![]() |
Kürt meselesine farklı bir bakış "Ne mutlu Türküm diyene"
Çuvaldızı birazda kendimize batırırsak karşımızda ki insanların hislerini,psikolojilerini çözmemiz daha kolay olur diye düşünüyorum..
Empatinin daha farklı bir boyutu tek kişilik empatinin çoğuluda diyebiliriz... Kürt meselesi üzerine yazılmış olan okuduğum bir kitapta ki bir bölüm dikkatimi çekti "Ne mutlu Türküm diyene" sözünün yahut sloganının Kürt halkı üzerin'de ne tür etkiler oluşturduğunu hangi reflekslerini harekete geçirdiğinden bahsediyor... Şimdi o yazıyı burada paylaşıcam bu konu hakkında ki düşüncelerinizi,fikirlerinizi merak ediyorum... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE Bugün devasa olarak ülkemizin önünde duran bu sorun bu duruma nasıl geldi? Bu hale gelmesinin tek bir sebebi var; o da, bilinçli ya da bilinçsiz, gerek o bölgeye ve bölge insanına yönelik, gerekse ülkenin genelinde uygulanan yanlış politikalardır. Bu yanlış politikaların başında, kendilerine dayatılan yeni bir kimliktir. Doğu'nun dağına taşına,okuluna,hastanesine her yerine "Ne mutlu Türküm diyene" yazdılar. Bu sloganın amacı nedir? Ne mutlu Türküm diyene ! demekle adamlar Türk mü oldu? ya da bu sloganla hangi mesafe alındı, Türk milletine saygı ve muhabbetlerimi arttı? Hayır! Hiçbiri olmadı, bu slogan orada yaşayan insanların, fıtrattan gelen savunma reflekslerini harekete geçirdi. Zaman zaman bu refleks anarşi olarak ortaya çıktı. Kürt kökenli bir çok aile ile yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz izlenimler neticesinde,insanların şu ortak tesbitibi ortaya çıkarttık: "Son birkaç yılı saymazsak, Doğuda eğitim yok denecek kadar az, olanlar da imkansızlıklar içinde kıvranıyor. Çocuk Doğuyor, konuşacak seviyeye geldiğinde,Kürt dili ile karşılaşıyor, anadan Kürt dili ile tanışıyor. Gelişip büyüdükçe ailesi kendisine Kürt olduğunu söylüyor. Özellikle kız çocuklarının,okuma,yazma,öğrenme şansları yok. Bu durum erkekler için de çok farklı değil.Erkeklerin de önemli bir kısmı imkansızlıklardan dolayı okuyamıyorum... Bu bölge insanına, devletin vermesi gerekli olan haklarının hiçbiri verilmedi. Diğer bölgelerde azda olsa var olan, başta sağlık, eğitim olmak üzere iş,aş ve hayat güvencesi bu bölge insanına verilmedi... Bunun aksine onların kimliğini reddeden sloganları o bölgeye taşıdı: "Ne Mutlu Türküm diyene!" Adam Kürt; "Ben Kürtüm" diyor sen Hayır,bağır bakalım: "Ne mutlu Türküm diyene!" Dağlara taşlara yaz bakalım "Ne mutlu Türküm diyene!" diyorsun. Bu olaya hangi açıdan bakarsanız bakın, bu yaklaşımın hiç bir bilimsel ve akli açılımını bulamazsınız. Hangi insan doğarken, ırkını seçebilme tercihine sahiptir. Elinde olmadan,hiç bir katkın olmadan,sadece yüce yaratıcı, takdiri gereği seni Türk,Arap,Acem,Kürt,Rum, vesair yaratmışsa, mensup olduğun ırk diğer ırklara oranla, güzel hasletlerle,güzel işler yaparak büyük bir millet olmuşsa,ferdin burada yapacağı bir tek şey vardır. Oda şudur, seni bu güzel millete mensup eden güçe karşı şükrünü eda etmektir. "Ne mutlu Türküm diyene!" diyeceğin yerde, "Beni bu büyük millete mensup yarattığı için Rabbime sonsuz şükürler olsun!" denilmelidir. Yaptiğımız çalışmalar neticesinde ortaya çıkan gerçeklerden biri de budur. Kürt ırkına mensup kardeşlerimize bu yaklaşım ile gittiğimizde, aynen şunu söylüyorlar: "Evet Türk milleti, büyük millettir,insanlık tarihine katkısı çoktur. Özellikle Osmanlı imparatorluğu çatısı altında bulunmak bizim için bir şereftir" Kaynak: Öncelikli sorun "Kürt-irtica-ekonomi-terör ve anarşi değil, Asıl sorun İslam Dinini yok saymaktır/Ahmet Zeki Saruhan Lütfen Atatürk hassasiyeti fazla gelişmiş olan bazı arkadaşlar efendim bu Atatürkün sözü kimse bunu sorgulayamaz Atatürk düşmanısınız gibisinden parazitvari çıkışlar yapıpta konuyu farklı yerlere çekmeye çalışmasınlar..! Konumuzun Atatürk düşmanlığıyla hiç bir ilgisi yok..! konunun Atatürkün binlerce sözü dururken bu sözünü ve üstelikte doğunun her tarafına yazdıranlarla; "Kürt halkı afrikanın vahşi yamyamları gibidir(Cumhuriyet gazetesi) gibisinden sözlerle ne tür bir idolojiye sahip olduklarını gösterenlerle ilgisi var.. |
Aslında konu çok çetrefilli. Ama herşeyden önce unutmamamız gerekir ki bu ülke bize Selçuklu'dan, Osmanlı'dan miras kaldı. Gerek Selçuklu olsun, gerek Osmanlı gerekse Türkiye, Türkler tarafından kurulmuş devletlerdir. Bu ülkeleri kurmak için kanlarını, canlarını verenlerin, Türklük kimliğiyle övünmeleri kadar doğal birşey olamaz.
Osmanlı'ya bir bakalım. İşte Osmanlı'nın devlet marşı; Askerlerin hâzır silah Kuvvetlenir sûlh u salâh Devlet bulur feyz ü felah Meşhur olur bu istilâh. Askerlerin kişver-küşâ Türk devleti sen çok yaşa. (Günümüzde Türk demeye bile korkar olduk. Türkiyeli demeye zorlanıyoruz.) işte hepimizin bildiği ceddin Deden marşı; Ceddin deden, neslin baban Hep kahraman Türk milleti Orduların, pekçok zaman Vermiştiler dünyaya şan. Türk milleti, Türk milleti Aşk ile sev milliyeti Kahret vatan düşmanını Çeksin o mel’un zilleti. (Ey Osmanlı! Türk Milleti değil; Türkiye Milleti(!) ) Cihad diyerek savaşa giden askerlerimize söyletilen cihad-ı ekber marşı; Türk oğluyuz Ünvanlı, namlı, şanlıyız Allah deyu harb ederiz Var nusrete imanımız. (Günümüzde askerimize Türk oğluyuz diye marş okutsak, vay halimize!) Fakat şunu hepimiz biliyoruz ki bizim Türklüğümüz ırkçı bir unsur taşımıyor. Bu ülkede yaşayan, bu ülkenin bir ferdi olan herkes, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun önce Türk kimliğiyle anılıyor. Kürtlük, Çerkezlik, Lazlık ise sonrasında geliyor. Bu tip, Laz , Çerkez gibi unsurlar sadece bir vasıf olarak görülüyordu. Bugün laz denince akıllara Türk gelmiyor mu? Geliyor. Kimse Laz'ı ayrı Türk'ü ayrı düşünmüyor. Düşünmezde. Fakat aynı şey günümüzde Kürtlük için geçerli değil. Birileri sürekli "ben Kürt'üm Türk değilim" diyerek kendini bizden zorla soyutlamaya çalıştı. Şimdi biz buna bakarak Türklüğümüzden, Türklük kavramından vaz mı geçelim? Emin olun bu bir oyun. Bu şekilde Kürtleri kazanmaya çalışırsak, herşeyimizi kaybederiz. Artık öyle bir noktadayız ki Kürt çıkıp "Ben Kürtüm" diyor. Ama biz çıkıp "Türk'üm" diyince olay oluyor. Yahu ecdadımız Türk Milleti, Türk soyu diyip övünürken, biz bugün bırakın "Ne mutlu Türküm" demeyi, Türk Milleti bile diyemiyoruz. Bunun bile tartışmasını yapıyoruz. Bu ne aymazlıktır? Hiç öyle işi duygusallığa vurup, Türküm deyince, Türklükle övününce Kürtler rahatsız olur diye düşünmeyin. Eğer birileri çıkar; "Sen Türk değilsin. Türk ayrı Kürt ayrı"diye evladını yetiştirirse, elbette bugün Türklük- Kürtlük sorunu olur. Ama bu onların bileceği bir sorun. Bu milletin ferdi olmak isteyen, bu milletin tarihine, geçmişine, değerlerine sahip çıkmak ve ayak uydurmak zorundadır. Hiç kusura bakmayın ama birileri rahatsız oluyor diye 1071 'den beri anadoluyu Türklükle inleten ecdadımıza hakaret eder gibi soysuzlaşamayız. (Sözlerim sakın yanlış analaşılmasın. Bugün kim diyebilir ki ben orta asyadan geldim. Öz ve öz Türküm! Türk'ün içinde Kürt'te var, Laz'da çerkez'de.. Belki bizlerde Kürt kökenliyiz, Laz kökenliyiz. Bahsedip eleştirdiklerimiz, "Sen Türk değilsin" diyerek ülkede etnik bölücülük yapmaya çalışanlardır.) |
Çuvaldızı kendimize batıra batıra delik deşik olduk artık, yakında parçalarımız bulunmuyacak. "Empati kurun" diyipte çığırtkanlık yapanlar bu yapmacıklıktan artık vazgeçsinler bana samimi gelmiyor bu iki kelime artık.
