![]() |
Terim'in istifası kabul edildi
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, bir açıklama yayınlayarak Fatih Terim'in istifasını kabul ettiklerini ve kendisine teşekkür ettiklerini belirtti.. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in açıklamasının tam metni şöyle: "A Milli Takımımızın 10 Ekim Cumartesi akşamı Belçika ile oynadığı müsabaka sonrasında yaşanan gelişmeler ve gündeme gelen konularla ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme ve aydınlatma adına, aşağıdaki açıklamayı yapma gereğini duyuyorum. Bilindiği gibi A Milli Futbol Takımımız, dün oynanan Belçika müsabakası sonrasında 2010 Dünya Futbol Şampiyonası Finallerine gitme hakkını kaybetmiştir. Bu sonuç, Milli Takımımız adına yepyeni bir dönemin başlangıcı anlamına gelmektedir. Yeni dönemi sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmek için, geçmiş dönem ve yaşanan süreçlerin analizinin doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum. Geçmişe analitik bir yaklaşımla baktığımız takdirde, Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda elde etmiş olduğu çok büyük başarıların ardından yaşamış olduğu hayal kırıklığı ve düşüşleri gözlemlemekteyiz. Bu da, başarılarımızın sürekliliği ve kalıcılığı ile ilgili önemli bir problemimiz olduğunu ortaya koyuyor. Bu gerçeği doğru tanımlamak gerekirse; "istikrar sorunu" olarak adlandırmanın yanlış olmayacağı düşüncesindeyim. Milli Takımımız, dünya futbolu üzerinde önemli başarılar elde etmiş ama başarı çerçevesinde bir istikrarı maalesef yakalayamamıştır. Yeni dönemde, Futbol Milli Takımımızın ana hedefinin, bu istikrar sorununun ortadan kaldırılması yönünde yapılacak çalışmalar olması gerektiğine inanıyoruz. Müsabaka öncesinde, değerli hocamız Fatih Terim'le de istikrar konusunu sıklıkla konuşmuştuk. Kendisinin müsabaka sonrasında almış olduğu istifa kararını televizyondan öğrendim. Bu karar, Sayın Terim'in kendi kararıdır. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarım, hocamızın kararını saygıyla karşıladık. Kendisi Milli Takımlarımıza büyük hizmetler vermiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler için kendisine çok teşekkür ederiz. Grup eleme maçlarının sona ermesi ile birlikte, Milli Takımlarımız yepyeni bir döneme giriyor. Göreve geldiğimiz günden beri her konuda olduğu gibi bu konuda da olaya günlük ve geçici bir yaklaşımla değil, sporun evrensel değerleri ve başarının bilimsel zorunlulukları boyutunda bakmaktayız. Konuyu bu boyutta değerlendirdiğimizde, gündemimizin bir teknik direktör değişikliği değil, tamamen yeniden yapılanma ve A dan Z ye tüm milli takım olgumuzun yapılandırılması olarak bakıyoruz. Bunun başında yer alacak teknik direktör konusunun da bu büyük planın önemli ama sadece bir parçası olduğuna inanıyoruz. Ben ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız, bu yeni dönemin en sağlıklı ve çağdaş şekilde yapılandırılması için çalışmalarımızı başlattık. Gelişmeleri de önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşıyor olacağız. Çok doğal olarak önümüzdeki günler kamuoyunda teknik direktör isimleri ile ilgili tahmin ve buna bağlı senaryolarla geçiyor olacaktır. Bu tahminler öncesinde söylemek istediğimiz tek şey, Türk Futbol Milli Takımlar'ının yeniden yapılanma çalışmaları içerisinde görev alacak teknik adamın futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi bu başarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip biri olacağıdır. Futbol Federasyonumuz bu misyon ve vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor olacaktır" timetürk |
Elhamdülillah
Kişisel görüşüm en sonunda kurtulduk.... "Ben ders Almam sadece ders veririm" diye bilen kendini beenmiş birisi ytakışmıyordu... inşallah yeni teknikdirektörümüzle nice başarılara..... |
Yürrü terim anca gidersin... ! :D
|
Yerine Co Adriannse gelmeli...
Tam bir taktik uzmanı ve gençleri çok iyi yöneten bir hoca... |
Gitsin Hiçbişey Yaptığı Yok Bedavadan Para Kazanıyo
|
Gitmesi iyi oldu takımı mahvetti
|
çok şükür...
