![]() |
Kürt açılımının fazla abartılmasına protesto ediyorum
evet bir vatandaş olarak kürt açılımının fazla abartılmasını protesto ediyorum, yok eurovisiona kürtçe katılmalı, yok üniversitede kürtçe okul açılmalı, yok kürtçe polis olmalı gibi bu tür açılımlara çok karşı çıkıyorum, kürtçe diline bu kadar önem veriliyorsa aynı hassasiyette lazca diline önem verilmelidir aynı hakları bende istiyorum bir laz biri olarak, bu haklarım yerine getirilmezse bende dağa çıkar silahımla çevreyi tehtid ederim haksızmıyım, kürtçenin bu kadar abartılmasındaki rahatsızlığımı dile getirdim sanki diğer diller yok bunlarada açılım yapılmalıdır...
saygılar... |
Abartılan hiçbir mevzu söz konusu değildir.Şayet bu demokratik açılımda atılması gerekilen somut adımlar var ise,o adımlarda hükümet tarafından atılmaktadır.Bu süreçte herkes sağduyulu olmalıdır.Bunun güvencesi R.tayyip Erdoğandır!Kendisi yanlış hiçbir açılımın arkasında durmaz.O bu kadar samimi ve dürüst davranıp,candan sorunların çözümü için uğraşıyorsa bir bildiği vardır ki çabalıyor..Geriye kalanların ise destek olmaktan başka alternatifleri yok.Çünkü bu mesele yabancı bir devletin,bizden olmayan bir ırkın sorunu değil,öz be öz Türkiyenin sorunudur.Bu sorunu kim yarattıya gelince elbette ETÖ ve dış mihraklar..Özetle bu tür kaygı ve endişelerden kaçınmak,sürecin selameti için birlikte adım atmak elzem olandır.
|
Esasında söylediklerine katılıyorum Atmaca 53. Lakin gel gelelim ortada büyük bir yara var. Ve senelerdir kapanmıyor.
Bu açıdan müspet alanlarda atılacak adımları desteklemekle beraber , ilerde diğer farklı etnik grupların da bu ayrıcalıkları göz önünde bulundurup, pkk gibi bir oluşuma gidebileceği de aklıma gelmiyor değil. Zira çok karmaşık, girift bir duruma dönüşmüş durumda bu olaylar.. İnşeAllah hayırlısı olur hakkımızda.. |
Alıntı:
|
ayrıca şunuda belirtmek isterim ki lazlar trt binasında lazca tv istiyoruz diye defalardır kampanyalar, faacebook grupları açılıyor bu açılıma neden destek verilmiyor, uydumuzda gürcü rustavi kanalının menü seçeneğinde lazca radyo var ama trt devlet kanalında lazca tv yok mahlesef çok üzülüyorum bir laz olarak.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahsi geçen konuları dillendirenler süreci sulandırarak baltalamak isteyenlerden başkaları değiller.Kimsenin böyle bir açılım yapacağı yok.Böyle bir tartışma bile işlenen sürece zarar vermektedir.
Lazlar için hak isteyen vatandaşa soruyorum. Topraklarınıza yatırım mı yapılmadı. Bu millet bu devlet sizlere kucakmı açmadı. Kendinizi bu toprakların sahibi gibi görüyorsunuz ki(güzel olanda bu) kendinizi ispatlamaya veya bende burdayım deme ihtiyacını duymuyorsun. Bu süreçte Türk tanımıda değişecek ve Laz'larında etnik hakları tanınacak. |
inşallah dediğin gibidir, yoksa bu ülke bölünür, demokrasiyi daha da zora sokacaktır.
bide apo dikkate alınmalıdır diye dtpliler ak partiye yükleniyor inşallah başbakanımda bunun farkındadır bunların dediklerini yapmıyacaktır inşallah ben öyle umut ediyorum. ayrıca terörist anne ile şehit annesini birlikte görüntülenmelerinide hiç doğru bulmuyorum ben rahatsızım bu tür buluşmalara. |
Alıntı:
ben şunu diyorum lazca tv kurulması için sizlerden detek bekliyorum, desteğinizi esirgemeyin, destk çıkın ki trt lazca tv kursun. |
Alıntı:
|
Bizler böyle düşünüp konuşuyorsak,CHP ve MHP bu kavgacı ve agresif,kirli muhalefetlerinde haklılar.Atmaca 53 kardeşim,seni böyle endişelendiren nedir?