Yazıda birşey daha dikkatimi çekti Doğu'da sadece Kürt'ler yaşamıyor. Orada yaşanan tüm olumsuzluklardan Türk'ler de etkileniyor. Ya uzun lafın kısası gereksiz, bölücü bir yazı... |
Alıntı:
:) Aman Yarabbim... |
Alıntı:
Yok Yalçın abi geçmişte benzer konularla ilgili yaptığımız tartışmalarda sizden duymak istediğim sözlerdi bunlar :). |
Erbakan Hocam sen türküm doğruyum çalışkanım dersen oda kürdüm doğruyum çalışkanım de dedi hapis yattı
Tayyip erdoğan sen ne mutlu türküm diyene dersen oda ne mutlu kürdüm diyene dedi ve hapis yattı... artık bunları aşmanın zamanı geldide geçiyor. Efendimiz bile etnik köken ayrımı yapmamış. "arabın arap olmayana üstünlüğü yoktur. üstünlük takvadadır." demiş veda hutbesinde "NE MUTLU ÜMMEDİ MUHAMMEDİM DİYENE" gerisi teferruat |
Ben Türküm..Ama gel gelelim bu sözden herzaman rahatsızlık duymuşumdur.Empati kurunca..
Bu başlığa gelen tepkileride anlamıyorum.Bazı şeyleri aşma vakti. Ne mutlu Müslümanım diyene.. Tek çıkış yolu budur. |
Alıntı:
Zaten o sizin dediğiniz devir bitti. Artık öyle bir devirdeyiz ki Kürt rahatlıkla kürtlüğünden bahsediyor. Hatta Ne mutlu Kürtüm demeyi de geçtik, adamlar Pkk'yı Apo'yu bile övebiliyor. Hem de açık açık. Ya biz? Biz ise Ne mutlu Türküm demekten, Türklükle övünmekten bile korkar olduk. Neden? Kürtler rencide olacak diye. Bu nasıl iş? Türkiye, bir Türk-İslam devletidir. Osmanlı'da bir TÜrk - İslam devletiydi. Selçuklu'da. Kim başa gelirse gelsin, bu ülkenin Türk gelenek ve göreneklerine, Türk diline ve dinimize zeval getiremez. Bizler Türklük kavramıyla herkesi kucakladık. Asla ırkçılık yapmadık. Tarihinde ırkçılık yapmamamış kaç tane millet var? Bir araştırın bakalım. Şimdi birileri rencide oluyor diye nasıl Türklüğümüzle övünmekten vaz geçeriz? Nasıl Türk kelimesine ambargo koyabiliriz? Milliyetçilik duygusu olmayan kardeşlerime de seslenmek istiyorum. Eğer Kürtler hristiyan olsaydı, eminim o zaman bu ülkede dini olarak da sorun yaşayacaktı. "Dinimizi yaşamamızı engelliyorsunuz. Dini soykırım uyguluyorsunuz" da derlerdi. O zaman müslümanız da mı diyemeyecektik? Yada cadılar bayramını Noel'i resmi bayram mı ilan edecektik? Ülkeye Cami kadar kilise mi yapacaktık? Rahatsız olmasınlar diye ezan seslerini kısacak mıydık? Etrafta çan sesleri mi dinleyecektik? Bu ülkede kendini misafir olarak gören varsa, unutmasın ki misafir umduğunu değil, bulduğunu yer. Her Kürt kendini Türk milletinin bir ferdi olarak görmeyebilir. Ben Kürdüm de diyebilir. Ama bu ülkede yaşıyorsa Türklerin, dinine, diline, bayrağına, gelenek ve göreneklerine, milli değerlerine de sahip çıkmak zorundadır. Yani Türk-İslam çizgisine saygı duymalıdır. Bunlardan rahatsızlık duyma hakkına kimse sahip değildir. Bizlerde onlar rahatsız olmasın diye bu değerlerimizden feragat edemeyiz. Geçmişte Kürt kökenli vatandaşlarımıza yapılmış haksızlıklar vardı. Bunları düzeltmek ve o insanları kucaklamak bizim boynumuzun borcudur. Fakat onlar da bu ülkenin diline, dinine, bayrağına, milli değerlerine saygı duymak zorundadır. (Tekrar not düşmek istiyorum. Burada bahsettiğim Kürtler, kednilerini Türk milletinin bir ferdi olarak görmeyen, Türklükten, değerlerimizden rahatsız olan kişilerdir. Yoksa Kürt kökenli Türk kardeşlerimizi aynı kefeye koymak gibi bir gaflet içinde değilim.) |
Alıntı:
''Herşey önce Türk milleti için.İslamlık,insanlık bundan sonra gelir.Türk orijininden gelmeyenlerin tek hakkı vardır:Asil Türk milletine kusursuz ve kölelik etmek.'' Bu adam yıllar boyu bu ülkenin adaletinden sorumlu oldu maalesef.Bu adamların zihniyeti yüzünden biz bu durumlara geldik. Bu da İsmet İnönü'nün sözü ; ''Vazifemiz, bu vatan içinde bulunanları, behemahal Türk yapmaktır.'' Devletin Kürtleri asimile etmeye çalıştığı bir gerçek ve bir hatadır.Ben nasıl Türk kimliğimle övünüyorsam,Kürt de kendi kimliği ile aynı şekilde övünebilme hakkına sahip diye düşünüyorum.Sizlerinde belirttiği gibi tabi ki suç sadece Türklerde değil Kürtlerinde hataları var.Karşıklı olarak kendi hatalarımızı düzeltmeliyiz. KaraEsref, mehter marşı örneğini doğru bulmuyorum.Çünkü o zamanlar milliyetçilik diye bir kavram yoktu.Osmanlı toprağında yaşayanlar Türk kabul ediliyordu.Milliyetçilik kavramı Fransız ihtilali sonrasında çıkmıştır.Bunun sonucu milletlerde bir kendi yurduna sahip olma bilinci oluşmuştur.Marşlardaki 'Türk milleti' ifadesi işte Fransız ihtilalinden önceki dönemi temsil eder. Peki 'Türkiyeli' kavramı Cumhuriyet Dönemi'nde hiç mi kullanılmadı?Elbette kullanıldı.1924 Anayasasının 1945 yılına kadar geçerli olan 88.maddesinde ''Türkiye ahalisi din ve ırk farkı olmaksızın vatandaş olmak itibariyle Türk ıtlak olunur.'' denilmekteydi.Yani insanlara 'vatandaş oldukları için Türk' denilirdi.Farklı din ve ırkların varlığı kabul edilmişti.Ancak yapılanlarla, kağıt üzerindeki yazılanlara taban tabana zıttı. |
Konuyu anlamak istemeyenler bölücülükle suçlamışlar bizi...
