Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Diğer Belge Küpürler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=451)
-   -   Erbakan'ı SUSTURAN YANIT! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=116686)

Duygu'Seli~ 09-25-2009 00:10

Erbakan'ı SUSTURAN YANIT!

Kendi hükümet döneminde köylüleri tek tek dolaşıp kendi kafasına göre fetva veren,REFAHA OY VERMEYEN PATATES DİNİNDENDİR! diye resmen küfre giren ve haddi dahada aşarak ''fakirlere değil,partiye'' zekat verilmesini talep eden ERBAKAN hoca bakın NASIL SUSMUŞ!:cool:

Milliyet 1997

Asil25 09-25-2009 00:19

kardeşim birilerine kızıpta bu tür kaynağı ne olduğu belli olmuyan iddiaları koyarsan,sorarlar adama madem Refah partisi bunları yapıyordu genel başkan yardımcıları sayın Bülent arınç,sayın Abdullah gül ve belediye başkanları sayın Tayyip erdoğan ve şuan akpartinin belkemiğini oluşturan bir çok insan değilmiydi?

kaldıki bu yazdıklarım o partide görev yapmamış olsalar bile sizin kaynak diye ortaya koyduğunuz şey sadece bir iddia,hatta iddiadanda öte düşmanca bir yazı,yani belge falan değil..selametle

EpiVaTeS 09-25-2009 00:41

uleyn siz kaynağı ne idiğü belirsizler itimam gösteriyonuzda
birileri sizin hakkınızda yayınlayınca niye itimam göstermiyonuz
yoksa bize olunca tamamda size olunca tu kaka mı?

EpiVaTeS 09-25-2009 00:48

hürriyet gazetesinden kanıt gelir birazdan yada milli gazeteden
nede olsa kanka oldular tv5 satışından dolayı

Asil25 09-25-2009 00:54

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670751)
Yoo birilerine kızmadım ve kaynağı belli olmayan diye birşey yok!
Araştırın o yılları.. Bu kanıtın aksini savunuyorsanuz ispatınıda yapacaksınız!
Var mı ispatınız? Bir gazete küpürü koysam AK Parti karşıtı,saldırıya geçerisniz hemen doğrudur diye desteklersiniz..Bakın forumda çok örneği var koyarım o iddia denilen ama sizin destek olduğunuz haberleri şuraya.. :)

Ben belgedir diye koydum ortaya..
Madem belge değil buyrun aksini ispat edin!

Bu lafı söyleyen Arınç,Erdoğan yada diğerleri değil ki!Sizin mücahidiniz ERBAKAN!:hihi2: Kaldı ki başbakanımızın onunla yollarını ayırmasının sebebide Erbakan'ın yanlış yoldan gittiğini anlamasına kanıttır zaten! Bakın oda gördü ki gerçeği,anladı böyle yalanla,halkı kandırmayla bir yere varılamayacağını,ayırdı yolunu!HAMD OLSUN!
Başka bahane?Pardon belge? Bekliyoruz iştiyaklaa..;;)

kardeşim bakın iddia sahibi iddiasını belgelemek zorundadır,hakkında iddia edilen kişi değil..

şimdi siz kalkıp benim birisine hakaret ettiğimi iddia edeceksiniz banada hakaret etmediğini ispat et diyeceksiniz bu olacak şeymi?

kardeşim ben sizinle tartışayımda yeneyim mantığıyla yazmıyorum buna inanın,benim forumlarda bulunma gayem münazara ederek bildiğim doğruları anlatmak bilmediklerimi birilerinden öğrenmek,yanlış bildiklerim var ise onlarıda düzeltmek...
şuna inanın eklediğiniz yazıyı yazan kişi sayın Başbakanada düşman,yazarın başka yazılarını araştırın bakın..ve yazdığı yazı belge falanda değil...

