Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Bülent Arınç (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=379)
-   -   Arınç'tan şok sözler: ''%47'yi haketmedik !'' (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116191)

nedering 09-17-2009 12:17

Arınç'tan şok sözler: ''%47'yi haketmedik !''

Arınç'tan şok sözler: ''%47'yi haketmedik !''

http://www.haber3.com/images/news/ar...ik--277436.jpg AK Partili Arınç'tan iftar yemeğinde ilginç bir açıklamaya imzasını attı.
17 Eylül 2009 / 08:58

http://ads2.haber3.com/adview.php?wh...373&n=a935c84c

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün akşam Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğinde ilginç bir konuşma yaptı

Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemine atıfta bulunan Arınç, “Yine aynı derneğin bir gecesinde yaptığım konuşmanın ardından, ağzımdan çıkmadığı halde ‘Müslüman cumhurbaşkanı seçmek gerekir dedi’ diye saçma sapan yorumlar yapanlar oldu. Ben sadece bir vatandaşın elindeki pankartı, bir konuşma içerisinde değerlendirmiştim, ama bakınız benim aklımdan geçmeyen etki o kadar büyük oldu ki, Anadolu ayağa kalktı ve bu sözler karşısında millet hiç de hak etmediğimiz halde yüzde 47 oy verdi” dedi.

‘Ölsem de gözüm açık gitmez’

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini gördükten sonra “Ölsem de gözüm açık gitmez” diyen Arınç, “Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, sivil, dindar, demokrat vasıflarına sahip bir cumhurbaşkanını halkın hâlâ sevdiğini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı. Esenboğa Havalimanı’nın isminin “Turgut Özal Havalimanı” olarak değiştirilmesinin gündemde olduğunu belirten Arınç, “Bunun üzerinde duracağız” dedi.

http://www.haber3.com/arinc-tan-sok-...---506968h.htm

Hakan Özkan 09-17-2009 12:23

Vahim bir durum aksina gurur verici duruş. Milletin bağrında gezinen samimiyetin nişanesi, halk merkezli siyasetin mutlak bekleyişi ve hayalide ançak böyle gü-zel ifade edilirdi. Rahatlayalım artık tebelerde halka saygılı insanlar cıkıyor .

menes 09-17-2009 12:31

Esenboğa' yerine 'Turgut Özal' teklifi

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin geleneksel iftar yemeği Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi'nde verildi.

İftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde bakanlık ve milletvekilliği ve valilik yapmış çok sayıda davetli ve Özal seveni katıldı.

İftar yemeği Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Bülent Arınç, konuşmasında Ankara Esenboğa Havaalanı'nın ismini Turgut Özal Havaalanı olarak değiştirmek istediklerini de açıkladı. Adnan Menderes ve 'başkalarının adının' havaalanlarına verildiğini belirten Arınç, Türkiye'ye giriş kapısı olan bir yere Turgut Özal isminin verilmesinin 'mütevazı ve masum bir istek' ve 'kadirşinaslık örneği' olacağını ifade etti. Özal'ın adını taşıyacak üniversitenin kurulduğunu hatırlatan Arınç, ilk öğrencilerini 2010-11 sezonunda alacak üniversitenin, en nitelikli eğitim veren üniversiteler arasında olacağını söyledi.

Haber7

BlueMoon 09-17-2009 12:49

O da olabilir güzel isim sonuçta

xhidayet 09-17-2009 14:45

Bülent Bey bana verdiği sözü hatırladı galiba??!!...
Kim bilir?!!...:(

akmmr 09-17-2009 14:50

parti içinde özeleştiri yapabilen insanları görmek mutlu edici..akparti yi eleştireceğiz ki daha iyi olacağız..

akmmr 09-17-2009 14:51

Özal gibi büyük bir şahsiyetin ismi tabiki yaşatılmalı...

xhidayet 09-17-2009 14:53

Alıntı:

akmmr Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668015)
parti içinde özeleştiri yapabilen insanları görmek mutlu edici..akparti yi eleştireceğiz ki daha iyi olacağız..