Bu konuyu açmamda etkili olan askerliğimi doğuda yapmış olmamdı.. Ben Mardinin dağında,Şırnağın dağında insanların gözüne sokulabilsin diye camış(!) büyüklüğünde harflerle yazılan bu sözü gördüğüm'de bir ülkeyi bölmenin ip uçlarınıda gördüm o dağlarda..! Ben o halkın içine girdim köyüne kadar girdim onların neler düşündüklerini gördüm onlarla konuştum... İstanbuldan,Ankaradan klavye başında ahkam kesip bizi bölücülükle suçlamak kolay geliyor tabi... Bende Türküm Türk olduğum için bende gururlanırım,tarihimle her zaman övünür her yerde savunurum... Türklükle ilgili yazılan şiirler,nameler,marşlar benimde hoşuma gider ama o başkaaa bu konu çokk başka... Neden Osmanlı'da söylenen bu marşlar,nameler sorun yaratmamış 400 yıl hiç bir sorun yaşanmamış...? Peki neden Cumhuriyetten sonra bu sorun başlamış demem ki konu çok farklı sen kendini öven marş söylersen kimse sana bir şey söylemez ama dağa,taşa hatta köyün içine adamların gözüne sokar gibi yazarsan orda sorun başlar... |
Alıntı:
sizin dediğiniz apoyla övünen insanları duydukça helede televizyonda o emine ayna denilen kadının o caniye sayın diye hitap ettiğini duyunca bende deliriyorum ama kürt oldukları için değil bir caniyi övdükleri için. buna sözüm yok ama kürtler bundan ibaret değiller. farklı bir bakış açısı olacak ama ben ne mutlu kürdüm diye övünenide sevmem ne mutlu türküm diye övünenide sevmem ne mutlu arabım diye övünenide. benim karşıtlığım etnik kökeni övenülencek bir duruma getirip hatta ve hatta müslüman kimliğinin üstüne çıkarmaktır. (yanlış anlaşılmasın sizi değil bu sözüm) Bizim bu dünyadaki amacımız ne?? Yüce Rabbime kulluk etmek değil mi? türk olsamda islamın bana verdiği görev aynı kürt olsamda çerkez olsamda. kimse etnik kimliğiyle kendini avantajlı göremez türkte kürtte hepimiz nihayetinde iki metre bezle toprağa gireceğiz. şurasıda ayrı mesele ben Fatihe hayranım Kanuniye hayranım Osmanlıya hayranım ama Fatih'in torunuyum diye övünmektense (yada onlarla aynı etnik kökendeyim diye) onun gibi olmaya onlar gibi yaşamaya onlar gibi idealist olmaya çalışırım. Efendimiz arap ama araplar diye peygamber Efendimizle aynı etnik kökendeler diye övünmek bir araba birşey katmaz ama Efendimiz gibi yaşamaya çalışan bir türke çok şey katar. Şu da başka bir boyutturki övünme arkasından gururu getrir gurur nefistendir nefiste şeytandandır. aslında dahada kısacası bence hepimiz adem babadan değil miyiz??? :) |
Alıntı:
Size sonucu söyleyeyim. Ülke öyle bir noktaya geldi ki Osmanlı'nın Türklüğü bile sorgulandı. Çünkü Türklük ülke bütünlüğünü bozucu unsur olarak göründü ve bu öyle abartıldı ki artık Tüklük aşağılanmaya başlandı. Osmanlı'da duraklama döneminde Türkler için nadan-Türk dendi. Yani kaba, cahil köylü Türk. Peki Ermeniler için ne deniyordu? Millet-i Sadıka. Ya Araplar için? Kavm-i Necip. padişah Beyazid'in bir şiirine bakın; Türkler ne anlar aşktan Adli/ Aşkın sırrını anlamaya epeyce akıl gerek Osmanlı saray şairi Nef'i'nin bir sözü; Allah, Türk'e irfan pınarını yasaklamıştır Kanuni döneminde katip olan hafız hamdi Çelebi; Sakın Türk'ü insan sanma Bir an bile olsa Türk'le birlikte olma Türk eline şeker alsa, o şeker zehir olur Türk'ün başını keserken sakın gam yeme Baban da olsa Türk'ü öldür Daha neler neler.. Biz başkaları rahat etsin diye Türklüğümüzü yok saymak bir yana ayaklar altına aldık. Peki sonuç ne oldu? Osmanlı buna rağmen milliyetçiliği durdurabildi mi? İsyan edenleri engelleyebildi mi? Hayır. Ülke dağıldı. Dağılmak bir yana Osmanlı Türklüğünden uzaklaşınca Osmanlıya sahip çıkıldı. hala da sahip çıkanlar var. Şu foruma bir bakın; http://kurdcu.10.forumer.com/viewtopic.php?t=257 Bu forumda hikaye yazmıyor. Yazılanların çoğu doğru. Bu ülke yok olma eşiğine geldiğinde anadolu insanına yöneldi. Aydınlarımız, 1850'lere kadar Türkleri hiç yazmazken neden 1910'larda birden bire divan edebiyatını herşeyi bırakıp anadolu insanına yöneldiler? Milli edebiyatı başlattılar? Çünkü zora düşen Osmanlı'ya kucak açan yine Türkler oldu. Anadolu insanı oldu. Boşuna demiyorlar tarih tekerrürden ibarettir diye. İnşAllah bu sefer dersimizi almışıszdır. Ama ben pek umut görmüyorum. Bizler tarihi çok çabuk unutan bir milletiz. |
Alıntı:
Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için siz halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Hiç şüphesiz, ALLAH katında sizin en üstün (kerim) olanınız, takvaca en ileride olanınızdır (hucurat 13) |
Alıntı:
RAHMAN razı olsun bende bu ayeti ilk okuyunca kabileler halinde yaratılmamızın tek nedeni demekki birbirimizle tanışmamamız gerektiği olduğunu düşünmüştüm. |
Alıntı:
Yazdığın yazıda sanki Osmanlıcılık yüzünden ülke yıkıldı anlamı çıkıyor.Osmanlıcılık olsun Türkçülük olsun bunlar Fransız ihtilali sunucunda Osmanlı'nın dağılmasını önlemek için ortaya çıkmış akımlardır.Türkçülük,dağılmayı önlemek bir yana hızlandırmıştır. Neyse konumuz bu değil konumuz Kürtler üzerinde yapılan baskılardır.Hiç kimse Türklüğünden utanmaz.Ben Türküm bunuda rahatlıkla dile getiririm.Ama Kürt'e sen Türk olacaksın Kürdüm diyemezsin diye baskı yapmanın hiç bir mantığı yoktur.Baskı radikalizmi doğurur.Nitekim PKK bu baskıdan doğmuş ve hala beslenemektedir.Bunlar bir yana bu terör örgütünün bir toplumsal desteği var.İşte açılım bu yüzde yapılıyor.O toplumsal desteği yok etmek için. Çözüm her zaman barış ortamındadır.Baskı ile hiçbirşey çözülmez sadece varolan sorunu arttırır. Bir Türk'ün de bir Kürt'ün de hiç kimseye baskı yapamadan kendi etnik kimliğinden gurur duyma ve bunu dile getirme hakkı vardır. Ben bu şekilde düşünüyorum. Bu şiiri filan ilk kez gördüm kaynağını belirtirsen sevinirim. |
Alıntı:
İttihat ve Terakki Fıkrası’nın yönetimi devralmasından sonra oluşturulan totaliter rejim doğu bölgesinde ki baskıları arttırarak kendi otoritelerini hissettirmek için subaylar keyfi olarak bazı aşiretlerin ileri gelenlerini tutuklaması ve Ermenileri hoş tutmak için Kürt nüfusunu silahsızlandırırken Ermenilerin serbestçe silah taşımalarına izin veriyordu. Bu durum Kürt nüfusunu artık rahatsız etmeye başlamıştı. Çünkü Ermeniler İttihat ve Terakki’den böylesine destek almalarından dolayı Kürt’lere yönelik baskılara yeniden başlamış ve savunmasız insanları katletmiştir. İttihat ve Terakki yönetimi bu tutumu sadece Ermenilere şirin gözükmek için yaptıklarını düşünmek eksik olur.Artık Kürtçülük harekatı Avrupa salonlarında değil Şark’ın tam içinde taşınmıştı. 200 sene önce biz Kürt’üz deme ihtiyacı duymayan insanlar niçin 1900’lerde deme ihtiyacı duydu.Soruyorum sizlere Kürt’leri böylesine bir mücadeleye girişmelerini bir nebzede olsa İttihat ve Terakki’nin yanlış politikaları yüzünden kışkırtılmadı mı? |
Alıntı:
Şimdi sanıyormusunuz ki Türküm yerine Türkiyeliyim dediğinizde sorun bitecek? (Zaten Türkiye demek Türk yurdu demek) Veya dağdaki "Ne mutlu Türküm" yazısını kaldırınca sorunlar bitecek mi? Bitecekse kaldıralım. Ama bitmeyecek. Kürtçe TV kanalı kurunca bitecek mi? Yine bitmeyecek. Bitmezde. Çünkü Türk sözcüğünden rahatsız olan bayrağımızdan da rahatsız oluyor. bayrağıda mı değiştireceğiz? Dağdaki Türk yazısını silmek kolay. şayet bayrağımzdan bile feragat etsek yine sonuç alamayız. Sonuç alsaydı Osmanlı alırdı. Amacı ülke kurmak olanlara ne hak verirseniz verin, kurtulamazsınız. Son sözüm şudur; Bizim yapacağımız şey, tarlada, bahçede çalışan, amacı sadece insan gibi yaşamak olan, bayrağımıza dilimze, vatanımıza sahip çıkan emektar doğu insanımızı Türk Kürt ayrımı olmaksızın kazanalım. Onları kalkındıralım. Terörle mücadeleyi de dağlarda terörist kovalayarak değil, masa başında oturanları avlayarak yapalım. |
Ben de kısaca bir kaç eleştiride bulunmak istiyorum.İnsanlara hakları vermek ya da terörü durdurmak, barış vs.. bütün bular karşımızdakine "insan" olarak bakmamızla alakalı, müslüman oldukları için değil.Türkler daha inançsız olduğunda onların haklarını elinden mi alacaksınız?Ya da osmanlı da millet-i sıddıka(ermeniler) devletin en önemli yerlerine geldiklerinde din mi değiştirmişlerdi? tabi ki hayır.Önemli olan insanın kendini insan gibi hissetmesine yardımcı olmak ve ikinci sınıf vatandaş muamelesinden kurtarmak.