Duygu'Seli~ 09-25-2009 01:05

MaşaAllah berekAllah..Milli görüşlü kardeşler nasılda böyle bir qanda yumuşak,sakin yazmaya başladı..Şaşırdım..Bir önceki konularda nerdeyse döveceklerdi beni.. Süt ve kediii.. MaşAllahh.. :)

Ha doğan medyası ha sizin medya..Fark var mı..? Haberin kaynağı belli ''milliyet'' iddia sahibidie milliyet..Hadi varsa haberin aksi kendinizce yorumlar yerine İSPAT EDİN!
Bir kaç konu öncesinde AK Parti için sallıyordunuz bol keseden ama!Size gelince bize saldırmak mübah,bize değil! Başka?

EpiVaTeS 09-25-2009 01:14

ben diyorum herzaman
ne kardeşliği ne aynı çizgisi
bunların yeni kankaları doğanlar
ticari işleri var yakında sp reklamları dönmeye başlar tivilerinde doğanların

uzman81 09-25-2009 10:06

Hoca öyle birşey demiş olabilir, patates dini diyerek neyi kastettiğini kendisine sormak lazım mantıken mutlaka bir açıklaması vardır ama şunu söyleyebilirim, müslümana çok yakın bir parti varken gidip dine en büyük darbeyi vuran partilere oy verenlerin imanlarında bir eksiklik vardır.

Hocanın konuşma tarzı belli, bazı tabirleri ortam gereği kullanıyor, şundan eminim kesinlikle fakirlere değil refah partisine zekat verin dememiştir.

Ben müslümanım diyen ve gidip chp ye oy veren, camide en ön safta namaz kılıp cebinde sabah gazetesi taşıyan bir müslümanın imanı sizce ne derecededir?
Bence dilinden aşağı inememiştir.

Şurası bir gerçek, hoca malum söylemlerini değiştirmediği sürece iktidara gelse dahi o makamda fazla kalamaz, örnek Refah dönemi, millet çok rahat etti ama millet üstü unsurlar çok rahatsız oldu, bu dönemi karalamak için olmadık entrikalar çevirdiler aczimendiler kalkancılar kadınların camiye gitmesi cenase namazlarında erkekler gibi ve erkeklerle karışık saf tutmaları vesaire sırf bu dönemi karmaşa ortamına çevirmek ve refah partisini halkın gözünde küçük düşürmek için yapılan işlerdi.

Hocamızın hataları yokmuydu?
Elbette vardı, mesela başbakanlığa sarıklı cüppeli hocaları cemaat ileri gelenlerini toplaması bence anlamsız hatta biraz abes bir durumdu, bunu söylememdeki gaye o şahısları dışlamak değil elbette ama senin ülkenin durumu belli, egemen güçler zaten öküz altında buzağı ararken böyle maceralara girişmek niye?
Bazı partililerin düzene muhalif açıklamaları örneğin Hazan mezarcı Şevki yılmaz, ben şevki yılmazı şahsen severim hatta şu an kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyorum, ama o dönemler büyük hatalar yaptı.
Bu hatalar elbette islama karşı değil, partinin gelişimini baltalayıcı hatalardı.

Kısacası arkadaşlar, amacınız Erbakan Hoca'mızı kaalamak olmamalı, O bu milletin refah içinde yaşaması için elinden geleni yapmıştır ama ne yazıkki milletimiz tarafından yeterince anlaşılamamıştır.

İsmet İnönü Hocamız hakında ne dedi bilirsiniz, Bu millet bir tane adam yetiştirdi o da dinci çıktı.

Saygılar.

zeynep20 09-25-2009 10:46

İşbirlikçi diye benim kafamın tasınıda attırmayın.. buraya erbakanın yaptığı işbirlikleri gazete küpürleriyle ortaya koyarsam utancınızdan yerin dibine girersiniz! ;)
Apoyla görüşmeleirni,özelleştirdiği toprakalrın belgelerini koyarsam feleğiniz şaşar!

ben bu belgeleri istiyorum bana gazate kipürleriyle gelme..bu attığın iftarayı temizle

zeynep20 09-25-2009 10:57

Alıntı:

Yitik Şehrin Süvarisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670752)
hürriyet gazetesinden kanıt gelir birazdan yada milli gazeteden
nede olsa kanka oldular tv5 satışından dolayı