|
Türkiye kabuk değiştiriyor
A Milli Futbol Takımı'mız, favori olarak gösterildiği 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'tan çıkmayı başaramadı. İspanya, direkt Afrika'ya giderken, Bosna-Hersek ikinci sırayı alarak play-off maçı oynamaya hak kazandı. Şimdi herkes Euro 2008'de Avrupa üçüncüsü olan Ay-Yıldızlıların hezimetinde sorumlu aramaya başladı. Merak edilen asıl önemli husus ise 14 Ekim'deki Ermenistan maçı sonrası görevini bırakacağını açıklayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'den sonraki yeni hocanın kim olacağı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de Terim'in istifasının kabul edildiğini açıkladı. Nitekim kamuoyu baskısı yeni teknik adamı zorunlu kılıyor. Federasyon'a yakın kaynaklara göre; Terim'in alternatifi olarak ilk planda yabancı bir teknik adam düşünülüyor. Öne çıkan ismin ise Rusya Milli Takımı'nın başında bulunan Guus Hiddink olduğu öğrenildi. Ancak Hollandalının yıllık maliyetinin 7 milyon Euro olması soruna yol açıyor. Bursaspor'un hocası Ertuğrul Sağlam da A Milli Takım'la birlikte anılıyor. Bu noktada farklı görüşler ortaya çıkıyor. 1979-90 arasında çalıştırdığı Danimarka'yı dünya futbolunda söz sahibi yapan, yine 1990-93 arasında görev yaptığı A Millî Takım'ımızın bugünlere gelmesinde önemli bir paya sahip olan Sepp Piontek, Fatih Terim'e sahip çıkılması gerektiğini düşünüyor. Türk futbolunun duygusallığı hiçbir zaman terk edemediğinin altını çizen Alman teknik adam, "Fatih Terim, Türk futbolunu yakından tanıyan ve en başarılı isimlerden biri." diyor. Şimdi suçlu aramanın zamanı olmadığını ve artık Euro 2012 için takımın kurulması gerektiğine işaret eden Piontek, "Türkiye her uluslararası turnuvaya katılacak diye bir kural yok. Futbolda bu tür kazalar çoğu zaman oluyor. Danimarka 1992'de Avrupa şampiyonu olmuştu ama 1994 Dünya Kupası'na katılamamıştı. Şu an yapılması gereken Millî Takım'da doyum noktasına ulaşmış ve yaşı ilerlemiş oyuncuların yerine yenileri monte ederek 2012'nin kadrosunun kurulmasıdır. Futbolda dünde kalmak yerine yarını düşünmek başarıyı getirir." ifadelerini kullanıyor. MESUT ÖZİL BÜYÜK BİR KAYIP OLDU A Millî Takım'ımızın kadro yapısına da değinen Piontek, Mesut Özil'in Almanya'yı tercih etmesini büyük bir kayıp olarak görüyor. Türkiye'nin Avrupa'da yetişmiş Türk gençlerine sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Piontek, şöyle devam ediyor: "Bu oyuncular daha gelişme çağındayken, tespit edilip Millî Takım'a kazandırılmalıdır. Mesut Özil, Türkiye'yi tercih etseydi yapacağı katkı çok fazla olacaktı. Bugün tüm Almanya, Mesut'un oynadığı başarılı futbolu konuşuyor. Yabancı oyuncunun fazla olması özellikle İstanbul takımlarında yetenekli gençlerin önünü kesiyor. Avrupa'daki yeteneklere ise sahip çıkılmayınca başka ülkeleri tercih ediyorlar." Ermenistan maçı sonrası Ay-Yıldızlıların gündeminin yeni hoca olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Futbol Federasyonu yetkililerinin, Fatih Terim'in bırakma kararını kamuoyuyla paylaşması sebebiyle zor durumda kaldığı, bundan ötürü Başkan Mahmut Özgener'in dönüşü olmayan bir yola girildiğini düşündüğü bildirildi. Terim'in istifa açıklamasının gereğini yerine getirmesi beklenen Federasyon'un, yurtdışından kariyerli ve ünlü bir yabancı antrenörü Milli Takım'ımızın başına getirmek üzere düğmeye bastığı ifade edildi. Bu noktada bir dönem Fenerbahçe'de de görev yapan Hollandalı ünlü teknik adam Guus Hiddink'e teklif götürüleceği iddia edildi. Ancak Hiddink'in Rusya'yı play-off'a taşıması ve ücreti işi zora sokuyor. Ertuğrul Sağlam da spor kamuoyunda koltuk için ismi anılan bir diğer isim. ZAMAN |
A Milli Futbol Takımının Yeni Hocası Kim Olmalıdır?
A Milli Futbol Takımının Yeni Hocası Kim Olmalıdır?
A Milli Futbol Takımının yeni hocası kim olmalı? ERTUĞRUL SAĞLAM BÜLENT UYGUN ERSUN YANAL RIDVAN DİLMENHAKAN ŞÜKÜR MUSTAFA DENİZLİ OĞUZ ÇETİN YABANCI BİR İSİM |
Daha önce konumuz açılmıştı,fakat forumda meydana gelen teknik sorunlardan dolayı bir dizi tahribat meydana gelmiştir.Mevcut konumuzda silinmişti.Şimdi yeni konumuzda kaldığımız yerden devam edebiliriz.
|
ishak bey şuandan itibaren kim gelirse gelsin afrikada yokuz bu yüzden çok da önemli değil ama benim tercihim ertuğrul sağlamdır.
|
Bir Beşiktaşlı olarak tabi ki mustafa denizli cunku artık beşiktaşta olmasını isstsemiyorum.. ama bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak dusunursek Ertugrul Saglam.. ama onu da Bursaspor'un bırakmayacagını goz onune alırsak Senol Güneş..