bu meselenin doğmasında tarih hatalıdır, atalarımız büyük hatalar yapmıştır ve cumhurite döneminde kızılkürdistan bile kurulmuş ve kısa bir süre sonra stalin tarafından yıkılmıştır.Çoğu ortadoğuya sürülmüş ve 4o milyona yakın nufüsa sahip kürtler dünya siyasetinde hiçbir statü elde edemişlerdir.Bu da daha kürtlerin varlığını bile kabul etmeyenler için acı bir gerçek. Türkiyede de yakın tarihimize kadar kürtler en çok dilleri yüzünden eziyet çekmiş kürtçe kaset dinledikleri için yıllarca hapis yatanlar olmuştur.Diyarbakır cezaevi onlar için acılar ile doludur çünkü sadece ırklarından ve dillerinden ötürü acı çekmişlerdir.Köyler yakılmış içlerinde çocukların da bulunduğu siviller ölmüştür.kürt sorunu büyüyünce PKK oluşmuş ve devlete güvenini tamamen yitiren bir halkın çoğunluğu hakkını ve intikamını dağlarda aramaya başlamıştır.Anayasal düzen hala onları yeterince korumamaktadır ve demokratik açılım bu anayasa ile çok zor.İnşallah İçerik anayasaya yeni düşmez diyorum. |
Alıntı:
ilginç bir mesajdı doğrusu..korkmak ..rencide olacaklarını düşünmek ..çok aciz bir düşünce...ben KÜRDÜM..sen TÜRK sün bunda rencide olacak ne var anlamadım..ben gurur duyuyorsam sende duyacaksın..mesajın sonundaki notunuzu okudum...ama bu kadar yazıdan sonra onu bekirtmeniz bana samimi gelmedi..tarihte ırkçılık yapmamış kaç millet var demek ırkçılığı meşrulaştırmamıştır umarım..sonuçta bizler her zaman ümmet bilincindeyiz..hayatım boyunca ırkçı söylemlerde bulunmadım...istisnai durumlar dahil!!! |
Tarihinde ırkçılık yapmamamış kaç tane millet var? Bir araştırın bakalım.
Şimdi birileri rencide oluyor diye nasıl Türklüğümüzle övünmekten vaz geçeriz? Bu iki cümle birbirinden farklıdır. Herkes ırkçılık yapıyor. Bizde ırkçılık yaparız" anlamında yazmadım. İlk cümlede Türklük kavramının ırkçılık içermediğini yazdım. Ve dedim ki zaten Türkler asla ırkçı bir tavır sergilemediler. Irkçı bir unsur olmayıp, herkesi kucaklayan bir kavram olmasına rağmen bu ülke sizce Türklük kavramından nasıl vazgeçsin dedim. Millet bir ailedir. İnsan kendi ailesiyle övünmez mi? Övünür. Ama ailenle övünmen demek, başka aileleri dışlaman anlamına gelmez. Türklük'te büyük bir ailevi kavramdır. Burda bir yakınım, çocuk esirgeme kurumundan evlat edinmişti. Görseniz dünya tatlısı. Evlat edinildiğini de biliyor. Şimdi bu çocuk kalkıp "ben Doğan ailesinin bir ferdi değilim. Benim asıl annem babam farkıdır" demesi ne kadar doğrudur? Neyse. Ben konuyu daha fazla uzatmayacağım. Zaten benim Türk ırkçısı olamayacağımı da forumdaki yakın dostlarım biliyor. Şayet samimiyetime inanmıyorsanız, yapabileceğim birşey yok. |
Alıntı:
|
Övünmek nedir..? her anne çocuğuyla övünür hele ki çocuğu çok güzel işlere imza attıysa...
Ama çocuğu gidipte başka birinin çocuğuna kendini ezik hissettirecek,küçümsendiğini hissettirecek hal ve hareketler yapıyorsa olsun ben çocuğumla övünüyorum bunlar önemli değil diyerek görmezlikten gelebilirmi..? Övünmek milletin gözüne sokmak manasına gelmiyor ki tamam resmi olan bazı yerler'de Türklüğü ön plana çıkaran yazılar kullanılması normal bir davranış,ama sen koca dağlara taşlara bunu yazarsan bu abartılı bir övünme olmazmı..? Askeri kışlaların içi "Bir Türk Dünyaya bedeldir,Her Türk asker doğar,Ne mutlu Türküm diyene vs.. yazan tabelalarla dolu zaten dağa yazmanın ne mantığı var onu çözebilmiş değilim.. Sanki millet Türk olduğunu yada Kürtler senin Türk olduğunu bilmiyorda dağda o yazıyı görünce öğrenecek... Bunun ırkçı bir yaklaşım olduğundan başka mantıklı açıklaması yok.. |
Türkler Kürtlerle asırlardır birlikte yaşamışlardır.Ve neredeyse tabir yerindeyse sapına kadar Türk yahut Sapına kadar kürt kalmamıştır.
Peki bu cümleyi söylemedeki oran nedir? -Kafatasındaki 6 milimlik bilezik mi? Bırakın Allah aşkına bırakııın.Ne kadar çelişki meydana geldi.Nasıl kafatası ölçüsü saçma ve gereksizse,Asırlardır birlikte yaşadığın ırk(lar)a karşı kendi ırkını ön plana atmak ve övünmek okadar gereksizdir.Hangimiz kendi becerimizle Türk yahut Kürt olduk? :) Neyine övüneceğiz anlayamadım.Ya melezsek? kanıtla kardeşim.Asırlarca birlikte yaşamışsın. ne mutlu Türk'üm diyene diyen Türkleri bir kontrole tabii tutmalı.Türk değilse niye desin arkadaş? :) |
İlk önce sorun ne bunun cevabını bulalım.Sorun şudur : Bir terör örgütü var ve bu terör örgütünün arkasında bir toplumsal destek var.
Peki bu sorun nasıl ortay çıktı.Şöyle : Özellikle Cumhuriyetin 1935 li döneminden sonra aktif bir şekilde ortaya çıkan Kürtleri asimile etme politikası ve Kürtlerin kendi kültürlerini yaşamasını,dillerini konuşmasını engellemek için yapılan çalışmalar yıllar boyunca devam etti.1980 darbesi sonucu Kürtlere uygulanan yoğun baskı sonucu farklı isimlerle bilinen sol örgüt dağa çıktı.Ve PKK adını aldı.Yıllar boyunca da bu baskı ortamından beslendi. Şimdi ne yapılmak isteniyor : Bu baskı ortamını ortadan kaldırarak terör örgütününü toplumsal desteği ortadan kaldırılmak isteniyor.Uzun vadede de örgütün bitirilmesi hedefleniyor. Hiçbir Türk de Kürt de kendi kimliğinden utanmamalıdır.Bunu dile getirebilme hakkına sahip olmalıdır.Tabi ki bu açılım yapılırken dikkatli olunması gereken noktalar var.Birden bir özgürlük ortamı sağlanırsa yine başarılı olunmaz.Hükümetimizin de bunda dikkatli olması gerekir.Hepimiz bir arada yaşıyoruz. Son olarak : Hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye? |
Bence bir Türkün NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE deme hakkı vardır, aynısı Kürt veya herhangi bir millet için geçerlidir....
