![]() |
ŞAİRİN GÖNLÜNDEN AKAN DUYGU PINARI
Sevgili dostlarım kendime ait olan bazı şiirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum hepinizede sevgilerimle.
NEYLEYİM Sararmış ağaçlar yapraklar solgun Ömür bağım gazel döker neyleyim Hazan oldu mevsim bakarım dalgın Gözlerimden yaşlar akar neyleyim Kapladı içimi bir garip hüzün Ömür bitti ağlar her iki gözüm Dayanamaz oldu yanıyor özüm Yüreğimi hasret yakar neyleyim Hazan olup soldu gönlümde gülüm Tutmuyor ellerim konuşmaz dilim Yaşlandım galiba yakındır ölüm Bolatım mahzunca bakar neyleyim Şiir: Osman BOLAT |
YARALAR BENİ
Ilgıt ılgıt esen seher yelleri Yaralar sevdiğim yaralar beni Yağmur gibi akan çeşmim selleri Yaralar sevdiğim yaralar beni Yağmurla ıslanan ulu ağaçlar Ağlaşıyor sanki karşı yamaçlar Çamur olan tepe bayır kıraçlar Yaralar sevdiğim yaralar beni Kıvrım kıvrım giden patika yollar Yağmurla eğilen bükülen dallar Bahçelerde mahzun çiçekler güller Yaralar sevdiğim yaralar beni BOLAT hüzünlenir mahzun bu hale Bülbül gibi ahu zarı var güle Ah çektirir o gül garip bülbüle Yaralar sevdiğim yaralar beni Şiir: Osman BOLAT |
HAYALİN CANLANDI
Oturmuş sahilde hayal kurarken Hayalin canlandı o an gözümde Dalgalar içinde seni ararken Hayalin canlandı o an gözümde Gözlerim mahzunca göle dalarken Kıvrım kıvrım giden yola dalarken Çırpınan dalgaya sele dalarken Hayalin canlandı o an gözümde Dalmış hayaline seni düşlerken Yaralı kalbimi sevdan haşlarken Ayrılıkla derdim tekrar başlarken Hayalin canlandı o an gözümde Belkide gelirsin diye beklerken Rüzgarla derdime dertler eklerken Gözlerimden akan yaşı saklarken Hayalin canlandı o an gözümde Bolat´ım şaşırdı seni görünce Hem hüzüne boğdun hemde sevince Yanağında güller açtı gülünce Hayalin canlandı o an gözümde Şiir: OSMAN BOLAT |
BAKIYORUM GÖK YÜZÜNE
Penceremden dalgın dalgın Bakıyorum gök yüzüne Gece sessiz mehtap solgun Bakıyorum gök yüzüne Yıldızlardan taçlar yaptım Gök kubbeden ilham kaptım Daldım yıldız gibi aktım Bakıyorum gök yüzüne Sanki başka dünyadayım Dalmış hayal hülyadayım Harika bir rüyadayım bakıyorum gök yüzüne BOLAT'ım der hayallere Dalıp gittim yad ellere Düştüm uzun bir yollara Bakıyorum gök yüzüne şiir:Osman BOLAT |
MÜCADELE EDECEĞİM
Yorulsada bu bedenim Mücadele edeceğim Bitmesede hiç kederim Mücadele edeceğim Gülmesede kara bahtım Yıkılsada gönül tahtım Zindan olsada hayatım Mücadele edeceğim Tüm dostlarım terk etsede Sevenlerim hep gitsede Gözlerimden yaş aksada Mücadele edeceğim Hüzünlenip ağlasamda Yüreğimi dağlasamda Göz yaşımla çağlasamda mücadele edeceğim Kader bana gülmesede Derdim çare bulmasada Yar dermanım olmasada Mücadele edeceğim BOLAT'ım der acılarla Bitmeyen bu sancılarla Zindan olan gecelerle Mücadele edeceğim Şiir:Osman BOLAT |
ÇOCUKLUĞUM
Sevinirdim bayramlarda Bir başkaydı çocukluğum Gözüm dalmış seyranlarda Bir başkaydı küçüklüğüm Çünkü hiç bir derdim yoktu Gençlik nede çabuk aktı O günlerde sevgi çoktu Bir başkaydı çocukluğum Savaş yoktu barış vardı Sevgi ile yarış vardı Masumca bir gülüş vardı Bir başkaydı çocukluğum Büyüklerde sevgi vardı Küçüklerde saygı vardı Yüreklerde duygu vardı Bir başkaydı küçüklüğüm Şiir:Osman BOLAT |