Böyle düşünmeniz beni mutlu etti..:saygılar:

Üç mevsim 09-17-2009 19:18

Alıntı:

xhidayet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668011)

Bülent Arınç size ne sözü verdi ki Hidayet bey :neki:
Ayrıca, Esenboğa'nın ismi Turgut Özal olarak değiştirilse daha güzel olur.

ishakyilmaz 09-17-2009 19:35

Sayın arınç çok ilginç bir yorumda bulunmuş!Düşünceler çarpıtıldı mı,yoksa kendisine mi ait bilmiyorum.Lakin Bülent Arınç gibi,bir hitabet ustasının sözlerini iyi okumak gerektiğini düşünüyorum!Bize olumsuz gibi gelen bu cümlenin altında daha başka olumlu nedenler yatıyor olabilir..

EpiVaTeS 09-17-2009 19:38

evet yüzde 47 yi haketmiyoruz
bu kadar işe yaramaz bir muhalefet ile yüzde 55 felan almamız gerekirdi :)

dejavu 09-21-2009 04:34

%47 çok

%4,7 olsa başka olurdu herhalde!!

EZEL 09-21-2009 11:38

Bülent Arınç'a katılmıyorum Bu ülke Recep Tayyip Erdoğana güvendiği için % 47 oy vermiştir cumhur başkanlığı seçiminde yapılan haksızlıklar muhalalefetin tutumu + olarak etki etmiştir bu sürece .

FarukARSLAN. 09-21-2009 12:14

Alıntı:

dejavu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669232)
%47 çok

%4,7 olsa başka olurdu herhalde!!

"İnsan hayal ettiği sürece yaşar"
- Yahya Kemal

dejavu 09-21-2009 14:32

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669261)
"İnsan hayal ettiği sürece yaşar"
- Yahya Kemal

Çok güzel bir söz,

hatırlattığınız için teşekkürler...

O zaman hep hayal edeyim ben... :)

dytsyn elif 09-21-2009 21:25

Alıntı:

dejavu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669280)
Çok güzel bir söz,

hatırlattığınız için teşekkürler...

O zaman hep hayal edeyim ben... :)

hep te hayal etmeyin derim.. tabi hayal kurmak güzel dir ama gerçeğe yakın olursa sizi daha mutlu eder kanaatindeyim.. olaki birgün hayal dünyasından çıkarsanız gerçekle yüzyüze gelince daha az etkilenirsiniz..

dejavu 09-22-2009 02:50

Alıntı:

dytsyn elif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669333)
hep te hayal etmeyin derim.. tabi hayal kurmak güzel dir ama gerçeğe yakın olursa sizi daha mutlu eder kanaatindeyim.. olaki birgün hayal dünyasından çıkarsanız gerçekle yüzyüze gelince daha az etkilenirsiniz..

o zaman insan ne yapacağını şaşrıyor... hayal etmek güzel birşey aslında...
Hayal kurmak... bilim ve teknoloji önceleri birer hayaldi... şimdi ise gerçek...
İnsanlar hep farklı olanı ve ulaşılmayanı hayal etmeyi sever. çünkü hayalinde ona ulaşabiliyor. gerçekte ise sadece bir hayalden ibaret.
gerçeği ve gerçek hayatı hayal etmek ayrı bir şey ama insanlar bunu hayal etmekten kaçınır. çünkü normal bilindik bir şeydir...

Rüyaları önemsemeye benzer bu halbuki rüyalar bizi sadece parmaklarımızla gösterebildiğimiz yıldızlara kadar bizi bir gerçeklikle yükseltebilir.

Seyyah 09-22-2009 03:09

Alıntı:

NaSR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668165)

:güzel:

AK_Türk 09-22-2009 05:23

Alıntı:

NaSR Nickli Üyeden Alıntı http://www.akpartiforum.com/images/s...s/viewpost.gif

aynen Katılıyorum

dejavu 09-22-2009 13:08

Alıntı:

AK_Türk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669396)
aynen Katılıyorum

bende katılayım mı?

dytsyn elif 09-23-2009 01:05

Alıntı:

dejavu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669388)
o zaman insan ne yapacağını şaşrıyor... hayal etmek güzel birşey aslında...
Hayal kurmak... bilim ve teknoloji önceleri birer hayaldi... şimdi ise gerçek...
İnsanlar hep farklı olanı ve ulaşılmayanı hayal etmeyi sever. çünkü hayalinde ona ulaşabiliyor. gerçekte ise sadece bir hayalden ibaret.
gerçeği ve gerçek hayatı hayal etmek ayrı bir şey ama insanlar bunu hayal etmekten kaçınır. çünkü normal bilindik bir şeydir...