|
Sayın başbakanın kürt aclımını, "büyük gaflet ve dalelet" olarak değerlendiriyorum sadece.. ak parti kurulduğundan beri oylarını ak partiye vermiş, bu gafletten başkada tüm çalışmalarına tam destek veren bir vatandaş olarak, şehitlerimizin her gün kanlarını akıtan, gencecik evlatlarımızı ingiliz siyasi emelleri doğrultusunda öldüren beyni yıkanmış hainlere yeni askeri projeler le açılım yapmak yerine, gaflet ve dalelet içerisinde taviz vermesini asla kabul etmiyorum, hatta bu sebepten ötürü gelecek secimlerde ""ergenekonculara bile oy vereceğim bu sürecin geriye gitmesi için"". En azından ülke için samimi olan fakat, global güçlerin çaktırmadan kontrol ettiği bu ergenekon partileri, en azından bu konuda en doğru olanı yapacaklardır eminim.
|
Ak_yıldız'ın cümleleri bana bir şeyi hatırlattı.Irkçılığı reddederken bile ırkçılık yapmamız çok yanlış.İnsanların etnik kökeninin bu kadar irdelenmesi Fransanın soy ağaçlarını araştırıp kanına bakarak insanları engizisyonda yargıladıktan(?) sonra öldürmesine benziyor.Bizde durum daha vahim!
Anadolu toprakları medeniyetin her zaman merkezi olması hasabiyle tarih boyu her zaman göç almış.Türklerden sonra da, türklerin o engin cihat felsefesi anadoluya yine bir çok ırktan insanı taşımıştır.Yani o çekik gözlü türkler orta asyada kalırken türkiye coğrafyası farklı özellikteki çoğu ırkın özelliğini farklı insanlarda toplamıştır.Bugün hala orta asyada varlığını sürdüren öztürkler hala çekik gözlüdür ve etnik kökenleri türktür fakat dilleri büyük ölçüde rusya neticesinde asimile olmuştur.Rusları bu noktada kınarken aynı şeyi başka bir ırka yapmak zaten başlı başına saçmalık!Bütün bunlar neticesinde anadoluda yaşayan kimsenin etnik kökeni bence türk değildir ki bu kendi teorim.Zaten cumhuriyet dönemine kadar yalçın beyin de ifade ettiği gibi türklük siyasi bir kimlikti, avrupa osmanlıya "türkler" derdi.milliyetçilik akımı en çok ırkı barındıran osmanlıyı hekesten daha fazla etkilemiştir.Irklar kıştırtılıp, toplaşmış devletlerini kurmuşlar ve anadolu topraklarında kalanlar bu küçük ülkede osmanlıya zaten türk dendiği için türkiye denmiş ki yine bu da siyasi fakat sonradan ben anlıyorum ki birileri bunu siyasi değil etnisite olarak görmüş ya da öyle göstermek istemişler.kürtlerin ermenilerin arapların isyanları bu yüzden saymakla bitmez.Kendi kabına çekilmişler ve dillerini kimliklerini korumaya çalışmışlar. kendi ırk incelemem beni gerçekten çok üzdü.Gereksiz teferruatlar! Ama birileri bizi bu düşünceye ittince yine onların silahıyla onları vurduğumu düşündüm ama silah benim elime yakışmadı.Bu ülkede yaşayanlar türk de olabilirler, ermeni de olabilirler, kürt de olabilirler ne idüğü belirsiz bile olabilirler!Irkını üstün görenler insanlığını ırkına bağışlayanlardır! |
Alıntı:
Öncelikle yorumun için çok teşekkür edeiyorum Yalçın Başkanım, Yaçın Hocam, Yalçın abi. 1908 Osmanlısına ait küçük bir edebi alıntıyı paylaşmak istiyorum; "Osmanlı coğrafyasında kendimizin sandığımız birçok eyalet, vilâyetler devlete pamuk ipliği ile bağlı. Sultan Hamid'in toprak vermiş görünmekten ödü kopuyor. Ama saltanat bütünlüğü kendiliğinden çözülmektedir. Devletimiz, su aldığı bilinen, fakat henüz bütün heybeti ile deniz üstünde görünen bir gemiye benziyor. İçimizin ta derinlerinde, şuurla inilemeyen yerlerde, dudaklara kadar sesi gelmeyen bir sezgi vardır; -Ahh! Ben memleketten önce ölsem. Bu memleket, bizim ömrümüze de yetse.." |
Ne mutlu Türküm
ne kadar ilginç bir söz aynı şekilde bunu kürtlerde söyleyebilir pekala ne var bunda ne mutlu bende kürdüm dediği zaman niye kızarız ki pekala ben türklüğüm ile gurur duyuyorsam kürtlerde kürtlükleri ile gurur duyabilir bırakalım artık şu seksenlerin ve soğuk savaş yıllarından kalan kafatasçı milliyetçiliği milliyetçilik iki söze takılıp kalmak değildir |
Pess yani arkdaşlar, pesss!!!
Birileri çıkmış, türk vatandaşı olmanın en önemli öznesi olan "ne mutlu türküm" dinamiğini, kürtler söylemek istemezse söylemesin diyor, hatta dahada ileri giderek bu ülkede 5000 üzerinde gencecik evladımızı öldürmüş ingiliz maşalarının, gök kubbe altında halen yankılan şehit analarının feryadlarının müsebbibi hainlerrin kimse kılına dahi dokunamazken, gördüğü kürtler eziliyor hezeyanlarına kendisini kaptırmış bir gaflet uykusunbda diyor ki; kürtlerin ne mutlu kürdüm demesinden rahatsız olmamamız gerek... Günümüz şartlarına gelindiğinde ingiltere tarafından sağcılık, solculuk gibi ideolojik enstürmanlarla artık bu ülkede ipler oynatılamıyordu!! Köklü köklere sahip türk ulusunun tarihi; bayrak için, devlet için hayatını vakfetmiş kahramanlar, şehitlerle doludur... Türk İstiklal ve Hakimiyetini düyaya yeniden kuracak etkenler, köklü tarihinde bulunmaktayken, Türk İstiklal ve Hakimiyetinin yeniden dünya üzerinde kurulmasını engellemenin günümüz şartlarında tek yolu; halkı "akılcılık, insan hakları, demokrasi gibi yalanlar peşinde koşturmak, köklerinden, idea sından uzak, böylelikle basit bir rüzgarda savrulabilecek bir halk meydana getirmektir" Bakınız; yazdıklarınızı okuduğumda, eskinin batı taklitciliğiyle insanları suclayanların, şimdi batı taklitcisi olduğunu söyleyebilirim.. Kürt acılımına yaklaşırken, batı insan haklarını baz aldığınızı sanarken taklitci bir zihniyetle, bebek katillere taviz veriyorsunuz gerçekte. Dünyanın hiç bir ülkesinde bölücü terör örgütlerine karşı bu kadar müsamaha gösterilmez.. 5000 üzerinde gencecik evladımızı şehit etmiş bir katilden bahsederken "sayın" tanımlasını kullanan bir insannın bırakın mecliste dolaşmasını, en ağır şekilde cezalandırılır.. Evet kürtlere haksızlık yapıyoruz gerçektende, dağda Türk askeri öldürüp elini kolunu sllayarak gezenlere, birde ülkemizde onca aç fakir varken birde maaş bile ödeyecek kadar haksızlık yapıyoruz haklısınız!! Acalım, kürt acılımı yapalım!! Demokratik açılım yapalım!! İnsan hakları açılımı yapalım!! Bayrak için, devlet için, vatan için Malazgirt ten en son pkk ile mücadelede şehit düşen kahraman türk evlatlarımızın akıttığı kanlara rağmen, gaflet ve ihanet acılımlarını süsleyip süsleyip acalım!! Nasılsa yiyoruz, akılcıyız artık halk olarak, demokratiğiz, popilistiz... Umarım önümüzdeki günlerde özel yetkili Türk İstiklal ve Hakimiyet mahkemesi kurulur imarlıda, kürt acılımı yapanlar orada en ağır şekilde hukuka uygun gibi görünmesede, adalete uygun gibi görünmesede, Türk Ulusunun, dolayısyla tüm dünya insanlığının da selahiyeti için gerekli cezalar verilir... Akademik olarak kürtlüğü tanımlamaktan uzak, yür yüzünde israilden sonra, peygamberin torunlarını dahi hunharca katletniş fitne ve fesatın kaynağı kürtlük fitnesini büyük bir gaflet içerisinde uyandıracak, dahada uyaracak haklar tanıyanları ne tarih af edecek, nede türk halkı gelecek secimlerde af edecektir!! O ne denle, halen ak parti den umudunu kaybetmemiş bir secmeni olarak, başbakanımızın ve tüm ak parti milet vekillerinin samimiyetinden en ufak şüphe duymazken, bu gaflet acılımından derhal dönmelerini bekliyorum.. Aksi halde herşeyi Türk İstiklal ve Hakimiyetinin altında tutan biz yurttaşlar, bu hatanın birkaç saat içerisinde düzelmesi için sandık önümüze geldiğinde ne yapmamız gerektiğini çok iyi bileceğiz.. Sonra kimse Türk halkını nankörlükle suclamasın, güzel hizmetlerine işaretle!! |
Ben Doğu'da askerlik yaptım hem de en acı bir şekilde ve 25 arkadaşımı kaybedip, gazilik şerfiyle paye buldum...
