![]() |
Armine'nin Hazırladığı Sözde Tesettür Menüsünü,STV İftaharla Sunuyor!
Tv kumandalarıMızın sabit kanalı STV,kaliteli ve eğitici programları ile Tv seyir etmemizin başlıca nedenlerindendir.Fakat son zamanlarda sizlerinde dikkatini çekmiş midir bilmiyorum ama benim dikkatimi ve protestoma neden olan bir reklam söz konusu!Oldukça rahatsızlık duyduğum,genel olarak tasvip görmeyen bu reklam malümünüzce ''Armine''giyiminin reklamı!Giyinmek güzeldir sloganı ile sahneye çıkan sözde Tesettür firması,para kazanmak uğruna,gerçek islami tesettür anlayışını yıkmaya çalışmaktadır!Özelikle bugünlerde dönen reklamı,hakkaniyetten uzak,para yönlü bir politika izlenildiğinin,dini argümanları hırslarına alet ettiklerinin açık bir göstergesi!Modern tesettür adı altında saçma sapan eşarp bağlama,ve giyim modelleri ile STV de her saniye reklam döndüren bu firmayı protesto ediyorum.Ayrıca STV gibi duyarlı ve hassas bir kadronun bu yanlışı gözardı etmelerinide bir türlü anlamış değilim!!!
Genel olarak konu bütünlüğü sağlanması ile birlikte,farklı düşüncelerde sirrayet etmektedir.Öncelikle konunun farklı taraflara çekilmesinden,sapla samanın karıştırılmasından ciddi bir biçimde kaçınmalıyız!Bizim burada değindiğimiz,kabul görmediğimiz mevzu son derece açık seçiktir!...Tesettür ve eşarp reklamlarına karşıyız demiyorum,ki bu reklamlarda yeni bugün çıkmadı ortaya.Lakin son zamanlarda STV de 24 saat reklamı yapılan bir tesettür markasının,hak olan tesettür biçimini baltaladığını,kötülediğini,diğer kardeşlerimizede kötü örnek teşkil ettiğini söyledik,söylüyoruz!Bu tesettür markasının, gözümüzün içine sokularak yaptırdığı reklamın ayrıca provokatif bir eylem olduğununda kanatindeyim!Çünkü açıkça tesettür erozyonluğu yapılmaktadır!Ve en az bunun kadar bizi şaşırtan ve üzen diğer bir mevzuda,bu yanlışa STV'nin ortak olmasıdır!.. Dün gece özelikle reklamları bekledim ve söz konusu reklamı cep telefonu ile çekip konunun açık seçik anlaşılması için haberimize ekliyorum.Şimdi diller susup,vicdanlar konuşsun bakalım...Hangi iman ehli kardeşimiz çıkıpta bu reklamı,bu görüntüyü islam dini ekseninde savunacak!!! http://img27.imageshack.us/img27/3152/armine1.jpg http://img188.imageshack.us/img188/6280/armine.jpg |
"Giyinmek güzeldir", sloganda pek bir vasatmış ; hiçbir şey ifade etmiyor (:
Örtünmeyi ne hale getirdiler, örtünmeyle alakası yok; sokakta bu reklamın destekçileri -şöyle bir bakının- epey fazla.. ne örteceğinden çok, nasıl örteceğin önemlidir. Nur 31. ayete dikkat etmeli.. nerde, kesik kesik uygulamak modern örtünme şekli (!) işte... aman ne örtünme. Stv bunda duyarlı mıdır, (...),,, reklam gerekir, nerden geldiği önemli mi; galiba Stv'de maddi kervana dahil olmuş çoktan. |
konuyu görür görmez atladım aynı reklam benimde dikkatimi ve aynı zamanda tepkimi çekti. RAHMAN razı olsun düşünceleriniz için. protestonuza sonuna kadar destek veriyorum.
|
Sizi destekliyorum.
|
Böyle bir tesettüre (!) bürünenler veya reklamını yapanlar Tesettürün neyi amaçladığını asıl gayesini anlayamamış malesef...