Rüyaları önemsemeye benzer bu halbuki rüyalar bizi sadece parmaklarımızla gösterebildiğimiz yıldızlara kadar bizi bir gerçeklikle yükseltebilir.

bilim ve teknoloji noktasında görüşerinize katılıyorum lakin insanın hayal edmediği şeyler oldu olamAz denilen biçok şey gibi.. size bunu yazarken belkide hayalin güzelden yana olduğunu düşündüğüm için yazdım güzel göreceli diyebilirsiniz.. sy ERDOĞAN için muhtar bile olmayacagını hayal edenler vardı ama hayal onların yanında olmadı BAŞBAKAN oldu!esasen size daha evvel bu isteginizin ülkemiz adına güzel bir hayal mı olacağını sormalıydım izninizle..güzellik ve ülkemizin huzuru barışı adına tüm hayallerde varım lakin "hayallede "konuştum oda "varım" diyor..ve gereğini yapıyor..

Supraliminal 09-23-2009 14:32

Alıntı:

---(EbRaR)--- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669824)
Adam biliyor yanlışlarını yada hatırlıyordur sanırım.Umarım çavuk dönerler yanlışlarından...

Allah aşkına dürüstçe yanlışları sıralar mısınız ??

Ama AK Parti döneminden önceki hükümetleride kıyaslayarak.Haydi yanlışları var diyorsanız dökün bakalım bekliyoruz merakla.
Mümkünse belgeleriyle olsun.

isimsiz 09-23-2009 14:36

Alıntı:

xhidayet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 668011)

bülent beyin size verdiği sözü çok merak ettim şimdi :)

Asil25 09-23-2009 14:55

Bülent bey doğru söylemiş %47 yi millet birilerine nisbet olsun diye verdi,kendi akraba çevremden buna şahidim..

Supraliminal 09-23-2009 15:18

Alıntı:

---(EbRaR)--- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669844)
Efendim çok basit bir şey söyliyim.Papa ve diğer Ab ülkeleri başkanlarıyla çekilmiş fotografları ve sıkı dostluklarını görmüşsünüzdür.O avrupalılar ki daha dün kapımızda kurtturlar bizi öldürmeye bölmeye çalışıyorlardı şimdi dost mu oldular?Ve Pkk'yı kimin desteklediği belli tabiki avrupa ülkeleri peki Sayın Başbakan ve yönetim neden hâlâ kardeşlerimizi şehit eden insanların yanındalar...

Neden Refah-yol hükümeti işçiye %120 ye varan zam yaparken şimdi hükümet komik denilebilecek zamlar yapıyor...???

Evet dostuz ab ülkeleriyle neden böyleyiz ??
Çünkü faşizan bir yönetim yok artık TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE !
Dışa kapalı bir topluk olmaktan çıktık artık !
Ülkeyi bölmeye çalışanlar Avrupalılar değildir , şuan yargılanan ergenekon t.ö ve diğer terör örgütleridir.(PKK).
Ve bu terör örgütleri ile bu zamana kadar mücadele edemeyen bir hükümet yok artık.EL pençe divan duran hükümet zamanları bitti artık.
Alıntı:

Sayın Başbakan ve yönetim neden hâlâ kardeşlerimizi şehit eden insanların yanındalar...
Bu sözüne yorum yapmıyorum.Akl-ı selim olan bir insan böyle düşünemez.
Alıntı:

Neden Refah-yol hükümeti işçiye %120 ye varan zam yaparken şimdi hükümet komik denilebilecek zamlar yapıyor...
:w::w::w::w:

TIKLA GÖR VE SİTEYİ BİRAZ ARAŞTIR !

Supraliminal 09-23-2009 15:19

http://www.akicraatlar.com/resimler/...a8_595x351.swf

tıkla bakalım !