Kürtlere devlet versende istemezler.Hiç endişen olmasın!Şunuda unutma bütün kürtler DTP ve PKK değildir.Onlar bu ülkede en fazla % 6'lar ya geriye kalan kürtler... |
Alıntı:
|
“ İŞTE ERDOĞAN'IN OKUDUĞU ŞİİR:
BİR BÜTÜNÜN ÇİFT YARISI Lo gardaşım ne soriysin Beni boşuna yoriysin Kürt de, Türk de Bir silahın yarısı Biri namlu Biri gundah İnanmazsan aç tarihi Horasan'dan bu yana Geçmişe bah! Aynı kökten su yürümüş gövdeye Gövdenin üst yanı çatal Her çatalda Bir güçlü dal Dalın üstünde yemişler Dallar farklı, gövde aynı, Kök aynı birine Türk, birine Kürt demişler Kürt Ziya'ydı Ziya Gökalp Türkçü1üğün esasını yaratan Fırat-Dicle birbirine karışmış Belli değil alan satan Aynı mezarlıkta yanyana uyur Anan-baban, deden-atan Kürt de, Türk de Bir bütünün yarısı Birinin anası anam Ötekinin anası emmim garısı Kader bizi aynı yünden eğirmiş Gara, yeşil, gırmızı, mor Boyamıza sarı girmiş, al girmiş Ayırmak zor Tek kilimde bir çift nakış yanyana Can vermişiz Gan vermişiz Aynı cana Lo gardaşım, ne soriysin? Beni Boşuna yoriysin... Bu da Arınç'ın şiiri Arınç'ın okuduğu, Necip Fazıl Kısakürek'in “Nakarat” adlı şiiri ise şöyle: Küçükken derdi ki dadım: Çoğu gitti, azı kaldı. Büyüdüm, ihtiyarladım, Çoğu gitti, azı kaldı. Vur kazmayı dağa Ferhat Çoğu gitti, azı kaldı. Kişne kır at, kişne kır at Çoğu gitti, azı kaldı. Doğar bir gün benim günüm, Çoğu gitti, azı kaldı. Kırk gün, kırk gece düğünüm, Çoğu gitti, azı kaldı. |
Düğmeye basan kirli eller bu ülkede hep istediklerini aldılar. Gördüğünüz gibi bir terör örgütü 26 yıldır bitirilemedi, uzantısı siyasi partilerle hala daha bu cennet vatana ihanet etmeye devam ediyorlar. Bu açılımlarla çeldikleri kafalar tekrar daha kuvvetle AK Parti ve devlete bağlanmasını ve terör örgütündende uzantılarındanda koparılmasını sağlayacaktır. (inşaallah)
|
Katılıyorum arkadaşım sana sanki biraz istismar var..