|
ertuğrul sağlamın anlaşmasında özel bir madde var sadece milli takıma özel ve kulubude açıklama yapmıştır bu konuda hiç bir bağlayıcılığı yoktur .ertuğrul sağlam deme devam ediyorum....
|
adem etyemez 'i desteklemeye devam ediyorum..
|
Çok büyük bir süpriz gerçekleşmez ise şayet,A Milli Takımımızın yeni teknik patronu Ya yabancı biri olacak,Ya da Hakan Şükür!İkisinden biri.Diğer ihtimaller çok zayıf.Zatten diğer ihtimalde,Ertuğrul Sağlam'dır.Fakat Bursasporla devam kararı alması bu ihtimalide zayıflattı.
|
Federasyona guvenmek istiyorum .. hakan şükür konusundaki fikrim devam ediyor.. bana olumlu olacagına dair söyleyebileceginiz bişey var mı? |
Alıntı:
|
Futbolculuk kariyeri çok ii antrenörlük kariyeri yok.. arasında benzerlik yok biri çıkar topunu oynarsın digerinde oynatırsın.. çok iyi bir fut bolcu demek değildir ki ii Bi antrenör olacak.. bakınız;maradona, pele.. daha Aklı selim insanlar olmalı Türk mill i takımının başında.. Siz de haklısınız.. Milli takım antre nörlüğü deneme tahtası mübarek.. kimler geldi kimler geçti.. Ama artık daha tasarruflu düşünülmeli.. Koskoca ülke 12yi sene dunya kupalarında mahrum geçirecek.. El insaf.. |
hakan Şükür'e Ölüm Dedirteceksiniz bana.. |
Yalçın Hocam,Hakan şükür realitesi kesintisiz ve istikararlı bir çizgide.Bunun önüne geçmek bir hayli güç.Yiğeninin cemaat bağlantısından dolayı Hakan Şükür'e bir teredüttü söz konusu.Burasını sana bırakıyorum.Fakat kaç gün sonra ankettimizde bu sonucu güzel bir şekilde görecektir..
|
ertuğrul sağlam olabilir
|
Bakınız. bu aksam stadyum var TRT1'de bi dinleyin bir olumlu sözü var mı takımlar için.. Hele o Rıdvan dilmen yok mu Resmen Diyor ki türkiye de bi ben bilirim.. takımları karalayıp kendine konte jan açmaya çalışıyor.. aynı şeyi sergen de yapıyor Ntvsporda bnm bi kastım yok kimseye.. Şükür Zamanın ın en ii futbolcusu..ama tecrube yok..Milli takım yeni bi olusum içine girsmenin sinyallerini veriyor.. bu olusum eger Şükürle olursa duru m vahim.. ben 2012'de milli takımımı dünya kupasında görmek istiyorum.. sizin de aynı dusunce içinde oldugunuzdan şüphem yok..şükür olmasa da tanju colak olsa yine aynı teknik birikim yok.. Şükür'ün ilk once bi birikim olusturması gerekiyor.. bu birikim Trt ekranlarınadn birilerine atıp tutmaklar olmaz.. gidersin bi takıma denizli kasımpaşa ve ya buyuk bi takıma düşük takımı ligde tutarsın basarılı derler alırlar milli takıma.. buyuk takımı 3 bile yapsa yine kabul ama bu adamın teknik adam olarak bi başarısı yok. . basarıyı bırak geçmişi yok.. Denizli geldiğinde S.yalcın da yardımcısı olacaktı federasyon olmaz dedi Teknik direktörlük stajı yapmamış felan fistan saydı birseyler.. simdi A2 takımında hem stajı yapıyor hem oyuncu yetiştiriyor hem de takım estiriyor..
soruyorum size milli takım bi staj merkezi midir..???? |
aslında bir kerede bomba yorumlarıyla bombalayanları görmek lazım saha içinde
|
rıdvan dilmen sadece yorum yapabilir antrenörlük ona göre değil biz onun yaptığı antrenörlüğüde biliyoruz....
|
Dün Akşam stadyumu izliyorduk.Laf döndü dolaştı Milli takım Teknik direktörlüğü konusuna geldi.Erdoğan Arıkan net bir şekilde Hakan Şükür'e,kabul edip etmeyeceğini sordu.Hakan Şükür'de açı kapı bırakarak,Şuan için erken olduğunu,teknik direktörlük kursları göreceğini,söyledi.Yani açıkçası şuandan itibaren aday sayısı ikiye indi tehminlerime göre.Buna göre kesin dememekle birlikte en sağlam adayın ,Ertuğrul sağlam olduğunu söyleyebilirim.Bunun dışındaki tek ihtimal yabancı alternatifi...