AKŞAM GÜNEŞİ
Batarken ufuktan akşam güneşi Yarınımdan ümit verde öyle bat Neden durmaz bilmem gözümün yaşı Dertlerime derman verde öyle bat Çaresiz derdime derman bulamam Biraz mutlu olsam her an ağlamam Dertler bensiz bende dertsiz olamam Birazcık mutluluk verde öyle bat Gözlerimden akan yağmur yaşları Gönlümdeki boran çetin kışları Kaderimle olan bu savaşları Ne olur bitirde artık öyle bat BOLAT'ım der derde çare olmadan Gençlik ömrüm gidip birgün solmadan Azrail gelipte canım almadan Cesedime hayat verde öyle bat Şiir:Osman BOLAT |
GELMEYEN İLHAM
Oturdum bahçede yazayım diye Yazacak bir konu gelmez aklıma İçimden geçirdim gezeyim diye Elim kolum bağlı yandım bahtıma Bakındım dağlara ilham alayım Dağlar ilham vermez nerden bulayım Düşündüm maziye nasıl dalayım İlham girmiyorki gönül tahtıma Birşeyler yazayım diyorum ama İlham gelmeyince düşmüşüm gama Bulamadım ilham geldim odama İlham gemilerim gelmez rıhtıma Şiir:Osman BOLAT |
UNUTAMAM
Bu garip gönlümü mutlu ettiniz Unutamam dostlar unutmam sizi Dert dolu kalbime sevgi ektiniz Unutamam dostlar nutmam sizi Sevgi dolu gönlüm insan hayranı Sizlerle yaşadım güzel bayramı Üstüme çöksede ecel yorganı Unutamam dostlar unutmam sizi Yaşadım sizlerle en güzel sevgi Anlatmakla bitmez hülyalı duygu Gözlerime girmez bir anlık uyku Unutamam dostlar unutmam sizi BOLAT'ım yazmakla anlatamazki Her gece düşünür hiç yatamazki Ağlayan kalbini avutamazki Unutamam dostlar unutmam sizi Şiir:Osman BOLAT |
GARİP GARİP
Bir garibim bu alemde Geziyorum garip garip Defter kalem var elimde Yazıyorum garip garip Düştüm uzun bir yollara Diyar diyar yad ellere Sevda çeken gönüllere Sızıyorum garip garip Elveda kahramanmaraş Bulamadım dost arkadaş Gözlerimden akıyor yaş Süzüyorum garip garip Arar bulamam yarimi Duymaz hiç ahu zarımı BOLAT'ım der mezarımı Kazıyorum garip garip Şiir:Osman BOLAT |
NASIL GÜLEYİM
Bana gül demeyin arkadaşlarım Kalbim kan ağlarken nasıl güleyim Ne lüzumu vardır bu savaşların Yüreğim yanarken nasıl güleyim Dünyada güçsüzler hep ezilirken Analar ağlayıp çok üzülürken Öksüzler gözünden yaş süzülürken Söyleyin dostlarım nasıl güleyim Neşeli olamam gülemem dostum Savaşlar yüzünden dünyaya küstüm Mesajım sevgidir barıştır kastım Bunlar olmayınca nasıl güleyim Ağlar bosna hersek o çeçenistan Keşmirde zulümler yapar hindistan Canlanır gözümde sılam Elbistan Duygusuz değilim nasıl güleyim Şiirlerin karamsar kötü dediler Benim dertlerimi hiç bilmediler Yamyam gibi insan eti yediler Bunları görüpte nasıl güleyim BOLAT'ım dertlidir elbet gülemez Barış olmaz ise mutlu olamaz Kimse dertlerini dıştan bilemez Dertliyim dostlarım nasıl güleyim Şiir:Osman BOLAT |
DUYUN ARTIK SESİMİZİ