Gündemde olan istekler bence kürt kökenli kesimin sorunlarından uzak magazinel yaklasımlar, Türkiye'nin siyaset meclisi böyle işde ya medya karısır ya ordu yada ekmek isteyenin karnı doyunca daha fazla daha fazla diyerek istemesi.. Gerçi herkes gerçeği biliyo sadece bilmemezlikden gelip belki oluru deniyor:) |
Alıntı:
Eğer devlet yöneticileri geçmişte Kürt kökenli yurttaşlarımıza haksızlık yapmışsa bunun özrü dilenmeli. Bunun izleri silinmeli. Buna kimsenin itirazı yok. Olamazda. Fakat şunları sormak isterim; Bu ülkenin devlet televizyonu Kürtçe'den başka hangi etnik dille yayın yapıyor? Lazca yayın var mı? Çerkezce? Yok. Peki Lazın, Çerkezin Kürtten farkı nedir? Deniyor ki Kürtlerin sorunu işsizlik. Bu ülkede sadece Kürtler mi işsiz kalıyor? Doğu'ya yatırım yok deniyor. Doğu'da bir tek Kürtler mi yaşıyor? Neden doğu sorunu bir Kürt sorunu haline geliveriyor? Dahası doğu'da yatırım yoksa, doğu kötüyse, kimse kimseyi zorla orada tutmuyor. İstanbul'a gelsinler. En gelişmiş ilimiz. Bakalım orada refah var mı? Bugüne kadar hiç içimde böyle duygular yokken TRT 6'yı gördükçe, hergün tvlerde Kürt'lerle ilgili haberleri gördükçe bende iç çekiyorum. Bende hiç bilmediğim çerkezce'yi öğrenmek istiyorum. TRT Çerkez'i istiyorum. Doğuda bir fedaral Kürt devleti olacaksa Kayseri Malatya çevresinde de Çerkezya'yı istiyorum. Unutulmamalı ki Osmanlı'da Lazistan dahi vardı. |
Alıntı:
Bak kardeşim bazı şeyler açık açık söylenmez bu açılım dereyi geçene kadar ayıya dayı demektir yani pkk silahlarını bıraktıktan sonra o bölgede zaten gereken yapılacaktır bunu anlamak çok zor değil |
Alıntı:
Bende isterim mümkünatı yok! Allah aşkına kardeşler biraz mantıklı olalım.Niye yokuşa sürüyoruz bu işi?Kürt sorunu yok diyorsanız,yoktur...Yoktur demekle yok oluyormu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
yapılamıyan yatırımlar yapılacak açılamayan okullara açılacak terör nedeniyle gelmeyen öğretmenler gelecek ülke sevgisi asimilasyonu yapılacak öğretmenler , din adamları , basın yoluyla vatandaşlara aşılanacak |
Alıntı:
|
TRT 6'da günün belirli saatlerinde kürtçe dışında çerkezce ve bir kaç dilde daha yayın yapmaktadır.Ve açılımın amacı şudur; acıların dinmesi ve barış.Çerkezlerle savaş gibi bir durum yok.İnsanların ölmesinden mutlu oluyorsanız açılıma köstek olun.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Erdoğan kelimesinin sonundaki ünleme bir anlam veremedim. Geriye kalan kişilerin kendi fikirlerini ortaya koyması yabancı mı geliyor size acaba? Sizin bir alternatifiniz olmayabilir ama düşünen ve muhakeme yapabilen başka birisinin düşüncesi de olabilir. Not:Yorumumdaki "siz" kelimesi yorumu yazan kişidir, forumun yönetimine genel bir sözüm yoktur. |
Alıntı:
|
Bu mesele hakkında herkesin konuşmaması tarafındayım.
Bilip bilmeden konuşanlar sadece konuşmakla kalırlar . |
Düşmanlarımız boşluklarımızı bulup ordan vuruyor. Bu açılımlar o boşlukları kapatıyor tek tek.
Eğer işe yarar bir kaç sene içinde pkk mkk ortada kalmazsa bu sefer düşmanlarımız laz ayağı yapabilen ermenileri bulup ETÖ'yü kullanarak bir laz terör örgütü kurup öyle vurmaya çalışabilirler Türk milletini. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
(İnşAllah haddimi aşıp ırkçı bir söylemde bulunmamışımdır.) |
Alıntı:
|