|
'Milli Takım teknik direktörlüğüne talibim'
Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlardan Sorumlu üyesi Levent Kızıl'ın 'Milli takımın başına Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına 'Türk teknik direktör olarak milli takıma talibim. Türk antrenör istemeyen bu kurumlara haddini bildirmeliyiz" diyerek tepki gösterdi. http://www.habervaktim.com/resim/resim91095_2.jpgKarayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Merkez Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Türk antrenörler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlardan Sorumlu üyesi Levent Kızıl'ın 'Milli takımın başına Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına Türk Antrenörler tepkisini dile getirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'da konuşan Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Milli Takımlardan Sorumlu üyesi Levent Kızıl'ın 'Milli takımın başına Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına, 'Türk teknik direktör olarak milli takıma talibim. Bu tür arayış içinde olan kurumlara haddini bildirmeliyiz" diyerek cevap verdi. Türkiye'de Fatih Terim ve Mustafa Denizli dışında da iyi teknik adamlar olduğunu belirten Yılmaz Vural, "Fatih hoca Ankara'da, Göztepe'de kalsa buralara gelebilir miydi? Mustafa Denizli, Kocaeli'nde kalsa buralara gelebilir miydi? Onlar şans buldular ve Avrupa kupalarında ilerlediler. Eskiden mecazi konuşurdum ve insanlar anlardı. Artık anlaşılmıyor. Levent Kızıl'ın 'Fatih Terim'den daha iyi ve ünlü birini getireceğiz' açıklamasına gücendim. Türk antrenörleri de çok iyi. Bu görevi bizler de yapabiliriz. Benim arkamdan bazı arkadaşlar da bu görevi yapabileceklerini söylediler. Bunca yıl içinde, hala Mustafa Denizli ve Fatih Terim'den başka hoca olmadığını zannediyorlar. Ben de varım. Bu ülkeyi dünya 3. yapan Türk antrenörleri. Bu konuda sesli düşünmeliyiz. Bu kurumlara haddini bildirmeliyiz." dedi. Konuşmasında Türkiye Futbol Federasyonu'na atıfta bulunan Vural, ''Antrenörlerin güçlü olması için futbolda sorunları çözmek lazım. Bu Antrenörleri siz yetiştirdiniz. Kendinizi yetersiz göremiyorsunuz. Antrenörleri görüyorsunuz." diyerek tepkisini dile getirdi. Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Ersun Yanal da, kimsenin antrenörleri aşağılamaya hakkının olmadığını söyledi. Antrenörlerin sorunlarını dile getiren Yanal konuşmasında, "Bütün kademelerde çalıştım. Her yerin sıkıntılarını biliyorum. Demokratik açılımın konuşulduğu sorunlar her yerde var. Hak hukuk olarak her şey ortaya konmalıdır. Kulüpleri değiştirdik. Değiştirmeye de devam ediyoruz. Kurumsallaşmaya katkıda bulunuyoruz. Kurumsallaşmaya katkıda bulunuyoruz. Kimsenin bizi aşağılamaya hakkı yok." dedi. Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Metin Türel ise, Futbolda özerkliğin futbolun kurumsallaşmasını sağladığını belirterek, "Türk antrenörleri sayesinde bir yerlere gelen Türk futbolunun Derwal'lerle, Piontek'lerle kollanamaz." diyerek Türk antrenörlere haksızlık yapılmamasının gerektiğini söyledi. Türel ayrıca, Türk antrenörlerinin kendi arasında birbirlerini sevmeyi ve kıskançlık yapmamalarını da istedi. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İsmail Dilber de konuşmasında, 50 yıllık TÜFAD ile 100 yıllık federasyon birleşerek ortak hareket edip, Türk futboluna katkıda bulunmalıdırlar. Bunun için de antrenörlerin birbirlerini sevmesi ve destek olması gerektiğini söyledi. Celal Kıbrıslı'nın Divan başkanlığı yaptığı Olağan Genel Kurula, Metin Türel, Rıza Çalımbay, Ersun Yanal, Yılmaz Vural, Giray Bulak, Güvenç Kurtar gibi isimlerin yanında amatör kulüplerin antrenörleri katıldı. 540 delegenin katıldığı Genel Kurul da, açık oylama yapıldı. Oylama sonucunda başkanlığa tekrar İsmail Dilber seçildi. (CİHAN) |
Yabancı biri gelecek diye tahmin ediyorum ama rıdvan bu işi yapabilecek biri olmalı ama onda da sert bir tutum yok. disiplin sorunu yaşar. diğer yerli isimlerse daha ya yolun başındalar ya da onlardan geçmiş.
Dolayısıyla yabancı birine kalacak milli itakım |
Değerli başkanım daha fanatik oldukları lig takımlarında bunca yabancıyla şampiyonluk yaşamış insanların olası bir yabancı hoca seçiminde kimi duygularının depreşmesi anlamsız ve haksız olacaktır kanaatı bende hasıl olmakta....