Oradaki acılar inanılmaz boyutlarda. Devlet namına askerden başka hiçbir şey yok oralarda.. Ne camide imam ve ne de öğretmen.. çocuklar yalçın kayalarda filiz veren incir ağaçları gibi kendiliğinden büyüyor. Aileler sorumsuz ve oldukça da cahiller.. O dönemde Doğu Perinçeğin bir hatırası, dramın az ve öz tespitiydi...; "Doğu gezintim sırasında, Van ilinde geziyorduk..halk dedi ki ; 'Burada bir fabrika var gezmek ister misiniz?'... 'İşçi kardeşlerimi bir ziyaret edeyim, dertlerini dinleyeyim' diye düşünerek fabrika önüne geldiğimizde bizi askerler karşıladı. 'Hayırdır?..'dediğimizde.. 'Burası askeri bölge, buradaki fabrika da TSK'ya bağlı bir fabrika'.. 'İyi de, burası ne fabrikası?' diye sorduğumda.. Gelen cevap Doğu gerçeğinin bir aynası olmuştur.. 'Prefabrik Karakol Fabrikası.' |
Burada öngürülen demokratikleşme herkes için geçerlidir diye düşünüyorum....kalkıpta buraya Türk,Kürt,Laz,Çerkez yazmanın bir anlamı yok ki...bu ükede yaşayan tüm insanları ilgilendiren bir konu... Peki bu açılımlar olduğun da sorunlar ortadan kalkar mı? Hayır, çünkü bu ülkede huzuru istemeyenler rahat durmayacak hiç bir zaman.... ve son olarak şunları da eklemek istiyorum.... Terör bir vakıadır....bütün dünyada da bu böyledir demokratikleşen bütün ülkelerde terör var, ve bizde de olacaktır... ama onunla da mücadele edilecektir......Başka da yolu yok bunun...
|
Belki biraz farklı olabilir ama,bende kendi kapasitemin müsaade ettiği kadar bir şeyler yazmak istiyorum.
Öncellikle bu tür konular tartışıldığında bazı arkadaşların ısrarla İslamı öne sürüp,Sanki elinde bir çubuk insanın gözüne sokarcasına Hımmm ne demekmiş o hepimiz Müslümanız soyumuz Adem ile Havva'ya dayanıyor, hepimiz oradan geldik,cız bakalım yoksa ağzına biber sürerim misali nasihatler verdiğini görüyoruz.Arkadaşım biz embesilmiyiz.Bilmiyormuyuz nerden gelip nereye gideceğimizi.Camilere girerken sadece ayakkıbılarımızı mı bir kenara bırakıyoruz? Kimliğimizi de bırakmıyormuyuz? Din,dil ,ırk ayrımı olmaksızın hep beraber secdeye varmıyormuyuz?Gerizekalımıyız da sürekli olarak bu anlatılmak isteniyor.Anlamak mümkün değil. İkincisi.Ne mutlu Türk'üm diyene derken ,ne mutlu Türk doğana denilmediği ve bu ikisi arasındaki farkın çok iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Peki diyebilirmiyiz.Elbetteki sonuna kadar.Çünkü bunu demek için fazlası ile neden var. Eğer benim atalarım Çinlilerin ülkesinin etrafını tuğla ile ördürtmüşse(çin seddi), Atilla papa'ya ayağının altını öptürmüşse, Koca Anadolu bir günde Türk yurdu yapılmışsa,Murat hüdavendigar ,Türkleri orta asya'ya geri sürmek için içip içip saldıran haçlı ordularına balkanlara dar etmişse, İstanbulu alıp yüce peygamberimiz tarafından iltifat edilme onuruna nail olmuşsa, Bir mektupla Avrupada yıllarca dansı yasaklamışsa,İngilizleri Çanakkaleye gömmüşse.Anadoluya göz diken yedi düvelin gözünü oymuşsa sonuna kadar Ne mutlu Türküm diyene. Bu başarıları kat ,kat çoğaltmak mümkün.Geçmiş yüzyılların şartlarına göre çoğunluğu bilek gücüne dayanan ,birbirinden değerli bu başarılar bu sözü rahatlıkla söylememiz için fazlası ile yeterli.Kimbilir biraz rahat bıraksalardı, savaşlardan başımızı biraz kaldırabilseydik, başta bilim olmak üzere diğer alanlarda da çok başarılı olabilirdik diye düşünüyorum.Çünkü bu yetenek de Türk insanında var. Benim aslında asıl anlatmak istediğim şudur ki ,bırakın biz bu sözü söyleyip söyleyemeyeceğimizi,acaba söylemeyi hak ediyormuyuz.Yoksa bizler birer hazırcı olup şöyle bir arkamıza dönüp tekrar tekrar vay anasına be atalarımız neler yapmış diyerek bir iki gururlandıktan sonra yeniden tv nin karşısına geçip tırışkadan hikayeler mi izliyoruz.? O zaman bizlerin de bu sözü söylemeyi hak etmesi için bir şeyler yapılması gerekir. Örneğin ,ne zaman ki bölgesine gelip ortalığı karıştıran devletlerin ensesine birer tokat atıp okyanusun bir ötesinden geldiği yere fırlatıp atacak güce geldiğinde, Başta trafik ve terör olmak üzere sel ,enflasyon kısacası ne kadar canavar varsa hepsinin hakkından gelip ne zaman sınır dışı ederse. Ülkesinin milli gelirini en üst seviyelere kadar yükseltip zekat verebilecek insan bile bulamadığında, Üniversitelerimizden her alanda en iyi bilim adamlarını yetiştirip Dünya milletlerinin hizmetine sunduğunda, Ayda en az 10-15 kg etin girdiği evin ,yüzünden kan fışkıran sağlıklı nesiller yetiştirildiğinde, Ülkesinin lisanslı futbolcu sayısı kadar nüfusu olan ülkeleri,millete sinir krizi geçirtmeden yenebilecek güce geldiğinde, İşte o zaman Türkiyede yaşayan tüm insanlar ülkesinde yaşamaktan keyif alacak ve gerçekten Türk olmaktan mutluluk duyacak ve bunun çığlıkları duyulacaktır. Belki bunlar biraz dostlarımıza abartı gibi gelebilir ama asla imkansız ve hayal değildir.Olmaması için hiç bir neden yok. Ve benim için sonuç olarak bu anlamlı sözün kuru kuru söylenmesinden çok bu sözü söylemeyi hak etmemizin gerektiğidir. |
Acalım, kürt acılımı yapalım!! Demokratik açılım yapalım!! İnsan hakları açılımı yapalım!!
