
Yakında bir İSLAM Açılımı başlayacak inşAllah . O zaman bu görüntüler kalkacak
|
Biteceeek merak etmeyin!..
Merak edenler, Türkiye'nin 10 yıllık kronolojisine şöyle bir göz atarsa nelerin değiştiğini daha iyi anlarlar... |
yazık hem de çok yazık. bazı laik kesimler işlerine geldiği zaman "insanlar istediği gibi gezebilir" derler fakat insanlar kapanmak istediği zaman ise "gerici yobaz, islamcı, irticacı" olur.
Allah kimsenin kalbinden imanını çekip almasın. bunlar artık yoldan sapmışlar. Türkiye özgür bir ülkedir derler, ben de diyorum ki : "Afedersiniz ama hem başını hem de başka bi yerini açıp göğsünü gere gere gururla gezenlere (Ahlaksızlığa rağmen) bişey demiyorsunuz da, masum ve saf duygularla dini inançlarından dolayı başını kapatana neden bu denli iftiralar arıyorsunuz, yasak getiriyorsunuz" ? Allah ıslah eylesin ne diyelim... |
HER ŞEYİN ZAMANLA DÜZELECEĞİE İNANIYORUM
ALLAH YARDIMCILARI OLSUN. AP: Başörtüsü yasağı ayrımcılığa yol açıyor http://medya.zaman.com.tr/2006/11/24/emine.jpgEmine BozkurtAvrupa Parlamentosu (AP), başörtüsü yasağının Türkiye'de 'dolaylı ayrımcılığa' sebep olduğu endişesi taşıdığını açıkladı. Türk asıllı Hollandalı parlamenter Emine Bozkurt'un hazırladığı "Türkiye'de sosyal, iktisadî ve siyasî hayatta kadının rolü" başlıklı raporun taslağında, başörtüsü yasağının istihdam politikalarına etkisi üzerinde duruldu. Kadınların, kıyafetleri sebebiyle dışlanmasının 'cinsiyet eşitliği' ilkesine aykırı olduğu belirtildi. Taslakta, ayrımcılık konusunda Türkiye'nin araştırma yapması istendi. Avrupa Birliği, 27 Eylül'de onaylanan AP Türkiye raporunda ilk kez başörtüsü meselesine dikkat çekmiş ve çözüm yönünde bir mutabakata ulaşılması gerektiğini dile getirmişti. Emine Bozkurt'un hazırladığı yeni raporun, 19-20 Aralık tarihlerinde AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nde tartışılması bekleniyor. Ocak ayında Genel Kurulu'nun onayına sunulması planlanan raporda, Türkiye'de kadın haklarında iyileşme olduğu tespiti yapılıyor; ancak hükümet bazı konularda eleştiriliyor. Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi'nde dün Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun katılımı ile gerçekleştirilen tartışmanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Emine Bozkurt, Türkiye'deki çok sayıda kadın örgütünün kendisine başvurarak başörtüsü yüzünden ayrımcılığa maruz kaldıklarından şikayet ettiklerini belirtti. Hollandalı raportör, ayrımcılığın boyutlarının bilinmesi için Türk hükümetinin bir çalışma yapması gerektiğini söyledi. Başörtülü kadınların bazı alanlarda sadece başörtüsü taktıkları için dışlanmalarının cinsiyet eşitliği ilkesine aykırı olduğunu kaydeden Çubukçu, "Erkekler başörtüsü takmadıkları için adil olmayan bir ortam ortaya çıkmaktadır." dedi. Başörtüsünün istihdam alanında ayrımcılığa yol açtığını savunan Çubukçu'nun eğitimdeki başörtüsü sorununa değinmemesi dikkat çekti. Eğitimde başörtüsü yasağını ancak ima eden Bozkurt, "kadınların eğitim ve emek piyasasına katılımını sağlayan sağlam bir ayrımcılıkla mücadele siyaseti" talep etti. Bozkurt, Zaman'a yaptığı açıklamada, eğitimde başörtüsü sorununa değinmemesine