|
http://www.bursahakimiyet.com.tr/Res...id=30504&w=596
2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Türkiye'nin Belçika ile yaptığı karşılaşma sonrası görevini bırakacağını bildiren ve Ermenistan ile oynanan karşılaşmanın ardından bu kararını resmi olarak açıklayan Terim, sözlerine kariyeri boyunca kimseye nasip olmayan onurlar yaşadığını söyleyerek başlarken, "Futbol kariyerim boyunca çeşitli görevlerde bulundum. Herkese nasip olmayan onurlar yaşadım. Fakat her profesyonel gibi ben de görevlerimden ayrıldım. Genel olarak ayrılıkların ardından da hiç konuşmadım. Bu defa böyle yapmamaya karar verdim." dedi. Fatih Terim'in yaptığı açıklamaların ayrıntısı şöyle; "Türk futbolunu ileriye taşımak, Türk futboluyla ilgili tespitlerimi söylemek istedim. Bu bir yargılama toplantısı değil. Milli Takımlar sorumlusu olarak attığım her adımın ve söylediğim her sözün arkasındayım. Bahanenin arkasına sığınacak ve aldığı kararlar karşısında bedeli başkasına ödetecek yapıda olmadığımı herkes biliyor. Sağlam kararlar verdiğime her zaman inanıyorum. Pişmanlıklarım da var tabiki. Ancak futbol bilgime ve ilklerime inandığım için hep iç sesimi dinledim. Ve biliyorum ki yanlışlarım doğrularımı götürmedi.'' DÜNYA KUPASINA GİTMEK EN ÖNEMLİ HEDEFLERDEN BİRİYDİ Hasan Doğan'ın vasiyeti doğrultusunda Türk futbolunu ileriye taşıyacak unsurlar için daha geniş kapsamlı bir çalışma olması gerektiğini düşündüğünü belirten Terim, ''Dünya Kupası'na gitmek en önemli hedeflerimizden biriydi. Yaşanan bazı olaylar istifa kararımı Belçika maçından sonra açıklamaya karar verdim." dedi. Terim, yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, kendisine oynayanları değil hep milli takıma çağrılmayanların sorulduğunu belirterek, ''EURO 2008'de çizdiğimiz görüntüden bahsetmek isterim. Türkiye-Almanya maçının dünyada 1.5 milyar insan izlemiş. Hayal bile edilemeyecek müthiş bir rakam. Markanın değerinin de özellikle Avrupa şampiyonası sonrası çok önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Yine söylüyorum, burada yönetim becerisi öncelikti. Ancak milli takım markası bu durumda değilse marifet ne kadar büyük olursa olsun yukarıya çekmek zor olabilirdi. Bunların yanı sıra Türk futbolunu ileriye götürebilmek için çok fazla çalışmalarımız oldu. Okul ile sporun el ele vermesi için verdiğmiz çabalar unutrulmamalı. Benim sorumluluğumdaki 4 yılda milli takıma ilk kez çağırılan 25 oyuncu var. Bunun karşığı minimum birkaç turnuva oynayabilcek bir milli takım yaratabilmektir. Ama bana maalesef onlar değil, çağırılmayanlar soruldu." diye konuştu. BEN DE HATALAR YAPTIM Elit futbolcu yetiştirecek havuzun genişlemesi için verilen emeklerin görmezden gelindiğini belirten Terim, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti; ''Arkadaşlarımız bunlardan çok yararlandı, ancak medyamız bunlarla ilgilenmedi. Dünya Kupası'na gidemememizle beraber milli takımın günahları haberlerini gördük. Doğrudur, hatalar olmuştur. Çalışan üreten ve Türkiye gibi son 20 yıla kadar dünya futbol tarihinde yeri olmayan bir ülkenin çocuklarıyla devrim yapabilmek için uğraşan herkes gibi ben de hatalar yaptım. Ama en büyük hatam inanmak, inandırmak, kazanmak ve bunun sonucunda da beklentiler yükseltmek oldu. Milli Takım Türkiye'nin aynasıdır. Türk futolbunun geleceği için çok önemli olduğunu düşündüğüm bazı düşünceleri paylaşmak istiyorum. Tespit 1: Benim futbol oynadığım dönemin yakın zamanına kadar uluslararası rekabette önce milli takım gelirdi. Endistüriyel futboldan sonra kulüpler uluslararası maçların en büyük parçasıydı. Futbola yapılan yatırımlar artıyor, ancak bu altyapıya yansımıyor. Alt yapı organizsyonlarına ayrılan bütçeler yeterli değil. Sadece 8 kulübümüzün alt yapısı yeterli. Avrupa'da yaşayan 5-6 milyon Türk'ten pek çok yıldız çıktığını söylüyoruz. 