Sizin kadar da olmasakta ...

zeynep20 09-25-2009 11:01

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670759)
MaşaAllah berekAllah..Milli görüşlü kardeşler nasılda böyle bir qanda yumuşak,sakin yazmaya başladı..Şaşırdım..Bir önceki konularda nerdeyse döveceklerdi beni.. Süt ve kediii.. MaşAllahh.. :)

Ha doğan medyası ha sizin medya..Fark var mı..? Haberin kaynağı belli ''milliyet'' iddia sahibidie milliyet..Hadi varsa haberin aksi kendinizce yorumlar yerine İSPAT EDİN!
Bir kaç konu öncesinde AK Parti için sallıyordunuz bol keseden ama!Size gelince bize saldırmak mübah,bize değil! Başka?

bak kardeşim kızdırma beni ....size insan gibi cevap veriyoruz bundanda anlamıyorsunuz...diğer şekilde de mesajlarımız siliniyo..asıl şu yorumunuzla tahrik ediyorsunuz...sabrımı zorluyorsunuz ama sizin gibi cevap vermiycem...:güzel:

zeynep20 09-25-2009 11:35

Allah razı olsun :güzel:

menes 09-25-2009 11:46

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670802)
ben bu belgeleri istiyorum bana gazate kipürleriyle gelme..bu attığın iftarayı temizle

Tüm konuşmaların detayları var ama yazması çok uzun sürer.
Erbakan APO ile dolaylı olarak görüşmüştür.27 Temmuz 1996 tarihinde RP'nin Balgat'taki Genel Merkezinde Van Milletvekili Fethullah Erbaş ve Araştırmacı Yazar İsmail Nacar ile bir araya gelmiştir.Burada önemli olan İsmail Nacar'dır.Çünkü daha önce Apo ile görüşmeleri olmuştur.Erbakan ona : ''Biz bu işi barışçıl yöntemlerle çözmek istiyoruz.Kendilerine(Abdullah Öcalan'ı kastederek) söyleyin dağdaki arkadaşları ile birlik teslim olsunlar.'' diyerek Öcalan'a mesaj yollamıştır.Daha sonra 29 Temmuz günü Başbakanlıkta yeniden Nacar ile biraraya gelmişlerdir.Orada Genel af konusu konuşulmuştur ancak Erbakan sonra bakarız demiştir.

zeynep20 09-25-2009 11:57

Alıntı:

menes Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670821)
Tüm konuşmaların detayları var ama yazması çok uzun sürer.
Erbakan APO ile dolaylı olarak görüşmüştür.27 Temmuz 1996 tarihinde RP'nin Balgat'taki Genel Merkezinde Van Milletvekili Fethullah Erbaş ve Araştırmacı Yazar İsmail Nacar ile bir araya gelmiştir.Burada önemli olan İsmail Nacar'dır.Çünkü daha önce Apo ile görüşmeleri olmuştur.Erbakan ona : ''Biz bu işi barışçıl yöntemlerle çözmek istiyoruz.Kendilerine(Abdullah Öcalan'ı kastederek) söyleyin dağdaki arkadaşları ile birlik teslim olsunlar.'' diyerek Öcalan'a mesaj yollamıştır.Daha sonra 29 Temmuz günü Başbakanlıkta yeniden Nacar ile biraraya gelmişlerdir.Orada Genel af konusu konuşulmuştur ancak Erbakan sonra bakarız demiştir.

kardeşim bişeyi söylüyorsanız arkasında durun....mademki böyle bi iddianız var ispatını istiyorum....

menes 09-25-2009 12:00

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670829)
kardeşim bişeyi söylüyorsanız arkasında durun....mademki böyle bi iddianız var ispatını istiyorum....