Duyun artık sesimizi Engelliye iş veriniz Koruyunuz nolur bizi Engelliye iş veriniz Acımayın imkan verin Çalışalım sizde görün Üretelim bizde derim Engelliye iş veriniz Çare değl acımanız Olun bize baş tacımız Çalışacak var gücümüz Engelliye iş veriniz Kazanacak bir işimiz Pişsin bizimde aşımız Gerçek olsun bu düşümüz Engelliye iş veriniz BOLAT'ım der ey dostlarım Sahip çıkın bey dostlarım Bu pastadan pay dostlarım Engelliye iş veriniz!!! Şiir:Osman BOLAT |
SEVGİLİ ÖZAL
Ağlıyor islam alemi Ardından sevgili ÖZAL Yaşıyor acı elemi Ardından sevgili ÖZAL Ankara dumanlı sisli Ağlar Türk ulusu yaslı Gözlerde yaş kalbler hisli Ardından sevgili ÖZAL Millet gözyaşına kanar Seni yaşar seni anar BOLAT'ımda ağlar yanar Ardından sevgili ÖZAL Şiir:Osman BOLAT |
HASTANE
Karşıdan bakınca hilton gibisin İçinde dertliler yaşar hastane Dertliye gülmeyen beton gibisin Sana ne garipler düşer hastane Gözü yaşlı dostlar bıraktım sende Şaşmışım giderim bilemem bende Gücüm kalmadıki artık bedende Ağlar mahzun kalbim şaşar hastane Dostlardan ayrıldım sitem ederim Dönüpte bakarım ağlar giderim Seni seviyorum ben nasıl derim Gözlerim sel gibi coşar hastane Sılamın yoluna düştüm giderim Dertlerim içinde şaştım giderim Gerilerde kaldın aştım giderim Düşmüşüm yollara aşar hastane BOLAT'ım der helal edin hakkınız Sağolun dostlarım herşey yaptınız Ardımdan mahzunca yola baktınız Hastalar seninle taşar hastane Şiir:Osman BOLAT |
EY OSMAN AMCA
Düşündüm halini nasıl sorayım Nasibim yokturki bir gün geleyim Dilersen derdine derman olayım Bu günlerde geçer ey Osman amca Hastayım dertliyim diye ağlama Destanlar okuyup yürek dağlama Dur artık yerinde daha çağlama Bu günlerde geçer ey Osman amca Eyub'un vücutu yem oldu kurda Nebilerde düştü çeşitli derde Hızırdır yetişir elbette darda Bu günlerde geçer ey Osman amca Yaratan halıktır görür halini Bilirim gözünden akan selini Düşünme mevlamız saklar gülünü Bu günlerde geçer ey Osman amca Oğul uşağındır tüter gözünde Hikmet dilimdedir yoktur sazımda Kuvvet kalmadıysa senin dizinde Bu günlerde geçer ey Osman amca Ben dertli Davut'um yaram çok derin Gökteki kuşlara halimi sorun Bende çok isterim yüzünü görüm Bu günlerde geçer ey Osman amca Şiir: sevgili dostum Davut TUNA'nın bana yazdmış olduğu güzel bir şiiridir. |
DÜŞMÜŞÜM
Aşkın ile yandım güzel sevdiğim Hayalinle gurbet ele düşmüşüm Unutamam seni kurban olduğum Mecnun gibi susuz çöle düşmüşüm Hasretinden deli divane oldum Bu hayat yolunda artık yoruldum Aşkınla yıllardır gurbette kaldım Dağlar taşlar aşıp yola düşmüşüm Bolat'ım gönülden vurgundur sana Eremez murada dargındır sana Ulaşamaz artık yorgundur sana Aşkın deryasına sele düşmüşüm Şiir. Osman BOLAT |
NEREDESİN
Özleminle yandı gönlüm Arıyorum neredesin Gitti yazık gençlik ömrüm Soruyorum neredesin Yandığımı bilmiyorsun Göz yaşımı silmiyorsun Gel diyorum gelmiyorsun Eriyorum neredesin Yaprak döken dallar gibi Gülemedim eller gibi Susuz kalan çöller gibi Kuruyorum neredesin Bolat'ım der dağlar aştım Sensiz gurbet ele düştüm Aşkın ile zehir içtim Ölüyorum neredesin Şiir. Osman BOLAT |