Tesettür reklamları gün geçtikçe bozulmaya başladı bakalım daha ne tür tesettür (!) tarzlarıyla karşılaşacaz... Peygamberimizin (s.a.v) "Başları deve hörgücü gibi olacak" diye haber verdiği örtü şekline nedense çok benziyor..! |
Geniş çaplı bir soruşturma yapmama rağmen o 'aykırı' reklama ulaşamadım!..Elinde bulunan var ise,veya karşılaşan arkadaşlarımız var ise o reklamı veya görüntüleri paylaşsın..
|
Benimde dikatimi çekmişti bu reklam.Yeşil atletli bir bayan var.Vucut hatları görünüyor.Kafasınada bağlamışlar arminenin eşarbını yapıyorlar uç kuruşa reklamı.Yazıklar olsun.Adi insanlar.
|
ya sevgili dostlar niye böyle hemen galeyana geliyoruz bunu anlamış değilim.yani illa yapılan bir işte kusur arayacaksak emin olun ben size hepsinden on tane kusur çıkartırım.sizle sadece bir cümle paylaşmak istiyorum yorumlarınızda saygı gösteriyorum ama gerçekten niyetiniz üzüm yemekse....
Müsbet,cazip ambalajlarla arz edilmeli, menfiye galebenin ancak bu yol ile olacagi asla unutulmamalidir. |
uzun zamandır bu ve benzeri konularda yorum yapma gereği duyuyordum. sizin açtığınız konu tam üzerine denk geldi. uzun yıllardır stv izliyorum. tek kanalımdır. fakat bu başörtüsü konusunda biraz daha dikkatli olmaları gerektiği kanaatindeyim
|
Alıntı:
|
Müsbet,cazip ambalajlarla arz edilmeli, menfiye galebenin ancak bu yol ile olacagi asla unutulmamalidir.
Doğrudur. Lakin bu sözün sonuna parantez açıp 'her durum için geçerli değildir' diye bir ibarenin konulması lazımdır. Çünkü bu müsbetin neye nasıl galebe çaldığı bugün ortadadır. Bu reklam için örtünenler yani örtüye sıcak bakanlar ne kadardır bilmem ama sözde tesettürlülerin sayısı gün geçtikçe bir çığ hızıyla çoğalmakta bu tür reklamlar sayesinde. Tesettürü emreden o yüce amir tesettürün sınırlarını da çizmiş. Bu sınırları esnetmek,esnetmeye çalışmak, esneterek özendirmek kimin haddine. Bugün bu tür reklamların yol açtığı vehameti bilmek isteyenler İmam Hatip Liselerine, İlahiyat Fakültelerine baksın. Acı gerçek öyle küçümsenecek kadar değil. "Kızım başını kapatsın, saçı gözükmesin de nasıl kapatırsa kapatsın." mantığı asla Kuran'daki tesettür mantığıyla örtüşmez. Ama ne yazık ki bu reklamların sayesinde yeni nesil bu şekilde örtünüyor. Buna da "Hiç yoktan iyidir." deniliyor. Ne demek ya yarım tesettür diye bir şey olur mu ! Allah korusun ama birilerine galebe çalacağız derken Allah tarafından galebe çalınmayalım. |
ben reklamı izlemedim fakat halkkımızda ki görüş eşarp bağlama konusunda güzel olsun hoş dursundur...musab arkadaşım bi bağlama şekli cıkardı bağlı olduğun siyasi görüş türban dediler siyasi simge ilan ettiler size mi soracak hanımlar başını nasıl bağlayacagını???reklamı izlemedm fakat resimde gördügüm sadece bayanların makyajı var fazladan onlarda sonucta reklam politikası...
|
Alıntı:
|
adem etyemez.ya sevgili dostlar niye böyle hemen galeyana geliyoruz bunu anlamış değilim.yani illa yapılan bir işte kusur arayacaksak emin olun ben size hepsinden on tane kusur çıkartırım.sizle sadece bir cümle paylaşmak istiyorum yorumlarınızda saygı gösteriyorum ama gerçekten niyetiniz üzüm yemekse....