Günlerdir yazıp çiziyoruz… Kâh “açılım”lardan söz ediyoruz, kâh “sel baskını”ndan… Tabiî, “Aydın Doğan Grubu’na kesilen 3.7 milyar liralık ceza”dan bahsetmeden de geçmiyoruz… Yazıp çizdiklerimizi okuyup; “ellerinize sağlık” diyenler de var, “sövenler” de… Elbette herkesi “hoşnut” etmemiz mümkün değil… “Nasır”larına basıldığında “ciyak ciyak” bağıranlar, hızını alamayıp ana-avrat küfredenler de olacak… Hepsini normal karşılıyorum… Benim üzüntüm, “gerçek”lerin kabullenilmek istenmemesi!.. Hani derler ya; “dost acı söyler, ama doğruyu söyler!”… Bizim “eleştiri”lerimiz de, hatta “sataşma”larımız da dostça!.. Hiç kimseye karşı “önyargılı” değiliz!.. “Düşman” da değiliz… Ama, şunu söylemek durumundayım: Aynı “din”e inanmamıza, aynı “kıble”ye yönelmemize ve aynı “secde”ye baş koymamıza rağmen, sırf “Kürt kimliği”nden dolayı, kendilerine “dostluk ve kardeşlik” eli uzatanları “sıkılı yumruk”la karşılayanlar olduğunu duydum ki, “şok” oldum…
NEREDE HATA YAPTIK? Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a giden bir “STK heyeti”nin başında bulunan dostum; “Diyarbakır elimizden gidiyor... Kaybediyoruz” deyince, şaşırdım… Evet, şaşırdım; çünkü “mahallî seçimler” yapılalı çok olmuş ve seçimleri DTP adayı Osman Baydemir kazanmıştı!.. Bunu da bilmeyen yoktu... Sohbetin devamında anladım ki; dostum “maddî kayıp”tan değil, “manevî kayıp”tan söz ediyor!.. Dedi ki; “Birkaç gün önce gittiğimiz Diyarbakır’da, Başkan Osman Baydemir bile bizi çok sıcak karşıladı!.. Ama Diyarbakır’ın ileri gelen Müslümanları, bize neredeyse devlet görevlisi muamelesi yaptı… Bizim nasıl bir STK olduğumuzu bildikleri halde, çok soğuk davrandılar!.. Uzattığımız eli, sıkmayanlar bile oldu!.. Daha başka ayrıntılar da var ama, şu kadarını söyleyeyim: Diyarbakır’ı kaybediyoruz!.. Çünkü, Kürt kimliği, Müslüman kimliğinin çok çok önüne geçmiş!” Dedim ya, şok oldum… Yıkıldım!.. İnşallah “genel”de böyle değildir de, yaşanan bu tablo “münferit”tir!.. İster istemez düşündüm: “Nerede hata yaptık?” “Kürtler” ve “PKK” ayrımını yaparken, “sınır”ları net çizemedik mi?.. “Ateist/Marksist PKK”ya eleştiriler yöneltirken, “Müslüman Kürtler”i de mi incittik?.. “Dışladık” mı onları?.. “Öteki”leştirdik mi?.. Yeterince “ilgi” gösteremedik, “kardeşliğimizi” yeterince hissettiremedik mi?.. “Sevgi”mizi mi esirgedik onlardan!.. “Dost” ve “kardeş” olduğumuzu mu anlatamadık?.. Evet, nerede hata yaptık ki; kendilerine uzatılan “kardeşlik eli”ni “sıkılı yumruk”la karşılıyorlar?.. Tabii aynı soruyu “Kürt kardeşlerimiz”in de sorması gerekiyor... Acaba onlar nerede hata yaptılar?.. hasan karakaya |
“Dost” ve “kardeş” olduğumuzu mu anlatamadık?.. Evet, nerede hata yaptık ki; kendilerine uzatılan “kardeşlik eli”ni “sıkılı yumruk”la karşılıyorlar?..
Tabii aynı soruyu “Kürt kardeşlerimiz”in de sorması gerekiyor... Acaba onlar nerede hata yaptılar?.. Evet işte bu kısım can alıcı nokta kimler nerelerde hata yaptı az özeleştiri bu işi sonuça bağlar. |
Türkiyede zaten topu topu 30 bin laz var onlarda dil bilirler ve rize artvin dolaylarında yaşarlar . Diğerleri kendilerini laz zannederler :) ağlamayan bebeye meme vermiyorlar demiş tarkan abimiz vallahi abi Türkiyede farklı etnik kökenden gelen milyonlarca insan birden ağlamaya başlarsa işte o zaman sel olur boğuluruz ..
|
Alıntı:
Allah korusun. |
Açılımlar ülkemizde sorunları cıkarır anlamayan bir kücük toplumlar vardır onlara mı anlatalım yoksa anlatmaya izah edelim bu acılımları ülkemize zarar verir vermeye devam ediyor kürtler kardeşimizdir kimileri topraklarımız bir egemenlük ülkesi kurmak kimileri namus şerefle vatanımızda yaşamayı tercih eder namus şeref kardeşmizdir diğerler asılacak kişilerdir söze gerek yok susturmak asılmakla başlar
|
ve son kez şunu demek istiyorum kürt açılımımı bu kadar abartılıyor şu olacak, bu olacak diye büssürü açılımlar oluyorsa bu aynı hak lazında, çerkezinde açılımlar olması şarttır, ha bu olmuyorsa ben şöyle bir güzellik yapabilirim kürt açılımı abartılmaz tv kanalına destek veririm ama benden diğer açılımlar için destek beklememi istemeyin, bu benim görüşümdür, görüşlerime katılmazsanız bile bana saygı duymak zorundasınız.