Al işte herşeyini yazdım hala ispat diyor tüm detaylarıyla yazdım.Tarihini,yerini,kişileri daha ne ispatı sen cevap ver bu yazdığıma.

zeynep20 09-25-2009 12:06

İşbirlikçi diye benim kafamın tasınıda attırmayın.. buraya erbakanın yaptığı işbirlikleri gazete küpürleriyle ortaya koyarsam utancınızdan yerin dibine girersiniz! ;)
Apoyla görüşmeleirni,özelleştirdiği toprakalrın belgelerini koyarsam feleğiniz şaşar!

ben bunun belgesini istiyorum kavrayamadınız hala galiba:hmm
arkadaş feleğimizi şaşırtamadı bi türlü....

ayrıca sizin de elle tutulur,gözle görülür bi deliliniz yok.ayrıca Sayın başbakanında 2002'den önce mason localarıyla görüştüğü iddia ediliyor inanalımmı yani...:karizmatik:

EZEL 09-25-2009 12:06

Öncelikle bu forum ak partimizi yüceltme forumudur Bu forumda ak partiye oy kaybettirecek her agresif tavırdan öncelike yöneticilerin kaçınması gerekir diye düşünüyorum ben şunu kimsenin unutmamasını aklından çıkarmamasını söylemek istiyorum partimize daha önce saadet partisine gönülden bağlı olupta sadece bu ülkeyi bazı şerefsizlere bırakmamak mecliste onlara karşı daha güclü olalım diye Genel Başkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞANADA İNANDIKLARI VE GÜVENDİKLERİ İçin saadet partisinden milyonlarca oy gelmektedir Bunlardan biride benim

Bir ak partili olarak her zaman doğruları söylerim adaletli eleştirlerimi yaparım bizim partimizinde zaten diğer partilerden farkı bu biz partizan değiliz

Ülkemize gerçekten çok emeği geçen bir lider olan erbakanı eleştirirken Yukarıya konulan belge (gerçekmi değilmi umrumda bile değil ) aklıma BİZİM LİDERİMİZİN GEÇMİŞTE SÖYLEDİĞİ
YA LAİKSİN YA MÜSLÜMAN LAFINI GETİRDİ
Bu sözleri anlamak için ne üzerine söylendiğini anlamak bilmek gerekir OLDUĞU GİBİ DEĞERLENDİRMEK kesinlikle doğru bir yöntem değildir .

menes 09-25-2009 12:09

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670834)
ben bunun belgesini istiyorum kavrayamadınız hala galiba:hmm
arkadaş feleğimizi şaşırtamadı bi türlü....

ayrıca sizin de elle tutulur,gözle görülür bi deliliniz yok.ayrıca Sayın başbakanında 2002'den önce mason localarıyla görüştüğü iddia ediliyor inanalımmı yani...:karizmatik:

Arkadaşım al sana yazdım tüm herşeyi daha hala bana laf kalabalığı yapma.Cevap ver benim yazdıklarıma.

menes 09-25-2009 12:21

Bu görüşmeden sonra Demirel ''Devlet canilerle pazarlık yapmaz'' diye açıklama yaptı.Bunlar kulaktan dolma değil bizzat gerçeklerdir.Sorabilirsiniz burada ismini yazdıklarıma Erbakan'a da sorun.Daha bunun telefon konuşmları var da var ama çok uzun.Kıvırmıyorum sen kıvırıyorsun daha tekine cevap veremedin.

LeyaL 09-25-2009 12:23

Hocayı suçlayabilmem için;
gözümle görmem ve itirafını işitmem gerek..

Haber kaynağı Milliyet..Bedava verseler almam..

zeynep20 09-25-2009 12:25

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670853)
Hocayı suçlayabilmem için;
gözümle görmem ve itirafını işitmem gerek..

Haber kaynağı Milliyet..Bedava verseler almam..

:güzel:

montenegro 09-25-2009 12:39

sanki gözünüzle görseniz kulağınızla duysanız inanacaksınız o zamanda bir şeyler bulursunuz

sizde bu taassub oldukça hiçbir şeyi kabul etmessiniz

Rafugee 09-25-2009 12:45

Haberin kaynağı milliyet olduğu için doğruluğu tartışılır...malum yalan haber ve iftiralarda üstüne yoktur..ama bu erbakan bu sözleri söyemişmidir bence söylemiş de olabilr..."Ak Parti ye oy vermek cehemmene bilet kesmektir"diyen insandan herşeyi söylemiş olması beklenir..