Müsbet,cazip ambalajlarla arz edilmeli, menfiye galebenin ancak bu yol ile olacagi asla unutulmamalidir. Adem arkadaşımıza katılıyorum. reklamı izlediğimde konu mankeni yada örtünme şekli değil eşarplar dikkatimi çekti. vakkolar perrcardin ve benzeri eşarplar çok yüksek fiyatlarıyla aşırı dindar yaşıyan yada geçinen bayanların tam tesettür bağlayışrıyla başlarını süslemekte. bende bunları anlamakta zorlanıyorum. oysa teseddüre uymak çok güzel fakat günümüzde çıplaklık ön plana çıkarken bırakın örtü modern veya sizce adı neyse öyle kalsın. |
Genel olarak konu bütünlüğü sağlanması ile birlikte,farklı düşüncelerde sirrayet etmektedir.Öncelikle konunun farklı taraflara çekilmesinden,sapla samanın karıştırılmasından ciddi bir biçimde kaçınmalıyız!Bizim burada değindiğimiz,kabul görmediğimiz mevzu son derece açık seçiktir!...Tesettür ve eşarp reklamlarına karşıyız demiyorum,ki bu reklamlarda yeni bugün çıkmadı ortaya.Lakin son zamanlarda STV de 24 saat reklamı yapılan bir tesettür markasının,hak olan tesettür biçimini baltaladığını,kötülediğini,diğer kardeşlerimizede kötü örnek teşkil ettiğini söyledik,söylüyoruz!Bu tesettür markasının, gözümüzün içine sokularak yaptırdığı reklamın ayrıca provokatif bir eylem olduğununda kanatindeyim!Çünkü açıkça tesettür erozyonluğu yapılmaktadır!Ve en az bunun kadar bizi şaşırtan ve üzen diğer bir mevzuda,bu yanlışa STV'nin ortak olmasıdır!..
Dün gece özelikle reklamları bekledim ve söz konusu reklamı cep telefonu ile çekip konunun açık seçik anlaşılması için haberimize ekliyorum.Şimdi diller susup,vicdanlar konuşsun bakalım...Hangi iman ehli kardeşimiz çıkıpta bu reklamı,bu görüntüyü islam dini ekseninde savunacak!!! http://img27.imageshack.us/img27/3152/armine1.jpg http://img188.imageshack.us/img188/6280/armine.jpg |
Alıntı:
|
vücut hatlarını belli eden bir giyim tarzı. böyle olmaması gerekir. stv gibi kaliteli bir kanal bunu fark etmemiş besbelli.....
|
şimdi şöyle bir durum var yanlış heryerde yanlıştır. İslamın çizgileri bellidir kimse onu esnetemez o çizgiyi aşamaz. şimdi güzel bir dille evet stv nin bunu yapmaması gerekirdi diyenleri tebrik ediyorum ama sırf stv yi sevdikleri için savunmaya geçenlere katılmıyorum. ben çuvaldız batırmadan önce iğneyi kendime batırırım. mesela bizim kuruluşumuz tv5 bırakın tesettür reklam yayınlamayı reklamlarında kıyafeti islami kurallara göre olmayan bayanlar görsek hemen tepki veririz. bir çok kendi sitelerimizde konu açılmıştır tv5 niye böyle reklam yapıyor diye ayrıca milli görüşcüler çok ağır dille eleştirmişlerdir. aynısı milli gazete içinde geçerlidir milli gazetede öyle bir reklam görülürse hemen tepki verilir. sevgili kardeşlerim şunu asla unutmayın İSLAM BİRDİR TEKTİR tamam biz tam anlamıyla uyamıyoruz maalesef belki yeri geliyor o eleştirilen kadınlar gibi bağlıyoruz başlarımızı ama bu onun doğru olduğu anlamına gelmez. İSLAMIN ÇİZGİSİ BELLİDİR VE BÖYLE BİR TESETTÜR ŞEKLİ İSLAMA GÖRE YANLIŞTIR (NOKTA)
|
İnsanlar keşke biraz özentisiz olsa sorun olacağını sanmıyorum..