sebep olarak AB'nin eğitim konusunda yetkili olmamasını ve AİHM'nin Leyla Şahin kararını gösterdi. Bozkurt, emek piyasasında ayrımcılığın ise doğrudan cinsiyet ayrımcılığına girdiğini, cinsler arası eşitliğin de AB'nin temel hedeflerinden birisi olduğunu savundu. Taslak rapor, Türkiye'de kadın haklarında iyileşme tespiti yaparken, hükümeti de eleştiriyor. Bazı AKP'lilerin kadın haklarını kısıtlayan teklifler getirmelerini eleştiren taslak, kadına şiddeti cezalandıran kanunu tadil etmek isteyen teşebbüslerin "bir milletvekilinin karısına karşı şiddet kullanmasının ardından" durdurulduğuna işaret etti. Bozkurt'un "bir milletvekili" ile Halil Ürün'ü kastettiği kaydedildi. |
İlk mağdurlardan Gülsen Ataseven: Başörtüsü yasağı yüzünden ülkemiz sürekli kaybediyorhttp://medya.zaman.com.tr/2009/07/26/ataseven.jpgDr. Ataseven, eşi merhum Âsaf Bey'le birlikte yıllarca hayırlı hizmetler için koştu. Sonunda TBMM bu gayreti ödüllendirdi. Gülsen Hanım, "Yola çıkarken tek beklentim Allah'ın rızasını kazanmaktı.Dr. Gülsen Ataseven, yarım asra yaklaşan hizmet hayatıyla sivil toplum çalışmaları konusunda öncü bir hekim. Geçti-ğimiz günlerde TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile onurlandırılan Dr. Ataseven, başörtüsü yasağı yüzünden mağ-dur edilmiş ilk hanımlar arasında yer alıyor. Ancak o hizmet faaliyetlerinden asla taviz vermemiş bir değer.
|
Ben de eşimin başörtüsünü bahane ederek görevime son veren zihniyet yüzünden 5 yıldır çekmediğim çile kalmadı... En son 'çile' mi de, biliyorsunuz zaten..
Ne yapalım..veya ne yapılabilir??? |
Alıntı:
|
411 milletvekili AK Parti önderliğinde ilk defa Statükonun bu zülmüne karşı çıkmıştı. Abdullah Gül onaylamıştı kaldırmıştı yasağı. Ancak CeHaPes Anayasa mahkemesine gidip iptal ettirmişti. Bu iptalde anayasaya aykırıydı ancak yapacak birşey yok. Çünkü en yükske mahkeme zaten Anayasa Mahkemesi. Onu şikayet edecek daha üst bir merci yok.
Başörtüsü zulmü, devleti milletten korumak için uydurulmuş bir yerli ve milli olmayan azınlık egemenliği ürünüdür. O yüksek makamlara yerli ve milli ve iyi yetişmiş insanımız gelmeden bu CHP varken kalkmaz bu yasak boşuna beklemeyin. |
Hiç bir şekilde konuyu siyasete felan çekmek istemiyorum, bu ayıp olur. Hiç kimseyi suçlamadan, hiç kimseyi karalamadan sadece ve sadece:
Bu zulüm bitmelidir. Kim ne yapacaksa, nasıl yapcaksa yapsın ama bu zulüm bir an önce bitmelidir. Bu zulmü kim bitirirse, bu zulmün bitmesine kim katkıda bulunursa onlara hiç bir şekilde partisine, pırtısına, kimliğine, kim olduğuna bakmaksızın teşekkür ederim, ayakta alkışlarım. Bu zulüm bitmelidir. Bir an önce! |
Alıntı:
|
Alıntı:
önlemek için gerekli yasal düzenlemeleri yapmıştır lakin anayasa mahkemesi üyeleri ''şekil'' yönünden incelemesi gerekirken 'esas' bakımından değerlendirerek türban düzenlemesini iptal etmiştir. alperen,hukuk devletinde yaşadığımız için anayasa mahkemesi üyelerinin aldığı kararlar ideolojik ve siyasi olsa da saygı ile karşılamak zorundayız. Yargı'da sivil ve demokratik bir reform yapılmadığı sürece bu sorunlar çözülemez. |
bu görüntüleri gördükçe içimiz acıyor gerçekten,hele böyle ortamların içinde olunca....