70 milyonluk ülkeden bu yıldızların 10 misli çıkması gerekiyor. Tespit 2: Takımlarımız Avrupa'da hedefler yöneldikçe yabancı oyuncuların sayısı giderek arttı. Son yıllarda Türk futbolunun ürettiği yıldız oyuncu sayısı beklenenin çok altında. Yabancı oyuncu transferlerine bazı kriterler getirilmezse bu sorun giderek büyüyecek. Tespit 3: Bu kadar yabancı transferine karşın ligimizin çok kaliteli olduğunu söyleyemeyiz. Avrupa'da oynayabilen futbolcu sayımız çok az. Yarıştığıımz takımlardan İspanya'nın kadrousuna baktığımızda 29 oyuncunun 28 takımı ya İspanya'da ya da İngiltere'de forma giyiyor. Bosna'nın tamamına yakını Avrupa'da. Bizim milli takımımızda ise bu sayı oldukça az. Bu konuda futbolcularımıza da görevler düşüyor. Onların gitme konusunda daha cesur ve kararlı olması gerekiyor. Tespit: 4 Motivasyon sözcüğüne sihirli bir anlam yükledik. Futbolu iyi bilen gençlerimiz artık fizik olarak da iyi yetiştirmeliyiz. Tespit 5: Türk futbolcusu iyi eğitimli değil. Algılamada ve taktik anlamda Avrupalı meslektaşlarının gerisindeler. Bu arada üniverstelerimizde de iletişimimiz zayıf. Futbol bilimden korkuyor, öyle olunca da bilim futbola uzak duruyor. Tespit 6: Riva'ya kaç kere gittiğimi hatırlamıyorum. Hala milli takımlar çağın gerekli şartlarına kavuşabilmiş değil. Tespit 7: Türk oyuncusu değişen şartlara ayak uydurmak zorundadır. Yabacanı ülkekelerde doğmuş Türk çocukları kendilerini bize çok uzak hissediyorlar. Çoğu ana dilimizi konuşamaaz halde. Bu çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi gerekiyor. Bunun geniş bir organizasyon olması gerekiyor. Avrupa'daki izlememe komitesini bir avuç insana bırakmamalıyız. Tespit 8: Futboldaki artan maç trafiği yüksek tempoyla birleşince sakatlılar büyük sorun oluyor. Antrenman metotlrından yemek biçimlerine çok şeyi değiştirmemiz lazım: Dünya devi olmak istiyorsak bu ancak hep birlikte gerçekleştireceğimiz bir hamleyle olabilir.'' HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM Terim, ayrılırken geçmişten bugüne çalıştığı tüm başkan ve yöneticilere teşekkür ederken, Hasan Doğan'ı bir kez daha anarak sözlerini şöyle tamamladı; ''Geride bıraktığım 4 yılda teknik ekibimde yer alan tüm yardımcılarıma çok teşekkür ediyorum. Özellikle Oğuz Çetin ve Metin Tekin ise futbolculuklarındaki gibi ne kadar vazgeçilmez olduklarını yine kanıtladılar. Başta bu iki genç yardımcım olmak üzere ürettiklerimizde payı olan herkese teşekkür ediyorum. Ve bunun uzun süreli bir ayrılık olmayacağını da belirtmek istiyorum." (CİHAN) |
Hatalarım oldu, pişmanlıklarım var
Türk Milli Takımı'ndaki ikinci Fatih Terim dönemi dün resmen kapandı. Ay-Yıldızlı ekibimizin 2010 Dünya Kupası'na katılamamasının tüm sorumluluğunu üzerine alan tecrübeli teknik adam, hüzünlü bir şekilde veda etti. Atletico Madrid'le anlaştığı yönündeki iddiaları yalanlayan Terim, ancak ayrılığın uzun sürmeyeceğini söyledi. Milli Takımlar Teknik Direktörlük görevini Ermenistan maçıyla bırakan Fatih Terim, dün bir basın toplantısı düzenleyerek birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Duygusal bir konuşma yapan tecrübeli hoca, 4 yıllık görev süresince hatalarının olduğunu kabul ederken bazı konularda pişmanlık yaşadığını da itiraf etti. Bunun bir yargılama değil, paylaşım toplantısı olduğunun altını çizen Terim, ''Türk futbolunu ileriye taşımak, bundan sonraki yıllarda 'Keşke o gün bazı şeyler söyleseydim' demektense, Türk futbolu ile ilgili tespitlerimi bugün paylaşmak istiyorum.'' dedi. İşte Terim'in veda toplantısından yansıyan çarpıcı detaylar şöyleydi: BEKLENTİLERİ ÇOK BÜYÜTTÜM: Türkiye gibi son 15-20 yıla kadar dünya futbol tarihinde yeri olmayan bir ülkenin, çocuklarıyla, gençleriyle, devrim yapabilmek için uğraşıp didinen herkes gibi ben de hatalar yaptım. En büyük hatam, inanmak, inandırmak, kazanmak, kazandıklarıyla birçok insanı mutlu etmek ve beklentileri büyütmek oldu. YANLIŞLARIM DOĞRULARIMI GÖTÜRMEDİ: Bahanelerin arkasına sığınacak, 'şansım yaver gitmedi' diyecek ve aldığım kararlar hakkında bedeli başkasına ödetecek bir yapıda değilim. Görevde bulunduğum süre boyunca, tutarlı, sağlam kararlar