Eğer bir insanın içinde zaten böyle bir giyinme hissi varsa sadece o reklam tetikleyici olur. Gerçekten imanlı bir bayan zaten ona özenip reklamın verdiklerini kendine yakıştırmaz, Kur'anın emirlerine boyun eğer. Bundan sakın reklamı desteklediğim anlaşılmasın lütfen. Sadece bayanların kendisine dikkat etmesi gerektiğini aksi takdirde bırakın Armine'nin reklamından; her türlü reklamlardan kendine pay çıkartabileceklerini düşünüyorum. Tek kelime ile " nefis " meselesi... |
Alıntı:
|
Arkadaşlar yine özelikle altını çizerek vurgulamak istiyorum;Konumuz tesettür biçimi değildir!Konumuz söz konusu tesettür firmasının ''tahrik'edici,ve bana göre provokasyonel reklamıdır!Dahası bu reklamını,milyonların emeği ile kurulan,hizmet felsefesi ile islam dini için çalışıp,çabalayanların kurduğu STV de körü körüne bu reklamın yapılmasıdır!Söz konusu reklamda konu edilen mankenin üzerindeki tesettür kesinlikle dinimizin yasakladığı tesettür biçimidir.Zamane şeytanların işidir.Bunu kabul etmek,haklı olduğunu kanıtlamak için süslü bahaneler üretmek asla geçerli değildir!Bu yanlışı kimse savunmamalıdır.Bu çok büyük bir yanlıştır,bunun izahı mümkün değildir.Üstelik bu reklam dikkat ettiyseniz,günün 24 saatinde dönmektedir.Mantıklı düşündüğünüz zaman burada büyük bir çelişkininde olduğunu göreceksiniz.Yani açıkçası adamlar para zoru ile haramı meşru hale getirtmeye çalışıyorlar,üstelik bizim sesimiz ile...
Bu reklam ile ilgili tepkilerimizi,ve STV nin bir kumpasın içine çekildiğini dile getirmeliyiz.Bu yüzden STV nin vereceğim iletişim merkezlerine mesaj çekmenizi rica ediyorum. http://www.stv.com.tr/Contact.aspx |
Alıntı:
Tabiki çok haklısın.. Bak sen araştırıp öğrenmişsin ne güzel rabbim daim kılsın.. Eğer ki gençlerimiz tv'den reklamlardan bu kadar çok etkileniyorsa ve bilinçsizce özeniyorsa bende derim ki örnek alınacak çok güzel hocalar ve sohbetler var. Onu neden dinlemek istemiyorlar işte bu noktada kişinin nefsi çok önemli. Bence reklam işin bahanesi kolaya kaçıyor herkes. Allah doğru yoldan şaşırtmasın demek düşüyor bana ( bize ).. |
Alıntı:
|
Televizyondan uzak durduğumuzdan reklamları da takip etmek mümkün olmuyor hâliyle..
Bu ve bunun gibi reklamlar çok rahatsızlık veriyor.. Ve sokakda ki bu hâl.. Reklamların etkisi olmaz demek biraz saflık olur sanırım, O kadar güzel bilinç altına yerleşiyor ki bu reklamlar, sinsice işliyor beyine.. Şimdi bize farz kılınan örtüyü, ticarete dökmek, ve bu örtü yanlış tanıtılıyor ise göz yummak; yanlışa ortak olmakdan başka bişey olmasa gerek.. "Örtü" kavramı ne hâle gelmiş ki ülkede, Sadece saçı örtmekle müslüman oluveriyoruz.. Kur'an-ı Kerim'de örtünün şekli belirtilmiş, âlimler de bunu tefsir etmiş.. Yani tek bir örtünme şekli vardır o da âşikar.. TV kanalına gelince hiç birini övecek değilim; maalesef çıkar için mâlum kolaların ve mâlum ürünlerin (isimlerini yazmıcam reklam olamasın :)) reklamlarını yapmaya devam ettikleri sürece ..! |
Alıntı:
TV 5 kime satıldı ben buradan size sormak istiyorum..neye hizmet eden insanlara ne amaçla satıldı??bu bir ticaret mi ticaretse caiz fetvası mı verildi hocaları tarafından?? |
Açık seçik reklamlar dururken bu reklamları eleştiriyorsunuz yahu . :S
|
Alıntı:
Dikkat ediyorum da her yorumunuzda "üzüm yemek değil bağcıyı dövmek" hinliği var. Bulaşıklık edip sataşma derdi güdmeden yapsak yorumları daha iyi olur. Alıntı:
Biz de TV 5'i Karasal'dan mutlak surette takib etmeye çalışırız evet. Ariel, Coca Cola reklamlarından uzak.. Hoş oluyor.. |
STVyi eleştiriyorlar diye hemen insanlara damga vurmak isteyenlere şunu söyleyim:
Evet, stvyi bu armine vs. gibi şeyler için eleştiriyorum. Sadece stvyi değil, başörtüsünü bir reklam aracı olarak kullanan ve bunu da islami olmayan bir uslupla yapan (başını örten mankenlerin davranışları, gülücükleri, süslenmeleri vs.vsv.vs.) tüm kanalları eleştiriyorum. Ama burda konu niye stv denirse, stv islami kesimin bir kanalı. Bir kanald ile stvyi bir tutmadığımız için stvden beklemediğimiz ini bunları söylüyoruz. Kanald böyle bir şey yaparsa ya zaten bunların tıyniyeti bu normaldir deriz. ama stv için, kanal7 için vs. bunu diyemeyiz, dostça eleştiri hakkımızı kullanırız. benim evimde şu an en çok izlenen kanalların başında gelir stv. Lütfen her eleştiri yapanı düşman olarak görme huyundan vazgeçin arkadaşlar. |
Aslında yeni bir olay değil bunu her zaman görüyorduk.. Tasvip edilecek bir durum değil..