Ama arkadaşların da dediği gibi zamanı gelince bu zulümde çözülecek inş,sadece biraz zaman..Allah yardımcımız olsun.. |
Başörtüsü dinin bir gereğidir.Bunun adı türban değildir.Türban bir erkek giysisidir.Özellikle Hindistan civarındaki Sih erkekleri tarafından türban takılır.Yani bizim bildiğimiz sarıktır.Başörtüsü ise Nur Suresi 31.Ayette Allah'ın 'müslüman kadınlar örtünmeli' emri gereği kapanmak için kullanılan bir araçtır.Yani hiçbir şekilde siyasi simge değildir.Siyasi simge diyenler yasağa dayanak bulmaya çalışanlardır.Çünkü yasağı hiçbir şekilde modernlik ile açıklayamazlar.Üniversitelerde başörtüsü yasağının olduğu dünyada 3 ülke vardır.Bunlar:Türkiye,Tunus ve Tacikistan'dır.Diğer hiçbir ülkede böyle bir yasak yoktur.Hatta memurluk yapanlara başörtüsü takma serbestliği vardır.Bu yasağın amacı tamamen başörtülü insanların belli yerlere gelmesini engellemek ve belli bir kesimin kendi yaşam tarzını herkese dikta etmeye çalışmasından ibarettir.Yasakçılar,dini görüşlerinden ötürü insanların eğitim hakkına engel oldukları için Anayasaya aykırı hareket etmektedirler.Demokrasi ile de hiçbir şekilde bağdaşmaz.Ancak demokrasinin, yasakçıların gözünde değeri olmadığı için bizim bunu demokrasi ile anlatmamız beyhude bir çabadan öteye şimdiye kadar gitmedi.Yinede ülkemizdeki gelişmeler bana ümit vermektedir.Yasağın kalkacağına dair inancınımızı kaybetmememiz ve sabırlı olmamız gerekmektedir.
|
başörtüsü gibi tüm inançların temelinde olan ahlaki bir olguyu yasaklamak kadar çağdışı yobaz bir anlayış olamaz. başörtüsünü irtica gibi görmeye çalışanlar, başörtülüleri rejim düşmanı ilan edenler tam anlamıyla bir ahmak ve zavallıdır !
|
Bizim savunduğumuz örtünün adı BAŞÖRTÜSÜDÜR.
TÜRBAN kelimesini reddediyorum. Genç kızlarımızın üniversitelere, devlet dairelerine BAŞÖRTÜLERİYLE, TESETTÜRLÜ olarak girmeleri bir haktır, insanlık hakkıdır. Ve mutlaka bu hak verilmelidir. Bunun tersi bir uygulama zalimliktir, ahlaksızlıktır! |
Tarihe geçecek bir açılış karesi - Foto
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, 1 Eylül'de başlayan yeni eğitim öğretim sezonunun açılışını, aralarında başörtülü bir öğrencinin de bulunduğu sınıfta yaptı. http://image.samanyoluhaber.com/Imag...0991/83989.jpg Medvedev, başörtülü ilkokul öğrencisi ile aynı karede poz verdi. Rusya'da orta öğrenim ve üniversitelere öğrencilerin başörtüleri ile gitmelerine izin verilirken, öğretmenler de başörtülü olarak ders verebiliyor. Başkent Moskova'nın Zamoskvoreçye bölgesindeki bulunan 518 nolu okulun açılış törenine katılan Medvedev, öğrencilere başarılar diledi. Engelli çocuklarla, sağlıklı çocukların birlikte eğitim aldıkları okulda Rusya lideri, öğrencilere hediyeler dağıttı. ÇOCUKKEN BAŞKAN OLMAYI İSTEMEDİM Öğrenci ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Rusya lideri, oğlu İlya'yı sabah erken okula göndermeden önce öptüğünü söyledi. Kendisine yöneltilen 'Başkan olmak zor mu?' sorusunu yanıtlayan Medvedev, görevinin zor ve ilginç olduğunu ifade etti. Çocukken başkan olmak isteyip istemediği ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Rusya lideri, "Hayır, hiç istemedim. Hayat farklı bir şekilde örgüleniyor." cevabını verdi. Moskova ya da St. Petersburg şehirlerinden hangisini sevdiği sorusu ile karşılaşan Medvedev, "Ben Rusya'yı seviyorum. Burada doğduk, burada yaşıyoruz. Moskova büyük, enerjik ve güçlü bir şehir. Burada bir çok imkan var." değerlendirmesinde bulundu.