ÖMRÜM
Düzenini kuramadın Eyvah boşa gittin ömrüm Bir yar bulup saramadın Eyvah boşa gittin ömrüm Gençliğini bilemedin Acı çektin gülemedin Nazlı yari bulamadın Eyvah boşa gittin ömrüm Aylar geçti yıllar geçti Can çekildi ruhta uçtu Mezarında çiçek açtı Eyvah boşa gittin ömrüm Bolat'ım der çilekeşim Gitti gençlik bitti işim Bulamadım dengim eşim Eyvah boşa gittin ömrüm Şiir.Osman BOLAT |
HİCRAN'LI YILLAR
Çok çileler çektim acılar çektim Elveda Hicranlı geçen yıllara Durmadan ağladım göz yaşı döktüm Elveda Hicranlı olan yıllara Yeni bir hayata bağlanıyorum Güleceğim artık ağlamıyorum Yakın bir zamanda evleniyorum Elveda Hicranlı geçen yıllara Bir daha ağlayıp yanmayacağım Artık sahte aşka kanmayacağım O yılları asla anmayacağım Elveda Hicranlı olan yıllara Hicranlı yılları maziye gömdüm Asıl şimdi kendi özüme döndüm Boşyere sahtekar sözlere kandım elveda Hicranlı geçen yıllara Bolat der oğlumla yaşayacağım Bağrıma basarak okşayacağım Engelleri tek tek hep aşacağım Elveda Hicranlı geçen yıllara Şiir: Osman BOLAT |
MİSAFİRİZ
Misafiriz bu gemide Hoş görülü olmak gerek Hakkı büyük bir aşk ile Yunus gibi sevmek gerek Hoş görüyü yitirmeyen Selam sabah bitirmeyen Kötülüğü getirmeyen Mevlanayı görmek gerek Hak yoluna dönelim dost Aşkı ile yanalım dost Gece gündüz analım dost Büyük aşka ermek gerek Mahşer günü kurulmadan Bir gün hesap sorulmadan Defterimiz dürülmeden Hak yolunu bulmak gerek Gül kokulu habibine Gidelim kalp tabibine Yüzler sürek mabedine Cennetine girmek gerek Bolatım et heran sabır Fani canı alır kabir Gece gündüz eyle zikir Huzuruna varmak gerek ŞİİR: Osman BOLAT |
BARIŞIM
Yakar yüreğimi hasretin benim Çok özledim seni canım Barış'ım Sensiz ağlamakla geçiyor günüm Canıma can katan kanım Barış'ım Dikili ağacım bir tek sen varsın Ayrılıp giderken canım yakarsın Gözlerimden damla damla akarsın Sensiz zindan oldu günüm Barış'ım Bolatım der evlat sevgin yücedir Sen gidince benim halim nicedir Sensiz gündüzlerim inan gecedir Yanıyor yüreğim benim Barış'ım Şiir: Osman BOLAT |
HAYAT
Neler umdum neler verdin Çileleri çektim hayat Bitmez oldu hiçbir derdim Kafaya çok taktım hayat Birgün olsun güldürmedin Süründürdün öldürmedin Göz yaşımı sildirmedin Yağmur oldum aktım hayat Çektim bunca derdi gamı Zehir ettin hep dünyamı Bulamadım hiç dermanı Bir sigara yaktım hayat Ömrüm hazan oldu bitti Dal kurudu yaprak döktü Bolat'ıda aldı gitti Toprak olup gittim hayat Şiir: Osman BOLAT |
ANKARA
Kurudu dallarım döker yaprağım Benim dertlerimi bilmez ankara Tütüyor burnumda sılam toprağım Bilmem neden bana gülmez Ankra Doğmuş üzerime yalancı güneş Yüreğimde hasret gözlerimde yaş Yaşam kumarında gelmedi düşeş Ne haldeyim kimse bilmez Ankara Bir ağaç misali yaprak dökerim Bitmek bilmez gece gündüz dertlerim BOLAT'ım sitemle ölür giderim Akar göz yaşlarım silmez Ankara Şiir: Osman BOLAT |
MAZİDE KALDI