Bunu normal görüp,savunanlara,armine kataloğundan bir örnek göstermek istiyorum.. :) Armine hem giyim hem eşarp üreten bir firma.. Sizce aşağıdaki eşarp bağlama modeli ve mankenin üzerindeki kıyafet çok mu normal? Ha açık göğüs dekoltesi,ha kapalı göğüs dekoltesi.. Dekolte demek ''gösteriş'' demek..Dekolteyi ön plana çıkartan bu kıyafet ve bu eşarp bağlama modeli dinimizde mübahsa,helalsa kanıt görmek isterim..?Hangi ehli sünnet alimi buna olur vermiş merak ederim doğrusu..:utandım: http://xn--tesettrgiyim-ilb.com/armi..._esarp_48b.jpg Rezalet! Konu gayet açık aslında ama yine konuyu bulandırıp saptırmaya çalışan arkadaşlar var.. Alışkınız gerçi bu onların değişmeyen adetleri.. :) Stv'yi izleyen izler,izlemeyen başka konu açar onda eleştirir..Burda konu stvinin bilmem hangi dizisi,hangi yayın politikası değil ki.. Beni güldüren bir diğer konuda şu..:) Mesele dini konular olunca atıp tutan,kendilerini dini konularda hemen ön plana atan, internetin cihad erleri herşeyi biliyorda dinimizde ''türban'' diye bir örtünme şekli olmadığını,başörtüsüne ''türban'' denilmeyeceğini bilmiyor..Bir arkadaş örtümüze türban demiş.. :) vah vahh.. Birde bana diğer tv kanallarını önerenler var ki bir daha vah vahh.. :) tv5te başörtülü bir psikolog hanım var güzel program yapıyor.. :) Dinden,haramdan dem vuranlar,dinimizde bir bayanın sesi haram değil midir..? :) Buyurun bu tv5te program yapan hanımlarıda eleştirin.. :) Hadi bunu geçtim,bu bahsettiğim psikolog Mehtap hanımın örtü bağlama şeklide hayli ilginçtir.. tam bir ''devehörgücü'' örneği..:utandım: İnkar edene fotoğrafı koyarız,dileyen gitsin baksın ayrıca.. :) hani sizin dini bilginiz,islam politikanız..?Eleştirin övdüğünüz tv5i,yada yanlış yapmış diyebilme erdemini gösterin.. Stv yi bende eleştiriyorum çok büyük bir rezaletir o reklam! Sizlerde eleştirin destekçinizim..Ama kalkıpta konuyu saptırıp direk stvye,stvnin yayın politikasına getirirseniz,bana tv5'i önerip reklam yaparsanız lafımı esirgemem!! Bana göre tam takvalı program yapan hiçbir kanal yoktur mesela!Stvyide eleştiriyorum,kanal7 yide.. Televizyon zaten başlı başına bir şeytan..Eleştiriyi hepsi hakediyor.. Hükümeti destekliyor,nurcu,milligörüşe karşı diye bir kanala karşısınızdır doğal geliyor bu bana..Olabilir..Fikir çatışması..Ama ikiside islami kurallardan taviz veriyor mu? Veriyor! Kimse bana bir diğerini savunamaz! Velhasıl konuyu saptıranlar emin olsun çok zararlı çıkar! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yani kadının sesi haram değildir "Kadının sesi avret değildir Çünkü kadın alışveriş yapar, mahkemede şahitlikte bulunur Bunun için sesini yükseltmek zorunda kalır" (Tefsirü Ayati-l Ahkam 2:167) Şimdi ben bu fetvayı delil gösterip kadının sesi haram değildir desem kimse günaha girdiğimi söyleyemez çünkü Cumhurdan(Ekseri Alim) ve Hanefi Alimlerinden söz ediliyor... Peygamberimiz'de bu ümmetin Alimlerinin ihtilaflı bir konuda'ki görüşün'de(fetvasında) isabet ederse 2 sevap isabet etmezse 1 sevap alacağını buyuruyor... Yani bu Alimlerim tümü'de yanlış fetva vermiş olsa onlara bırakın günahı bir sevap veriliyor dolayısıyla o Alimlerin fetvasını kabul eden Müslümanlar'da günaha girmiyor... Lakin bu konu ihtilaflı bir konu zayıf hadislere ve bazı Alimlere göre kadının sesi haram... Dikkat buyurun ihtilaflı meseleler diyorum kesin olan haramlar hakkında zaten Alimlerin tümünün görüşü bir... Kadın sesinin Tv'den dinlenmesi hususunda'da mekruh olduğunu söyleyenler var; [Hoparlör, radyo ve TV ile duyurmaları ise mekruh olur.] (Tergibüssalat, Hadika) Ama kadının sesinin haramlık konusu ihtilaflı olduğu için tabi ki son derece sakınmak ve dinlememek en güzeli.. Bu yorumu'da tv5'i savunmak için yazmıyorum bu tür konularda hiç birini savunmuyorum tv5'de de stv'de de kanal7'de de ve diğer dini kanallar'da bu ve benzeri çok yanlış var... Onun için stv'ye alternetif tv5'i yada tv5'e alternatif stv'yi göstermek abesle iştigal olur çünkü maksat kanal beğenmeye gelirse bu bağlam'da her kanaldan kusur bulan çok olur... "Tencere dibin kara senin ki benden kara" hesabı.. Dediğiniz gibi saçı topuz yapmak,açık olan kadın sunucular,Müzik yayınları bu yanlışların başını çekiyor... Bu yönden bakarsak hepsinin hataları kusurları çok ama günahların'da derecesi var bir tesettür markası bir toplumda ki kadınları,kızları İslami olmayan bir giyinişe özendiriyorsa burda ki tehdit kadın sesi dinlemekten çok daha büyük... Zaten ben burda kanaldan çok markayı eleştiriyorum ama bu kanallar diğerlerine göre daha titiz davrandıkları için en azından kötünün iyisiler... Evet ben bu bağlam'da tv5'de dahil bütün kanalları hatta televizyonu'da eleştiriyorum... |
Konu bir hayli ilgi çekti çekeceği kadar.Fakat icraat noktasında kaş kişi gereken işlemi yapmıştır merak ediyorum.Konuyu saptırıp,kısırdöngü çekişmelere girenleri kale bile almıyoruz.Konunun özü son derece nettir.Hatta bu konuda çok değerli bazı arkadaşlarımız,oldukça isabetli yorumlarda bulunmuşlardır.Bu nedenle,hava-cıva eksriyetinde yorum yapmaktansa,Samimi ve dürüstçe bu yanlışlığı STV yönetimine bildirmektir.Hakkaniyetli duygularımızı bu yönde kulanmaya çaba sarf edelim.Ben konu ile ilgili uzun zamandır takipteyim,ve son olarak bu reklamın 24 saat alenen döndürülmesi sabrımı taşırdı ve sizlerle paylaşmak,duyurmak istedim.ŞİMDİ YAPMAMIZ GEREKEN DÜRÜSTÇE BU YANLIŞLIĞI STV YÖNETİMİNE BİLDİRMEK,KARDEŞLERİMİZİN YANLIŞLARINDAN DÖNMESİNE VESİLE OLMAKTIR.Yoksa hava-cıva konuşmanın mantalitesi olmaz!