verdiğime inanıyorum. Pişmanlıklarım elbette var, keşkelerim yok mu, tabii ki var. KARARLARIMIN BEDELİNİ ÖDÜYORUM: İstikrardan yanayım ama bazen olmuyor. Burada sevindirici bir tek şey var: Kaçırdığımız gollerin fazlalığıyla gidemedik Dünya Kupası'na. Gidememenin ceremesini de istifa ederek çekiyorum. ÇAĞIRDIKLARIM DEĞİL, ÇAĞIRMADIKLARIM KONUŞULDU: Dönemimde Milli Takım'a ilk kez çağrılan 25 yeni oyuncu var. Yaş ortalamaları 21 civarında. Arda'lar, Gökhan'lar, Kazım'lar, Nuri'ler, İsmail'ler, Semih'ler, Batuhan'lar hep bu listede. Bunun karşılığı, minimum birkaç Avrupa ve Dünya Şampiyonası oynayacak bir yeni nesil demektir. Ama maalesef bunlar değil, çağırmadıklarım konuşuldu. KULÜPLER YETİŞTİRİCİLİK ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİ: Futbol yatırımları Türkiye'de artıyor, üstyapı gelişiyor ama bu hiçbir zaman altyapıya yansımadı. Futbolumuzun başı ve gövdesi kocaman ama onu taşıyan ayaklar, bacaklar maalesef incecik. O zaman tuhaf bir yaratığı andırıyor zaten. LİGİMİZDEN YILDIZ ÇIKMIYOR: Avrupa'daki 5-6 milyon Türk'ten pek çok yetenekli oyuncu çıktığını söylüyoruz. 70 milyonluk bir ülkeden bu yıldız adaylarının 8-10 misli çıkması gerekir. YABANCI OYUNCUDA KRİTERLER KONMALI: Takımların çoğu defans ve orta alan göbeği için yabancıları tercih ediyor. Bu pozisyonlardaki Türk gençleri yeterli süreleri alamıyor. Yabancı hakkı serbest olmalı ancak bunun bir kriteri bulunmalı. TÜRK FUTBOLCUSU AVRUPA'YA GİTMELİ: İspanya'nın kadrosunda 29 oyuncunun 28'i İspanya veya İngiltere'de oynuyor. Bosna'nın kadroya çağırdığı 25 oyuncu var, sadece 1'i Bosna'da oynuyor, Bizim ise 28'i Süper Lig'den. Türkiye'nin, ihraç ettiği futbolcuların sayısının artması lazım. Gitme konusunda futbolcularımızın da daha cesur olması lazım. GENÇLİĞE YATIRIM YAPILMALI: Futbola yatkınlığını bildiğimiz gençlerimizi, artık fizikî açıdan da daha iyi yetiştirmeliyiz. Kulüplerimizin ne yazık ki bu anlamdaki çalışmaları yetersiz görünüyor. Türk futbolcusu iyi eğitimli değil, algılamada, taktik anlayışta ve koordinasyonda maalesef Avrupalı meslektaşlarının gerisindedir. YENİLGİYİ KABUL ETMEYEN TAKIM OLUŞTURDUM: Türk Milli Takımı için en güzelini 21 yaşındaki Arda söyledi: "Mağlubiyeti kabul etmeyen, her yerde baskı yapan, oyunun kontrolünü ele alan ve yenilgiyi kabul etmeyip atak yapan bir takım." Böyle bir ekol ve böyle bir takım bıraktım. Bugün nasıl milli takıma gidemeyiz diye hesap sorulur noktaya gelmişiz. MİLLİ MAÇLARDA KULÜP SLOGANI OLMASIN: Bazı maçlarda oyunun en kritik anlarında kendi kulüp sloganlarını atan birçok statta oynadık. Hatta bazı futbolcularımız bu konuda tedirginliklerini de ifade ettiler. G.Saraylı olmam nedeniyle eleştiriliyorsam onu onların vicdanlarına bırakıyorum. ATLETİCO MADRİD'DEN TEKLİF ALMADIM: Atletico Madrid'e gideceğim hakkında iddialar var. Bir tek ben bilmiyorum bu teklifi. Atletico Madrid dünyanın en önemli kulüplerinden biri. Terim'i kimler isterse bunu bilmenize hakkınız var. Ben de bunu paylaşmaktan gurur duyarım. DERBİYİ RIDVAN'A SORUN: F.Bahçe-G.Saray derbisini bana değil Rıdvan Dilmen'e sorun. Rıdvan, Türk futbolunda otoritedir. Ben de kendisini severek dinliyorum. BU AYRILIK KISA SÜRECEK: Kimse yolda karşılaştığınız fırtınalara bakmıyor, herkes gemi limana yanaştı mı, yanaşmadı mı ona bakıyor. Yurtdışında çalışabilirim ama yurtiçinde niye çalışmıyorum onu da anlamıyorum. Başka bir milli takımı da çalıştırabilirim. İlla ki kulüp takımıyla anlaşacağız diye bir şey yok. Bu ayrılık uzun süreli olmayacak. ZAMAN |
|
Devrim Mevrim diyor.. kim olarak devrim Yapmayı düşündü.. Türkiye'de o koltugu hak ederek oturacak biri Yok mu?? |
Scolari'den Türkiye'ye yeşil ışık