LeyaL 09-25-2009 12:54

Alıntı:

montenegro Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670855)
sanki gözünüzle görseniz kulağınızla duysanız inanacaksınız o zamanda bir şeyler bulursunuz

sizde bu taassub oldukça hiçbir şeyi kabul etmessiniz

Nerden vardınız bu kanıya ?!

montenegro 09-25-2009 12:55

erbakanda 28 şubatta kuyruğu kıstırıp kaçmıştı onada gülsene böyle

28 şubat öncesi Türkiyede müslümanların durumu ile 28 şubat sonrası ne hale geldi bir mukayese yap ve 28 şubata kim vesile oldu kim dik duramadan kaçtı kim imzaladı o kararları bi düşün ve sonra aynen böyle yaptığın gibi gül :w:

Supraliminal 09-25-2009 12:56

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670864)
o yüzden duyguseli nickli arkadaş kuyruğu kıstırdı kaçtı :w:

Hocanız'ı iyi örnek almışınız belli ki .
Ne kadarda belli ediyorsunuz yahu.:güzel:

montenegro 09-25-2009 12:57

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670867)
Nerden vardınız bu kanıya ?!

şimdiye kadar gerek bu forum gerek başka forumlarda milli görüşçülerle yaptığımız münazararlardan vardım daha 2 gün önce bir başlık vardı gerçekleri kabul etmemek için bin dereden su getiriyordunuz başlığı silmişler Allaha çok şükür kimseye taassubum yok yanlışa yanlış demeyi bilirim ben

zeynep20 09-25-2009 13:02

Alıntı:

montenegro Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670869)
erbakanda 28 şubatta kuyruğu kıstırıp kaçmıştı onada gülsene böyle

28 şubat öncesi Türkiyede müslümanların durumu ile 28 şubat sonrası ne hale geldi bir mukayese yap ve 28 şubata kim vesile oldu kim dik duramadan kaçtı kim imzaladı o kararları bi düşün ve sonra aynen böyle yaptığın gibi gül :w:

imzalamıdığını RESMİ BELGEYLE ispat edebilirim:) sizin gibi gazete kipürleriylede değil:evet:

elif zeynep 09-25-2009 13:02

Haber kaynağı Milliyet... bilemedim şimdi. Yapmayın arkadaşlar, güldürmeyin beni. Erbakan Hocam'ı karalamak için yapılmadık iftira bırakmayan 28 şubat zihniyetine mensub bir medyanın ana taşından bahsediyoruz, bu mudur kaynağımız... :)

LeyaL 09-25-2009 13:03

Alıntı:

montenegro Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670871)
şimdiye kadar gerek bu forum gerek başka forumlarda milli görüşçülerle yaptığımız münazararlardan vardım daha 2 gün önce bir başlık vardı gerçekleri kabul etmemek için bin dereden su getiriyordunuz başlığı silmişler Allaha çok şükür kimseye taassubum yok yanlışa yanlış demeyi bilirim ben

Benim milli görüşlü olduğumu nereden çıkardınız peki ?
Sırf habere itibar etmediğimden ötürü ise;

maalesef yanıldınız..İyi bir Ak Partili olduğımu bilmeden salladınız..

Fakat Ak Parti'li olmam Hoca'yı suçlamam gerekdiğini göstermez..