|
Başörtüsünü pazarlamada başörtüsünden ziyade mankenin öne çıkarıldığı düşüncesindeyim
Kendi ceplerini doldurmak için dini bir takım simgelerin kullanılması çok zararlı bir şey umarım Armine yada x firma bundan vazgeçer |
Alıntı:
Acaba yanılıyor olabiir miyim? Bu yönde bir kanıtınız varsa buyrun paylaşın bizde öğrenelim. Bayan sesi teganni ile yani şarkı, türkü söylenmesi şeklinde haramdır diye biliyorum. Artı tv5 de olsa başka bir yerde olsa haram işleyen varsa ona haram demek doğru olandır. Stvde olan kötü bir şeyi eleştirmemek adına tv5 de de var haaa mantığı yanlıştır. Eğer ikisinde de varsa ikisi de yanlış yapıyordur. saygıyla. (deve hörgücü gibi bağlama konusunda sizinle aynı düşünüorum, kim yaparsa yapsın, nerde yaparsa yapsın bu şekil hiç hoş değil) |
Genel olarak konu bütünlüğü sağlanması ile birlikte,farklı düşüncelerde sirrayet etmektedir.Öncelikle konunun farklı taraflara çekilmesinden,sapla samanın karıştırılmasından ciddi bir biçimde kaçınmalıyız!Bizim burada değindiğimiz,kabul görmediğimiz mevzu son derece açık seçiktir!...Tesettür ve eşarp reklamlarına karşıyız demiyorum,ki bu reklamlarda yeni bugün çıkmadı ortaya.Lakin son zamanlarda STV de 24 saat reklamı yapılan bir tesettür markasının,hak olan tesettür biçimini baltaladığını,kötülediğini,diğer kardeşlerimizede kötü örnek teşkil ettiğini söyledik,söylüyoruz!Bu tesettür markasının, gözümüzün içine sokularak yaptırdığı reklamın ayrıca provokatif bir eylem olduğununda kanatindeyim!Çünkü açıkça tesettür erozyonluğu yapılmaktadır!Ve en az bunun kadar bizi şaşırtan ve üzen diğer bir mevzuda,bu yanlışa STV'nin ortak olmasıdır!..
Dün gece özelikle reklamları bekledim ve söz konusu reklamı cep telefonu ile çekip konunun açık seçik anlaşılması için haberimize ekliyorum.Şimdi diller susup,vicdanlar konuşsun bakalım...Hangi iman ehli kardeşimiz çıkıpta bu reklamı,bu görüntüyü islam dini ekseninde savunacak!!! http://www.akpartiforum.com/images/s.../wol_error.gifResim normal boyutlarından daha küçük görünüyor.Tam Boyutları için Tıklayınız . 1600x1200 ve 410KB. http://img27.imageshack.us/img27/3152/armine1.jpg http://www.akpartiforum.com/images/s.../wol_error.gifResim normal boyutlarından daha küçük görünüyor.Tam Boyutları için Tıklayınız . 1600x1200 ve 391KB. http://img188.imageshack.us/img188/6280/armine.jpg KONUMUZ BUNDAN İBARETTİR,BU HUSUS İLE İLGİLİ YORUM YAPILMASINI DİLİYORUZ!!! |
Arkadaşlar neyin peşindesiniz?
Bulunduğunuz her mekanı tartışma arenasına çevirmek zorrunda mısınız? Uzlaşacak orta nbir nokta bulamıyormusunuz? Bulamuyorsanız hiç olmazsa bir birinizden uzak durun. Görüyoruz ki pes edecek taraf yok, lüzumsuz yere münakaşa yapacağınıza gidin açın Kura'ı iki sayfa okuyun, gidin iki rekat namaz kılın, sizi burda yapacağınız tartışma kurtarmaz. |
Laf kalabalığı yapıp,boş yere inşirahımızı tüketeceğimize konu ile ilgili tepkilerimizi STV yönetimine iletirsek faydalı ve hayırlı bir adım atmış sayılırız.Bu yanlıştan dönülmesi elzemdir.Aksi halde STV de yanlışa ortak olmuştur,imajını kötüleyecektir.
|
konuyu kilitleyin bu saate kadar iletenler iletmiştir.bu saatten sonra bu konun hiçbir faydası olacağı kanaatinde değilim.teşekkürler...
|
Alıntı:
eğer tartışmaz isek zaten sorun oradadır tartışılarak yanlışa ulaşır ve doğrusunu yapmaya gayret ederiz |
Ben aslında her konuda dinden dem vurup bir halt bilmeyenler adına bir örnek vermişitm kadın sesini..Kadın sesi bazı yerler dışında HARAMDIR!