Özbekistan'ın Bunyodkor takımını çalıştıran Luiz Felipe Scolari, Türkiye Milli Takımı'nın başına geçme adına yeşil ışık yaktı. Cihan'a özel açıklamalarda bulunan Brezilyalı ünlü teknik direktörü Scolari, "Teklif olursa değerlendiririm." dedi. Türk basınında ilk defa CİHAN'a konuşan Brezilyalı teknik adam Scolari, Türkiye'ye ise övgüler yağdırdı. Çalıştırıcılık kariyerinde Türk Milli Takımı'yla karşılaştığının olduğunu da hatırlatan Scolari, Türkiye'yle, futbolcu ve çalıştırıcı düzeyinde dostluk ve arkadaşlık bağlarının olduğunu kaydetti. ADIMIN ANILMASI SEVİNDİRİCİ Ünlü çalıştırıcı Scolari, Türkiye'de adının milli takım çalıştırıcılığı göreviyle anılmasının ise kendisi açışında sevinç ve memnuniyet verici olduğunu belirtti. Milli takımın başına geçme konusunda henüz kendisine yapılmış bir teklifin olmadığını dile getiren teknik adam, herhangi bir girişimin de söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Scolari şöyle konuştu; "Gördüğünüz gibi Bunyodkor'da görevimin başındayım. Türkiye'de adımın milli takımla anılması beni çok memnun etti. Ama bir kez daha yineleyeyim bana gelmiş bir teklif yok." TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK HER ÇALIŞTIRICININ İSTEĞİ Türkiye'nin sadece futboluyla değil futbol hayatındaki imkanlarıyla göz dolduran bir ülke olduğuna dikkat çeken Scoları, ''Türkiye futbol dünyası bakımından çok elverişli bir ülke. Çalışma imkânları çok hoş. Futboldaki mevcut yapısı çok mükemmel. Bir kez halkı futbolu çok seviyor. Her kulübün harika imkânları var. En son Türkiye'yi Avrupa 2008'de takip ettim. Harikaydı. Müthiş bir takım ruhu ve hırsı vardı. Her çalıştırıcı böyle bir ülkede ve böyle bir takımda ve böyle bir toplumda çalışmak ister." değerlendirmesinde bulundu. TÜRKİYE'DEN GELECEK TEKLİFİ DEĞERLENDİRİRİM Hali hazırda Bunyodkor'da olduğunu ve herhangi bir takım veya kulüple bir görüşmesi veya yeni bir ekibin başına geçme gibi durumun söz konusu olmadığını belirten Scolari, Türkiye'den gelecek bir teklife ise yeşil ışık yaktı. Ünlü çalıştırıcı, olası teklifle ilgili soru üzerine ise, ''Türkiye'den gelecek teklifi memnuniyetle değerlendiririm. Öncelikle şu anda bağlı olduğum ve anlaşmanın devam ettiği Bunyodkor kulübü yönetimiyle durumu görüşürüm. O yüzden 'mış-mış'lardan ibaret söylentilerden ziyade' kesin ve net teklif taraftarıyım." şeklinde konuştu. Scolari, şu anda Bunyodkor'ın gelecek sene projesiyle uğraştığını dile getirdi. Brezilyalı teknik adam, ''Hedefim bulunduğum kulüp ve çalıştırdığım takım için başarılı olmaktır. Öncelikli görevin şimdiki kulübümü ve takımımı düşünmektir.'' dedi. BİLDİĞİM SCOLARİ'YE GELMİŞTEKLİF YOK Scolari, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendisiyle temasa geçtiği şeklindeki iddialarla ilgili de, "Eğer teklif yapılıp ve temas kurulmuşsa bu başka bir Luiz Felipe Scolari olmalı. Benim bildiğim Scolari şu anda burada. Ve kendisine Türkiye'den gelmiş bir teklif de yok. Herhangi bir girişim de söz konusu değil." ifadelerini kullandı. Brezilyalı çalıştırıcı konuşması sonunda, "Size ve Türkiye Milli Takımı'na başarılar diliyorum. Her zaman Türk futbolunun taraftarı ve destekçisi olacağım." dedi. (CİHAN) |
|
ben çok uygun görüyorum ama benim gönlüm türk teknik direktörden yana
|
bizde herkesin gönlünü okşamışız... :)
|
Türk olsunda taşdan olsun hiç yoktan kalbiyle bu vatan için görev yapar....
gelecek yabancı teknik adamlar ya şöhret için yada para için gelir... |
Alıntı:
|
|
Milli takıma scolari mi geliyor ?
http://image.haber7.com/haber/haber7...5102737988.jpg
Özbekistan'ın Bunyodkor takımının teknik direktörü Brezilyalı Luiz Felipe Scolari, Türk Milli Takımı için bazı kişilerin kendisiyle temasa geçtiğini, ancak onları Avrupa'daki menajerine yönlerdirdiğini söyledi. Scolari, CBN radyosuna yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu ile sıkı bağı olan bazı işadamlarının kendisiyle temasa geçmek istediğini belirterek, ''Ne düşünüyorlar, istedikleri ne ve ne zaman gibi detayları öğrenmek için Avrupa'daki menajerim Jorge Mendes'i aramalarını istedim'' dedi. Öte yandan Brezilya basını ise Scolari ile Türk Milli Takımı'nın anlaştığına yönelik Türk basınındaki iddiaların şimdilik sadece söylenti olduğunu yazdı. AA |
All times are GMT +3. The time now is 08:25. |