ben başbakanı görürsem bu şikayet ve dileklerimi ileteceğim ben açıkca rahatsızım. teröristin annesi ile şehit annesinin yakınlaşmasınada karşıyım, kimse burda bana kürt düşmanlığı yapıyor denilmezsin, kürtlere saygım vardır tv kanalın açılmasına en çok desteği ben verdim ve facebookda grup sayfalar açtım. |
Hassasiyetlere saygı duymak lazım, tabi ki duyacağız.. Ancak açılımın abartılmasının kötü birşey olduğunun düşünülmesine anlam veremiyorum. Lazlar etnik bir grup olma hüviyeti taşmıyorlar, kültürel bir grup haline dönüşmüşlerdir bir kere bunu görmek lazım. Ama bir gruba hak vermek için o grubun illa da etnik grup olması gerekmez tabi. Dini, etnik veya kültürel herhangi bir grubun bu ortak vatanımız üzerinde kendini daha rahat ifade edebilmesi için hangi hakka ihtiyacı varsa o hakları istemelidir. Oturduğunuz yerde size kimse birşey vermez, eğer ki gaspedilmiş hakkın varsa onu almak için mücadele vereceksin. "Hak verilmez, alınır" sözünü hiç duymadınız mı.. İşte o mücadele senin o hakka ne kadar ihtiyacın olduğunu gösterir. Bu ülkede kabul edelim etmeyelim "iyi Kürtler" bile zaman zaman PKK'ya sempati ile bakmışlardır. işte bunun sebebini ve hakkın gerekliliğini devlet baştan görebilecekti ki; bu kadar zaman ve insan kaybetmeyecekti bu topraklar.
Meseleyi sağlam bir temel üzerinde çözebilmek ve bir daha geriye dönüş imkanı bırakmamak için açılım mutlaka geniş kapsamlı olmalıdır arkadaşlar. Vatanın bölünmez bütünlüğü işte o zaman sağlanacaktır, çünkü bu şekilde geçirdiğimiz her gün vatanı bölecek çizgilerin üzerini kalınlaştırıyor, bu açılım o çizgileri ortadan kaldıracak. |
öncelik vatanımızı milletimizin bir bütünlüğüdür acılımlar ülkeye fayda değil zarar veriri laz kardeşimde acılım ister arap kardeşimde acılım ister ülkemizde farklı milletin ırkları vardır bir bütün olarak yüzyıllardır bin yıllık bir beraberliğimiz vardır bu acılım ülkemizi üzer vede ak gencliğin sesi olamaz inşallah sayın başbakanım bu konuyu hassat bi şekilde konuyu kapatır ülkemize acılımlar değil milletimizin topraklar rahat bir şekilde vede şehitlerimizin huzur içinde olmaları lazım diyorsak öncelik pkk bitmeli
bu topraklar ite köpeğe bir avuc leş sürüsüne dağda yer ayrılmadı acılım onlar için bir fırsattır illa sanki bir şekilde olaylar canlar almak için kürtler türkleri birbirine düşürmek için fırsatlar kollarlar iyi düşünülmeli kimiler gelecek secimler akpartimizin oy nasıl alırızı diye kürt acılımlar bir acılım yaparsak o z aman oy yükseltmek için iktidarda da kalmamızda yükselir bunu düşünen bir akparti olmasın oy almak için uğraşan baraj partisi olmaya hak kazanırlar adam gibi adam parti kuruldu adam dan aşağısı olmasın bizim partimiz ben eleştirim kendi partimi vede haksızlıklığıda düşürsede hakkımızıda korumak içinde desteğimi eksik etmek tam destek ak genclik |
All times are GMT +3. The time now is 04:25. |