Konuyu çarpıtmak gibi olmasın ama burda dğeildir denilmiş ona açıklık olsun.. Kadınların, yabancı erkeklerle lüzumsuz yere konuşmaları, şarkı, hatta Kur’an, mevlid, ezan okuyarak seslerini erkeklere duyurmaları büyük günahtır; ancak, alış veriş gibi ihtiyaç olunca, fitneye sebep olmayacak şekilde, ihtiyaç kadar ciddi konuşmaları caizdir. (Tergib-üs-salat, Hadika) Buna benzer çok hadis ve ictihad ehli alimin yorumu var(ehli sünnet alimlerimiz) Tv5teki hanımın seisne herkes dikkat etsin ne kadar ince,naif ve KİBAR.. Oysa kendisi bir psikolog,tvye çıkmadanda özel muayenehanesinde hastalara yarıdmcı olabilir.. Her konuyu dine imana getirenler ve üstüne tv5i savunanlar için verdim bu örneği ki sonuna kadar arkasındayım!!! Yumuşak ve kibar konuşması kalbi bozuk olanları pekala tahrik edebilir ki bu yüzden onun yaptığı da yanlıştır.. Allahü teâlâ, kadının namahremle yumuşak sesle konuşmasını men ediyor. (Mektubat-ı Rabbani 3/41) Kadın sesi dinimizde gerekmeyen yerler dışında HARAMDIR! Kadınların seslerini erkeklere duyurması haramdır. Bazı âlimler, ihtiyaç zamanında, ihtiyaç kadar ve sert, ciddi konuşmaları caiz olup fazlası yine caiz olmaz buyurmuşlardır. (Tezkiye-i ehli beyt) Bununla ilgili birde ayet var! (Ey nebi hanımları, siz diğer kadınlar gibi değilsiniz. Allah'tan sakının, edalı, yumuşak konuşmayın, kalbi bozuk olan, ümide kapılır; hep ciddi konuşun.) [Ahzab 32] Edalı ve yumuşak konuşmak caiz değil ise haramdır ve tv5teki hanımın konuşmasıda gayet edalı ve çoook yumuşak..Şimdi bazıları ses tonu öyle diyecekler..Ama bakın dini hükümlerde ''gerektiği yerde sert konuşmaları caizdir'' deniliyor! Çalgı ve kadın sesi, sima değil gınadır, haramdır. (Dürr-ül-mearif) Kadınların seslerini erkeklere duyurması haramdır. Bazı âlimler, ihtiyaç zamanında, ihtiyaç kadar ve sert, ciddi konuşmaları caiz olup fazlası yine caiz olmaz buyurmuşlardır. (Tezkiye-i ehli beyt) Kısacası kadın sesi ihtiyaç dışı haramdır..İhtiyaç için olursada böylesine yumuşak ve kibar konuşması yine gınadır!Mehtap hanım bir doktor kendi özel yerindede pekala insanlara faydalı olabilir..Her doktor tvye çıkıp hastalarına fayda sağlamıyor ki.. Amacım bunu gündeme getirmek değildi aslında ama bazıları kaşındı,konu stv değilken,bir reklam iken stvnin yayın politikaları eleştirildi birde üstüne tv5 önerisi yapıldı.. Tv5in benim gözümde stvden farkı yok,biri daha geniş düşünceli ve daha gözde bir kanal o kadar.. Hadi ses konusunda ihtilaf edenler kabul etmeyenler var,onu geçtik.. Birde o devehörgücü,sıkmabaş tarzı örtüsüne ne diyorlar hiç ses gelmedi atıp tutanlardan.. :utandım: Bir reklamı bir kanalın yayın politikasına kadar getirirp saptırdılar,madem yanlış sizin sunucunz hakkında da konuşalım.. Daha başörtümüze türban denilmeyeceğini bilmeyenler cihad naraları atıyor.. ve veyla.. :) |
All times are GMT +3. The time now is 18:55. |