Ve'sselam.

zeynep20 09-25-2009 13:04

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670870)
Hocanız'ı iyi örnek almışınız belli ki .
Ne kadarda belli ediyorsunuz yahu.:güzel:

hamdolsun örneğimiz hz.Muhammed
(sav) 'tir...liderimiz PRF.DR.NECMETTİN ERBAKAN:güzel:

Supraliminal 09-25-2009 13:05

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670879)
hamdolsun örneğimiz hz.Muhammed
(sav) 'tir...liderimiz PRF.DR.NECMETTİN ERBAKAN:güzel:

İnsanlar liderlerini de örnek alır :güzel:.
Mesela biz !
ÖNCE MÜSLÜMAN OLARAK HZ.MUHAMMED S.A.V
sonra
RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE ATATÜRK !
Farkımız burdan Fark var :güzel:

LeyaL 09-25-2009 13:08

Alıntı:

[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670883)
Mesela biz !
sonra

Ona gelene kadar daha çok örnek almamız gereken kişiler var be objektif (:
anladın sen onu : )))

elif zeynep 09-25-2009 13:09

Alıntı:

Mesela biz !
sonra

Bir müslümanın örnek alamsı gereken tabiki öncelik Hz.Peygamberimiz(s.a.v)...

gel gelelim, sonraki örneklerimizde önemlidir, hüviyetimizi ifşa eder, farkımız bellidir aslına bakarsanız
;1

Supraliminal 09-25-2009 13:09

Alıntı:

LeyaL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670886)
Ona gelene kadar daha çok örnek almamız gereken kişiler var be objektif (:
anladın sen onu : )))

Herkesin kişisel tercihi Leyal.;1

zeynep20 09-25-2009 13:11

Alıntı:

Mesela biz !
sonra

:w: onu taklitçiler yapar.benim örneğim paygemberimdir(sav)dir.ben
Erbakan'ının görüşünü benimsiyorum.yoksa Erbakan'ın hayatını örnek almıyorum....evet gerçekten fark var:güzel:

montenegro 09-25-2009 13:13

kimse bana hikaye anlatmasın erbakan 28 şubatta kaçmıştır dik duramamıştır

milliyet gazetesi 28 şubatçı diye inanmayın diye konuşyor milli görüşçü kardeşler peki haberrtürk cumhuriyet gibi gazetelere çıkıp röportaj yapan milli görüş liderlerine ne diyeceğiz veya tuncay özkanın kanalına çıkıp statükodan yana tavır alan milli görüş liderlerine niye bi şey denilmiyor

Supraliminal 09-25-2009 13:14

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670892)
Erbakan'ının görüşünü benimsiyorum.yoksa Erbakan'ın hayatını örnek almıyorum....evet gerçekten fark var:güzel:

Pardon eğer bir liderin izinden yürümek taklitçilikse ??

???
Hakikaten Fark Var Yahu ...
Görüşe bakar mısınız.

Ve şuda çok büyük şanssızlık ....
Erbakan'ı örnek almak(hayatını) , zor durumların karşısında boynunu büküp kaçmaktır.
Kendisinin de aynı kaçtığı gibi Ülkeyi zor durumunda bırakıp gittiği gibi...:güzel:

EpiVaTeS 09-25-2009 13:15

Alıntı:

zeynep20 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670892)

Bizde Önderde Liderde Peygamberimizdir...
Ben o dururken başka birini örnek almam...
Siyasette aile reisliğinde komşulukta hep onu örnek alırım...

elif zeynep 09-25-2009 13:18

Alıntı:

montenegro Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 670897)
kimse bana hikaye anlatmasın erbakan 28 şubatta kaçmıştır dik duramamıştır

milliyet gazetesi 28 şubatçı diye inanmayın diye konuşyor milli görüşçü kardeşler peki haberrtürk cumhuriyet gibi gazetelere çıkıp röportaj yapan milli görüş liderlerine ne diyeceğiz veya tuncay özkanın kanalına çıkıp statükodan yana tavır alan milli görüş liderlerine niye bi şey denilmiyor

28 Şubatta ne oyunların döndüğünü bilmeyen burada atıp tutmasın lütfen.. Kim kaçmış, eğer dik duruş sergilemeyip, şer kişilerin isteklerine meyletseydik mevkimizden indirilmezdik.. Kusura bakmayın ama , dik durmayanlar bellidir, alkış toplayıp AB'nin verdiği ev ödevlerini yapmaya çalışanlardan değiliz biz. geçelim bunları. :)

All times are GMT +3. The time now is 00:46.