AK_Türk 09-23-2009 15:19

Alıntı:

dejavu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669428)
bende katılayım mı?

sende katil ;)

Supraliminal 09-23-2009 15:32

Alıntı:

---(EbRaR)--- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669880)
Faşizan bir yol demiyorum ben bize düşman olduğu açık insanların kapısında durmak diyorum... ve eğer siz istiyorsanız bir bakın bakalım Milli Görüş neler yapmış...Bu işler gülmekle olmuyor belgeler açık ve net Imf de borçları ilk biz kapattık siz ordan borç alıp alıp ödeyemediniz şimdide almayız deyip geçiypr sayın başkan,aldıklarına sayıyordur...Aklı selim derken kim aklı selim düşünmüyor siz kendinize düşman olduğunu bildiğiniz insanların yanında dururmusunuz?Ben bize ve dinimize düşman insanlardan uzak durmasını isterdim.Dışa kapalı bir siyaset değil İslama bağlı bir siyaset bekliyoruz...

Çok görmek isterseniz neler yaptığımıza bakabilirsiniz...http://www.milligorus-forum.com/port...ug-t20482.html

burdan bakmak istemiyorsanız
http://www.ihlforum.net/printthread.php?tid=10090 burdan bakın buyrun...

Ben sizin ne icraatler yaptığınızı biliyorum hepsini yakından takip ettim genede bakıcam teşekkürler...

AK İcraatları araştırında gelin.
Bir tamam kabul edelim icraat yaptınız(!) sonuç ne ??Neden hükümette değilsiniz ?
Neden mecliste değilsiniz ??
Halk memnun kalmış mı sizden ?? Niye oy vermemiş ??
Meclise girecek kadar neden oyunuz yok ??

Sebebi yaptığınız icraatlar olmasın :güzel:

Supraliminal 09-23-2009 15:38

Ya gülmeyeyim diyorum tutamıyorum kendimi :D:D.
Gelmiş anket sonuçları ile bana savunma yapıyorsunuz.

Supraliminal 09-23-2009 15:46

Alıntı:

---(EbRaR)--- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669895)
Bizim verdiğimiz zam o zaman için çok iyi bir paraydı ve halk çok iyi bir şekilde geçinebilrdi.Peki siz 700 lira aylıkla İstanbul da geçinebilir misiniz?Açlık sınırından umarım haberiniz vardır...

Açlık sınırı son model araba bizim ülkede :güzel:.
Ya gözünüzde var Allah(c.c) göz vermiş kulak vermiş kullanmanız için neden kullanmıyorsunuz.
İşinize gelmiyor ise o başka tabi.
Gözleri var görmezler kulakları var işitmezler.

Ahde vefasızlığı sizin hocanız yapıyor.
Makam uğruna attığı iftiralar mı desem ettiği küfürlermi desem ...
Siz ülkeyi şeriat ile yönetmek isterseniz bu halk size oy moy vermez.Hatta meclise sokmaz.İktidardan parti çöplüğüne gelirsiniz böyle.

Supraliminal 09-23-2009 15:52

Ülkeyi bölmekten bahsetmiştin değil mi ?? Ama hiçbir belge sunamamıştın.

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos..._6875640_n.jpg
Bizler belge ile konuşuruz.
Bizler somut fiili şeylerle konuşuruz.

uzman81 09-23-2009 15:57

Çok seslilik.

Supraliminal 09-23-2009 16:10

Alıntı:

---(EbRaR)--- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669916)
Benim Hocam adamdır beyfendi.Ahde vefasızlık yapmayan,dış ve siyonist güçlere karşı halkı uyaran bir insandır.Hakaret etti diyorsunuz ama bir zamanlar Sayın Başbakanın Hocamızın yanında olduğunu unutmayın.Hocamız ona çok büyük destekler verdi.Şimdide defalarca uyardı geri dönmeleri için ama malesef..Bizim kapımız gelene açıktır ama anlayana tabii...biz her zaman adil bir düzen istedik bu yüzden d8ler kurduk.

Efendim şimdi şeriatı tartışmayalım isterseniz.Hak dedim adil bir düzen dedim neler yapmışsınız gösterin dediniz gösterdim sonra hakarete gitmeyin isterseniz.Ben en baştan beri Sayın Başbakan demekten geri durmadım.Son olarak şunu söyliyim şeriatkötüdür diyorsanız şunu düşünün haa Allah tan daha iyi mi biliyor sunuz ki şeriat kötüdür diyebilesiniz...Düşüncelerinizi gözden geçirmenizi isterim.Şunu söyliyim biz İslam dışı işlere hep karşı olduk gene öyleyiz.İslamı Milli Görüş olarak algılar oa göre davranırız.Bizim görüşümüzde İslama uymayan şeylere yer yoktur.Zinayı suç olmaktan biz çıkarmadık,biz islama uymayan hiç bir şey yapmadık.Faize düşman olduk...Bizim görüşümüze laf söylerken dikkat edin.Özellikle gemişte yaptığımız şeyleri değerlendirecekeniz bunun içine Sayın Başbakanıda katın çünküo zaman o da bizim yanımızdaydı.Dönüp başka şeyler savunduktan sonra değişti işler...Sayın Başbakan ilk olarak Akpyi kurmadı o da bizimle refah yol hükümetindeydi...Sonradan bizi bıraktı ahde vefasızlık buydu işte.her zaman çalıştık ve devam edeceğiz inşALLAH,HAKKI ÜSTÜN TUTAN ADİL BİR DÜZEN İÇİN...