Bayrak için, devlet için, vatan için Malazgirt ten en son pkk ile mücadelede şehit düşen kahraman türk evlatlarımızın akıttığı kanlara rağmen, gaflet ve ihanet acılımlarını süsleyip süsleyip acalım!! Nasılsa yiyoruz, akılcıyız artık halk olarak, demokratiğiz, popilistiz... Umarım önümüzdeki günlerde özel yetkili Türk İstiklal ve Hakimiyet mahkemesi kurulur imarlıda, kürt acılımı yapanlar orada en ağır şekilde hukuka uygun gibi görünmesede, adalete uygun gibi görünmesede, Türk Ulusunun, dolayısyla tüm dünya insanlığının da selahiyeti için gerekli cezalar verilir... İşte sığ bir fikir yapısı... Kürt deyince hemen aklına pkk gelmiş arkadaşın kürtlerin hepsini terörist kalıbına sokuvermiş... Diyarbakırı,bütün doğuyu havaya uçuralım anlayışına sahip herhalde arkadaş.. Anadolunun kapılarını Türklere açan Alparslanın ordusunda ki Kürtleri unutuvermiş hemen..! Çanakkale şehitliğini'de gezmemiş anlaşılan... Banane pkk'dan biz neyi anlatmaya çalışıyoz adam konuyu nereye çekiyor bravo valla... |
Bu konuya bir mesaj daha yazmayacağım diyordum.Ama bazı yazılanlar nedeniyle yeniden yazma ihtiyacı hissediyorum.Çünkü anlayışını Irkçılık seviyesine yükseltmiş olanlar var.Aslında çok şaşırmamak gerekiyor.Çünkü bu kafa yapısı belki hükümet olamadı ama Türkiye'de hep iktidar oldu.Devlet kuruluşundan beri bazı insanlar(bazıları başbakanlıkta yapmıştır)şekilde ülkede Türkleştirme çalışmaları yaptı.İşte size bir örnek:
''Şark Meselesi Raporu'' Bu rapor dönemin iktidarı olan CHP'nin tarafından hazırlatıldı.İşte bazı maddeler: - Geniş bir bölgenin ortasında kurulacak Türklük merkezindeki iktisadi hakimiyet, Kürtçe ile ilgisini kesmiş bir zümre eline geçirilmeli. - Köy köy gezerek Kürtçe konuşan satıcılar ortadan kaldırılmalı. - İşi olan köylü, Türkçe bilmiyorsa memur olmayandan bir tercüman getirmeye mecbur tutulmalı. - Memurdan Kürtçe konuşanlar, birincisinde yazılı ihtar, tekrarında maaş kesilmesi, devam ederse memuriyetten çıkarılmalı. - Her yıl yaklaşık 3 bin Kürt batı illerine alınmalı, böylece 20 yıllık bir programla halkı ortadan kaldırmış, kalanları da Türk kültürüne yönelmiş hale getirilmiş olunur. Bir de o zamanlar da çıkartılan İskan Kanunu'na bakalım.Kanunun 11.maddesinde : ''Ana dili Türkçe olmayanlardan toplu olmak üzere yeniden köy ve mahalle kurması yasaktır.'' Bunları okuduktan sonra niye bu vaziyette bu ülke, niye böyle bir sorunumuz var olduğunu kolaylıkla idrak edebiliriz. Efendim ne bağlantısı var o zamanlarla aradan bir sürü hükümet geçti.Bir sürü olay yaşandı diyebilirsiniz.Bunun cevabı için ilk paragragtaki kalın yazılmış cümleyi tekrar okuyun. Anladınız mı şimdi? |
Alıntı:
Gecen aylarda sayın başbakan meclisteki grup konuşmasını dinlerken, her türk vatandaşı gibi bizimde gözlerimiz doldu... İlk defa bir başbakandan, tarihimizle, inancımızla, kültürümüzle, töremizle, farklı etnik yapıya sahip halkımızla ve daha bir çok bizi biz yapan, bize hayat veren değelerimizle çelişmeyen, milli değerlerimizi dile getiren konuşmasını yaparken, göz yaşlarımıza hakim olamadık.. Yani ben kafatascı bir türk faşistti değilken, eline silah almış yaşlı kadın, cocuk demeden öldürmüş, sonrada elindeki o kanlı silahla her türk vatandaşından daha fazla haklara sahip olmak için sürekli törörle bu ülkenin geleceğini tehdit eden, afedersiniz bu" ingiliz kırmalarına" sonuçları felaket olacak, daha cok insanımızın ölümüne neden olacak fitneleri oluşturacak tavizlerin verilmesine karşıyım.. Bakınız arkadaşların geneliyle anlaşamadığımız nokta şu... Arkadaşlar diyorki; bölge sosyo kültürel ve ekonomik acıdan teröre cok müsait bir haldedir, global güçler bu zayıf noktamızdan sürekli bizleri yakalıyorlar, bizler insanlarımızın kandırılıp dağa çıkmasını engellemek için onların bahane olarak ileri sürdüğü, arkasına saklandığı bahaneleri ortadan kaldıralım, nasıl tanınmak istiyorlarsa tanınalım böylelikle terör bitecektir diyor!! YANILIYORLAR!! Değerli kardeşlerimizin ne kürt sorunundan haberleri var, ne kürt sorununu doğru analiz edebilmişler, nede en basidinden kürtçe dilinde öğrenim hakkının verilmesinin, kürt halkının resmen devlet tarafından tanınmasının neler getireceği konusunda reel bir öngörüleri var.. Bu ülkede ikinci sınıf bir zümre varsa, baskı altında olan bir zümre varsa, oda yanlızca inancına, tarihine, milli değerlerine sahip cıkan ve ancak bu değerlerin üzerinde yeniden doğrularak, yer yüzünde fitneyi, yani akan kanı durduracak insanlardır.. Acılım yapılacaksa bunlara yapılır, bu zihniyete yapılır.. Hayatında bir kümes dahi yapmamış, yıkıcı, bölücü, katil teröristlere taviz verilmez!!! Hele birde pkk nın kürdistan hayallerine ulaşabilmek için gerek duyduğu dil, ırk gibi dinamiklerin resmen devlet olarak kabul ettiğimizi düşünüyorumda, allah korusun bundan daha büyük bir fitne olamaz.. Kerbelada peygamber efendimizin cocuklarını öldüren zihniyet, bu ülkede daha çok kan dökmek için gerek duyduğu temel dinamikleri, demokratik acılım gibi popilist söylemlerin arkasına sığınarak oluşturmak istiyor sadece.. Bu gün sadece "biz temel hak ve hürriyetlerimizi istiyoruz" diyen ingiliz maşası katiller, yarın "biz dili resmen kabul edilmiş bir ulusuz, bizim devlet kuracağız" diyecekler,,, Toprak isteyecekler.. ve dilini resmen kabul etmişseniz, toprağıda vermek zorundasınız!!!!!!!!!!!!!! Olay budur.. Sayın depare Sığlık, türk asıllı kürt halkımıza acılım yapıyoruz söylemleriyle, askeri gücünü tamamen yitirmek üzre olan ingiliz maşası pkk ya yeniden can suyu verecek özel haklar verilmesine, sosyolojik, psikolojik, tarih ve globol güçlerden bihaber "etki-tepki, sebep-sonuç" denklemleri kurarak kendisini realist sanaraktan, destek vermektir... Ortada bi baskı yok, ordata bi zulüm yok... sadece tarihleri boyunca insanlığa bir kümes dahi çakmamış asalak bir zihniyetin insanlarımızı öldürerek haraç istemesi var.. Benim kürt asıllı türk vatandaşımın iş sorunu var sadece.. Benim kürt asıllı türk vatandaşımın aş sorunu var sadece... Benim kürt asıllı türk vatandaşımın kürt sorunu çıkartan hainlerle sorunu var sadece.. Benim kürt asıllı türk vatandaşımın, genclerimizi öldüren, ülkenin zamanını çalan, teröristlerin halen imha edilememiş olmasıyla sorunu var.. Benim tek bir kelime türkce dahi bilmeyen türk asıllı kürt vatandaşımın, anadilini konuşamamak, inancını yaşayamamak, cankayada parası varsa ev alamak gibi bir sorunu yok..... Dolayısyla bu ülkenin bayrağına kan vermiş, emek vermiş, ter vermiş kürt asıllı türk vatandaşlarımıza bir açılımdan söz edilemez bu sürecte!! Muhatap bellidir, pkk nın meclisteki temsilcisi dtp ve bebek katili apo dur.. Sayın Cumhurbaşkanımızın iftar davetine katılan kürt asıllı şehit babamız değildir muhatap!!! Çanakkale şehitlerimize gelince, 9 aylı bir oğlum var şimdi :) o 7 yaşına gelmeden en az iki defa Çanakkale de şehitlerimize mezarları başında dua edecek inşallah, Malazgirt te dua edecek, kocatepe de, istanbulun surlarının önünde şehitlerimize dua edecek... Çünki bu dava, seyyid olan imam mehdi nin davasından başka , tek hak olan davadır... Bu ülke hepimizin, gelecek nesillere güzel yarınlar bırakmak istiyoruz.. O nedenle bütünlüğümüzü borçlu olduğumuz, bu topraklara hükmetmeizi borçlu olduğumuz hassas dengeler üzerinde oynama yaparken, duygusal yaklaşmayıp bin düşünmek zorundayız!! iyi niyetle hareket ediyoruz diye kötü sonuçların oluşmasına, anaların daha cok feryat etmesine sebep olmaya hakkımız yok.. Allah da bunun hesabını sorar. |
Sayın menes!!