(CİHAN) http://image.samanyoluhaber.com/Imag..._medvedev1.jpg http://image.samanyoluhaber.com/Imag..._medvedev2.jpg http://www.samanyoluhaber.com/h_313995_tarihe-gececek-bir-acilis-karesi---foto.html Samanyolu haber.com bunu TARİHE GEÇECEK BİR KARE başlığıyla vermiş. Evet gerçekten öyle. Bu kare tarihe geçecek. Bİzim bu güzel ülkemizdeki zulüm de utanç tarihine geçecek! Dünün komunist, baskıcı, dayatmacı ülkesi rusyada bile bu görüntü olabiliyorken, bizim müslüman ülkemizde genç kızlarımızın başları zorla açtırılıyor. Ne kadar utanç verici! Ne kadar üzüntü verici! Yazıklar olsun bize bunları yaşatan hayinlere! Yazıklar olsun bize bu zulmü yaşatan zalimlere! Yazıklar olsun bu zulme gözyumanlara, alkışlayanlara! Eskiden KOMUNİSTLER MOSKOVAYA diye bağırılırdı, bu gidişle MÜSLÜMANLAR MOSKOVAYA mı denecek! Utanıyorum! Bu zulümle yaşamaktan utanıyor, yerin dibine giriyorum! |
Darbelerle;
ETÖ ile; Doğan Medyası ile + ETÖ medyası ile Millet düşmanları bu ülkenin gizli iktidarı oldular. |
http://img193.imageshack.us/img193/1...board01oeu.jpg
Bugünki YENİ ASYA GAZETESİNİN İLK SAYFASI. Bu sesi duyun ey yöneticiler! Bu ses mazlumların sesidir! |
Herşeyden önce akıl ve mantık ilkeleri ile bağdaşmayan,ilkel ve zorba insanların cahilce uygulamaya çalıştıkları despotça bir yasak!Bu yasağın uygulanmasında emeği geçenleri idam sehapasına çıkartmak elzem olandır.Bu ülkenin genç ve dinamik bireylerini böyle sıradan sebeplerle,eğitim yaşamlarını törpülemeye çalışan haince zihniyeti kınıyorum.
|
TOKAD, yasakçı rektörlere sordu: 'Örtüleri gibi oruçlarını açmaları için de ikna odaları kuracak mısınız?' TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği), üniversite öğrencilerinin başörtülü kayıt edilmemesi sebebiyle yaptığı açıklamada yasağı ve yasakçı rektörleri eleştirerek "Örtüleri gibi oruçlarını açmaları için de ikna odaları kuracak mısınız?" sorusunu gündeme getirdi. http://www.marmarahaber.net/upload/I...asortusu_1.jpg TOKAD'ın yaptığı basın açıklamasının tam metni: 2009-2010 eğitim-öğretim yılında üniversiteye başlayacak öğrenciler için kayıt dönemi başladı. Akademik özgürlüğün 12 Eylül dönemi yasalarla kısıtlandığı, düşünce ve ifade özgürlüğüne ilişkin hakların rektörlerin insafına bırakıldığı, eğitim programlarının resmi ideolojiyle dolu olduğu akademiyle ilk defa tanışacaklar arasında en büyük sorunu yaşayacak kesimlerden biri de şüphesiz başörtülü öğrenciler olacak. ÖSYM tarafından başörtülü fotoğrafların kabul edilmemesiyle başlayan, sınavlara örtülü öğrencilerin alınmamasıyla devam eden ve başını açmadığı için sınavı iptal edilen öğrencilerle hangi boyutlara vardığı daha net anlaşılan yasak, şimdi de kayıt döneminde üniversite kapılarında yeni haksızlıklara yol açıyor. Başörtüsü yasağının en düşündürücü yönlerinden birini de bu yıl kayıt döneminin Ramazan ayına denk gelmesi oluşturuyor. Başörtüsünün işaret ettiği hakikate yasak uygulayanlar, oruç tutan öğrencilerin örtülü fotoğraflarını kabul etmiyor, başörtülü olarak kayıtlarını yapmıyor. Oysaki her ikisi de Allah’ın emri ve bu bağlamda hem tesettür hem de oruç aynı hakikati sembolize ediyor. Birini diğerinden ayrı tutmak mümkün değil. Başta şehrimizde eğitim-öğretim yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi rektörü olmak üzere, Türkiye’nin tüm rektörlerine