Doğru yoldan geri dönmez benim Başbakanım.Bizde sonuna kadar destekliyoruz 8 yıldır olduğu gibi.DURMAK YOK YOLA DEVAM !.

Şeriat'a gelince evet tartışalım bunu.Çünkü çok eksiksiniz.Şeriat yönetimi bir insanı zorla ibadet etmesine zorlamaktır.Oysa ki her kişi kendinden sorumludur.İbadetini kendisi için yapar -kendisi için inanır.Ayrıca şeriat demokrasiye tamamen aykırıdır.
İnsanların dinine yönelmesi için illa şeriat yönetimi olması gerekmez.
Demokratik yönetimler ilede insanlar ibadetlerini daha refah -rahat içinde yapabiliyor ve yapabilirler.
bu yüzden Şeriat'a tamamen karşıyım.
Şeriata karşı olmak sakın ha din karşıtı gibi göstermesin bizleri.Belli ki siz böyle düşünüyorsunuz.
--

Senin görüşünde islama uymayan şeyler yoktur ama Hocanızın islam karşıtı grublar ile ilişkisini görüyoruz.
Bu nasıl bir çelişki ?Lideriniz böyle ?

Zina neden suç olsun ??
Günahını Ahirette çekmeyecek mi ??
Niye insanlar cezasını versin ki ??
AK PArti tam tersine bi yanlışı düzeltmiş.
yine diyorum
Herkes ibadetini kendi için yapar.

----

Evet sayın Başbakanımız belirttiğiniz partideydi.Belliki kendine uymayan şeyler görmüş olacakki o partide ayrılıp kendi partisini kurma gereği duymuş.Bu da gayet normaldir.Bi insanı zorla tutamazsınız demokrasiye aykırıdır.
Herkes düşüncesinde özgürdür.

Fakat siz bizden olmayan düşmanımızdır anlayışını benimsemişsiniz.
Şu an AK PArti'nin ismi refah yol olsaydı(Allah korusun) yaptığı icraatları değil eleştirmek baş tacı yapardınız.Buda ne kadar tarafsız olduğunuzun göstergesi.

Supraliminal 09-23-2009 16:25

Alıntı:

---(EbRaR)--- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 669946)
Şeriati bilmeden konuuyorsunuz kesinlikle söylediklerinle şeriatın hiç bir bağlantısı yoktur.Dinde zorlama yoktur...Bu ayetlerle sabit bir şeydir.Biz kesinlikle din konusunda kimseyi zorlamayız.Çünkü şeriat böyledir...

Şeriat yönetimi zorlamadır.:güzel:
Başı açıklara vs... izin vermiyorsanız zorlamadır bununda Kuran/İslam ile hiçbir ilgisi yoktur.

musab 09-23-2009 16:29

ya hilafet ya şehadet

ya hilafet ya şehadet

ya hilafet ya şehadet

Asil25 09-23-2009 16:30

Şeriat yoldur,İslam şeriati doğruya götüren yoldur,yani bir kimsenin namazı,orucu,haccı vs şeriat kuralları içerisindedir,Şeriate karşı olan bunlarada karşıdır..
bakın bakalım ülkemizde Şeriate kimler karşı?

musab 09-23-2009 16:31

tağut yönetimlere elbet islam ordusu el atacak..zafer çünkü er yada geç islamındır

Supraliminal 09-23-2009 16:41

konuyu saptırmakta 1 numarasınız.Sizinde en iyi yaptığınız İCRAAT bu olsa gerek. :).

Ama Halk buna oy vermez. ! ;)

All times are GMT +3. The time now is 23:03.