Gördüğünüz ve gerçekle hiç bir ilgisi olmayan "kürt halkı eziliyor, onlara baskı yapılıyor" hezeyanları üzerine siyaset yapmaya, çözüm üretmeye calışıyorsunuz!! Fakat durumunuz böyle değil aslında..Çözüm ürettiğinizi sanarken, her gün anaların bağrına ateş düşüren, acıkca söyleyemedikleri, ama ıdım ıdım hayalini kurdukları bağımsız kürdistan idealarına ulaşmak için, demokratik hak istiyoruz söylemleri arkasına saklanan bölücülerin tamda istediği kıvama geliyorsunuz, farkında değilsiniz.. |
Sayın depare
Sığlık, türk asıllı kürt halkımıza acılım yapıyoruz söylemleriyle, askeri gücünü tamamen yitirmek üzre olan ingiliz maşası pkk ya yeniden can suyu verecek özel haklar verilmesine, sosyolojik, psikolojik, tarih ve globol güçlerden bihaber "etki-tepki, sebep-sonuç" denklemleri kurarak kendisini realist sanaraktan, destek vermektir... Ortada bi baskı yok, ordata bi zulüm yok... sadece tarihleri boyunca insanlığa bir kümes dahi çakmamış asalak bir zihniyetin insanlarımızı öldürerek haraç istemesi var.. Benim kürt asıllı türk vatandaşımın iş sorunu var sadece.. Benim kürt asıllı türk vatandaşımın aş sorunu var sadece... Benim kürt asıllı türk vatandaşımın kürt sorunu çıkartan hainlerle sorunu var sadece.. Benim kürt asıllı türk vatandaşımın, genclerimizi öldüren, ülkenin zamanını çalan, teröristlerin halen imha edilememiş olmasıyla sorunu var.. Benim tek bir kelime türkce dahi bilmeyen türk asıllı kürt vatandaşımın, anadilini konuşamamak, inancını yaşayamamak, cankayada parası varsa ev alamak gibi bir sorunu yok..... Dolayısyla bu ülkenin bayrağına kan vermiş, emek vermiş, ter vermiş kürt asıllı türk vatandaşlarımıza bir açılımdan söz edilemez bu sürecte!! Muhatap bellidir, pkk nın meclisteki temsilcisi dtp ve bebek katili apo dur.. Sayın Cumhurbaşkanımızın iftar davetine katılan kürt asıllı şehit babamız değildir muhatap!!! Çanakkale şehitlerimize gelince, 9 aylı bir oğlum var şimdi :) o 7 yaşına gelmeden en az iki defa Çanakkale de şehitlerimize mezarları başında dua edecek inşallah, Malazgirt te dua edecek, kocatepe de, istanbulun surlarının önünde şehitlerimize dua edecek... Çünki bu dava, seyyid olan imam mehdi nin davasından başka , tek hak olan davadır... Bu ülke hepimizin, gelecek nesillere güzel yarınlar bırakmak istiyoruz.. O nedenle bütünlüğümüzü borçlu olduğumuz, bu topraklara hükmetmeizi borçlu olduğumuz hassas dengeler üzerinde oynama yaparken, duygusal yaklaşmayıp bin düşünmek zorundayız!! iyi niyetle hareket ediyoruz diye kötü sonuçların oluşmasına, anaların daha cok feryat etmesine sebep olmaya hakkımız yok.. Allah da bunun hesabını sorar. O zaman bunları niye baştan söylemediniz..? İlk mesajlarınız adeta bütün kürtleri içine alan geneli kapsayan bir yaklaşım tarzını andırıyor... Zaten biz o "Benim Türk kökenli Kürt kardeşlerim" diyerek sıraladığınız Kürtlerden bahsediyoruz... Hainlerle,Hainleri destekleyenlerle zaten askerimiz,polisimiz halaha mücadeleye devam ediyor... Siz açılımın bunun önüne geçeceğine inanıyorsanız o sizin görüşünüz.. Bakın ben milli görüşe sahip olduğum halde bunun böyle olacağına inanmıyorum,inanmak istemiyorum... Bugün Kürt liderler terörist yandaşı olabilir zaten öyleler bunu herkez biliyor ama liderler terör yanlısı diye terör yanlısı olmayan milyonlarla ifade edilen kürtleri bu hain liderlerinin elinemi bıraksınlar..? Bıraksınlar da onlarıdamı kendi kör,karanlık ideolojilerine kurban etsinler..? Bu iş sadece askeriye ile bitermi sanıyorsunuz..? Ben askerliğimi o bölgede yaptım oranın arazisini gördüğüm zaman tsk'nın terörü kimyasal bir silah kullanmadığı sürece asla bitiremeyeceğine karar verdim.. Adamlar uçak,helikopter sesi duydumu mağaranın içine saklanıylar sen dağın tepesine ne kadar bomba atarsan at devlete zarardan başka bir işe yaramıyor.. Asker o araziye girdiği zaman'da ya keklik gibi avlanıyor,ya da mayına basıp şehit oluyor... Ne bordo berenin,ne komandonun,nede normal askerin giremediği bir çok bölge var orada yalnızca havadan vurulabiliyor ondada saklanıp kurtuluyorlar bu iş bu şekilde nasıl çözülecek...? Siyasi bir çözüm dışında başka çıkış yok... |
Alıntı:
Bugün 12 Eylül.1980 de bugün darbe oldu.Kürtlere neler yapıldı.Baskı oldu mu?Evet.Baskıdan da radikalizm doğdu.İşte PKK bunların ürünüdür.Bu terör örgütünün toplumsal desteği var.2 milyon oy aldığını düşünürsek çocuklarıyla birlikte 10 milyon eder.Neden bu insanlar onlara oy veriyor.Çünkü dilleri konuşulmasına izin verilmedi.Onları Türkleştirme uygulamalarıyla kendi kökenlerinden koparmaya çalıştık. Biz bunu çözümünü arıyoruz.Bu toplumsal desteği nasıl yokederiz diye düşünüyoruz.Bu annelerin gözyaşlarını nasıl dindiririz diye düşünüyoruz.Biz bu ülkeyi nasıl geliştiririz diye düşünüyoruz. Bu yazdıklarım hezeyan değil gerçeğin ta kendisidir. Asıl sizin yaptığınız tam bir ırkçık.Neye dayanarak onların dillerini konuşmasını engelliyorsunuz?Neye dayanarak asimile ediyorsunuz? Meraklayanmayın biz ne yaptığımızı biliyoruz. |
Aslında Doğu'da yaşanılanları.. gördüğüm korkunçlukları anlatmaya kalksam dev bir kitap cildi olur...
Sadece evet sadece birini söyleyeyim..; Benim babam kürt, annaem türktür. Yüksekova'da askerlik yaparken, ne bir mektup ve ne de telefon imkanı olmadığı için babam da 7 ay haber alamayınca ; Nizip Ask.Şb. Adana Kolordu K.lığına dilekçeler yazmış ama bir netice alamyınca; Binmiş arabaya Hakkari'ye oradan Yüksekova'ya ardından da görev yaptığı Dağlıca Karakolu'na gelmiş. Tabi bizim karakola o dönemde araçla çıkılmıyor.. karadan sadece tank, havadan da helikopterle ulaşım var.. Aşşağı yolda 'Yol araması' yapan Ütğm. plakanın Gaziantep olmasından mütevellit Babama; "Burada ne geziyorsun?" diye soruyor..tabi arabanın bagajında -bana- antebe özgü getirdiği yiyecek içecekler var..babam beni ziyaret etmek istediğini söylüyor ama Ütğm. inanmıyor.. "Allah Allah taaa Antepten bu cehenneme.. asker oğlunu görmeye mi geldin?.. erzakları kime götürüyon ulan?.." deyip başlıyor yaşlı başlı adamı dövmeye.. tabi buna diğer askerler de katılıyor.. Babam ismimi ve eşgalimi vermeye çalışıyor ama dayak faslı bir yandan da devam ediyor. Sadece çok sevdiğim Yusuf Uzman 'Komutanım bu adamın dediği doğru olabilir.. tarife uyan bir askerim var." diyor. Telsizle beni aşşağı köye çağırdılar.. Aşşağıya indiğimde babamı tanıyamadım..adamcağız kandan bir heykele dönmüştü. Sarılıp dakikalrca Ağladım..ağladım..ağladım.... Ütğm. ;' Adam gibi tarif versene be adam..200 askerin ismini tek tek bilemem ya?!! bak boşu boşuna dayak yedin..' Babam da Ütğm.'ne ;'Söyladim ama siz öylesine bir HINÇLA beni dövüyordunuz ki.. duymadınız bile.. duysanız da anlamak istemediniz...' |
All times are GMT +3. The time now is 08:19. |