Hayatımı zindan etmeyeceğim Yeminim var artık sevmeyeceğim Gel desende sana gelmeyeceğim Benim için herşey mazide kaldı Sevenler ızdırap verirmi böyle Aşkla yanmayanlar erirmi böyle Aşık olmayanlar severmi böyle Benim için herşey mazide kaldı Gönlüme sevmeyi yasak etmişim Hayata küsmüşüm hep kahretmişim Aşkına elveda diyip gitmişim Benim için herşey mazide kaldı Bolat'ım der gönlüm sevemez artık Sevse bile sevdim diyemez artık Dünyada murada eremez artık Benim için herşey mazide kaldı Şiir: Osman BOLAT |
AH YALNIZLIK
Bırakmazsın beni neden? Ah yalnızlık vah yalnızlık Aylar yıllar senle giden Ah yalnızlık vah yalnızlık Senin ile başbaşayım Kimle nasıl savaşayım Hangi engeli aşayım Ah yalnızlık vah yalnızlık Ömrüm senin ile gitti Hayat denen olay bitti Aşk bagımda baykuş öttü Ah yalnızlık vah yalnızlık Engelleri aşamadım Sakat dizle koşamadım Ömür bitti yaşamadım Ah yalnızlık vah yalnızlık İkimizde dost olmuşuz Herkes gitmiş biz kalmışız Hasret ile sarılmışız Ah yalnızlık vah yalnızlık Bolat'ıma oldun yoldaş Ana baba yoktur kardaş Ebediyen biz arkadaş Ah yalnızlık vak yalnızlık Şiir: Osman BOLAT |
DELİ GÖNÜL
Bir kerede dinle sözüm Esme deli gönül esme Yar aşkıyla yanar özüm Küsme deli gönül küsme Bırak seni sevmeyeni Sevgi nedir bilmeyeni Aşka değer vermeyeni Sevme deli gönül sevme Gel deyince gelmiyorsa Sevdiğini bilmiyorsa Göz yaşını silmiyorsa Coşma deli gönül coşma Aşkı ile yansan bile Dönmeyecek boş nafile Düşeceksin dilden dile Düşme deli gönül düşme Hep koşsanda aşk peşinden Gitmesede hiç düşünden Abu kevser yar döşünden İçme deli gönül içme Bolatım aşk ateşine Bakmazki hiç gözyaşına Düşme gönül yar peşine Koşma deli gönül koşma Şiir: Osman BOLAT |
CANDOSTLARIM
Ne güzeldir sözleriniz Benim güzel can dostlarım Tutmasada dizleriniz Hoş muhabbet can dostlarım Edirneden Ardahandan Kimi ayrı kalmış yardan Her birimiz ayrı yerden Benim güzel can dostlarım Sanal değil bir aile Hep çeksekte bizler çile Hepimizde aşık güle Benim güzel can dostlarım Zekeriya,Serhan,Ceylan Beyazgülüm,Busem Derman Formda konu açar Ferman Benim güzel can dostlarım Bolat yazar bu destanı Ne bağı var ne bostanı Çok özledim Elbistaı Benim güzel can dostlarım Şiir: Osman BOLAT |
NOLUR GÜLÜMSE
Sen gönül bahçemin bir tek gülüsün Şairin sevdası mor sümbülüsün Sen bu şiirimin aşk sembolüsün Gülümse aşkıma n'olur gülümse Yüreğimde kopan bir fırtınasın Aşkın ile kalbim bırak kanasın Bu aşk ateşiyle sende yanasın Gülümse aşkıma n'olur gülümse Küllenen kalbimin gizli korusun İçimi kavuran aşkın narısın Gülmeyen bahtımın nazlı yarisin Gülümse aşkıma n'olur gülümse Ben aşkın ağacı sende dalımsın Ben aşkın arısı sende balımsın Ben aşkın yolcusu sende yolumsun Gülümse aşkıma n'olur gülümse Sensiz bir an olsun geçmez bu hayat Bana uyku haram sen düşünme yat Sana olan aşkım oldu bir feryat Gülümse aşkıma n'olur gülümse Bolatım der sonsuz karasevdamsın En büyük hayalim eşsiz rüyamsın Bana hayat veren aşkım dünyamsın Gülümse aşkıma n'olur gülümse Şiir: Osman BOLAT |
All times are GMT +3. The time now is 23:22. |