sormak istiyoruz: Anayasa Mahkemesi’nin karar gerekçesi kanun yerine geçemeyeceğine göre, halen yasal bir gerekçeden yoksun bulunan bu asılsız yasağı uygulamaya nasıl devam ediyorsunuz? Yine kılık-kıyafet yönetmeliği gibi darbe dönemi uygulamalarını referans gösterip, senato kararlarıyla haklıymış gibi savunma mı yapacaksınız? Yasal gerekçesi olsaydı bile halk nezdinde hiçbir zaman meşruiyet kazanamamış bir yasağı uygulayarak ve halkın paralarıyla yapılan okullara halkın çocuklarını almayarak ayrımcılık ve haksızlık yapmış olmuyor musunuz? Orucu da başörtüsü gibi siyasi simge kabul edip oruçlu öğrencileri kayıt etmemeyi de düşünüyor musunuz? Örtüleri gibi oruçlarını açmaları için de ikna odaları kuracak mısınız? Peki, üniversite çağına gelmiş bir öğrencinin hangi dini ve siyasi görüşü benimseyip savunacağına, onu hayatına nasıl taşıyacağına siz nasıl karar verebiliyorsunuz? Tüm bu sorular, yasağı uygulayanlar kadar yasağın kaynağındaki sistemin resmi ideolojisiyle de yüzleşmeyi kaçınılmaz kılıyor. Açıktır ki, bugün darbeci hâkim zihniyetin İslam’ın sosyal ve siyasal hayattaki tezahürüne karşı uyguladığı başörtüsü yasağı, gün geçtikçe sistemin sorunlarını ve çelişkilerini daha net ortaya koyuyor. Sistem, ciddi bir meşruiyet krizi yaşamakta ve bugüne kadar zorla bastırdığı toplumsal talepler karşısında daha fazla karşı duramamaktadır. İşte bu noktada yapılması gereken, zulme karşı çıkan, ifsada tavır alan, hak ve özgürlüklerini sonuna kadar savunan bir mücadele hattının inşasıdır. Kendi sorunlarını sahiplenenler ve bunun için bıkmadan, usanmadan, yılmadan mücadele edenler karşılığını bir gün mutlaka alacaktır. TOKAD olarak halkın çözülmesi yönünde talebi olduğuna inandığımız bu sorunu gündemde tutmak ve yasaklara karşı sessiz kalmamak için daha çok çaba gösterilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Herkesi zulüm karşısında derinleşen sessizliğe karşı mücadele ve dayanışma kardeşliğine davet ediyoruz. |
of artı kbitsin bu zulüm gerçekten bizlerde insanız yaa off valla bu haberleri görünce kahroluyorum...
|
Alıntı:
|
bu sorun ne çözülür ne biter.anayasa mahkemesi tabudur bizim ülkemizde kendilerince özgürlükçü düşünenler laikliği savunanlar oldukça ülkemde bu sorun bitmez.
katsayı sorunu kalktı ama başörtüsü sanki daha çıkmazda bi sorun. herşeyuin açılımını yapıyoruz ama birileri hala başörtünün açılımına!gidiyor. |
az kaldıbitecek inşaalaah hem herşeyin bi zamanı var hatırlarsanız iktidar bi ara üniversitelerdeki türban yasağını kaldırdı ama çekmedikleri çile de kalmadı sonuç?5gün sonra kanun tekrar kaldırıldı sadece 5 gün kızlarımız üniversiteye türbanlı girdi sadece 5 gün
|
Bu sesi duyun yetkililerimiz.
LÜT- FEN! |
Bu konuda çok sabır gerekti bize..Bu zamana kadar nasıl sabretti isek,sorun çözüme ulaşıncaya kadar yine sabredeceğiz..Tez zamanda bu sorunun kökünden halledileceği kanaatindeyim..
|
Alıntı:
Abi tercuman oldun.:saygılar: |
Bitmez bitmeyecek de..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama tek taraflı helaldir..Bende bunda iddialı olduğum için,eğer sorun çözülürse;ben size çok güzel bie hediye armağan edeceğim..;;) |
Alıntı:
|
:)
İnşAllah dediğiniz gibi olur ne diyim : ) Umud ederim ki yanılırım .. Sorunun kalkması en büyük hediye zaten Ömer bey (: |
İslam düşmanları için yaşasın Cehennem...
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 00:20. |